Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Jul i vårt hus!

Publicerad 2013-11-30 09:50:02 i Allmänt

Nu är julstjärnorna och adventstakarna uppe, ok de åkte upp tidigare i veckan då jag jobbade sent i slutet av veckan och Richard jobbar hela helgen. Tomtar och dylikt brukar vi ta fram till lucia. Nu är vi påväg till julmarknaden i stan så kanske blir det lite mer julpynt som får komma hem till oss.
 

Önskelistor

Publicerad 2013-11-29 16:37:00 i Allmänt

Efter jobbet gjorde jag och grabbarna önskelistor till tomten som vi ska träffa imorgon. Alvins största önskan är en raket som han har lekt med hos en kompis och Milo sa först en bil sen var det pippisaker och djur som gällde. Det ska bli kul att lämna önskelistorna imorgon, bara hoppas att Alvin inte blir lika rädd för tomten som igår (och alla andra ggr).
 

Årets första julmarknad

Publicerad 2013-11-28 20:35:00 i Allmänt

Idag fick barnen träffa tomten för första gången i år. En varsin julklapp fick de också. Milo sa hej, sitt namn och vad han önskade sig direkt medan Alvin fortfarande verkar rädd för tomten. På marknaden köpte vi goda korvar och brända mandlar och andra gottigheter. På lördag ska vi på nästa marknad -mys! 
 

Julkort och Luciamålning

Publicerad 2013-11-27 12:58:00 i Allmänt

Idag kände jag för att vara lite kriativ så jag letade upp gammalt julpapper som jag klippte ut figurer från som barnen kunde klistra på sitt papper som sedan blev fina julkort. Jag målade också av lucia som barnen fick färglägga och ge bort till någon de tycker om, Alvin ville ge sin till Elin (moster) och Christian och jag kan tänka mig att Milo också vill det (de är favoriterna just nu). Har ni något tips på fler julpyssel tar vi tacksam emot det.
 

Årets julkalender

Publicerad 2013-11-26 17:45:00 i Allmänt

Även i år har grabbarna fått julkalendern som i år heter "Barnen Hedenhös uppfinner julen" av mormor. Förra året var inte Milo ett dugg intresserad men jag kan tänka mig att det blir roligare i år. Alvin däremot vill titta på julkalendern hela tiden och undrar om den börjar snart. Som tur är behöver de inte vänta länge, för på söndag är det dags för avsnitt 1.
 

Alvin 4,5 år!

Publicerad 2013-11-25 13:50:00 i Alvin <3

Idag blir Alvin 4,5 år gammal. Herre Gud så fort tiden går!
 
Han är så duktig på det mesta och gillar att hjälpa till med matlagning/bakning och plocka undan och hämta saker som behövs, så han är väldigt samarbetsvillig och ansvarstagande. Han hjälper gärna sin bror med saker och puschar honom om han behöver hjälp. Här om dagen bar Milo något tungt och då sa Alvin -kom igen, du är stor och stark, det här klarar du! Han ger även pappa och mig beröm om vi gör något som han tycker är bra som tex " åh vad fint du gör mamma" när jag städar, eller "vad duktig du är på att laga mat pappa".
 
Alvin kan räkna till 20 och skriva sin bokstav och så känner han även igen Milos bokstav. Han brukar även kunna a, b, c, d och e i alfabetsordning. Han kan alla veckodagar och håller för det mesta koll på vilken dag vi är i.
 
På senaste tiden har han även blivit riktigt kaxig mot oss föräldrar och säger emot mycket, så det är mycket maktkamp hemma för tillfället. Jag tror att kaxigheten kommer ifrån hans stora självförtroende. Han märker att han klarar det mesta själv nu som att öppna kylskåpet och bre en macka själv och fylla glaset med juice. Han tar även kontakt med grannbarnen och får kompisar direkt. Allt detta gör att hans självförtroende växer och han tycker då att han är stor nog att få bestämma själv nu.
Hur har ni det med era 4-5 åringar?
 
 

Härliga höstväder!

Publicerad 2013-11-24 13:36:22 i Allmänt

Idag är himlen precis klarblå och solen lyser så man blir så sugen på att gå ut och hitta på något skoj med barnen. Tyvärr är vi fortfarande sjuka här hemma, så vi har knappt varit ute på en vecka nu. behöver jag säga att vi är uttråkade här hemma? Barnens näsor rinner och hosta har de fått men annars är de pigga och äter bra. Jag och Richard där emot är totaldäckade, halsen och huvudet värker och näsan är precis igentäppt. Nu började även vi hosta inatt så det känns som att vi blir hemma iaf i början av nästa vecka med. Blääää!
Utanför vårt fönster.

Nya vinterkläderna

Publicerad 2013-11-23 17:45:18 i Allmänt

Egentligen köpte jag vinterkläderna för flera månader sedan (på rean) men idag plockade vi fram dom för första gången. Alvin älskade sin nya vinterjacka från P.O.P och sa att han var skitsnygg i den, snyggast av oss alla. Undrar vart han fått sitt självförtroende från? Kan det vara för att man ständigt berättar hur söt han är som gjort detta? Iallafall är vi nöjda med vinterkläderna från polarn.
 

Pepparkaksbak

Publicerad 2013-11-22 17:30:00 i Familjeliv

Idag har vi bakat pepparkakor hela familjen. Vi har en massa roliga formar men grabbsens favoriter är nog bilen och dinosaurien. Min favorit är nog huset och Richard gjorde flest granar. Efter bakningen fikade vi på pepparkakor och julmust med tända ljus, nästa gång blir det lussekatter! 
 

Snöflingor

Publicerad 2013-11-21 17:25:00 i Allmänt

I brist på snöflingor utanför fönstret hänger det nu snöflingor innanför. Jag och grabbsen har nämligen klippt ut snöflingor och dekorerat med glitter och socker idag vilket var jätte kul för oss alla. Nu hoppas vi bara att vi snart får se några snöflingor utanför fönstret med (iaf till 1 advent).
 
.

Ögoninflammation

Publicerad 2013-11-20 08:42:00 i Allmänt

Idag vaknade Milo upp med var i båda ögonen, så jag antar att han fått sin första ögoninflammation. I slutet av förra veckan jobbade jag med ett barn som hade det så undrar om det är jag som kommit hem med smittan?  Jag är noga med att sprita händerna men det räcker ju med att barnet kliat sig i ögonen och sedan tagit på min tröja så bär jag ju hem smittan. Sedan läste jag också att det är vanligt att få ögoninflammation vid förkylning med så jag vet inte, de har ju aldrig fått det vid förkylning förut. 
 Milo är lika go och glad ändå!

Sjukstuga

Publicerad 2013-11-19 10:55:06 i Allmänt

Ja, här går det inte många veckor mellan alla sjukdomar. Det är väl så när man jobbar och har barn i förskolan! Idag vabbar alltså jag då barnen legat med hög feber inatt och alla fyra är vi förkylda med. Åh så tråkigt det är att vara sjuk!
 

 

Jul, redan?

Publicerad 2013-11-18 16:17:00 i Allmänt

Har sett på bl.a. Instagram och fb att ni tagit fram julstjärnor och tomtar redan så jag och mannen satt och planerade för när vårat ska upp, då frågade Alvin om det var jul nu, behöver jag säga att han redan längtar efter julafton? Jag lovade honom att vi skulle kunna tjuvstarta med lite julmust och pepparkakor nästa helg men thats it. Hur har ni det hemma, har ni fått upp något än?
Förra årets julbak! :)
 

Plättkocken

Publicerad 2013-11-17 21:29:00 i Allmänt

Idag fick Alvin välja maträtt och tillaga den, självklart blir det plättar då! Tacos är annars också en favorit och bullar ;) Nu börjar jag dock längta efter julen, laga julmat och baka julgodis, åh så mysigt det ska bli och i år är bada grabbarna stora nog att hjälpa till! 
 

Lördag hos kompisarna

Publicerad 2013-11-16 16:55:00 i Allmänt

 
Idag hade vi piratfika hos kompisarna där vi bjöd på kladdkaksmuffins. Grabbarna busade runt som vanligt tills det var dags att handla lite till lördagskvällen. Grabbarna var visst mer sugna på en tidning ist för lördagsgodis. Nu sitter vi hos mormor där vi ska baka pizza till middag och sedan blir det att dippa till efterrätt. Mmm!
 
 

Fredagsmys hos mormor

Publicerad 2013-11-15 22:35:08 i Allmänt

Ikväll jobbar mannen så då stack jac och grabbarna till mormor för fredagsmys. Grabbarna fick dock stanna över natten då de fort blev trötta, saknar de små liven redan. ♡

Busalvin och Tokmamma

Publicerad 2013-11-14 17:12:58 i Allmänt

Denna eftermiddag spenderar jag tillsammans med min stora kille då han får bestämma gelt vad vi ska göra. När Alvin får bestämma blir det mest bus men nu ska det pysslas. Milo har pappatid när vi busar och stojar!

Pippitokiga Milo!

Publicerad 2013-11-13 17:28:00 i Milo <3

Förra julen fick barnen pippiskeppet med tillhörande pippifigurer, sedan dess blev Milo helt såld på pippi. Dock är det inte förren nu som han tittar på film, gissa vilken som blev hans första? Pippi såklart, och inte ska han se något annat heller. Skulle vi låta pippi stå på hela dagen skulle han sitta där och titta precis lika länge. Självklart kan han de kända citaten också, så det är ofta han springer omkring och ropar på Herr Nilsson bla. Mammas sötis!

Pyssel!

Publicerad 2013-11-12 18:42:19 i Allmänt

Här hemma tycker vi om att pyssla, så idag kom jag hem med en hel påse med pysselgrejer. Bl.a. Köpte jag en limpistol, canvastavlor, oljefärg, glitterlim och tygband. Nu ska vi göra en massa fint till julen!

Som förr i tiden

Publicerad 2013-11-11 17:09:00 i Allmänt

Idag har jag jobbat i två månader och det firades med jobb på min gamla skola. Det var så häftigt att se hur små lokalerna blivt och få äta i gamla matsalen. När jag kom i morse så kände tom pedagoerna igen mig trots att det var 20 år sedan. Det var verkligen en häftig dag! Mannen min var ledig idag så jag kom hem till ett städat hem med mat på bordet, helt underbart!

Grattis på farsdag

Publicerad 2013-11-10 09:53:10 i Allmänt

Imorse firade vi pappan i huset med paket och tända ljus, ljusen tänds också för min pappa som inte längre finns i livet. Hur firar ni farsdag?

Stresshelgen blev inställd

Publicerad 2013-11-09 18:25:54 i Allmänt

Idag skulle vi ha gjort pannkakor för 16 pers, tyvärr hann vi bara förbereda för inatt började Milo spy och allt blev inställt. Imorgon skulle vi ha varit på piratkalas med vilket också blir inställt. Vi får hoppas Alvin klarar sig annars lär väl han bli sjuk imorn kväll/natt. Vi får se om Richards familj vågar sig hit och fira mig på eftermiddagen. Håll tummarna för att det inte blir något mer nu! Kalopps är vad som bjuds ikväll men barnen fick vara utan för att vara försiktig med magen.

Utvecklingssamtal

Publicerad 2013-11-08 19:09:28 i Alvin <3

Idag hade vi tid för Alvins utv-samtal på förskolan. Alvin var jätte glad för att då fick han äta mellanmål på fsk så länge (ja, han älskar sin fsk). Fröken hade bara en massa goda ord om Alvin och trots att man inte alls är orolig för honom är det skönt att höra även av pedagogerna att han ligger bra till i utvecklingen. De berättade också om hur glada och kul de tycker att det är att jobba med just våra grabbar. Nu längtar jag till nästa samtal (Milos)!

Happy birthday to me!

Publicerad 2013-11-07 18:11:45 i Allmänt

Idag har min kära familj firat mig på stora dagen, nu närmar sig 30 med storm steg! Fick iallafall filten jag önskade mig bla idag. Nu är jag jätte nöjd med vårt fina, nya vardagsrum!

På spökvandring!

Publicerad 2013-11-06 20:30:09 i Allmänt

Denna mörka, dimmiga onsdagskväll spenderades på lövstadslott på spökvandring. Jag hade kalla kårar hela tiden och har aldrig ryst så mycket i hela mitt liv! Det var hårda bankningar på dörrar så vi alla skrek högt, glas som krossades, föremål förflyttades och ficklampan flimrande. Svärfar och någon annan såg dessutom en gestalt. Uach så obehagligt!

På vägen hem!

Publicerad 2013-11-05 19:53:00 i Alvin <3

Alvin pratar mycket om en speciell kompis han har på förskolan, hur mkt han tycker om honom osv. Idag fick jag äntligen chansen att se dom tillsammans då de hämtades samtidigt på fsk idag. Oj vad de skrattade busade och gjorde upptåg tillsammans, och när vi föräldrar försökte få uppmärksamhet hörde de inget då de var i sin egna lilla värld. Jag fick mig också ett och annat skratt när jag såg och hörde på de två bustrollen!

Playdejt

Publicerad 2013-11-04 20:12:00 i Allmänt

Idag fick vi lite spontanfrämande av Lina, Linda och barnen. Grabbarna och jag bakade till en kaka att bjuda på sedan var leken i full gång. Innan gästerna åkte hem hann vi med en lekstund även ute på gården. Efter all bus gick jag och grabbsen hem till mormor och varvade ner med mormors kålpudding, himmelsk gott! 
 

75-års kalas

Publicerad 2013-11-03 19:18:24 i Festligheter

Den här söndagen har spenderats hos barnens gammelfarmor som fyllt 75-år. Där bjöds det på både middag och fika. Det var roligt att träffa hela Richards släkt och alla barn skötte sig så bra och lekte så duktigt. Grabbarna ville inte med hem sen kan jag säga. 
 

Rally!

Publicerad 2013-11-02 13:31:45 i Barnen <3

Idag mötte vi upp kompisarna och tittade på rally, en av dom var med och körde. Det blev dock inte långvarigt då Alvin tyckte bilarna lät lite för högt. Dock var det kul att komma iväg lite, speciellt när grabbarna älskar bilar! Själv delar jag inte alls deras intresse. 

 
 
 

Friday night hemma hos oss!

Publicerad 2013-11-01 19:19:00 i Allmänt

Äntligen är fredagen här vilket betyder familjemys! Barnen blev hämtade tidigt av mormor, jag menar häxan från blåkulla (hon var utkläd när jag kom dit) och när jag kom hem så hade de börjat med fredagsmys för fullt. Richard där emot hann bara natta barnen idag, men de är bättre än inget då han jobbat till typ midnatt varje dag denna vecka  trots att han börjat tidigt (30 h övertid denna vecka). Nu ska jag och mannen iaf ta igen två veckors tid som vi bara jobbat om varandra. Trevlig helg på er!
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela