Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Happy Halloween!

Publicerad 2013-10-31 15:55:00 i Allmänt

Idag har vi bakat, klätt ut oss och Halloween-pysslat. Alvin har fått välja både mat och bakverk idag och Casey fick självklart sin tårta på kalaset.
 
 
 
 

Casey 9 år!

Publicerad 2013-10-31 08:46:00 i Familjeliv

Här hemma är det inte bara barnen som blir firade på sina födelsedagar utan även vi föräldrar och våra husdjur med. Casey som är foderallergiker brukar få renskavstårta men i år lyxar vi till det med leverpastej! 
 

3 års bröllopsdag

Publicerad 2013-10-30 13:40:00 i Festligheter

Idag har jag och Richard varit gifta i tre hela år, tiden springer verkligen iväg. på bröllopet hade vi våran ett-ring och snart en till påväg. Nu har tre år gått och vi är fortfarande lyckligt gifta nu tvåbarnsföräldrar. ;)

Halloween-masker

Publicerad 2013-10-29 17:59:07 i Allmänt

Både igår och idag gjorde vi halloween-masker på jobbet så jag tog hem min idag och gjorde en varsin till grabbarna med. Deras föreställer dock något helt annat!

Håll i hatten!

Publicerad 2013-10-28 20:20:00 i Allmänt

I eftermiddag svepte Simone in över Sverige och SMHI och Eon har gått ut med många varningar. Där jag bor är det än så länge klass 1 varning så jag förbereder med att ställa in krukor och lycktor från uteplatsen och hoppas på att spårvagnarna går som vanligt imorgonbitti.

Sing in the rain!

Publicerad 2013-10-27 18:11:00 i Shopping

Idag fick jag med mig mamma på stan för en liten shoppingrunda innan affärena stängde. Främst var jag ute efter ett par gummistövlar för höstlovet ska spenderas ute på en skola i Kolmården. Jag hittade även ett par kuddar till soffan också som jag måste visa er snart! Jag har väntat enda sedan vi köpte soffan i våras och äntligen hittade jag dom rätta, bara pläden som fattas nu. Tänkte dock önska mig den i samma serie i födelsedagpresent! Höststormar är påväg så nu är jag förbered med bra stövlar och mysiga kuddar att mysa in mig när det blåser kallt ute!

Helgfin!

Publicerad 2013-10-26 18:37:00 i Familjeliv

Jag har blivit besatt av mina naglar kan jag säga, haha! Tror jag målat och dekorerat dom varje dag den här veckan. Idag har jag varit iväg hela dagen och kom sedan hem till en festlig måltid som min kärasta hade ordnat. Imorgon är det mannens tur att vara iväg så är det en jobbvecka efter det. Vi får ta igen tiden nästa helg med en massa halloweenmys!

Påväg mot fredagsmys

Publicerad 2013-10-25 21:23:00 i Allmänt

Idag hämtade jag grabbsen tidigt, redan efter lunch för att börja fredagsmyset hos mormor. Som vanligt bjöds det på en massa gott och bus hos "prinsessmormor" som Alvin säger. Pappan i familjen slutade dock sent idag men vi hann med lite tacomys innan sängen kallade. Imorgon ringer kl tidigt igen så natti natti på er!

Bokstaven "A"

Publicerad 2013-10-24 11:39:00 i Allmänt

Alvin har verkligen upptäckt bokstäver nu, iallafall bokstaven A. Han vill ha bokstaven på pannkakorna, mackan and u name it. Och där han ser sin bokstav tror han alltid att det står Alvin. Han är rolig den där killen, tror de håller på med bokstäver på förskolan då han alltid frågar efter "hans bokstav". Lika bra att han får hålla på med bokstäver när han tycker det är roligt.

Full rulle!

Publicerad 2013-10-23 16:59:00 i Allmänt

En ledig dag mitt i veckan har varit sällsynt sen jag började jobba, så idag försökte vi träffa så många som möjligt. Vi började dagen med en tripp till öppna förskolan där vi träffade Jennie och Smilla. Alvin hittade också en kompis han träffat förr att leka med, så det blev en väldigt rolig förmiddag för oss alla. Efter all bus lunchade vi hos mormor som också bjöd på fika. På eftermiddagen kom sedan Malin och sonen Melwin som snart blir ett år som vi firade med paket och fika. Nu kommer snart Richard hem och jag skulle då behöva åka ner till stan för ett par stövlar, men jag vet inte om orken finns för det. Fullt upp var ordet!

Regn och rusk!

Publicerad 2013-10-22 18:23:00 i Allmänt

Imorse fick jag verkligen ångra att jag inte var lika lat som mannen som lämnade cykeln hemma. Jag såg ut som en blöt katt med smink överallt när jag var framme på jobbet. Trots att Gummistövlarna inte nudda en enda vattenpöl var fötterna dyngsura och upptäckte självklart att båda hade spruckit. Imorn är det en ledig dag då fsk har studiedag, perfekt dag för lite shopping.

Regn och rusk!

Publicerad 2013-10-22 18:21:36 i Allmänt

Imorse fick jag verklihen ångra att jag inte var lika lat som mannen som lämnade cykeln hemma. Jag såg ut som en blöt katt med smink överallt. Trots att Gummistövlarna inte nudda en enda vattenpöl var jag dyngsur och upptäckte självklart att båda hade spruckit. Imorn är det en ledig dag då fsk har studiedag, perfekt för lite shopping.

Börjar friskna till

Publicerad 2013-10-21 13:14:00 i Allmänt

Som ni vet blev Milo sjuk i fredags och Alvin igår, men nu ser det ljusare ut. Idag är båda grabbarna pigga, dock vaknade Milo några ggr inatt, vilket han inte brukar göra så jag vet inte hur krya de är än. Förskolan är stängt på onsdag så Alvin vill jätte gärna gå dit imorn för annars måste han vänta enda till torsdag så vi får se hur vi gör. De äter bra, är feberfria och pigga så fortsätter det åt rätt håll blir det nog fsk imorn iaf.
Mitt domän har gått ut men funkar ff så vi får se när de ändrar tillbaka till sarahan.blogg.se.

Milo-Mammadag

Publicerad 2013-10-20 15:16:34 i Barnen <3

Idag är Milo frisk och kry, äter som en ko och har energi till tusen. Det märks att han ätit dåligt och sovit bort dagarna som varit och tar igen det nu. Med Alvin är det tvärt om, åt inget bra vid frukosten, sen kom febern och nu ligger han jätte trött och illamående i soffan. Förstod att hans tid var kommen idag. Jag tog då med mig Milo ut den här gången och precis som igår blev det lunch med mormor och moster.
Här är Milo i sina nya skor.

Egentid

Publicerad 2013-10-19 15:16:20 i Alvin <3

Idag tog jag med mig Alvin ner på stan för lite egentid. Mormor bjöd på lunch och så shoppade vi lite till bara oss två. Idag är dock Milo mycket bättre, men igår sov han bort dagen utan att dricka eller äta. Nu håller vi tummarna för oss andra i familjen.

Sjukstuga

Publicerad 2013-10-18 11:46:00 i Milo <3

Precis innan vi skulle ge oss av till förskolan nu på förmiddagen blev Milo, från ingenstans gnällig och det slutade med en nerspyd Milo. Det var bara att ringa hem Richard och förskolan så jag nu kan åka till jobbet. Så tråkigt att bli sjuk en fredag men bra för ekonomin. Dock brukar alltid den andra bli sjuk två dagar efter, så på söndag kan vi räkna med en sjuk Alvin istället.

Målning

Publicerad 2013-10-17 11:53:00 i Allmänt

Idag vaknade vi upp till en grå morgon, så istället för att vara ute denna förmiddag var vi inne och bakade bröd och målade lite med vattenfärg. Alvin målade Musse pigg och Milo gjorde en regnbåge. Efter frukost och målningen var det dags för förskolan och idag är det mormor som hämtar igen då både Richard och jag slutar vid 16:30. Ha en trevlig torsdag gott folk och kom ihåg att ni hittar mig på www.sarahan.blogg.se imorn!

Utedag

Publicerad 2013-10-16 15:09:08 i Barnen <3

Jag slutade tidigt idag och hittade då grabbarna ute på förskolan. Alvin var inte ett dugg sugen på att följa med hem så jag lovade att vi skulle fortsätta vara ute. Vi tog då med oss hunden till skogen och plockade kastanjer. Efter att ha varit utomhus gick vi sedan in och värmde oss med varm choklad och bulle. Nu blir det ett varmt bad för grabbarna innan pappa kommer hem till kvällsmaten.

Nytt domän!!!

Publicerad 2013-10-15 11:36:00 i Allmänt

Nu är det bara två dagar kvar med detta domän, sen får ni gå in på www.sarahan.blogg.se för att hitta mig igen. Denna förmiddag har jag och barnen tittat på löv som är deras tema på fsk. Det är alltid kul med löv då det finns en massa av dom i olika färger, former och storlekar. Sen kan man ju göra en massa fina höstpysel av dom med.

Sagostund och föräldramöte

Publicerad 2013-10-14 21:24:00 i Familjeliv

Idag har det varit en fullspäckad dag med jobb, hämtning på förskola för att sedan lämna barnen hos barnvakt för att gå tillbaka för föräldramöte. Innan mötet hann jag dock ha sagostund för barn och hund haha. Det är så roligt att båda barnen älskar böcker och oftast räcker inte en varsin utan de vill helst höra fler. Tycker böcker ger så mycket om inte annat för språkutvecklingen. Hur ofta läser ni hemma?

Nytt till familjen

Publicerad 2013-10-13 13:29:00 i Shopping

Det blev en hel del hemhandlat igår, mest blev det dock till barnen. Vinterkläder och julklappar var det som prioriterades men också saker till hemmet. Själv hittade jag lite till mig med som kläder, smink och nagelvård. Till barnen blev det både kläder, heminredning och leksaker såklart. Richard gick inte ens in på herravdelningen utan det var bara teknologin som lockade där. Ola-Conny träffade vi också på vilket blev dagens höjdpunkt haha!

Shop to you drop!

Publicerad 2013-10-12 18:27:00 i Shopping

Nu är vi äntligen på väg hem efter ca 9 h shopping! Det blev många julklappar till barnen, kläder och en del till hemmet. Richard och jag var dock klara väldigt fort så vi hann strosa runt länge i butikerna utanför och så avslutade vi dagen på Harrys i kvällssolen.

Mot Ullared!

Publicerad 2013-10-12 07:05:00 i Shopping

Kl 03:00 ringde kl och nu sittet vi på bussen mot Gekos, Ullared. Vi har sovit tills nu då vi har fikapaus och solen är påväg upp nu. Om ca 1 h är vi framme och då hoppas vi att det inte är lika mkt folk som förra helgen då det var 1 h kö in. Vi får hålla tummarna!

Freaky Friday

Publicerad 2013-10-11 18:54:00 i Allmänt

Äntligen är fredagen här! Idag har barnen varit hos mormor igen när jag och mannen var på jobbet och efter jobbet kom farmor och farfar för att stanna här. Jag och mannen snor då deras lägenhet inatt då de bor i stan. Bussen till Ullared går nämligen kl 04:00 så då knallar vi bara dit lite fort i morgonbitti eller i natt som jag mer tycker att det är. Så önska oss en god shoppinglycka nu! :)
FREDAGSMYS på trappen

Ledig förmiddag

Publicerad 2013-10-10 12:05:51 i Familjeliv

Idag börjar jag jobba efter lunch så då blev det en förmiddag ute ned pojkarna i det härliga vädret. Jag känner att man får passa på att vara ute mycket både med mina barn och barnen på jobbet nu när vädret ff är så skönt. Idag var vi iaf ute i en lekpark med en påse popcorn och busade bland alla vackra löv tills jag var tvungen att lämna dom hos mormor innan jobbet. Nu börjar jag strax jobba och det blir väl en eftermiddag ute på skolgården kan jag tänka mig. :)

Lillördag

Publicerad 2013-10-09 17:35:34 i Allmänt

Idag hämtade mormor grabbarna på förskolan då både Richard och jag slutade sent. Vi tog en sväng med sparkcyklarna ute innan vi gick in i värmen. Väl hemma blev det ost och kex till kvällsmyset, det är ju ändå lillördag idag och i helgen kommer ju farföräldrarna få äran att mysa med kidsen då jag och mannen shoppar loss i Ullared!

Fotografering

Publicerad 2013-10-08 09:23:52 i Barnen <3

Idag ska grabbarna bus fotograferas på förskolan. Tyvärr jobbar både Richard och jag så det blir bara klassfoto idag. Jag får väl ta fram systemkameran och försöka ta själv om ingen annan kan tipsa om någon bra fotograf? De här kläderna blev de iaf och Alvin valde halsband till då han blev snyggast då som han sa. Hoppas de inte ser skräckslagna ut nu bara ;)

Bullar, bullar, bullar!

Publicerad 2013-10-07 16:57:00 i Allmänt

Det har blivit en hel del bullätande här hemma på sistone då vi bakade en dubbelsatts förra helgen och så var det ju kanelbullensdag i söndags. Även idag drog vi i oss en varsin bulle till en varm kopp choklad efter att ha varit ute hela förmiddagen.

Mysdag

Publicerad 2013-10-06 21:14:51 i Allmänt

Vi började dagen i lugn och ro med ännu en god och helmysig frukost med levande ljus osv. Barnen började som vanligt fråga varandra vem som fyllde år och det tog Milo på sig och Alvin börjar genast sjunga "Ja må han leva". De är för roliga gossarna mina!

Härliga myslördag!

Publicerad 2013-10-05 18:30:00 i Familjeliv

Härliga lördag är äntligen här, en underbar och fantastisk dag enligt Alvin (och mig med såklart). Vi började dagen med en god och stadig frukost som vi höll oss mätta på länge, så mätta att vi skippa lunchen och åt något lättare istället. Eftermiddagen spenderades ute då vi inte kunde hålla oss inne längre. Det blev bus lite överallt då barnen fick bestämma vad de vill göra. Till middag blev det sedan en köttabit med lyxpotatismos, och till efterrätt tog vi fram en påse av pollys nyheter. Kvällen spenderades sedan i badkaret och nu har vi bäddat med madrass, filtar och kuddar framför tvn. Alvin säger att vi är bäst som gjort en sådan fantastisk dag. Han kommer hela tiden med härliga kommentarer den där gossen.

Firar in helgen!

Publicerad 2013-10-04 16:26:00 i Familjeliv

Denna fredag kunde jag hämta barnen redan efter lunch, vi gick direkt till affären för att handla hem lite fredagsmys. Solen skiner som vanligt men luften är kall, förkylda är vi hela familjen också så det får bli en lugn helg med bak och annat skoj inomhus. Tevlig helg på er!
Barnen rullar ner för kullen i den underbara solen. Uppdatering:
så här firar jag och mannen in helgen, skål!

En em i skogen

Publicerad 2013-10-03 17:25:42 i Allmänt

Idag slutade jag tidigt så då passade jag på att ta med grabbarna ut i skogen för att samla ihop lite av naturens material för en höstteckning. Väl hemma målade vi och klistrade ett hösträd med fallna löv under. Det blev riktigt fint tyckte vi och Alvin ville bara göra mer.

Nyfrissad

Publicerad 2013-10-02 17:21:23 i Me, My self and I

Fixade till håret igår, denna gång blev det ännu mörkare. Än vet jag inte om jag är nöjd, har väl inte vant mig än. Hade tänkt att klippa av det till axlarna med men än vågar jag inte. Kanske om några veckor?

På förskolan

Publicerad 2013-10-01 11:21:00 i Allmänt

Imorse fick jag ta på fodrade kläder på barnen för första gången i år. Det är verkligen kallt på mornarna och kvällarna nu. Det krävs verkligen varma kläder, mössa och vantar på barnen som är ute mycket på förskolorna. Imorse var det som sagt jag som lämnade barnen på förskolan och hämtade men barnen ville hellre att moster och Christian skulle ta den biten även idag. Nu är vi dock påväg till mormor så det gick rätt bra att jag kom ändå. Nu behövs dock inte alla kläder som vi fick ha på oss i morse.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela