Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Oj vilken dag!

Publicerad 2013-09-30 20:09:58 i Allmänt

Idag har jag jobbat på en skola i Kolmården och då både jag och Richard slutade sent hämtade moster och Christian barnen. Snacka om att barnen var överlyckliga, speciellt då de stanna över på middag och var kvar ända till nattning. Idag fick jag ett längre vick denna månad i en förskoleklass i stan så det ser jag fram emot. Först ska jag dock jobba i området jag bor vilket också ska bli spännande.

Inköpslista

Publicerad 2013-09-29 13:01:07 i Shopping

Håller på att skriva en inköpslista till Ullared när resten av familjen sover middag. Alvin önskar sig en helikopter eller flygplan och Milo håller bara med Alvin. Men som sagt är jag ute efter mer inredning än leksaker. Kläder hittar jag en massa fint jag vill köpa, har de inte blivit bättre på den biten på sistone? Som vanligt blir det en lång inköpslista, det är tur att jag brukar hålla mig till den sen så jag inte kommer hem med annat onödigt också. Någon som vill tipsa om något bra ni fyndat på Gekos nyligen så tar jag tacksam emot det.

Släktträff

Publicerad 2013-09-28 18:07:35 i Allmänt

Milo har fortfarande klarat sig från att bli sjuk dock blev Alvin sjuk i feber igår så han har sovit bort i princip hela dagen. Milo och jag tog då cykeln bort till mormor där moster och kusinen hälsade på. Jag jobbade med moster i veckan på förskolan så vi har också sätts i veckan. Himla kul när man får jobba med en släkting!

Någon som varit med om liknande?

Publicerad 2013-09-27 07:12:22 i Milo <3

Igår var Milo hängig hela dagen och hade prickar över hela kroppen, dock hade han ingen feber eller förkylning. Kan det vara virusprickar trots att han inte är sjuk för övrigt? Idag var han fortfarande frisk från feber och förkylning men har varit jätte gnällig och vaknat flera ggr inatt av ett illvrål för att sedan somna om direkt utan tröst, som att han skrikit i sömnen för han var inte vaken verkande det som. Vi beslöt oss iallafall för att han skulle få vara hemma från förskolan idag för även om han inte har någon sjukdom just nu verkar han ju inte må bra. Någon som känner igen detta?

På tåget

Publicerad 2013-09-26 07:33:00 i Allmänt

Sitter nu på tåget mot jobbet, denna vecka är det Kimsta som är destenationen. Milo var dock hängig och lite varm, dock ingen feber så vi får se om fsk ringer och säger att Milo blivit sjuk. Känns som att något är påväg iaf. Annars är det farmor som hämtar idag så barnen slipper gå till 17:00 idag då de började 07:00.

Shoppingresa beställd

Publicerad 2013-09-25 13:42:00 i Shopping

Jag kunde visst inte hålla mig i år från att beställa ännu en resa till Ullared. Jag handlade så mycket förra året så egentligen behöver vi inte så mycket. Lite behöver ju jag och barnen nu till vintern på förskolan sedan blir det ju julklappar med. Om två veckor åker vi iallafall, jag och mannen.
Bild från Gekås hemsida

Bus på landet

Publicerad 2013-09-24 17:53:49 i Allmänt

Idag har jag varit ledig vilket betyder att det blev en dag med barnen.  Vi åkte ut till kompisarna på landet vilket krävde både en tur med spårvagn, buss och bil. Väl där blev vi bjudna på goda våfflor och en massa bus. Nu förbereder vi oss för morgondagen och då blir det en färd ned tåget.
 

Leker frisör

Publicerad 2013-09-23 19:56:00 i Allmänt

Alltså hur gör ni småbarnsföräldrar när era barn behöver klippas? Klipper ni själva eller går ni iväg till frisören? Alvin har endast varit iväg en gång, resten har jag skött men det blir inte bra. Alvin har ju lockigt hår så det syns ju inte men Milo.. Idag fick det bli trimmen med honom men inte ens det blev bra. Blev inte jämt tyckte jag, han kan ju inte sitta still heller. Funderar på om man skulle boka ett besök hos frissan ändå, vad tycker ni?
 

Bullbak

Publicerad 2013-09-22 16:51:11 i Mat och bakning

Denna morgon vaknade vi upp till regn och riktigt trist väder, så det blev en riktig innesittar dag. Vi bestämde oss då för att baka bullar som Alvin alltid tjatar om. Sedan fick vi fikagäster som blev glada för lite nybakta bullar. hunden är väl den som är minst glad för att inte få gå ut någon längre stund idag. Hoppas ni haft en bra helg alltsammans! 
 

Dagens äventyr

Publicerad 2013-09-21 17:58:21 i Allmänt

Idag tog vi tillfället i akt att leka i Vasaparken när vädret var så fint. Det var verkligen en perfekt höstdag! Efter all bus i parken köpte vi lite fika och gick över till farmor ch farfar. Nu lagas det god mat här hemma och sedan ska det mysas med tända ljus och en bra film. Trevlig helg på er!
 

Funny Friday

Publicerad 2013-09-20 19:24:00 i Familjeliv

Äntligen är helgen här, dock fick vi fira in den sent denna fredag då jag stängde på fritis. Väl hemma blev det iallafall god mat och mys efter att ha cyklat med sparkcyklarna på gården. Nu är grabbarna helt övertrötta så att sängen kallade för länge sedan egentligen.
 

Blessed

Publicerad 2013-09-19 19:22:40 i Allmänt

Jag känner mig verkligen blessed för att vi har sådana fina familjer som hjälper oss med dagishämtning och rastning av hund. Inte nog med det så kommer vi hem till ett uppdukat bord och blommor mm av både mormor och farmor. Ni är verkligen för goa, hoppas ni vet att er hjälp är guld värt för alla oss. All kärlek till er! <3
 

Höst

Publicerad 2013-09-18 09:24:00 i Allmänt

Oj vad kallt det blev, tur att vi tog vara på de sista soliga dagarna ute. Idag är det verkligen grått och trist ute vilket betyder att mössa och vantar åkte på idag då grabbarnas förskola skulle vara i skogen idag. Jag själv ska vara inne i ett klassrum till två sedan är det fritis som gäller. Efter jobbet ska jag lämna in mobilen som krånglar för mig. Kan ni inte nå mig på mitt nr så funkar alltid Richards. 
 

Förskola och jobb

Publicerad 2013-09-17 13:18:00 i Allmänt

Förra veckan fick grabbsen gå tisdag-fredag ca 7-16 på förskolan och då helt plötsligt har det gått jätte bra att lämna lilla Milo utan gråt. Istället är han glad och vinkar glatt hej då. Det känns verkligen jätte bra då de ändå ska vara ganska mycket på förskolan nu. Idag hämtar mormor efter mellis så då blir dagen inte så lång för dom då både jag och Richard stänger idag. Denna vecka är jag i en skola i 3dje klass vilket är jätte kul.
 

Nytt domän!

Publicerad 2013-09-16 20:30:00 i Allmänt

Snart går mitt domän ut (om ca 1 månad), och jag har inga planer just nu på att fortsätta med denna utan det får nog blir www.sarahan.blogg.se igen. Jag känner att jag inte har lika mycket tid för bloggen nu när jag inte är föräldraledig längre. När jag kommer in mer i jobbet kanske jag ändrar mig,  jag vet inte men som det ser ut nu får ni spara www.sarahan.blogg.se om ni vill fortsätta följa mig. Ska självklart försöka komma ihåg att påminna er igen när det närmar sig. 

Sommarminnen 2013

Publicerad 2013-09-16 08:36:00 i Familjeliv

Nu har vi läst i tidningarna och hört på nyheterna att sommaren är över, jag tänkte då sammanfatta våran härliga sommar här. Vi var långlediga denna sommar nästan hela maj, juni, juli och augusti och gjorde många roliga saker ihop med familj och vänner. Vi var bla en helg i Riga, Alvin spenderade en vecka i Turkiet, vi var i Kolmårdens djurpark, lekte en massa i olika parker här i Norrköping, varit på rally, badade i pooler, sjöar och hav, haft en massa picknickar, varit på festival, åkte till smultronstället och götakanal, plockade en massa bär, åkt karuseller, haft en massa kalas, besökte tropicariumet, stallet, fiskade och mycket, mycket mer. Bästa sommaren hittills!            

Äppelmos ♡

Publicerad 2013-09-15 19:34:55 i Mat och bakning

Idag har jag använt mig av äpplerna vi plockade från trädgården förra söndagen till äppelmos/kräm. Jag väntade tills de var riktigt mogna och perfekta till äppelmos/kräm och det blev jätte gott. Till kvällen blev det äppelkräm och mjölk till kvällsmat till barnens lycka!

Blöjfri

Publicerad 2013-09-15 09:33:00 i Allmänt

Tänk så fort och lätt man kan bli blöjfri när man har en storebror som visar hur man gör. I somras när grabbarna sprang nakna i värmen såg ju Milo hur Alvin ställde sig i en buske och kissade och gjorde likadant redan som 1åring. Sedan under sommaren började han säga till varje gång han skulle kissa så man märkte att han verkligen var medveten om kisseriet. Efter hans två årsdag kunde vi sedan ta bort blöjan lite då och då även innomhus när han ville, och nu kissar han alla gånger på pottan. Fortfarande kan han kissa i kalsongerna ibland och glömma bort sig men utan kläder på händer aldrig någon olycka. Dock har han blöja fortfarande på natten men 9 av 10 ggr är även den torr på morgonen. Det går undan det här!

Sista sommardagen?

Publicerad 2013-09-14 17:07:54 i Barnen <3

Idag hörde jag att det skulle vara den sista sommardagen så då får man verkligen passa på att njuta av solen. Vi bestämde oss för att njuta av det fina vädret vid linbanan och barnen hade jätte kul. Det märks att de är stora och sköter sig själva i lekparkerna nu. Hur njuter ni av det sista sommarvädret?

Fredagsmys

Publicerad 2013-09-13 20:13:00 i Familjeliv

Idag var det jag som hämtade barnen på förskolan så då blev det en liten cykeltur innan vi gick in och åt glasstårta. Jag kände att jag ville lyxa till dagens fredagsmys idag då vi (familjen) knappt sätts den här veckan. Sedan lagade vi till en god middag innan det var dags för barnen att hoppa i sängen. Nu är det soffläge som gäller för mig och mannen med en bra film och goda drinkar innan vi joinar kidsen. Trevlig helg på er!

Roligt på jobbet

Publicerad 2013-09-12 14:51:00 i Allmänt

Idag har jag fått så bra omdömen på jobbet vilket betyder mer jobb iframtiden. Det känns verkligen jätte kul att vara ute på arbetsmarknaden igen. Nu är jag påväg hem till min kära familj, idag hämtar både Richard och jag på förskolan så då blir barnen glada. Hemma blir det en promenad med hunden och så är jag sugen på att baka med grabbarna, först blir det dock en cykeltur.

Massa pussar och kramar

Publicerad 2013-09-11 18:01:05 i Allmänt

Efter tre månaders föräldraledighet är jag nu ifrån barnen långa dagar igen. Efter att ha sätt grabbarna lysa upp och springa fram till pappa eller mormor tex med en massa kramar och pussar är det nu min tur. Så härligt det känns att få sakna och vara saknad ändå. Man får lite annat perspektiv på tillvaron när man är ifrån sin familj då man lätt tar varandra för givet när man nästan sitter ihop. Imorgon är det öppning som gäller, ännu en tidig morgon.

Första dagen på jobbet

Publicerad 2013-09-10 17:06:56 i Allmänt

Imorse ringde klockan så tidigt att jag hann se soluppgången, sedan tog jag bussen ut till Svärtingehus för en jobbdag i en förskoleklass. När jag sedan tog upp telefonen på rasten hade jag fått 8 bokningar till så det blir att jobba hela veckan och nästa med. Imorgon är det svärtinge som gäller igen.

I parken med kompisarna

Publicerad 2013-09-09 19:13:00 i Familjeliv

Imorse tog jag grabbarna i vagnen och tog en promenad till Folkparken. Där mötte vi upp kompisarna för picknick och bus. Det var jätte kul att träffas allihop och barnen kom som vanligt bra överens. Efter 4 timmar tog vi vagnen hem igen och nu ligger jag helt slut med värkande fötter i soffan. Paketet kom från Jotex idag med och så har jag fått en bokning på en skola imorgon (första dagen som inloggad) så det har varit full rulle med förberedelser och städning i em/kvällen med. Nu ska jag fixa kläder till mig och barnen inför morgondagen för kl 05:45 ringer klockan imorgon!

Trädgårdsarbete

Publicerad 2013-09-08 18:06:38 i Allmänt

Imorse styrde jag och mannen kossan till landet medan barnen var hos mormor. Där skördade vi äpplen och plommon för glatta livet, sedan behövdes häckar mm klippas ner. Det var verkligen underbart väder för en dag på landet, vilken fin höst vi har fått mina vänner. Imorgon väntas det mer äventyr, men mer om det imorgon!

Min tur att göra konstverk

Publicerad 2013-09-08 07:58:47 i Allmänt

Efter att grabbsen gjort sina vackra konstverk var det min tur igår. Igår var vi (jag, mannen, syrran och hennes kille) och målade om husets framsida. Vi bytte ut den gröna färgen till vitt, vilket verkligen gjorde skillnad. Vitt kan verkligen öppna upp ett rum/plats. Efter jobbet bjöd mor min hos på trerätters medan hon håll koll på kidsen. Det blev paj till förrätt, efterlängtad Biffstråganoff till varmrrätt och vit chokladtårta till efterrätt. Sedan fick grabbarna öven sova över hos mormor så nu är jag och mannen påväg för lite jobb på landet också. Gud så effektiv man kan vara när mab har barnvakt!

Familjen konstnär!

Publicerad 2013-09-07 08:10:00 i Barnen <3

Oj så konstnärlig och kriativ man kan känna sig. Jag tänkte att grabbsen skulle få utlopp för sin kriativa sida så jag plockade fram ett gäng färgburkar med diverse verktyg till och ställde ut stafflit med papper på ute på baksidan. Där fick de välja en varsin färg och verktyg och sedan var det bara att börja måla. Jag obseverade endast det hela och förklarade vad de fick och inte fick göra, samt hjälpte dom med att fylla på färger.  Alvin dutta sin roller som han valde och gick direkt på duken och Milo var snabbt efter. Eftersom Milo inte är lika erfaren som Alvin trodde jag att han skulle kolla på brorsan och göra som han, men icke. Milo körde sitt race och efter ett tag testade han även att måla på sig själv. Allt slutade iallafall med två jätte vackra teckningar.

Förvaring till barnrummet

Publicerad 2013-09-06 09:59:34 i Tips

Som ni vet har vi ju flyttat in Milo till barnrummet nu, vilket betyder att grabbarna delar rum. Milo tog över Alvins juniorsäng och Alvin fick en ny - en loftsäng. Nu vill vi ha så bra förvaringar som möjligt i rummet så alla grabbarnas saker ska få plats på smartaste och finaste sätt. På Barnrummet.se finns det en massa bra förvaringslådor/kistor att välja mellan och det här är min favorit som ni kan hitta genom att klicka på bilden.
 
 

En shoppingdag

Publicerad 2013-09-06 08:06:00 i Shopping

Efter att ha lämnat kidsen på förskolan igår mötte jag upp Jennie för en barnfri shoppingrunda. Vi hade alltså 5 timmar på oss att bara snacka skit, shoppa och luncha -vilken lyx! Vi shoppade i massor också kan jag lova. Jennie var så söt som tom tänkte på mig och köpte fina ljus till mina nya ljuslycktor jag köpte. Det blev också lite (ok ganska mycket) kläder och skor från HM, Milos första kalsonger köptes på P.O.P och så blev det kläder till maken och mig från New Yoker och lite annat smått och gott ur andra roliga butiker. Nu längtar jag efter mitt paket som borde konma på posten snart!
 
 
 
 
 

Vilken dag!

Publicerad 2013-09-05 15:35:00 i Familjeliv

Igår hade Milo en jätte bra dag på förskolan, han var inte alls lika ledsen som dagen innan. Han blev precis som Alvin firad med ballonger och fruktsallad. Efter förskolan träffade vi kompisarna i stan för glass och bus i parken. Vi kom inte hem förrän efter kl 19 så barnen sov så gott ända till strax innan 8 imorse. Även idag har det varit full rulle men mer om det i ett annat inlägg.

I förskolan

Publicerad 2013-09-04 09:40:00 i Barnen <3

Igår blev Alvin firad på förskolan och idag är det Milos tur (båda fyllde under sommarlovet). Milo verkade dock inte glad för det, idag började han redan gråta vid grinden till förskolan. Det känns så tråkigt att han ska vara så ledsen. Idag hoppas jag dock att han ska förstå att det är roligt i förskolan UTAN mamma, då det både är kalas idag och utflykt med picknick. Imorgon hoppas jag att han ska springa in som han gjorde första dagen. Mammas plutt!

Vackra dag!

Publicerad 2013-09-03 13:05:00 i Allmänt

Idag är det förskolan som gäller för mina små där Alvin ska få fira sin 4 års dag (han fyllde år på semestern). Sedan skulle de vara ute och leka i det vackra vädret. Jag passade på att tvätta fönster och rensa lite skåp här hemma under tiden. Jag och Casey hann också få oss en timmas promenad i skogen och nu ska jag dricka upp mitt te och bege mig till förskolan och höra om mina grabbars dag. Tjingeling!

Höstäpplen

Publicerad 2013-09-02 16:31:02 i Allmänt

Denna måndag började grabbarna och jag med att plocka äpplen. Vi hittade en massa fina höstäpplen att baka med. När vi sedan kom in bakade vi till en äppelkaka innan kompisarna kom hit, sedan blev det både fika, mellis och bus i tre timmar. Nu tänkte jag göra lite äppelkräm till kvällsgröten. Har ni fler tips på vad jag kan göra med äpplerna får ni gärna ge mig dom. Tack på förhand!

En höstdag

Publicerad 2013-09-01 16:43:29 i Allmänt

I dag är det den första September vilket betyder att hösten är här på riktigt, det känns i luften med. Imorse fick tom fleecetröjan åka på och krattan åka fram pga kyla och alla fallna löv. Vi har också hunnit med en tripp på stan för lite nytt till mig och Alvin för kallare väder. En beställning till Jotex.se är också gjord och till sist har vi varit ute i parken och lekt i den sköna solen. Nu blir det ett varmt bad innan kvällsmat och sängen kallar.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela