Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Grattis min älskade på födelsedagen

Publicerad 2012-01-31 14:39:55 i Festligheter

Idag firar vi vår Richard som fyller år. Hela 27 år gammal blir han idag. Jag har retat honom hela dagen, tycker jag ser en rynka, grått hår, undrar om man blir trött som gammal. Hihi!

I morse efter att ha lämnat Alvin på förskolan drog resten av familjen ner på stan för att göra lite affärer (mer om det i ett annat inlägg) och sedan luncha. Vi köpte även med oss fikabröd och hyrde en film. Sedan hämtade vi Alvin för att sedan ge bort lite presenter och teckningar till födelsedagsbarnet samt tog fikan. Nu ska vi sätta på filmen och mysa lite innan Richard ska åka och jobba kl 22.

Hej svejs!

 

Bullbak

Publicerad 2012-01-30 20:07:09 i Familjeliv

Idag har vi bakat bullar för imorgon fyller pappa Richard år. Vi ska dock inte ha kalas förrän på söndag men vi i familjen tänkte ju så klart fira honom lite i morgon med. Alvin har tjatat i två veckor nu om att baka bullar så ni kan ju gissa om han blev glad bär vi äntligen tog fram ingredienserna till ett bullbak. Det tråkigaste med Alvin är bara att han inte har något tålamod utan ska äta bullarna direkt när man gjort degen, sen får man höra han tjat när degen ska jäsa i 40 min sedan är det roligt att göra bullarna men sedan ska de ju jäsa igen där av ytterligare 30 min av tjat. När bullarna väl är i ugnen är det roligt igen att titta på bullarna för att sedan få upp en på sin talrik. Goda behöver jag knappast säga att de blev va?
image descriptionimage description

Tråkigt att spara

Publicerad 2012-01-30 13:15:00 i Resa

Usch vad det är tråkigt att spara pengar. Hade mycket hellre åkt på en semester resa till något varmt ställe som typ Maldiverna, Brasilien eller varför inte åka tillbaka till Thailand! Sen skulle jag också vilja köpa lite nya möbler som skulle behövas till Milos framtida rum och en ny, snygg och bekväm soffa till vardagsrummet. Jag och Richard har dock bestämt oss för att spara pengarna istället. Inte för att det går att spara så mycket nu när man är föräldraledig men några tusenlappar i månaden ska man försöka spara iallafall. Men gud så trååååkigt det är att spara när man skulle kunna göra så mycket kul för pengarna istället! Varför kan man inte bara vara rik så man kan göra allt på samma gång? I längden tror jag dock vi kommer att gilla vårt fetasparkonto så vi kan köpa vårt fina hus, bil och båt. ;)

Thailand

Cypern

Spanien

Egypten

Helgens bravader!

Publicerad 2012-01-29 20:18:13 i Familjeliv

Denna helg har Richard jobbat 14-22 så honom har man inte sätt mycket av då vi bara haft förmiddagarna tillsammans som vi mest har sovit bort och gjort hushållsarbeten på och när Richard kommer hem vid 23 blir det sängen direkt. Alvin har sovit över hos farmor och farfar fredag-lördag och i lördags hade vi kalas för min kusin som fyllde 12 år. I dag har vi dock bara tagit det lugn hos mormor. Vet inte vart dagen tagit vägen alls.

I veckan har vi Milos läkarbesök, en shoppingrunda på stan, en date med Malin, förhoppningsvis en playdate med Christin och Vilma, träning, Richards födelsedag, Home party och kalas inplanerat. Där emellan skulle jag behöva ha en städdag också. Vi får se vad som hinns med. Hoppas ni haft en trevlig helg!

 

Trummisarna!

Publicerad 2012-01-29 10:23:53 i Barnen <3

Köpte en trumma till Milo här om dagen som verkligen gick hem. Jag köpte även en till Alvin när han var i samma ålder som Milo vilket han gillade jätte mycket vilket var anledningen till att jag köpte en likadan till Milo. Anledningen till att han inte ärvt Alvins trumma är att jag hade sönder den när vi flyttade till radhuset. Alvin vaknade en natt i sitt rum var av jag ska ta upp honom, då ligger trumman nedanför spjälsängen som jag trampar rakt igenom. Det var bara att säga bye, bye till den.

Nu sitter Alvin och visar snällt Milo hur man trummar och tycker att Milo ska dansa i takt. -dansa Milo! Säger han. Haha :-D

 

Alvin VS Milo

Publicerad 2012-01-28 09:36:00 i Barnen <3

Mina älskade två!

En nyfödd Alvin

En nyfödd Milo

Alvin i babysittern

Milo i babysittern

Alvin i spjälsängen

Milo i spjälsängen

Alvin sover på soffan

Milo sover på soffan

Alvin nakenfis

Milo nakenfis

Alvin i st 50

Milo i st 50

Finaste Alvin

finaste Milo

Se upp i backen, 4 hål i nacken!

Publicerad 2012-01-27 14:32:17 i Alvin <3

I förmiddags innan pappa Richard åkte till jobbet passade vi på att åka lite pulka. Richard sprang omkring med Alvin i pulkan på hans order och jag åkte med honom i backen medan Alvin låg och asflabba i pulkan. Hehe hoppas nu på fler turer i backen innan vintern är slut.

Snart kommer farmor och hämtar Alvin som ska sova hos farmor och farfar ikväll. Det var tydligen farfar som tjatat på att han skulle komma dit och busa så i em kommer farmor i smyg att hämta Alvin så farfar blir glad när han kommer hem från jobbet. Alvin har packat sin väska och väntar nu spänt på att de snart ska komma och hämta honom. Jag och Milo tar kvällen i ära och lagar middag med mormor och moster denna fredagkväll när Richard jobbar.

Trevlig helg på er

 

Att bli mamma

Publicerad 2012-01-27 08:20:00 i Familjeliv

Att bli förälder förändrar en. Så mycket kärlek, så mycket lycka, ingenting blir sig likt. Från första gången man får upp sitt barn i sin famn är man fast. Jag älskar mitt liv som mamma och skulle inte vilja ha det annorlunda. Det finns ingen större kärek på denna jord. Mina barn är det bästa jag gjort!

Nybliven mamma till Alvin

Nybliven mamma till Milo

What's wrong?

Publicerad 2012-01-26 20:41:17 i Allmänt

Vad är det för fel på blogg.se? Det går ju inte att kommentera? Någon annan som märkt av problemen? Hoppas det löser sig snart!

Bjuder på en bild som jag och Richard gottat i oss idag. :-)

 

Vårfin

Publicerad 2012-01-26 09:37:44 i Alvin <3

Här om dagen handlade jag lite snygga kläder till barnen. Alvin fick ett par snygga jeans, tröja och mössa från Lindex. Outfiten blev jag väldigt nöjd med då kläderna är mjuka och rymliga att leka i och ljust och fräscht till våren var det med. Lyckat köp helt enkelt!

Läckan hemma tog gubbarna tag i kl 11:00 igår fm. De var en slang de gjort för lång som tillslut fick för stort tryck och gick av. Nu ska de sätta nya rör och tacket fick de riva så renovering av det börjar idag. Kul jul, not! Hoppas de gör det ordentligt denna gång iallafall.

 

En pulkafärd

Publicerad 2012-01-25 10:20:42 i Alvin <3

Tidigt i morse, närmare sagt kl 03:15 vaknade jag av att det forsade kokhett vatten nere i badrummet. Så idag kommer gubbarna och fixar vattenläckan medan vi spenderar dagen hos mormor. Det snöade lite lätt ute och backen var täckt av snö så Alvin valde att ta pulkan ner till mormor.

Idag skulle Alvin ha haft utvecklingssamtal på förskolan som vi nu fick ställa in pga sjukdom igen. Får ta utvecklingssamtalet i vår istället då det förhoppningsvis inte går lika mycket sjukdomar.

I eftermiddag kommer moster och är barnvakt så vi kan storhandla ostört och barnen behöver inte gå ut i kylan med deras förkylningar och Alvin slipper somna i bilen och där med somna sent på kvällen sen. Nu ska jag kolla över shopping-listan. MAXI it is!

 

Mammas smurf

Publicerad 2012-01-24 11:22:00 i Milo <3

Stackars Milo missade sin läkarkontroll idag pga sjukdom. Inatt blev det inte heller mycket sömn då han var varm och näsan var igentäppt. Inatt kom alltså febern, 38 grader vilket en alvedon tog hand om. Tur att han sov igår natt ialafall så man får sova varannan natt ändå. Storebrorsan mår bättre men fick vara hemma från förskolan då han hostar så dant.

Tänk att Milo kan vara så här glad trots att han är sjuk och det är väl tur det!


Kul med fingerfärg

Publicerad 2012-01-23 12:53:52 i Alvin <3

Denna dag började jag och Alvin med att leka lite med fingerfärg medan pappa och Milo låg och sov i soffan. Vi satte oss i badrummet med fingerfärg, papper, ramar och andra verktyg som roller och penslar. När teckningarna var fina och klara fortsatte vi på kropparna och så här fin blev Alvin. Nu ska vi joina pappa och lillebror. Tjingeling! =)


Så var det dags igen...

Publicerad 2012-01-22 20:43:08 i Allmänt

img_0952 (MMS)

Nu ligger hela familjen sjuka i förkylning. Det har bara gått 1 månad sedan sist och två veckor på förskolan. Barnen är lite varma dock ingen feber och Alvin har fått hosta. Snart är det väl Milos tur med. Jag har sådan förkylningshuvudvärk att jag bara legat i soffan hela dagen. Milo har också vilat mycket då han knappt sovit något inatt pga förkylningen. Han störs så pass mycket av sin täppta näsa och svårigheter att andas normalt trots att sängen är i högt läge så huvudet kommer upp. Näsdroppar tycker jag inte hjälper så mycket heller. För att Milo ska bli frisk snabbare så har jag valt att endast amma honom idag så att han får mina antikroppar. Hela familjen har därför bara legat i soffläge och myst med godisskålen idag och inte kunnat njuta något av snön som kommit idag och hoppas därför på att bli friska snabbt så vi med hinner göra det.

Milo 6 månader

Publicerad 2012-01-22 08:53:00 i Milo <3

Tänk att Milo nu blivit ett halvt år. Kan inte fatta att tiden går så snabbt. Tyckte det gick fort med Alvin men andra barnet går det ännu fortare. Det alla säger stämmer verkligen, man ska ta vara på den första tiden! Dock förstår jag att de med kolik och/eller sömnproblem helst vill att den första tiden ska vara över. Jag tillhör de som njuter av den första tiden och helst skulle pausa livet nu. Att ha ett barn på 2½ år och en på ½ år är himla roligt, mysigt och givande.

Vad har hänt under detta halvåret då? Milo älskar mat och skulle utanproblem kunna sluta med amningen totalt nu fast han vill gärna ha tutten när han är trött (tyker fortfarande inte om välling eller ersättning). Milo ska vara med överallt, han vill stå upp, hoppa och krypa/åla. Tyvärr är Milo fortfarande inte tillräckligt stark för att krypa och ramlar fortfarande ofta på näsan när han försöker. Det är en stark vilja han har min lille Milo, och nyfiken ska vi inte prata om, han är på allt! Bland det bästa han vet är att få vara med store brorsan och leka, då skiner han upp som en sol. Milo har också hittat en favorit ton som han gärna och ofta använder, en ljus hög sådan som Alvin (och såklart föräldrarna med) ofta skrattar åt. på tal om skrattar så är det något Milo gör i stort sätt hela dagarna. Det är en väldigt glad pojke vi har med andra ord. Något nytt han börjat med är att försöka sätta sig upp själv och föra en leksak mellan den ena handen till den andra. Nu ska det bli spännande att se vad nästa blir.

Milos utveckling vid 6 månader:

Den fysiska utvecklingen

  • Kan ta ett föremål och dra det till sig
  • Försöker flytta ett föremå från ena handen till den andra
  • Rullar i båda riktningarna
  • Syn och hörsel är nästan helt utvecklade
  • Sitter på egen hand
  • Gungar och snurrar runt när hon ligger på mage
  • Försöker krypa för att nå föremål utom räckhåll
  • Plockar upp små föremål
  • Söker tappade föremål

Den mentala utvecklingen

  • Förstår orsak och verkan – tycker om att lägga leksaker i en låda för att i nästa ögonblick tömma ut dem
  • Föredrar ena dagen vänster hand och nästa dag höger
  • Förstår att hans beteende, bra eller dåligt, engagerar dig
  • Gillar att leka lekar där man turas om att göra något
  • Tycker om att höra olika ljud. Djurläten är en bra start
  • Kan uttala vissa vokal-konsonantkombinationer

Den känslomässiga utvecklingen

  • Bli genast vän med främlingar
  • Behöver se välkända ansikten och höra välkända röster
  • Kan uttrycka sina behov och önskningar på andra sätt än genom att gråta
  • Uttrycker missnöje när du tar någon leksak från honom

Bus på fabriken

Publicerad 2012-01-21 10:41:50 i Familjeliv

Det var verkligen roligt på busfabriken igår. Alvin sprang som en tok som vanligt och till och med Milo hade kul på babyavdelningen. När elefanten kom sjungandes och dansandes blev barnen (Alvin och Milou) rädda medan Milo tyckte han var jätte rolig och intressant. När han hälsade på oss med pussar och klappar tittade Milo på honom med STORA ögon. Alvin och Milou tyckte nog det var roligare att klättra, hoppa och åka kana. Detta får vi göra om snart igen!

image description
image description
image description

En pratkvarn till son

Publicerad 2012-01-19 19:44:11 i Alvin <3

Alvin har blivit en babbelmaskin minst sagt den senaste tiden. Tänk så mycket som har hänt bara sedan i somras då han bara sa ett ord max två ihop. Nu kan han prata hela meningar och böja ord. Ibland böjer han dock lite fel. Här om dagen sa han tillexempel att han hade ajjat knät, fler exempel finns, dock kommer jag inte på några mer. Fantasi har han också för roliga historier har han börjat dra här hemma. En dag frågande jag honom varför han hade ett sår på magen och till svar fick jag att han hade blivit biten av en tiger. En gång berättade han också att vi skulle få främmande efter maten för det hade pappa sagt vilket inte alls stämde. Han är så himla rolig mitt busfrö! Hur är/var era 2/2 1/2-åringar? Är alla lika fantasifulla som min son? :-)

Här har vi honom i sitt tuffa armband.

Milo och mat

Publicerad 2012-01-19 09:14:56 i Milo <3

Milo har blivit ett litet matvrak och smackar som tusan med munnen när han blir sugen på mat. Han har blivit duktig på att kommunicera med oss när han vill något. Matskeden tar han gärna till sig själv då jag inte är tillräckligt snabb för han för fort ska det gå emellan "tuggorna". Hittills har vi bara givit honom hemlagad mat men igår köpte jag spaghetti och köttfärssås (5-6 månader) på burk för att testa att ge och den gillade han inte. Han rös och gjorde minner och tillslut började han gråta. Får se om vi försöker igen idag med lita extra kryddor (för visst smakar det inte gott alltså?). Annars mixar jag lite annat till honom för mat det gillar han! :)

Tips tack?!

Publicerad 2012-01-18 10:29:04 i Me, My self and I

Nu är jag trött på mitt röda midjelånga hår! Funderar på en förändring men vet i 17 vad jag ska göra. Tips någon? Vill iallafall inte klippa av mig håret. Kanske klippa i tapper eller lugg? Vilken hårfärg ska jag färga till då? Hade tänkt mig någon varm färg iallafall, eller vad tycker ni?

Hoppas jag får in några bra tips och idéer här för nu ska det till en förändring!

Middagsplanering

Publicerad 2012-01-17 10:49:00 i Tips

Jag och Richard sitter här och planerar helgens middag. Vi ska nämligen ha middagsgäster här i helgen. Det blir såklart att plocka fram pastamaskinen och göra god, god färsk pasta. Vi hade tänkt att bjuda på vår ravioli vi gjorde för någon vecka sedan som btw blev skit god. Det vi funderar på nu är vad vi ska ha för innehåll. tips någon? Sedan är det bara efterrätt som ska planeras också. Jag kom på ideen att ha en röd tråd genom maten, ett tema alltså men då pajade det för de flesta av våra efterrättsrecept. Teman är då Italenskt (som ni kanske förstår). Någon som har ett bra italenskt recept på någon efterrätt? Vi funderar iallafall på att göra glass, det tycker ju iallafall barnen om.

Bäst jag återgår till planeringen med mannen nu och hoppas på att få in några bra tips här! =)

Milo min Milo

Publicerad 2012-01-16 09:23:00 i Milo <3

Min lille Milo utvecklas i full fart. Han har börjat sträcka sig mot oss när han vill att vi ska ta upp honom (hur gulligt som helst) och tar upp föremål med ena handen för att sedan ta den med andra. Han experimenterar också mycket med rösten nu och försöker "prata" med oss vilket låter himla roligt.

Åla gör han fort nu och helst till bokhyllan där man får tag på en massa kul eller till tv-bordet där det finns en massa roliga knappar att trycka på (det är något med killar och elektronik).

Mat är typ det bästa som finns nu. Det tvär vände verkligen efter en vecka med smakprov varje dag. Nu käkar han allt, gröt, frukt, mat, grönsaker med vatten i nappflaskan. Rån eller smörgås tycker han också om att tugga på tillsammans med smör och ost. Kul att det går så bra med maten tycker jag!

Sömnen har varit lidande här ett tag, vet inte varför men han har vaknat flera gånger på natten för att bara komma upp och somna om igen. Men nu som tur är sover han hela nätter igen med en amningsstund tidigt på morgonen (oftast runt 6) sedan somnar han sedan om till ca 8.

Idag ska jag ta upp några julklappar (Brio leksaker) och se om han tycker dom är roliga för humor ser man också att han har.

Tänk att han blivit så stor!

 

 

Lasagne

Publicerad 2012-01-15 16:55:10 i Tips

Nu har vi använt pastamaskinen igen, denna gång blev det lasagne. Vi gjorde en äkta italensk lasagne på hemgjord färsk pasta, bolognese och bechamel sås. Fatta så gott!

Nu blir det soffmys med hela familjen efter en lång skogspromenad i kylan.

 

Smoothie

Publicerad 2012-01-14 11:38:52 i Milo <3

Milo har fått smaka på sin första smoothie och gissa om han tyckte om det? Han älskade det och en hel skål slank ner. Vi använder oss av en stavmixer när vi mosar Milos käk vilket vi tycker funkar kanon, enkelt och smidigt. Eftersom småbarn äter så lite pga sin lilla mage brukar vi frysa in maten i iskuber som är en perfekt portion för småbarn. Detta gjorde vi även denna gång.

Denna smoothie är gjord på:
1 mosad banan
1 mosad mango
3 dl yoghurt (turkisk yoghurt)

 

 

 

 

 

Fredagsbadet

Publicerad 2012-01-13 12:23:16 i Barnen <3

Idag myser mina två grabbar i badet. Alvin delar snällt med sig av vattenkriterna som han tjatar om varje dag för att måla med. Han delar dock bara med sig på hans villkor och då bestämmer han när och vilken. Idag målar han inte bara på badkaret eller kaklet utan på sig själv också. Mig ber han måla en gris men den säger han liknar mer en katt! Alvin säger att man inte ska måla på lille brorsan, "försiktig" säger han. Ja Alvin är bra på att ge order här hemma. Det är en chefstyp den där Alvin. Vi skrattar mycket åt hans order. En gång när mormor kom på besök beordrade han henne att "kissa nu" och gick in på toan och tog upp locket och allt då hon hade sagt att hon var kissnödig. Mig har han beordrat att "sova nu" och ibland när Milo gnäller säger han också till mig vad jag ska göra som att han vet bäst! Som sagt vi skrattar mycket här hemma MED vår Alvin. Nu ska vi bli helgfina här hemma.

 

 

En inne dag

Publicerad 2012-01-12 10:47:23 i Allmänt

I förrgår blev det en ute dag i snön, i går blev set en ute dag i (vår)solen och idag blir det en innedag i det trista regnvädret. Vad blir det för väder i morgon då? Sommar är det väl som fattas nu då vi hade vinter i förrgår, vår i går och höst idag. Shit vilket konstigt väder vi har!

Richard jobbar natt så vi myser tillsammans med cola, choklad och film idag med Milo när Alvin är på "dagis" men snart får vi hem honom med! :-)

Trevlig dag på er!

 

 

Familjecentralen

Publicerad 2012-01-11 14:04:49 i Familjeliv

Milo och jag har spenderat dagen med Christin och Vilma på öppna förskolan idag när Alvin var på förskolan. Vi både lekte och hade sångstund med kidsen, så mysigt. Vid lunch tog jag och Richard med hos barnvagnen och hunden till skogen där vi tog oss en långpromenad i solen innan Alvin hämtades på förskolan. Det är vår i luften idag. Alvin säger precis som igår att han har ätit och sovit idag på förskolan. Efter fortsätta frågor om dagen får vi tillslut veta att de också haft sångstund med gitarr idag.

Nu sitter hela familjen och pysslar på köksbordet och ska snart göra kycklingsallad till middag.

 

Ute i backen

Publicerad 2012-01-10 14:27:19 i Alvin <3

Det kom lite snö igår iallafall. Alvin tjatade direkt när han slog upp sina stora blå efter pulkan. Eftersom man inte vet när nästa snön kommer eller om det ens kommer någon så ville jag inte göra honom besviken så efter dagis blev det en tur i backen. Alvin sprang in och hämtade pulkan som han äntligen fick ta med ut och ut i backen vi for. "Spring" skrek han till mig då det ända roliga är fart just nu. Haha! Efter allt skoj ute blev det en fika på hemmagjorda pepparkakor med moster i värmen.

 

 

Matvanor

Publicerad 2012-01-09 10:52:00 i Milo <3

Milos matvanor se ut så här: Till frukost och kvällsmat får han smaka gröt som han inte gillar speciellt mycket men någon tesked slinker ner iallafall. På dagen får han smaka antingen smörgås, mat eller frukt varje dag men det bästa han vet är rån. Jag har alltdå inte bytt ut något matmål än då han äter så pass lite än så länge utan nu förbereder jag honom bara för det som komma skall. Jag tänker . Om två veckor är ju Milo så pass gammal att jag hoppas på att kunna ge gröt till kvällsmat och frukost istället för bröstmjölk och också byta ut något mål under dagen till riktig mat. Hur gör/gjorde ni med era 6 månaders?



alltså helamma honom till 6 månaders ålder som jag bestämt mig för från början villket också är BVCs rekomendationer

Baby/barn träff

Publicerad 2012-01-08 09:27:31 i Festligheter

Igår kom kompisarna hit med barnen på fika. Det är alltid så himla kul att ses och tiden går alltid så fort när vi ses då det brukar vara full rulle då vi blir så många. Vi har hunnit få så många barn i kompisgänget nu, dock är det bara jag som fått pojkar och har två barn sedan är det tre tjejor. Ska bi kul och se när nästa kommer och om det blir ännu en tjeja. =)

Vad roligt det är att se våra små bebisar när de ses. Fast de är så små så skiner de upp och blir jätte glada när de ser varann. De är så nyfikna på varandra trots att de bara är 5 månader gamla. Alvin tycker alltid att det är roligt när kompisar kommer hem till oss men han har ju blivit så pass stor att han leker ihop med kompisar nu. 

Här har ni sönerna med kompisarna.









Världens bästa storebror!

Publicerad 2012-01-07 13:11:16 i Alvin <3

Alvin är en redig storebror kan jag säga! När Milo grinar går Alvin och stoppar in nappen. När Milo skriker ger Alvin honom en leksak att leka med och när inget hjälper säger Alvin till om mat. Han är för rolig! Alvin har hela tiden velat dela med sig av sin mat, kaka, macka och dylikt till Milo vilket vi förklarat att han är för liten för. Vi har förklarat att han inte har några tänder att tugga med osv. Nu när han äntligen fått smaka på macka, banan osv skriker Alvin "nej"! Milo liten. Hehe nu var det ändå ett tag sedan vi började ge Milo smakportioner men fortfarande tycker Alvin att Milo är för liten. ;) Så söt!

Igår kväll lekte dom med lego och Alvin delar snällt med sig av leksakerna med lillebror. Han visar hur man gör och att man inte får ha det i munnen. Alvin kan också bli mycket arg på Milo när han gör "fel", det vill säga tvärt i mot vad Alvin säger. "Nej Milo" hör vi ofta här hemma. :-)
Just nu kramar Alvin om sin lillebror som går i gå-stolen som vanligt. Det finns inget bättre än syskonkärlek!
image description
image description
image description

Middagsbjudning

Publicerad 2012-01-06 06:00:19 i Festligheter

Igår kväll var vi bjudna på lite gott gott hemma hos min faster. Där bjöds det på tre rätters vilket var jätte gott (värdinnan är kock) och barnen fick paket. Förstå så bortskämda dom blir? Alvin fick målarbok med kritor och några burkar lera med tillbehör att pyssla med under kvällen och Milo fick en jätte gosig katt (mjukisdjur). Jag tänkte ta något glas vin dagen till ära så vi tog med ersättning till lilleman. Anledningen till att jag inte pumpa är att jag ändå tänkt sluta amma snart och då tänkt byta ut sista måltiden för natten till välling/gröt till att börja med. Detta går dock inte Milo med på alls! Vi hade även med oss Milos nya favorit: banan men det gick inte heller bra, bröstmjölk ska det vara! Under dagarna har det gått jätte bra att byta ut en måltid men glöm göra det på kvällen/natten. Hur ska detta gå? Det ska alltid vara så krångligt med att sluta amma men det kanske inte är så konstigt? Lilleman är ju van vid bröstet, både trygghet och god flytande mat ju, varför skulle han vilja byta ut det?

Tillbaka till kvällen då. Efter den goda maten blev det kortspel för oss nämligen favoriten: kortbingo. Shit så kul det är, iallafall när man vinner! Kvällen blev inte långvarig för Richards del då han skulle upp tidigt och jobba dagen efter, en annan kom ju inte hem förrän till midnatt. En mycket trevlig kväll blev det alltså, en får tacka igen. Nästa gång blir hos oss! :-)

 

 

Sitter själv

Publicerad 2012-01-05 10:02:28 i Milo <3

Milo är så duktig! Han kan nämligen sitta upp helt själv. Så stor och stark min Milo blivit. Han sitter förstås bara i några sekunder kanske 1 minut högst utan stöd. Tänk att han är 5 månader gammal men redan lärt sig så mycket!

Nu är det iallafall sittvagn som gäller för min lilla herre då det inte alls är lika kul att ligga ner längre. :-)

 

Våffelkalas!

Publicerad 2012-01-04 17:04:00 i Allmänt

img_8806 (MMS)

Idag har vi varit hemma hos Jennie och Lasse där Alvin har busat med Leon. Vi lunchade på Jennies goda våfflor med grädde och sylt Alvin bara vräkte i sig (som alltid när vi är där) och åt en och en halv våffla helt själv, lika mycket som mamma Efter mycket lek och bus blev det en promenad i sol och vind så barnen fick sova skönt i vagnarna. Nästa gång blir det middag hos oss men inte förrän i slutet på månaden, det ser vi mycket fram emot!

Playtime hos tjejkompisarna

Publicerad 2012-01-03 17:07:33 i Familjeliv

Idag har Alvin lekt med tjejkompisarna medan Milo fick mysa med de vuxna. Alvin har jätte kul med andras leksaker och kunde nog ha stannat där hela dagen och lekt.

Väl hemma tog vi oss ett mellanmål som även minstingen fick smaka. Rån med smör och ost! Milo fick dock äta den naturell som han verkligen gillade. Det blir mycket mackor och rån här hemma för den killen då han inte gillar någon mat, frukt, välling eller gröt. Ska nu börja smaksätta maten mer och ha i mer frukt och bär i yoghurt och gröt för smakens skull. Vad äter/åt era småttingar för gott när de var/är 5-6 månader gammal? Tips tar tacksamt emot här hemma! :-)

 

 

Kul med julklapparna

Publicerad 2012-01-03 10:19:51 i Alvin <3

Alvin är verkligen glad i sina julklappar. Han vill baka med lera varje dag, dammsuga hela tiden och leka med tåget så fort han kommer ner i rummet. Gud så kul han har här hemma på jul lovet. Snart är det tisdag och då börjar vardagen igen!

Nu ska vi göra i ordning oss för att möta upp Malin och gå över till Cicci för att leka lite med barnen. I morgon blir det lekträff igen men då hemma hos Jenny och Leon och i helgen hoppas jag på lite babyträff. Det ska bli kul, kul!

 

 

God natt ❤

Publicerad 2012-01-02 21:37:28 i Familjeliv

När jag söver Milo efter att ha lagt Alvin i sin säng kommer han snart in till oss. Med sig har han sin docka som han lägger bredvid och nattar dom båda med pussar och strykningar. Dock tar han Milos napp och försöker ge till dockan istället. Det gillar inte Milo!

Nu säger vi god natt ❤

 

Nyårsafton

Publicerad 2012-01-02 09:35:46 i Festligheter

Tänkte lägga in några bilder från nyårsafton. Vi firade kvällen hos mormor med en tre rätters middag. Allt smakade mycket gott och allt var lugnt och mysigt och kl 21 stack pappa Richard till jobbet. Alvin var vaken medan Milo sov under tolv-slaget när pappa jobbade. Dock var Alvin för trött för att bry sig om alla fyrverkerierna och somnade strax efter. Skönt med en lugn nyårsafton för en gång skull!

 

Premiär!

Publicerad 2012-01-01 16:42:52 i Familjeliv

Idag kom snön igen som försvann för oss dagen innan julafton. Då passar vi självklart på att testar nya pulkan. Alvin har tjatat om att åka pulka ända sedan han fick den någon vecka innan jul. Tyvärr har det ju varit dåligt med snö förrän nu då. Gissa om Alvin blev glad när han såg snön? Då får man ju åka pulka!

Hemma gjorde vi två snölycktor som fick lysa i mörkret. Vad roligt det är med snö, vad mycket kul man kan göra med barnen då!

 

 

 

 

Det nya året

Publicerad 2012-01-01 09:38:20 i Milo <3

Såhär börjar lille Milo det nya året, med en god smörgås. Det första han verkar tycka om i matväg. Kul!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela