Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Richard 32 år

Publicerad 2017-01-31 19:12:54 i Allmänt

Idag har vi firat våran Richard med thaimat, tårta och paket! Av mig fick han en tröja och vr glasögon så nu ska vi bla åka berg och dalbana! Hihi :D
 

Smoothie

Publicerad 2017-01-30 14:11:00 i Mat och bakning

En favorit här hemma är bär och frukt med olika tillbehör, speciellt smoothie gör vi väldigt ofta som barnen verkligen vräker i sig. Juni fick självklart också smaka och det gick hem även hos henne. 10 poäng av 10!
 
Denna smoothie innhåller naturell yoghurt, banan och blåbär

Kalas nr 2 och tjejträff

Publicerad 2017-01-29 10:03:00 i Festligheter

Igår firades Richard av hans familj och ännu en gång fick han fina presenter, precis som han önskat sig. Även detta sällskap gillade semlorna så dom gick verkligen hem, så kul!.
 
Senare på kvällen hade jag en dejt med Malin och cicci på stan, dock blev cicci sjuk. Vi käkade lite (läs mkt) på Poncho för att sedan avsluta kvällen på cromwell, där även 2 av mina kusiner dök upp. Jätte trevlig kväll!
 

Kalas för Richard

Publicerad 2017-01-27 18:40:00 i Familjeliv

Idag firade vi våran pappa Richard med hemmagjorda semlor och paket. Barnen beställde också kolasnittar och kokostoppar som är en favorit här hemma. Kläder och köksredskap stod som vanligt på önskelistan och självklart fick han vad han önskade sig. :)
 

Handling på g

Publicerad 2017-01-25 13:47:51 i Allmänt

Efter ha lämnat Alvin på skolan tog vi andra oss till stormarknaden och handlade hem matvaror och ny mikro. Milo råkade ha sönder våran här om dagen. Sa jag att han tillsammans med sin storebror har haft sönder Alvins fönster, deras tv, en mobiltelefon, 2 surfplattor och nu mikron bara under denna vinter? Japp, så har vi det och detta var bara dom stora sakerna, leksaker och smycken går sönder typ dagligen här hemma. :(
Juni somnade gott på citygross medan Milo fick hänga på farbror och kolla på trucken och så vidare i butiken.

I egen säng

Publicerad 2017-01-25 08:47:00 i Barnen <3

För första gången på väldigt många år har jag och Richard (nästan) fått tillbaka våran säng för oss själva. Hunden är ju gammal nu så hon får sova med oss igen för annars blir hon förvirrad och nattvandrar och gör på sig innom hus (blir 13 år i år). 
 
Milo har alltid sovit i egen säng och har verkligen föredragit det ALLTID, när han är trött säger han till och går och lägger sig. Så har ALDRIG Alvin varit, tvärtom så är han sån som aldrig vill gå och lägga sig och somnar istället med paddan eller vad de nu kan vara och sover helst hos oss eller lillebror, ALDRIG ensam förrän nu. Nu har han börjat sova själv, dock händer fortfarande att vi hittar honom sovande skavis med brorsan.
 
Juni  har jag alltid lagt i egen säng men när hon velat amma på natten har hon somnat om med mig sen men nu när vi är på väg att sluta med amning och nattmat över lag sover hon hela nätter i sin säng så duktigt.
 
 

Egentid med loppan

Publicerad 2017-01-24 10:14:21 i Allmänt

Nu är grabbarna bus på skola samt fsk och jag och Juni får där med lite egentid. Vi började med en barnvagnspromis runt pryssgården när vi ändå var ute, hade egentligen tänkt handla men det var visst
översvämning i butiken så vi gick vidare. Väl hemma har vi ätit ostmackor med te för min del och nu ska vi strax bada, en vit tvätt är i maskin just i detta nu oxå som snart ska hängas upp, tjingeling!
 
 

Vårnytt till barnen

Publicerad 2017-01-23 14:22:00 i Kläder

Solen lyser och fåglarna kvittrar utanför fönstret och jag drömmer mig bort till våren (även fast jag vill ha en månad av snö först).
 
När man har tre barn gäller det att planera i god tid vad barnen behöver så man inte står där och det är 10-15 plusgrader ute och ingen av dom har vårjackor, kepsar, fingervantar, tennisskor, regnkläder, kepsar eller vad det nu kan vara. Kan bli rätt dyrt och åka iväg och spontanshoppa då.
 
Milo brukar ju allt som oftast ärva kläder av Alvin men nu sliter han så mycket på kläderna att iallafall skor och byxor alltid går sönder. Men tröjor samt jackor brukar han kunna ärva. Juni har ju en del efter kusinen men de är födda i olika årstider (vinter och sommar) så det brukar tyvärr inte bli rätt storlek så det blir mycket nytt till henne med.
 
Nu har jag suttit och klickat hem/fönstershoppat lite till barnen iallafall. Lite inspiration till killar från zara.se
Insperation till flickor från hm.se
 

Tjejkväll hos mamma

Publicerad 2017-01-22 15:46:46 i Allmänt

Syrran, jag och Juni tog oss ut till mamma igår för tjejkväll med övernattning. Vi beställde hem indiskt och kollade i fotoalbum och snackade skit till 01.00 på natten haha. Trevligt värre!
I affären :)

Övernattningsgäster

Publicerad 2017-01-21 15:39:00 i Allmänt

Igår kväll ringde mobilen då syrrans lägenhetshus stod i eld för andra gången denna vecka och de hade då blivit utkörda av polis och brandmän. När de kom hit fick de precis veta att de misstänkte mordbrand och de var rökfullt i trappgång och luktade även jätte mycket rök i lägenheten. Läskigt då det som sagt bara var 3 dagar sedan den första anlagda branden i källaren. Alvin fick följa med sin morbror bort och prata med poliserna och brandmännen medan de släckte elden och tömde lokalerna på rök så han var uppspelt när han kom hem.
 
Hoppas syrran får tag på nytt boende snarast iaf tills pyromanen är bakom galler!
 
Juni och Lea i spjälsängen, snacka om bebismys 😍
Bilder från nt.se 

Solig dag

Publicerad 2017-01-19 15:48:49 i Allmänt

Idag lös äntligen solen så vi bestämde oss för att ta mellis ute efter förskolan idag. Vi mötte upp kompisarna och matade änderna och käka mellis vid vattnet tills solen gick ner. Underbart!
 

BLW

Publicerad 2017-01-18 12:39:00 i Juni <3

Min unge vägrar ju äta puré men äter glatt om hon får hålla i småbitar själv och tugga i sig. Då minnsan fnittrar hon och trycker i sig glatt, haha. 
 Här får hon mjukt ris, vitabönor, fakukorv och majs.

Tulpanens årstid

Publicerad 2017-01-17 09:12:00 i Allmänt

Jag försökte hinta Richard i förrgår att det var tulpanensdag och jag hade en ny vas att inviga och efter att Richard säger att han ska åka i väg och handla är mina förhoppningar stora. Hem kommer han sedan med... Macdonaldsmat.. vad ska man säga? Haha! Men igår då kom han minsann hem med tulpaner bara så där (utan att jag visat min besvikelse)?! Ibland händer det bara helt enkelt, hahaha. :D
 
Grabbarna är nu lämnade på skolan/fsk och för Milo för första gången sedan jullovet. Vi har slappat och myst hemma länge nu då jag både känner att man får passa på när man kan iom att jag ändå är hemma samt att han börjar i skolan i höst och då är det inte lika lätt att ta ledigt (även om man får i fsk klass) och att RS viruset är så otroligt stort i år, så kan man skulle man helst ha syskon hemma så mkt som möjligt från fsk var rådet om man har bebisar hemma. 
 
Så nu sitter jag här med en varm kopp te i lugnet då Juni fortfarande sover gått i vagnen sen lämningen av grabbarna. Frågan är nu om man ska ta tag i tvätten eller sätta på en serie? Hmm... ;)
 
 

Junis säng

Publicerad 2017-01-15 14:55:00 i Juni <3

Idag åkte vi till babyproffsen och köpte nytt spjälskydd och sänghimmel (samma som till vaggan) till Juni och jag blev så nöjd. Köpte även sängkläder från Newbie här om dagen som jag bara älskar, desutom på rean nu! 😍
 
Spjälsängen är från Rosa elefanten och den har även grabbarna haft. Jag är lika kär i den nu som då. ❤
 

Kompiskalas

Publicerad 2017-01-14 15:55:00 i Milo <3

Sedan Milo fick sin första inbjudan till kompiskalas utan mamma och pappa har han svävat på moln. Inte bara för att det var hans första inbjudan men oxå var det hans bästa kompis som fyller år. Idag var äntligen dagen med stort D här. 
 
Milo började dagen med att rita teckningar där han skrev deras namn osv på. Sen slog vi tillsammans in pokemonkorten i starwarspapper. Tydligen var det kompisens bästa paket fick vi höra när vi hämtade sen så det vart lyckat. 
 
Milo badade och tog på sig shorta och slips för det ska man ha på kalas enligt Milo (precis som storebror), spelar ingen roll om kalaset är i lokala gympasalen. ;) 
 
När Milo kom hem undrade han vems kalas vi skulle gå på i morgon då han älskar kalas. Hehe så med andra ord var det inga problem att lämna honom där. Dessutom delade han med sig av godispåsen han fick med brorsan. Snälla, omtänksamma Milo!
 

Juni 7 månader

Publicerad 2017-01-14 10:43:00 i Juni <3

I em blir Juni 7 hela månader. Vi har alltså haft äran att få skratta, kramas, gosa och busa med vår egna lilla lillasyster i 7 månader nu. Tänk att hon blir 1 år om mindre än ett halvt år. Galet!
Juni står upp och tar något steg när hon håller sig i ett bord, soffan eller dylikt. Hon börjar också släppa taget i tron om att hon kan stå själv och då faller hon ihop som ett korthus haha. Med andra ord har de första blåmärkerna dykt upp, mammas plutt. <3
 
 
Hon ställer sig fortfarande i kryppositation men landar direkt på magen innan hon kan ta sig någonstans. Mamma och babba roppar hon ff på och 2 tänder har dykt upp i underkäken. 
 
 
Matpure, gröt eller välling funkar fortfarande inte med det gör plockmat och då slutar hon knappt äta haha. Men hon är fortfarande väldigt tuttig och vill dit så fort hon blir hungrig eller trött. Känner dock inte att det är bråttom med att sluta amma med tanke på alla sjukdomar som går nu osv.
Nu när tänder börjar dyka upp är det lite gnäll på natten för tillfället, vi som alltid haft så tur med sömnen. Dock sover hon bra på morgonen och hela dagen men vid 23 på kvällen kommer gnället. Stackars liten. ❤
 

Älskade fredag

Publicerad 2017-01-13 15:31:29 i Allmänt

Äntligen är det fredag, dock fredag den 13e, men låt oss nu inte vara skrockfulla. Detta blir en bra dag, herre gud det är ju fredag! Trevlig helg på er.
.
Idag har vi haft fredagsmys med kusinen när Alvin varit i skolan

I parken

Publicerad 2017-01-12 13:57:29 i Familjeliv

Denna förmiddag har spenderats ute i parken. Vi passade på att ta en långpromenad då det ändå var plussgrader ute. Lite mellanmål och bus med kusinen för Milos del medan Junis sov ända tills vi kom hem igen :)
 

Sittvagn

Publicerad 2017-01-11 13:41:00 i Juni <3

Här har vi Juni i sittvagnen. Trodde hon skulle vara mer med nu och hålla sig vaken när hon såg mer, men icke. Hon somnar fortfarande varje gång vi går på promenad haha.
 

Spel

Publicerad 2017-01-10 19:28:39 i Familjeliv

Idag har vi spelat spel, pysslat och lagat mat tillsammans på våran sista lediga dag tillsammans innan skolan börjar i morgon. Det blir långa dagar har Alvin bestämt då han längtat så mkt och Milo får ledigt hela veckan ut.
 

Liten börjar bli stor

Publicerad 2017-01-09 22:25:00 i Juni <3

Idag har vi bytt ut Junis vagga (som hon inte använt på flera veckor) till spjälsäng samt liggvagn till sitt. Iom att hon ställer sig upp själv nu, ålar omkring samt aldrig ska ligga ner frivilligt längre så var det dags. Liten börjar bli stor!
 Täcke, samt spjälskydd ska hämtas hos syrran och ny sänghimmel ska köpas snarast ;)

Roligt jullov

Publicerad 2017-01-08 10:58:00 i Barnen <3

Vilken tur att vi fick några minusgrader och snö på jullovet tillslut så vi kunde åka ut i backen, testa nya skidorna samt glida på glajorna. Pojkarna älskar allt med snö o göra! Vi har tom letat efter en resa till fjällen men R får inte ledigt från nya jobbet oturligt nog. :/
 
 

Middag hos mor

Publicerad 2017-01-07 22:49:00 i Festligheter

Idag var vi bjudna hem till mamma/mormor på den årliga steken. Alla vi ÄLSKAR stek, potatis, såsen, morötterna -så gott! I år åt tom Alvin bra, han har verkligen börjat äta bra över lag, börjar nog bli stor nu. Tydligen var jag likadan som liten, inget som märks nu dock ;P
 

-21

Publicerad 2017-01-06 16:36:00 i Barnen <3

När graderna sjönk till  -21 förfrös dörrlåset så nyckeln fastna. Haha så sjukt! Det har fasiken varit svinkallt idag med så vi fick ställa in skridskodejten med kompisarna idag. När graderna gick upp till -8 gick grabbarna ut till pulkabacken och var ute hela eftermiddagen. Nu myser vi dock med varm choklad i soffan för burrr så kallt det är ute!
 

Smällkallt

Publicerad 2017-01-05 15:45:00 i Barnen <3

Trots att det är 12 minus ute har grabbarna redan hunnit vara ute och lekt 2 ggr. De vill göra en snögubbe men det är för kallt. En annan gång!
 

Sleepover hos mormor

Publicerad 2017-01-04 17:26:00 i Allmänt

Igår till idag har grabbarna grus hängt med lillkusinen hos mormor. De har målat, lekt i snön och fikat i massor. 
 
Detta betyder att jag och Juni fått lite egentid. Först var planen att gå på julrean men iom RS viruset som skulle varar värre än vanligt i år struntade jag i det. Blev hämtmat och mys hemma istället.
 
Idag var planen att gå på barnvagnspromenad men iom all snö och blåst blev det en kort promenad. Tom hunden ville inte vara ute som annars älskar snö. Haha!
 
 

Rulla, rulla liten bulla

Publicerad 2017-01-03 13:23:00 i Mat och bakning

Idag har vi rullat köttbullar för glatta livet. Till köttbullarna beställde Alvin, potatis, brunsås, lingonsylt och inlagd gurka. Och dom alla tre åt som grisar, aldrig sett någon av dom äta så mycket och Alvin åt tom mer än mig.
 
Ni som känner oss vet att mina barn inte är några storätare så när de äter 5 respektive 3 stora köttbullar blir jag chockad!
 
Juni har vi inte heller fått i mer än någon tesked och hon åt också bra nu, kanske för att hon åt med och samma som oss, med gaffel? Vilket fall som helst fick köttbullarna godkänt!
 
 

Pepparkaksrivning och främmande

Publicerad 2017-01-02 17:10:07 i Allmänt

Idag har barnens kompisar varit här på fika, bus och spel. De hann tom springa ut och leka också. Alvin och jag började dagen med att baka apelsinmuffins och kokostoppar dagen till ära. Och när kompisarna åkte revs pepparkakshuset som nu ligger i grasbbarnas mage. Haha!
 

Bye bye Julen!

Publicerad 2017-01-02 09:26:00 i Home sweet home

Lika härligt det är att ta fram julen, lika härligt är det att ta bort den med tycker jag. Barnen däremot gillar det inte alls, det enda de kan gå med på är att förstöra (läs äta upp) pepparkakshuset. Haha!
 
Julpyntat har vi iallafall hunnit med i år och så här blev det. Dock är det bara blommorna kvar nu :)
 

Gott Nytt År!

Publicerad 2017-01-01 23:08:42 i Festligheter

Hoppas nya året börjat bra för er mina vänner, och kommer fortsätta så med såklart!
 
Vi firade in nya året med mormor och syrran med familj. Jag och Richard severade 3 rätter i form av krustader, baconrullar och småpajer ihop med jordgubbsbål. Till varmrätt blev det oxfile och potatisbakelser med rödvinsås och chokladmousse med hallon och daimkross till efterrätt. Vi bjöd också på lekar och spel, tror nog jag hade mest tur där haha. Lite bilder från kvällen kommer här.
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela