Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Öppna fsk i stan

Publicerad 2017-02-28 14:10:18 i Juni <3

Idag var varken kyrkan eller öppnaförskolan vid oss öppen så vi tog oss ner till stan. Där skulle babysången precis börja när vi kom in dyngsura för regnet. 
 
Men i morgon har vi bvc så då blir det våran öppnaförskola igen :)
 

Vårtecken i trädgården

Publicerad 2017-02-27 16:50:44 i Allmänt

Idag har vi tittat efter vårtecken ute och i vår egna trädgård har det faktiskt börjat blomma. Bla snödroppar tittar fram och andra skott av lökar jag planterat ner. Så spännande att se när de kommer upp för i stort sätt är det skugga där hela dagarna, så det blommar inte så bra där. 
 
Jag och Alvin bestämde idag att vi ska fota varje söndag i rabatterna och se hur fort det blommar och sen fortsätta så kanske en gång i månaden iaf. Spännande!
Alvin råkade fota entrén :)

Guldlock

Publicerad 2017-02-26 19:18:00 i Barnen <3

Oj vad grabbarna har haft skoj i helgen. För de första har de både varit på badhuset och på kalas men förutom det har vi börjat renoveringen av Milos rum. Vi målar det helt i vitt då det är så litet samt möblerar om. Ena garderoben samt byrån åker ut så han får mer plats för pyssel och lego. Hans bord och stol ska alltså få stå i centrum istället. Barnen har därför sovit i samma rum så de har varit riktigt spralligt och mysigt. Mkt kuddkrig med andra ord. När grabbarna springer sig svettiga blir de alltid så lockiga haha. Titta själva!
Kvällsmat blev naturell yoghurt och bär från landet 

Kalas

Publicerad 2017-02-25 16:46:00 i Familjeliv

Idag hade Lea kalas och bjöd på både smörgåstårta och daimtårta. Dock blev det mest korv med bröd till barnen :)
 

På badet

Publicerad 2017-02-24 17:37:00 i Familjeliv

Sista dagen på lovet spenderades på badhuset. Vi träffade på en hel del där så det var inte bara vi som hade dom planerna idag.
 
Dollar store hade nyöppning precis brevid men det var bara att köra förbi både på ditvägen vid 11 och hemvägen vid 14 pga världens kö. Parkeringen var full så bilarna hade ställt sig längst vägen och gångbanan och sen lång kö som typ stod still för att komma in. Nej tack! 
 
Nu väntar vi på farmor och farfar som ska bjuda på middag, vilken lyx! Trevlig helg på er. :)
 

Nytt och frächt

Publicerad 2017-02-23 18:20:11 i Juni <3

Nu är även vår Juni-puni vårfin och blev ju väldig gullig måste jag säga. :) Även vagndyndan kom i brevlådan idag!
 

På bibban

Publicerad 2017-02-23 15:13:33 i Allmänt

Idag gick vi förbi bibban för att låna några böcker. :)
Blev mest faktaböcker som vanligt. Denna gång om Zlatan och dinosaurs :D

Grattis Lea 2 år!

Publicerad 2017-02-21 11:44:00 i Allmänt

Idag gick vi till Lea som blir 2 år idag. Av oss hade gon önskat sig prinsesskor, smycken och en trollstav. Mormor kom hit med en fåtölj och av mamma och pappa Hade hon bla fått ett stort bollhav. :)
 

Mer att klicka hem

Publicerad 2017-02-20 08:49:00 i Juni <3

Nu är även denna skänhet på väg hem till oss. Jag bara älskar märket Elodie details! Har både napphållare, filtar osv där ifrån till både grabbarna och Juni. 
 
Just denna dyna är så bra då det blir en bra övergång från åkpåsen då den har en vintersida som är varm och gosig samt en sommarsida.
Märker att det är rätt dyrt att ligga sjuk hemma då jag har shoppat en hel del på nätet de senaste dagarna haha.

Redo för våren

Publicerad 2017-02-19 10:52:00 i Barnen <3

Grabbarna har fått nya jackor och tröjor samt kepsar av farmor från Lindex, och de här skorna samt jackan och mössan har jag klickat hem till Juni. Så fiiina!
 
Mössa: Newbie 
Jacka: Zara
skor: Kavat

Mellomys

Publicerad 2017-02-18 20:16:00 i Familjeliv

Vi och typ resten av Sveriges befolkning sitter just nu och myser framför mellon. Milo dansar och Juni sjunger med för tillfället haha.
 

Blomgrupper

Publicerad 2017-02-18 13:40:14 i Home sweet home

Åh vad jag önskar att vi bodde större så jag fick plats med lite mer blommor. Vi har bara tre bord och en fönsterbräda på nedervåningen samt två fönsterbrädor på övervåningen (resterande fönster går ner till golven) där vi kan ställa ut blommor. Dock har jag även två pallar med växter på nedervåningen med.  Jag önskade dessutom att jag var lite duktigare med blommor så de höll längre men jag tycker ändå att jag blir bättre. :)
 

Mellomys

Publicerad 2017-02-18 10:46:00 i Familjeliv

Vi och säkert typ resten av Sveriges befolkning sitter just nu och myser framför mellon. Milo dansar och Juni sjunger med för tillfället haha.
 

Gräsänka

Publicerad 2017-02-16 15:28:15 i Allmänt

Äntligen vaknade jag upp utan huvudvärk och var utvilad för första gången på hela veckan. Ingen feber men fortfarande förkyld men det hjälper nässprayen till med ;)
 
Så för första gången denna veckan tog vi oss ut Milo, Juni och jag. Och innan vi hämtade upp Alvin mötte vi upp moster och lillkusinen för promenad och lunch. 
 
Nu är vi hemma igen och förbereder för morgondagen. Det blir middag och bad innan vi gör läsläxan och säger godnatt (och längtar efter pappsen som har det bra på spat). :)
 

Sjukstuga

Publicerad 2017-02-15 11:27:00 i Allmänt

Dag 3 som sjuka här, först Milo, sen Juni och sist jag. Alvin och Richard är iallafall iväg i skolan och jobb. Imorgon blir jag gräsänka också, känns lagom kul att ta hand om 2 sjuklingar, 1 hund och lämna samt hämta ett annat barn till skolan med feber och en jävla förkylning samt ingen sömn ALLS typ då R ska i väg med jobbet. Ajja får tänka positivt och hoppas på det bästa, tillsammans är vi starka typ ;P
 
Soppa och te är något som går ner rätt bra här hemma, bara glass som fattas. :)
Sjuklingarna :)

Juni 8 månader

Publicerad 2017-02-14 18:31:00 i Juni <3

Nu har Juni verkligen blivit stor, ingen liten bebis som ligger i famnen och snuttar på tutten längre med andra ord. Nu ålar hon omkring på golvet, går runt bordet och tar sig fram under stolar och bord om hon inte ställer sig upp på dom. 
 
 
Härmas gör hon med vilket är så roligt. Gud vad vi skrattar åt/med henne här hemma. Rynkar vi på näsan, räcker ut tungan eller säger "mamma" gör hon detsamma mot oss. Man ser hur hon verkligen tittar efter våra reaktioner och minspel. Och får hon inte den reaktionen hon förväntat sig blir hon jätte chokad haha.
 
 
Nypa oss i näsan, klappa oss på kinden och känna efter på oss är också något hon gör dagligen. Inte alltid jätte skönt. 
 
 
Så babblig, rörlig och faktiskt matglad är något hon äntligen blivit på "riktig" mat. Vi började med BLW och gav plockmat och det vräkte hon i sig och när hon då började äta gick även puré, gröt och välling också ner. Detta innebär att det inte är jätte mycket amning som gäller längre utan bara två gånger på dagen och högst 2 på natten. 
 
 
Hon har också börjat släppa taget och står upp själv nu i några sekunder, så det är en modig dam vi har här hemma.
 Nu har Juni st 68 i kläder och tyvärr missade vi BVC tiden idag pga att Juni har feber för tillfället för andra gången i hennes liv. :/
 

Man blir som man umgås

Publicerad 2017-02-12 09:47:00 i Allmänt

Efter 12 år som par börjar jag och Richard bli som varandra. Alltså på rikigt är det vad jag har upptäckt på sistone, haha.
 
Det började när Richard fyllde år som vi firade med thaimat. Richard har alltid ÄLSKAT nudlar och beställer det ALLTID till thai/kinamaten och äter det även hemma endast som det är. Jag själv har ALDRIG gillat nudlar, och då har jag verkligen gett nudlar en chans, mer än en eller två ggr. Ibland får jag tex för mig att göra nån god thairätt där glasnudlar eller vad de nu kan vara för nudlar skulle passa till, men alltid avskytt det och valt ris istället. MEN, på Richards födelsedag testade jag igen lite av hans och barnens nudlar och tyckte faktiskt om det, efter typ 30 år. Haha.
 
Igår märkte jag även att Richard börjar bli som mig. Något han normalt sett brukar irritera sig lite smått på är att jag kan gå och titta/känna/lukta på något om och om igen om jag gillar/nöjd över det. Exempelvis om jag köpt nya gardiner, kuddar och plädar till vardagsrummet och vi är där och ser på tv kan jag flera gånger beundra de nya haha. Richard kan då bara skaka på huvudet eller också skratta åt detta. MEN igår gick faktiskt RICHARD in flera gånger och tände lampan i köket för att beundra vår nya tapet, han tom ropade in mig några gånger. Precis så brukar jag annars göra och som svar brukar jag få -"Ja, jag vet att det är fint. Jag behöver inte titta på det igen". 
 
Haha, man blir verkligen som man umgås!
 

Tapetsering av kök

Publicerad 2017-02-11 19:04:00 i Home sweet home

Efter kalasande på fm tapetserade vi fram till kvällen i köket, och jag är helt kääääär. Hur ska jag kunna flytta här i från undrar jag nu! Ja, vi kommer behöva flytta här i från iom att vi bor i en liten 4a med tre små sovrum på övervåningen. Vi behöver alltså ett till rum för Juni när hon blir större. Hoppas på att hitta ett liknande i närheten av oss inom 1-2 år. Så länge njuter jag av alla våra rum då jag är väldigt nöjd över hur vi fått till det. :)
 

Fredagsmys med mor min

Publicerad 2017-02-10 22:00:00 i Allmänt

Ikväll mötte jag upp min mamma som hade blivit fin i håret hos min kusin på modeklipparna. Vi tog oss ett glas och middag i magen på Brokelyn bar. Syrran fick dock förhinder denna gång. Men vi ses säkert snart igen!
 

Ny vas

Publicerad 2017-02-09 19:24:00 i Allmänt

Som sagt är det ju tulpanens årstid så varför inte införskaffa en ny vas till våra vackra blommor? 
 
I dag utökades samligen med denna ljusgråa skönhet från Hemtex. Så fiiiiin 😍
 

Mjukis

Publicerad 2017-02-07 13:55:27 i Allmänt

Juni har fått en ny bästis, en mysig liten säl ❤ Hon bara älskar den och vill ha den i handen hela tiden och helst äta upp dess nos. Hihi, så söt alltså!
 
Idag får vi en heldag för oss själva jag och Juni då Alvin hänger med pappa efter skolan och Milo med farmor. Vi har hunnit med att promenera i snöstormen, handla, bada och mysa än så länge och snart får juni hjälpa mig med middagen. - Kryddstark korv med coleslaw blir det idag, Richards nya favo!
 

Honungsmelon

Publicerad 2017-02-06 11:03:00 i Barnen <3

Det blev en halv melon kvar från helgen som Milo och Juni trycker i sig nu. Mmm så gott, själv förbereder jag lunchen. Det blir lax, broccoli och skagen idag. 
 

Våran helg

Publicerad 2017-02-05 09:16:00 i Allmänt

Oj nu glömde jag bort bloggen igen, vad är det som händer? I helgen har vi iaf blivit bjudna på mat av mamma och svärfar har bjudit på semlor, bandyträning, grillning, shopping och snart ska skridskorna på! Händelserik helg som vanligt med andra ord. Tänk förr när det bara var jag och Richard och man bara kunde stanna hemma och ta det lungt hela helgen om man ville. Nu har man både barn och hus att ta hand om ;)
 

Bästa kompisarna

Publicerad 2017-02-02 20:42:08 i Allmänt

Idag fick Milo följa med bästisen hem efter förskolan. Han var helt till sig av glädje och kom hem och sa att han fått pannkakor och bullar. Alvin var också med sina kompisar i dag ända till kvart över fyra så jag och Juni spenderade dagen med moster och kusinen. Vi har busat och promenerat mycket idag. Så härligt med ljusare tider nu samt fågelsång och inte allt för kallt väder. ❤
 

Februari-kärlekens månad!

Publicerad 2017-02-01 13:14:32 i Allmänt

Så var februari här i kärlekens tecken. Nu längtar jag efter att plantera ner fröer och fixa i rabatterna här hemma. Snart är våren här!
 
Vi promenerar tills Juni somnar idag :) 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela