Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Mors dag

Publicerad 2015-05-31 17:53:02 i Allmänt

Idag har vi firat dagen i ära hela dagen. Vi började såklart med mig, då jag fick uppdukad frukost med blommor och paket. Förmiddagen firade vi min mamma då jag och systeryster bakade lite gott och gav bort en tavla på hennes barnbarn. Sedan åkte vi hem till farmor så Richard fick fira henne. Där bjöds det också på godgod fika.
 
Nu har vi precis tagit en kvällspromenad med hunden och plockat en fin bukett blommor vid vattnet. Underbara dag!
 
 

Mysdag

Publicerad 2015-05-30 20:25:00 i Familjeliv

Den här lördagen har bara regnat förbi. Vi hade äventyrliga planer för dagen men iom vädret valde vi att vara hemma och mysa istället. Vi har spelat spel, lagat god mat och bara myst alla fyra.
 
Nu sover barnen = vuxen tid med lite vin, ost och kex mm. Nu ska vi bara hitta en bra film att slå på med.
 
Trevlig helg!
 
 

Delfinspaning och grillfest

Publicerad 2015-05-29 22:00:00 i Familjeliv

Idag tog jag med Alvin till jobbet efter mycket tjat. Vi gick till Lindös båthamn och kollade efter delfinen som hittade dit. Tyvärr såg vi dock ingen delfin.
 
På kvällen kom sedan min arbetskamrat hit med familjen på grillfest. Vi bjöd på grillspätt och äppelpaj och de hade varit så snälla och köpt paket till Alvin med. 
 
Barnen är i samma ålder så de hade så roligt ihop att de håll på att somna allihop i soffan sen. Gullungar! 
 
 

Kalas

Publicerad 2015-05-28 17:29:50 i Festligheter

Idag fyller världens bästa syster/moster/ hela 27 år. Det firades såklart med tårta, blommor och presenter. Tror allt det blev lyckade presenter även i år för hon tog på sig både byxorna och armbandet direkt. Hon fick även lite annat smått och gott som nagelack och ansiktsmask.
 
 

Nya cykeln

Publicerad 2015-05-27 19:57:22 i Alvin <3

Alvins cykel blev helt perfekt i storlek. Alvin själv trodde den var för stor första gången han såg den men när han testade den gick det hur bra som helst. Gissa om vi hade en stolt Alvin här hemma sen?
 
 

Astrid Lindgrens värld

Publicerad 2015-05-26 18:22:00 i Festligheter

Jag måste bara tipsa er om att åka till Astrid Lindgrens värld  om ni inte redan har varit där i år. Det är inte bara barnen som uppskattar teaterspelet där kan jag säga. Nu är det lågsäsong vilket betyder att det är lite billigare och de flesta har inte semester än så det är inte heller fullproppat med folk. Och kul hade vi i massor!
 
 

Alvin 6 år

Publicerad 2015-05-25 18:31:00 i Alvin <3

Ojojoj vilken dag Alvin fått på sin egna födelsedag. När man fyller 6 år får man bestämma aktivitet, mat och fika helt själv. Dock har vi fikat så mycket att vi knappt fått i oss någon mat.
 
Vi väckte iaf Alvin med skönsång och paket tidigt i morse då vi skulle åka hemifrån redan kl 8. Alvin valde vaniljyoghurt med färska blåbär och hallon till frukost och så for vi iväg.
 
Målet blev Astrid Lindgrens värld. Barnen var i extas. King och klang mötte oss i ingången och visade oss vägen till villa villekulla. Där började vi med att handla en skattkista med guldpengar och polkagrisar. Alvin hälsade då till kassören att han skulle spara godiset tills han kom hem, sedan satte han bara foten utanför dörren så frågade han om vi skulle åka hem nu. Haha.
 
Grabbarna har endast sprungit hela dagen, först sprang de till pippi där vi också fick ta ett varv med hoppetossa. Sedan blev det Karlsson på taket, Emil i löneberga, så var det Mattisborgen som lockade och mkt, mkt mer.
 
Vi avslutade sedan besöket med att göra av med Alvins födelsedagspengar (inget spara inte) i affärerna. Det blev både Ronjas pilbåge och Emils bössa mm.
 
Väl hemma igen blev det kalas med gäster, tårta och ännu mera paket. Vilken födelsedag!
 

Alvins kalas

Publicerad 2015-05-24 20:22:50 i Allmänt

Idag hade Alvin sitt första kalas här hemma. Som tur var fick vi kanonväder som vi brukar ha tur med på Alvins födelsedag, så vi kunde ha bullkalaset i trädgården. Alvin blev jätte nöjd med sina presenter som vanligt. Pengarna han fick skulle han dock spara tills han blir stor (lik sin mor på den fronten) trots att han gärna vill spendera dom  i morgon på vårat äventyr. Vi får se hur det blir med den saken!
 

På Färgagården

Publicerad 2015-05-23 16:01:00 i Festligheter

I förmiddags åkte vi till Färgagården där det var marknad och olika barnaktiviteter. Vi planterade, klappade kaniner och åt glass bla. 
 
Sedan plockade vi blommor och satte ihop hammocken inför Alvins kalas imorgon. Nu vankas det grillat och sångtävling med moster och familj.
 
Trevlig helg på er!
 

En cykeltur

Publicerad 2015-05-21 17:39:07 i Allmänt

Idag slutade jag vid lunch och följde då med lilla Lea till BVC där hon skulle vaccineras för första gången. Jag håll i henne så mamma kunde underhålla henne. Efter sprutorna tog vi sparkcyklarna till folkparken och käkade glass efter lite bus. 
 
 

En förmiddag i skolan

Publicerad 2015-05-20 18:17:00 i Alvin <3

Idag var äntligen dagen här då Alvin fick besöka hans framtida skolklass. 
 
Alvin var väldigt nervös hela morgonen och ville ha med sig lillebrorsan som stöd. Men efter att fått välja sina coola kläder själv gick det bra tillslut. Bara två träffar kvar sen är det på riktigt!
 
 

Nytt till mamman

Publicerad 2015-05-19 21:41:06 i Shopping

Det har varit mycket nytt till hemmet på sistonde och till Alvin som fyller år nästa vecka så nu tyckte jag att det var min tur. 
 
Är det någon årstid som är extra rolig att shoppa på så är det på våren och hösten tycker jag. På våren är det extra roligt med glada färger, tunna kläder och öppna skor. 
 
Senast har jag faktiskt hittat en väska till halva priset på Accent och en fundation för 100 kr (normalpris 275 kr) på Make up store. Så jag har fyndat en del vilket känns extra bra i plånboken.
 
 

Semester och utv-samtal

Publicerad 2015-05-18 18:58:00 i Allmänt

Richard har tagit semester denna vecka så de kan planera och förbereda för Alvins födelsedag. Det ska bakas och slå in presenter och fixas i trädgården så alla får plats. Vi hoppas också på att hyllan vi satt upp på altan och hammocken ska hinna bli vita innan kalaset. 
 
Medan grabbarna har varit på fotbollen och njutit av semestern med farfar har jag haft utvecklingsamtal hela kvällen med mina ansvarsbarn. Nu känns det nära semestern här med då vi är i stort sätt klara med allt på jobbet med. Så skönt! 
 
 

Bergs slussar

Publicerad 2015-05-16 15:02:00 i Festligheter

Idag åkte vi till Bergs slussar för uppträdanden, loppis och ponnyridning. Barnen tyckte det var kul men tyckte att det var alldeles för lite grejer. Hästarna var ju helt klart roligast!
 
 
 
 
 

Hänger i parken

Publicerad 2015-05-15 17:43:00 i Allmänt

Denna morgon åkte vi och våldgästade både mormor och moster för att åka vidare på en shoppingtur. Alvin ville nämligen visa lite vad han önskar sig i födelsedagspresent.
 
Sedan blev det lite käk innan vi tog en skön promenad till en park. Och här hänger vi nu och busar tills pappa kommer och hämtar oss.
 
Grabbarna fick en varsin pilbåge av mormor som de vägrar släppa för de va så kul att skjuta.
 

Sörping och Smultronstället

Publicerad 2015-05-14 15:55:29 i Allmänt

Vi började dagen med att fixa hemma i trädgården. Vi satte upp vår hammock och börja slipa den för att göra den vit. Sedan gjorde vi i ordning rabatten på framsidan. Sedan tog vi bilen och tutade iväg till Sörping för att titta på Götakanal med varsin glass från smultronstället. Det blev en härlig dag med hela familjen. 
 
Nu är moster med familj påväg till oss för lite grillat!
 
 

Vilken dag!

Publicerad 2015-05-13 20:39:00 i Allmänt

Idag har jag haft mitt första föräldramöte själv inför alla föräldrar. Snacka om att jag var nervös! Mötet var inte förrän 19 ikväll så ni kan ju fatta hur länge mina nerver har spökat. Som tur var gick allt bra trots att jag kanske var lite röd i ansiktet ;)
 
Innan mötet tog denna familj en skön promenad för att se oss omkring och helt plötsligt var vi på Milos nya förskola och hälsade på så där spontant, vilket var trevligt. Milo pratade direkt med pedagogen och sa att han ville hoppa hopprep som de håll på med inne på gården, så första intrycket var bra iaf. :)
 
Nu kan vi knappt vänta till hösten när grabbarna ska börja på deras nya fsk/skola. Det ska nog bli jätte bra det här!
 
 

Alvins önskelista

Publicerad 2015-05-12 09:44:00 i Alvin <3

Oj vad saker Alvin önskar sig i år. Han vill ha en stor cykel och polisuniform med tillbehör. Sedan är han ju helt såld på Ninjago så det ligger också högt på listan. 
 
Vi pratar mycket här hemma om att man inte kan få allt man önskar sig osv då Alvin tycker det är rätt konstigt, det är ju bara att köpa efter som vi jobbar och får in pengar. Har inte vi pengar så har ju han det i sin sparbössa. Han har inte riktigt förstått pengarnas värde än om man säger så, men vi jobbar på det.
 
Mest av allt vill han åka till Turkiet igen och när vi sa att vi inte kunde ge det i present sa han att han kunde bjuda oss ist. Hmm ja, det är inte så lätt att förklara hur mkt pengar man behöver till en resa vs en cykel för de små. ;)
 
 

Hemma med sjuklingarna

Publicerad 2015-05-11 16:32:47 i Allmänt

Idag har det verkligen varit kanonväder. Alvin går på penicillin 3 ggr per dag och Milo har ögoninflammation så det blev en lugn promenad runt himelstalund idag. Vi tittade på hällristningar och blev badsugna när vi tittade ut på vattnet. 1 1/2 h tog det att gå runt vattnet innan vi kom hem igen. En lagom promenad som vi definitivt måste göra om snart igen. 
 
Sedan blev det mellis på altan med surdegsbröd. Mums!
 
 

Kosläpp

Publicerad 2015-05-09 19:25:00 i Familjeliv

Imorse åkte vi ut på äventyr igen. Vi åkte nämligen till en bondgård som släppte lösa sina kor på grönbete. Sedan blev det både lunch och efterrätt på uteservering.
 
På eftermiddagen kom moster med familj hit och grillade med oss så vi fick mysa med lilla Lea, våran pussgurka. 
 
 

Palstorpshage

Publicerad 2015-05-08 14:27:34 i Allmänt

Idag drog vi iväg till Palstrops hage med mitt jobb då vi hade familjedag. Alvin och min arbetskamrats son hade hur kul som helst. Alvin brukar ju ifs alltid ha kul där så jag trodde inget annat. Det bästa sa han var att åka linbana och hoppa i höt. 
 
 

Tjejkväll

Publicerad 2015-05-07 21:35:34 i Allmänt

Det händer inte ofta men ikväll blev det tjejkväll för hela slanten.  Det blev både skratt och tårar ikväll. Det är synd att man inte får till sådana kvällar oftare. 
 
Nu laddar vi för en dagstur till Palstrops hage imorgon med förskolan. 
 
 

Hemmadag

Publicerad 2015-05-06 13:26:00 i Alvin <3

Idag är jag hemma och vabbar med Alvin som har halsfluss. Det krävdes två besök hos VC för att han skulle öppna munnen och visa vita prickarna i halsen. De fick dock inte ta temp o blodprov men det löste sig iaf. Imorgon fortsätter R vabbningen så jag kan gå tillbaka till jobbet.
 
Nu hoppas vi Alvin blir frisk till fredag då vi ska i väg på utflykt med förskolan.
 

Naturbilder

Publicerad 2015-05-05 12:17:04 i Allmänt

Åh vad jag älskar denna årstid när det blommar ute. Alla dessa färger alltså! Idag låg vattendropperna över gräset så vackert.
 

Återbruk

Publicerad 2015-05-04 19:17:00 i Home sweet home

I går började vi måla matsalsbordet som blev klart idag. Vi köpte även nya stolsöverdrag så nu är det som nytt. Vi är supernöjda! 
 
 
En gammal bild från i julas där man ser hur det såg ut innan renoveringen. 
 

Helgens projekt

Publicerad 2015-05-03 12:50:00 i Home sweet home

Jag beställde ju mattor till trappen för ca en månad sen och nu är de äntligen påsatta. Vi har också hittat den perfekta tavlan till vardagsrummet så nu känner vi oss äntligen färdiga där. 
 
Vi har också fått upp en sänghimmel i ett träd i trädgården så det blev en liten kryp in koja. Vi bäddade med lite filtar och kuddar så kunde barnen ta en fika där inne.
 
Nu håller vi på att måla matsalsbordet här hemma så det har varit en del bollar i luften denna helg. Tyvärr var det hela 8 h torktid på denna färg så vi lär inte bli klara med bordet förrän i morgon.
 
 

Play dejt och shopping

Publicerad 2015-05-02 17:11:00 i Allmänt

Nu är vi nyss hemkomna från en jätte trevlig play dejt hos Elin och Mike. Barnen blev helt sålda när de kom dit då det var så spännande leksaker överallt. Roligaste var nog att spela bandy.
 
Vi har också hunnit shoppa både på loppis och på Ikea. Vi hittade bland annat en tavla, tallrikar, sänghimmel och ramar.
 
 
 

1 Maj

Publicerad 2015-05-01 14:11:18 i Allmänt

Äntligen är Maj månad här! Får hoppas att sommarvinderna också kommer snart för nu är jag skapligt trött på regn och kyla.
 
Alvin blev överlycklig i morse när vi berättade att det var 1 maj idag. Först för att han fyller år i maj och sen för att det betyder karuseller och majtåg.
 
Tyvärr regnade/duggade det så det blev en kort liten vistelse i parken. Grabbarna tyckte inte det spelade någon som helst roll att det regnade, det var lika roligt ändå.
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela