Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Igår kväll klippte jag Alvin för första gå...

Publicerad 2010-08-31 16:35:32 i Alvin <3

img_5189 (MMS)

Igår kväll klippte jag Alvin för första gången. Vill ju inte klippa bort hans fina lockar såklart utan tog bara bort ca 1/2 cm. Det gick rätt bra att klippa honom då han satt i pappas knä. Richard försökte distrahera Avin så länge jag klippte honom som bara var ca 5 minuter. Nu får vi se när nästa klippning blir. :) Kolla vilka så söta axlar han har, åh min lilla bebis! :P

Idag har Alvin fått nya skor. Ett par gumm...

Publicerad 2010-08-30 18:39:50 i Alvin <3

img_3096 (MMS)

Idag har Alvin fått nya skor. Ett par gummistövlar ifrån P.OP av mormor och ett par tenniskor utav märket Nike av mig. Supersnygg kommer Alvin att bli i dessa skor i höst. Kommer självklart att lägga in foton senare på Alvin i hans nya skor. :)

Årets kräftskiva

Publicerad 2010-08-29 12:45:28 i Allmänt

Igår var vi på kräftskiva hos min käre mor. Alvin var inte alls intresserad av kräftorna eller räkorna denna gång. Han har smakat förr och tyckt om det men nu var han nog för trött. Alvin fick istället kladda med godis under kvällen. Snacka om att Alvin var lycklig!

Annars hade vi jätte trevligt med god mat som kräftor, räkor, pajer och vitlöksbröd. Längtar redan till nästa års kräftskiva!

Nej!

Publicerad 2010-08-28 11:19:50 i Alvin <3

Alvin har börjat att säga "nae" och "nej" nu. Han härmar antagligen mig. Under en vanlig dag här hemma säger jag säkert "nej", "Ajjaj" eller "nae" till Alvin minst 100 ggr. Nu har alltså Alvin tagit över det ordvalet. Kanske är det lite tjatigt att få höra att man aldrig får gära något "fel". Jag vill inte vara tjatig så nu ska jag försöka tänka på mitt ordval. Annars lär jag få höra "Nej" ifrån Alvin ett antal gånger om dagen jag med. =)

Nu har jag tänkt att säga vad han ska göra istället för det jag skulle ha sagt "nej" till. Alltså råda honom till det "rätta". Vi får se hur det går. Framtiden får utvisa. =)

Överbeskydda inte era barn

Publicerad 2010-08-27 10:07:29 i Tips

Enligt en artikel på Aftonbladet finns det föräldrar som tror att det är säkrare att låta barnen sitta framför datorn än att vara ute och leka. Överbeskyddande föräldrar utsätter sina barn för större faror än de som låter barnen ta fler risker. Enligt experterna är det bättre att låta barnen "spika och tända eldar" än att sitta framför datorn. Även om barnen får skrapsår och blåmärken så lär de sig mer om deras kroppar och vad  kroppen klarar av. .

Låt barn vara barn. Det är så de lär sig -genom lekar.

(Alvin leker med sin bil)

Alvin skötte sig jätte bra hos tandläkaren...

Publicerad 2010-08-26 16:11:04 i Alvin <3

img_2287 (MMS)

Alvin skötte sig jätte bra hos tandläkaren de berömde honom hela tiden. Alvin satt lugnt i stolen och lät den kvinnliga tandläkaren göra sitt jobb. De tyckte tänderna såg fina ut, tandköttet var svullet och flärpen hade fått mest stryk då den lossnat. De valde att inte göra något just nu då det ändå såg fint ut. Om 2 månader skulle vi på återbesök. Jag köpte "Paroex" som jag skulle badda med 2 ggr om dagen med. Efter besöket fick Alvin en liten kanin (mjukisdjur) eftersom han var så duktig.

Alvins första tandläkarbesök

Publicerad 2010-08-26 09:55:02 i Alvin <3

Igår ramlade Alvin ur vagnen. Han sällde sig upp och föll rakt ner med ansiktet först. Han slog då i tänderna så han började blöda och blev sedan helt blå i tandköttet (inre blödningar). Nu dagen efter ser jag också att flärpen mellan de två översta tänderna har lossnat. Vi fick en tid till tandläkaren idag vid 15.00 då de eventuellt ska klippa bort flärpen och känna lite på tänderna (så de sitter som de ska). Såklart har jag redan kännt att de inte är lösa och tittat att de inte förflyttat sig men jag tycker det känns bäst att ett proffs får kika lite på det med.

Så nu ska min käre son till tandläkaren för första gången och det lär inte bli ett trevligt besök.


Unisex

Publicerad 2010-08-25 11:38:04 i Sarah talar

Jag köper det mesta ifrån Polarn och pyret till Alvin. Allt ifrån kläder till strumpor, ytterkläder och skor. Det är inte bara för att de har bra kvalité (utan det tar jag som en självklarhet) det är mer deras filosofi. Deras filosofi är nämligen att de gör kläder för BARN inte för POJKAR eller FLICKOR. Det handlar då om UNISEX.

Unisex handlar alltså om saker som passar för båda könen. Det vill säga att man tar bort pojk/flickavdelningar osv i butiker för att det ska passa alla istället. Detta tycker jag är ett bra tänk. Flickor ska också kunna leka med exempelvist bilar utan att behöva skämmas för att gå till pojkavdelningen i butiken och detsamma gäller pojkar som tillexempel vill ha en docka. För att då slippa detta tar man då bort dessa avdelningar och det blir alltså mer tillåtet för flickor att leka med bilar och pojkar att leka med dockor. -Superbra tycker jag!

På tex P.O.P har jag faktiskt köpt röda kläder till Alvin, på babyproffsen röda saker som tex en babysitt, Sis and bro har haft en kompanj med unisex pyjamasar som jag såklart också köpte och i Alvins rum har han bla färgen rosa. Vi har alltså en unisex tapet i Alvins rum som innehåller färger som rosa, gult, grönt och blått. Visst har det blivit mestadels blått till Alvin men det är inte bara för att det är en pojkfärg utan mer för att jag gillar färgen och att han passar så bra i den. Om jag någon gång får en flicka så kommer jag då låta henne ärva Alvins kläder och leksaker trots att hon är flicka. Jag skulle också köpa mycket i blått (mer än vad jag köper rosa saker till Alvin). Allt detta för att jag gillar mer färgen blå en rosa (hade själv ett blått rum som liten). Visst skulle jag även köpa en massa rosa saker till henne med men jag gillar tanken att slippa tänka att jag måste köpa"flickfärger" eller "pojkfärger" till mitt barn.

Idag har inte alla kommit lika långt som P.O.P när det gäller att tänka unisex. Tillexempel på H&M har de "Hello Kitty" till flickor och "Spiderman" till pojkar typ. Det är alltså antingen klara färger (mest rosa) till flickor och trista mörka färger så som blått, grått, brunt och svart till pojkar. Skit trist tycker jag! Bara för att Alvin är en pojke så ska han vara mörktklädd och tuff? Han ska alltså inte få vara fin och söt i färger? Nae detta tycker jag är så sjukt dåligt att jag har lust att bojkotta H&M totalt. H&Ms försvar ska då vara att de tillverkar kläder till så många länder och alla länder har inte kommit lika långt som Sverige när det gäller unisex. Gör någon skillnad då! Ett sådant stort företag med lika stort inflytande kan göra mycket, - om dom vill, vill säga. Detta gäller de flesta klädbutiker som säljer barnkläder alltså inte bara H&M utan också tex Lindex, Kappahl och Åhlens.

(Alvin i sin röda tröja)


(Alvins tapet med rosa)

(Alvin i sin unisex pyjamas)

Rabarberkräm

Publicerad 2010-08-24 09:41:23 i Tips

Här om dagen gjorde vi rabarberkräm här hemma. Vi har fått otroligt många rabarber i trädgåden i sommar. Det har även blivit några rabarberpajer också. Får se vad vi gör här näst, kanske rabarbersaft?

Vi kokade iallafall 20 st rabarberstjälkar med vatten, socker och mjöl tills de blev tjockt och vips så var det klart. Det blev mycket gott. Alvin gillade krämen med. Han äter och äter och äter utav den. Både till frukost, mellanmål och kvällsmat ibland. =)

Dop

Publicerad 2010-08-23 08:14:33 i Allmänt

I lördags var Alvin på sitt första dop. Det var lille Milou som döptes i borgskyrka. Dopet var kort och fint vilket var skönt då Alvin inte kan sitta still så länge. Alvin kunde dock inte sitta still de sista 10 minuterna då han knallade omkring i kyrkan. Som tur var va han inte den ända. Alvin liksom Milou skötte sig jätte bra under hela cermonin.

Lille Milu var så vaken och nyfiken och började bara gråta när hon fick lite vatten på huvudet då hon blev döpt. Så söt så. Lite skillnad från  Alvin som bara sov genom hela dopet. =)

Tack så mycket för att vi fick närvara vid Milous dop <3


(Här knallar Alvin omkring i kyrkan)

Då var semestern slut

Publicerad 2010-08-16 14:04:45 i Allmänt

Back to reality. Nu är semestern över och vi är hemma i vardagen igen. Vi har haft 4 härliga veckor (trots att vädret kunde varit bättre) på landet. Sista helgen i Juli drog vi till Stockholm där vi shoppade, åt gott och drack drinkar på olika barer. Det var riktigt trevligt med fint hotell och allt. Självklart saknade vi vår Alvin balvin som hade det jätte bra hos mormor på landet.

Semestern har vi alltså spenderat ute i stugan i Abboreberg där vi har solat, badat, ätit gott och tagit många fina promenader.

Alvin har tagit sitt gåkörkort och går numera omkring istället för at krypa. I början var han så vinglig och söt och nu är han så säker och stolt. Mammas duktiga pojke!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela