Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Som nytt!

Publicerad 2009-01-31 13:08:45 i Allmänt

Igår gick jag och richard på stan och hittade jätte fina saker till vardagsrummet. Det blev nya gardiner, kuddar, filt, ljusbehållare och tulpaner. - Det blev jätte fint tycker vi, som ett annat vardagsrum!

Idag fyller Richard 24 år så då blir det middag med våra familjer. Av mig fick han tre par kalsonger från H&M och en T-shirt från MQ och ett paket har han änu inte fått. Nu har jag masser att göra skriver om kvällen imorn!


 

Gravid v 20.

Publicerad 2009-01-30 13:15:34 i Graviditet nr 1

Igår gick jag in i v 20 alltså har jag gjort klart halva tiden nu på torsdag. Halva tiden! Så nu är det bara lika mkt kvar. Det går nog snabbt. -Hoppas jag iallafall. Februari är snart här kortaste månaden på året sen kommer våren sen är det inte lång tid kvar. Så skönt det känns.



Bebis - 16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.


Du
- Grattis, nu har du gått halvvägs!! Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18 och 20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan.

Gårdagens inpulsköp

Publicerad 2009-01-29 12:07:55 i Kläder

var ju på stan igår som sagt, och hittade en kavaj. En kavaj jag letat efter i snart ett år! Äntligen hittade jag den rätte för mig. Det blev en grå dubbelknäppt kavaj från Gina tricot. Skit snygg enligt mig.

Fikan igår blev chokladkaka och cola, det behövdes efter nån timmes shopping. Det var så himla roligt att träffa tjejerna i går att tiden bara flög förbi. Det måste vi göra om?! Nu är det middan kvar, den får vi ta nästa helg lr så, söndan kanske? Vi har nämligen bestämt att göra planka, det passar mig perfekt nu när matlusten kommit tillbaka. Så nu ser jag fram emot det med!

Den här helgen har vi fullt upp med Richards födelsedag. Vi har nämligen en middagsbjudning på 8 personer på lördag. Hoppas mat och allt blir bra, känner mig lite nervös nu... :S Och på söndag är vi hembjudna till min kusin och hennes familj. Hon har nämligen två barn, en som blir 1år i sommar och en som blir 4 i vinter. Så jag tänkte att de måste ha en massa tips nu. Det ska oxå bli jätte roligt att träffa dom. Sötaste ungarna! Och föräldrarna är också jätte trevliga såklart. hehe :D Kanske kan jag ha på mig kavajen på söndag, hmm. Här kommer bilder på den iallfall.


Fika med tjejerna

Publicerad 2009-01-28 14:11:50 i Allmänt

Idag ska jag ÄNTLIGEN måste jag säga träffa Malin och Lina på en fika. Vi har gjort två försök innan men då var jag tvungen att hoppa in på jobbet och sist var jag sjuk. Så nu ska det bli jätte kul att träffa dom. Har ju inte fått visa upp min mage än. :P Och jag har hört rykten om att Lina skaffat ny frisyr! Aa det ska bli riktigt kul o få se de små söta töserna o skvallra lite. :P 

Det här blev iallafall dagens =)

Skor i alla dess sorter

Publicerad 2009-01-28 13:13:23 i Kläder

I vår tänkte jag köpa mig bla ett par convers pga att de är så bekväma. Jag kommer dock inte köpa mig några högklackar, men faan va snygga de är! Med tanke på att jag eventuellt kommer vara ganska så gravid i vår/sommar och där med minst 10 kg tyngre så tror jag att jag sattsar på ett par sköna sneakers eller iallafall låga skor.
De här skorna hittade jag på www.laradoute.se gå in o kolla vettja! =)




Spjälsäng

Publicerad 2009-01-27 17:51:45 i Graviditet nr 1

Jag har bestämt mig för att ha vita möbler till "lillan" där med vit spjälsäng. Dessa tre blev mina favoriter, så snygga, så super trändiga! Men de kostar att ligga på topp. Dessa sängar kostar mellan 3500-6500 kr. Jag ser mig dom framför mig, med en fin sänghimmel till. Med rosa eller blått påslakan, ohh va gulligt det ska bli, Vill bara inreda en hel barnkammare nu!

H&Ms vårkollektion 09

Publicerad 2009-01-27 12:44:19 i Kläder

Nu är det väl ändå dags för våren att komma!  Det är väl på tiden nu? Jag är så trött på de här gråa, trista dagarna då mörkret tar över. Nu får solen komma och skänka lite ljus och värme över oss. Om du, som jag behöver lite solljus och sluta deppa så kan jag tipsa om att bläddra i H&Ms vår och sommarkollektion 09. Man blir verkligen frestad att shoppa loss i alla dess former och färger! De här var bland mina favoriter. Mycket pastellfärger, rosa, blått och beiget.

Lekfulla lockar

Publicerad 2009-01-26 13:35:07 i Allmänt

Klipp och färg:
För att få rätt volym krävs en tung klippning. Självlockigt hår kan klippas upp och skäras ut lite runt ansiktet, då blir det inte för tungt och håret rör sig bättre.
Färgen är en jordig, brun ton, som sjuttiotals ekbrun.
Lockigt hår färgas med fördel i två olika toner, det ger mer liv åt håret.
Styling:
Det viktigaste om du ska locka håret är att du har lite tyngre hår som inte är för uppklippt. Det ska heller inte bli för blankt, använd mousse eller curl cream när du föna håret. Torrschampo ger håret en snygg och matt yta.


Ett rakt hår kan lockas med locktång, varma spolar eller tvinnas. Ta i mousse eller curl cream i håret när det är fuktigt, tvinna sektioner och fäst med hårnålar, låt torka eller föna torrt.
Om du ska locka med locktång börjar du med att krama i mousse och fönat håret med huvudet upp och ner för att få bra volym.
Dela upp håret i olika stora sektioner, spreja lite, rulla in och håll kvar några sekunder, rulla ut. Vänta med att reda ut lockarna tills hela håret är lockat.
Se till att lockarna rullas bakåt på båda sidorna.  Avsluta med torrschampospray under håret och lite över.

Lånat från aftonbladet.se

                                                                                        Jag i lockigt hår=)

Slitna jeans

Publicerad 2009-01-25 13:28:53 i Kläder

Här visar Nicol Richie och Linn Asplund upp sina snyggt slitna jeans. De här byxorna tror jag kommer vara de mest sedda byxorna på alla i vår/sommar. Jag har sätt slitna jeans på både Vero Moda och Ginatricot till bra pris.  Jag använder själv min käraste pojkvänns trasiga jeans just nu, för jag inte känner för att köpa så mycket kläder då jag växer helatiden och hoppas på att bli mindre sen igen. =)  Jeansen är ju hur snygga som helst till en större T-shirt lr väst redan nu och sen till våren!



 

Ultraljud nr 2

Publicerad 2009-01-25 12:54:27 i Graviditet nr 1

I fredags gjorde vi UL nr 2. Vi fick se och mäta den lilla i magen. H*n var 18 cm lång och vägde 180 g. Lårbenet var 62 mm långt, huvudet och bröstkorgen var 41 mm långt. En lång bebis i magen alltså! =)

Så skönt att veta att h*n växer och så som den ska. Att hjärtat  med 4 kamare är som det ska på rätt sida osv. Hjätat slog 160 slag per minut vilket också var normalt. Hjärnan var också som det skulle, vi såg storhjärnan, hjärnstammen och lillhjärnan. Fick också se att vätskan som ska skydda hjärnan också börjat tillverkats.

Lillan som jag börjat kalla min lilla bebis i magen låg med huvudet neråt. Så bilderna blev inte så bra, och h*n ville inte heller flytta på sig hur mycket vi än försökte. Så Richard tyckte denna bild blev bäst och valde därför den. Medans jag inte tyckte om någon bild alls då den förra blev så bra. Tror det är den orange färgen som gör att man inte ser så bra dock.

Gravid v.19

Publicerad 2009-01-22 21:27:51 i Graviditet nr 1

Nu har man gått in i v.19 också. Magen växer sakta men säkert, men när man ser någon som gått lika länge som mig är min mage inte äns nämnvärd! hehe.. =) Tror jag kännde den lilla i magen i förrgår natt. vet inte om det var två sparkar eller vad det var. Men det var bebisen som gjorde sig påminnd iallafall. :D Härligt! Så härligt att känna våran nya familjemedlem. Känns mer verkligt då, att det börja hända saker, att det inte är långt kvar.  Tänk att man är mamma åt den lilla försvarslösa bebisen. Ett liv att ta ansvar över och vårda med hela sin själ. Jag, -mamma! konstigt.. :D men väldigt, väldigt roligt, spännande och helt underbart!

Imorgon ska vi till UL nr 2. Känns jätte spännande att få se h*n igen. finns inget bättre, synd att man inte får göra det oftare. =) Den 9/2 ska vi barnmorskan igen. Se om allt är bra och om jag gått upp nåt i vikt. -Längtar!

Gravid v 19:

Bebis - Ca15 cm lång, väger 250 g. Ögonbryn och håret på huvudet är synliga.

Du - Nu kan du känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska.

Volangkjolen

Publicerad 2009-01-22 12:45:23 i Kläder

De här söta volangkjolarna hittade jag på http://www.asos.com är dom inte super snygga?
Själv föll jag främst för den rosa. I vår kommer nämligen volangen vara bland de största modetrenden, helst i färg eller mjuka pasteller. Så håll utkik efter de här sötisarna. Snygga att blanda stora och små, rockigt och romantiskt. 

 

Hello Kitty

Publicerad 2009-01-21 17:19:36 i Allmänt

Hello Kitty välkommnar nyfödda barn i Japan till världen. Flickor i rosa och pojkar i blått (såklart). De vanliga könsrollerna. Undrar när det kommer försvinna? Skulle inte förvåna mig om det alltid kommer vara så. Anledningen till att Hello Kitty finns på filtarna, vägarna och kläderna på BB är att ägaren, Tsai Tsung-ji, är övertygad om att Hello Kitty har en lugnande effekt på nyfödda barn och nyförlösta mammor.

Vilket fynd!

Publicerad 2009-01-21 12:45:11 i Kläder

Den här fina saken köpte jag på wedins i helgen! Det var halva rea priset lr nåt sånt, jag betalade ilf bara 125 kr tror jag för den. =) Sådana reor tycker man om. väskan är stor med många små fickor i, helt rätt för mig.

Sötaste blusarna.

Publicerad 2009-01-20 15:54:41 i Kläder

Jag hittade de sötaste, sötaste blusarna på www.asos.com . Ohh vad jag önskar jag hade dessa i min garderob!
Tyvärr kan jag inte använda blusar som är tajta hela vägen ner till magen. Där imot kan jag ju ha de som bara är tajta till bysten och vida ner till. Jag tror iallafall att blusen blir en hit i vår. Har sätt ett par fina blusar på bla Vila, Vero moda och H&M oxå. Jag kommer ilf insaffa mig ett par gulliga blusar till våren! =)


Barack Obama, USAs nya president.

Publicerad 2009-01-20 12:03:47 i Sarah talar

Idag är dagen här då USA byter president. George W Bush byts ut mot den afrikanske Barack Obama. USAs första svarta president. Jag tyckte aldrig riktigt om Busch och håller inte med honom i hans åsikter och beslut. Däremot tycker jag Obama verkar vettig. Jag tror han kommer bli en mycket bättre och mäktigare president än Bush!

Gravidmage

Publicerad 2009-01-19 14:04:02 i Graviditet nr 1

Ja, nu börjar den synas. Lite ilf :P Fick höra det av  familj o vänner för första gången igår. :) Jag är ju i vecka 18 går in i vecka 19 på torsdag. Så man tycker ju att jag borde ha en riktig gravidmage och gått upp ett par kilo i vikt nu. Men icke! Det känns verkligen som jag har något "tungt" som trängs i min mage nu. Magen känns lite spänd, som en uppblåst ballong! :) Jag har dock inte kännt nåt än som sparkar lr "fjärilar i magen" än. Tänkte lägga in lite foton på magen för er som är så nyfikna, men igentligen är det inget att fota än! :P




Gravid vecka18:
Bebis: Nu är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram. Bröstkorgen rör på sig som om den andas, men i själva verket fylls lungorna av fostervatten istället för luft. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser.
Jag: Nu börjar det  bli dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18, (på fredag). Vikten kan har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

Coola armband

Publicerad 2009-01-18 12:25:09 i Kläder

Hittade dom här coola läder armbanden på www.LeShop.se är de inte söta? Tycker berlockerna är jätte gulliga, är det inte alltid gulligt med hjärtan? De här hoppas jag på att få i alla hjärtansdag present ialalfall. ;)

Biokväll!

Publicerad 2009-01-17 20:57:48 i Sarah talar

Ikväll var vi på bio och såg "Benjamins Buttons otroliga liv". Benjamin som spelas av Brad Pitt föds gammal och blir yngre med åren. Filmen handlade om hans liv som gammal till ung på äventyr i hela världen. Filmen måste ses, den är verkligen se värd! Den är dock 2 timmar och 47 minuter lång. Så jag hade lite svårt att sitta stilla i slutet kan jag säga. Och kissnödig hann jag ju bli ca tio minuter efter att filmen börjat. Det var jobbigt kan jag säga. =) Efter bion var det låååång kö till damernas, som vanligt var det ingen kö på herrarnas. Ibland önskar jag att vi tjejor också kunnde kissa i pissoarer :P

                                                                      

  Filmen får iallafall 4 av 5 stjärnor av mig! ¤

Fredagsmys med Semlor! =)

Publicerad 2009-01-16 14:00:47 i Allmänt

Syrran och jag gick ner till konditoriet och köpte oss en varsin semla. Tjuvstartade lite, semlansdag är ju inte förns den 5/2. =) Casey fick också smaka lite. Mmm, så gott det var.  Det var vi värda tycker vi. :D Och fler semlor lär man ju få i sig i år. Får se när nästa blir. Har ni tjuvstartat än?



Mamma kläder??

Publicerad 2009-01-14 18:13:17 i Kläder

Var på stan här om dagen och som alla andra gånger hittar jag inget på mamma avdelningarna i klädaffärerna.
Bara "tant" och mys kläder. Som tur var hittade jag byxor på Vero moda med resår i midjan. Det är ju perfekt nu när magen börjar växa. Sen hittade jag ett par tröjor som var lite större så jag har att växa i. Så härligt det är att se lite färg i klädaffärerna. jag köpte ett par blåa byxor, tröja och t-shirt på Gina tricot men tröjan är från Divided (H&M). En rödrandig tröja och ett vitt linne på H&M också divided. Och så fick jag en ljuslila t-shirt från Bik bok av Richard. Från Vero moda blev det två par gråa byxor och en vit bagi tröja. Så nu har jag lite kläder att växa i. :D


Barnvagn

Publicerad 2009-01-11 16:54:11 i Graviditet nr 1

Japp, vi har redan köpt barnvagn! Det var så att vi fick ett bra pris på en vagn av en arbetskamrat till svärmor. Så  vi fick den av mina snälla svärföräldrar. Det är en Mogi -08 som knappt är använd med nya däck o allt. Svart blev det som passar till båda könen. Jag vet att jag sa att jag aldrig skulle ha en svart vagn (som alla andra) men men. Man kan ju faktiskt köpa blått/rosa tillbehör sen. Det blir nog jätte bra! Vi ville ju inte lägga mycket pengar på liggvagnen eftersom man bara använder den i ca 6 månader, och lägga mer pengar på sittvagnen.

Nu är jag redan inne i månad 5, v 17. Gud vad fort det går, jag hinner inte med. =) Magen är ganska så platt fortfarande, men har fått en liten kula nedanför naveln iallafall. ;) Lägger ut bilder på den när det börjar synas mer. =)
Den 23/1 ska vi på ultraljud igen, längtar så! ska bli så roligt att se hur beban växt och höra hjärtljudet igen.


Cypern

Publicerad 2009-01-06 20:45:50 i Resa

Semestern har varit väldigt avkopplande kan jag lova. Det fanns inte mycket att göra, alla dicon o krogar var stängda. Bara ett fåtal souvenir affärer och resturanger som var öppna. Inte för att vi hade tänkt att festa lr dricka oss fulla men ändå! Vi hade ett par riktigt fina dagar med sol och bad. Sen fick vi två dagar med storm då vi inte kunde göra mycket annat än sitta på hotellrummen. Hotellet var inte det finaste heller om man säger så. Snacka om att det behövde en helrenovering. Poolen och utsikten var jätte fin, det var väl det ända som var bra där. Vi spänderade dagarna ute på byn lr stranden och kvällarna på Tonys (favoriten) lr på sea star, de hade godas mat och trevligaste personalen. Men det är skönt att vara hemma kan jag lova. Gud vad jag länktat hem till er alla. Men det var kalt här hemma, från +20 till -14 grader. Snacka om stor omställning. Ena dagen satt man i klänning och drack en paraply drink på stranden och nästa dag stod vi i snön med vinterjacka och frös arslet av oss. hehe. =)

Här kommer lite bilder.

















Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela