Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Sovmorgon

Publicerad 2016-11-30 15:10:00 i Familjeliv

Tog sovmorgon idag, så vi ringde förskolan och sa att Milo stanna hemma idag istället och gick inte upp förrän närmare 10. Sedan mötte vi upp kompisarna och gick bort till vattnet för lite fika och hälsade på änderna. Vi gick också och handlade lite innan det var dags att hämta Alvin på skolan.
 

Jul i vårt hus

Publicerad 2016-11-29 10:02:00 i Home sweet home

Igår fortsatte vi med julpynt och köpte mer blommor och en liten gran som jag satte belysning i. Blev rätt mysigt faktiskt.
 
Nu försöker jag få Juni att äta lite mer. Jag ska nämligen lämna henne några timmar med hennes pappa nästa fredag och då behöver hon antingen äta mat eller ta flaskan och nu gör hon varken eller. Hon tycker fortfarande att det räcker med någon tesked och smaka lite på vällingen (nästan 10 ml)  men sen vill hon ha tutten igen. Idag ska jag testa burkmat och se om det är godare. Annars får jag väl pumpa!
 
 
 

Pepparkaksbak

Publicerad 2016-11-28 08:09:00 i Familjeliv

Igår var det äntligen första advent som jag förberett för så länge. Iom att jag var gravid och kräktes konstant förra julen vill jag fira denna med bradur. Jag har ju den finaste familjen (för mig) som är värd den bästa julen!
 
Så förra helgen tvättades fönster och julgardinerna åkte upp, så också hälften av julstjärnorna och julblomgrupper. Under veckan plockade jag och Milo granris bla och gjorde de mysigt med hemma hos oss. Adventsljusstaken från ullared åkte fram med mossa och rådjur mm. Dörrkrans och annan julpyssel gjordes sen i kyrkan och så var till slut första advent här. Då åkte utebelysningen och resten av fönsterstjärnorna. Vi åt på farmors lussebullar och bakade egna pepparkakor till julmust och julmusik. 
 
Själv är jag uppväxt med magiska jular med hela tjocka släkten (pappa hade 5 syskon och mamma 4) så den känslan vill jag även ge mina barn även om vi är betydligt färre nu. ❤
 

Första advent och bandy

Publicerad 2016-11-27 10:54:13 i Allmänt

Imorse åt vi nybakat och tände första ljuset på adventsljusstaken. Helt otroligt att vi redan är här för det finns ju ingen mysigare tid. ❤
 
Alvin började också direkt efter frukost med bandyträning. 2 mål fick han in, och ingen har roligare än Alvin, han älskar verkligen sport!
 

Julhandel, julpyssel och middag

Publicerad 2016-11-26 22:51:00 i Familjeliv

Idag började vi dagen med lite julhandel. Alvin ville bla handla julklappar till hela familjen så jag hjälpte honom med det och så hittade jag lite smått och gott på rean till Richard.  
 
När vi kom hem åkte Alvin och Richard till simningen och jag, Milo och Juni gick upp till kyrkan för julpyssel. Det blev bla en dörrkrans och en jultomte. Det var så mycket folk att vi gick hem efter det och då kom mormor på middag. Då blev det planka, rödtjut och kex och ost! Mmm :)
 
 
 

Mycket att fira!

Publicerad 2016-11-25 22:12:00 i Festligheter

Idag fick äntligen min mamma brevet om hennes sjukdom och allt var godartat och där med friskförklarades hon. Det är inte många gånger jag svurit här på bloggen men FY FAAAAN SÅ SKÖNT! Vi sa direkt att vi skulle fira med lite muserande ikväll, och det blev tre-rätters och vin med hela familjen på Pizza hut ikväll. Richard har också efter 10 år bytt jobb och efter skiftarbete med nattpass och jourpass och helgjobb ska han äntligen jobba på eget kontor 7-16 varje vardag. Nu svär jag igen, -SÅ JÄVLA UNDERBART! Det blir lite lättare att klara av vardagen nu när grabbarna har både simning, gympa och bandy efter skola/fsk för att inte tala om alla kalas, discon, andra playdejter och alla möten med hobbys och skolor samt högtider som ska firas. Som sagt -så himla underbart!
 SKÅL!!!

Kusinträff

Publicerad 2016-11-23 22:04:15 i Familjeliv

Idag var Milo hemma från förskolan då han klagade på öronvärk igår, vågade inte chansa när jag ändå är hemma. Då kom moster och Lea och hälsade på för lite pyssel och fika. Lea fick också testa en tomteklänning från Ullared som blev fel storlek, och de blev ju jättebra. Sen hämtade vi hem en lerig kille från fritis i solnedgången kl 15.30. Herre gud, nu är inte solen framme länge.
 

Adventpynt

Publicerad 2016-11-22 15:12:00 i Home sweet home

Idag har jag och Milo gjort adventsfint hemma. Grannen mitt emot har kapat lite av hans gran så vi hämtade hem lite granris och handlade lite julblommor och pynt och fixa med. Blev bra för den här gången. Dock är det ff rosa i köket ett tag till iaf. :)
 

Öppnaförskolan

Publicerad 2016-11-21 12:36:32 i Allmänt

Imorse gick vi upp till öppnaförskolan för sång och bus. Nästa vecka är tydligen avslutning på den med. Tänk att julen snart är här! Hemma mötte vi sedan farmor som kom hit med ägg. Vilken lyx!
 

Nytt från Gekås

Publicerad 2016-11-20 21:26:00 i Shopping

Tänkte visa lite av vad vi köpte igår. Det blev kläder till oss alla och detta var vad jag var nöjdast över i klädes väg. Sen ÄLSKAR jag julstjärnan som fick sin plats i köket, så fiiiiin (köpte även ljusstakar och tomtar mm med från heminredningen). Och något mer som alltid kommer med hem från Ulla är smink och annat smått och gott till mig. :) Annars fick Juni lite nappar, flaskor och andra nödvändigheter och till grabbarna var det mkt underkläder och ytterkläder bla. Självklart var det också julklappar till barnen som fick följa med hem också.
 

Ullaredsshopping

Publicerad 2016-11-19 21:02:00 i Shopping

Tidigt i morse tog vi bilen och brummade iväg till Ullared för julshopping jag, Richard och Juni. Juni sov hela bilresorna och gnällde inte en enda gång inne på Gekås heller. Ingen kö och jätte smidig shopping mellan kl 8-11. När vi åkte hörde jag dock att det var fullt ös med lång kö in och tom till kundvagnarna. Vi åkte i rättans tid vill säga!
 
Julklapparna är klar, julpynt och julkläder lika så. Så väldigt bra och effektiv shopping blev det idag!
 Full kundvagn som vanligt!

Fikadejt

Publicerad 2016-11-17 18:26:00 i Juni <3

Imorse hade jag klipptid nere på Melissas och efter klippningen mötte vi upp Malin och Liam på en fika. Där satt barnen och charmade de flesta (Juni sov mest dock 😉). Efter skvaller och fika blev det en barnvagnspromis då solen lyste så där härligt så man fick passa på. 😊
 

Sista babysång

Publicerad 2016-11-16 11:56:00 i Juni <3

Idag var det säsongavslutning på babysången så de bjöd på godgod smörgåstårta. Juni hade kul till en början men på slutet var hon jätte trött. Förkylning på g igen så hon är lite tröttare än vanligt nu så nu ska vi sova igen några timmar innan grabbarna ska hämtas.
 

Nu börjas det!

Publicerad 2016-11-15 07:58:00 i Barnen <3

Livet med småsyskon, det är inte alltid lätt att ha en efterhängsen lillasyster efter sig vill jag själv minnas som storasyster. Nu börjar nämligen den här lilla damen följa efter brorsorna i gåstolen och är i vägen när de bygger tågbana och drar åt sig deras papper när de målar osv. Dock har brorsorna inte sagt ett ljud om att hon är jobbig och har inte blivit ett dugg irriterad på henne EN ENDASTE GÅNG än iaf. ;P De älskar verkligen deras lillasyster över allt annat på denna jord. Hon kan inte ha stoltare brorsor kan jag säga och tvärtom, juni kunde inte fått bättre storasyskon!
 Tom hunden gillar att vara ivägen ;)

Juni 5 månader.

Publicerad 2016-11-14 07:34:00 i Juni <3

Fem månader har Juni blir Juni i eftermiddag och har verkligen hittat sin plats i familjen. Det är mycket go i den här lilla damen och är barnen väldigt på eller om hunden pussas för mycket skriker hon till och säger ifrån direkt. Det har hon inga problem med, så hon är väldigt tuff.
Nöjd bebis säger alla att hon är och jag kan bara instämma. Hon gillar att hänga med och bara få kolla in olika situationer och det bästa hon vet just nu måste vara att göra olika ljud. Hon skriker med en ljus stämma och väntar in reaktioner för att sedan skratta och pruttar med munnen samt lägger min hand/axel eller what ever mot munnen för att låta som en indian. Som sagt älskar hon sin egena röst/olika ljud. 
Gåstolen är en favorit så hon är väldigt stadig i mage/rygg och axlar. Sitter gör hon också helt själv en liten stund. Även i benen är hon stark då hon kan stå själv långa stunder. Hon gillar att följa efter oss i stolen och trycker gärna på knapparna osv som spelar olika melodier.
Situps fortsätter hon med och man får inte lägga ner henne i famnen för då börjar hon direkt att försöka sätta sig upp. Ålandet har hon ff inte kommit någon vart med utan hon snurrar mest runt på plats och sprattlar. Det är mer leksakernasamt spegeln som är intressant. Hon har verkligen fattat grejen med dom, som att trycker man där låter den och river man där prasslar det och trycker man på dessa knappar dyker det upp saker. 
 Babysång är väl det som gäller nu samt mycket tittut lekar. Många konsunanter (som btw Alvin är bättre på än pappa ;) dyker upp som bbb och mmm osv. Och är man inte med snor hon mobilen du håller i handen eller så välter hon ut glaset som står brevid så nu gäller det att vara med.
 
Här snor vi mammas macka som såg väldigt god ut och då brukar vi börja dregla med :)

Farsdagsfrukost

Publicerad 2016-11-13 14:11:00 i Festligheter

Jag och Richard firar alltid far och morsdag på samma sätt, så det har blivit en liten tradition utan att vi tänkt på det med frukost på sängen och paketöppning direkt på morgonen. Ungefär så som vi firar när någon av oss fyller år. Det är alltid kul att uppmärksamma varandra och även om man "ska" göra det varje dag så gör det väl inget att göra det lilla extra på sådana hära dagar? Vet nämligen att många säger att det är onödigt med "far/morsdagar" då de alltid uppmärksammar varandra.
Tro mig vi brukar också uppmärksamma varandra med frukostar på sängen och små presenter ibland och idag är en sådan dag vi gör det, så inget konstigt alltså.
Här sitter vår bästa pappsen med nya t-shirten som han bla fick dagen till ära.
 
Min pappa tände vi ljus för på minneslunden och så var vi även och tände ett hos Carro då hon har årsdag imorgon (helt sjukt sorgligt). Richards pappa fick en biokväll (önskar jag med kunde fira min pappa så) av R.

Kärleken till sina barn och föräldraledighet

Publicerad 2016-11-11 11:00:00 i Barnen <3

Jag känner mig så himla tacksam över att få vara hemma med dom jag älskar mest i hela världen. Att jag fått tre så himla fina, smarta och helt perfekta små barn, är ju bara i sig helt otroligt. Det är ju egentligen helt fantastiskt att man kan vara hemma i flera år med sina barn och bara tänka på familjen tack vare att vi bor i Sverige och har den fantastiska förmånen.
 
Barnen är ju så himla roliga och intressanta med så det gör ju föräldraledigheten så mycket roligare. Vi har så himla roligt ihop för barnen har sådan humor, vi skrattar verkligen mycket om dagarna här hemma. Vi busar med varandra, skriver roliga brev till varann och spelar mycket spel mm. Och barnen älskar verkligen, och bryr sig om varandra också. Det är mycket -"skäll inte på honom mamma, eller skynda dig på, jag vill inte att Juni ska vara ledsen!".
 
Det blir aldrig långtråkigt hemma heller iom att grabbarna har blivit så stora också, och kan själva komma med upptåg. De klarar liksom av spel och bakning utan morsan nu då Alvin tom kan läsa recepten själv. 
 
Inget annat är ju viktigare än ens barn så att vara föräldraledig så slipper man ha det dåliga samvetet eller stressa från jobb till förskolan osv. Nu kan barnen vara hemma alla lov och är barnen sjuka är jag ju redan hemma så ingen stress över det heller. Hur skönt är inte livet utan stress och man kan vara med sina barn till 100%!
 
Skriver som en släkting gjorde -love the life! ;P
 

Bvc och öppna förskolan

Publicerad 2016-11-10 19:34:00 i Juni <3

Imorse efter ha lämnat grabbarna drog jag och Juni vidare till BVC då det var dags för vägning, mätning och sprutor. Lite gnäll vid sticken och sen var det bra. Så skönt! Efter sprutorna lekte vi med kompisarna på öppna innan vi drog vidare hem i snön. Nu ligger Juni med 38 graders feber så vi fick ställa in planerna för morgondagen. 
 
 
 

På klappjakt

Publicerad 2016-11-09 11:32:00 i Allmänt

Idag efter ha lämnat grabbarna på skola/fsk drog jag och Juni vidare för klappjakt. Nu är vi på god väg iaf klappmässigt. Vi hade inte tänkt köpa så mycket men lite grann blir det ju såklart och iom tre barn i hushållet nu känns det bra att vara i god tid.
 
 

Födelsedag och snö

Publicerad 2016-11-08 12:18:34 i Me, My self and I

Första snön kom på min födelsedag här hemma. När vi vaknade runt 8.30 låg det snö på backen och snöflingor glittrade i solen. Underbart att vakna upp till och en massa kladdiga pussar från lilla damen som vaknade brevid. Milo och mormor som också sov hos oss grattade mig också såklart. Alvin och pappa kom hem strax efter 2 och så också moster Elin med familj. Det blev medelhavspaj och olika bakverk som speciellt lillkusinen blev helt till sig av. Hehe så söta de är de små! 
 
Japp då var man 31 oxå!
 

Födelsedagskalas

Publicerad 2016-11-06 09:46:00 i Festligheter

Igår hade vi födelsedagskalas för mig som blir hela 31 år i morgon. Jag kan verkligen inte förstå vart åren tagit vägen. När jag tänker på siffran 31 så känns det så sjukt, liksom jag minns ju när mina föräldrar var 31 år. Det är inte så att jag har en åldersnoja eller att jag känner mig gammal utan tvärt om tycker jag bara det känns så overkligt bara. 31 liksom! Jag? Haha!
 
Vilket fall som helst hade gästerna önskat mat och det blev våra favorit börjare som är kända i vår bekantskap (inte för att skryta ;). Och de blev lika goda som vanligt, dock blev det grillpannan istället för grillen iom stormen ute. Till efterrätt valde vi att göra semelkladdkakan som också är himelsk god!
 
Blommor och assietter från cervera som jag önskat mig fick jag och jag blev så nöjd (dom på bilden). Fler paket väntas i morgon -spännande värre! 
 

Halloween på Kolmården

Publicerad 2016-11-04 15:24:42 i Familjeliv

Imorse när solen kom fram i frosten åkte vi till kolmården för halloweenfirande. Det var riktigt mysigt och roligt. Grabbarna var jätte tuffa ock vågade gå fram till de alla spöken/häxor och hälsa.
 

Up and away

Publicerad 2016-11-03 19:00:00 i Allmänt

Äntligen pallade vi oss i väg från sjukstugan med friska tag till moster, kusinen och mormor. Där hade mormor bakat världens och jag menar det - VÄRLDRNS godaste kaka. Saffranskaka med nogattäcke och kokos.
 

Spindelkakor

Publicerad 2016-11-02 11:19:00 i Familjeliv

Vi fortsätter bakningen och pyssel innomhus idag med. Första snön har kommit och det blåser typ halvt storm och är riktigt ruskit ute.
 
Idag blev det spindelkakor som vi bakade när Juni sov middagsluren. Barnen har ju "läslov" och fick äran att läsa för Juni så hon somnade gott. Alvin fick tom läsa kakreceptet när vi bakade. Så kul att ha ett läsande och skrivande barn hemma.
 

Halloween pyssel

Publicerad 2016-11-01 11:15:00 i Barnen <3

Här hemma har vi gjort farliga och läskiga fladdermöss med hjälp av toarullar idag. Vädret är inget vidare så vi fortsätter pysslandet inomhus idag.
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela