Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Vilket bröllop!

Publicerad 2009-06-28 21:22:07 i Allmänt

Rossana och Anders bröllop var väldigt romantiskt och fint. Jag rös under hela vigseln. Alvin skötte sig jätte fint och sov under hela cermonin. Rosanna var väldigt vacker i en gräddvit axellös bröllopsklänning med en fin håruppsättning med en tiara. Anders var jätte fin i snygg kavaj, skjorta, väst och slipps. Vilket par. De såg så lyckliga ut. Jag kan inte annat än hoppas vårat bröllop blir lika fint och romantiskt. ♥

Efter vigseln bjöds det på bröllopsfest med allt det innebär. Det bjöds på mat, dricka, frukter, ostar och tårta. Det var verkligen inte snålt. Det var jätte trevligt. Tack så jätte mycket för att vi fick närvara vid erat bröllop!







Bröllop

Publicerad 2009-06-27 11:11:57 i Allmänt

Idag gifter sig Rosanna och Anders.Gud så roligt det ska bli att gå på bröllop. Rosanna och Anders är min familjs bästa vänner. Mamma är Rosies brudtärna och pappa skulle ha varit Anders bestman men tyvärr hann han ju inte med det. =( Elin ska sjunga med hennes vän Carro och jag och Richard har fått jobbet att filma och fota. =) Tänk att Alvin redan ska gå på sitt första bröllop!

Jag vill önska er Rosanna och Anders all kärlek och lycka!

Nyfödda i Nt

Publicerad 2009-06-27 11:11:39 i Alvin <3

Idag är Alvin med i Nt. Det får inte missas. Men för er som inte har tidningen eller inte har tillgång till http://.nt.se/nyfodda/  lägger jag ut fotot här =)

Räklåda på Trädgår´n

Publicerad 2009-06-26 21:18:07 i Allmänt

Idag mötte vi upp mormor och moster på stan. Jag och Alvin tog en promenad i värmen dit. Vi alla var ute efter ett par skor till bröllopet men jag hitta tyvärr inget. Istället blev det lite till Alvin. Jag handlade en vagnmobil på casanova och en pipitröja på rosaelefanten. Mamma köpte två tjockisdressar på rosaelefanten för kalla kvällar och höstvindar. Vi lunchade på trädgården då det var sådant strålande fint väder och ville sitta ute. Räklåda blev det för oss alla tre. Rökta räkor med chilli och vitlöksdipp med bröd på sidan om. Fy fasen va gott de var!! Där kommer vi luncha fler gånger.





Ny frissad

Publicerad 2009-06-25 21:01:07 i Allmänt

Var på stan och klippte mig igår. Jag var tvungen att passa på att gå till frissan när Malin var med så hon kunde hålla koll på Alvin. Sen färgade jag också håret guld/brunt. Ingen större skillnad. Jag var på stan för att handla upp barnbidraget på kläder till Alvin men hittade tyvärr inte så mycket i hans storlek. Var speciellt ute efter en solhatt i st 48-50 men de var slut över allt och får inte heller in fler. Nu är höstkläderna på ingång. Nu i Juni? Hallå alla vi som får barn nu då? Ska inte de få ha några solhattar? Sjukt dåligt tycker jag! Och hur kul är det med höstkläder redan nu? Somaren har ju precis börjat! Tillslut hittade jag ilf en mjukisdrekt i blått i st 56 på Lindex och en tjock fliströja för kalla kvällar på Ekön på sis and bro. Sen var jag ju tvungen att handla lite  till mig själv med. ;) Det blev ett par slitna jeans, tjock tröja, kläning, linnen och smycken från Gina. Och på H&M blev det ett par byxor, shorts och en jacka. Blev sjukt nöjd! Här har ni mig i nya frillan och klänning! =)


cupcake

Publicerad 2009-06-23 21:16:31 i Tips

Ohhh, köpte världens godaste cupcake med nogat på coop. Den var verkligen super god, vilken dröm! Testa den ni med vettja. =)

En trevlig eftermiddag på landet

Publicerad 2009-06-22 20:05:54 i Allmänt

Idag hade Alvin tid hos BVC. Där mättes och vägdes han. Nu är han 50 cm lång och vägrer 3460 gram. Hans huvud har nu växt och blivit 34, 5 cm. Så han har skött sig väldigt bra. Efter läkarbesöket åkte vi ut till farmor och farfar. Där grillades det både korv och hamburgare. Himla gott! Sedan blev det lite fotboll och pillkastning. Jag vann som vanligt :P förloraren fick en liten kalldusch. 2-0 mig! Får se om det blir någon revanch i helgen? =)


Tillbax till vardagen

Publicerad 2009-06-22 12:22:47 i Allmänt

Nu är Richard tillbax på jobbet efter pappa ledigheten. Casey är entligen på plats hemma hos oss igen. Allt har verkligen gått jätte bra. Alvin är en sådan snäll pojke. Han skriker bara om han är hungrig. Får hoppas att det fortsätter så. Annars ligger han i vår famn och bara kollar runt och ser allmänt nöjd ut. Det är så härligt! Casey är också jätte nöjd och tillfrids. Hon luktar lite på Alvin och eventuellt pussas lite så går hon vidare. Hon har aldrig reagerat när han skrikit eller nåt. Ute på promenader går hon snällt igemter eller bakom vagnen. Aa det är verkligen jätte skönt att de gått så bra som det hitillst har gjort.

Välkommen hem Casey!

1 års saknad på 45års dagen

Publicerad 2009-06-21 21:34:15 i Allmänt

Idag har pappa varit borta i ett helt år. Det känns förjävligt! Hur kan de gått så fort. Jag får nästan ångest när jag tänker på det. Jag vill inte glömma bort honom. Jag vill inte ha några firanden där med minnen utan honom. Usch vad jobbigt det känns. Varför kunde han inte bara ha fått stanna här med oss? Varför hade han inte kunnat få bli morfar? Varför är livet så himla orättvist?

Pappa du är oss så saknad
grattis på 45års dagen
vi älskar dig



Jag och pappa ♥

Midsommar 09

Publicerad 2009-06-21 21:29:00 i Allmänt

Alvins första midsommar firade vi på lövtadslott. Där dansades det runt midsommarstongen och köptes lotter. Vi hadde picknick på en filt under ett träd. Det var verkligen både mysigt och trevligt. Alvin fick ett gossedjur min faster vunnit på lotterit. Det var en apa som fick hänga på vagnen. Firandet  fortsattes senare hos fam Friman. Där grillades det och lektes. Vi spelade båge kub och så hade vi frågesport. Alvn var verkligen populär. Det känndes som jag knappt fick se honom under kvällen. Han for runt där bland mina släktingar då alla ville mysa lite med honom. Det var härligt att se att han är älskad av så många redan. Aa det var verkligen en trevlig dag/kväll med trevligt sällskap, god mat och super fint väder. =)







Aqua golf

Publicerad 2009-06-17 20:35:37 i Allmänt

Idag spelade vi aqua golf med Elin och Tobbe. Ingen av oss vann något tyvärr, men vi kämpade. Det är ett litet träningspass det där med aqua golf. Man måste ju ta i så mycket för att golfbollen ska komma ågonstans. Efter det tog vi en pomenad hem där vi tog fram grillen. Till efterätt blev det muffins och lösgodis. Nu är vi mätta och belåtna som vanligt. :P


Besök hos öronläkaren

Publicerad 2009-06-15 21:24:50 i Alvin <3

Idag hade Alvin tid hos öronläkaren. Där gjorde de ett hörsel test på höger och vänster öra. Han klarade det galant på båda öronen. Skönt att veta att hörseln är okey. Han fick igentligen tid hos öronläkaren för två veckor sedan men då hade han för små öron och sonden var också ivägen. Alvin fck en ny tid istället. =)

I eftermiddas åkte vi ner till Richards jobb och visade upp vår käre son. Alla var så glada åt att se oss och presenter fick vi med. Alvin fick ett par tofflor, mössa, bodys och ett par shorts. Alla ville klämma lite på´n och mysa lite. Det var verkligen trevliga arbetskamrater där på Eon.

Efter besöket på Eon gick vi ner till stan och shoppade lite på H&M till oss alla tre. Alvin fick en body, pike tröja och en stickad tröja. Richard köpte en tunnare tröja och en hood tröja. Jag plockade på mig lite mer *som vanligt*, det blev ett linne, en klänning, underkläder och ett puder. Så nu blir vi fina till midsommar! =)

En vecka i klocket

Publicerad 2009-06-14 21:30:59 i Alvin <3

Denna vecka har vi spenderat hos syrran i klocket. Mamma har nämligen varit i sthlm hela veckan. Hon har varit på studiebesök på olika förskolor och varit på olika föreläsningar om förskolobarn. Denna veckan har vi bara myst och ätit gott. Farbror Tobias kom med present till Alvin. Det blev ett stort baby gym. Den gillade  Alvin skarpt. Han låg och kollade på alla leksaker i olika färger. Han hade också med sig guitar heros som vi spelade hela på kvällarna. Mamma kom hem på fredagen med presenter. Jag fick en fin klänning från Indiska och lille Alvin fick en ny mysig  Bukovski nalle björn. Vi har också varit ute mycket med hundarna, helst på rastgårn. Där trivs dom bra. Jag försökte få några bra bilder på dom i farten. Det var inte det lättaste kan jag säga. =) Vi har också varit uppe hos pappa på minneslunden och visat upp hans barnbarn. Han fick en buket blommor med hundkex och smörblommor av oss. =)



Nu har Alvin fått träffa sina sysslingar

Publicerad 2009-06-12 15:36:58 i Alvin <3

Här om dagen kom min äldsta kusin med hennes två barn och hälsade alvin välkommen till världen. Alvin fick världens mjukaste snuttefilt av dom. Den kommer han nog mysa mycket med. =) Eftersom Sofie är den ända i släkten som har småbarn så är det extra kul att träffa henne då man får mycket goda råd och förslag. Av henne fick jag tillexempel ett armband som man sätter på den sidan man senast amade på för att minnas vilket bröst han ska ammas på sen. Helt perfekt då jag annars ber Richard hålla koll. :P Och så tipsa hon om en kräm som hon hade till såriga bröstvårtor. Hon hade en tub med sig som jag ska testa. Jag är verkligen tacksam för sådana tips! Kevin och Klara verkade intresserade av lilla Alvin. De är så söta! Och igår på studentfirandet fick Alvin träffa hans tredje syssling Elias. Elias är son till  Richards kusin Emily. Så där har vi hans tre sysslingar. Nu får vi se när hans kusiner kommer?? Men det dröjer väl ett tag hoppas jag! ;)

 

 

Grattis farbror tobbe till studenten!

Publicerad 2009-06-12 15:09:41 i Allmänt

Igår var vi på studentfirande på landet. Richards lillebror tog studenten. Han  var fin i kostum, slips och hatt. Så nu har redan Alvin varit på studentfirande. Där fick han träffa gammelfarmor/farfar för första gången och resterande Hermansson släkten. Gammelfarmor ville genast hålla om lilleman. Sedan fick han vara i farmors famn med. Alvin fick också en del presenter precis som Tobias. Han fick en svartrutig skjorta, strumpor med en fotbolls kille på, en "liten jag" handuk/morgonrock, ett par mjukis tofflor och bodys med bamse, ankor och en bil. Tobias fick ett armband från guldfynd från oss som han verkade gilla. Det blev en del alkohol för´n med det är väl så det ska va, kul var det ilf. Hoppas du fick en fin studentdag!

Alvin på nya äventyr

Publicerad 2009-06-08 18:57:39 i Alvin <3

Idag började vi dagen med lite shopping på Maxihuset. Vi shoppade både till oss själva och till Alvin. Där lunchde vi på ett av deras resturangkök. Det blev kebab med bröd på delicius kebab, mkt gott. Jag ammade även offentligt där för första gången. :s Det kändes lite konstigt med tanke på allas värderingar om ofentlig ammning. Vet att det finns personer där ute som stör sig på det och tycker att man borde låsa in sig på någn toalett lr nåt om barnet blir hungerigt. Jag hör inte till den kategorin då jag tycker att barn liksom vuxna ska få äta om de är hungriga. Finns det något naturligare än att amma? Snälla så töntigt att störa sig på nåt sådant. Nu finns det så bra amningsbhar där det finns en liten ficka att slänga ut bröstvårtan ur. Så man behöver ju inte visa ett dugg när man ammar nu för tiden.

På eftermiddagen var vi på återbesök på sjukhuset igen. Alvin hade gått upp bra i vikt och blev där med utskriven. Det känns verkligen jätte skönt. Nu är han vår!

Sedan kom Rosanna med barnen och hälsade Alvin välkommen till världen. Vi fick en massa kläder, så kul!!

Besök av "tanterna" :P

Publicerad 2009-06-07 18:34:19 i Alvin <3

Idag kom tant Lina, tant Christin och tant Sofie på besök. Dom var sugna på att få träffa lilla Alvin. Vi fikade på Christins hembakade Daimmuffins, mycket goda! Alvin fick rosor, bodys och strumpor av dom snälla tanterna. :D Alvin låg mest och sov, men tittade då och då upp på sällskapet. Det blev en del foton och gulliga ord. Tack för idag tanter! =)

Grattis moster Elin!

Publicerad 2009-06-07 18:23:04 i Allmänt

Igår firade vi moster Elin som fyllt år. Vi firade med tårta och en underbar middag. Det blev köpt jordgubbstårta, grymt god, till middag blev det en underbar biffstroganoff. Av oss fick Elin ett linne till förmån av Aids från H&M. Kvällen blev lyckad och tjocka blev vi. :D


Dagens läkarbesök

Publicerad 2009-06-05 21:50:49 i Alvin <3

Idag var vi på återbesök på Barn avd 15. Alvin hade gått upp 115 gram vilket betyder att han har kommit över sin födelse vikt, så han blev av med sin sond. Det känns jätte skönt då man slipper att oroa sig över den och bara koncentrera sig på amningen. Nu kan man se Alvin utan slang och han är så vacker. :D

Alvins första bad

Publicerad 2009-06-05 11:28:39 i Alvin <3

Nu har Alvin fått sitt livs första bad. Vi använde oss av Weleda babys Body oil i badet. Det vårdar och skyddar barnhuden på ett naturligt sätt. oljan är helt oparfymerad och är gjord av barnmorskor och barnläkare. Alvin tyckte till en början om att ligga i badbaljan i det ljumna vattnet men efter ett tag var det inte lika kul. Han kanske började frysa? Så då kom tårarna fram. Han är för söt! Väl ur badbaljan fick han mysa i en jätte fin handuk med en nalle på huvudet som han fått från mormor. Då "mös" han. Alvin luktade underbart gott och blev jätte fin och krullhårig efter badet. Så han har ärvt min pappas och mitt hår. Yes! =) Varför luktar nyfödda så himla gott? De luktar myspys på nått sätt... Aa det är en underbar god lukt de har!

Välkommen hem kära Alvin

Publicerad 2009-06-04 17:02:19 i Alvin <3

Första natten hemma har Alvin sovit i sin fina säng. Första heldagen hemma har han legat i sin babysitter och i våran famn. Alvin har myst med sin nalle (kanin) han fick av sin pappa som välkommen hem present. På tal om det har också "tant" Malin varit här med världens finaste vas. En stor fin vas med Alvins namn och födelsedatum på. Helt perfekt blev den i våran hylla med finglas. Farmor har också varit här med nya kläder och en jätte fin blomma med hallontryffel till. Så sött och gött! =) Nu ska jag fortsätta mysa med min son...

It´s a baby boy! :D

Publicerad 2009-06-03 21:41:00 i Alvin <3

1 månad förtidigt föddes vår käre son Alvin. Vattnet gick strax innan 20:00 på söndagkvällen den 24/5 och på måndagkvällen den 25/5 på Urbandagen kl 23:15 föddes min Alvin. Efter en halvtimmas krystande var han snabbt ute. Han hade verkligen bråttom ut till välden.
 
Moderkakan kom snabbt ut efter Alvin formad som ett hjärta (Hjärtat är för oss en symbol av min pappa Urban som gick bort i camcer förra sommarn). Det känns verkligen som att Alvin var menad till oss från pappa eller liknande. Pappa pratade med mig och Richard en kväll när han var sjuk och sa att han trodde att vi skulle få en son i framtiden, så får vi det på Urbandagen. Är inte det lustigt?
 
Alvin vägde 2690 gram och var 47 cm lång. Huvudets omkrets var 33 cm. Alvin andades för fort när han föddes då han hade omogna lungor. Så efter födseln fick han hjälp av en cpap som hjälpte lungorna att tryckas ut. Han fick också ligga i en värmedyna då prematurbarn har svårt att hålla värmen själva. Sola fick han också då han hade gulsot. De gav honom också Antibiotika som alla prematurbarn för smittorisken då de har dåligt emunförsvar.
 
Alvin är inte strark nog att äta själv och får mat genom en sond, en slang som går genom näsan ner till matsäcken. Prematurbarn ska inte vistas i folksamlingar, inte heller träffa barn eller förkylda (lr annan sjukdom) pga smittorisken. De ska heller inte gå ut i kalt, regn eller blåsigt väder.

Efter 10 dagar på sjukhuset fick vi äntligen åka hem. Alvin orkar nu snutta och få i sig ganska mycket bröstmjölk men måste få resterande milliliterna i sonden. Var tredje timma, ovansätt dag eller natt ammar jag honom, matar honom med resterande i sonden och pumpar kontuneligt. Sedan får vi ca 1-2 timmas vila, sen är det dags igen.

Så fort Alvin blivit stark nog så hör jag av mig till er alla nära o kära så ni får se vårt lilla mirakel som inte kunde bli finare. Att man kan älska någon så mycket från första sekund man fäste blicken i´n. En sådan kärlek är starkare än allt annat. Tack för att just du Alvin blev vårt barn!
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela