Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Ny dator

Publicerad 2009-03-31 11:28:12 i Allmänt

Igår kom paketet på posten. En liten söt dator! Den är bara 8,9 tum och väger inget alls. Där med lite svår att använda. Knapparna är så små. Men man vänjer sig väl snart. Söt är den iallafall. Vi fick med en jätte snygg skinväska till datorn med. Richard har redan gjort datorn till hans egna, döpt den o allt såg jag nu i morse. Som vanligt är alla "ting" hans och alla kläder och heminredning mitt. Så rolig är han. Nu ska jag gå och sätta min prägel på den! :P hehe



Solen är tillbax!

Publicerad 2009-03-30 10:47:10 i Tips

Nu är det vår i luften igen. Hoppas den är här för att stanna nu. Det har varit för mycket snö och minusgrader nu att jag är så trött på det. Nu vill jag inte se snö på hundra år! hehe, alltså till nästa jul ;) . Och vad hör våren till om inte glass? Vi testade den nya GB glassen Wisch. Glassen är en  kaka med vaniljglass och chokladkross i mitten av kakan. Den var faktiskt himla god, men väldigt stor, så det blev att äta halva först och vänta ett tag så åkte nästa halvan ner med. Den var väldigt mäktig. Men jag rekomenderar er verkligen till att smaka den nya glassen. Nu är det så skönt med en värmande sol utanför fönstret att vi måste ut i den. Ligga lite på gräsmattan och mysa med en pinne eller hur Casey? :P



Släck för miljön!

Publicerad 2009-03-28 21:39:47 i Tips

Ikväll kl 20:30-21:30 släckte vi lamporna för miljön. Det är Världsnaturfonden, WWF, som ligger bakom manifestationen vars syfte är att minska utsläppen och rädda miljön.

Så här stod ljusen tända hos mig.



    

Casey har fått en ny vän =)

Publicerad 2009-03-28 17:58:00 i Allmänt

Idag var vi och hälsade på den nya valpen. Casey var så försiktig och skötte sig jätte fint. Casey var så intresserad och ville lukta o ha sig så hon dreglade ner den lilla valpen. Nellie ville mest bitas och leka. De var så söta ihop. Kul att det gick så bra så de kan bli bästisar nu till sommarn när bebisen kommer. När Nellie blivit lite större kanske Casey kan leka med henne mer. Nu är det ju en stor stoleksskillnad att Casey inte vet hur hon ska bete sig eller äns ställa ner tassen. Kan tänka mig att de kommer racea bra sen när hon blivit större. De kommer få en mycket rolig framtid ihop känner jag på mig. :D



 

Nya gardiner

Publicerad 2009-03-26 19:02:41 i Allmänt

Igår på stan var vi på Hemtex och kollade på gardiner. Jag köpte nya till köket. För några veckor sedan köpte jag ett par gardiner från Shape, de kom också upp idag, så här blev det. =)

Tredje trimestern

Publicerad 2009-03-26 11:10:28 i Graviditet nr 1

Idag går jag in i V 28. Alltså är jag inne i den sita trimestern, trimester tre. Bebisen har börjat sparka innåt nu mot kissblåsan och revbenen. Vet inte ifall bebisen har vänt sig så det blivit så? Huden mitt på magen fortsätter att "svida" så snart kommer väl bristningarna, skulle chansa på V 30 där någonstans!

Jag är på dag 190 av 280. (67,9%). Är i vecka 28. Har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0). Jag är i 6:e kalendermånaden. Är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).  Jag är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis: väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång fötterna mäter 5 cm. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Jag: Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.





Handling på babyland

Publicerad 2009-03-25 20:35:03 i Graviditet nr 1

Det blev en babysitter och skötbordsmadrass på babyland idag. Det var inte så mycket rea som vi trodde. Hämtade också ut babypaketet som man får gratis. Det innehöll en luktfri och miljövänlig blöjhink, napp, blöjor mm. Sen får  man mer när man fått barnet. Nu känns det som vi har fullt med babysaker överallt i lägenheten. Vi behöver mer plats. =)

     





















Våffeldagen =)

Publicerad 2009-03-25 12:43:39 i Allmänt

Idag blir det att baka våfflor, mm så gott! Har både grädde och glass med sylt till. =) Tror det är Richards favvorätt, han tycker det är sååå gott. Så han blir någ glad när han kommer hem och möts av våfflor i köket. :D

Fakta om våfflor:
Man kan spåra firandet av Jungfru Marie ­Bebådelsedag så långt tillbaka som till 500-talet. Man firar den 25 mars, vilket är nio månader före jul och Jesu födelse. Förr kallades Maria även för ”Vår Fru” och därför kallas även Jungfru Marie Bebådelsedag för ”Vårfrudagen”. Att det sedan blev ”våffeldagen” tros vara ett hörfel, ”Vårfru” blir lätt ”våfflor”.



Idag ska jag och Lina gå på stan och shoppa lite, blir såklart en fika med. Får se om hon har lite skvaller ;) . Själv har jag masser att prata om som vanligt :P . Richard ska till babyland som har rea idag, hoppas han hittar nåt. =)

Söta valpar :D

Publicerad 2009-03-24 17:26:40 i Allmänt

Idag åkte vi och titta på Elins lilla valp. De var inte stora. Nellie, Elins valp vägde bara 450 gram. På torsdag ska hon redan få hem henne. Så kul! Jag kommer aldrig glömma när jag fick hem Casey, det var den bästa dagen i mitt liv! =) Hon vägde 4,9 kg då. Nu väger hon lite mer, ca 25 kg är hon uppe i nu.

Valparna och mamman var väldigt busiga, de ville vara med i leken hela tiden, speciellt Nellie. Hon kunde knappt vara still, så det var svårt att fota. =) Här kommer några bilder på valparna ilf :P




Baby kläder

Publicerad 2009-03-24 11:19:08 i Graviditet nr 1

Hittade jätte söta babykläder på nätet. Flickkläderna är ifrån ellos.se och pojkkläderna från hm.se Är dom inte för söta? :D





Toppar från H&M

Publicerad 2009-03-23 15:06:12 i Kläder

Som jag har tjatat om nu under min graviditet så finns det inga snygga mammakläder. Hittar istället en massa fina toppar och blusar på vanliga damavdelningen på hm.se. De här vill jag ha!


Babyland

Publicerad 2009-03-23 11:18:56 i Graviditet nr 1

Igår kom svärmor och svärfar hit på en fika. De hade varit på babyland och handlat lite. =) De köpte lite tvättlappar, hoppgunga, matbrurkar och en allergisäker hälsomadrass till spjälsängen. Jätte bra saker vi kommer ha användning för sen. Tack så jätte mycket! :D



Tacokväll

Publicerad 2009-03-22 19:10:06 i Allmänt

Jag och Richard blev sugna på lite tacos, så vi gick ner och handlade lite. Det blev tacochips med grönsaker, guacamole och cheesdipp. Blev kanon gott! Richard har varit sugen på det ett tag nu, så nu blev han glad. :D Han är iochförsig sugen på allt nu för tiden. :P Skengravid kallas det för ;P hehe..

Till efterätt köpte vi gammeldag svaniljglass med chokladkross. Till det hade vi chokladsås, grädde och maränger. :D Vad mycket onyttigt vi fått i oss i helgen, blir att gå många långpromenader nu i veckan. :D



Minigolf

Publicerad 2009-03-22 12:54:42 i Allmänt

Igår kväll gick jag och Richard och spelade minigolf. Det var väldigt jämt mellan oss, men tillslut vann Richard med 2 fjuttiga poäng. ;P Vi spelade aldrig minigolf i somras eftersom allt var så jobbigt då och jag jobbade ganska mycket. Så det var förra vinten vi spelade sist. Vi borde verkligen spela oftare för det är ju så kul. :D

Nu ska vi ner till mamma och syran och hämta Casey. De har varit hundvakt åt henne hela helgen, så vi har passat på och hittat på en massa roligheter då. Men nu saknar vi henne jätte mycket!


Grillnings premiär

Publicerad 2009-03-21 20:46:32 i Allmänt

Ikväll tog Richard fram grillen för första gången i år. Det blev rostbiff med grillolja. Till det gjorde vi en potatisgratäng. Det blev verkligen jätte gott. Och det var inte så kallt ute heller, runt 10 grader har det varit idag. Perfekt att grilla i, eller hur Richard? :P Okey jag var inne o skötte i köket medans Richard var ute och grillade ute. :D Men gott blev det iallfall, får se om det blir och grilla nästa helg med.

Nu blir det minigolf!


Fika med en "old friend" :D

Publicerad 2009-03-21 17:36:26 i Allmänt

Idag kom Soffipropp hit på fika med hennes pojkvän Linus. Vi bjöd på marängsviss, mm så gott det var. Vi pratade minnen som aldrig förr, och såklart om framtiden med. =) Vi träffas alldeles för sällan nu för tiden, varför blir det så? Okey vi bor i två olika städer nu, men ändå! tråkigt. I april/maj där någonstans tänkte vi komma och hälsa på i Örebro. Det ska bli kul. Jag har knappt varit där sedan jag var liten. Kommer ihåg att det var fint på sommarn, man kunde gå där vid slottet. Det ska bli så mysigt!

Garvsyra

Publicerad 2009-03-20 23:25:58 i Allmänt

Ikväll var vi på teater igen, komedien Garvsyra. Så det blev ett par skratt till denna helg. :D Innan föreställningen åt vi på Highlander inn. Det blev hambörjare och pomme. Det var den största jag sätt, 200gs börjare. Jag fick inte ens i mig hälften :P Efter teatern gick vi till gottegrisen och handlade hem lite godis, som sist :P hehe. Det är gött!



 
 

Gravid V 27

Publicerad 2009-03-19 10:53:43 i Graviditet nr 1

Idag är det Torsdag igen vilket betyder att jag går in i en ny gravidvecka, v 27. Magen blir störr och störr. Vi träffade två gammla skolkompisar igår. De tyckte jag hade den minsta magen. En av dom har en dotter på 5 månader, hon berättade att hon var lika stor som mig i månad tre. hehe :D  Känner mycket sparkar i revbenen både på kvällarna och dagarna. Det är mycket aktivering i magen nu. =)



Jag är på dag 183 av 280. (65,4%). Är i vecka 27. Har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0). Jag är i 6:e kalendermånaden. Är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Jag är i trimester två. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt. Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg.

Shoppingrunda på stan

Publicerad 2009-03-18 19:33:10 i Kläder

I eftermiddags åkte Malin och jag till stan och shoppa lite. Jag behöver mer kläder där min stora mage får plats i. Tyvärr är det bara H&M och P&P som säljer mamma kläder i stan. Så jag hoppar fortfarande på vanliga avdelningarna. I tröjor och toppar går fprtfarande Xs bra men i byxer behöver jag minst M. Tajts är jätte bra då de är så töjbara för magen. Så idag blev det ett par ljusblåa byx/tajts från Wero moda, en rosa topp från H&M och en vit topp från New yorker.

            
                           

Soliga Onsdag

Publicerad 2009-03-18 12:50:11 i Allmänt

Vaknade som igår av solen kl 7 med hungrig mage. Det blev då att gå upp och göra två mackor med lite jucie i solen, så underbart gott! Till lunch sen blev det köttfärsås med pasta och sockerärtor. Över det hade jag lite parmesana ost, mumma! Till mellanmål sedan blev det kiwi och ananas. Saftit, gott och jätte nyttigt. =) Det behöver jag och bebisen nu.




Igår var vi hos barnmorskan och tog blodprover, jag hade jätte dåligt bjärnvärde. Hon undrade om jag var trött och så men det tycker jag inte att jag är, men det borde jag iallafall vara. =) Så hon tipsa om mat och grönsaker jag skulle äta till mina järntabletter varje dag. Får hoppas det har gått upp igen till nästa gång som är om en månad. Vi mätte också magen som nu var 25 cm, helt normalt. Och så fick vi lyssna på hjärtat. Det gick väldigt fort den här gången. 154 per minut. Men det gick ännu snabbare ibörjan då bebisen verkar bli lite arg på mig när jag ligger på rygg. Då sparkas det jätte mycket och har sig i magen. Det var tydligen för att bebisen inte tyckte om att ligga så. Så nu blir det att sitta eller ligga på sidan istället. =)

I förmiddags var jag och Casey ute i sköna solen på långprommenad igen. Glömde kameran igår men idag hängde den med. Vi gick i villaområdet och i skogen. Himlen var knallblå och inte ett moln på himlen. I skogen var det grönt och vackert. Och i villornas rabatter var det fullt med blommor, så härligt!






    


Nu blir det lite shopping på stan. :D Me like!

99 dagar kvar till förlossning!

Publicerad 2009-03-17 10:48:50 i Graviditet nr 1

Äntligen är vi nere på två siffrig nedräkning. Det går ju undan det här. =) Bara det fortsätter i samma takt nu så är vi snart där. Kl 16 ska vi träffa våran barnmorska. Får se vad hon har att säga denna gång. Är ju i månad sju, har alltså gjort klart 6 månader. Jag har ensålänge gått upp 6 kg, det blir ju ungefär 1 kg i månaden. Helt okey. Får hoppas det med håller i sig så jag slutar på runt 10 kg sen. Har ju inte nått 60 sträcket än, får se när det händer.

Bebisen har verkligen börjat sparka och ha sig nu, känner fötterna i revbenen hela tiden. :P Ska det bli en fotbollsspelare av det här tro? :P Huden på magen börjar spännas ordentligt nu, svider nästan. =( Ja, jag blir ju bara större och större. Hoppas inga bristningar tillkommer. Försöker smörja in mig med feta krämer men det är tydligen inte till någon hjälp enligt barnmorskorna. =(

Vårtecken

Publicerad 2009-03-16 12:57:40 i Allmänt

Idag vaknade jag kl 06:30 med solen skinandes i ögonen. Så härligt soligt det är ute idag! I solen är det över 20 grader och i skuggan 8 grader, så det blir en långpromenad till skogen nu. Där ska det fotas =)

I skogen fanns det inte mycket grönt speciellt inga blomknoppar. Där emot finns det blommor i rabatterna. Här har vi fotat krokus och snödroppar. Så härligt att se de färglada rabatterna nu. Får hoppas det snart börjar hända saker i skogen med.

Här fick vi med lite vårtecken på bild.





Släktmiddag

Publicerad 2009-03-15 17:03:26 i Allmänt

Igår var vi bjudna på middag hos min faster. Det bjöds på plockmat till förätt och potatisklyftor, fläskfile i dragonsås till varmrätt. Till kvällen bjöds det på en massa godis och chips i alla dess sorter. =) Vi åt så mycket att vi inte orkade gå hem sen. hehe =)

Efter middagen kollade vi på videofilmer från förr. Inspelade julaftonar, midsommrar, utflykter och semestrar. Hehe vad roligt vi haft. Och vilka kläder och frisyrer man hade på 80-talet. Så vi såg ut med stora luggar, blusar och spetskragar. haha :D

 Efter det blev det så klart melodifestivalen efter en massa tjat från Richard. ;)  Det var ju verkligen spännande, vad jämt det var mellan Malena och Caroline. Och tur som f*n vann operakvinnan! Först efter juryns röster låg ju alla de "bättre" artisterna bra till, tur vi har dom. Och efter folkets röster kom Caroline och Malena till toppen. Annars hade ju Måns vunnit, vist? Men operan kan ju faktiskt slå utomlans, någon slags chans har vi väl ändå? Hoppas det iallafall!

Seansen igår kväll

Publicerad 2009-03-14 11:46:21 i Allmänt

Seansen igår gick väl bra. Blev dock inte riktigt som vi trodde. Han började med att fråga hur vi ville ha det. Vi sa att vi ville att han skulle kontakta andevärlden. Han fick kontakt med våran farmor, gammelmormor och gammelmorfar. Han fick även kontakt med Richards mormor och Elins dagiskompis Stefan. Mediumet berättade inte så mycket om dom utan mer om oss. Han berättade om vad vi var för personer och om våra egenheter. Han läste av oss istället för att prata om de bortgångna. Inte riktigt vad vi var ute efter, men men.. Jag kan ju säga att man fortfarande är skeptisk! Borde han inte känt att pappa dog här?

Om mig berättade han att jag fått bättre sinnen, så som luktsinne och syn. Att jag oroar mig för något men jag att jag tar reda på en massa information om det som oroar mig och det gör det bättre. Han nämde att jag hade en koppling till Asien, att det låg mig varmt om hjärtat. Han såg mig på landet med ett hus och trädgård. Där var ett hus med äldre detaljer. Och Richard skulle sköta blommorna. hehe, undrar varför? :P

Om vår förhållande sa han att vi var väldigt olika och vi var bra förvarann, att Richard förändrat sig till det bättre sen vi träffats. Jag var bra för honom. Han skulle hålla på med blommor för de skulle göra honom gott i framtiden. Han nämde dock att Richard var händig, brände vid maten och får saker gjort. Hmm aa det där stämmer ju definitivt inte. Jag får tjata i år för att han ska göra nåt som slutar i att jag får göra det själv:P Mediumet sa också att Richard är snäll och det kunde vi ju alla intyga om. Han pratade också om ett lån vi skulle ta iframtiden. Att vi borde prata med en bankman eller nåt om det. hehe.. får se om det blir en bil eller ett hus i framtiden?

Ikväll blir det middag och film hos kusinerna, det ska bli jätte roligt, skriver imorn!
puss o kram skumbanan ♥

Seans hos oss ikväll

Publicerad 2009-03-13 11:09:24 i Allmänt

Idag kommer ett medium hem till mamma och ska ha en seans. En seans är en demonstration på hur det fungerar då man tar kontakt med andevärlden och förmedlar deras budskap. Då lämnas inte alltför personliga budskap som kanske kan vara tråkigt eller pinsamt att höra då det är många i en sal, de lämnar budskap som du ändå kan förstå.

Man kan inte själv bestämma vilka personer från andra sidan som ska ta kontakt. Man kan ha med ett personligt föremål från den bortgångna som man önskar komma i kontakt med. Jag önskar kontakt med alla mina bortgångna släktingar framför allt min pappa. Jag tänkte ha på mig min berlock med fotot på honom i. Men jag har inga större förväntningar. Jag Vet inte hur "bra" han är. Han kanske till och med är ett skämt, men de är ju sånt som märks. Men jag har ett hopp, annars skulle jag ju inte betala honom några pengar eller ge honom en chans.

En heldag i köket =)

Publicerad 2009-03-12 18:36:25 i Allmänt

Idag kom systeryster hit och bakade bullar med mig. Det var första gången vi bakat bullar sedan vi var små, ooo de gick sådääär kan vi säga. Hehe.. nae de blev goda eller hur Elin?



Efter allt bak i köket blev vi hungriga på mat och gjorde en varsin Club sandwich. Vi stekte kycklingfiler, bacon och brödet. Till de gjorde vi vitlöksås och för att de ska vara lite nyttigare fick det bli ett salladsblad på oxå. :P

Gravid V26

Publicerad 2009-03-12 11:17:07 i Graviditet nr 1

Jahop då rullar man in i graviditets vecka 26 också. Här går det undan. Jag känner bebisen mer och mer nu, kan tro de är en riktig vilde. =) Och ont i ryggen har jag fått skit jobbigt. Det sitter vid svanskotan upp mot ryggen. Får för mig att jag inte kommer upp ur sängen snart ifall de fortsätter och blir värre.. :S

På Tisdag ska vi träffa BM igen, ta lite blodprover osv. Då ska jag få veta min blodgrupp, de ska bli intressant. Det ska också bli intressant att de vad jag väger, har ju ont i rygg o fötter när jag gått mycket pga min tyngd så de är väl endel. :P



Jag är på dag 176 av 280. (62,9%). Jag är i vecka 26. Har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0). Jag är i 6:e kalendermånaden. Är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Du är i trimester två. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen: är förmodligen ungerfär 35 cm lång nu, med utsträckta ben och fötter och väger ca 750 gram. Ögonen brukar börja öppnas vid den här tiden och om du kunde titta efter, skulle du kunna se ögonfärgen. Mot slutet av sjunde månaden börjar bebisens reaktioner på ljud bli mer förutsägbara, eftersom nervbanorna till öronen har växt färdigt.

Mamman: Nu närmar sig slutspurten – sista trimestern. Snart kommer du att kunna börja lära känna din bebis. Kring den här tiden är det vanligt att blodtrycket stiger något. Detta är normalt, men om du plöstligt börjar öka kraftigt i vikt, börjar se suddigt eller om dina händer och fötter sväller upp kraftigt, kan du ha utvecklat havandeskapsförgiftning. Kontakta MVC eller läkare omedelbart om du har sådana symptom. 

Dumlekakor

Publicerad 2009-03-11 10:05:59 i Tips

3 dl vetemjöl
1 dl strösocler
200 g smör
1 tsk bakpullver
24 st dumlekola

Röres till en deg i en matbredare.

Lägg upp degen på bakbordet och rulla degen till en lång rulle som du delar i 24 bitar som läggs i folieformar. Tryck i dumlen i varje form och gräda i ugnen i 175 grader i ca 10 min.

Super enkelt och super gott, testa!

Lax, potatis och skagenröra.

Publicerad 2009-03-10 13:24:56 i Allmänt

Idag blev det god lax med kokt potatis och skagenröra med broccoli på sidan om till lunch. Så smarigt!  Lite somrig maträtt. I helgen om det inte snöar kanske det blir att grilla också. :P Får se hur det blir med den saken. Jag vill också ha sill och potatis, gud så gott. Kan våren komma nu då! Tänk er rökt lax, makrill och räkor på Ekön. Eller deras underbara stora härliga glassar. Länktar bara så mycket! :P

Vagga?

Publicerad 2009-03-09 14:24:12 i Graviditet nr 1

Är det inte sött med vagga? Den kan hissas, sänkas och ger fria rörelser som bebisen är van vid från fosterlivet, dessutom är den stylish och snygg och kan gunga ditt barn till söms. Synd att vaggan bara passar de första månaderna. Känns lite tråkigt att slösa flera tusenlappar på det. Men då kom min briljanta mamma på att hon kunde köpa den och så går den sen i arv till alla hennes barnbarn, smart!

Vaggan är ju perfekt att ha när man kommer hem ifrån BB då bebisen har en säng  i lagom storlek. En säng som man lätt kan flytta på så bebisen kan vara i samma rum som oss när h#n sover, så h#n kan känna sig trygg! Gungningar lugnar även oroliga bebisar som har svårt att komma till ro. För bebisar med korta sömnperioder kan det hjälpa att gunga igång barnet när det börjar vakna för att förlänga sömnstunden. Jag tycker det låter helt perfekt, jag bara måste ha en vagga!!!


Vilken fullspäckad helg!

Publicerad 2009-03-08 19:18:31 i Allmänt

I fredags var vi på kalas hos min kusin som fyllde 12 år, grattis! Av oss fick hon örhängen, halsband, mascara och läppglans. Det såg ut som hon blev nöjd. Hon sa att smyckena var mycket fina ilf. :P Där bjöds det på en svampgryta och kladdkaka till efterätt. Det var väldigt gott. =)

   

I lördags var vi bjudna på middag hos malin. Där bjöds det på fläskfile, potatisklyfftor och dragonsås. Till efterätt fick vi chokladpudding med grädde och frysta bär. Det var fantastiskt gott!  Efter all matintag blev det en suprise vilket var singstar! Mycket underhållande att lyssna på alla underbara röster haha.. nae det var verkligen kul. :)





Sen blev det melodifestivalen på tvn. De var ju här i Norrköping, såg dock inga "kändisar" i helgen men men. :P Jag förstod ju att Sarah skulle gå vidare men Caroline? Hallå hon var ju sämre än sämst. Snälla, snälla vadå? Försvinn! Hoppas hon inte vinner allt, för kommer hon representera Sverige i Eurovision song contest kommer jag inte titta för så hemskt pinsam hon är! Vi kommer ju åka ur så det sjunger om det. Vi kommer aldrig få vara med igen. Hon kommer skämma ut oss totalt! Nae, vi får hoppas att någon annan vinner helt enkelt, varför inte rockbandet Heat? :D

Idag tände vi ljus för pappa på kyrkogården, då kom snön igen. Jag som trodde våren skulle smyga sig sakta fram nu. Eller jag hoppades det iallafall. :P Nu är det precis vitt på backen igen, vi får se hur länge det håller sig den här gången. I eftermiddags kom svärmor hit med lite saker R  haft som bebis. Söta lakan i spets och stickade koftor som mamma och gammelmormor gjort till han. Kul att sådant kan gå i arv.



Nu blir det ost och kex framför tvn, Wipeout börjar ju på 5an kl 20:00 det får ni inte missa. =)
kram på er <3

Min bäste vän

Publicerad 2009-03-06 11:07:56 i Allmänt

Min bäste vän! Jag älskar min hund så otroligt mycket. Utan henne vore mitt liv tråkigt. För det är med min hund som jag spänderar den största delen av dagen med. Det bästa som finns är att höra hennes svans som slår i golvet av glädje över att höra min röst, få hennes blöta nos och tunga i mitt ansikte när hon är glad att se mig. Se djupt i hennes bruna stora ögon som rymmer världar av tillit och tillgivenhet. Med dig kan jag berätta alla mina hemligheter och du dömmer mig aldrig eller berättar dom vidare. Bara att se dig springa lös i skogen eller leka med din favorit leksak får mig att le. Finns inte nåt bättre än att gå en lugn skogspromenad med dig Casey. Jag älskar dig så min hund! ♥


8 veckor gammal Casey, är hon inte sööööt? :D

Svara med den första bokstaven i ditt namn

Publicerad 2009-03-05 16:51:08 i Allmänt

1. Vad heter du? Sarah
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sten
3. Flicknamn: Sabina
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Socionom
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor
8. Mat: Skagentårta
9. Sak i badrummet: Shampo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Sen buss
12. Något man skriker: Sluta!
13. Film: Step brothers
14. Något man dricker: Sockerdricka
15. Band: Spice girls
16. Djur: Svan
17. Gatunamn: Skarphagsgatan
18. Bil: Saab
19. Sång: So what
20. Aktivitet med mer än en deltagare: segling

Aa Lina du hade rätt, tog ibland lite tid att hitta på ett svar :P
testa ni andra med?

Regler: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om ditt namn börjar på samma bokstav som personen du kopierade detta från så får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

Gravid V 25, 7:de månaden

Publicerad 2009-03-05 13:12:37 i Graviditet nr 1

Idag kliver vi in i 25de gaviditets veckan, 7de graviditets månaden. Bebisen har börjat röra på sig allt oftare på morgonen/fm nu. Så härligt att känna den lilla varelsen, så man vet att allt är bra där inne. Min navel har blivit ett stort hål nu, ser jätte konstigt ut! :P Nu börjar jag känna mig lite som en flodhäst, känner mig klumpig och stor. Som tur är har man inte gått upp så mycket (ÄN) och det mesta sitter på magen. Hur kommer jag då känna när jag gått upp 5 kg till och fått en stor rumpa med på köpet? :P

Jag är på dag 169 av 280. (60,4%). Du är i vecka 25. Jag har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0). Jag är i 6:e kalendermånaden. Jag är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Jag är i trimester två. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.




Bebis: Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. Bebisen skulle ha relativt god överlevnadschans om den föddes för tidigt nu.

Jag: Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror.

Golden bangkok

Publicerad 2009-03-04 17:32:00 i Allmänt

Var på stan idag och mötte upp mor och syster. Efter en del shopping hamnade vi på resturang Golden bangkok. Där åt vi 5 smårätter med efterätt. Shit vad mätta vi blev trots att vi lämna hälften :P. Tror vi rullade hem alla tre efter all matintag. =)

Det var en mycket mysig och fin resturang. Vi valde resturangen för vi ville sitta i lugn och ro och det fick vi verkligen där. Maten var också helt okey. De friterande vårullarna och kycklingen tyckte jag bäst om. Grytorna var ganska starka och kycklingspätten i jordnötsåsen är så söt. Friterade bananen med vaniljglass och sirap var mycket god, fick i mig allt trots att jag var så mätt. =)

Vårmode på Monki

Publicerad 2009-03-04 10:44:33 i Kläder

Idag blir det stan. Jag var inne på Monkis hemsida och tittade lite på deras nyheter. Jag hittade en massa fint i rosa och blått. Här är skor, hårband och kläder jag bara måste ha!


Desperate housewives

Publicerad 2009-03-03 11:06:15 i Tips

Yes! Idag börjar äntligen Desperate housewives igen efter ett långt uppehåll. Det är säsong 5, avsnitt 8 som vi får se ikväll.

Kvällens handling: Susens dotter kommer på besök med sin pojkvän, Gabriell upptäcker en hemllighet om Hildebrands. Katherine avslöjar en hemlighet för Susan. En stor eld kommer att bryta ut under en musiktävling.

 En massa drama, drama, drama! Det får inte missas. :D




Inredning till sovrummet

Publicerad 2009-03-02 16:36:46 i Allmänt

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i lägenheten. I sovrumet vill man ta det lungt och bara koppla av därför är det viktigt med ro och hermoni. Färgen på mina väggar i sovrummet är mycket neutrala och därmed är rummet mycket enkelt att förändra med färger och textil.

Nu är våren snart här där med solen. När solen kommer fram är det roligt med lite färg som förgyller rummet. Det gör liksom rummet roligare. Lila har jag börjat få in i ljustakar och vaser. Köpte oxå gardinlängder i lila som får komma upp snart. Jag har sätt jätte söta plädar, prydnadskuddar och påslakan på hemtex i lila. Det måste också snart inhandlas.
De har mycket fint där. Hoppas sovrummet blir fint i lila till våren. Ni får se bilder när det är klart! :D


Mars mars måne jag kan lura dig ända till Skåne!

Publicerad 2009-03-01 09:02:56 i Allmänt

Idag är det 1de Mars, gud vad tiden ränner iväg. vart tar den vägen? Imorse vaknade jag av solen igen, så sköönt. Jag får sådana vår känslor. R fick jag med mig upp, solen var så stark att han inte kunde somna om. =)

Igår träffade jag L och C på en fika på stan. Det var verkligen jätte trevligt, det måste vi göa om! Vi pratade mest om min mage, C förlovnig, grattis =) och L nya hus. Vi sa att vi skulle vara hos L i huset i sommar med C alla roliga spel med barnet skrikandes i sin vagn :P. Det blir nog bra det där? hehehe :D

På kvällen såg vi teaten hal som en ål. Så jäkla bra. Har inte skrattat så mycket på länge, vilken succe! Teatern handlade om en kvinna som hadde en del affärer med gifta män. En kväll får hon besök av en gammal vännina och båda hennes "pojkvänner" och deras fruar. Drama, drama, drama! Nae den vara verkligen skit bra, den måste ses.



Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela