Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Mannens födelsedag

Publicerad 2018-01-31 16:55:17 i Allmänt

Idag har vi firat farsan Baloo här hemma som fyller år idag. Han firades med paket och skönsång på morgonen och semeltårta på eftermiddagen i kökskaoset. 
 
Golvet är nu lagt i kök och hall så nu är det bara för mig och R att bygga ihop lådor och skåp så gubbarna snart kan komma och sätta ihop köket.
 

Sjukstuga

Publicerad 2018-01-30 16:08:24 i Juni <3

Inatt fick Juni feber och idag är hon jätte hängig och snorig. Knappt ätit på hela dagen. Stackars juni, hann inte gå länge på fsk innan hon blev sjuk.
 

Mera snö

Publicerad 2018-01-29 19:18:00 i Allmänt

Jag som äntligen tog fram cykeln nu när plusgraderna kom och snön smälte. Självklart kommer snön lika fort igen! Den kan få vara på sportlovet, men sen hoppas jag verkligen våren kommer!
 Det går lite fortare till och från jobbet med cykeln

Utekväll

Publicerad 2018-01-28 20:02:33 i Festligheter

I helgen behövde vi hålla oss borta från hemmet då de håller på att renovera köket hemma. Vi har inget kvar i köket så det är svårt att vara hemma ändå. Så när gubbarna arbetade hyrde vi ett rum hos mamma och gjorde norrköping i helgen. Grabbarna sov dock hos farmor och farfar medan Juni hängde hos mormor. Vi själva körde en dubbeldejt med syrran och hennes snubbe på Pincho.
 

Så skönt med helg!

Publicerad 2018-01-26 23:18:00 i Allmänt

Så jäkla skönt med helg! Det har varit så mkt med jobb, hämtning/lämning av barn och renovering nu. Går inte och lägger oss förrän efter 22 och då är det första gången man får andas ut, och så är det samma visa nästa dag igen. Usch!
 
Nu har vi tömt hela köket, finns inte ens golv kvar. Bara hoppas att gubbarna jobbar på fort nu för jag vill kunna laga mat igen!
God natt! Zzzzz

Nya vardagen

Publicerad 2018-01-24 20:00:46 i Barnen <3

Nu är både R och jag tillbaka på jobben efter föräldraledighet och inskolning. Det betyder att Juni har gått hela dagar på förskolan denna vecka, vilket har funkat kanon. Fröknarna är så imponerade över Juni då hon kommit in så bra i både verksamheten i sig och barngruppen. Hon sover två timmar i spjällsäng, och somnar hur lätt som helst. Hon äter bra och tar gärna mer mat. Hon trivs verkligen kanon där och hon har inte ens gråtit vid lämning.
 
Grabbarna har också börjat på frita igen, med mellis och allt vad de längtat efter haha. Det är mer jag som saknar barnen på eftermiddagen, men det är skönt att allt funkar bra.
 

Bus mitt i renovering

Publicerad 2018-01-20 20:51:00 i Familjeliv

Vi har inte skaffat barnvakt när vi håller på med renoveringen då de är duktiga på att sköta sig själva. Eftersom vi är två kan även en lätt gå undan och göra något med barnen också. Men något kul behöver även barnen göra med oss, och då blev det att gå ner till pulkabacken. Shit vad barnen kan ha kul där.
 
Grabbarna har nästan varit ute hela dagen medan vi har rivit tapet, spacklat, målat tak och lister i Milos rum. Imorgon kommer nya tapeten upp. Så kul att se resultat!
Före och efterbilder kommer upp i morgon.

Massa snö!

Publicerad 2018-01-18 20:37:17 i Allmänt

Det fortsätter snöa här i Finspång, i 2 hela dagar har det snöat, så nu har R fått skottat som en idiot då vi äger hela trottoaren utanför oss. Vi har hörntomt kan man säga så den är en bit. Men snögubbar har vi hunnit bygga med barnen och mkt mkt mer. Jag har dessuom haft tur och fått skjuts till jobbet men inte i morgon då jag börjar tidigare så det blir att pullsa i snön för mig!
 
 

Snö igen

Publicerad 2018-01-16 17:57:53 i Allmänt

Då kom snön igen. Så mkt att vi kunde åka pulka och göra snögubbar, så roligt för barnen. En annan som vill cykla till skolan och jobbet vill ha plusgrader nu!
 
 

Snart är helgen slut

Publicerad 2018-01-14 19:44:00 i Familjeliv

När man är föräldraledig är det så skönt att komma hemifrån en stund, men när man börjar jobba igen vill man inte sätta foten utanför dörren. Jag saknar tom barnen när de sover. Förut längtade man efter de skulle sluta sina blå, så man fick lite egentid. -Så fort det kan skifta!
 
 

Lite nytt

Publicerad 2018-01-14 14:33:28 i Home sweet home

Det är så roligt med detaljer tycker jag, det är nästan det som gör hemmet. Nu har jag fått hem nya dörrknoppar och lampa till hallen. Vilken skillnad!
 
Nästa vecka kommer vårat kök så i helgen har vi även köpt ekgolv till köket och klinkers till hall och toaletten. Vi ska köpa kaklet och pärlspont i början i veckan så det också kan komma upp. Så roligt det ska bli!
 

Junis första inskolningsdag

Publicerad 2018-01-09 20:41:00 i Juni <3

Idag var det dags för vår lille Juni att ta klivet in i förskolans värld. Hon var så redo man kan bli med väskan på ryggen redan 1 h innan uttänkt tid (när grabbarna skulle till skolan). Och när det var dags att gå hem efter 2 timmars inskolning grät hon för hon ville vara kvar haha. 
 
Själv jobbade jag på min nya förskola för första gången med dom barnen. Min mans kusins barn och Alvins lärares barn har jag där bla. Jag fick gå runt och bekanta mig på alla 5 avdelningarna hela dagen. Mkt intressant!

Har namnat ca hundra kläder och ytterkläder hela em ;P

Första arbetsdagen

Publicerad 2018-01-08 19:34:00 i Allmänt

Kunde inte sova en blund i natt, dyngförkyld, huvudvärk och febrig. Självklart ska man bli sjuk första dagen på nya jobbet, efter nästan 2 år hemma.
 
Dagen började med 4 h föreläsning och så planering resten av dagen men en sådan huvudvärk att jag inte klarade av att tänka själv. 
 
Ligger nu i soffan och undrar hur morgondagen ska gå. Kan ju inte sjukskriva mig första dagen med de nya barnen. Åhh så typiskt!
 Föreläsningarna var intressanta iaf :)

Rivning av kök

Publicerad 2018-01-07 15:59:00 i Home sweet home

Äntligen är det dags att riva köket. Allt blir nytt. Nya fönster, väggar, golv, tak, luckor, spis, vitvaror osv.
Hur spännande????!!!
 
 
 

Släktingar på besök

Publicerad 2018-01-05 18:34:00 i Allmänt

Eftersom vi varit sjuka på jullovet fick vi avboka alla besök som ville se vårat nya hem. Men idag var vi friska så då kom min moster och kusin hit med barnens mormor och moster m familj. Så mysigt!
 

På promenad

Publicerad 2018-01-04 17:59:54 i Allmänt

Äntligen har vi kommit ut lite. Vädret har dock inte heller varit på våran sida detta år. Tur det finns bra kläder! ;)
 

Ingen bra start

Publicerad 2018-01-02 19:24:00 i Allmänt

Vi fick ingen bra start på året. Bara några timmar efter tolvslaget börjar Juni kräkas och kräks hela natten till ca kl 9. Idag har även R ont i magen och är febrig så det blev jag som fick ta hela natten med en kräksjuk bebis och så var det bara att fixa frulle, lunch och middag sen med då R också var dålig. 
Tur en annan är supermorsa ;P

Happy new year!

Publicerad 2018-01-01 16:17:00 i Festligheter

I år sa vi att vi skulle göra nya nyårs traditioner härdan efter. 1. Rulla i snön och sätta sig i bastun, grabbarna (de vuxna) tyckte iaf det var en bra ide. Nr 2. Testa nytt bubbel varje nyår. I år blev det Prosecco, jättegott!!
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela