Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Nu är både Alvin och jag sjuka. Kände att ...

Publicerad 2011-02-28 12:40:48 i Allmänt

img_6385 (MMS)

Nu är både Alvin och jag sjuka. Kände att det var på G redan igår då jag vaknade med förkylningshuvudvärk som gick över efter en panodil. Fick också hosta som blev värre och värre under dagen. Så nu har busungen smittat sin mamma. När man är gravid märker man verkligen att emunförsvaret  inte är så effektivt. Jag blir smittad hur lätt som helst och blir nästan inte av med det sen när jag fått något virus. Skit jobbigt ju! Idag kan jag säga att det det är mycket värre med både Alvin och mig. Alvin har jätte hög feber och hosta. Han blir lätt hängig, grinig och vill inte äta mat. Men efter en alvedon är han sig själv igen. Jag som hoppats på att vi skulle vara friska denna vecka!  Blir att besöka farbror doktorn kl 13:30.

Gårdagens shopping. Det blev endel grejer ...

Publicerad 2011-02-27 15:18:48 i Allmänt

img_1110 (MMS)

Gårdagens shopping. Det blev endel grejer på Ikea igår. Det brukar ju ifs alltid bli lite smått och gott men vi höll oss till listan. Vi tittade på en ny säng till Alvin som vi har tänkt köpa till 2 års present. Sängen hette "Gulliver" och den kommer nog bli jätte bra.  Annars köpte vi lite saker som pall till toaletterna, glasskålar, ramar och lampor mm. Det blev också en tripp till Chili där jag köpte en vägghylla och på Rusta blev det lite kritor till Alvin. På kvällen hade vi lite grillfest hos oss. Alvin blev febrig på kvällen (38 g), men vaknade upp på natten med 39,5 g. Han var jätte hängig och grinig men efter en Alvedon gick febern ner. Får hoppas nu att han håller sig frisk så han kan komma tillbaka till fsk i veckan!

Dagens mamma! Ännu en bild på gravida jag....

Publicerad 2011-02-26 11:18:28 i Allmänt

img_4315 (MMS)

Dagens mamma! Ännu en bild på gravida jag. :) Idag blir det en tripp till Ikea för lite shopping. Det mesta blir till Alvin. Han behöver en pall så han kan nå handfatet och så blir det lite annat smått och gott som kanske är lite roligare än en pall. Till hemmet hade jag tänkt köpa en hylla och några ramar mm Får se vad vi hittar! En uppdatering kommer senare. :)

Ny design på bloggen

Publicerad 2011-02-25 08:35:58 i Allmänt

Åhh! Jag vill ha en snygg och personlig design på bloggen. Det värsta är att jag har ingen aning om hur man gör. För att göra den mer personlig vill jag ju såklart ha egna bilder i headern men vet i 17 hur man lägger in det! Någon som vet där ute?

Nu får ni ursäkta min blogg ett tag fram över. Ska försöka fixa till den så fort som möjligt. Får jag ingen hjälp får jag väl fortsätta med någon annan tråkig stillmall!

Gahh!

Min historia om min graviditet nr 2

Publicerad 2011-02-24 09:49:01 i Graviditet nr 2

Som ni vet har jag mått fruktansvärt dåligt under denna graviditet. Allt började ungefär när vi kom hem från resan  (Egypten) och vi fick ett plus på stickan (var då i v 4). Direkt började jag må illa och började spy ca i graviditetsvecka 6. Jag spydde ca 10 ggr per dag och som ni då förstår fick jag inte behålla ett dugg och spydde galla då det var tomt i magen. Tisdagen innan jul åkte jag in till KK och de gav mig medicin som skulle stoppa kräkningana (vilket hjälpte) och eftersom blodprov och urinprov visade uttorkning och näringsbrist frågade de mig om jag ville läggas in med dropp. Dum som jag var tackade jag snällt nej och tackade för mig. Det var sent på kvällen och jag ville hem till våran son. Medicinen gjorde att jag inte spydde lika ofta men jag hade kvar illamåendet from hell. Ett illamående som satt i 24/7 och jag spydde fortfarande ilf 1-2 ggr per dag. jag låg bara i soffan och kunde inte röra mig eller få i mig något. Skulle jag göra något av detta skulle jag spy direkt!

Det blev julafton som skulle firas hos min mor som bor två gator bort ifrån oss. Gå dit gick väl sådär trots att jag mådde illa, väl där satt jag bara på en stol då jag trodde jag skulle spy om jag rörde på mig. Jag orkade inte vara social med släktingar och kunde bara peta i  julmaten. Vi gick hem ganska så skapligt (runt 20:00) och då mådde jag inte bra. Jag fick spy på vägen hem och fortsatte väl hemma med. Vi gick och la oss och jag kände att jag hade onda magsmärtor men somnade till slut ändå. Vaknade sedan kl 02:00 av fruktansvärda smärtor i magen och jag kräktes galla hela tiden. Det blev att åka upp till akuten som skickade oss vidare till KK. Där visade det sig att jag blivit förstoppad av medicinen jag fick mot kräkningarna. Fick medicin mot det och stannade där under natten. Jag fick en ny medicin mot förstoppning som jag måste ta så länge jag går på medicinen mot kräkningarna.

Låg hemma på soffan som en zombi hela veckan och mådde skit. Vi skulle ha firat nyårsafton hos släkten (min sida) men fick ställa in. Jag kunde ju inte ställa mig upp utan att spy. Nyårsafton blev firad i mjukis, utan mat för mig i soffan. Vi gick och la oss kl 23 och sov igenom 12 slaget.

Nästa vecka skulle Richard jobba men fick sjukskriva sig då jag inte kunde ta hand om våran son. Richard fick alltså vara hemma och sköta om hemmet, hundarna och Alvin ensam. Själv låg jag som ett kolli i soffan, kunde knappt röra mig eller få i mig något. Veckan efter det skulle Alvin inskolas på hans nya förskola som jag skulle ha gjort med honom. Inte klarade jag det heller och Richard fick ta föräldrarledigt ist för mig. Inskolningen var bara i en vecka då det gick så bra och Alvin trivdes som fisken i vattnet. Richard var nu tvungen att börja jobba igen och jag som spydde av minsta ansträgning och knappt fick i mig någon mat var tvungen att ta över. Vad gör man, finns inget annat val? Mådde skit när jag var tvungen att gå ända till fsk men det var värre att hämta på em för då mådde jag sämre. Har hela tiden mått bättre på fm under denna graviditet. Ibland fick jag ställa mig och spy i någon buske på vägen hem från fsk. Väl hemma kunde jag ju inte längre ligga på soffan utan jag var tvungen att ta hand om våran trottsiga nu förskoleunge vilket gjorde att jag mådde sämre.

Efter någon vecka (gravidvecka 16) mådde jag lite bättre och uppehållen mellan kräkningarna kunde vara med någon dag nu. Efter ännu någon vecka var det ännu bättre och kräktes ca 1 gång i veckan. Jag började få i mig mat igen och vatten har jag kunnat dricka. Nu (gravidvecka 19) får jag i mig nästan all mat men kan inte äta något sött, kan knappt äta frukt med mkt fruktsocker utan att må illa. Nu spyr jag bara ca en gång varannan vecka men mår fortfarande illa varje dag men inte 24/7, utan mest någon gång på em/kvällarna. Skulle jag råka anstränga mig lite extra skulle jag börja spy igen.

Nu äntligen börjar jag nästan bli "normal" igen, jag klarar av att städa och laga mat igen. Jag kan ta hand om mitt busfrö till son utan att kräkas (för det mesta) och kan lite smått börja njuta av denna graviditet istället. Detta känns underbart då jag inte visste hur jag skulle klara detta i början av graviditeten. Jag kan ärligt talat berätta att abort kom upp i tankarna (även om jag aldrig skulle göra det) i början. Som tur var kunde Richard avlasta mig mkt hemma och på så sätt klarade vi det tillsammans. Jag mådde väldigt dåligt när jag väntade Alvin med och var sängliggandes i några veckor i början då med men inte såhär. Jag spydde dock inte lika mkt men det kan ju ha att göra med att jag hade inget annat barn att ta hand om. Jag mådde inte heller illa 24/7 utan bara nån gång då och då. Jag kanske mådde dåligt 50% av dagen när jag väntade Alvin och denna graviditet 100%.

Känns iaf bra att vara "tillbaka" nu så jag kan njuta av graviditeten och göra roliga saker med min son igen!Vi kör en dagens mamma och son. Så här ser...

Publicerad 2011-02-23 14:43:16 i Allmänt

img_6747 (MMS)

Vi kör en dagens mamma och son. Så här ser alltså vi ut i dag. Alvin är hemma med mig idag, han är inne på andra veckan med feber som går upp och ner (högst 38 g.) Han har inte varit på förskolan på 2 v nu. Näsa vecka måste han gå för då har jag två möten på MVC (RUL o läkarbesök) men han borde vara frisk till dess. Inatt kände jag sparkar utanpå magen flera gånger för först gången! Bebisen gör sig verkligen påmind där inne med riktiga sparkar nu. Kul kul tycker jag. Jag tänkte nästan väcka Richard så han kunde känna inatt men insåg att han behövde sova som skulle upp tidigt och jobba. Nu får vi hoppas på rejäla sparkar ikväll igen så han oxå får känna.

Oj vad det rör sig i magen på mig! Känner ...

Publicerad 2011-02-22 09:47:24 i Allmänt

img_8933 (MMS)

Oj vad det rör sig i magen på mig! Känner av bebisen ofta nu, flera gånger per dag! Det finns än så länge stor plats i magen för att göra volter och andra rörelser. Går redan in i v 19 nu. Känns skönt att man närmar sig mitten. Jag mår mkt bättre nu. Jag kan ta hand om Alvin, laga mat och städa igen. Det ända som fortfarande är jobbigt är att röra på mig, då spyr jag. Bebisen i magen är ca 15 cm och väger ca 280 g lika stor som en sötpotatis! Denna vecka ligger utv i hjärnan i fokus. Fingeravtrycken blir till och ev prostatan om de är en pojke. Tänk så mkt det händer i min mage just nu?! :)

Tänkte visa mitt köp från shoppingturen i ...

Publicerad 2011-02-21 10:34:34 i Allmänt

img_2258 (MMS)

Tänkte visa mitt köp från shoppingturen i lördags. Familjeturen på stan blev inställd då Richard va lite täppt i näsan och ville bara ligga hemma hela helgen pga det och Alvin var inte helt frisk från förkylningen än så de stanna hemma Istället drog jag med min mamma på stan men först blev det en tur till Haga. Jag handlade ett par jeansläggins och en blus/klänning på "Wero moda" sedan blev det ett par handskar åt Alvin från "H&M". Efter shoppingen lunchade vi på stan för att sedan återvända hem till "sjuklingarna". Själv var jag illamående hel den em/kvällen efter det och fick springa på toan för nr 3 (kräkas), klarar fortfarande inte av att promenera längre stunder. Annars hände det inte så mkt mer denna helg eftersom Richard kände sig täppt i näsan. Haha killar!

Äntligen helg! Vi började den efterlängtad...

Publicerad 2011-02-18 13:41:34 i Allmänt

img_2695 (MMS)

Äntligen helg! Vi började den efterlängtade fredagen med en tripp till öppnaförskolan för att leka med Milou och Tyra. Alvin var verkligen i farten hela tiden och har inte tid att lyssna alls (älskar två års trotset). Alla leksaker skulle han helst ha samtidigt. Det är ett riktigt bussfrö jag har! Efter playdaten på öf deckade Alvin totalt, vilket betyder vila för mig. :) Ikväll kommer min kära mor och syster hit med god mat och en bra film, det ska bli mycket trevligt. Richard ska iväg ikväll så då passar vi på med en tjejkväll (Alvin får va med ändå). Imorgon har vi planerat in en shoppigtur på stan. Det blir kläder till oss alla tre och lite käk. Jag är ute efter mammakläder, Alvin ytterkläder och Richard ett par byxor. På söndag har vi busfabriken inplanerat på schemat, får se hur det bli med det. Trevlig helg på er!

Gravidvecka 18 idag och mage börjar jag få...

Publicerad 2011-02-16 08:44:08 i Allmänt

img_5383 (MMS)

Gravidvecka 18 idag och mage börjar jag få. Blev helt chockad för helt plötsligt stod en platt mage ut. Haha på kvällarna är den jätte stor, inget jag minns av förra graviditeten Mitt mående börjar bli bättre, har inte spytt på en vecka och illamåendet kommer smygandes på em/kvällen om jag tar det lugnt, i annat fall skulle jag nog spy. Bebisen i magen rör sig lite då och då. Jag har känt buffar både på morgonen och kvällen. Man måste verkligen känna efter för att förstå att det är bebisen jag känner. Nu känns det iaf som jag är på väg mot bättre tider, känns så skönt då jag bara längtar efter att bli människa igen!

Trevlig alla hjärtans dag allihopa! Dagen ...

Publicerad 2011-02-14 18:26:06 i Allmänt

img_3374 (MMS)

Trevlig alla hjärtans dag allihopa! Dagen firades med presenter från min makes sida och god mat från min. Richard hade köpt en fin tröja till Alvin och ett par riktigt fina örhängen till mig från H&M. Tack snälla älskling! Själv fick jag idéen att göra pizza formad som hjärtan. Jag fick be Richard handla då jag inte ville ge mig ut i kylan med Alvin som fått feber igen. Pizzorna blev väldigt goda tyckte iaf jag och R, Alvin har inte haft någon speciellt bra matlust på hela dagen. Richard blev inte utan någon present utan han fick en fin kärleksförklaring genom en teckning av mig och Alvin. Casey fick riskakor att smaska på så hon glömdes inte heller borts. Hur har ni själva firat dagen? <3

Oj vilken helg! Fredagen spenderades med e...

Publicerad 2011-02-13 18:57:12 i Allmänt

img_3393 (MMS)

Oj vilken helg! Fredagen spenderades med en liten utflykt till Malin med lina och milou. Det var jätte kul att se hur hon bodde och hade det så där långt ut på landet. Det blir nog en hel del att göra där kan jag tänka mig. Tycker det är mkt att göra med ett radhus och min lilla tomt lixom. Och tre små kattungar hade hon skaffat med. Det måste man ju ha om man bor på landet! Söta var de som tusan. Lördagen spenderades hemma hos mamma med en spa dag. Vi åt gott och tog hand om våra fötter och händer. Mycket uppskattad dag vill jag lova. Idag, söndag har jag/vi inte gjort mycket alls. En riktig slösöndag med andra ord. Syrran har hälsat på och en gryta har gjorts och och avnjutits (heter det så?). Resten av kvällen spenderas framför tvn.

Då var Alvin tillbaka på förskolan denna v...

Publicerad 2011-02-10 16:11:48 i Allmänt

img_4163 (MMS)

Då var Alvin tillbaka på förskolan denna vecka. Timmarna och dagarna går fort här hemma. Det känns som man inte hinner med något de timmar Alvin är på fsk. Idag tog jag med mig Casey the dog till fsk så vi kunde ta en skogspromenad hem. Det var något jag ångrar så här i efterhand. Inte nog med att jag var illamående som tusan och fick hulka ett antal gånger per meter så var det oxå "snö storm" och fullt med is och snö i skogen. Det gick knappt att ta sig fram, ett under att jag klara mig utan att ramla eller spy! Aldrig mer säger jag bara, inte en skogspromenad fören snön smält. Varför var snön tvungen att komma tillbaka nu när det höll på  att smälta bort och vårkänslorna tittade fram ? Gah så irriterande!

I helgen har jag kommit ut lite. Fredagen ...

Publicerad 2011-02-07 08:41:54 i Allmänt

img_0655 (MMS)

I helgen har jag kommit ut lite. Fredagen spenderades på stan med lite shopping som jag ångra lite sen då jag mådde illa så vi åkte hem ganska fort. lördagen åt vi pizza från nyöppnade Pizza Hut. Väldigt goda men små och tjocka och priserna var vi inte riktigt vana vid. I söndags fick jag äntligen träffa Christin och Wilma som jag kunde välkomna till världen. Så mysigt med en liten bebis, snart är det min tur igen. :P Så för att vara mig blev det en händelse full helg. Detta betyder ju då att jag mår lite bättre. :)

Gravid i v 16 och är redan trött på't! Får...

Publicerad 2011-02-03 14:04:44 i Allmänt

img_4656 (MMS)

Gravid i v 16 och är redan trött på't! Får man säga så fast man bara har varit gravid i 15 veckor? Jag kan fortfarande inte anstränga mig utan att spy trotts medicinering och har spytt varje kväll i över en vecka nu. När ska detta gå över tro? Jag är inte lika illamående idag som jag har varit, det kommer och går. Får hoppas det bara blir bättre med tiden för jag vill inte ha det så här mer. Bebisen i min "lilla" mage är så stor att den får plats i handen och har nu börja höra. Det är nu jag och R får Sjuka extra fint för Alvin på kvällarna så bebisen hör. Hehe ska bli intressant att se ifl barnet känner igen visorna som född sen. H*n har oxå varit väldigt lugn i magen på sistone, har bara känt ett "fladder" i morse annars va de ett tag sedan. Alvin är iaf i farten här hemma trotts sjukdom. Han har varit hemma hela veckan från fsk och har till och med lekt med kompisen Milou igår. Han är inne i någon trotts just nu (2års trotts) och är allmänt jobbig. Tror att det är den jobbigaste perioden hittills faktiskt då han inte lyssnar alls utan bara trotsar. Gah! Men lika härlig är han ändå och humor har han allt. Tur man kan skatta med (läs åt) han också och inte bara ryta. :)

Bye bye Januari och välkommen Februari! Tr...

Publicerad 2011-02-01 16:34:28 i Allmänt

img_0035 (MMS)

Bye bye Januari och välkommen Februari! Trodde aldrig januari månad skulle ta slut. Nov gick skit fort och snart var det jul sen kom långa Jan. Gah äntligen är den månaden över. Nu närmar sig våren, nu ska jag bara leta efter vårtecken och hoppas på en väldigt varm och solig vår efter denna långa, kalla vinter.  När våren nu är på väg och Alvin nyss börjat på fsk behövs det inhandlas en massa nya kläder, skor, gummistövlar, jackor och regnkläder. Och det dubbla behöver han ha oxå nu när han går på fsk. Gah det bli en dyr månad denna månad. Förra månaden köpte vi en massa nya "dagiskläder" lite mer slit och lek kläder som mjukis. Lite lättare och skönare att leka med på fsk. Mjukis är ju överlag lite större och rörligare kläder. Här är Alvin i några av hans nya kläder. :)

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela