Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Richard 25 år

Publicerad 2010-01-31 21:32:03 i Allmänt

Nu har Richard blivit halvgubbe! Hehe =) Födelsedagen firar vi med god mat och presenter, det tycker Richard mest om. Av Alvin får han en teckning med kludder på och av mig fick han en halskedja ifrån gulkompaniet.Nellie, Elins hund fyller också år. Hon blir nämligen 1 år idag!

Nytt från Polarn och Pyret

Publicerad 2010-01-30 14:00:23 i Kläder

Mormor var på stan igår och handlade lite nytt till Alvin. Hon handlade lite av vårnyheterna på POP. Det roliga var att jag samma dag, handlade exakt likadana byxor fast en annan färg och en annan tröja till. Av mormor blev det ett par blåa chinos och en grön body till. Vi har bra smak du och jag mamma! =) Så här fin blev han av mormors inköp. =)


Kvällens =)

Publicerad 2010-01-30 10:21:59 i Kläder

Jag tog fram "min lilla svarta" och styla om den lite. Jag hängde nämligen på lite kedjor och grejer på kläningen. Så här blev det. =)

25 års firande

Publicerad 2010-01-30 10:18:30 i Allmänt

Igår firade vi Richard hos oss som blir 25 år på söndag. Tyvärr jobbar Richard då och hans föräldrar åker till Thailand idag så det fick bli kalas igår ist. Han firades av min mor, syster och hennes kille, hans föräldrar, hans farmor och hennes man och min moster och hennes familj. Richard fick pengar, t-shirt, mössa, strumpor, guitar hero metallica, snaps glas, öl och fina blommor.

Snö, snö och mera snö

Publicerad 2010-01-28 14:11:12 i Allmänt

Blir inte klok på detta väder. Vi får bara mer och mer snö. Får hoppas det håller i sig till sportlovet men sen får det gärna försvinna för min del. Skulle dock vara kul att åka lite skider och skridskor innan det försvinner. Vi har fått så mkt snö så jag inte kom ut genom dörrn igårkväll. Vagnen är det ingen idee alls att ta för den kommer inte äns i närheten ut genom dörrn. Det blir att ta pulkan nu.

Idag skulle vi egentligen till öppnaförskolan då vi skulle diskutera ämnet beröm men tyvärr har Alvin fått lite feber av vaccinet så vi stannade inne idag. Så nu ska vi bara mysa, mysa och åter mysa inne i värmen.

Alvin somnade som vanligt i pulkan.

Casey älskar snön som kommit!

Titta Alvin står upp själv!

Publicerad 2010-01-27 17:18:17 i Alvin <3

Nu har man vaccinerat sig mot svininfluensan, skönt! Jag, Alvin och Elin drog till sjukan igår och tog sprutan. Alvin grät knappt ingenting. Han gnällde när nålen stacks in i benet på honom men sedan gick det över. Han var så duktig. Nu vet jag dock inte vart jag ska när Alvin ska få andra sprutan eftersom det är sista veckan på sjukan. 

Nu står Alvin upp medans han håller i golvlampan och titta, han tar ett steg framåt och ett till. Bäst jag hämtar kameran och tittar till honom. =)


Alvin 8 månader

Publicerad 2010-01-26 10:03:41 i Alvin <3

Alvin har hunnit växa 1,5 cm och gått upp 500g sedan förra månaden. I förrgår satte han sig upp för första gången så framsteg sker helatiden. Han har även börjat ställa sig upp sj och är påväg att gå med stöd från tex möbler. Inna dagen babblar han jätte mkt och säger baba, gagga mm, medans nästa dag säger han inte så mkt.

Alvins milstolpar:

Rörelser

 • Kan sitta utan stöd.
 • Kan krypa på knän och händer.
 • Kan ta sig från sittande ställning till krypställning.
 • Står med stöd.
 • Kan stå utan stöd för ett ögonblick.
 • Går med stöd

Händer och fingrar

 • Kan plocka upp ett föremål med pincettgrepp, det vill säga att gripa ett föremål mellan tumme och pekfinger eller tumme och långfinger.
 • Kan slå ihop två föremål med ett i varje hand.
 • Kan kasta i och ta upp föremål ur en låda.
 • Kan med egen vilja släppa ett föremål.
 • Kan sticka pekfingret i hål.
 • Kan kladda med en penna på ett papper.

Kommunikation

 • Lyssnar noggrannare på tal.
 • Reagerar på enkla tillsägelser eller instruktioner.
 • Reagerar på ordet nej.
 • Mumlar med tonfall

Mentalt

 • Undersöker föremål på olika sätt genom att skaka, kasta och tappa dem.
 • Kan hitta gömda föremål.

Socialt och emotionellt

 • Visar tecken på blyghet eller oro i närheten av främlingar.
 • Gråter när mamma eller pappa försvinner.
 • Föredrar vissa personer och leksaker.
 • Barnet observerar föräldrarnas reaktion när det gråter eller deras reaktion över hur det äter.
 • Visar rädsla i vissa situationer.
 • Kan äta själv med händerna.
 • Barnet sträcker armar och ben för att hjälpa till när du klär av eller på det.

 En dagens

Publicerad 2010-01-25 20:00:24 i Kläder

Jag tror att allt jag har på mig just nu är ifrån H&M. Känner att det är dags att variera mig lite, jag behöver nog köpa lite mer kläder från andra butiker med. Så från topp till tå, underkläder till smycken, allt är ifrån H&M.

Avsked och firande på samma gång

Publicerad 2010-01-25 19:50:50 i Allmänt

Ikväll har vi varit och firat bröderna Hermansson som snart fyller år. Samtidigt fick vi säga farväl till farbor Tobias som ska bosätta sig i Norge. Det bjöds på mycket goda mackor och bakelser. Det var mkt trevligt och Alvin hade kul som flögs runt mellan alla släktingar. Får hoppas att vi ses snart igen! Och vi får ju inte glömma att Alvin blir 8 månader idag. Så ett stort grattis till dig med älskling. :D

Middagsbjudning och 100års fest

Publicerad 2010-01-24 18:32:02 i Allmänt

Igår hade vi en middagsbjudning hemma hos oss. Vi skaffade barn/hundvakt av min kära mor som blev jätte glad för det. Alvin skötte sig fint (förutom att han ej ville sova) och allt gick bra. Vi bjöd över Malin och Robban på lite skagentårta och hade en liten förfest. Det blev dn lyckad kväll med lite vin och spel. Sedan gick vi vidare till en lokalfest där de firade 100 år. Det var alltså 4 killar som fyllde 25. Det var en väldigt lyckad fest, tack för det grabbar.
Öppet hus på Taborgsbergs förskola

Publicerad 2010-01-23 10:50:33 i Alvin <3

Igår tog Jag och Richard med oss Alvin och besökte Taborsbergs förskola där Alvins mormor (min mamma) jobbar. De hade invignig och bjöd på tårta som var mkt god. Mamma har varit med och startat nyöppningen av förskolan som förut låg i Marielund. Förskolan ligger nu i en gammal herrgård  från 1700-talet så den är jätte rymlig, ljus och det är högt till tak. Byggnaden är K märkt så de får inte göra vad de vill i huset utan färger och allt är förbestämt. Det var jätte kul att se hur fin förskolan var och jag skulle mycket väl kunna ha Alvin där. Det är nog en drömförskola för både personal och barnen. Jag vet ilf att mamma trivs jätte bra. =)

Nystart för föräldrargruppen

Publicerad 2010-01-21 17:50:21 i Alvin <3

Idag var det första träffen på föräldrargruppen sedan uppehållet. Gruppen bildades när barnen var 3 månader och denna gång var de 8 månader. Det var jätte kul att se de andra barnen och dess utveckling. Det var inte bara Alvin som vuxit och blivit stor. Det var jätte kul och spännande att prata med andra föräldrar och kunnande personal om tillexempel nattsömn, mat och tänder mm. Denna träff låg koncentrationen på olycksfall. Vi fick se på en film och diskutera om säkerhet i hemmet. Det var mkt intressant och bra att veta. Barnen låg som vanligt i "poolen" och lekte. Denna gång kunde de sitta upp själva och hämta den leksak de ville ha (lite skillnad mot sist). De var väldigt intresserade av varann denna gång då de tog på varann och försökte ta varandras leksaker osv. Mkt roligt att se. Nästa gång var ämnet uppmuntran och beröm. Det ska också bli väldigt kul att diskutera och få info om. =)Måla, rita och teckna

Publicerad 2010-01-20 12:52:18 i Alvin <3

Alvin har gjort sin andra teckning med fingerfärg här hemma. Det är bäst att ha honom i endast blöja då och en massa papper i närheten för att lätt kunna ta bort färg som hamnat överallt. Teckningarna består oftast av en massa kladd men oxå av Alvins handavtryck och fotavtryck. Det blir så fint så. Jag kan rekomendera att använda filmjölk med karamellfärg för er som är rädda att era barn får färgen i munnen. Filmjölken är ofarlig till skillnad från fingerfärgen. Använder man fingerfärg som vi gjort nu måste man hålla stenkoll på de små liven så de inte får det i mun. För min del gäller det alltså att hålla i Alvins händer så han har dom på pappret och ingen annanstans. :D

Dopträdsplundring

Publicerad 2010-01-17 18:18:21 i Alvin <3

Idag var vi på dopträdsplundring i klockargården. Minns ni som var på Alvins dop hjärtat prästen visade upp med Alvin på? Det hjärtat har nu hängt i ett träd i kyrkan som vi idag fick med oss hem. kyrkan bjöd på tårta och kaffe och en liten gudstjänst. Alvin skrattade igenom hela cermonin så alla på våran sida av kyrkan asflabbade. =) Han är rolig han den där Balvin. Hjärtat hängde jag i Alvins mobil över sängen så vi kan se den varje dag innan vi går och lägger oss för natten och innan vi går upp för dagen. =)Finns det något godare än nybakat?

Publicerad 2010-01-14 10:35:04 i Allmänt

Richard fick för sig att vi skulle ägna hela dagen åt bakning här om dagen. Vi bakade både bröd och bullar. Och gott blev det vill jag lova. =) Varför bakar man inte oftare? Det borde man ilf göra! Men vi lever ju i ett stressigt samhälle och har inte tid med sånt. Man har ju knappt tid att handla själv längre. Nu gör man en beställning via nätet och du har matkarsarna utan för dörren.

Richard bestämde sig för att baka grekisktlantbröd (hans favorit) som då skulle få bli Alvins första macka. Vi gjorde då en macka med ost på och tog bort de hårda kanterna. Gissa om Alvin tyckte om mackan? Det lär nog bli fler framöver. =)Hej mitt vinterland!

Publicerad 2010-01-13 17:22:36 i Allmänt

Gud vad härligt vitt det är ute. Allt är vitt. Marken är vit, träden är vita och himlen är vit. Helt sjukt vackert! Jag tog med mig Casey och kameran ut för att fota lite. Helt otroligt att vi haft en vit vinter hela julen och fortfarande är det en massa snö och minusgrader ute. Det har tydligen inte varit så mkt snö på julafton sedan 83. Jag vet dock inte hur det ligger till med hela vinterhalvåret men jag har en känsla av att vi får redan på det. Nåt slags rekord måste det ju vara då jag inte minns när vi hade så mkt snö så länge sist. Måste isf vara när jag var liten.POP

Publicerad 2010-01-12 12:43:25 i Alvin <3

Har handlat lite fina kläder på polarn och pyret till Alvin. Det var så bra pris på kläderna att man bara ville fortsätta att handla och handla och handla. Men jag tyckte det räckte efter att gjort av med hela barnbidraget. =)
De här fina kläder blev det bland annat.
Pulka!

Publicerad 2010-01-10 13:09:23 i Alvin <3

Köpte en pulka här om dagen till Alvin då det är så svårt att komma fram med vagnen i dessa snötider. Alvin sitter så fint och nöjt i pulkan och tittar sig omkring för att sedan ta sig en tupplur. Alvin har nämligen somnat vid varje pulkåknig. Så här söt blev han i sin pulka.


Alvin har fått två tänder!

Publicerad 2010-01-09 14:29:20 i Alvin <3

Imorse bet Alvin mig i fingret då jag märkte att det var något hårt i munnen. Jag öppnade och tittade efter och vist var det två tänder som spruckit upp längst ner. Det var alltså därför Alvin bajsade 5 gånger här om dagen och har vaknat till och från de senaste nätterna. Alvin är en stor pojke nu med tänder och allt! =)

Alvins milstolpar

Publicerad 2010-01-04 13:46:04 i Alvin <3

Nu är Alvin 7 månader och har lärt sig ganska mycket redan. Alvin kan ta sig fram genom att åla. Han ställer sig på alla fyra och kryper men ramlar omkull ganska fort då han inte är tillräckligt stark i armar och ben än. Han bubblar och gör olika läten med munnen helatiden. Alvin har börjat förstå olika ord som "Var är Alvin" och "nej" kanske förstår han att jag är mamma och Richard pappa med. Alvin tycker det är jätte roligt att leka "tittut" och letar efter en när man gömt sig. Han sträcker nu också ut armarna till en om han vill bli uppburen.

Nu har vi börjat med barnuppfostran rätt ordentligt. Förut tog man upp Alvin direkt när han gnällte osv vilket vi inte gör nu då han måste lära sig att man inte kan få som man vill så fort man gnäller till. Likadat bubblar han med mat i munnen så det flyger överallt, då väntar vi med att äta tills han slutat. Alvin har blivit rätt stark nu så när han tar tag i oss blir det ett ordentligt nypp som gör ganska ont. Detta försöker vi också få honom att sluta med. Innan Alvin gett med sig är det endel tjut och gnäll men det är lika bra att han lär sig i tid.

Rörelser

 • Kan vända sig från rygg till mage och från mage till rygg.
 • Sitter med händerna som stöd.
 • Fötter och ben kan stödja kroppens vikt om du håller barnet stående.
 • Kan sträcka ut en hand.
 • Kan flytta ett föremål från den ena handen till den andra.
 • Använder händerna som ett par krattor.

Syn

 • Har fullt utvecklat färgseende.
 • Synen har utvecklats så att det ser bättre på längre avstånd.
 • Synen har utvecklats så att barnet lättare kan följa föremål som rör sig.

Kommunikation

 • Barnet reagerar på sitt eget namn.
 • Börjar reagera på ordet nej.
 • Känner skillnad på tonen i din röst, om du är arg eller glad.
 • Reagerar på ljud och röster genom att ge ifrån sig ljud.
 • Barnet använder rösten för att uttrycka om han eller hon är glad eller arg.
 • Jollrar.

Emotionellt, socialt och mentalt

 • Kan hitta föremål som är delvis gömda.
 • Undersöker saker med mun och händer.
 • Barnet försöker nå föremål som finns utanför dess räckvidd.
 • Tycker om lekar.
 • Intresserar sig för sin egen spegelbild.
 • Reagerar på känslouttryck från andra människor.

God jul och Gott nytt år

Publicerad 2010-01-01 20:07:20 i Allmänt

Både jul och nyår har vi firat hos min käre mor. Julen firade vi ihop med Richards familj vilket var jätte roligt. Vi körde "julklapps leken" som gick ut på att alla skulle ta en lapp, på lappen stod ett av vårat namn som vi sedan skulle handla en julklapp till för 100 kr. På min lapp stod det Tobbe, till honom köpte jag en digital fotoram. Själv fick jag ett halsband av ett hjärta med ett A i (för Alvin) av Richard som fick mitt namn på hans lapp. Det blev verkligen lyckat och jag hoppas på att vi gör om detta någon gång. Annars åt vi god mat och hade det allmänt trevligt med Richard som tomte. Alvin fick ju som väntat mest julklappar av oss alla. Han fick en gåvagn, skallra, leksaksgiraff som spelade olika melodier, klossbox (2st), pyjamas, jeans, skjorta, mjukisdress, fingerfärg, ritblock, strumpor, plast talrikssett med tummen + underlägg, body med dunderklumpen på, badleksaker + bamsebok, pengar på en fond. Själv fick jag ett xbox + spel, smycken, strumpor, tvålsett, väggljusstake, handuk, väska, våffeljärn.

Nyår firade vi tillsammans med mammas sida av släkten. Det blev såklart trerätters middag och god champange. Tålvslaget firade vi ute i minusgraderna med champange och cigarr medans vi tittade på fyverkerierna.
Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela