Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Borta bra men hemma bäst

Publicerad 2016-07-31 17:02:00 i Allmänt

Åh så skönt det är att vara hemma igen. Lika bra det känns att komma iväg är det att komma hem igen tycker jag.
 
Grabbarna ville till mormors pool så vi åkte dit och rastade dom lite och tog sedan en lång promenad. Nu fixar vi med middag och dukar ut på altan. Sa jag att det var skönt att vara hemma?
 
Grabbarna testar våra nya sluschmaker :)

På bondgården

Publicerad 2016-07-30 15:35:00 i Barnen <3

Grabbarna tycker verkligen det är roligt och intressant här på bondgården. Tjejerna här visar oss runt bland höpallar och mjölkmaskiner bla. Grabbarna fick tom följa med dom hem för att hoppa studsmatta osv. Dock tycker de nog att kalvarna vi nyss fått se födas var intressantast.
 
 

Glimmingens badplats

Publicerad 2016-07-29 22:49:41 i Allmänt

Under denna semester har verkligen Glimmingens badplats blivit en favorit. Vi brukar ta med oss lite att dricka och äta så kan vi spendera flera timmar där, och bada det gör vi i masssor. När det var som varmast var det 25 g i vattnet vilket är alldeles lagom för min smak.
 

Stadsvandring

Publicerad 2016-07-28 19:51:00 i Festligheter

Idag tog vi tjejer en tur i Kisas centrum för lite lunch på en innergård i solen. En jätte god räksallad tog vi där. Sedan shoppade vi lite i småbutikerna. Jag köpte bla en snuttis och skallra till Juni. Så avslutade vi sedan stadsturen med en drink på en uteservering. 
 

Nils Holgerssons värld

Publicerad 2016-07-27 21:59:00 i Familjeliv

Idag tänkte vi hitta på något roligt igen för grabbarna och styrde kossan till Nils Holgerssons värld. 300 kr för att bla få åka trampbåt, lådbil, tåg, klättra hinderbana, åka linbana osv.
 
Grabbarna var jätte taggade tills vi kom dit. Allt var stängt och tåget var trasigt (allt vat jätte trashigt), fanns ingen personal vid hinderbarnorna (lr någon annanstans heller för den delen), bilarna var för stora så grabbarna inte nådde till pedalerna (fanns ingen åldersgräns lr mått-råd) och det fanns ingen bilbana att åka på, båtarna var skabbiga och gnisslade, och butikerna var stängda. Helt sjukt var det att vi krävde pengarna tillbaka.
 
Vi styrde kossan vidare till Vimmerby istället och strosade runt, shoppa lite och stannade till för en drink på en uteservering. Slutet gott, allting gott.
 
 

Juni 6 veckor

Publicerad 2016-07-26 20:27:53 i Juni <3

Idag blir våran fina Juni-puni 6 hela veckor, 1 1/2 månad gammal. Hon blir bara mer och mer vaken, skrattar och jollrar med oss om dagarna. Dock gillar hon inte värmen så värst mkt och vill gärna vara nära oss med en fläkt när det är som varmast. 
 
 

Bad och kalvfödsel

Publicerad 2016-07-25 17:10:00 i Familjeliv

Imorse åkte vi ut till Glimmingens badplats för att svalka oss under dagen. När vi kom till stugan igen stod det en ko och kalvade igen. Så nu har vi 2 små kalvar som strosar runt här. Så gulligt!
 

Dopp i det blå

Publicerad 2016-07-24 18:19:00 i Familjeliv

Det var bara att packa väskan och dra till stranden idag. Det var ju helt otroligt hur varmt det är. Som tur var bor vi precis vid en sjö så det svalkar ju lite här iaf. Det känner man när man åker in till stan.
 

Milo 5 år!

Publicerad 2016-07-22 20:52:00 i Milo <3

Idag blir vår fina Milo 5 hela år. Det firades med frukost och paketöppning i stugan för att sedan ta bilen till Astrid Lindgrens värld. Milo var överlycklig och väldigt nöjd med sin dag.
Milo fick en robot han länge velat ha
Grabbsen på Hoppetossa 
Glömde lägga på chokladen på tårtan på bilden :P

Häftigt på landet

Publicerad 2016-07-20 14:58:00 i Familjeliv

Våra grannar här på Råstorp är bönder och har två tjejer i grabbarnas ålder. På ena sidan vid huset, mot sjön har de får och andra sidan mot stan har de kor. Idag hörde vi korna låta som de födde barn (skrek) så då gick vi bort och visst kom det ut en blodig kalv. 
 
Stampe är också en granne vi har här som gärna kommer fram och hälsar. En vild kanin som gärna kommer nära men vill inte bli klappad.
 
Igårkväll tog grabbarna båten ut på sjön och fiskade och fick uöp både gäddor och abborrar. Så barnen har varit med om häftiga upplevelser redan  på dag 2. 
 

Rundvandring

Publicerad 2016-07-19 22:03:00 i Familjeliv

Idag har vi tagit några rundvandringar här omkring. Det är bara så mysigt här, så lungt och fridfult. Grabbarna har också varit ute på sjön och fiskat idag. Två gäddor och en abborre fick dom, -härligt värre!
 

Juni 5 veckor

Publicerad 2016-07-19 06:35:00 i Juni <3

Idag blir Juni 5 veckor och hon har åkt på sin första semester 1 timma och 20 min från vår bostad hemma i Norrköping. Det är tur hon tycker om att åka bil, då hon somnar på stört precis som sina bröder gjorde i samma ålder.
 
 

Dragit på semester

Publicerad 2016-07-18 23:05:35 i Familjeliv

Nu är vi i kisa på semester! Det är otroligt vackert och lungt här ute på gården. Vi har kor och får bla som grannar och vilda kaniner hoppar omkring vid oss. Det är verkligen helt underbart. Får fota lite mer imorgon då vi mest har handlat och packat upp idag samt hunnit med en promenad.
 
Skål!

Firande och packning

Publicerad 2016-07-17 15:27:00 i Milo <3

Idag firar vi Milo lite smått då vi har presenter vi inte får med oss på semestern då M fyller år. Vi firar Milo med våfflor som är en favoriträtt och paket. Bla fick han ett fotbollsmål, leksaker och en chilkfactor.
 
Vi packar också bilen full idag då vi åker till Kisa i morgon där vi hyrt ett hus ihop med mormor och moster med familj.
Så här glada blev killarna när de såg fotbollsmålet

Bröllopstider

Publicerad 2016-07-16 22:15:10 i Festligheter

Idag var vi som sagt på min svågers bröllop då han och Tove sa ja till varandra. Nu hoppas vi bara på att barnen får kusiner snart med! 
 
Juni sov och hade de gött på firandet så det var inga problem med att ha med henne. Dock åkte vi hem skapligt men skoj hann vi ha ändå.
 
 

Förberedelser

Publicerad 2016-07-16 11:11:00 i Festligheter

Idag korkar vi upp champangen och skålar för farbror Tobias och hans blivande fru som gifter sig idag.
 
Jag och R är i full gång med att göra i ordning oss för att lämna grabbarna hos mormor som ska vara barnvakt. Juni hänger dock med oss. När Alvin var lika gammal som Juni med en dags skillnad fick även han hänga med oss på bröllop. Så häftigt!
 
 
 

Barnvakt

Publicerad 2016-07-15 21:04:21 i Familjeliv

Idag har vi varit barnvakt till lillkusinen. Grabbarna har haft fullt upp med att underhålla henne med sina bus och uppträdanden. Vi har också hunnit grilla korv och spelat fotboll bla.
 
 

Frågestund

Publicerad 2016-07-15 12:41:44 i Juni <3

Ditt barn: 
När var ditt barn planerat att komma? -20 juni 
Vad trodde du att det var för kön? -En flicka för jag la på mig fler kg än när jag väntade pojkarna och för att jag var sugen på apelsin och bär till skillnad från pojkarna då jag ville ha glass. Trodde dock också att de va en pojke för att jag hade två sen innan som jag också mådde "lika" illa med. Alltså hade jag ingen aning!
När föddes barnet? -14 Juni 
Hur mycket vägde barnet? 3505g 
Hur lång var barnet? 50cm 
Vilken klädstorlek har barnet nu? -50/56 
Vad fick ditt barn för namn? Juni Livia Fredriksson 
Vilka sovtider har ditt barn nu? - Det varierar förstås, hon sover mest hela tiden men vaknar ca var tredje timme för mat och är vaken ca 2 h på fm och ibland 2 h även på kvällen, annars sover hon resten av dagens 24 h.
Vilket var ditt barns senaste utveckling? -Hålla upp huvudet själv dock svajigt ff och försöka greppa saker med handen. 
Lider ditt barn av kolik? Nej, magen fungerar bra och hon grinar endast när hon är hungrig eller för varm i stort sätt. 
Hur mycket väger ditt barn nu? -4200g 

Kläder och saker: 
Vart köper du ditt barns kläder? -Det blir mest Kapphal (Newbie) Polarn & Pyret, och Name it.
Vilket är ditt favorit klädmärke? Newbie. 
Vilken Babybutik föredrar du helst? 
Babyproffsen då de har det mesta från nappar och kläder till leksaker, babygym, barnvagnar och mkt, mkt mer.
Vilket klädesplagg handlade du senast till ditt barn? Det var en body från POP.
Vilket är ditt favoritplagg i ditt barns garderob? -En klänning med tillhörande trosor från Newbie som är hur söt som helst!
Vad är det dyraste ditt barn har? Junis Britaxvagn.
Vad är ditt barns bästa leksak? Babygymet helt klart!
Finns det något du VERKLIGEN inte tänker slänga dig av med av ditt barns saker? -Alltså jag är ju en spara, så helst spar jag nästan allt men jag vet ju att det inte funkar. Men jag har faktiskt sparat barnens första snuttisar och nappar som minne.

Om du fick välja! 
Nytt eller begagnat? -Nytt blir det mest här.
Sitt eller liggdel -Liggdel just nu.
Napp eller snutte? -Nappen är det som gäller mest men snutten är inge långt efter.
Sovande eller vaken? -Vaken på dagen och sovande på natten skulle vara perfekt! 

Du som förälder: 
Trivs du som förälder? -Ja absolut, annars hade jag inte skaffat 3 barn.
Är du stolt över ditt barn. -Klart att jag är, stoltast i världen!
Hur ser dina matvanor ut? -Precis som vanligt, -frukost, lunch och middag.
Stressar du mycket? -Ibland, för jag har ju ändå 3 barn med olika viljor att ta hand om. 
Hur ser dina sovtider ut? -Jag sover endast på natten och vaknar då mellan 0-2 ggr för amning på ca 10 min. Så sömn får jag mellan ca 22-10.
Vad gör du helst en fredag? -Myser med familjen, helst med god mat och häng ute i trädgården.
Vad är det första du tänker på när du vaknat? -Skönt med sovmorgon! Eller när ammade jag sist?
På vilket sätt har du förändrats sen du blev förälder? Jag uppskattar mer lugnet och att vara helt ensam nu (har aldrig varit en ensamvarg). Jag planerar också mera mina dagar som mamma då mkt måste klaffa som sömn och matintag. Jag leker och skojar också mkt mer än innan. Jag måste också packa en hel väska innan jag kan gå utanför dörren nu för tiden.
Vad är det bästa med att ha barn? -Närheten och kärleken helt klart! 
Umgås du mycket med andra föräldrar? -Ja, då alla jag känner i stort sätt har barn själva.
Hinner du med egentid? Som trebarnsmamma blir det inte mycket av det, speciellt inte med en nyfödd. Dock är det inget jag längtar efter än heller.

Potatis och poolhäng

Publicerad 2016-07-14 23:22:00 i Allmänt

Denna torsdag började vi med att ta upp vår potatis, dock blev det inte så mycket i år som förra året. Tydligen ska man byta all jord för varje år man sätter potatis? Får hoppas på en bättre skörd nästa år istället!
 
Vi avslutade sedan dagen hos mormor för en promenad med hundarna och poolhäng med barnen. Jag hann tom simma 20 längder. Skönt med fint väder igen, dock skulle det vända igen redan imorgon. :/
 
 

Juni 1 månad

Publicerad 2016-07-14 08:49:00 i Juni <3

Idag har Juni funnits hos oss en hel månad. Alltså vart tar tiden vägen egentligen? Ge mig en pausknapp tack!
 
Vem är Juni då:
Juni är världens mys-bebis! Hon älskar att ligga ihopkrypen i mammas eller pappas famn och bara mysa.
 
Hon älskar också hennes napp som har blivit en bästa vän redan nu.
 
Hon låter också grabbarna pussa på henne ständigt, så hon måste ju gilla även dom. Tänk att de inte tröttnat på henne ännu, det måste verkligen vara kärlek.
 
 
Juni har blivit riktigt stark i nacken och orkar hålla upp huvudet riktigt högt och länge nu. Hon kan också få tag i leksakerna som dinglar på gymet och babysittern om hon har tur och siktar väl.
Växer gör hon också, hon har redan hunnit bli 53 cm och väger nu 4200 g. 
 
Hennes ögon har också hunnit att bli riktigt havsblåa nu. Och smileat har hon också gjort sådär så ögonen riktigt glittrar, så det är inga reflexer nu.
 
 
Amma vill hon göra ca var 3-4e timmen på dagen och under natten räcker det med en gång och sedan en gång tidigt (vid 6-7) på morgonen innan hon sedan vaknar vid 9-10. 
 
 
 Våran egna lilla sovande Törnrosa ❤
 

I parken

Publicerad 2016-07-13 20:23:00 i Familjeliv

Idag mötte vi upp familjen Modin i parken för lite fika, bus och bad. Juni fick också en jätte fin kortärmad onepice från POP av dom som hon kommer bli fin i. Så mkt fint vår lilla tjej har fått. Det är tur att hon fått i olika st så vi hinner använda allt fint.
 
 

Juni 4 v, släktträff och shopping

Publicerad 2016-07-12 19:40:00 i Familjeliv

Idag blir vår Juni 4 veckor, sen blir hon en månad på torsdag. Helt otroligt hur fort tiden går. Vi som vill att hon alltid ska vara så här liten och go!
 
Idag var vi bjudna hem till min moster för fika. Egentligen var vi alla kusiner bjudna dit på mammas sida men endast jag och Elin kom så det var ju synd.
 
Vi har också hunnit med att shoppa yttligare på sommarrean (skäms). Juni har snart en färdig garderob tills hon är 6 månader nu. :)
 
 
 

Bebisträff

Publicerad 2016-07-11 21:10:00 i Allmänt

Idag åkte vi ut till Malin ute i Sörping. Där lekte barnen och bebisarna sov gott hos deras mammor. Så kul att det är endast 5 dagar mellan våra små!
 
Vi hade också tänkt bada i sjön vid dom med det kom för mycket regn för våran smak så vi åkte hem istället. Väl hemma lyste solen så vi tog oss en kvällspromenad istället efter lite mat i magen.
 

Ute i skärgården

Publicerad 2016-07-10 18:37:00 i Familjeliv

Idag har vi haft en heldag ute i skärgården med moster och familj. Vi åkte först till Fyrudden för rökta skaldjur och fisk. Gissa om vi njöt av den lunchen till havsutsikten! Sedan åkte vi till Ekön för bad och glass. 
 
Juni sov typ hela tiden förutom en stund då hon var vaken för mat och byte av bajsblöja. Sen sov hon hela vägen hem igen.
 
Bästa dagen hittills på denna semester!
 

Babygym

Publicerad 2016-07-10 08:36:00 i Juni <3

Här om dagen åkte vi och köpte ett babygym till Juni. Gissa om hon gillade den? Hon älskade den! Titta i spegeln, lyssnade på musik och kollade runt på dinglisarna. Helt perfekt!
 och hur söt är den inte? Passade in perfekt i vårt vardagsrum:)

Sommarlistan 2016

Publicerad 2016-07-09 11:55:00 i Familjeliv

Vad ska du göra i sommar?

Umgås en massa med min familj, sola, eventuellt bada och bara njuta av nuet.

Ska du åka någonstans?

Förutom dagsutflykter kommer vi vara i Kisa i två veckor då vi hyrt hus där.

 

Bästa sommarstället?

Skärgården!

Hur länge ska du vara ledig?

Vi är lediga hela sommaren allihopa.

Vad vill du verkligen hinna med?

Jag känner inga måsten förutom att umgås och njuta av min familj.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Just det jag nämde här ovan.

Vad ser du mest fram emot?

Massa sol, bad, god mat och trevligt sällskap.

 

Vem kommer du vara mest med?

Familjen såklart!

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Förutom huset vi hyrt blir det väl på dagsutflykter och födelsedagar.

Kommer du bli brun?

Om det blir fler soliga dagar och om tid finns så kommer jag bli brun.

Vad vill du säga till ditt Sommar-jag?

Att jag verkligen ska njuta och ta vara på tiden vi har tillsammans som familj.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att vi är lediga så länge tillsammans hela familjen.

Vad kommer du ha på dig?

Eftersom jag födde barn denna sommar blir det mest sköna och slappa kläder. Och eftersom jag älskar kläder får de gärna vara fina med, men det viktigaste är att de ska vara sköna och lätta att amma i.

 

Hur kommer du att göra dig illa?

Vilken fråga! Men jag får ont i mammahjärtat när mina barn skadar sig och det gör de typ dagligen.

Vad kommer du äta?

Bara en massa gott och det jag är sugen på för stunden och på sommaren brukar jag vara sugen på skaldjur och annan kall mat samt vattenmelon, bigaroer och annat gott som hör sommaren till.

 

Vad kommer du dricka?

På sommaren brukar jag vara sugen på Somersby päroncider från mataffären.

Vad oroar du dig för?

När man har vilda barn som jag finns det alltid saker att oroa sig för. Just nu är det lite läskigt att bli lämnad själv med tre barn och hund då det är nytt och så finns det en oro att inte hinna med. Om hunden skulle bli kissnödig när jag sitter fast i ammning tex.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Eftersom vi fått tillökning i familjen är det just det speciella att vi är 6 st ist för 5 om man räknar med hunden.

 

Vad kommer du minnas av din sommar sen i september?

Våra lata sköna dagar tillsammans med de jag älskar mest och Junis födsel såklart!

 
 

Ensam med barnen

Publicerad 2016-07-08 20:13:00 i Familjeliv

Idag har jag varit själv med barnen för första gången typ hela dagen då R utfört ärenden. Då tog vi med oss en boll och gav oss iväg. Och när vi promenerade runt i Himelstalund i värmen bestämde vi oss för att ta oss ett dopp också.
 
När R var klar kom han ut till Himpa med badhandukar innan vi åkte hem kl 18 30.
 
Barnen skötte sig kanon, gick faktiskt bättre än hemma då de lätt kan bli bråk. Tänk vad man vågar sig på som nybliven 3 barnsmamma, tur det gick bra!
 
 

Milos kalas

Publicerad 2016-07-07 15:35:00 i Allmänt

Varför ska vi alltid ha kalas på de varmste dagarna? Men lika glad är Milo för det! :)
Juni fick också födelsedagspresenter :)

Bärplock

Publicerad 2016-07-06 21:13:00 i Allmänt

Idag har vi bakat och städat inför morgondagens kalas. Sen tog vi en skogspromenad för att plocka blåbär och smultron till morgondagens fika. Vi avslutade sedan promenaden med en glass på Abborrebergs cafe. Här kan man verkligen njuta av utsikten.
 Jag är så glad att grabbarna har varandra och hoppas att dom alltid kommer var bästa kompisar 

Jordgubbsplock och 3 veckor

Publicerad 2016-07-05 17:41:00 i Familjeliv

Idag tog vi bilen ut till Ringstad gård för självplock av jordgubbar. Det blev en hel del så till mellis blev det jordgubbar och glass här hemma. 
 
Och våran egna lilla jordgubbe blir 3 veckor idag.
 

P.O.P

Publicerad 2016-07-05 09:07:00 i Kläder

Måste tipsa om att polarn och pyret har rea just nu och mycket fint till halva priset. Köpte bla jacka och fleece till grabbsen och kläder till Juni som kommer passa fint i höst.
 
 

Himpa

Publicerad 2016-07-04 14:24:00 i Familjeliv

Imorse tog vi en promenad till himpa för att spela lite fotboll och plocka vackra blommor. Efter lunch blev det att bada och busa på himpa till barnens lycka.
 
 
 

Smultronstället

Publicerad 2016-07-03 14:39:00 i Familjeliv

Imorse sken solen igen så vi bestämde oss för att åka ner tillSörping för glass. Där mötte vi upp farmor och farfar för glass på smultronstället. 
 
 
 
 

Grå och regnig lördag

Publicerad 2016-07-02 18:16:00 i Familjeliv

Idag är det grått och trist ute, då myser vi i soffan med lördagsgodis. Man blir så seg av detta väder! Som tur var kom mina kompisar förbi och lyste upp tillvaron för oss. Med sig hade de också en massa söta kläder till Juni som först bajsa en massa, sen blev hon ledsen och så somnade hon. 
 
Grabbarna tyckte dock det var roligt att träffa mammas kompisar som bjöd på lek. Hehe
 
 
 

Bvc och shopping

Publicerad 2016-07-01 21:30:00 i Juni <3

Idag lämnade vi grabbsen hos mormor när vi skulle till bvc med Juni. Hon hade växt 2 cm och gått upp 240 g på en vecka. Det är snart dags att ta fram kläder i st 56 nu.
 
När vi ändå hade barnvakt passade vi också på att shoppa lite till kommande födelsedagsbarn på både Lekia och Toys a rus. Om en vecka tänkte vi fira honom med släkten då vi är på semester på hans födelsedag.
 

1 Juli

Publicerad 2016-07-01 07:29:00 i Milo <3

Nu är Milos månad här. Oj vad han har frågat om hans födelsedag kommer snart. Det blir ju en del tårtor på sommaren då vi är många som fyller år men också morsdag osv firas innan hans födelsedag. Men nu snart är den iaf här.
 
Välkommen Juli månad!
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela