Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Sommarrea

Publicerad 2016-06-30 14:16:00 i Juni <3

Här om dagen shoppade jag loss till Juni på rean. Det jag blev mest nöjd med är sängkläderna på halva priset från Lindex, så sött! 
Allt utom strumpbyxorna från Newbie var på rean.

Hörseltest

Publicerad 2016-06-29 17:27:00 i Juni <3

Imorse var vi tidigt uppe på sjukan för att göra hörseltest på Juni. Det stod på lappen att barnet helst skulle sova vilket jag försökte och lyckades med. Annars kan de ju vara rätt svårt att få barn att sova på beställning ;P
 
 Hon klarade testet på 14 sek så det gick bra med andra ord. :)

Frågestund

Publicerad 2016-06-29 06:38:00 i Graviditet nr 3

När fick du reda på att du var gravid? 20 Okt 2015

Var bebisen planerad? Yes

Mådde du illa mycket? Ja minst sagt. Fick kräkas ca 20 ggr per dag ibörjan, efter medicinering 2 ggr per dag till v 22 ungefär 

Hur blev ditt hår? Tjockare då man inte tappar lika mycket hår som gravid

Hade du mycket halsbränna? Ja mot slutet av graviditeten 

Grät du för ingenting? Nae

Var du känslig? Nej, det vill jag inte påstå

Vad gillade du att äta? Apelsiner och olika bärsmoothe

När kände du bebisens första sparkar? I ca vecka 15 (fulla veckor)

Var du ofta orolig? Nej

Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? I mina första 2 graviditeter gjorde jag det men inte denna gång. Läser ju allt på nätet nu för tiden

Sparkade bebisen mycket? Inte överdrivet mycket som pojkarna, mest nån gång på morgonen och kvällen (i vilande lägen)

Fick du bristningar på magen? Nej inte just magen

Hur kommer det sig att du behöll bebisen? För att jag och Richard ville ha och planerade ett 3e barn

Blödde du någon gång? Nej 

Levde du på som vanligt? Åh nej, jag mådde illa hela tiden och hade foglossning från v 22 ca så det var svårt

Hur gammal var du när du blev gravid denna gång? 29 men fyllde 30 månaden efter

Hur tog dina föräldrar det? Mamma blev glad som vi andra

Hur tog din partner det? Han blev mycket glad precis som jag =)

Vart bodde ni? I Pryssgården 

Hur ofta gick du till MVC? Som vanligt men missade den sista då Juni föddes 1 vecka tidigare.

Hur många ultraljud gjorde du? 4 st blev det. 1 i v 8 tack vare kräkningarna, 2 st på rutin och 1 extra för att titta på modekakans placering

Hur började din förlossning? Vattenavgång kvällen innan hon föddes på morgonen sattes värkarna igång och så föddes hon 14.20

Hur många timmar tog din förlossning? Ca 3 timmar från att det var igång på "riktigt"

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt

Hur mycket var du öppen när du kom in? 4 cm

Vilken smärtlindring tog du? Lustgas

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Ca 20 minuter

Blev det komplikationer? Nopp

Fick du sy? Ja

Hur var vikt och längd? 3505 g och 50 cm

Ögonfärg: Mörkblå

Hårfärg: Mörkbun

Ammade du? Ja

Ammar du nu? Ja

Hur gammal är bebisen nu? 2 veckor blev hon igår

Vad tyckte du om förlossningen? Bästa förlossningen av dom alla 3. Nu hann jag med och kunde välja bedövning osv själv. Jag kunde dock ha lyssnat på kroppen bättre och där med slappnat av mer. Denna gång var jag precis som första gången även nöjd med min barnmorska

Vill du ha en till? Nej, hur mycket jag än älskar barn och bebistiden får det räcka med de 3 vi har. Man ska ju ha både tid, plats och råd med de alla också :)

Planerar ni ett till? Som sagt blir det inga fler

När kommer nästa barn? Blir väl barnbarn då hoppas jag ;P

Hur är ert förhållande nu? Stabilt 

Vilken vecka födde du i? 39 + 0

 

Kottebanan och Restaurangbesök

Publicerad 2016-06-28 21:11:00 i Familjeliv

Idag rastade vi grabbarna i kottebanan som är en slags hinderbana för barn. Vi var ju självklart tvugna att testa den för vuxna med och jag kan säga att barnen klarade mer än oss där med ;P
 
Efter vi lämnat grabbsen hos mormor på kvällen då de ska sova där, åkte resten av familjen vidare till Pinchos. Det blev alltså Junis första restaurangbesök. Jag beställde ceasarsallad, dumplings, pomme, kycklingspett och cheesecake till mig. Så himla gott!
 
Nu ligger vi nerbäddade och har ställt kl på 06.30 då vi ska till öronläkaren imorgon. Vi som är vana vid att Juni sover till 8.00 annars. :/
 
 God natt!

Juni 2 veckor

Publicerad 2016-06-28 13:00:00 i Juni <3

Idag blir Juni redan 2 veckor gammal. Vi har alltså redan fått spendera och lärt känna varandra i 2 hela veckor. Dock känns det lite dubbelt, som hon kom igår, samtidigt känns det som hon alltid varit vår.
 
Vår fina, underbara 2-veckors unge! ❤❤❤
 

Kvällspromenad

Publicerad 2016-06-27 20:33:00 i Familjeliv

Har precis avnjutit en kvällspromenad med hela familjen. Vi ska försöka komma ut på minst en promenad per dag har vi tänkt. Idag gick promenaden till Leornadsberg.
 
Innan dess har jag hunnit med en tur till frissan för lite färg i håret och sedan åkte vi till mormors pool för ett dopp med kusinen. Imorgon ska grabbarna tom stanna över natten då vi ska upp tidigt med Juni till öronläkaren för att kolla hörseln på onsdag.
 
 

Bad nr 2

Publicerad 2016-06-26 07:16:00 i Juni <3

Här om dagen fick Juni bada med pappa och älskade det. Hon njöt och blev helt lugn där i det jumna vattnet.
 
 
 

Hett!

Publicerad 2016-06-25 18:48:00 i Familjeliv

Uj, vilken vaaaarm dag det blev! Måste ha blivit något rekord? Grabbarna åkte och bada under dagen för att sedan komma hem och hoppa i bassängen då det var så varmt ute.
 
Under tiden var jag, Juni och mormor hemma då det var för varmt även i skuggan för Juni. Vi planerade inför semestern och skrev packlista istället. Nu längtar vi till resan!
 
 
 
 

Egentid

Publicerad 2016-06-23 15:02:00 i Me, My self and I

Idag lämnade jag Juni hemma med grabbarna och gick till frissan. Klippte mig på ca 20 min och knallade sedan hem på 10 så det gick fort.
 
Måste erkänna att det kändes konstigt att gå bort utan varken kulan på magen eller vagn utan helt ensam, första gången på typ 9 månader. 
 
Nu ska jag försöka bli fin till midsommar iaf. :)
 
 

5 årskontroll och midsommarfirande

Publicerad 2016-06-22 18:31:00 i Festligheter

Imorse åkte Milo till BVC för 5 års kontroll och 5 års sprutan. Allt gick galant och han sa inte ett pip när han fick sprutan. Det firades med glass och bad i solen.
 
Jag och Juni hälsade på jobbet som hade midsommarfirande idag. Perfekt väder och fina presenter fick vi. :)
 
 

Pappa ❤

Publicerad 2016-06-21 18:24:00 i Familjeliv

Idag är det 8 hela år sedan min pappa gick bort och han skulle även fyllt 52 år idag. Då passar vi på att visa upp Juni för både morfar och Carro. 
 
Barnen sa att dom saknade både morfar och Carro och vill att de ska komma tillbaka. Det känns så hårt i hjärtat när barnen pratar om dom och undrar när de får träffa dom (igen). :( 
 
 

BVC

Publicerad 2016-06-21 17:32:00 i Juni <3

Idag var första besöket hos BVC för Juni. Hon växer på och är nu precis strax under födelsevikten. 
 
 

Barnvagnspremiär

Publicerad 2016-06-20 20:38:04 i Familjeliv

Idag kom moster med lillkusinen hit och badade med oss. Vi passade också på att testköra Junis vrålåk, Britax Smile 2. Älskar den vagnen, vilket även Juni gjorde. Det blev toppen poäng från oss allihop!
 

Nybadad

Publicerad 2016-06-19 20:53:00 i Barnen <3

Idag har Juni fått tagit sitt första bad, det gillades inte kan jag säga. Men så fort hon kom i sin nya handuk från pappa blev hon nöjd igen.
 
Jag var lite nyfiken på om håret skulle locka sig så vi har väntat länge på att hon skulle bli tillräckligt pigg för ett bad. :)
 
  
Medan jag och Juni myste hemma var grabbarna i Sörsjön då Alvin var på kalas där. Tom Milo fick vara med lite o få godispåse osv. 
 

Älskade barn

Publicerad 2016-06-18 15:13:00 i Barnen <3

Vi började dagen med att kolla på BB om Juni hade gått upp något i vikt och visst hade hon det. Hela 120 g på en dag. Skönt att man inte behöver tänka på det mer. 
 
Grabbarna gillar att mysa med  sin syster och sätter sig på varsin sida om henne och förklarar deras kärlek till henne. De är så söta så mitt mammahjärta smälter. 
 
De kollar till hennne direkt när de vaknat och när de är i närheten. "Mitt hjärta går sönder så söt hon är" säger Alvin och Milo vill pussa på hennes gosiga kinder hela tiden. Älskade barn!
 

Lilla Juni

Publicerad 2016-06-17 14:07:00 i Juni <3

Idag var vi hos barnläkaren och gjorde PKU testet på Juni samt kolla bla hjärta, lungor, mage, rygg och vikt. Hon hade gått ner nästan 10% av sin vikt så nu blir det inte att sova hela nätter längre utan nu ska vi väckas var 3de timma för mat. Allt annat såg bra ut.
 
Juni sa inte ett pip under sticket i handen, rätt uppfostrad från början. ;P

Från en dag till en annan

Publicerad 2016-06-16 19:20:48 i Graviditet nr 3

Det är verkligen fantastiskt hur livet fungerar. Ena dagen vaknar jag upp med en stor kula på magen och nästa morgon vaknar man utan mage men med en gosig bebis brevid sig istället. En livs levande mini människa ligger här hos oss helt plötsligt. 
 
Livet är verkligen värt att hylla!
 
 

Förlossningsberättelse

Publicerad 2016-06-15 21:37:00 i Graviditet nr 3

Ojojoj, vad jag är glad att graviditeten och förlossningen är över. Vi kvinnor är verkligen hjältar som går igenom allt detta. Här kommer förlossningsberättelsen nu när jag minns den som bäst.
 
Efter en baddag och lekdag med barnen och kusinen ser vi på em och hejar så mkt på Sverige att vattnet går. Kvart över sju ringer jag fl och de vill att jag kommer in senast 21.30 för kontroll om inte värkarna sätts igång innan.
 
 
 
Vi packar ihop oss och lämnar grabbarna och hunden hos mormor och kör sedan in till fl. Där hamnar jag i undersökningsrummet och förvärkarna går upp till 60 på skärmen och bebis sover gott. Får saft och ligga på sidan och hon vaknar direkt. Allt ser bra ut och jag får åka hem och invänta förlossningsvärkarna.
 
 
 
Kl 3.30 åker jag in igen för nu har värkarna kommit igång, 1 var 6de min. De undersöker mig men jag är endast öppen 2 cm så det var inte igång än. Jag får medicin så jag kan sova och när jag vaknar kl 8 har jag 1 värk var 10 min. 
 
Kl 11 får jag äntligen ett förlossningsrum. Värkarna hade gjort värkan (trots att de inte kom oftare) och jag var nu öppen 4 cm. Nu börjar förlossningen. 
 
De frågar om jag vill ha bedövning och hur jag vill ligga, jag väljer att strunta i bedövning och använda gåstol så hon kommer så långt ner i förlossningskanalen så detta kan vara över så fort som möjligt. ;)
 
 
Strax innan kl 14 börjar äntligen krystvärkarna komma men jag vill inte riktigt krysta än då det gjorde för ont. Barnmorskan ska då bytas av men hon säger att hon vill stanna hos mig så jag valde att lita på henne och krystade kanske 2-3 ggr och då kommer hon ut kl 14.20.
 
 
Jag är så glad för den bästa barnmorskan, utan henne hade jag ff varit gravid nu känns det som. Haha
 
 

Stolta storebröder

Publicerad 2016-06-15 06:42:00 i Juni <3

Igår kväll kl 20 blev jag och vår Juni som hon ska heta utskrivna från fl. Vi åkte direkt och hämtade grabbarna som sprang fort fram för att kramas och klappa lillasyster. Hon var så liten och söt med vackert hår tyckte dom. Hehe "kan inte fatta att vi har en bebis", "när hon inte är en bebis längre har jag en LILLASYSTER"  osv gick snacket här hemma. :)
 
Eftersom det var hennes födelsedag igår hämtade de också ett varsitt gossedjur och gav henne. 
 
 

Sol och bad

Publicerad 2016-06-13 15:39:48 i Familjeliv

Så skönt med värme igen, känns som man måste ta vara på dessa dagar. Vi spenderade dagen på himpa med picknik och bad hela dagen. Vi bada och busa tills bollen gick sönder ;P
 
 

Gravid vecka 40

Publicerad 2016-06-13 09:01:00 i Graviditet nr 3

Åh, snacka om att man går och letar tecken och känner efter hela tiden om fl är på g nu. Nu är det liksom bara en vecka kvar till bf!
 
Jag har mått bättre denna vecka faktiskt och tagit 1-2 promenader per dag. Jag har tom sparkat fotboll med kidsen, men sen kunde jag dock inte gå på resten av dagen sen. Så jag försöker verkligen hålla igång!
 
Jag läcker bröstmjölk och har ont i tuttarna (bröstvårtorna), slemproppen lossnade igår och mensvärken har blivit värre. Det strålar/hugger till neråt ibland så det känns som hon ligger VÄLDIGT långt ner nu. Ryggen värker också till ibland och som vanligt är magen ständigt stenhård av sammandragningar.
 
Det borde iaf vara nära nu! :)
 
 
 

I folkparken

Publicerad 2016-06-12 15:03:00 i Familjeliv

I morse lyste solen varm och barnen var lite rastlösa så vi åkte till folkparken igen. Där träffade både barnen kompisar från skolan/fsk. Hoppmattan lockade väl mest förutom glassen idag.
 
När vi kom hem blev det lunch och plantering av blommor och nu har vi slängt ner oss i soffan. Det är visst handboll på tvn. Alvin har blivit så sportintresserad på sistonde. :)
 
 

Lördagssysslor

Publicerad 2016-06-11 18:14:00 i Familjeliv

Idag började vi dagen med att köpa nya täcken och kuddar. Läste någonstans att man skulle byta sådant typ var 3de år och det var några år sedan vi köpte vårt. Så nu innan bebis kommer tänkte vi att det kunde vara fräscht med lite nytt i våra sängar.
 
Eftermiddagen spenderades sedan med bus och glass i folkparken innan vi åkte till mormor.
 
Nu har vi precis bäddat ner oss i soffan allihopa med våra godisskålar, snart somnar vi på varandra tror jag. Zzzzz
 
 
 

Studentens lyckliga dagar

Publicerad 2016-06-10 17:21:36 i Allmänt

Oj vilket tråkigt väder våra stackars studenter får i år. Min kusin tog studenten vid 14 idag men jag mår illa och ligger med mensvärk så vi stannade hemma idag med hämtmat och godis vi handlade i går.
 
Eftersom det var soligt i fm tog vi oss som vanligt vår dagliga promenad till vattnet. Grabbarna och hunden älskar att leka där. :)
 
Nu tänkte jag dra i mig lite thaimat och hoppas må lite bättre (brukar må illa när jag är hungrig).
 
 

Första sommarlovsdagen

Publicerad 2016-06-09 19:21:00 i Familjeliv

Första sommarlovsdagen spenderade vi först på stan för lite shopping (mest godis till helgen) och sedan åkte vi vidare ut till svärisarnas landställe. 
 
Grabbarna drog på sig arbetskläderna och så började vi slipa boden för den ska målas och bli fin i år. Sedan blev det grillat. Imorgon ska tom grabbarna sova över där. 
 
Nu dyker grabbarna ner i sina pyjamasar för nu längtar de till morgondagen. :)
 
 

Skolavslutning

Publicerad 2016-06-08 20:56:00 i Alvin <3

Ikväll var Alvins skolavslutning så nu har vi alla sommarlov/semester! 
 
Vi firade detta med sommarpresenter, grillat och jordgubbar med glass med nära och kära.
 
 Barnensfavorit: vaniljglass, jordgubbar, maränger, kex,  marshmallows, chokladsås och strössel.

Gårkvällens promenad och kvällsdopp

Publicerad 2016-06-08 12:50:00 i Allmänt

Igårkväll när R la lillebror tog jag och storebror en kvällsrunda för att mata änderna i strömen. En bäver simmade också förbi oss medan änderna åt upp vårt bröd.
 
Det var en så härlig kväll att vi passade på att ta ett kvällsdopp innan sängen kallade.
 
Idag när Alvin var på sin sista skoldag innan sommarlovet passade jag på att hälsa på jobbet med lite glass.
 
Ikväll är det skolavslutning och Alvin har bestämt sig för att bli fin i håret och ta på sig kavaj. Hoppas vädret blir bra bara.
 

Sista bm-besöket?

Publicerad 2016-06-07 16:27:54 i Graviditet nr 3

Idag har vi promenerat till strömmen för att sedan hämta Alvin i skolan och bada på himpa.
 
Sen var det dags att lämna barnen på landet så vi kunde lyssna på bebis hos bm.
 
Sf måttet var 34 cm och när hon kände på bebis trodde hon att det var en av den mindre varianten. Huvudet var ff ruckbart men hon låg väldigt lågt ner sa hon. Viktuppgången var +2 kg, BS 5,7, hb, 107 så jag ska fortsätta äta mat som innehåller mkt järn.
 
Nu hoppas vi att det var sista gången vi sågs innan bebis kommit men vi bokade en till i midsommar ifall att. 
 
 

Gravid vecka 39

Publicerad 2016-06-06 14:10:00 i Graviditet nr 3

Nu har jag skickat vräkningen till denna lilla bebis i magen som vi väntar så fruktansvärt på. Om 2 veckor är bf men vi hoppas innerligt att hon vill komma när som helst nu.
 
Magen är så spännd hela tiden att jag mår illa av all tryck? Kräks flera ggr i veckan. Jag har tagit kortare promenader, simmat i mammas pool osv men bebis kommer väl när hon är redo, vi är iaf redo för henne nu.
 
Barnen hoppas hon kommer idag så de får sova hos mormor (igen). Hehe jag håller dock med men bebis visar inga tecken på det iaf. 
 
 Komsi, komsi bebis!

Poolhäng

Publicerad 2016-06-04 19:40:42 i Allmänt

Både igår och idag har vi hängt vid mammas uppvärmda pool. Så skönt och barnen har älskat det med! Det är ju verkligen högsommarvärme så ett dopp har ju verkligen krävts för att typ överleva. :)
 
 

Sista vilodagen

Publicerad 2016-06-03 13:52:30 i Allmänt

Idag går Milo på sommarlov och Richard på semester! Det betyder att det är min och Caseys (hunden) sista dag ensamna tillsammans i lugn och ro. Alvin har skolavslutning den 8de så snart får han också sommarlov.
 
Vi firar detta med ett dopp i mormors pool som öppnar idag!
 
Plockade vackra blommor på hundpromenaden 

En Milo-dag

Publicerad 2016-06-02 16:03:00 i Milo <3

Idag ville Milo vara hemma från föris och eftersom jag ändå bara går hemma gick det jätte bra. Imorgon är dock sista dagen för sen är det sommarlov för Milo. De har en utflykt även lediga barn fick följa med på nästa vecka så det ska han iaf få gå på.
 
Milo var nog väldigt glad att han var ledig just idag för det hade hänt en olycka i huset mitt imot oss, så både brandmän, ambulansmän och poliser var här och pratade med Milo. Det var som tur var ingen fara för grannen så de hade tid för Milo. :) Han hade många frågor om man säger så. ;P
 
Vi har också svalkat oss med kräm och mjölk till lunch och glass till efterätt. Nu ska vi laga midag tills de stora grabbarna kommer hem och fyller poolen åt oss.
 
 
 

Varmt välkommen Juni månad

Publicerad 2016-06-01 11:00:14 i Graviditet nr 3

Äntligen är Juni månad här, åh som vi har längtat efter dig! Från och med nästa vecka är vår lilla bebis välkommen till oss (v 38+0). Dock skulle helgen funka bra också då det är lättast med hund/barnvakt. Men jag vet att vi inte är beräknade förrän i slutet på månaden men önska får man väl ändå? ;P
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela