Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Migränhelvete!

Publicerad 2015-09-30 17:33:00 i Allmänt

Idag är Alvin inne på dag 2 med migrän, när vi trodde att sjukdomstiden var över kommer detta. Stackaren har skrikit av smärta i ett dygn nu. Vi är på utredning och han har nu fått migränmedicin som iaf hjälper lite. 
 
Han har 40 g feber, ont i magen och huvudet som gör att han spyr. Plutten kan endast ligga i ett mörkt och svalt rum med absolut tystnad för att klara av huvudvärken. Det blir lite svårt när lillebror springer omkring och kräver uppmärksamhet. I går och idag har jag kunnat ta honom (medan R tagit Alvin) men i morgon är jag på jobbet hela dagen, som tur var ställer moster upp då.
 
Igårkväll åkte vi in till akuten för att göra tester så det inte var annat som hjärninflammation, som tur var visade testerna inte på det.
 
Kl 11 imorgon har Alvin läkartid för att göra fler tester eftersom huvudvärken inte ger med sig. Det här är iaf inte normalt så det känns skönt att sjukvården tar detta på allvar.
 

En dag i solen

Publicerad 2015-09-29 13:50:00 i Allmänt

Vilken fantastisk dag med solsken och glada barn. Sista dygnet i karantän är snart avklarat och vi förbereder oss nu för skola/fsk/jobb i morgon.
 
Vi började dagen med att baka bröd till frukost och till soppan vi åt till lunch. Sedan läste vi bok, lr Milo läste bok för mig och sedan gick vi ut för att rensa i rabatterna och njuta av den underbara dagen i trädgården. Till vår förvåning hittade vi smultron som barnen så länge längtat efter.
 
Nu sitter vi på altan och käkar äpplen vi plockade i helgen, kanske blir det en paj till eftermiddagen också.
 
 

Sjukstuga

Publicerad 2015-09-28 07:43:55 i Allmänt

Milo kräktes I 20 h igår. Usch för att se honom så orkeslös. Feber hade han också, kunde varken äta eller dricka. Jag försökte ge någon tsk vatten var 5 min och ibörjan spydde han tom av det men sen gick det bättre. Vid 18 på kvällen sa han sitt första ord sen gick han på toan för första gången på 24 h och bädda ner sig och sov för natten i min säng. Lilla gubben. Nu vaknade han som sig själv så det är riktigt skönt att han är tillbaka igen.
 
Hoppas storebror klarar sig nu!
 

Fyller på förrådet

Publicerad 2015-09-27 16:18:49 i Allmänt

Idag har vi haft gårdsstädning här igen, undrar bara när gårdsfesten blir av. Har ju bott här ett år nu och en så länge har vi bara städat ;P
 
Vi har också hunnit med en tripp till landet för att fylla på förrådet med fler äpplen och björnbär.
 
 

Bio med familjen

Publicerad 2015-09-26 22:42:00 i Familjeliv

Det blev biomys för denna familj idag, Insidan ut, godis och McDonalds bjöds det på denna lördagseftermiddag. Härligt med familjemys  <3 Tänk om man kunde mysa så här mkt med varandra varje dag. :)
 
 

Fredagsmyser

Publicerad 2015-09-25 18:51:01 i Allmänt

Idag var jag hemma till lunch och då satte vi direkt 8 gång med fredagsbaket. Grabbarna valde chokladbollar  denna gång så nu sitter vi och fredagsmyset framför en film, mumsande på våra färgglada chokladbollar. 
 
 

Kort vecka med sjukdommar

Publicerad 2015-09-25 06:42:00 i Allmänt

Den här veckan har vi inte fått så mycket gjort då barnen endast fick en och en halv dag i väg till skolan/fsk. Först blev Alvin sjuk och sen Milo. Som tur var jobbar jag tidiga dagar denna vecka så R har kunnat jobba när jag kommit hem. 
 
Nu hoppas vi på feberfria dagar igen, prognosen ser bra ut nu iaf.
 
 

I skolan

Publicerad 2015-09-22 17:30:55 i Alvin <3

I skolan har Alvin fått i uppgift att bla måla sitt hus och så här målade han. Vårt blåa hus med vårt träd och buske. :)
 
 

Fikaträff

Publicerad 2015-09-20 16:19:14 i Familjeliv

Vi har plockat så mycket äpplen att det blev både äppelmos och äppelkaka idag. Vi började med äppelmos till gröten i morse och så målade vi höstträd och så kom farmor och farfar på fika (äppelkaka). De kom hem från Turkiet i går så vi fick massa presenter och de fick fina teckningar. Trevligt värre!
 
 

Leonardsbergs vandringsled

Publicerad 2015-09-19 13:23:34 i Allmänt

Imorse när solen lyste bestämde vi oss för att gå ut och vandra. Vi har en vandringsled nära oss så den tog vi idag. Vi följde Leonardsbergsleden in bland fåren som vi fick klappa. Självklart hade vi även picknick med oss så det blev en mycket mysig stund i skogen.
 

Pannkakskockarna

Publicerad 2015-09-16 17:07:32 i Mat och bakning

Mina grabbar älskar att få vara med i köket så jag brukar ha med dom i det mesta. De hackar tex grönsaker med sina plastknivar eller heller i olika ingredienser i en skål. I detta fall gör vi pannkakor, Milo heller i och Alvin vispar.
 

Sörsjön

Publicerad 2015-09-13 18:28:13 i Allmänt

Idag tog vi en tripp med mormor till Sörsjön. Där hade vi picknick, klappade djur och tog en 5 km promenad. Så vacker naturen är så här års.
 
 

Fredagskul i solen

Publicerad 2015-09-11 14:45:00 i Barnen <3

Efter att ha slutat efter lunch hade jag förberett hemma med staffli och färger på altan. Så väl hemma från fsk/skola målade vi och fikade i solen i endast underkläder/bikini. Tänk att vi har 40 grader här ute i mitten på september. 
 
 
Grabbarna har tjatat länge efter att åka spårvagn så vi tog den ner till stan för lite middag på Brooklyn. Hittade också lite på TGR (som vanligt) innan vi åkte hem igen. :) 
 

Tradition

Publicerad 2015-09-10 19:31:28 i Allmänt

Det har blivit som en liten tradition att ta en cykeltur här hemma efter jobb och skola. Casey gillar det också, så det blev en tur till skogen för att se om vi såg några rådjur, men vi var nog för tidiga. I helgen får vi gå ut lite senare.
 
 

Ute på äppeljakt

Publicerad 2015-09-09 14:15:41 i Allmänt

Tänk att det bara var drygt 2 grader ute i morse och nu är det runt 20.
 
Eftersom det var ännu en tidig dag idag gav vi oss ut på cyklarna på jakt efter äpplen. Vi klättrade i träden och packade väskorna fulla. 
 
Nu sitter vi på altan och äter äppelklyftor med kanel på. Vilken mysdag. 
 
 

En lugnare tisdag

Publicerad 2015-09-08 21:45:56 i Allmänt

Idag var vi hemma redan strax efter 13.00. Solen lyste och humöret var på topp. Det blev en kort dag för grabbarna som inte behövde börja förrän 8.30 idag. Vi myste och lagade mat tillsammans innan vi bada och förbereda oss för morgondagens fotografering på skolan. 
 
 

Vilken måndag

Publicerad 2015-09-07 20:59:16 i Familjeliv

Som vanligt händer det mycket på måndagar hos oss. Jag har planering hela eftermiddagen på jobbet. Alvin har både gympa och fotboll och så ska Milo underhållas under den tiden.
 
Farfar har som tur var varit snäll och tagit med Alvin de senaste två måndagarna på fotbollen då jag och R inte fått ihop tiden pga arbete. 
 
Nästa måndag har R ansökt om föräldraledigt då Alvin ska till tandis och Milo på synkontroll och efter det är det fotboll. Hoppas på en mindre stressad måndag då.
 
Alvin med sina nya klasskamrater 
Milo skitgris nyss hemkommen från föris
 

Bär och svampjakt på landet

Publicerad 2015-09-06 13:13:00 i Familjeliv

När regnet slutat smattra på vårat fönster tog vi oss genast ut på landet. Björnbärsbusken lyste av svarta (och röda) bär. Blåbären var fortfarande stora och fina på buskarna och svampen låg gömd i mossan. Vi lämnade landet lyckliga av tanken på all sylt, pajer och grytor vi kan göra i höst av allt gott vi plockat under dagen.
 

Vi gör vad vi kan

Publicerad 2015-09-05 22:28:00 i Allmänt

Imorse började vi dagen med att rensa våra garderober på varma kläder, vantar, mössor, halsdukar, gummistövlar, skor, tält och sovsäckar bla. Allt detta åkte vi sedan ner till St Johannes kyrka för att skänka till flyktingarna i Grekland. Jag tänker även skänka en slant för de behövande. 
 
Den här situationen är så hemsk att tårarna får säga det orden inte klarar av. 
 
Önska dock att man kunde göra något mer, ingen ska behöva utsättas för detta gryma som sker i deras hemland.
 
 

Firad på Fsk

Publicerad 2015-09-04 08:26:00 i Milo <3

Igår blev vår Milo-bilo firad på förskolan. Han var så glad och nöjd, som han har längtat. :)
 
 Milo 4 år

Friskvård

Publicerad 2015-09-03 12:57:26 i Allmänt

Varje torsdag har jag en timmas friskvård runt lunch jag sprang då ner till Abborreberg för ett joggingpass där innan det var dags att springa tillbaka igen. Den timmen gör hela min dag. Så underbart att få komma ut till naturen, den skogsstigen intill viken är helt underbar.
 
 

Höstäpplen

Publicerad 2015-09-02 16:45:00 i Allmänt

Efter jobbet/skolan/fsk tog vi oss en promenad för att plocka lite äpplen i området. När grabbarna lekte i trädgården bakade jag till en äppelkaka som vi sedan fikade på. Behöver jag säga att den blev omtyckt? Det blev inget att ta med till jobbet i morgon iaf om man säger så.
 

1 September

Publicerad 2015-09-01 15:04:36 i Allmänt

Hösten tog oss med storm idag. Vaknade av att regnet forsasde ner på takfönstret imorse, men det var bara att ge sig ut i ovädret för till jobbet måste man. Efter jobbet och skolan var vi ute och hoppade i vattenpölarna ett tag, barnen gillar regnet iaf . :)
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela