Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

1 advent

Publicerad 2014-11-30 16:38:00 i Mat och bakning

 Nu är äntligen dagen här som vi förberett så mycket för. Dörrkransen hänger på dörren av lite granris och lussekatterna blev precis klara. Nu står det bara mys på schemat.
 

Nu är vi redo för advent

Publicerad 2014-11-29 19:52:00 i Familjeliv

Idag har vi förberet för 1 advent här hemma. Vi har gjort tre olika adventsstakar/ljus inför morgondagen och mkt, mkt mer.
 
Barnen har bla målat egna adventsljus och jag har gjort två adventsljusstakar, en av glasflaskor och en av små krukor. Vi har också tagit in två smågranar. Den ena la vi i en vas och den andra i kruka. Två små grankransar hann jag också fixa ihop. Imorgon blir det att göra dörrkrans.
 
Imorgon är det bara lussebak kvar så är vi redo för adventsfikat också.
 
 
 
 

Fågelmat

Publicerad 2014-11-29 11:58:00 i Tips

Idag har vi slagit ihop en nötblandning och kokosfett i en isform med tråd i till fåglarna. Hoppas nu de tycker om det.
 

Pepparkaksbak

Publicerad 2014-11-28 18:43:00 i Mat och bakning

Denna fredagseftermiddag spenderades med pepparkaksbak till advent. Nu väntar vi på moster och morbror ska komma så vi kan äta middag!
 

Flygplan

Publicerad 2014-11-27 18:24:11 i Allmänt

Grabbarna grus har vikt (med hjälp) och färglagt flygplan ikväll. Alvin säger sig vara bäst på att måla flygplan. Han är också bra på att disskutera som rimmar på explodera säger han. Skrattar så jag dör! 
 

Stolt mamma!

Publicerad 2014-11-26 18:36:10 i Allmänt

Igår gick jag och Alvin igenom en bok där man lär sig bokstäver. Jag läste och visade och Alvin var jätte duktig. Vi lägger Milo en timma innan Alvin så han brukar få lite egentid när Milo badar eller läser bok innan läggdags. 
 
När vi kom hem från förskolan idag sprang han direkt och hämtade boken. Jag skulle dock laga mat innan jag kunde läsa vad han skulle göra i boken. När maten var klar visade han mig boken och han hade gjort allt rätt själv. Snacka om stolt mamma!
 

Lego för hela slanten

Publicerad 2014-11-24 19:46:00 i Alvin <3

Alvin sprang upp på hans rum direkt när han klev inanför dörren och tog fram legot efter förskolan idag.
 
Vi byggde häftiga flygplan/raketer, hus och båtar mm. Grabbarna har alltid älskat sitt lego men nu är Alvin nästan besatt. ;)
I koncentrationen finns mästaren

Fler blommor!

Publicerad 2014-11-23 15:24:13 i Allmänt

I helgen har vi haft gäster både igår och idag. Igår kom barnens kompisar som Alvin längtat så länge efter. Idag kom Richards släkt hit och kollade hur vi fått det i nya huset. Massa nya jätte fina blommor fick flytta in ännu en gång. Helt otroligt hur mycket fint man kan få! 
 

After work

Publicerad 2014-11-22 15:22:20 i Festligheter

Igår körde vi en after work med en fördrink hos en av arbetskamraterna. Sedan gick vi vidare till Meze för middag och så avslutade vi med en bowlingrunda och drink på Hugo. Vilken kväll!
 

Kvällsmys

Publicerad 2014-11-20 21:07:00 i Allmänt

Usch för denna förkylning! Hoppas jag inte smittar resten av familjen. Ikväll bäddar jag ner med i sängen med sockar och en kopp te.
 

Gröt och pärlor

Publicerad 2014-11-18 21:37:00 i Barnen <3

Idag har vi ätit gröt både till frukost, middag och kvällsmat. Grabbarna (och jag) älskar gröt just nu och vill äta det varje dag nu för tiden. Så här när det närmar sig jul tycker jag det är extra gott med gröt så jag bangar inte.
 
Pärlandet har vi också fortsatt med idag. Denna gång gjordes det pärlplattor. Alvin gjorde mönster och sorterade i färg och antal och Milo härmade. Nästa gång får det bli julmotiv!
 
 

Snyggt från Zara

Publicerad 2014-11-17 20:50:14 i Kläder

Jag hittar så mycket fint till grabbarna från Zara.se. Jag skulle kunna köpa hur mycket som helst. Dock tycker jag inte killarna behöver mer kläder. Sen kom jag på att man ALLTID behöver mer kläder! ;)

Fullspäckad helg

Publicerad 2014-11-16 16:19:34 i Allmänt

Nu sitter vi alla fem nerbäddade i soffan med överbliven fika och film efter en fulkspäckad helg med busfabriken, fest och fikabjudning. Idag kom mina vänner med familjer med fina blommor för att se hur vi fått det i vårt nya hus. Igår åkte vi och träffa Spiderman på Busfabriken och avslutade kvällen med fest hos Richards kompisar. Imorgon är det jobb igen, vila får man göra när man dör ;)

Kompisband

Publicerad 2014-11-14 21:22:17 i Allmänt

Grabbarna vaknade upp med strålande humör för att det var fredag idag, de sjöng tom hela vägen till förskolan. Det blev en kort dag idag och när jag kom hem hade de redan handlat till fredagsmyset och förberett middagen. I brevlådan låg det ett gäng nya pärlor så vi började pärla direkt efter middagen, denna gång blev det kompisarmband.

Jul i sinnet

Publicerad 2014-11-11 17:13:00 i Familjeliv

Idag satt vi och bläddra i leksakskatalogerna och pratade om vad vi önskar oss av tomten. Alvin önskar sig mest actiongubbar och vapen medan Milo önskar sig alla leksaker han har, fast så här många och visar upp alla hans fingrar. Haha sötnosen! Det är så härligt att se hur de lyser upp när de pratar om jul. Pepparkakor och julkalender tjatar de i princip om varje dag nu och det är ändå över två veckor kvar tills det är dags att ta fram det. :)

Våffelkalas

Publicerad 2014-11-08 19:15:00 i Festligheter

Andra dagen av födelsedagsfirande bjöds det på våfflor, grädde och hallon. Det blev mera blommor och presenter, snacka om att man blivit bortskämd! Kvällen avslutas nu med koja, trolltider för barnen och en spännande skräckis för oss vuxna med lite popcorn.

Årets första snö!

Publicerad 2014-11-06 12:50:00 i Familjeliv

Vilken lycka att vakna upp till ett strålande vackert, vitt vinterland i morse! Barnen och hunden var överlyckliga medan jag och R började stressa fram vinterskor och dyligt från garderoben och fixa bilen innan dagislämning i all snö som kommit. Och tänk att det snöar än, det var jag verkligen inte beredd på, även att jag viste att det skulle snöa i natt.

Middag hos oss

Publicerad 2014-11-05 18:09:00 i Barnen <3

När jag frågade grabbarna vad de ville ha för mat till middag blev svaret: gurka, tomat och broccoli. Jag valde då att slänga ihop en sallad och ha en lassange till det (inte tvärt om delvis en sallad till lasangen), och grabbarna blev jätte nöjda! :) Medan jag slängde ihop maten tog grabbarna fram saxarna igen då de tyckte det var så kul att klippa igår. Kul när man hittar något som underhåller barnen!

Pyssel till farsdag

Publicerad 2014-11-04 17:54:28 i Barnen <3

När vi ändå var hemma tidigt idag passade vi på att pyssla ihop lite presenter till farsdag. Bl.a. Blev det farsdagskort och teckningar. Alvin ville klippa och klistra så jag tog fram ett gäng tidningar från dagens post och så fick de välja ett valfritt färgat papper och sen lim på det så blev det kanonfina teckningar. Milo var så stolt som kunde klippa utan hjälp nu. Stora killen växer så mycket när de får uppgifter de klarar av. <3

Trist dag och nya kuddar

Publicerad 2014-11-04 15:13:19 i Allmänt

Idag slutade jag tidigt och hämtade hem grabbarna i ett grått och trist väder med 14 +. Väl hemma tog vi fram gårdagens chokladbollar och myste ner oss i soffan med våra nya kuddar direkt. Ska väl fixa till middagen till 17:00 när R kommer hem, men innan dess säger jag Zzzzzz.

Baka, baka hela daga!

Publicerad 2014-11-03 19:17:03 i Barnen <3

Oj vilken dag! Jag och Milo hämtade Alvin tidigt idag och tog oss en promenad i det vackra, soliga vädret. Väl hemma fixade jag till en trolldeg och sedan tittade vi på spöket Laban som åt kokosbollar. Milo säger att spöken får äta ALLA kokosbollar, kan inte jag iallafall få äta 1? Visst fick han det, 2 st fick de tom!

Ännu en vabdag

Publicerad 2014-11-03 11:21:49 i Milo <3

Idag är både jag och Milo krassliga så vi blev hemma en extra dag men imorgon är vi på't igen! Vi har ont i halsen och M är även hes så det känns bra att bara ta det lugnt en extra dag. Jag tar verkligen vara på den här egentiden med Milo och helst skulle jag vilja ha egentid med Alvin kommande dag också men man måste ju jobba med. Till helgen kanske vi lyckas få till något trots två kalas.

Nyinköpt från Gekås, Ullared

Publicerad 2014-11-02 11:46:00 i Shopping

En kundvagn fyller man lätt i Ullared och som sagt är leksaker och heminredning favoriten. Många julklappar blev det oxå för hela familjen. Detta är lite av vad vi hittade i Ullared.

Shoppar loss i Ullared

Publicerad 2014-11-01 18:31:00 i Shopping

Imorse kl 06:40 var vi framme i Gekås, Ullared och till vår förvåning var det redan öppet och folk shoppade redan loss. Min gravida syster som jag åkte med behövde äta kl 09:40 och restaurangen öppnade inte förrän kl 10, ändå stod det folk som fick mat. Helt otroligt, Gekås är verkligen skitbra! Åh herre Gud som vi shoppade, ska man ha en bebis så blir det lätt så. En annan har ju redan två troll som "behöver" julklappar och kläder så vill man ju ha det fint hemma med. ;) 3 fulla vagnar så var vi klara kl 12 för hemfärd. Ingen kö in eller till kassan så det blev en lugn och skön shopping för oss.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela