Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Hoppgunga

Publicerad 2016-08-31 15:12:36 i Juni <3

Nu har Juni fått testa på hoppgungan eftersom det enda hon vill nu för tiden är att stå upp i knät. Mjölksyran kommer snabbt då kan jag säga. Väl i hoppgungan stod hon mer och snurra än hoppa. Hehe men snart kommer väl det med!
 
Vi har också träffat prästen idag för att planera dopet. Hoppas nu bara alla kan komma! 
 

Hos mamma

Publicerad 2016-08-30 22:20:00 i Allmänt

Idag hängde jag och Juni i Lindö där vi hälsade på mitt jobb och tog en lunch hos mamma/mormor. Härligt att träffa lite folk igen!
 
Imorgon hade vi planerat in en träff på familjecentralen men det blev ändrade planer. Men mer om det imorgon!
 

Höstkläder (önskelista)

Publicerad 2016-08-29 12:02:00 i Kläder

Jag var inne på Lindex förra veckan för att handla kläder till Juni och till min förvåning hittade jag en massa till mig med som var fint. Har typ aldrig handlat där utan det har blivit mest HM, Bikbok och Ginatricot. Kanske börjar bli gammal, vad vet jag, men detta var iaf overhört snyggt och kändes som riktigt bra kvalité.
Till grabbarna inklusive min man handlar vi oftast på HM om jag inte beställer från Zara. Milo är minst intresserad av kläder sen kommer pappa R och Alvin älskar kläder lika mycket som mig. Det här är Alvins önskelista från HM.
Och till Milo plockade jag ihop detta som jag tror han skulle gilla.
Och här har vi pappa Rs stil.
Det här skulle vi bli snygga i till höst tror jag :)

Flickkläder

Publicerad 2016-08-29 08:40:00 i Juni <3

Asså hur fina kläder finns det inte till små flickor? Det går ju inte att jämföra med pojkkläder även om man hittar några guldkorn där med. Främst Newbie tycker jag har fina/söta kläder till pojkar och H&M har mer coola/moderna kläder till pojkar. Fina flickkläder kan man där emot hitta överallt!
 
Detta hittade jag iaf på babyshop.se, hur fint? Älskar verkligen den här stilen!
 

Sjukstuga

Publicerad 2016-08-28 10:17:00 i Familjeliv

Oj vad vi snorar allihop här hemma! Juni har tom feber sedan igårkväll. Stumpan har inte ens hunnit bli 3 månader och är redan sjuk. Har dock hört att många barn redan hunnit bli sjuka så fort höstterminen startat, bla går ju redan magsjuka. Jag är iaf glad att vi "endast" lider av förkylning en så länge.
 
Juni är lika go och glad som vanligt trots 38 g feber.

Riddarspel i Sörping

Publicerad 2016-08-27 13:47:44 i Allmänt

Idag åkte vi till Sörping för gästabud och riddarspel. Vi åt häxblodsklubbor och kollade på teater. Sen kollade vi in marknaden och åt lunch på en mysig innergård. På torget red sedan Robin Hood förbi, tyvärr hann vi inte se föreställningen då Alvin har simskola samma tid. Men vi hade det mysigt ändå med farmor, farfar, faster och farbror.
 

Överlever värmen i badet

Publicerad 2016-08-26 17:54:00 i Familjeliv

Så himla tur att R är ledig idag när det blev värmerekord här i Norrköping så vi kunde åka och bada efter skolan. Alvin slutar nämligen tidigare på fredagar vilket gillas här hemma!
 
Grabbarna sprang och bada i alla möjliga bassänger både inne och ute på badhuset. Rutschkanor fanns det också överallt vilket grabbarna också älskar. Tom Juni gillade att bada trots att det inte var uppvärmt till 37 g. Hon somnade tom i vattnet haha. Var nog skönt att svalka sig! 
 
 
Fick ett par badbyxor av vår snälla granne som passade Juni perfekt.🖒😊

Shopping

Publicerad 2016-08-25 13:09:00 i Home sweet home

Alltså det här med att gå hemma med bebis, vill man inte ha det fint hemma med nya gardiner och växter mm så vill man ut på stan och shoppa kläder. Pengar går åt hela tiden nu när man inte får in några (lr iaf inte lika mkt som när man jobbar). 
 
Den här månaden har det varit mkt höstnytt till barnen som nya ryggsäckar, skor, jackor mm och Juni som växer som ogräs behöver alltid något nytt. Till v-rummet blev det gardiner, kuddar, pläd, lampa och ram från H&M, hemtex och Mio. Till Juni blev det lite från Lindex.
 

Härliga sensommar!

Publicerad 2016-08-24 19:57:00 i Allmänt

Alltså hur härligt är inte vädret? Det gäller verkligen att njuta nu känner jag för snart kommer kylan igen! Igår satt jag och njöt i lugnet på altan när kvällssolen var som vackrast och barnen låg i sina sängar.
 Och idag badar grabbarna i den lilla bassängen för att svalka sig medan Juni ligger i skuggan.
 

Juni 10 veckor

Publicerad 2016-08-23 20:40:00 i Juni <3

Idag blir vår lilla Juni 10 hela veckor, så detta blir sosta vecko uppdateringen och så fortsätter vi månadsvis ist.
 
Jag och Juni har varit och visat upp oss hos min bm då jag var på efterkontroll och fick godkänt. Både jag och Juni hade fått hösta betyg sa hon att det stod i våra journaler så det var ju kul att höra.
 
Juni vill bara stå upp mest hela dagarna nu. Känns som det skulle vara en bra idé att ta fram hoppgungan, dock står det att den är från 3 månader har jag för mig. Annars är hon väldigt stadig i både nacke och rygg så hon håller upp sig väldigt bra. Dregla har hon också börjat med så alla dreglisar blir dyngsura på bara några minuter.
 
Juni har också haft en dejt med Liam som är 5 dagar äldre idag. Det var andra lekträffen redan. 😁
 

En Milo dag!

Publicerad 2016-08-22 19:44:39 i Familjeliv

Idag började vi dagen kl 7.20 när kl ringde för påklädning av alla barn, frukost och så gav vi oss iväg på cyklarna till skolan. Hemma igen tog vi mellis (honungsmelon) på altan och planerade in vad vi skulle göra. Eftersom det redan var över 20 g ville Milo till parken för bus och glass och så blev det. Vi gick även vidare till stan och handlade lite kläder till hösten.
 

Utan Alvin

Publicerad 2016-08-20 18:33:00 i Alvin <3

Idag började simskolan del 2 för Alvin. Då passade vi andra på att hälsa på mormor för fika och promenad. När Alvin hade simmat klart kom även han upp för lite glass. Mormor har även lovat barnen hennes pant om de sparar pengarna så det här ska bli kul att följa.
 
När vi sedan tog oss hem ringde Alvins kompis som ville leka, så vi lämnade över honom där innan vi kom hem igen. Så det blev middag utan Alvin också, men när han kom hem nu så fanns det ff varm mat åt honom. 
 
Så skönt att kunna äta ute igen. Hoppas på en fortsatt skön sensommar nu!
 

Förlovningsdag

Publicerad 2016-08-19 22:02:00 i Festligheter

Idag firar jag och R 9 år som förlovade. Efter middagen tog hela familjen en promenad i solnedgången och när kidsen somnade tog vi fram lite sparkling wine med 22 karat guld och lite smått och gott till som choklad och nötter. 
 
Tänk att vi har skapat ett helt liv tillsammans. Kunde man inte tro när vi först träffdes som 15/16 åringar och du hade byxorna ner till knäna och trodde du var dö cool. ;P
 
 Lööööve u babe ❤

Shopping i Maxihuset

Publicerad 2016-08-19 14:57:00 i Kläder

Idag efter att ha lämnat Alvin i skolan tog vi oss till Maxi för shopping. Juni behövde lite fler dreglisar och vantar bla. Sedan var vi sugan på revbensspjäll till middag och choklad till efterätt också, det är ju ändå fredag idag.
 
Efter en pokemonjakt parkerar vi nu rumporna i soffan. Revbensspjällen ska marineras och innan grillen tänds spelar vi lite tv spel.
 
Trevlig helg på er!
 

Dopkort

Publicerad 2016-08-18 21:03:23 i Juni <3

För 2 veckor sedan beställde jag hem dopkort på Juni i ett doptema man fick välja direkt på fuji och de kom hem här om dagen med endast fotot. Temat och texten var borta. Så tråkigt! Det var bara att sätta sig och klippa och klistra själv. Ajja så kan det gå!
 

1:a klass, 5-årsgrupp och BVC

Publicerad 2016-08-18 13:17:00 i Alvin <3

Åh, idag börjar min Alvin i skolan! Han var helt till sig i morse att han knappt fick i sig någon frukost. Tuffaste kläderna på och de bästa pokemon i handen sen va han redo. Hans kompisar mötte upp han på vägen och ropade "Tjena Alle" och så sprang de in till nya klassrummet tillsammans. Där fick de leta reda på sin plats med namn och på tavlan stod det "välkommen till SKOLAN"! Åh min stora kille.
 
Sedan var det Milos tur att gå upp på nya avdelningen för 5-åringarna. Där var det många inskolningar så Milo var lite tillbakadragen först. Sen hördes ett rop "MILOOO"! Det var Milos bästis och de sprang till varann för en stor, fet kram. Oj vad de saknat varandra. Kompisarna undrade vart Milo varit då vi varit lediga så länge, "hemma" svarade han. Fröken frågade vad han fått under sommaren, "en robot" svarar han då han tänkte på sin födelsedag. Fröken tänkte mer på lillasyster. Hehe!
 
Medan grabbarna hade fullt upp med nya inskolningar gick jag och Juni bort till BVC. Där fick Juni visa upp hennes fina leende och "prata" lite med tanten innan vägning och mätning. Som vanligt såg kurvan så fin ut, så fin att hon tom skrev ut den till oss. Hehe :)
 
Morgonmys <3

Höstnytt!

Publicerad 2016-08-17 16:21:00 i Home sweet home

Sitter på webben och beställer hem lite nytt till hemmet i höst. Eftersom man går hemma med bebis nu känns det ännu viktigare att ha det fint och hemtrevligt hemma. Tänkte beställa iaf nya gardiner o plädar. Är också ute efter nån mys belysning till v-rummet. 
 
Nästa får bli växter, men det tänkte jag inte beställa hem från webben. ;) Tänkte där emot gå bort till blomhandeln nån dag när grabbarna är på föris/skolan.
 Heminredning från hm och hemtex

Juni 9 v

Publicerad 2016-08-16 20:33:00 i Juni <3

Idag blir våran tjej 9 v. Som sagt springer bara tiden i väg för oss tycker jag, men vi njuter varje sekund. 
 
Vi har hunnit med att hälsa på både mitt, mormors och pappas jobb under dessa veckor, men när vi var på mitt jobb var Juni bara 1 v så blir nog att hälsa på snart igen. 
 
Vi har mest varit ute och gått i vagnen då vädret tillåtit det denna veckan. För herre gud vilka fina kvällar vi fått!
 
Det är fortfarande en rätt så trött tjej vi har och när hon är vaken ligger hon helst och myser i vagnen lr hos oss. Hon kan ibland vara vaken hela kvällen men oftast bara någon timme i taget.
 
Imorgon är det BVC igen så då får vi äntligen se hur stor hon blivit igen!
 

Tillsammans igen!

Publicerad 2016-08-16 20:10:53 i Familjeliv

Idag har jag och Juni promenerat i 4 h ihop med moster innan grabbarna kom hem. När alla var hemma drog vi sedan ut och testa Alvins nya inlines och efter middagen drog vi oss ut och cykla vid vattnet och kom inte hem förrän strax innan 20.00 efter en hel ute dag. Hjälp vad jag har ont i fötterna nu!
 
 

Egentid

Publicerad 2016-08-15 19:33:00 i Juni <3

Idag har jag haft egentid med Juni då grabbarna blev hämtade av farmor och farfar för bus och sleepover på landet.
 
Juni och jag passade då på att ta en promenad och hälsa på pappsens jobb. Vi gick också igenom stan för att sedan avsluta med en lunch i solen.
 
 
 

Födelsedagsfika

Publicerad 2016-08-14 14:09:00 i Familjeliv

Mormor fyllde år här om dagen så hon bjöd på fika idag då grabbarna ville sova över hos henne (skulle tagit fikan hos oss annars). Vi gav bort paketen igår, barnen gjorde handavtryck som födelsedagskort och skrev ett fint meddelande. Tror det blev en glad mormor!
 

Juni 2 månader

Publicerad 2016-08-14 09:34:00 i Juni <3

Så var det dags igen med ännu en milstolpe. Det blir några sådana det första året. Helst skulle jag vilja pausa tiden nu så hon kunde förbli liten i några år innan hon får bli stor och börja förskolan som ändå sker ganska snart efter födseln (vanligast vid 1-1 1/2 år) egentligen.
 
Jag och R försöker dokumentera så mkt som möjligt nu som joller, amning och snuttande av napp för att aldrig glömma. Vi passar också på att ta vara på varenda tillfälle vi får med att mysa med vår ännu lilla bebis. För vi vet ju som 3barnsföräldrar hur fort det går tills de blir stora och inte har tid med att mysa med sina föräldrar längre. För det finns ju faktigt inget mysigare än att mysa med sin bebis på sitt bröst! Tur att även Juni gillar det.
 
Vad har då hänt sedan förra månaden? Jo, hon har blivit ännu starkare i naken och far inte längre med den, står upp själv i knät, "skrattar", jollrar, får tag på leksakerna i gymmet, hon håller också på att träna att vända sig från mage till rygg.
 
 
 Vår älsklings tjej tränar, och tränar på att bli stor. :)
 
 

Besök

Publicerad 2016-08-12 16:49:00 i Allmänt

Idag plockade vi de sista rabarberna och gjorde både paj och saft av det. Jag behöver väl knappast förklara hur gott det blev? Smask, smask! Som tur var kom farmor och farfar hit så vi kunde bjuda på allt smarrigt.
 
De har precis kommit hem från en semesterresa så de hade även presenter med sig till oss alla. Juni fick en jätte söt bil som var mjuk och gosig bla.
 

Höstväder

Publicerad 2016-08-11 21:47:00 i Allmänt

Ojojoj, hösten är verkligen här! Temperaturen har sjunkit till ensiffrigt, det blåser, regnar och haglar. Idag hamnade vi mitt i en sådan skur och när det slutade regna som värst kom vi hem som tre blöta hundar, Juni var torr och hade det gött i sin vagn med regnskydd och allt.
 
Undrar om man ens kan sitta ute och ha kräftskiva i helgen nu när temperaturen sjunkit så dant?
 
Inne mös vi och blev varma igen så fort vi fick av oss de blöta kläderna.

Snygga nappar

Publicerad 2016-08-11 06:35:00 i Shopping

Alltså vilka fina nappar det finns nu för tiden. Jätte cool design från märken som Tommee Tippee, NUK och Elodie detals. 
 
Frågan är nu vilken Juni vill ha? :)
 

Pockemon go

Publicerad 2016-08-10 20:27:42 i Familjeliv

Jag hade inte fattat att de var så många som spelar Pockemon go som det faktiskt är. När det kom under semestern gick vi ut med barnen och letade lite och det var väl inte mer med det. Idag var vi runt åbackarna och folkparken och där spelade typ varenda en. Helt sjukt alltså! Alvin tycker det är kul då han har både filmer och kort sammlade i pärmar så han känner igen figurerna vi fångar.
 
Jag tycker det är kul att jag nu äntligen slipper gå själv på promenader, nu får jag lätt med mig både man och barn ut. :)
 
 

Begagnat

Publicerad 2016-08-10 10:26:30 i Juni <3

I går var min syster inne hos våran granne (de är vänner) och kom sedan över med en hel påse med kläder som Juni fick. Det var en hel del söta kläder i st 56, så himla snällt!
 
 

Vimpel

Publicerad 2016-08-09 22:04:00 i Juni <3

Idag kom Junis vimpel jag beställde här om dagen från imse design. Jag blev verkligen jätte nöjd, valde nämligen att skriva  ❤Juni❤ i den.
 
 

Juni 8 veckor

Publicerad 2016-08-09 09:29:00 i Juni <3

Denna morgon myser vi med våran lilla 8 veckors dam. Tänk att det redan gått 8 veckor sedan förlossningen och kulan på magen.
 
Juni börjar nu uppskatta att busa och mysa med sina bröder som älskar att vara nära henne hela tiden. 
 
Mina fina, fina barn! 💕

Bus i parken och snark

Publicerad 2016-08-08 20:19:46 i Allmänt

Vet inte om jag vågar skriva det här för då vänder det väl illa kvickt, men Juni är fortfarande en sådan mysbebis! Hon gillar ff att bara ligga i vagnen/famnen och bara titta runt lr så sover hon och myser ordentligt med sin snutte. Så fort hon får den somnar hon nästan på stört, ovansätt om hon var trött innan.
 
Det passar oss bra då vi har två till att ta hand om och de är inte direkt lugna och har aldrig varit. ;P Idag hängde vi nämligen i parken igen med kompisarna.
 

Junis önskelista

Publicerad 2016-08-08 16:31:00 i Kläder

Det finns ju så himla mycket fint till flickbebisar att jag typ dör, iaf dör ekonomin för mig. Haha! Detta önskar sig iaf Juni till hösten :)
Newbie 
 
Lindex
 

Rastar grabbarna

Publicerad 2016-08-07 14:58:00 i Familjeliv

I fm drog vi till vasaparken för att rasta barnen och kolla in loppisen. Efter ett tag tröttnade jag och Juni så vi lämnade grabbarna för shopping på stan. Jag hittade en hel del på rean igen. Det blev lite till dopet, Juni fick lite smått och gott och grabbsen fick nya pennor och pärlor bla.
 
Nu har vi lite att göra idag med. :)
 
 

Underhåller barnen

Publicerad 2016-08-06 22:49:00 i Allmänt

Igår när pappa R jobbade 14-22 blev det inte så lätt för mig att ta hand om allt här hemma. Grabbarna lekte högljuda flera gånger så Juni vaknade under vilan. Jag fick då låta de leka ute lr i varsina rum (dock lyckades de hela tiden hitta tillbaka till varann) så Juni skulle få sova. Grannen ringde också på 2 ggr så hunden skällde och väckte Juni osv. Hon blev rätt grinig utan sömn så jag inte kunde laga mat då det bara var min famn som gällde, jag var rätt slut när R kom hem sen med andra ord.
 
Idag kom mormor hit för att underlätta och då var Juni helt plötsligt helnöjd med att ligga i vagnen lr babysitten och somna tom där helt av sig självt. Vi hade då tid med att spela både Memory, frågespel och ABC spelet. Vi målade och gick även promenader. Det blev en helmysig lördag i det vackra vädret!
 
 

Planering inför dop

Publicerad 2016-08-05 17:46:00 i Juni <3

Förra veckan pratade jag med vår "familje präst" om dop och idag ringde vi och beställde tid i kyrkan. Så söndag den 18/9 blir det av, dock inte i den vanliga kyrkan.
 
Dopkorten är gjorda och påväg hem till oss nu oxå så nu är dopplanering i full gång.
 
 

Hälsar på!

Publicerad 2016-08-04 17:41:00 i Familjeliv

Idag passade jag och Juni på att hälsa på mormor på hennes jobb. Hon är lärare och barnen har ff sommarlov så hon fixade och gjorde det fint i deras nya lokaler idag. Juni sov under hela rundvandringen men är pigg och glad nu i sin babysitter.
 
Nu är också grabbarna hemma igen efter bad och bus bla med övernattning hos farmor och farfar. 
 
Så här kul har grabbarna haft, plus att de kom hem med en massa presenter!

Jobb och shopping

Publicerad 2016-08-03 19:33:00 i Barnen <3

Idag började pappa R att jobba efter 2 månaders ledighet. Jag har varit lite nojig över att bli lämnad själv med 3 barn och hund men morgonen gick jätte bra. Sen kom farmor och farfar och hämtade barnen för en övernattning.
 
Jag passade då på att göra stan med syrran. Vi besökte två butiker som säljer begagnade barnkläder och leksaker. Där fyndade jag bla ett abc spel till grabbarna och en tröja/topp från pop till juni och två par pyxor från Newbie och Name it. Super nöjd blev jag! En ny mobil över vaggan hittade jag oxå från Lindex för 99 kr.
 
 
Så första dagen ensam med Juni var super. 🖒😊
 

Juni 7 veckor

Publicerad 2016-08-02 12:56:00 i Juni <3

Idag firar vi att Juni blir 7 veckor med ett läkarbesök.
 
På 2 v hade hon gått upp 500 g och växt 3 cm. Hjärtat, höfter och reflexer såg oxå bra ut även denna gång på lilltjejen.  
 
Juni har även börjat kommunicera med oss genom läten och skratt allt mer. Hon har blivit riktigt kittlig den här lilla damen. Och eftersom hon är vaken allt mer nu har man fått se hennes personlighet mer vilket är jätte kul. 
 
Sover gör hon oxå bra. Senast sov hon 10 h under natten utan mat.  
 
Favoriten just nu är att ligga naken på magen på en mysig filt och bara titta runt och lyssna på våra röster, med en napp i sin mun.
 

Playdejt

Publicerad 2016-08-01 16:54:08 i Familjeliv

Idag var vi bjudna ut till kompisarna på landet. Där bjöds det på både fika och bus i flera timmar. Kul när både barn och vuxna går bra ihop! ;)
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela