Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Valborg 2016

Publicerad 2016-04-30 22:54:00 i Festligheter

Ikväll grillar vi hos mormor, syrran med familj och vi. Sedan blev det lek på stranden. Lugn och härlig kväll. Barnen blev erbjudna att stanna över men eftersom vi renoverar Alvins rum är alla leksaker i Milos och grabbarnas madrasser i vårt vilket gör det extra mysigt att sova hemma. :)
 

Renovering på g

Publicerad 2016-04-30 10:51:46 i Home sweet home

Alvin har önskat sig ett nytt rum i födelsedagspresent, så han valde nya färger och möbler han vill ha ist för nuvarande. Idag har Alvin och pappa R börjat måla, och det blir så bra!
 

Fredagsmys

Publicerad 2016-04-29 17:34:34 i Mat och bakning

Idag grillar vi ryggbiff och gjorde en potatissallad till. Alla åt vi som vi inte sett mat innan. Det blev så gott, godare har vi inte ätit på länge!
 
 

Bebissugen

Publicerad 2016-04-28 17:01:59 i Barnen <3

Här har vi Alvin och Milo ca 1 1/2 v gamla. Det syns ju verkligen vem av dom som fick sola på BB. Hihi, snacka om att man är bebis sugen nu. 
 
Jag tycker inte de var lika som nyfödda utan det kom senare, när Milo blev 2 år ca frågade många om de var tvillingar. Nu ska det bli så kul att se vem vår Juni-bebis kommer likna. Åh låt det gå fort nu den sista tiden!
 
Alvin är född i v 35 där av sonden i näsan

Shopping och middag

Publicerad 2016-04-28 10:23:00 i Kläder

Igår träffade jag en vän som hämtade upp mig för en shoppingtur och fika (som blev middag). Vi har precis samma stil så vi köpte likadan klänning till oss själva i sommar och likadan t-shits till våra grabbar. Det var nämligen halva priset på t-shirts på Lager 157 och 30 % på Cubus igår. Jag köpte även två pyjamasar till vår Juni-bebis från HM.
 
 

3 gravidmagar

Publicerad 2016-04-27 20:01:00 i Graviditet nr 3

Här är jag gravid i v 33 med alla barnen. Ser ungefär likadan ut kan tyckas men sanningen är att jag är 10 kg tyngre nu och jag började inte på 47-50 kg denna gång. Dock är det ju oxå nr 3 så det får vara så. Jag hoppas på att kunna gå ner till 58 kg efter förlossningen igen. Med de andra barnen tog amningen allt så jag gick ner både lätt och fort med dom, nu när man är lite äldre (lr om det är att det är en tjej denna gång?) verkar det inte vara samma sak. Nu har jag liksom gått upp 14 kg redan och sist gick jag upp 8 kg totalt. Som sagt, denna graviditet är inte lik de andra.
 

Flickkläder

Publicerad 2016-04-27 07:58:00 i Graviditet nr 3

Alltså, vi hade ju inte sparat ett dugg från grabbarna, utan vi gjorde oss av med alla babysaker när vi flyttade för snart 2 år sedan. Vi gav ju bort mycket till syrran som vi har nu men mycket av kläderna sålde vi. Så nu måste vi handla en hel del nytt. Än så länge har jag endast köpt "fina" kläder som klänningar, koftor, söta solhattar osv. Känner att vi nu skulle behöva mer simpla kläder som omlottbodys, strumpor tunna mössor osv. 
 
Det finns ju så mkt mer fint till flickor än pojkar så jag skulle nog kunna shoppa ihjäl mig. Detta har jag hittills hunnit med:
 
Från newbie 
 
 Kläder från H&M, napphållare från Elodie Details och napp från Ica. 
 
Kläder från Name it
 (Är det nu det kommer komma ut en pojke? ;P)

Dagens BM-besök

Publicerad 2016-04-26 18:03:00 i Graviditet nr 3

Idag träffade vi vår barnmorska för att lyssna på bebis och kolla mina blodvärden bla. Allt såg bra ut även denna gång. 
 
Sf mått: 31
Hb: 110
Bs: 5,4
Blodtryck: 90/60
Hjärtslag: 145
Vikt: +2kg (igen)
 
Det var svårt att lyssna på hjärtslagen för hon flyttade på sig hela tiden precis som igår när vi tittade på henne. Ett riktig retsticka det där! :)
 
Efter besöket passade jag på att plocka en bukett vitsippor som fanns utanför MVC.
Det blev en fin bukett på köksbordet

Milos utv-samtal

Publicerad 2016-04-26 08:57:33 i Milo <3

Idag är det Milos tur att ha utv-samtal. Milo trivs i sin fsk, med både fröknar och kompisar, han har speciellt en bästis som kramas hårt vid varje hämtning och längtar verkligen efter varandra tills nästa gång de ses.
 
Nu är vi redo för höst terminen med Alvin i 1a klass och Milo i 5-års grupp, stora grabbar nu!
 
 

Dagens extra ultraljud

Publicerad 2016-04-25 16:32:00 i Graviditet nr 3

Dagen med det stora D är äntligen här, för idag gjorde vi extra ultraljudet för att se moderkakans placering. Den låg inte för exit utan allt såg bra ut för en vanlig förlossning. Pjuh, äntligen kan man släppa den oron, fast jag vet att vad som helst kan hända under förlossningen. Det jag är mest rädd för är just kejsarsnitt. Sjukt rädd!
 
Bebisen fick vi också kolla på, hjärna, hjärtat, bebis profil och längd. Barnmorskan trodde att bebis låg på ca 2 kg nu. Hon sa också att det är en liten tjeja där inne (precis som bm sa på föra ul med, men var inte helt säker) som hade vänt sig med huvudet neråt. 
 
Allt detta firade vi med lite shopping innan grabbarna slutade skolan/föris.
Pappa R köpte filt och nalle till lill-tjejen.

Gravidvecka 33

Publicerad 2016-04-25 08:13:00 i Graviditet nr 3

Den här veckan händer det grejer. Vi går nämligen in i v 33, ska göra ultraljud och så har vi träff med barnmorskan. Vi har väntat länge på denna veckan kan jag säga!!!
 
Nu är jag bättre i kroppen igen, känns som det är lite varannan vecka det där. Bebis har i stort sätt hicka dagligen och varenda spark känns som foten ska gå igenom huden typ. Nu har man mer bebis än vatten i magen som tydligen gör att rörelserna känns mer, och det gör dom verkligen. Om bebis har vänt sig nu så kommer den troligtvis stanna så till fl då det är trångt i magen för kullerbyttor nu.
 
Jag lider fortfarande av mkt sammandragningar så det blir mycket vila och få promenader som vanligt. Försöker också tänka på att få i mig järn i olika mat som leverpastej, broccoli, blåbär och jordgubbar blev det en del av förra veckan. Hoppas värdet har gått upp sedan sist!
 
 

Bio-söndag

Publicerad 2016-04-24 12:53:54 i Familjeliv

Idag gick hela familjen och såg Kung Fu Panda 3 på bio. Härligt med familjemys. Nu blir det våfflor och jordgubbar till lunch innan R åker till jobbet.
 
 

Lördagkväll

Publicerad 2016-04-23 18:21:00 i Familjeliv

Är ensam med barnen ikväll då barnens pappa jobbar. Farfar och Alvin kom då hem med Mac Donalds mat efter simskolan så jag slapp laga middag. Som leksak var det olika sommaruteleksaker, och grabbarna fick ryggbybollar denna gång. Självklart var vi tvugna att gå ut och leka direkt efter maten. 
 
Nu sitter vi bänkade med lördagsgodis och väntar på att filmen på CN ska börja, sen blir det sängen.
 

Ponnyridning och gottgott

Publicerad 2016-04-23 11:10:00 i Familjeliv

Idag är det Enebydagen och då bjuds det på korv, kakor, festis och ponnyridning bla. Barnen hade superkul och träffade även på några kompisar som också var där.
 
Nu förbereder vi för simskola och grillat till em.
 

Alvins utv-samtal

Publicerad 2016-04-22 08:15:00 i Alvin <3

Idag är det äntligen dags för Alvins utv-samtal. Det är alltid så skönt att höra hur det går för ens barn i skolan/fsk. Alvins lärare sa att det går över förväntan och att han är väl förberedd för att börja i skolan. Han är också väldigt uppskattad av hans kompisar. Tänk att om ett par månader börjar han i 1a klass!
 
 
 
 

Sköna pyjamasar

Publicerad 2016-04-21 12:00:00 i Kläder

Richard tycker jag är värd en present som mått så dåligt under graviditeten (har lidit av extremt gravidillamående och foglossning) samt ska klara en förlossning också, så han ville ge mig något fint. Han frågade då om det var något speciellt jag behövde/ville ha. 
 
Det första jag tänkte på var något skönt klädesplagg, typ en pyjamas att gå omkring i hemma i sommar med bebis. Dessa var söta från H&M tyckte jag.
 
 

Älskade sovrum

Publicerad 2016-04-20 20:05:06 i Graviditet nr 3

De nya sängkläderna blev så bra och jag älskar att ligga där och titta på vår underbara vagga (från babyproffsen) och drömma om bebis. Nu är vi verkligen nyfikna på vem det är som ligger i magen och jäser. 
 
Alvin har sagt att det är en Stella-ros eller Zlatan 
Milos förslag är Alicia eller Batman. Richard och jag har inte börjat disskutera namn ännu men nästa vecka ska vi sätta oss ner och skriva en lista. Jag har ju två favoritnamn såklart som jag gillar men R har inte riktigt samma smak som mig så det ska bli intressant att höra hans förslag.  :)
 
 

En tripp till Ikea

Publicerad 2016-04-20 09:33:36 i Shopping

Här om dagen åkte vi till Ikea för att bla handla ett skrivbord till våran snart 7 åring. Han har ju så mycket grejer i rummet så vi valde ett mindre och en matchande stol och hylla att ha över skrivbordet. 
 
Som vanligt när man är på Ikea hittar man även annat smått och gott, denna gång ett påslakansett i blått för 99 kr. Jätte fint!
 
Det var skit jobbigt för mig att gå där då jag har sammandragningar prick hela tiden när jag går sedan en vecka tillbaka. Jag fick sätta mig och vila 3 ggr på Ikea medan vi shoppade. Haha, så jäkla jobbigt! Ska det vara så här i 8 veckor nu?
 

Gravid vecka 32

Publicerad 2016-04-18 08:27:00 i Graviditet nr 3

Vecka 32 är här och det är 2 månader kvar till beräknad fl. Så spännande att närma sig slutet nu!
 
I veckan har jag haft ont i bäckenet igen. Det är typiskt mig att ta mig ut när kroppen känns bra, vilket straffar sig i längden då jag får ont igen. Men hur lätt är det att bara sitta på soffan i 8 veckor? Speciellt när vädret är fint och man behöver rasta sig lite!
 
Bebis är beräknad att vara ca 42 cm och 1, 7 kg stor i v 32. Nästa måndag får vi se på ul (ska kolla moderkakans placering) hur mycket det stämmer. Behöver jag säga hur mycket vi längtar? Bebisens jobb just nu är att gå upp ca dubbelt sin vikt och fortsätta träna på att svälja fostervatten, sparkas osv. 
 
Jag känner iaf att bebis börjar bli riktigt stor och stark för vissa sparkar gör riktigt ont nu. Haha, men oftast är det mer vågor av rörelser på magen som grabbarna brukar kalla för "bebis har disco i magen". Tydligen börjar bebis få det lite trångt i magen vid denna vecka så då är det inte konstigt om det blir mindre sparkar och mer rörelser nu.
 
 
 

Sleepover hos mormor

Publicerad 2016-04-16 19:45:00 i Allmänt

Igår hade vi fredagsmys hos mormor och blev kvar till idag. Barnens moster med familj kom också förbi idag så Alvin hade svårt att slita sig till simskolan i eftermiddags.
 
När vi kom hem bakade vi sedan pizza och lördagsmyste ihop tills nu då grabbsen börjar bli trötta. Lite smoothie och sen sängen nu tror jag! 
 
 Nyvakna hos mormor. De där långa, spinkiga benen alltså. :)

Softish

Publicerad 2016-04-14 11:33:00 i Graviditet nr 3

Alltså att ha en 6åring samt en 4åring är ju hur bra som helst. De har vaktat upp på mig under min graviditet. De kan sitta och leka i timtals så jag kan vila. De kan nörda på paddor, se på tv lr helt enkelt bara ligga ute o softa i solen. Detta är min vardag, ingen att springa efter eller ha speciellt mycket koll på. Snacka om att vårat liv kommer vändas upp och ner snart haha. 
 
När barnen var nyfödda sov de, åt och bajsa hela dagarna. Jag och R kunde därför också vila upp oss där emellan. När M kom sov han hela nätter från början (fick lov att väcka för mat då han inte gick upp i vikt), vi har haft en väldig tur med den första tiden med barnen. De var inga skrikbarn alls. 
 
Många tycker ju att den första tiden är jobbig medan jag mer har levt i min "bebis bubbla" (det är mycket värre sen när de börjar krypa och vara på allt) och älskat för det mesta allting (självklart har man också varit trött i bland och fått gått upp på natten). Jag har också valt en sådan bra pappa till mina barn som tagit sitt ansvar och delat det med mig 50/50, vilket jag tror underlättar väldigt mycket också.
 
Jag fick aldrig någon tvåbarnschock som många pratat om, utan jag tyckte att när man ändå har ett barn kan man lika gärna ha två. Så nu är jag livrädd för att vi ska få trebarnschocken, kolik och hela fadderullan. Nu är ju ändå grabbarna rätt stora så det blir ju lite som att börja om med.
 
Ja detta ska iaf bli spännande. Jag känner att man får passa på att vila upp sig nu på våren för sen blir det väl full rulle. Som tur var ska R vara hemma i 2 månader med oss i sommar när bebis kommer, så början ska bli så lugn och bra som möjligt för oss ALLA. 
 
Nu längtar vi till bebis trots orosmoln. :)
 

Efter skolan/föris

Publicerad 2016-04-13 16:07:24 i Familjeliv

Idag var det första dagen i skolan/föris sedan i torsdags då skolan haft 2 dagars planering och förskolan en dag och resten har vi tagit ledigt så vi fick ett litet mini-lov.
 
Idag var det iaf dags för rutiner igen. Milo hade leksaksdag på förskolan men då de flesta hade glömt blir det leksaksdag även imorgon. 
 
Väl hemma köpte grabbarna med sig loka och muffins att fika på altan. Sedan blev det både att cykla och leka lekar fram till middagen. Älskar detta underbara väder!
 

Sovplats till bebis

Publicerad 2016-04-12 20:58:00 i Graviditet nr 3

Efter att ha tvättat upp alla sängkläder kunde vi inte låtabli att bygga ihop och bädda i vaggan i sovrummet. Titta så mysigt det blev! 
 
Filt och första gosedjur har pappa som tradition att handla till bebis, men då vill han veta kön först. :)

Milo kan!

Publicerad 2016-04-12 13:20:00 i Milo <3

Imorse efter frukost pumpade R barnens cyklar och skruvade bort stödhjulen på Milos cykel efter mycket tjat. På första försöket cyklade Milo på som han alltid hade cyklat utan stödhjul. Stora killen!
Vi cyklade till vattnet igen för att kasta lite sten, denna gång hoppade Casey i efter stenen. Galna hund!

Njuter av våren

Publicerad 2016-04-11 15:49:00 i Familjeliv

I morse hann vi bara dra i oss en snabb frulle innan vi började städa bilen vid 9. Då kände vi redan hur varm solen var, så vi tog med oss lite bröd till änderna och gick bort (5-10 min) till vattnet. Där satt vi länge och njöt av våren medan grabbarna busade loss. 
 
Efter lunch var det nästan 40 g på altan, så det blev av med tröjan och njuta av solen igen, den här gången med en god fruktsallad. Nu är livet bra underbart!
 

Gravid vecka 31

Publicerad 2016-04-11 09:16:00 i Graviditet nr 3

Så mycket enklare det är att vara gravid när man är hemma från jobbet så man kan lyssna på kroppen mer. Kroppen mår så mycket bättre! Det är tur vi har föräldrapenning i Sverige. 
 
Kramp i vaden vaknade jag med här om natten vilket var mindre skönt men annars har det bara varit bra med magen. Jag känner mig inte direkt stor och klumpig en men jag behöver vila mkt pga sammandragningar stup i kvarten.
 
Vi har också hunnit hämta bebiskläder och andra bebis saker hos syster i helgen så nu är vi på god väg till att vara redo till Juni-bebisens hemkomst. Ska bara tvätta upp lite kläder och sängkläder först.
 
Bebis är nu ca 41 cm och 1, 6 kg stor och ska i stort sätt bara tjocka på sig nu till bf då alla organ är klara. 
 

En ute dag

Publicerad 2016-04-10 17:22:00 i Allmänt

Idag har solen lyst i stort sätt hela dagen. Då började vi samla pinnar ute så Casey the dog fick sig en promenad. Sedan blev det all möjlig lek på baksidan innan morbror C kom hit för att byta däck. Då tyckte grabbarna det var intressantare att "störa" honom. Sedan följde vi med hem till dom för lite fika. Vagga, bärsele, babysitter och en massa kläder fick följa med hem till bebis också. Nu börjar vi bli redo!
 
 

En lördag i vårens tecken

Publicerad 2016-04-09 19:14:00 i Familjeliv

Idag blev det en playdate i parken med både glass och bus. När solen var framme blev det riktigt skönt men så fort den gick i moln blev det kyligt.
 
Väl hemma hängde kusinen på för mer bus och grabbarna hann med både att åka sparkcykel och hoppa studsmatta innan kvällsmaten. Nu myser vi i soffan till en film innan sängen kallar. Man blir ju så trött av uteluften. 
 

Fredagsmys med grillat o glass

Publicerad 2016-04-08 15:52:56 i Alvin <3

Idag tog Alvin hit en kompis så då gick vi ut och grillade lite korv. Självklart kom regnet så vi gick in och åt. Glassen blev nog favoriten. Nu sitter jag och R i soffan och skrattar åt grabbarnas roliga kommentarer och skratt. Härligt det är!
 

Fix på framsidan

Publicerad 2016-04-07 20:18:03 i Home sweet home

Idag har solen visat sig vartannat med regn så när det blev uppehåll passade vi på att plantera på framsidan. Tre stora krukor, två små och en balkonglåda fick det bli idag. Färgerna fick gå i lila, rosa och vitt.
 
 

Tjejkväll på stan

Publicerad 2016-04-07 14:46:00 i Festligheter

I går kväll kämpade jag mig upp ur soffan för en träff med tjejerna på stan. Det blev middag på Härlig pasta där jag åt pasta med rökt lax, riktigt gott och trevligt såklart!
 

Plantering på g

Publicerad 2016-04-06 13:20:00 i Allmänt

När barnen är i skolan/fsk tänkte jag vara effektiv och rensa samt plantera lite i vår trädgård. Men eftersom det regna och blåste så mycket blev det bara en balkonglåda och tre krukor på altan som blev med blommor idag. Tyvärr ser inte vädret ut att bli bättre i morgon heller men vi får väl se.
 
 

35 grader och träff med bm

Publicerad 2016-04-05 16:53:00 i Graviditet nr 3

Idag har vi solat på altan typ hela dagen. Självklart vart det en del jobb i trädgården som blev gjort oxå men mycket sol blev det. Hade 35 grader i solen, så underbart! Då blir det glass för barnen. :)
 
När R vaknat efter hans nattjobb åkte vi till barnmorskan. Allt såg bra ut men hon tyckte jag skulle ta mina sammandragningar på allvar och ringa fl direkt om de inte släpper. Med 3an kan de gå fort sa hon! 
 
Vikt: + 2 kg (sammanlagt 12 kg)
Sf mått: 28
Hb: 112
Bs: 4,7
Blodtryck: 110/60
Hjärtslag: 150
 

Gravid vecka 30

Publicerad 2016-04-04 08:26:00 i Graviditet nr 3

Äntligen inne i vecka 30, bara 10 veckor till nu så lär nog bebis vara här! Vår Juni-bebis har verkligen växt på sig och blivit stark nu känner jag. Hela magen rör sig och buktar åt flera håll när bebis rör på sig. Och vilka kickar bebis får in, hela magen bara flyger fram haha. Jag får för mig att bebis vänt sig med huvudet ner då jag känner alla sparkar långt uppe. Det lär vi dock få veta i morgon då vi ska få träffa våran barnmorska igen. 
 
Har börjat glömma bort att äta nu när jag går hemma och Richard jobbar så jag börjat må illa igen. Ändå gör jag samma sak nästa dag. Skulle behöva vara duktigare på att ta en frukt mellan måltiderna så jag slipper må så dåligt, läs illa.
 
Magen känns bra, lite ont i bäckenet när jag varit stilla länge men sen blir det bättre när jag väl kommit igång efter ett tag, men då slår sammandragningarna till så jag måste vila igen (annars släpper dom inte). Så lite ond cirkel det där. 
 
Bebis ska vara ca 40 cm och 1,4 kg stor nu, får se den 25de om bebis håller kurvan då det är dags för vårat 4de ultraljud för att se moderkakans placering. Måtte den växt uppåt nu!
 

Nyklippt

Publicerad 2016-04-03 10:44:02 i Barnen <3

Nu är vår Milo nyklippt och fin, som han tjatat. Har nog aldrig hört Alvin tjata på en klippning men Milo där emot vill ha kort hår.
 
Jag försökte få A att klippa lite av luggen iaf men han ska ha långt hår nu säger han. Jag tycker lockarna blir så fina när det är lite kortare klippt, ju längre hår desto tyngre blir det ju, vilket drar ut på lockarna. 
 
Men är man stor så får man ju bestämma själv. :)
Lycklig, kortklippt Milo.

Grillat

Publicerad 2016-04-02 20:26:00 i Mat och bakning

Jag älskar att grillsäsongen äntligen är här. Bara lukten suktar en ju så. Igår blev det karre och idag revbenspjäll till barnens lycka. 
 
Nu sover barnen och jag tänkte ta fram en påse polly till nya beckfilmen. Trevlig helg på er!
 

1 April

Publicerad 2016-04-01 10:15:00 i Allmänt

Det första (efter att ha kollat ut genom fönstret och upptäckte all snö) jag gjorde i morse var att dra ett aprilskämt för barnen att hunden hade bajsat ner soffan. Det fick jag bittert ångra sen kan jag lova.
 
Alvin börjar med att säga att han vill ha Casey (hunden) hos sig, så jag ropar ner henne och ber henne lägga sig hos oss, då säger Alvin -april, april! Sen var det Milos tur som frågade efter Juice efter att ha precis dragit i sig ett stort glas. Då blev det ett stort nej, du har ju precis dragit i dig massa, du får ju ont i magen! M säger då -april, april! ;P Skit ungar! Sen fick jag springa upp på toaletten där Alvin sitter och behöver papper. Men icke då han sitter med en pappersrulle i knät -april, april! Gah.
 
Ångrar bittert mitt aprilskämt i morse nu. Det var mycket enklare förra året då de försökte lura i mig att det stod dinosaurier utanför dörren osv. ;P
 
 
Fina blommor jag fick av mina fina kollegor i förrgår <3

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela