Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Sista dagen på året

Publicerad 2016-12-31 09:32:00 i Familjeliv

2016 kom och gick känns det som! Jag jobbade inte så mycket utan var hemma med familjen mest iom gravidillamående och foglossning. Jag jobbade endast i några veckor under vintern.
 
På sommaren blev jag senare föräldraledig efter sjukskrivningen med vårt tredje barn Juni som kom just i juni i år. Grabbarna blev storebröder, för Milo för första gången och så stolta över sin syster de så länge hade längtat efter.
 
Vi bodde två veckor på en bondgård under sommaren med egen sjö som var en riktig häftig upplevelse. Pga stanken (koskit) lär vi nog inte göra det igen haha, men annars var det mysigt att få se kalvar födas och hoppa på höbalar mm.
 
Sedan började Alvin i 1a klass vilket är stort och Milo i 5-års grupp. Alvin tappade sina första tänder under första delen på året och lärde sig simma helt själv 20 m och Milo lärde sig vissla och cykla utan stöd i början på året.
 
Bröllop och dop har vi också hunnit gå på samt underhållt barnen på bla Astrid Lindgrens värld.
 
Jag och Richard bytte ut förlovning/vigselringarna till vittguld och större storlek. Nu på slutet av året har även Richard bytt jobb och jobbar äntligen 7-16 endast vardagar vilket har underlättat enormt för familjelivet. Skål för det, och gott nytt år!
 2017, -here we come!

Vart tog jag vägen?

Publicerad 2016-12-30 21:38:59 i Allmänt

Oj, det var länge sedan jag glömde bort bloggen som jag gjort de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp med att ha lov. Det är inte direkt lugnare nu än när de är i skola/fsk men där emot får vi sovmornar. Ibland sover vi (iaf jag och Juni) till 10 med ett blöjbyte och mat vid 8 då grabbarna oftast går upp för frukost/film/lek. Lyx! 
 
Vi leker med nya leksaker och planerar inför nyår, tänk att årets sista dag är i morgon!
 

Baby sleeping

Publicerad 2016-12-27 18:55:17 i Juni <3

Juni med några av hennes julklappar. En nattlampa som visar stjärnhimel och en skallra man leker med tills man somnar :)
 

På bio

Publicerad 2016-12-26 16:25:13 i Allmänt

När jag var liten gick vi alltid på bio på jullovet och så även mina barn. En rolig och mysig liten tradition tycker jag. Så idag var det dags för oss att lämna Juni hos mormor några timmar så vi andra kunde gå och se Trolls på bio. En underbart härlig film med härlig musik! Nu är vi dock samlade hemma igen allihopa och ska äta mormors goda risallamalta. Mumsigt värre!
 

Lyckliga barn (och vuxna)!

Publicerad 2016-12-25 20:29:24 i Festligheter

Idag hade vi julfirande nummer 3 och vi bjöd då på middag (dock inte julmat denna gång) hos oss. Tomten kom även idag till oss och den här gången i miniformat. Myspysigt idag igen alltså!
 

En underbar jul!

Publicerad 2016-12-24 23:27:00 i Festligheter

Vilken underbar jul vi haft och än är det inte slut! Hoppas ni haft detsamma. Bilderna får tala för sig själva!
 
God Jul ❤
 

Dagen före dopparedagen

Publicerad 2016-12-23 22:59:00 i Allmänt

Oj vad det har förberetts för julen idag. Vi har handlat det sista till maten, rullats köttbullar, bakat julkakor, slagit in paket och spelat lotter (bla uppesittarkväll). Ätit massa gottgott har vi också gjort hela dagen. Nu är julstrumprorna upphängda och pepparkakorna står på trappen, nu väntar vi bara på tomten!
 

Tänder!

Publicerad 2016-12-23 13:25:00 i Juni <3

Efter en vecka med sena kvällar 😴och flera bajsblöjor 💩sedan igår tänkte jag kolla vad som händer i munnen👅 på Juni. Och visst hade jag rätt, där fanns det två små riskorn på väg upp🎉. Mitt i julbaket haha, så vi firar med lussekatter, saffranskokostoppar, knäck och fudge nu men Juni får nöja sig med ostmacka :)
 

Pimpade pepparkakor

Publicerad 2016-12-22 10:23:00 i Festligheter

Milo kom hem här om dagen från förskolan med fina pepparkakor precis som Alvin gjorde förra året, så vi passade då på att baka och pimpa pepparkakor även hemma, tillsammans. Väldigt kul måste jag säga!
 

Pepparkakshus och vårt hus

Publicerad 2016-12-20 10:22:21 i Allmänt

Det är farligt att ha förskolan så nära Netto, för "varje dag" när grabbarna är lämnade svänger jag in för att kolla om de har fått in något nytt, och de har de ju alltid. Idag kom jag hem med en ekorre av mossa, granhylla och en ny lykta och allt på nedsänkt pris. 150 kr för allt!
Pepparkakshus har grabbarna och jag oxå hunnit med att bygga. Så här bra blev årets, så mysigt! Dock äter grabbarna upp all godis så fort de går förbi så vi får se om huset står kvar till jul. ;)

Ingen jul utan apelsiner

Publicerad 2016-12-19 12:25:00 i Home sweet home

Inatt har jag torkat apelsiner som först fick vara inne i ugnen 2 h i 70 grader på kvällen och så lät jag de ligga kvar på eftervärme under natten. Nu har jag hängt upp några i granen, andra ligger i julblommorna och så har jag gjort en dekoration som ska hänga i fönstret eller liknande tänkte jag. :)
 
 

4de advent och julgranspynt

Publicerad 2016-12-18 19:32:00 i Festligheter

Idag klädde vi äntligen granen som barnen längtat så mycket efter. Vi sprayade den först med snöspray och klädde den sedan med silver och glitter i första hand. Jag fick dock inte hänga en enda kula, utan denna gång har grabbarna gjort allt utan glittret. Och nöjda blev vi, så det firades med adventsfika.
Sen åkte vi hem till farmor och Farfar för att fira deras födelsedagar. ❤

Lilljul med tjejerna

Publicerad 2016-12-17 23:05:00 i Festligheter

Ikväll firade vi lilljul med tjejerna. Christin hade ordnat med allt så fint, och så super gott allting. Paketutdelning hade vi såklart också och samma saker hade vi köpt allihop haha. Super trevligt och härlig julkänsla!
Saknade dock vår soffipropp som inte kunde komma denna gång. ❤

Julklappar

Publicerad 2016-12-16 20:24:00 i Familjeliv

Idag har jag passat på att slå in julklappar så jag slipper slå in alla på samma gång sen. Inte är jag klar än heller utan några har jag sparat till uppesittarkvällen för det hör till tycker jag. Jag kommer nämligen ihåg när jag själv var liten och somnade till mina julklappsinslagande föräldrar, och inget slår det! Snacka om fjärlilar i magen! Och nej, julkänslan handlar inte bara om julklapparna såklart, utan allting med att vara lediga tillsammans, tända ljus, julmusik, glitter, julgodis, varm choklad, ja hela grejen. Helt underbart!
 
 
Barnen har också fått hänga upp sina julklappar till fåglarna idag som de fick göra på kolmårdensdjurpark på julmarknaden förra helgen. Hoppas dom gillar't! :)

Nytt jobb!

Publicerad 2016-12-15 12:26:00 i Allmänt

Nu har Richard börjat nya jobbet, dock är sista dagen på gamla jobbet på söndag vilket betyder att han jobbat varje dag fram till julafton sedan 2 veckor tillbaka. Tufft, men så värt det såklart! 
 
Eftersom han nu kommer ha eget kontor fick han lite "grattis presenter" med sig till jobbet, bla i form av en kalender och en ram med barnen. Bingolotten får han dock behålla hemma. :)
 
 
 

Juni 6 månader

Publicerad 2016-12-14 09:49:00 i Juni <3

Nae, - timmarna, dagarna, veckorna, månaderna, ja tiden helt enkelt går alldeles för snabbt med en bebis. Stanna tiden någon! Liten börjar bli stor! Det är ju verkligen inte klokt vad första tiden i bebisstadiet springer i väg. Det är väl så när man njuter och har det bra, men är det kämpigt och jobbigt står tiden helt still. Det är konstigt det där!
 
 
Våran Juni njuter verkligen av livet och tycker om det mesta, det mesta är verkligen spännande och roligt. Förutom främlingar, välling/pureer och ta på sig kläder då. Främlingar får Juni att gråta, välling/pureer får Juni att kvälja och när vi tar på Juni kläder skriker hon rätt ut. Men annars älskar hon att skratta åt hennes bröder som alltid försöker locka till skratt, tittar runt i vagnen/famnen är också en favorit, för att inte tala om att ligga och klappa och snarka ihop med hunden.
 
 
Jag har lämnat Juni i några timmar själv med pappan i huset vilket gick jätte bra (då hon sov i stort sätt hela tiden), det enda problemet är att hon inte äter annat än bröstmjölk fortfarande. Välling går fetbort och kommer skeden fram med pure KANSKE hon öppnar munnen, men då smakar hon bara nån gång för att vägra öppna munnen igen. Får hon dock smaka våran mat på fingret mummsar hon i sig flitit.
 
 
MAMMA är något Juni har börjat säja och det säger hon bara när hon är trött och/eller hungerig. Så när jag var borta var det mycket "MAAAMMAAAA", här hemma. Mammas sötnos, gissa om hjärtat smälter?
 
 
Sitter gör hon också väldigt länge och stadigt, vilket var tidigt för hennes ålder enligt BVC. Lika så rädslan för främlingar som mer brukar vara aktuellt i 8 månaders ålder. 
 
 
63 cm och 6200 g stor har hon hunnit bli min brutta och allt såg bra ut på 6 mån-kontrollen idag. Förutom allt detta har hon också börjat med att fakehosta för uppmärksamhet, ställa sig i kryppositation och försöker ställa sig själv med stöd. Hon pussas också tillbaka när man pussar henne. Nu går det undan!
 
 Kärleken till dig och dina bröder är ofantlig!

Trevlig Lucia

Publicerad 2016-12-13 17:39:00 i Festligheter

Idag gick vi upp i otta för att lussa på Milos förskola. Farmor, farfar, moster och lillkusinen var med och fira med oss idag.
 

Ute faller snön

Publicerad 2016-12-12 09:11:12 i Allmänt

Oj vad snö det kommit, hur mysigt som helst! Skulle dock vara lite trevligare om detta kunde stanna kvar till jul. Dessvärre ser det ut att bli plussgrder snart igen. :/
0

Bandyträning och 3e advent

Publicerad 2016-12-11 12:26:00 i Allmänt

Imorse började vi dagen som vanligt med bandy träning, och idag fick jag och Juni hänga med och heja på Alvin. Hemma blev det sen att julpyssla julkort och när pappan i huset vaknat efter nattjobbet ska vi grillera skinkan och bygga pepparkakshus.
 
Trevlig advent på er!
 
 

Julmarknad

Publicerad 2016-12-10 15:01:00 i Festligheter

I förmiddags före simskolan, åkte vi till kolmårdensdjurpark för julmys. Tom snön kom när vi tittade på julteatern med bamse. Julfudge och annan godis från bamse kom med hem tillsammans med fågelmat vi själva gick kombinera från julmarknaden.
 

En dag i skolan

Publicerad 2016-12-09 12:50:00 i Allmänt

Idag hängde jag på Alvin i skolan och lämnade alltså Juni med farsan Balo i 5 hela timmar. Som tur var har de typ bara käkat lite gröt och sovit under hela förmiddagen. Stackars Milo Hehe :)
Matte och svenska stod på schemat idag (kort dag på fredagar)

"Say mamma, -mamma!"

Publicerad 2016-12-08 16:06:49 i Juni <3

Jag har tyckt mig höra Juni säga "mamma" för ett tag sedan men tänkte att det bara var "tur", men i dag har hon sagt det flera gånger samtidigt som hon sträckt sig mot mig, oftast när hon vill ha mat. Idag har tom Richard hört det så jag har "bevis" hehe. Min sötaste lilla ängel börjar bli stor!
 

Bordsdekoration -jultema

Publicerad 2016-12-06 12:08:00 i Home sweet home

Det är ju himla fantastiskt att ha tiden till att gå i affärer, naturen och plocka på sig material för att pynta med hemma. Jag hittade också den perfekta duken idag för en småbarnsfamilj som oss. Den är nämligen antispill, bara att torka av alltså!
 
Annars blev det lite mer ljus och granris hemma :)
Juni sover gott när mamma springer omkring och pyntar

Isgata

Publicerad 2016-12-05 10:26:00 i Allmänt

Shit vad det var halt ute idag, rena rama isgatan!
 
Det är så roligt när jag går igenom Pryssgården med barnen för att lämna på förskola och skola och tanterna kommer fram och ger oss beröm. Tydligen tar alla BILEN överallt. Vi får ständigt brev om att lämna bilen hemma när man lämnar på skola/fsk pga för liten plats för parkering samt läskigt med så många bilar och barn som går själva. Tydligen lyssnar ingen på detta ändå. Lata är dagens barn enligt tanterna. Jag tror dock att det mer handlar om stressade föräldrar som har bråttom till jobb. Synd.
 
Iallafall, ta det lungt på vägarna idag!
 Vi kom hem helskinnade iaf :)

Fredagsmys delux

Publicerad 2016-12-02 16:37:00 i Familjeliv

Åh vad jag älskar fredagar nu när jag vet att Richard ska vara ledig helger igen efter sis så där 10 år. Och inte nog med det har vi sådana gosiga, smarta och fina barn så det inte är klokt! Och inte nog med det heller, så har vi snö ute och julen är här!
 
Idag har vi julpysslat på öppnaförskolan igen, och ännu en fin tomte fick komma med hem. Väl hemma har vi satt ut ännu en utebelysning, målat julteckningar och käkat ost och kex. Vinflaskan har här med korkats upp, äntligen fredag!
 
 

Välkommen december!

Publicerad 2016-12-01 07:48:43 i Festligheter

Så var äntligen 1 december här, nu går det verkligen undan och snart står julafton utanför dörren. Vi tände kalenderljuset och iallafall halva familjen hann att se första avsnittet på julkalendern, och den var riktigt bra. Alldeles perfekt skulle jag säga, man fick verkligen den rätta känslan! Kalenderna (tv och choklad) öppnar vi dock inte förrän ikväll när hela familjen är samlade. 🎄🎅❤
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela