Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Pepparkaksbak

Publicerad 2012-11-30 18:31:00 i Mat och bakning

Idag kom moster hit och bakade lite till advent med oss. Denna gång blev det pepparkakor i stora lass. Alvin åt ungefär lika mycket som han bakade men det blev en hel del krokodiler, dinosaurier och julgranar ändå. Milo fick också i sig en del pepparkaksdeg och det märktes i blöjan sen kan jag lova! I morgon blir det lussebak här hemma.

Längtan till Gekås, Ullared

Publicerad 2012-11-30 08:31:00 i Shopping

Ända sedan vi var i Ullared och shoppade julklappar den 24de september har jag fortsatt följa deras blogg och suktas dit varje gång jag kollar in bloggen. De har så mycket fina saker tycker jag till ett underbart pris oftast med. Det här skulle jag gärna vilja ha just nu i mitt vardagsrum tex. I mars/april blir det en resa dit igen och då blir det födelsedagspresenter till pojkarna -längtar! :-)

Årets första julmarknad

Publicerad 2012-11-29 19:43:34 i Allmänt

Ikväll gick vi ner på julmarknaden här nere där vi bor. De sålde fina julblommor och julkransar men jag köpte aldrig något då pojkarna hellre ville se på julshowen i kyrkan. Där spelade tomtarna musik och dansade. Det bjöds också på saft och pepparkakor till grabbarnas glädje. I helgen blir det fler julmarknader men då i stan.

Mor och son tid

Publicerad 2012-11-29 10:59:20 i Milo <3

Våra planer blev inställda idag så jag och Milo tog en mor och son dag och har bara myst och lekt tillsammans. Känner att vi måste ta vara på våra dagar då vi två bara är tillsammans då mina mammadagar börjar ta slut vilket betyder jobb/plugg för min del och förskola för Milo.
 
Egentligen har jag fler dagar att ta ut så vi skulle kunna vara hemma till sommaren iallafall men för Milos skull som är så social, utåt och lätt blir uttråkad hemma satte jag honom på förskolan nu till vintern vilket betyder att han kommer vara 1,5 år precis, vilket jag kan känna är en lagom ålder för förskolan. Hade det funnits mer aktiviteter för en 2-åring kanske jag hade varit hemma iallafall sommaren också men tyvärr är det ju inte så utan öppna förskolor och babysång osv är mer anpassat 0-1 åringar.
 
Milo har blivit så stor nu att han inte får ut så mycket av att hänga med små bebisar och då tycker jag att förskolan kommer passa honom bra!
 
Hur tänker ni angående förskolan för era småbarn?
 

Första snön!

Publicerad 2012-11-28 17:01:00 i Allmänt

Idag kom äntligen den första snön och la sig på backen där vi bor. Vi längtar efter den vita snön främst för att det är mysigt och att det lyser upp våra mörka dagar men också för att det finns så mycket roligt att göra med snön som att åka pulka, kasta snöbollar och göra snögubbar. Jag fick så mycket julkänsla av snön så jag satte upp våra julgardiner och gjorde det adventsfint hemma.

Bebisträff!

Publicerad 2012-11-28 12:04:13 i Allmänt

Efter att ha lämnat storebrorsorna på förskolan idag tog Jennie och jag en fika hos oss med småsyskonen. Det är så mysigt att vara föräldraledig och gosa med bebisar hela dagarna!

Nytt från P.O.P

Publicerad 2012-11-27 15:18:00 i Shopping

Just nu har Polarn & Pyret 20% rabatt vid köp av tre julklappar så passa på!
 
De här fina vantarna och mössan fick  Milo bla från P.O.P.
 

Under paraplyt

Publicerad 2012-11-27 09:24:50 i Allmänt

Tredje dagen på rad som är grå, trist och blöt. Idag kunde vi inte gömna oss från regnet då det är en "dagisdag" idag. Som tur var sov syrran över så jag slapp släpa ut Milo i spöregnet när Alvin och jag gick imorse. Alvin tyckte att det var jätte kul med regn och vattenpölar och skuttade hela vägen till förskolan idag. Nu ska jag och Milo ha en date med syrran på stan. Tjingeling!

Handavtryck överallt!

Publicerad 2012-11-26 11:00:42 i Barnen <3

Idag ramade jag in pojkarnas handavtryck och hamrade upp på deras rum. Det jag insåg då var att det hängde hand och fotavtryck på väggen mitt i mot med som vi gjorde när pojkarna var 4 månader gammla i gips. Trots att det är handavtryck lite över allt tycker jag ändå att det är fint då det är i olika former och matial. Hur har ni det i barnrummet?
 

Bebismys!

Publicerad 2012-11-25 11:21:03 i Allmänt

Idag välkommnar vi lilla Smilla till världen. Man ser ju nu hur stor Milo har blivit helt plötsligt!

Alvin 3 ½ år!

Publicerad 2012-11-25 08:34:00 i Alvin <3

Idag blir vår stora kille 3 ½ år gammal. Tiden bara springer iväg och jag minns så tydligt den dagen han kom till oss som igår. Han är verkligen inte vår lilla bebis längre utan han påminner oss ständigt om vilken stor kille han är.
 
Rörelser:
Kan stå eller hoppa på ett ben längre än 5 sekunder. Kan gå upp och nedför trappor helt utan hjälp eller stöd. Kan sparka en boll framåt. Kan kasta en boll med överarmen i upprätt läge. Fångar en kastad boll de flesta gånger. Kan gå både framlänges och baklänges, snabbt och bra. Händer och fingrar Kan rita fyrkanter och cirklar. Kan rita en människa med 2 - 4 kroppsdelar. Kan använda en sax. Börjar rita av bokstäver.
 
Kommunikation:
Förstår innebörden av lika och olika. Kan lite enkel grammatik. Använder meningar med 5 - 6 ord. Kan berätta och beskriva enkla saker. Mentalt Kan nämna ett flertal färger vid dess namn. Förstår vad det innebär att räkna och kan flera olika siffror. Börjar få en bättre förståelse för tid. Kan utföra instruktioner i 3 steg. Kommer ihåg delar av en berättelse. Leker mer fantasifulla rollekar.
 
Socialt:
Är intresserad av nya upplevelser. Samarbetar med andra barn. Leker mamma och pappa. Tycker om att klä ut sig. Löser konflikter genom förhandling. Är mer självständig och oberoende.
 
Emotionellt:
Fantiserar att okända saker är monster. Betraktar sitt "jag" som en egen personlighet med kropp, själ och känslor. Kan ofta inte skilja på verklighet och fantasi.
 

Repris på gårdagen

Publicerad 2012-11-24 14:14:00 i Familjeliv

 Precis som igår blev det en dag på stan idag med. Richard kom på att han också ville handla julklappar från honom som jag inte fick vara med på, så idag shoppade vi på varsit håll. Eftersom jag har hand om barnbidraget så är det jag som brukar handla allt till barnen utom mat, men en varsin julklapp har han alltid köpt. Jag vet inte varför han vill göra det för födelsedagar brukar han inte handla till eller alla hjärtans dag och sådana dagar. Julen är väl en dag för sig, en väldig mysig dag med familjen. Kul är det iaf för han handlar ju sådant jag inte skulle handla! Hur gör ni i eran familj?

Resultatet

Publicerad 2012-11-23 14:57:05 i Shopping

Vi blev några tusen fattigare efter våra shoppingturer på stan och Maxi med fika och lunch. Richard och jag hittade kläder till oss själva och barnen och en massa julklappar som innehåll både kläder och leksaker. Vi hann också gå in på ica och handla lite till fredagsmyset ikväll. Var även inne på TGR igen för mer pysselshopping. I år blir det ordentligt med julpyssel känner jag!

Vänner

Publicerad 2012-11-22 15:36:00 i Barnen <3

Det blev en trevlig stund på babysången med nya vänner denna gång för Milo. Däremot saknade han ju självklart Amelia som är mer i Milos ålder än Elton och Kevin som är mkt mindre. Milo sjöng och spelade instrument direkt när han kom innanför dörren så han vet vad som gäller där.
 
Efter Babysång och en middagslur hämtade vi hem Alvin på förskolan och där berättade Avins förskolelärare att Alvin varit världens bästa kompis idag som hjälper och stöttar sinna vänner. Då blir man stolt som förälder när man hör något sådant. Hoppas nu bara att han fortsätter så!

Passar på!

Publicerad 2012-11-22 09:39:07 i Allmänt

Pojkarna passade på att sova i "the master bedroom" när pappa jobbar natt (okey, de kommer in nästan varje natt ändå), men det blir extra mysigt och mer plats när pappan i huset inte sover hemma. Självklart försov vi oss i morse ända till 08:30 när Alvin ska vara på förskolan kl 09.00, så det blev en stressig morgon. Nu är vi påväg att möta upp Elton och Kevin för babysång. Pjuh!

Barnträff på öppnaförskolan

Publicerad 2012-11-21 19:33:00 i Milo <3

När Alvin var liten brukade vi hänga med Lina och hennes dotter på öppnaförskolan och idag var vi där igen, nu med småsyskonen istället. Det är lite mysigt att sitta och fika tillsammans när barnen sover, äter eller leker tillsammans och ta barnvagnspromenader ihop.
 
Tyvärr varar det inte så länge denna gång då Milo snart börjar i förskolan men det är ju inte förren i Januari så några träffar till kommer vi ju hinna med.
 
I morgon är det babysången som gäller tillexempel och snart hoppas vi att även Jennie dyker upp med nya dottern och Malin med nya sonen. Vilka mysiga barnträffar vi kommer att ha! =)

Julpysselinspersation

Publicerad 2012-11-21 08:45:00 i Tips

Igår tog vi oss en promenad till hobbybutiken i Mirum galeria för att handla lite julpyssel. Det blev lite silkespapper i olika färger för att göra fina smällkarameller och hjärtan att hänga i julgranen. Jag hoppas Alvin kommer tycka att det är lika kul som jag att pyssla till jul!

Äntligen är det ljust i vårt hem igen!

Publicerad 2012-11-20 15:36:00 i Home sweet home

Nu börjar dagarna bara bli mörkare och mörkare så vi bestämde oss för att sätta upp två taklampor på övervåningen. Annars har vi nöjt oss med golv och fönsterlampor i vardagsrummet och taklapor i köket men nu har vi även fått upp taklampor över matsalsbordet och vardagsrumsbordet med. Nu kan vi äntligen se varandra när vi äter i vintermörkret med!
 

Julkalendern 2012

Publicerad 2012-11-20 09:00:00 i Tips

I år är äntligen Mysteriet på Greveholm tillbaka som julkalender. Det var en av mina favoriter som liten så jag hoppas för barnens (okey Milo är väl lite liten än) skull att även denna julkalender ska vara lika bra. Tvkalendern är redan hemhandlad så nu väntar vi med spänning till den 1de december!
 
Handling:
 
Julkalendern 2012 heter Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst. Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. En ny familj kommer till slottet Greveholm. Där bor fortfarande spökena Jean och Staffan.
 
 
 

Lek och stoj på Busfabriken

Publicerad 2012-11-19 16:49:00 i Familjeliv

Idag åkte vi ner till Busfabriken för att träffa den sjungande och dansande elefanten och självklart för att busa en massa också. Milo har blivit lika vild som storebrorsan och springer istället för att gå och klättrar upp för ställningarna som en apa, så det gäller för oss föräldrar att hänga med. Den här gången tyckte Alvin att det var roligast att skjuta bollar då han når och siktar bra nu. Milo tyckte dock det var roligare att bada bland bollarna som vanligt. Det blev också en lunch där och lite shopping innan vi drog oss hemåt.
 
Nu väntar vi med spänning på ännu en liten varelse ska födas idag. Vi väntar bara på att smset ska komma!

Julnytt

Publicerad 2012-11-18 13:24:00 i Shopping

Det här fina julsakerna köpte jag till grabbarna på TGR igår. Alvin fick själv välja pussel och det stod mellan pepparkakan och snögubben. Idag när han la pusslet sa han -nästa gång vi går på stan ska jag köpa snögubben! Ängeln ska stå i pojkarnas fönster till advent och sedan fick de en varsin tomtenisse de själva valde färg på att hänga i julgranen. Alvin tycker det är så mysigt med dekoration och redan förra året gick han omkring hemma och sa vad fint det var när han beundrade vårt julfina hem. Jag kommer själv ihåg hur mycket mysfaktor juldekoration gjorde hemma när jag var liten och självklart vill jag göra detsamma för mina barn. Mysigt det ska bli med jul!

Sjukhusbesök och julshopping

Publicerad 2012-11-17 16:09:00 i Allmänt

Idag började vi dagen med en promenad till sjukhuset där Malin ligger inlagd med hennes nyfödda son på Neo avd. Dock fick vi bara se kort på pojken då han ligger i värmedyna och i dropp där inga barn eller bakterier får vistas.
 
 Efter sjukhusbesöket åkte vi ner till stan för lite julklappsshopping. Bla fick pojkarna en liten peng av gammelfarfar som vi gjorde av med på nya butiken TGR. Där köpte vi bla juldekoration, leksaker och fotoramar nu ska det bli fint i pojkarnas rum till jul!

Milo kan

Publicerad 2012-11-16 16:23:00 i Milo <3

Milo har blivit så stor på kort tid. Jag kan inte fatta att han inte är min lilla bebis längre.
 
 
Nya grejer han börjat med:
 
*Han går och hämtar Alvins pall på toaletten och ställer i köket för att klättra upp för att öppna skåpsluckan och ta kakburken.
*Han kommer med sina fingrar och säger killikill".
*Han tar av sig blöjan om det är för mycket kiss och frågar man honom ifall han bajsat tar han tag framtill i blöjan för att se om det finns bajs.
*Han pekar på det han vill äta och säger "dä" samtidigt som han smackar med munnen.
*Han spriner hellre än går.
*Han tar fram leksaker att ställa sig på för att nå tex dörrhandtag.
*Han säger "blä" om han tycker något är äckligt
*Frågar man vart magen drar han upp tröjan
*Han älskar sitt kök och kan "laga mat" och "fika" där i timmar
 

Bebismys!

Publicerad 2012-11-16 12:14:00 i Allmänt

Idag fick vi äntligen träffa Linas nykläckta lilla bebis, så liten och söt. Man blir alltid lika bebissugen när man ser de små. Här har vi fullt upp med våra två smågrabbar så här blir det inga fler, så ni får inte tro annat nu ;) Vi passade också på att träffa Jennie som har bf i morgon, kanske är bebis så puntlig att h*n kommer då? Spännande att det pluppar ur bebisar överallt. Imorgon ska vi få träffa Malins lillkille som fortfarande är kvar på sjukhuset. Säger bara bebismys!

Babysång

Publicerad 2012-11-15 15:55:00 i Milo <3

Idag är det torsdag vilket betyder babysång för Milo och mig. Tyvärr är det bara Milo och Amelia som varit där själva dom senaste gångerna och nu har ju Tessan börjat jobba så vi får se om det kommer några andra barn nästa vecka. Får försöka få med mig Lina som har en pojke som är en månad som kanske skule tycka att det vore kul att komma ut lite? Idag var det mest bus och lira med instrument som gällde för kidsen.
 

Vilken kväll!

Publicerad 2012-11-15 12:25:00 i Festligheter

Gårdagens date på stan var helt underbar! Vi började eftermiddagen med lite bubbel på Grand hotel med tända ljus och drinkar. Där spenderades en halvtimme vilket var perfekt för sedan behövde man verkligen kyla ner sig lite. Efter bubblet var vi varma och avslappnade och då fick vi ännu en drink och middag. Det serverades det fläskkött med egengjord pomme, beasås och sallad. Maten var helt suvurän och mätta och belåtna fortsatte vi kvällen på bion. Vi såg premiären av Breaking dawn part 2, vilken film! Hela kvällen var helt perfekt, hoppas nu på flera sådana kvällar med maken.
 

Ut på date!

Publicerad 2012-11-14 10:18:00 i Festligheter

Idag ska jag och Richard ut på date! Vi har inte gjort något bara han och jag sen typ vi var i Stockholm förra sommaren men då var jag ju höggravid med Milo. I somras var vi ju i och för sig ute och åt tapas en gång utan barnen vilket kändes lyxigt att kunna njuta av maten och inte skynda för att barnen inte kan sitta stilla. Idag har vi dock hela eftermiddagen och kvällen tillsammans.
 
Vi har planerat den här dagen ända sedan förra vintern men någon har alltid blivit sjuk osv så vi fått ställa in. Idag blir det dock av och det ska bli så mysigt och roligt. Först ska vi träffas på stan sedan ska vi gå till Grand hotell för bubbel och middag och sedan ska vi avsluta kvällen med bio.
 
Nu ska jag måla naglarna och packa väskan, tjingeling!
 

@ work!

Publicerad 2012-11-13 12:24:00 i Allmänt

Idag är det ombytta roller hemma, Richard är hemma med barnen och jag jobbar. Taborsbergsförskola behövde personal och iochmed att Richard är ledig idag kunnde jag jobba. Idag jobbar jag med förskolans äldsta barn dvs 5åringarna så det är lite annorlunda mot hemma då jag har småbarn. Pojkarna hann iaf vinka av mig imorse innan jag gick. Ikväll är jag hemma vid 17 till min kära familj igen.

Hundvakt

Publicerad 2012-11-12 13:33:00 i Familjeliv

Till Alvins glädje är vi hundvakt till syrrans hund idag till onsdag. Alvin brukar säga att Nellie är min hund och Casey din mamma. Nellie är lite mindre och tycker det är kul att kasta boll med Alvin medan vår hund är lugnare och hellre sticker med leksaken än lämnar tillbaka. Idag sken solen så skönt så hundarna har fått springa av sig lite ute på gräsmattan i det sköna vädret. Vi har där emot hängt på öppna förskolan med kompisarna hela förmiddagen. Nu får vi se vad eftermiddagen har att bjuda på.

Älskade pappa!

Publicerad 2012-11-11 18:33:47 i Allmänt

Idag är dagen då vi ska fira våran pappa. Tyvärr kunde jag bara tända ett ljus för pappa då han inte längre lever. Hade jag fått välja hade jag hellre köpt tio-lotter som vi brukade med förhoppning att bli rika. Tyvärr är ju inte livet rättvist, det är något jag lärt mig i livet. Som tur var kunde iallafall barnen fira deras pappa idag. Alvin sa -Grattis på farsdag pappa och gav bort paketet med förhoppning av att hjälpa till att öppna men pappa hade brottom idag. Paketet innehåll pojkarnas handavtryck som blev till spöken inramad som nu hänger på väggen. Hoppas ni.med firat era fäder ordentligt idag!

Födelsedagsparty!

Publicerad 2012-11-11 12:18:59 i Festligheter

Igår lämnade vi barnen hos deras mormor och farmor och farfar och hade middagsbjudning hos oss. Vi bjöd på paj med en god blandsallad till och självklart goda drinkar. Efter middagen åkte vi ner till Hugo för en bowlingkväll som slutade med att jag kom 3:a. Bättre lycka nästa gång eller vad säger man? Sedan avslutade vi kvällen på Cromwell house där vännerna bjöd på drinkar. Nu är Milo hemma, det är bara Alvin som fattas. När han kommer hem blir det att fira pappan i huset på farsdag för sedan kommer släkten på fika för att fira min födelsedag. Hoppas ni firar era pappor ordentligt idag ni med.

Familjemys <3

Publicerad 2012-11-10 09:40:00 i Familjeliv

Hela morgonen har den här familjen bara myst tillsammans först med en lång och härlig frukost och sedan i en varm och skön dusch. Kan man inte vara ute i kylan och leka för risk för sjukdom får man ta in leken och det gjorde vi i duschen. Nu sitter vi i våra morgonrockar och äter pepparkakor framför en disneyfilm tillsammans. Det finns inget bättre i hela världen än att få vara tillsammans med familjen. Vi passar på och myser nu för snart kommer barnvakterna då Richard och jag ska ha bjudning här hemma vilket slutar i utgång på Hugo med bowling och dans. Alvin ska till farmor och farfar och Milo till mormor så får de lite egentid med. Jag och Richard har inte haft barnvakt och hittat på något tillsammans sedan i somras när vi var i Skåne så det ska bli himla kul. Tur att Milo mår hur bra som helst nu så detta blev av!

Sjukstuga?

Publicerad 2012-11-09 10:32:00 i Milo <3

Igårkväll blev Milo varm och somnade tidigt för att sedan vakna ca 1 gång per timma under hela natten och gnälla. Det slutade med att jag gav han en Alvedon vilket inte hjälpte något ändå. Han har ingen feber, runt 37,5 har han nu men han är ändå hängig och trött. Kanske inte är konstigt efter en sådan natt. Nu får vi hålla tummarna att det inte blir något värre av detta nu när jag ska ha kalas i helgen. Såg också att Milo fått sina två hörntänder i överkäken så kanske är de som som spökar? När Alvin fick sina blev han också sjuk. Hur var det med era små?

Babysång och fika

Publicerad 2012-11-08 18:50:00 i Allmänt

Då var babysången igång igen efter en veckas lov. Milo tyckte som vanligt att det var roligt att springa omkring och stoja och har svårare att sitta still i ring och sjunga, då måste det isåfall vara instrument inblandat. Milo har iallafall koll på läget och vet vad vi ska göra här näst och vart. När ledarna säger att det är fika springer han snabbast till fikarummet. Det är det första han kollar in även att han tycker det andra är jätte kul med och egentligen inte fikar så mycket.
 
Efter att Alvin kom hem från förskolan fick vi besök hemma så vi satte igång att baka en sockerkaka. Även denna vännen ska ha barn snart så Alvin berättade stolt för de snart nyblivna föräldrarna att han minnsan också ska få barn när han blir stor. Hela tre stycken ska han ha också. Så rolig han är min plutt, han verkar ganska bestämd på det där då han nämt det flera gånger nu.
 
Imorgon blir det att träffa en annan höggravid kvinna (om hon inte fött innan dess!).
 

Äntligen är dom här!

Publicerad 2012-11-08 09:49:00 i Tips

Igår kom årets julkort ner i brevlådan och som vanligt blev vi supernöjda! Vi har beställt jukort från Vistaprint enda sen vi flyttade hemifrån. Innan vi fick barnen klädde vi alltid upp hunden så fint på julkorten. Om ni också vill göra fina julkort från Vistaprint så kika in här och gör en beställning.

Barnen bildar vänskapsband

Publicerad 2012-11-07 14:38:21 i Allmänt

Idag har områdets alla förskolebarn bildat ett stort vänskapsband på 164 meter. Tillsammans vill de visa allas lika värde efter likabehandlingsplanen som ni kan hitta  mer om här. Jag tycker att denna handling är ett jätte bra sätt att uppmärksamma detta fina budskap på.
 
LIKABEHANDLINGSPLANEN:
 
#Skolans Likabehandlingsplan styrs av diskrimineringslagen (2008:567) samt 14 a kap. skollagen (1985:100) #Diskrimineringsombudsmannen (DO) har tillsyn över diskrimineringslagen (2008:567). Barn- och elevombudet (BEO) och Skolinspektionen har tillsyn över 14 a kap. skollagen (1985:1100) om åtgärder mot kränkande behandling
#Skolan ska varje år upprätta två planer för likabehandlingsarbetet, en likabehandlingsplan(enligt 3 kap. 16 § diskrimineringslagen) och en plan mot kränkande behandling(enligt 14 a kap. 8 § skollagen). Planerna kan sammanföras till en, så länge innehållet uppfyller lagarnas krav
#Om skolan inte gör tillräckligt för att förhindra att en elev fortsätter att trakassera en annan elev, kan skolans huvudman bli skyldig att betala diskrimineringsersättning till den utsatte eleven. Detsamma gäller när skolpersonalbryter mot förbudet att utsätta elever för diskriminering och trakasserier
#Eleverna har rätt att vara delaktiga i planen. De ska delta i arbetet med att upprätta, följa upp och se över planen, enligt förordningen om barns och elevers deltagande i arbetet med planer mot diskriminering och kränkandebehandling. Delaktigheten ska anpassas efter elevernas ålder och mognad.
 
Alla uppgifter i faktarutan är hämtade från broschyren ”Förebygga diskriminering och kränkande behandling” utgiven av DO, BEO och Skolinspektionen
 

Ingen vanlig dag!

Publicerad 2012-11-07 08:46:01 i Me, My self and I

För det är min födelsedag! Yepp, då var man 27 år gammal. Det känns faktiskt jätte konstigt, tycker inte det var länge sedan man var 17 år men det är liksom 10 år sedan nu! Dagen började med att familjen sjöng så vackert för mig och visade mig upp till frukostbordet. Där hade de ställt fram frukost, paket och en fin teckning som pojkarna hade gjort. Love u guys so mutch!

Vänskapsband

Publicerad 2012-11-06 15:10:04 i Alvin <3

På förskolan idag har Alvin och de andra barnen fått göra vänskapsarmband. Jag tycker att det ger ett fint budskap till barnen och i morgon ska hela områdets förskolor samlas i centrum och bilda ett vänskapsband tillsammans för att visa på allas lika värde. Så kolla in bloggen i morgon så kommer ni få se hur det gick till.

Läskiga spöken

Publicerad 2012-11-06 10:17:00 i Tips

Jag och pojkarna har pysslat igen. Denna gång blev det läskiga spöken av handavtryck. Vi målade händerna med vit fingerfärg och gjorde handavtryck på ett svart ark och gjorde ögon och mun på spöket. Enkelt och jätte fint!
 
här såg det ut sist vi gjorde handavtryck och då blev det till fina giraffer.

Platserbjudande

Publicerad 2012-11-05 16:51:00 i Milo <3

Milo har fått dagisplats! Han fick vårt förstahandsval men han har ju syskonförtur så det är väl därför. Vet ju att det är fullt på förskolan och att fler har sökt. Skönt att ha det avklarat och ordnat. Det ska bli jätte spännande att se hur inskolningen kommer gå och få se hur storebror handskas med att ha lillebrorsan på hans dagis. Alvin går ju i stora gruppen och Milo kommer börja i den lilla med de kommer ju ses varje dag ändå. Tänk att lille Milo blivit så stor att han ska vara utan mamma om dagarna!

Sugen på något gott?

Publicerad 2012-11-05 10:52:00 i Tips

Maken gjorde något gott till familjen häromdagen nämligen vaniljglass med krossad choklad som jag tänkte dela med mig om här. 1 st vaniljstång 3dl grädde 3 ägg 1 dl vaniljsocker 5msk vatten 200g nöt chokladkaka GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången på längden och koka i vattnet ca 5 min. 2. knäck äggen och lägg vitan i en bunken och gulorna i en annan bunke. 3. Vispa äggvitorna med elvisp tills det blir en fast smet som du sedan kan hålla över huvudet utan att det rinner ut. 4. Vispa grädden och ställ den åt sidan 5. ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna och häll ner i gulorna, vispa sedan gulorna tillsammans med florsockret till en pösig smet. 6. Häll sedan i grädden i smeten med ägg gulorna och efter det vänder du försiktigt ner äggvitan 7.Häll därefter i blandningen i en burk och stäng locket. In i frys och efter ca 4 timmar en glassen klar att äta. I glassen kan man ha i vad som helst, vi blandade den med krossad choklad som vi vände i smeten precis innan den gick in i frysen. Hoppas ni gillar det lika mycket som vi!

The walking dead säsong 3

Publicerad 2012-11-04 17:00:00 i Tips

Idag har äntligen tredje säsongen av The walking dead premiär kl 22.00 på kanal 11. För er som inte vet vad det är så är det en skräckserie om att en zombieepidemi har brutit ut och de flesta människor är döda eller har förvandlats till zombies som ständigt letar efter levande kött. Dock finns det grupp överlevande som gör allt för att överleva! Det låter jätte töntigt, jag vet men för er som gillar skräck och att bli skrämd ska verkligen titta på detta!

Skumbad

Publicerad 2012-11-04 09:19:32 i Barnen <3

Vi börjar denna söndag med ett bad med bubblor. Alvin har inte gillat badskum förut utan mer tyckt att de har varit läskigt. Vet dock inte var han fått det ifrån men med brorsan i badet känner han sig nog tryggare för nu tjatar han om skum varje gång de badar. Nu blir vi rena och fina för en tripp till stan för lite lunch.

Middagsbjudning och kalas

Publicerad 2012-11-03 20:36:00 i Festligheter

Idag var vi bjudna hos Jennie, Lasse och Leon på middag och 3-års kalas. Alvin valde packet vilket blev verktyg med hjälm och en bil som Alvin själv slog in. Till middag fick vi kött sås och potatis som jag bara måste få receptet på. Himelskt gott med tårta till efterrätt med. Grabbarna, ja alla tre hade jätte kul och som vanligt var det full fart när Alvin is in the house. de spelade med nya instrument , lekte med radiostyrd lyftkran, bilar, tittade på film, byggde koja och hade disco. Kan det bli bättre? Inte enligt Alvin iallafall för han skulle minnsan inte med hem sen. Båda grabbarna somnade gott i vagnen på vägen hem sen iallafall. Tack ännu en gång för en jätte trevlig kväll!

Alla helgonas dag

Publicerad 2012-11-03 13:55:00 i Allmänt

Idag kom min farfar och sambo på besök. Vi tog en fika hos min mamma och tände sedan ett ljus för min pappa/barnens morfar/mammas man/farfars son på minneslunden och lämnade fina blommor. Alvin tyckte det var kul att träffa den äldre generationen och undrade när de skulle ses igen. Gammelfarfar lovade att komma och visa motorcykeln någon gång som Alvin älskar. När han blir stor ska han ha en grön motorcykel som morfar och gammelfarfar!

Halloweenfest!

Publicerad 2012-11-02 20:12:00 i Festligheter

Ikväll gjorde vi det fint med halloweendekoration och ställde till med fest! Vi klädde ut oss till pirater och lagade god trerätters med kladdkaka, blodigt grädde och blåbär till efterrätt. Vi fick ett jätte fint dekorationsfat som tack för inbjudan, visar det dock en annan gång. Nu kallar dock sängen för imorgon taggar vi för mer fest, nämligen 3-årsparty!

H&M eller inte?

Publicerad 2012-11-02 09:10:00 i Shopping

Jag skrev ju om en shoppingrunda på stan här om dagen eller var det förra veckan? Jag hittade iallafall dessa snygga byxor på rean bara 100 kr st på H&M.
Jag älskar deras moderiktiga kläder och deras prislapp därför har de länge varit en favoritaffär för mig. Dock har jag inte gillat deras syn på genus och nu får man höra om hur dåligt deras arbetsförhållande är utomlands. Jag har själv jobbat på H&M och jag vet att deras arbetsförhållanden inte är det bästa i Sverige heller. Vi får hoppas att H&M ordnar till deras arbetsförhållanden riktigt ordentligt nu annars är det vi som bojkottar H&M redan idag för någonstans måste man dra gränsen och det tycker jag man ska göra när det gäller utnyttjande av människor och slaveri!

Halloween på Kolmårdens djurpark!

Publicerad 2012-11-01 18:57:00 i Familjeliv

Idag har vi spenderat dagen på Kolmårdens djurpark med en massa läskiga gastar. Gastarna hade rövat bort Bamse och meningen var att man skulle fråga de läskiga varelserna om ledtrådar för att hitta honom igen men Alvin tyckte de var för läskiga för att fråga. Så fort vi mötte en gast gömde han sig bakom oss så han slapp möta dom.
 
I Bamses värld hade de spökläsning och inne i häxans hus visade hon upp en stor och läskig orm som Alvin inte heller ville gå nära. Men på avstånd tyckte han den var så cool som han själv sa. Både Alvin och Milo är väldigt djurintresserade och stannade länge vid varje djur och tittade och pratade med dom. Vi tog en fikapaus hos snöleoparden och då kom de två ståtliga djuren fram och showade för oss vilket var himla kul. Alvin och en av leoparderna gick bredvid varandra, fram och tillbaka som bästa kompisar. Alvin ville inte lämna leoparden sen.
 
Vi fick också se på två röda pandor som satt uppe i träden vilket Alvin hade sagt innan att han verkligen ville se då de gömde sig i somras när vi var där. Han tog fram en bok med en panda i morse och sa att de ska jag se i Kolmården idag. Sälarna var också väldigt roliga och kom fram nära oss och skvätte lite vatten så det stänkte på oss. Nyfikna djur de där och det är ju även delfinerna som var nästa djur att besöka. Vi gick in till lagunen för att titta på den nya delfinbebisen och var säkert inne en timma och tittade på dom när de simmade och hoppade om vartannat innan showen började. Alvin har ju alltid somnat så fort de släckt lamporna på delfinshowen och det var inte förrän i somras han kunde hålla sig vaken under hela showen där emot sov ju Milo då. Denna gång var båda grabbarna vakna och med stora ögon tittade dom på showen då gastarna var där och berättade för skötarna att de hade Bamse och om de inte lyckades skrämma oss skulle vi få tillbaka honom. Grabbarna diggade fanatiskt till musiken och klappade för fullt med händerna när delfinerna gjorde konster. Det var riktigt roligt och äntligen fick vi tillbaka vår Bamse!
 
Efter delfinshowen åkte vi linbanan som är en stor favorit för den här familjen. Alvin satt och berättade för oss vilket djur de var vi såg och hur farliga de var. Björnen och lejonen är hans favorit men också zebran är häftig. Det roligaste för Milo idag var nog ett uppträdande med sjörövare och sjörövarsånger. Då stod Milo upp och dansade och klappade händerna för fult i vagnen. Även Alvin tyckte det var mycket roligt men han föredrar nog djuren som är så himla spännande. Tack bästa Kolmården och Selma för en väldigt rolig dag hos er, får hoppas vi ses i sommar igen!
Vill ni se mer bilder från dagen gå då in och titta in bildspelet här!

Påväg mot äventyr!

Publicerad 2012-11-01 09:48:00 i Festligheter

Idag är det bloggträff på Kolmården och jag och min familj är bjudna. Alvin har tjatat i en vecka nu att han måste hitta Bamse efter att jag läste denna texten från Kolmården. Spöken på Kolmården – Bamse är bortrövad! Iiiiiih! Hela Djurparken är full av gastar och vålnader – och någon har rövat bort Bamse! Kom hit och hjälp oss att hitta honom igen. En del spöken är snälla och kan ge dig ledtrådar. Andra är ruskiga och bjuder bara på skrämselhicka. Och Spökhålan ska vi inte ens prata om…

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela