Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Min nya leksak.

Publicerad 2010-05-31 10:13:06 i Tips

I fredags köpte jag en ny mobil då Alvin haft sönder min. Det fick bli en iphone som jag suktat efter så länge. Priset hade de sängt till 399 kr i månaden då var mobilen och surf gratis. Skit bra! Efter det skaffade hela familjen en iphone. De är ju mer än bara mobiler, bra skit det där!

Alvins tredje och sista kalas

Publicerad 2010-05-31 09:59:54 i Alvin <3

Igår hade vi Alvins sista kalas här hemma för i år.  Allt som allt blev det tre stora kalas med en massa presenter för  vår Alvin balvin. Än har inte alla hunnit att fira honom så det kommer att dyka upp lite mer folk vartefter. =) Igår var alltså Richards sida av släkten och min mammas sida av släkten här och firade Alvn. Han fick mycket kläder och några fina leksaker. Jätte kul! Även min barndomsvän Sofie och hennes kille var här och firade Alvin. Det är så kul att ses när vi väl gör det.


Alvins andra kalas

Publicerad 2010-05-30 09:38:05 i Alvin <3

Igår hade vi Alvins andra kalas här hemma. Vi åt godmat och tårta ute på baksidan och Alvin fick jätte många fina presenter. Alvin var go och glad hela dagen. Det var så han knappt ville sova. Han sov inte på dagen som sist vi firade honom så då blev han ju jätte trött kl 20 på kvällen och somnade. Helt perfekt. Men någon gång efter kl 22 vaknade Alvin och ville vara med igen. :D




Alvins 5de tand

Publicerad 2010-05-28 09:19:12 i Alvin <3

Strax innan Alvins ettårsdag fick Alvin sin 5de tand. Den gör faktiskt lika ont som de 4 första. Man säger ju att de ska vara värst men den här är precis likadan. Stackars lilla Alvin är lite dålig i magen och han vaknar och skriker någon gång på natten. Han tar var han hittar för att stoppa i munnen så det gäller att vara med nu. Alvins bitring åt ju syrrans hund upp i vintras då de första tänderna kom.

Marknadsafton

Publicerad 2010-05-27 17:42:04 i Shopping

Idag är det marknadsafton så jag och Alvin begav oss till stan för att kolla lite på kläder och presenter. Alvins moster fyller nämligen år imorgon och så är det morsdag på söndag. På stan träffade vi upp C och T för att shoppa lite. Vi hittade en bikini från twilfit till mig och en body till Alvin från POP.

Väl hemma var det varmt så vi tog och plaska lite ute på baksidan. Vi plockade också fram Alvins nya uteleksaker. Det roligaste Alvin vet måste vara att plaska med vatten. Så poolen vi köpte till honom kommer att bli perfekt när det blivit varmare. Kanske tar vi fram den i helgen? =)

Då var man blondin!

Publicerad 2010-05-27 09:29:10 i Allmänt

Jag färgade håret med något som skulle ge solblekta "slingor". Man tuperade håret och la bara färgen överst. Topparna skulle ha mest färg och röterna minst. Får se om jag vågar lägga ut en bild på mig sen :P

Andra blondiner

Våran ettåring =)

Publicerad 2010-05-26 09:39:55 i Alvin <3

Eftersom att Alvin föddes kvart över elva på kvällen var ju inte Alvin riktigt ett år än på gårdagens bilder. Så det här är den första bilden på vår lille ettåring. :D



Alvins 1års kalas

Publicerad 2010-05-25 19:42:33 i Alvin <3

Idag firade vi Alvin från morgon till kväll. Vi började dagen med att sjunga för honom när han låg i sin nybäddade säng. Efter det slängde vi ut alla våra paket på vardagsrumsgolvet som han fick öppna tillsammans med hans frukost. Sedan lekte han med hans nya leksaker medans mamma och pappa gjorde det fint inför kalaset. Kl 13:15 hade Alvin tid för 1årskontroll och där gick allt jätte bra. Alvin är nu av med sin primaturkurva och följer nu en vanlig. Väl hemma igen bakade mamma och pappa en jordgubbstårta som vi satte ett ljus formad som en etta i. Sedan kom folket och firade Alvin med en massa paket och tårta. Alvin smakade till en början på tårtan som inte alls var lika intressant som leksakerna. Efter allt firande slocknade Alvin strax efter 19:00 och sover nu i hans säng.



Alvin 1 år!

Publicerad 2010-05-25 09:00:47 i Alvin <3

min Alv fyller ett år idag! Ohh min söta lilla son har blivit stor. =) Här har vi Alvin i månadordning




Förberedelser för morgondagens kalas

Publicerad 2010-05-24 11:47:22 i Alvin <3

Imorgon fyller min lille plutt till son 1 år! Kan inte förstå att imorgon är det 1 år sedan jag fick träffa min älskade son för första gången efter att ha burit honom i magen i 8 månader av längtan. Min då lilla plutt han nu blivit stor och ska fylla ett år imorgon. Han är inte längre något litet packet som bara ligger stilla och myser på mammas mage. Nu är han ju stora killen som bara letar efter bus helatiden. Men han tycker fortfarande om att mysa med mamma och pappa. :D

Idag är det alltså fullt upp med att förbereda Alvins kalas. Vi ska slå in paket, handla, pynta och baka. Sen är det bara att hålla tummarna för en bra dag imorgon och att Alvin blir en glad kille när han får sina presenter. Alvins rum är ju en stor present i från mamma och pappa vi ska också baka en jordgubbstårta och dessutom får han en massa fina presenter med. =)


Här håller vi fortfarande på med renoveringen!

Publicerad 2010-05-23 23:03:28 i Allmänt

Ojojoj vad trött jag är på att måla och tapetsera nu. Tror att jag aldrig mer kommer tapetsera/måla eller äns tänka tanken på att göra om något här hemma efter det här!

Igår fick vi hjälp av ett par goa jobbarkompisar till Richard. Vi slipa och tapetserade i sovrummet och satte upp lampa och spegel i hallen. Skönt att det också blev gjort, det börjar närma sig ett slut nu. =) Som belöning tog vi oss en bit paj på våran rabarber, ett par goa cider (och annat) och riktigt go mat. Vi grillade såklart kött och champinjoner. Till det hade vi ett par goda såser och potatisklyftor. Det blev riktigt gött!

Idag fortsatte vi med tapetseringen i sovrummet då tapetlimmet tog slut igår. Så dagen böjade vi med att inhandla nytt. Tror ni att tapeten räkte då? -Eee nae,  en våd fattades! En enda våd j***l! :P Trött jag blir på hyresbostäder då! Så imorgon blir det att hämta en ny tapetrulle och slänga upp så blir vi äntligen klara där! Pjuhhh orkar inte mer nu! Vi får hoppas att morgondagen går bättre för oss för på tisdag fyller Alvin 1år och då ska allt vara klart till kalaset!

God natt säger jag! Zzzzz....

Min duktiga kille!

Publicerad 2010-05-22 14:03:36 i Alvin <3

Alvin har sedan han fick sitt rum sovit där i sin säng hela nätterna. Han får en välling och somnar oftast själv och sover då utan att vakna hela natten. Han är så duktig. Vi har inte behövt träla med honom något alls. Han måste helt enkelt bestämt sig för att han vill sova själv. Han gillar nog sitt rum tror jag! =)

Härliga, härliga sommardag!

Publicerad 2010-05-21 15:55:32 i Alvin <3

Oj vad vi har haft skoj idag. Vi har nämligen haft en hel dag ute idag med. Vi började dagen med en lång skogspromenad då det var lite svalare ute. Sedan blev det lunch ute på baksidan för att sedan ha vattenlek. Jag fyllde en hink med vatten (då jag inte hittade barnpoolen) som Alvin fick sitta och plaska i vilket var jätte kul! Sedan tog vi en promenad till Himpa där vi stötte på två stora ormar (okey kanske inte jätte stora). En av dom var iaf en huggorm den andra var jag osäker på då den oxå var svart men hade inga sicksaksmönster på sig. Men ifs gick jag inte fram och kollade. Skit samma, dte var ilf 2 skit äckliga varelser på gången vi gick idag. Usch! Nu är vi hemma igen och det blir nog att grilla vartefter. Ha en trevlig fredag!

Rabarber

Publicerad 2010-05-21 12:11:25 i Allmänt

Idag plockade jag och Alvin lite rabarber ifrån vår lilla trädgård. Jag frös in det mesta men lite fick vi smaka. Alvin tyckte det var jätte gott och käkade massa. Jag tyckte också det var gott men då med en massa socker på! Så nu blir det en del rabarberpaj och kräm här hemma. Mmmm :-D



Sista gången på babysången

Publicerad 2010-05-20 13:11:08 i Alvin <3

Nu är det sommarlov! Det var nämligen sista gången på babysångern för i sommar. Sedan börjar babysången om igen i augusti. =) Alvin var rätt så trött idag men diggade ändå till musiken. Han somna dock gott sen i vagnen på gvägen där ifrån. När vi kom hem tog vi med Casey ut på en skogspromenad. Fy vad skönt de var. Det är verkligen riktigt sommarväder ute idag, skööönt! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag men när Alvin har vaknat blir det iaf lunch på baksidan. =)



Ansökt dagisplats

Publicerad 2010-05-19 09:10:14 i Alvin <3

För ca en månad sedan sökte vi dagisplats till Alvin på Örtagården i skarptorp. Det är den ända förskolan jag tycker verkar bra i närheten där jag bor. Jag hörde att det var väntetid på ca 6 månader och tänkte då vara i god tid. Det stämde inte. Väntetiden låg nu på 1 år, 1ÅR! Helt sjukt. Jag har mammadagar att ta ut fram till januari men tänkte spara lite med. Gahh vad gör jag nu? Tänkte ju börja jobba och plugga nu vartefter jue. Hmm....


Alvin balvin står utan att hålla sig i

Publicerad 2010-05-18 19:30:51 i Alvin <3

Alvin har börjat att krypa jätte roligt. Han ser ut som en apa när han kryper på alla fyra med rumpan i vädret. Det vill säga att han går på fötter och händer istället för knäna och händer. =) Han har också börjat släppa det han håller i och står och vinglar helt själv! Han har också tagit nått steg själv när jag hållt hans händer när han går och sedan släppt taget. Han är fortfarande rätt vinglig och ramlar ganska snabbt men det är på väg. Min stora pöjk!

Mina plantor

Publicerad 2010-05-18 16:35:08 i Allmänt

Nu börjar det hända lite på våra plantor. De har nämligen börjat blomma. Än har vi inte grävt ner dom då hyresvärden ska komma i veckan och ränsa, klippa och fixa till i vår "trädgård". =) Kommer han inte denna vecka så fixar jag det själv. Vill ju ha fint här hemma och kunna vara ute och leka på baksidan utan att få leta efter Alvin i gräset. :P

Vilken sommardag!

Publicerad 2010-05-17 17:26:55 i Allmänt

Oj vilken sommardag vi fick. Det har vi verkligen utnyttjat här hemma. Vi började nämligen dagen med lite lek på baksidan och i lekparken. Sedan tog vi en skogspromenad och njöt av allt grönt. På baksedan åt vi sedan lunch för att ta ännu en promenad till Himelstalund. Vi gick också bort till Norf för att kolla på hästarna. Det har varit en jätte härlig dag i solen. =)




Alvin ska få ännu en syssling

Publicerad 2010-05-16 22:41:22 i Allmänt

Alvin ska få ännu en syssling. Min kusin står på tur och ska få sitt första barn. Det blir en pojke där med. Alla mina kusiner inklusive jag själv har fått en pojke som första barn så jag blev inte förvånad. Alvin kommer alltså att ha 4 killsysslingar och en tjejsyssling. =) Hehehe

Härlig helg!

Publicerad 2010-05-16 20:29:25 i Allmänt

I helgen har vi bara hållt på med renoveringen och ätit gott. I fedags åt vi grillade revbenspjäll och kyckling och i lördags åt vi sill och potatis (premiär) och på kvällen grillade vi kyckling. Idag lagade vi lasagne som vi vräkte i oss ganska snabbt för att sedan fortsätta med målningen.

Vi är nu klara med målingen i köket och har nu börjat med lister. Imorgon ska vi eventuellt börja med elementen. Nu börjar det mer och mer kännas som ett hem och allt blir verkligen jätte fint. Jag har tagit lite kort som jag ska lägga ut vartefter.

Just nu håller vi på att planera Alvins 1års dag. Inbjudningarna är nu så gott som skickade till alla men vi har inte börjat baka, handla eller slagit in några presenter. Så denna vecka blir fult upp som vanligt för oss! =)


Den goda nyheten

Publicerad 2010-05-13 21:43:25 i Allmänt

Skrev här om dagen att jag fått en god nyhet. Den nyheten var att en av mina bästa vänner fått barn. Det blev en liten tjeja. söt som tusan. Hon ville snabbt ut till världen 2 veckor förtidigt och vägde 3570 g och var 49 cm lång. Nu längtar jag jätte mycket tills jag får träffa det lilla underverket! :D

Här har vi Lina igemter mig bara någon dag innan hon fick sin sötnos. =)

Vi bor fortfarande bland målarfärgburkar

Publicerad 2010-05-13 10:07:34 i Allmänt

Igår blev målarna klara med vårt nya radhus. De har nu målat kök, hall, Alvins rum, trapp och hallen där nere. Tapetserat i matdelen och vardagsrummet. Så nu är deras jobb klart här hemma. Nu är det bara Richards och min del kvar. Vi har hunnit måla skåpsluckorna 1 gång på båda sidor och börjat på en 2a gång och tapetserat en fondvägg i vardagsrummet och ska nu börja med Alvins fondvägg. Så man kan säga att vi fortfarande bor bland målarfärg, spackel och tapetbord. Jag är så trött på det här nu. Usch! Men Alvin tycker det är jätte intressant att kolla vad man kan göra med en färgburk. Han har jätte kul med roller, penslar och burkar. =)

Men nu hoppas jag att vi hinner med en massa i helgen men vi har ju lite att fixa i gammla lägenheten med. Vi ska nämligen dit nu och städa. Vi har dörrar, lister och garderoberna att torka av. Sen ska vi bara damsuga och tvätta golvet så är vi klara där.

Gårdagens tandläkarbesök

Publicerad 2010-05-11 08:27:20 i Allmänt

Igår morse besökte jag tandläkaren medans Alvins farmor tog hand om honom. De lekte för fullt medans jag fick tänderna kollade. Där var det bara goda nyheter. Jag fick bara beröm över mina tänder och bäst av allt så var undersökningen gratis för mig. Eftersom jag hade så fina tänder behöver jag inte gå förräns om 2 år igen. Skönt!

Fick även ännu en god nyhet igår som jag blev så glad över! ♥

Måla, måla, måla!

Publicerad 2010-05-10 07:55:23 i Allmänt

Igår började jag och Richard måla skåpsluckorna i köket. Vi målar både utvändigt och invändigt två gånger. Jag håll på igår ända till kl 23:00 och började igen kl 07:00 imorse. Shit jag är så trött. Men fint blir det! :-D

Kl 10:00 ska jag vara hos tandläkarn så Alvins farmor kommer hit och ska vara barnvakt. Just nu sover lillkillen så jag ska passa på att måla lite till!

Plantor

Publicerad 2010-05-09 17:14:14 i Allmänt

Igår kom Richards föräldrar hit med presenter till både oss och Alvin (framförallt Alvin). Vi fick nämligen jordgubbsplantor, smultronplantor och en blåbärsbuske. Dessa ska vi plantera på våran baksida tillsammans med våra rabarber. Alvin kommer få plocka en massa bär i sommar (förhoppningsvist).

Richard köpte även färdiga jordgubbar i affärn som vi åt tillsammans med mjölk till frukost. Helt underbart gott!


Ett vackert farväl

Publicerad 2010-05-08 11:49:42 i Allmänt

Dannes begravning ägde rum igår den 7de maj 10:00. Han ligger nu begravd på ett jätte vackert ställe med en massa fina blommor från nära och kära. Cermonin var jätte vacker och fin med väldigt många anhöriga som älskade våran Daniel.

Till Daniel

Publicerad 2010-05-07 07:43:23 i Allmänt

Vem kan segla förutan vind,
vem kan ro utan åror,
vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar?

Jag kan segla förutan vind,
jag kan ro utan åror,
men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar!

Babysång och renovering

Publicerad 2010-05-06 14:34:34 i Allmänt

Imorse kom snickarn och fixade åt oss i köket. Så nu är det gjort nu är det bara för målarna att börja måla. Målarna har också hunnit med att ta bort tapet och spacklat alla hål på dörrar, fönster, tak och väggar på övervåningen. Imorgon tror jag att de börjar med målningen.

Kl 10 stack jag och Alvin till babysången men först stannade vi och gungade lite här utanför. Det tar ju inte äns 5 minuter ner till babysången nu. Alvin hade så roligt att han tog ut alla hans krafter så han blev så trött att han helt plötsligt somnade mitt i allt. Han sov nog över en timme sen. Gud så trött man var! Hehe =)

Efter babysången gick vi och hämtade Casey för en skogspromenad. Vitsipporna stog utslagna överallt, fåglarna kvittrade jätte vackert och solen sken men luften är fortfarande kall. Vi får hoppas på varmare väder nu framöver så man kan njuta mer av naturen.

Nu ska vi iväg för att hämta lite tapeter som jag och Richard ska sätta upp i vardagsrummet och Alvins rum. Det blev lite finare tapeter till en fondvägg som vi själva fick stå för. Så snart vi har all matrial så är det bara att börja slipa och tapetsera för mig och Richard med. Pjuhhh!


Renovering och shopping

Publicerad 2010-05-05 17:51:24 i Allmänt

Idag började renoveringen. Det kom två killar vid 12 och började riva tapeter och spackla alla hål sedan fortsätter de i morgonbitti. Medans renoveringen var i full fart här hemma kom Lina på ett besök. Hon hjälpte mig med tapeter till vardagsrummet. =) Så nu är hela radhusets väggar valda med färg och tapet. Nu är det bara att börja renoveringen!

Lina, Alvin och jag drog iväg till Ingelsta för att titta på bla tapet, ute belysning, matta och jord. Så nu har jag fått mycket gjort och inhandlat. Härligt!

Mina fina blommor jag fick av Lina. :-D


Besiktningen

Publicerad 2010-05-04 08:16:19 i Allmänt

Igår gjordes besiktningen i vårt nya radhus. Vi fick kompromissa lite med varandra vilket jag tycker är dåligt för de behöver verkligen göra iordning allt här. Men det mesta skulle de fixa i utbyte med att vi fixar lite med. Så vi skulle tapetsera vårt sovrum så skulle de tapetsera resten. Vi skulle måla köksluckorna och de skulle fixa resten i köket. Toalett och annat skulle de också byta ut.

En städfirma kom hit tidigt i morse och började städa. Det kommer nog ta hela dagen eftersom det är så skitigt här. En kille städar just nu spis och fläkt i köket medans en annan kille tvättar fönstrerna. Sen är det bara toaletterna kvar. Jag, Alvin, Richard och Casey får hänga hos mamma idag. Tur att vi bor nära nu. =)


Nu har vi flyttat in!

Publicerad 2010-05-03 09:07:31 i Allmänt

Flytten har nu pågått i 4 dagar och nu har vi fått in alla våra saker i radhuset. Radhuset är i stort behov av en helrenovering och var mycket värre än vi trott. Om en timme kommer kvartersvärden för att göra en besiktning. Jag hoppas verkligen att hon kommer fram till en helrenovering för annars blir vi inte glada för så här kan man inte bo. De som bodde här innan har inte heller städat efter sig. Fönster, kök och det mesta är så skitigt och äckligt så man knappt vill vara här inne. Nu måste en städfirma komma hit och städa så den här veckan kommer vi inte att kunna bo här. Men förhoppningsvist går det fort och smidigt så vi snart kan flytta in på riktigt.

Alvin stortrivs iallafall och är den enda som är glad här och det smittar av sig. Det är tur vi har honom. =) Casey är orolig och bara gnäller. Hon förstår ju inte vad som händer och blir därför nervös. Casey har fått bo hos min mamma de här dagarna så hon får lite ro.

Nu behöver vi en massa tur så håll tummarna för oss så berättar jag hur det gick sen!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela