Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Bröllopsfotografen

Publicerad 2009-10-29 12:00:23 i Tips

Igår gick vi på bio och såg filmen "bröllopsfotografen". Den var inte bara rolig utan den hade också ett budskap. Så igår var farmor och farfar barnvakt under bion för första gången vilket gick jätte bra.

Filmen var hela 2 timmar lång och jag längtade jätte mycket efter Alvin men viste att han var i goda händer. Jag kände helatiden som jag glömt nått när jag är utan Alvin. Det är liksom något som fattas. Men det är väl så nu i början. Har ju inte varit utan honom mkt. Under dessa 5 månaderna har vi nästan blivit sammanväxta. =)

Lite kort om filmen då: "Bröllopfotografen" är en komedi av Ulf Malmros. Ni som sätt filmen "smala sussie" kommer att känna igen er. Robin smala sussies "Pölsa" försöker sig på en ny karrier som fotograf. Han bor med sina föräldrar i värmland där det inte finns några jobb. Han beger sig därför ut till storstaden Stockholm. Robin försöker jobba sig upp bland högklassen med sitt långa svarta hår och gothstill och blir tvungen att ändra på sig för att bättre smällta in.  Det är bara det att nu är han ju inte "Robin" längre utan ett riktigt svin med dyra kläder. Allt detta för att få vara överklass.

Gå och se den, den är riktigt kul!

Alvin -vilken modell

Publicerad 2009-10-29 11:33:19 i Alvin <3

Idag fotograferade vi Alvin i en studio på en fårfäll. Alvin log och skötte sig jätte fint. Lite dregel kom ju förstårs helatiden vilket var lite jobbigt att torka bort när man försökte få honom att se glad ut. =) Jag valde att ha Alvin naken trots att jag klädde upp honom fint med POP kläder. Allt han hade på sig var hans fina halsband han fick av hans gudfar. =) Jag lägger in bilden på bloggen så fort jag får hem den.

Har också köpt en tripp trapp stol till Alvin. Den är verkligen super, han sitter jätte bra i den. Den kostar 1600 kr på babyproffsen och finns i olika färger. Köper man den nu får man med ett bord till. Vi valde att köpa färgen: naturell.

Bildbevis

Sista dagen på babymassagkursen

Publicerad 2009-10-27 16:06:07 i Alvin <3

Idag hade vi tyvärr den sista lektionen i babymassage. Vi utövar massagen i ett nedsläckt rum med tända ljus och värmefläckt. Idag hade vi även lugn musik på som bebisarna verkligen gillade. Så nu är det över och det känns jätte tråkigt men som sagt fortsättningen följer hemma. Nu ska jag försöka mig på babysim med Alvin balvin ist. Det ska också bli jätte kul.


Alvin 5 månader

Publicerad 2009-10-27 15:58:21 i Alvin <3

Alvin har hunnit bli 5 månader i söndags. Gud vad fort tiden springer iväg. Alvin har börjat gå i sin gåstol och är så duktig. Först gick han bara bakåt men nu går han även framåt. Han tycker bäst om att gå fram till bokhyllan och ha ner böckerna, spisen och tvn är också väldigt intressant. Allt som kommer i hans väg ska han genast känna lite på och stoppa i munnen, så det gäller att vara på sin vakt nu. Alvin har också fått börja med gröt till kvällsmat och någon smakprov på mat och det går jätte bra. kul att byta ut bröstmjölken lite.

Alvins milstolpar:
 • Kan sitta med stöd
 • Sträcker ut armar och ben och kröker rygger när han ligger på mage
 • Kan lyfta huvud och axlar när han ligger på rygg
 • Kan hoppa upp och ner om du håller honom under armarna och låter honom balansera på dina lår
 • Kan med lätthet stoppa föremål i munnen
 • Kan upptäcka små föremål
 • Håller huvudet stilla när han sitter upprätt
 • Fortsätter att bli duktigare på att rulla
 • Kan klara att stå korta ögonblick med stöd
 • Gillar att göra bubblor
 • Lägger nya ljud till sin verbala repertoar
 • Uppskattar enkla orsak och verkan-lekar, som att slänga något på golver för att se dig plocka upp den
 • Skrattar och ler oftare
 • Börjar urskilja även svagare färger
 • Förstår varifrån ljud kommer och vänder sig mot nya ljud
 • Härmar ljud och gester
 • Jollrar
 • Uppskattar kramar och smek
 • Tycker om att se dig prata
 • Lättdistraherad
 • Uppvisar stark tillgivenhet till föräldrar och syskon
 • Gråter när du lämnar rummet
 • Kan ge kramar och pussar
 • Skrattar åt dina rolika ansiktsuttryck

På väg till babymassagen

Publicerad 2009-10-20 10:16:55 i Alvin <3

Nu är jag och Alvin på väg till babymassagen. I dag är det nämligen kursens näst sista dag. Det känns verkligen jätte tråkigt då Alvin gillar massagen väldigt mycket. Så det är lite synd. Jag ska ju förstors fortsätta hemma men ändå. Det blir ju inte på samma sätt och inte lika disciplinerat. Nu funderar jag på att börja på babysim istället. Jag har ju hållt undan ifrån badhuset med rädsla för svininfluensan och då inte för min skull utan för Alvins. Så vi får väl se om jag vågar mig på det nu.
 

Tatuera in en hyllning till Alvin

Publicerad 2009-10-13 13:36:15 i Alvin <3

Både Richard och jag funderar på att tatuera in Alvins namn eller något som påminner om honom på våra kroppar. Vi vet inte vad vi vill ha än, och jag är inte säker på om jag vill ha någon överhuvudtaget. Jag tycker dock att det vore en häftig hyllning till honom!


Den här tatueringen hittade jag på expressen, allt om barn. Nåt liknande Richard har funderat på.

Dagens vill ha:

Publicerad 2009-10-12 19:47:36 i Alvin <3

De här skorna skulle Alvin ha! Så himla söta. De är av Timberland och kostar 399 kronor. De får han önska sig i julklapp. =)
gipstavla

Publicerad 2009-10-09 12:14:13 i Alvin <3

I veckan  var jag och Alvin på öppnaförskolan. De har "babyöppet" på onsdagar då de har lite sång och fika mm. I onsdags gjorde vi gipstavlor av barnens händer och fötter. Alvin skötte sig jätte bra och avgjutingarna blev jätte fina, vilket mästerverk!. Det var inga problem med personalens hjälp. Nästa vecka skulle tavlan vara klar då får ni se hur fin den blev. Tavlan blir verkligen ett exklusivt minne för livet.

Här har vi en handavgjutning i sand. Här kan du beställa den.

Babymassage

Publicerad 2009-10-06 21:21:03 i Alvin <3

Idag började vi dagen med lite babymassage. Det var andra gången på kursen idag och det gick jätte bra. Det var tredje gången vi testade på massage och de två första sov Alvin. Men inte idag, utan idag var Alvin medvillig och verkade gilla hela massagekonceptet. Vi masserade både fötter, ben och mage idag och jag tror inte Alvin hade nån favorit utan han gillade nog allt lika mycket. Babymassage är bra för barnets utveckling. Med beröring knyter man inte bara band med sitt barn och lär sig barnets signaler. Med babymassage behöver inte barnet blöjor, får sällan kollik och sömnstörningar.

Så sätt igång och massera era barn där ute!

Nu är hösten här på riktigt

Publicerad 2009-10-02 22:15:49 i Alvin <3

Ja nu är verkligen hösten här. Dame vad kalt det är ute och kalare blir det. Jag har entligen fått plocka fram Alvins Tumme overall. Gissa om han blev söt i den?! Jag älskar den verkligen. Den  är så himla mjuk och skön. Känns inte som jag kunde ha köpt en bättre. Eller det var egentligen en present i från mormor :)

Vad vacker hösten är! Vilka färger det kommer fram ute. Jag älskar hur fina trädens löv blir. De röda och gula som blandas med de gröna löven blir ju så underbart fint.  Jag måste ta med systemkameran ut i skogen och fota! Får se om det blir några bra bilder till en tavla?! Tänkte också plocka kastanjer, nypon, rönbär, ekollon, oxelbär och små gulliga kottar för att göra någon fin dekoration. Det blir mitt nya projekt i helgen.


(haha vad söt han blev)
Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela