Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

1a advent

Publicerad 2009-11-29 20:19:03 i Allmänt

Idag tände vi det första ljuset i adventsljusstaken hos mamma. Till firandet hade vi pepparkakor och lussebullar till julmusten. Det var väldigt mumsigt ihop. Medans vi slängde i oss all julbak fick Alvin blåbär och hundarna renskav. =)

I år hade jag tänkt mig att göra en egen adventsljusstake med gran och pärlor mm men det har jag långt ifrån hunnit med. I helgen har jag nämligen legat sjuk i halsfluss också. Vi är sjuka helatiden i den här familjen tror jag. Men jä##ar vad ont det gjorde i halsen, mina halsmandlar var så svullna att jag knappt kunde röra halsen överhuvudtaget och svälja ska vi inte prata om. Eftersom jag inte hade feber kunde inte pencelin hjälpa så jag fick stå ut smärtan! Alvin är fortfarande lite täppt i näsan och hostig men har blivit bättre. Hoppas nu att vi hinner bli friska till semester.


Alvin 6 månader

Publicerad 2009-11-25 13:21:24 i Alvin <3

Idag blir min bebis ett halvt år. Kan inte fatta att det var ett halvår sedan jag låg på förlossningen och fick min söta lilla bebis. Den bästa dagen i mitt liv. Och så mycket har redan hänt. Alvin är verkligen en egen liten person med egna egenheter. Han är en väldigt go och glad kille med mycket humor men hatar att ta på sig ytterkläder. Det roligaste han vet är nog att flyga i luften upp och ner eller sitta i hans nya vagn och titta på allt som rör sig.

Alvins milstolpar:

  • Kan ta ett föremål och dra det till sig
  • Försöker flytta ett föremå från ena handen till den andra
  • Rullar i båda riktningarna
  • Syn och hörsel är nästan helt utvecklade
  • Försöker sitta på egen hand
  • Gungar och snurrar runt när hon ligger på mage
  • Försöker krypa för att nå föremål utom räckhåll
  • Plockar upp små föremål
  • Söker tappade föremål
  • Tycker om att höra olika ljud. Djurläten är en bra start







  • 1 månad kvar till julafton

    Publicerad 2009-11-24 14:13:43 i Allmänt

    Idag är det den 24 nov alltså är det exakt en månad kvar till julafton. Herre gud så fort tiden går. Var det inte nyss sommar? Förra julafton firade inte min familj. Vi var 2 veckor i cypen vilket kändes jätte bra. Min pappa dog förra sommarn så det var första julen utan honom. Alla högtider känns väldigt jobbiga då man påminns av att han inte längre finns med oss. Men i år är allt annorlunda eftersom Alvin finns. Denna jul är Alvins första och det känns jätte kul. Vi ska fira julafton hos mamma med Alvins Farföräldrar och farbror vilket känns extra kul.

    Idag har jag hunnit med att börja med julbaket. Det blev en start med bakning av julkola. Dessvärre tror jag dock inte det kommer finnas något kvar till jul. I veckan ska jag också försöka hinna med bakning av lussekatter då det är första advent på söndag. Igår hann jag med att byta gardiner i alla fönster och så tog jag fram alla adventsljustakar så jag är redo för 1:a advent.

    Alvins förkylning har tyvärr blivit värre. Ögoninflamation har han nu i båda ögon med en hosta som har blivit mycket värre och en jätte täppt näsa. Har han inte blivit bättre snart blir det att uppsöka vårdcentralen på fredag. Hoppas han blir frisk snart, tycker så synd om honom. Men han har ju inget bra emunförsvar än och lär ju få massa sjukdommar under det första året.

    Alvins fotografi

    Publicerad 2009-11-23 16:12:08 i Alvin <3

    Så här blev fotografiet jag lovade er visa av Alvin. Jag blev nöjd, Alvin blev jätte söt men jag tyckte fårfällen täckte största delen av fotot. Men det blev ilf bra. :D

    Förberedelser inför jul

    Publicerad 2009-11-23 15:57:05 i Allmänt

    Eftersom vi åker på semester en vecka innan jul och då kommer hem 2 dagar innan jul måste jag ha allt klart innan vi åker den 15/12. Det betyder att det börjar bli lite stressigt då vi varit sjuka och behövt skjuta upp på allt. Bakning tex hade jag planerat in till helgen som var men Alvin hade feber och ögoninflamation av förkylningen så jag fick ta hand om honom ist. Så nu har jag bakning och städing att göra till helgen. Jag brukar alltid köra en storstädning inför jul. Det behövs vill jag lova. Annars har man ju julkort att fixa, julklappar att köpa och göra hemmet fint med nya gardiner och lite juldekoration. A, det är endel att göra nu inför jul!

    Här är en av bilderna jag tog till julkorten


    Alvins "nya" sittvagn

    Publicerad 2009-11-22 14:16:48 i Alvin <3

    Jag har inte hunnit blogga om Alvins sittvagn som vi köpte för ett tag sedan. Vi var tvugna att skaffa oss sittvagn då Alvin satt och gjorde situps i liggvagnen. Han blev helt galen om han inte fick sitta och se vad som hände runt om honom. Så nu sitter han i vagnen och "bablar" medans han tittar på allt roligt han ser. Det blev ilf en Quinny speedi SX 2010. Det är en trehjulig sittvagn i aluminium med handbroms som kan snurra i 360 grader. Jag är mycket nöjd med vagnen och den passar perfekt för våra långa skogsprommenader.

    Mitt lilla charmtroll

    Publicerad 2009-11-16 11:30:11 i Alvin <3

    Alvin har börjat blåsa bubblor med munnen hela tiden. Det finns inget stopp på´n. "pratar" gör han också hela tiden. Det började i fredags på väg till mamma. Alvin satt i hans nya vagn vilket är en sitt vagn och tittade ut och börjde göra en massa konstiga ljud för sig och tittade upp på himelen. Nu håller han på som tusan med bubblor och ljud här hemma. Det är jätte kul at se honom upptäcka hans mun och vad han kan göra med den.


    Min lille Alv i sitt esse.

    1 månad kvar till semester

    Publicerad 2009-11-15 15:21:45 i Allmänt

    Den 15:de nästa månad sitter vi på flyget på väg till Teneriffe. Det ska bli så skönt att åka och få lite sol så man kan ladda om batterierna lite. Det  jag nästan mest ser fram emot är att få se det vackra landskapet, havet och den svarta stranden. Men också till matupplevelserna såklart. =)



    Gåstol

    Publicerad 2009-11-14 15:27:16 i Alvin <3

    Alvin går omkring här hemma i hans fina gåstol. Han tycker det är jätte kul att gå i den. Helst går han fram till Casey, tvn eller till bokhyllan där han välter ner böckerna. Det är sååå kul! =)

    bildbevis


    Nya mössan

    Publicerad 2009-11-13 12:56:05 i Alvin <3

    Här har vi Alvin i hans nya mössa. Tyckte den var så fin och Alvin blev så söt i den. Mösan kostar i runda tal 70 kr och är i från H&M.

    Vaccination mot svininfluensan från 6 månaders ålder

    Publicerad 2009-11-12 19:21:14 i Alvin <3

    Nu får man vaccinera 6 månaders bebisar mot svininfluensan. Alvin blir 6 månader den 25/5 så det blir ju aktuelt för honom då i så fall. Jag känner mig mycket osäker på vaccinet men så små barn som Alvin blir ju väldigt sjuka om de blir smittade. De skulle ju inte sätta åldern så lågt ifall det vore jätte farligt för dom? Jag tycker ju att jag och Richard kan ta vaccinet så vi inte smittar Alvin eller någon annan. Men ska jag låta Alvin vaccinera sig?


    Jag är så glad :D

    Publicerad 2009-11-11 17:04:26 i Alvin <3

    All träning liggandes på mage har gjort nytta! Idag ställde sig nämligen Alvin sig på händer och fötter med rumpan i vädret för första gången. Snart kommer han krypa omkring här hemma. Så kul det ska bli. Jag ser verkligen ifram emot den dagen han börjar krypa. Är det inte helt otroligt hur mycket bebisar lär sig under det förtsa året?

    Jag är så stolt! :D



    jag kan rekomendera en spegel (oäkta) och ställa framför för lite mer spänning för bebisen.

    Det är så roligt att vara förälder

    Publicerad 2009-11-11 11:02:34 i Alvin <3

    Jag bara älskar att höra mitt barns skratt - finns inget mer smittsamt. Att ha dom här köksäventyren här hemma. Att få sin bebis att somna i sin famn. När man får tillbaka det här barnasinnet med en massa lek, skratt och bus. När man ser likheter av sig själv i sitt barn. Att bara ligga i sängen och mysa hela natten - trotts det blir trångt. Läsa en massa bra böcker med roliga rim. Finns inget bättre än att få se världen med sitt barns ögon - finns masser nytt att upptäcka. När mitt barn tar tag i mitt finger eller hand med sin och omsluter den. När mitt barn tittar på en och ler. Att se den totala tilliten i sitt barns ögon. Att se kärleken lysa från ens ögon. Att ha barn och få känna den otroliga lyckokänsklan varje dag är det bästa som finns!

    Nya jackan

    Publicerad 2009-11-10 11:58:15 i Kläder

    Denna Jackan är ifrån Stadium av märket Everest och kostar 1300kr. Den är vindtät och vattenavvisande och gjord av dun. Jag bara älskar den! Den är jätte varm och skön, perfekt till kalla dagar. De finns även i färgerna grå och röd. Jag önskade mig en svart då smuts inte syns lika lätt och färgen passar till det mesta.

    Dags för "vanlig" mat

    Publicerad 2009-11-10 11:21:37 i Alvin <3

    I fredags gjorde jag köttfärsås och pasta som jag mosade ihop med bröstmjölk till Alvin. Så då fick han äta riktig mat för första gången. Det var lite kul. Han tog några skedar ilf. Jätte gott såg det inte ut att vara, men lite gick ner. Jag gjorde lite att frysa in. Perfekt att bara ta fram och värma till andra tillfällen sen.

    Lite yoghurt har han också fått smaka. Vi köper den här turkiska yoghurten då den är lite fetare. Godare blir den med lite frukt eller bär till. Gröt äter han oftast till kvällsmat och yoghurt till frukost. mosad mat till lunch och en banan till middag får han nästan varje dag. I mellan de måltiderna får han också bröstmjölk då han äter så lite nu ibörjan eftersom han har en sådan liten matsäck och blir mätt fort.


    Happy birthday to me :D

    Publicerad 2009-11-09 18:47:09 i Allmänt

    Jahopp då har man blivit 24 år med. Herre gud så stor jag är! Och mamma har jag hunnit bli också, det känns ilf bra. =) När jag ändo skriver så vill jag också passa på att tacka för alla gratulitationer, de värmde!

    Dagen var i lördags kl 06:16 som jag blev 24 år. Jag vaknade runt 7 och fick min födelsedagsfrukost vid 10 som bestod av ciabatta, jucie och tårta! till lunch blev det kyckling, stekt potatis och tzatsiki och till kvällen hade vi middag för 6. Den bestod av välkomstdrink av sockerdricka, saft, vin och jordgubbar. Till förätt blev det tacochips med tacosås toppad av ost. Till varmrätt serverade vi  medelhavspaj med tomat och lök sallad till det blev det vitt vin (Black tower). Som efterätt hade vi egengjord saffransglass med hallonsås. Allt blev mycket uppskattat och omtyckt vilket var jätte kul.

    Presenter jag fick var en sidenklänning av Richard som jag själv valt ut. Av Mamma fick jag en Everest jacka som jag önskat mig. Och av Richards familj fick jag en massa värmeljus, pengar, blomma och strumpor. Av Helena fick jag en massa egengjorda smycken som var jätte fina. Allt var väldigt uppskattat, tack så jätte mycket!


    Om

    Min profilbild

    Stolta mamman

    Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela