Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Graviditetsvecka 36

Publicerad 2009-05-22 14:07:58 i Graviditet nr 1

Ja, nu är vi inne i grav vecka 36 och det är bara 4 veckors väntan till. Allt känns bra med magen och den är stenhård hela tiden. Bebisen bråkar med mina revben som vanligt då det är väldigt, väldigt trångt nu. Önska bara att BF kunde vara nästa vecka ist. :P Vill bli av med magen nu, få omfamna min lilla bebis ist. Men men det är inte långt kvar nu. Jag har fått vätska i fötterna så de blir nästan dubblet  så stora. Så det har varit svårt att ha på mig strumpor och skor.

Jag är på dag 247 av 280. (88,2%).
Jag är i vecka 36.
Jag har gått 35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 
Jag har 33 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebis: är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Jag: Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer. Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. 

Det blir endel läsning nu...

Publicerad 2009-05-20 15:57:46 i Allmänt

Idag är det 4de dagen som jag bara ligger hemma och slappar. Jag vilar upp mig hemma hos mamma just nu. Där ligger jag mest på soffan då jag inte får göra mkt annat. Då blir man lätt rastlös kan jag säga. Speciellt när man bara vill ut och simma, springa och ha sig i flera timmar. Istället får jag nöja mig med att läsa böcker och tidningar. Just nu läser jag bla ”änglar och dimoner” som precis haft bio premiär. Så nu har jag brottom att läsa ut den så jag kan se filmen snart.  Mode och trender får man inte glömma att läsa om heller. ;)

En helg på förlossningen

Publicerad 2009-05-18 18:07:28 i Graviditet nr 1

I lördsgs morse åkte jag in med ambulans till förlossningen. Jag hade fått en blödning på moderkakan och min livmoder blev stressad och irreterad. Där med tillkommer mina samandragningar. Som tur var var det varken en stor eller långdragen blödning och ingen mer har till kommit. Så nu är det bara mina sammandragningar som håller i sig annars ser allt bra ut. Så idag kommer jag hem om proverna ser bra ut idag med.

Förvärkarna kommer jag ha och de kommer bli intensivare tills det är dags. Det jobbiga är nu att jag ska ta det lugnt nu fram till förlossningen. Inga promenader lr nåt. Helst ska jag bara ligga i soffan och vila. Såklart måste jag även röra på mig men då bara korta sträckor. Får hoppas att bebis kommer snart istället. :PVaggan

Publicerad 2009-05-15 07:44:23 i Graviditet nr 1

Igår hämtade vi vaggan på babyproffsen. Vi hämtade också kudde och täcke till både säng och vaggan. Så beställde jag påslaganset till vaggan i vitt. Till spjälsängen blir det i färg, blått till en pojke och rosa till en flicka. Richard var inte hemma igår så jag monterade upp vaggan själv. Förstå hur stolt jag blev över mig själv. Det fanns ingen instruktionsbok till heller utan ett blad på tyska bara. Så jag fick gissa mig fram. Det blev bra till slut iallafall. =)

Graviditetsvecka 35

Publicerad 2009-05-14 14:27:35 i Graviditet nr 1

Idag går vi in i den 35de graviditetsveckan. 5 veckor till sedan hoppas jag verkligen på att bebisen är på väg. Skulle dock inte förvåna mig ett dugg ifl jag går över tiden med två hela veckor. Tycker de flesta förstföderskor i min närhet gjort det. Men förhoppningsvist kommer bebisen när den ska. Jag har känt av förvärkar denna vecka vilket är jobbigt då jag måste lugna ner mig. Jag  som älskar mina promenader i skogen med Casey. Har ont i bäckenet och är rädd för att det ska vara foglossning som spökar. Ska nu ta det försiktigt och tänka mig för hur jag rör mig. Annars är bebisen väldigt aktiv i magen. Det rör sig som vågor på magen och så buffas det med. Så kul att se rörelserna, det känns så alienaktigt!Jag är på dag 239 av 280. (85,4%). Är i vecka 35. Har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0). Är i 8:e kalendermånaden. Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern som högst och det kan kännas tungt att röra sig och att sitta. Magsäcken trycks ihop och du kan få halsbränna. Undvik för fet och kryddig mat. Drick bubbelvatten det lindrar. Det är inte onormalt att livmodern drar sig samman av och till - den måste träna inför förlossningen. Man brukar kalla detta för förvärkar, och de brukar inte påverka livmodertappen så att den öppnar sig. Magen putar ut och blir "stenhård" men det brukar inte kännas mycket neråt underlivet.

Bebis: I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm. De flesta barn ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.

Samandragningar och förvärkar

Publicerad 2009-05-13 18:27:29 i Graviditet nr 1

I förmiddags var det så fint väder så jag ville ut till skogen med Casey. Detta var då ingen bra ide. Jag började få sammandragningar, då magen blev hård som en boll. Då passar även bebisen på att ha ett slags gympapass i magen på mig. När jag kom ut ur skogen fick jag ont i bäckenet. Jag trodde de var någon slags foglossning som var på G. Så fick jag ont i "tjejmagen" världens mensvärk tack och lov i bara 1 minut eller nått. Jag fick hålla hårt om magen då det kändes bättre. Det tog hundra år att komma hem kändes det som. Väl hemma fick jag veta att detta var förvärkar jag hade fått och skulle villa. Inga mera långpromenader eller någon slags ansträngning. Utan nu skulle jag äta nyttigt och bara ta det lugnt resten av graviditeten. Sammandragningar och förvärkar kan man se som livmoderns träningsprogram inför förlossningen. De flesta gravida får förvärkar i slutet av graviditeten vilket inte är farligt. Livmodern arbetar och tränar under hela graviditeten, först som förvärkar som känns mer och mer och blir kraftigare ju närmare förlossningen kommer. Sedan på ett mer konkret sätt när det är dags för förlossning. Aaa nu känns det verkligen som det börjar det närma sig, det känns både psykiskt och fysiskt nu.

Munkar och Wii

Publicerad 2009-05-12 21:09:58 i Allmänt

Ikväll kom Tobbe Richards bror hit med munkar han själv bakat. De var skit goda kan jag säga. Min favorit munk är med choklad på vilket det var på dessa. Mmmm. :D Efter fikat blev det att spela Wii. Jag orkade såklart inte spela så dags på kvällen och så slippar jag träningsvärken imorn. :P Kan tänka mig att killarna kommer att ha skapligt ont i kroppen imorn. =)


Nu står spjälsängen på plats =)

Publicerad 2009-05-12 09:58:51 i Graviditet nr 1

Igår hämtade vi och monterade upp spjälsängen. Den är så supersöt, jag älskar den. Den är ifrån Rosa elefanen och kostade 1200 kr. Har även fått ett sms av babyproffsen att vaggan kommit, så den ska vi hämta på torsdag. Känns som det verkligen närmar sig nu. :S Shit det är så mkt kvar att fixa, tror jag?

Till sängen hade vi bara en madrass. Kudde och täcke ska vi också hämta på babyproffsen på torsdag. Så har jag ärvda påslakan så länge, tills jag vet vilket kön det blir på vår lilla i magen. =)

Sovplagg från H&M

Publicerad 2009-05-11 14:57:36 i Kläder

Är ute efter nått mysigt sovplagg nu till sommarn. Helst nåt fint jag kan spändera kvällarna med. Tycker mycket om att ha på mig mysiga, bekväma kläder nu mot slutet av graviditeten så det kan vara skönt med en pjamas. Detta hittade jag på H&M.

En dagstur till Ekön

Publicerad 2009-05-10 15:38:44 i Allmänt

Idag bar det ut till Ekön. Det var dags att få upp husvagn och förtält. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara åka ut till skärgården och njuta nästa gång. Hoppas på att kunna åka ut redan näst nästa helg. Håller tummarna för det!

En helg på landet

Publicerad 2009-05-09 19:32:57 i Allmänt

I torsdags efter besöket hos barnmorskan åkte vi ut till landet. Vi hade tur med vädret då vi bara fick nån skur på 5 min. Sen var det lite friska vindar men solen visade sig med. Så vi kunde njuta lite av våren, eller somarn som de säger att det är. Det blev mycket grillat och fotboll. Kvällarna spändera vi med godis, läsk och hockey. =)

Besök hos barnmorskan

Publicerad 2009-05-09 19:22:27 i Graviditet nr 1

I torsdags var vi på besök hos barnmorskan. Jag hade fortfarande dåligt järnväde och skulle fortsätta äta massor saker med järn i. Blev inte direkt förvånad. Järntabletterna får mig att må illa och bloutsaft smakar skit. Ajja finns inte mkt att göra åt det. Hon kollade också om barnet vänt sig med huvudet neråt och det hade h*n.  Det gissade jag också på då jag får alla sparkarna i revbenen helatiden. =) Min mages mått var 33 cm och barnmorskan tyckte den var jätte fin. Kul! Bebisens hjärtslag låg på 144/min. Om hjärtslagen är över 140 sägs det att det är en liten tjeja. Kul det skulle vara ifl det kom ut en pojke bara för att allt "skrock" säger flicka. =) Nästa besök är redan om 3 veckor igen. Får se om bebisen fixerat sig än då. Det är inte långt kvar nu. =)

Graviditetsvecka 34

Publicerad 2009-05-07 10:59:45 i Graviditet nr 1

Ja, nu är jag klar med grav vecka 33 och går nu in i grav vecka 34. 6 veckor till så är våran efterlänktade bebis här, förhoppningsvist. Bebisen trängs som vanligt med mina revben och har sig. Har även känt hur h*n hickar. =) En hormon rand har börjat att visa sig nu på magen. Det sägs att om man bara får en svag rand är det en flicka och en mer synlig är det en pojke. En så länge är min så svag att man knappt ser den. Men det blir nog annat senare under graviditeten. Annars börjar det bli jobbigt att knyta skorna nu, Richard får redan träna på hur det är att vara småbarnsförälder. =)

Jag är på dag 232 av 280. (82,9%). Är i vecka 34. Har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0). Är i 8:e kalendermånaden. Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.Jag: Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

bebis: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster. I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm.

Bikini trender 2009

Publicerad 2009-05-06 22:29:09 i Kläder

På beachen 2009 är det "one shoulder  fashion" som gäller tilsammans med "cut away" badräkten. I år är det sexiga badkläder som kommer att synas på stranden. Kolla in det snygga modet! Själv kommer jag säkert att köpa en bikini på H&M som vanligt....


L’Oreal Glam Shine 6H

Publicerad 2009-05-05 22:35:35 i Tips


L’Oreals Glam Shine 6H h är lätt mitt bästa läppglans jag någonsin ägt. Läppglans är annars kända för att försvinna efter ett glass vatten lr en måltid, men inte det här. Det är som ett klister men bara klistrigt nog att det sitter kvar på läpparna. Färgen och glittret är lika fint som vid första applicering. Under dagen mattas förstås glanset av. Jag har aldrig använt ett läppglans som suttit kvar längre. Och den luktar underbart. Jag använder Glam shine 103 och den luktar underbart. Jag älskar den. Skulle kunna äta upp den. Ibland tar jag på mig läppglanset bara för att få känna doften.

L’Oreal Glam Shine 6H rekomenderar jag verkligen till er alla, testa den vettja!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela