Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

I Svampskogen

Publicerad 2015-07-30 18:52:54 i Allmänt

Idag drog vi ut och testade lyckan i Svampskogen. Herre gud så mkt bär och svamp det finns i år, och stora är de också!
 
 

Syltkok

Publicerad 2015-07-28 18:19:00 i Mat och bakning

Idag har vi kokat alla bär vi plockade igår och gjorde sylt till barnens lycka. Självklart blev det pannkakor och sylt till middag idag. 
 

Från trädgådslandet

Publicerad 2015-07-27 13:37:00 i Allmänt

Imorse lyste solen så vi gav oss direkt ut i trädgårdslandet. Där plockade vi upp potatisen va satt i våras som hade blivit riktigt stora. Vi plockade också jordgubbar, smultron och sockerärter. 
 
Vi gav oss sedan ut till skogen där det kryllar av hallonbuskar för att koka sylt lr baka med.
 
 

4 års kalas

Publicerad 2015-07-26 18:00:39 i Allmänt

Idag kom släkten hit på Milos 4 års kalas. Milo fick en massa kul han önskat sig, speciellt en polisutstyrsel som även Alvin fick när han fyllde. 
 
 

Utflykt och promenad

Publicerad 2015-07-25 13:44:11 i Allmänt

Imorse när Richard åkte till jobbet kom farfar och hämtade barnen för en utflykt till Brottom slussar. Där blev det både lunch och fika. De matade djuren och busade hela fm. 
 
Jag och Casey passade på att ta en riktig långpromenad och som vanligt kunde jag inte låta bli att plocka blommor. Känns som att det inte brukar finnas så många blommor att plock efter midsommar men i år står de kvar. Väl hemma hann jag också klippa gräsmattan innan regnet och grabbarna kom hem. 
 
Nu ska det bakas inför morgondagens släktkalas.
 
 

Vandring, grillat och barnvakt

Publicerad 2015-07-24 19:49:00 i Allmänt

Idag åkte vi ut till Getå för en vandringstur längst bäcken, det är verkligen jättefint där ute. Vi åkte sedan vidare till krokek igen för lite grillat till lunch. Efter det fick vi äran att vara barnvakt till lillkusinen medan päronen var i väg på storhandling. 
 
När barnen gick och la sig efter kvällsmaten satte vi oss på altan med rökta räkor, fisk och ett glas vin. Nu sitter vi här och njuter i kvällssolen. 
 
 

En ute dag med sol, bad och grillat

Publicerad 2015-07-23 20:38:04 i Allmänt

Idag åkte vi ut till krokek för lek,bad och grillat. Barnen var helt lyriska över allt roligt som fanns att leka med. Det var roliga träkojor, gungor och mycket mer. De bodde precis vid vatten också så vi gick självklart ner och badade (iaf barnen o hundarna). Vi avslutade sedan dagen med grillat i kvällssolen.
 
 

Grattis Milo 4 år!

Publicerad 2015-07-22 17:14:44 i Allmänt

Idag är det äntligen Milos födelsedag. Han har längtat enda sedan Alvin fyllde år i slutet av Maj. Så fort vi ätit tårta har han frågat om det är hans födelsedagstårta eller när vi har firat något annat som mors dag har han undrat om det snart är hans tur. Så imorse vaknade vi av en Milo som kom in till oss och undrade om han fyllde år nu. Hihi gulle!  
 
Milo fick öppna paket och äta jordgubbar med yoghurt och välja utflykt. Det blev Lådbilslandet denna gång. Där mötte vi mormor och moster med familj så vi började med lunch och fika sedan delade dom ut sina paket som han fick öppna innan äventyret kunde börja! 
 

Vilken kattdag

Publicerad 2015-07-21 10:27:00 i Allmänt

Idag har vi verkligen haft morgonmys med våra grannkatter.  Hann bara ta några steg utanför tomten så kom de fram för kel och bus. 
 
Vi tog en promenad till mormor och plockade med lite blommor.
 

Cupcakes

Publicerad 2015-07-20 19:02:00 i Allmänt

Idag har vi fortsatt med bakningen hör hemma då barnen tyckte det var så roligt igår. Idag blev de så här fina när hela familjen fick vara med och välja hur de skulle se ut.
 
 

Barnkalas

Publicerad 2015-07-19 18:52:00 i Allmänt

Idag har grabbarna haft deras barnkalas. Barnen fick designa sina egna cupcakes, så bjöds det på tårta, kakor och skönsång, efter fikat hade vi skattjakt och till sist studsade vi i studsmattan med ballongkrig så avslutade vi kalaset med ett dopp i poolen. Jisses vilken fest det blev! Tusen tack för det alla inblandade. :)
 
 
 

Sol och bad

Publicerad 2015-07-17 18:44:00 i Allmänt

Idag lyste solen igen så vi for iväg med picknickorgen i högsta hugg till Klarsjön. Mormor bjöd på tårta i solen så vi njöt ordentligt. Tyvärr var det lite för kallt för min smak så jag stannade på land idag.
 

På promenad

Publicerad 2015-07-16 18:09:00 i Allmänt

Idag har vi hunnit med ännu en promenad. Det är så kul att grabbarna är så stora nu att de orkar hänga med på längre promenader så jag slipper gå själv lr när de var små låg de i vagnen så de är mer sällskapliga nu.
 
Alvin förklarar faran för rosenbuskar som faktiskt har vassa taggar! :)

Trädgårdsarbete

Publicerad 2015-07-15 16:05:00 i Allmänt

Oj vad vi har kämpat idag. Iom att det skulle vara bra väder idag passar vi på att klippa gräs och buskar, rensa rabatter och dona i trädgården idag. Nu är vi alldeles svettiga så då tar vi en glass innan vi hoppar i poolen.
 

Förberedelser inför barnkalas

Publicerad 2015-07-14 11:08:00 i Allmänt

I helgen har vi barnens barnkalas. Det är mycket som ska förberedas, -städning, bakning, kalas teman och aktiviteter. Men bara vädret blir fint blir nog allt bra. 
 
Ni som blivit bjudna har undrat vad grabbsen önskar sig och på plats nr 1. bejblejd (gör inget om de får fler, bara roligare) 2. Ninjago lego (eller annan lego) 3. Utklädningskläder (helst batman lr hulken) 4. Action gubbar av olika slag (helst turtels eller riddargubbar). 
 
Nu ska bara grabbsen komma på ett tema till kalaset. Btw Grabbarna hälsar att ni ska ta med er badkläder!  ;)
 
 

Trädgår'n

Publicerad 2015-07-13 23:24:00 i Allmänt

Mötte upp tjejerna på Trädgården för lite käk och drinkar idag. Halva semestern har gått för de flesta så det gäller att försöka ses nu innan vi är tillbaka i vardagen.
 
 Skål!

Valla gård

Publicerad 2015-07-12 15:36:00 i Allmänt

Imorse vaknade Alvin med migrän. Det är första gången han vaknar med skiten, annars har han fått det när han varit mycket aktiv lr i solen. Idag var det en annan variant för det hjälpte inte att bara att sova bort det ute han fick spy och sova till 11.30 och varit mycket trött, så det höll i sig längre än vanligt.
 
När han fått i sig lite i magen blev han piggare och då åkte vi till valla där han fick rida på en ponny. Förutom att titta på lagårdsdjur lekte de också i parken. Mormor hade också bakat en blåbärsoppa som vi fikade på innan vi for hem igen.
 
Nu ligger vi nerbäddade i soffan medan pappa och lillebror åkte ut för lite fiske.
 

Fikaträff och utgång

Publicerad 2015-07-11 21:31:33 i Allmänt

Idag var vi bjudna till kompisarna ute i Åby på fikaträff. Barnen lekte med varenda leksak tror jag, det är alltid så roligt att leka hos andra. Fint väder fick vi oxå så vi kunde vara ute i trädgården. -Underbart. 
 
Kvällen spenderades sen på vår altan med grillspätt och ett glas vin i solen. -Så uppskattat!
 
Igår gick det dock lite vildare till då vi började med middag på nya inneställe Burgers and bangers. Vilket ställe, helt underbar mat. Sen tog vi en drink på Trädgården med ett avslut på Munken med Richards familj. 
 
 

I blåbärsskogen

Publicerad 2015-07-10 21:50:00 i Allmänt

Idag tog vi fram hinkarna för en tur i blåbärsskogen. Dock åt grabbarna upp nästan alla bär men 4 l svamp fick vi med oss iaf. 
 
 

Innesittardag

Publicerad 2015-07-09 20:12:00 i Allmänt

Oj, vad det regnar ute och graderna bara sjunker för varje dag. Igår under en promenad hem från mormor kom störtregnet så idag tog vi bilen dit (självklart kom det inget regn bara därför). Mormor bjöd på fika och vi fick pussa lite på kusin-vitamin.
 
Eftersom man inte kan ha picknick ute idag fick vi ha det i vardagsrummet med tända ljus. Det gäller att mysa nu när man inte kan vara ute och roa sig. ;P
 
 

Shoppingdag

Publicerad 2015-07-08 17:07:00 i Allmänt

När det är sämre väder ute blir det automatiskt shopping lr städning på schemat, oftast både två.
 
Vi har nu fått upp lite mer belysning, nya dynor samt fyllt lyktor osv med vita stenar som vi köpt i en blomsteraffär.
 
Jag har också planterat om lite i rabatterna så nu blommar det finfint här igen.
 
 

Marby VS Abborreberg

Publicerad 2015-07-07 17:54:01 i Allmänt

Vi har spenderat mestadels av dagen i vårt kära Marby och Abborreberg med promenad och fika. Vi stannade även till och klappade och matade hästar i Marby samt kände på vattnet där hunden fick ta sig ett bad då vi andra tyckte det var lite kallt idag.
 
 

Första semesterdagen

Publicerad 2015-07-06 23:30:00 i Allmänt

Min första semesterdag har vi spenderat morgonen med städ och tvätt, man får passa på när det regnar.
 
Sen tog vi oss en shoppingtur (tyvärr hittade jag inte det jag allra helst ville ha) då vi bla behövde nät för att täcka jordgubbarna och några dynor till hammocken.
 
Sedan lovade vi barnen bus på busfabriken. Behöver jag säga att vi var helt svettiga efter dom timmarna? 
 
Väl hemma kylde vi ner oss med en jordgubbsmilkshake och planerade sommarens äventyr. Nu längtar vi efter att även pappan i huset ska få semester!
 
 

Vackra Skiren

Publicerad 2015-07-05 15:25:00 i Allmänt

Imorse åkte vi ut till våran favorit sjö, skiren. Vi var visst först dit i dag så det var väldigt magiskt att bada runt bara vi i en hel sjö för oss själva. Snart började dock folk dyka upp men vi hade iaf vår egna lilla ö att ha picknick på. 
 
Nu springer barnen i och ur poolen  som tokar medan en annan är helt mör efter allt plaskande. Skulle gärna sova middag ett par timmar nu. Synd att inte barnen höll med. ;)
 
 

Gransjönäs bad

Publicerad 2015-07-04 15:05:01 i Allmänt

Idag har vi badat hela dagen. Vi åkte kl 9 för sol och bad med picknick. Mormor hade bakat jordgubbstårta som hon bjöd på i hettan med lite glas/vaniljsås. Mmm
 
Nu är de snart på väg till oss för lite bad i poolen o grillat till kvällen. -Underbara sommar!
 

SEMESTER!!!

Publicerad 2015-07-03 17:35:00 i Allmänt

Firar in semestern med sol och bad med familjen och lite svalkande då vi har 50 g på baksidan även idag!
 
Tänk att få 7 hela veckor med familjen, -lovely!
 
 

Högsommarvärme

Publicerad 2015-07-02 16:29:00 i Allmänt

Vilken värmebölja vi haft idag! Vi gick ner till sjön direkt när vi vaknade och så kom pappsen och hämtade oss efter jobbet. Det blev frukt/bär och mackor till lunch på stranden och när vi kom hem hoppade vi i poolen med en varsin glass. Bra start på sommarlovet!
 
 

På jobbet

Publicerad 2015-07-01 17:28:10 i Allmänt

Idag skulle barnen till sin förskola som har slagit ihop så de är på småbarnsavdelningen under sommaren. Barnen vägrade gå dit sista dagen innan sommarlovet så det är tur att jag och mormor jobbar I förskolan. Milo fick följa med mig till folkparken för bus och bad och Alvin fick följa med mormor till vasaparken för bus och bad. Lyckan var total!
 
Nu sitter vi ute på landet där vi ska sova för en dag med vänner och bad även i morgon.
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela