Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Bioväder

Publicerad 2013-08-31 17:00:00 i Familjeliv

Denna lördag började grå och trist, perfekt bioväder. Som tur var hade mormor redan bokat biljetter till "Monster" i 3D. Innan bion blev det självklart också den obligatoriska McDonaldsmaten. Eftermiddagen spenderades sedan ute i lekparken då vädret vände helt och det blev kanonfint väder med sol och värme. Nu blir det lite tacomys innan grabbarna ska i säng!

Första dagen på förskolan

Publicerad 2013-08-30 13:41:00 i Allmänt

Så var dagen här då grabbarna blev lämnade på förskolan efter sommarlovet.  Vi var där 20 minuter innan för att Milo skulle känna sig hemma och allt gick jätte bra. Båda två sprang rakt in och började leka direkt och efter ett tag kramade jag om dom och sa hej då. Det funkade det med tills Milo helt plötsligt ångrade sig och sprank tillbaka till mig och började gråta. Precis som i våras gick det över fort som tur var. Det är ju aldrig kul att lämna gråtandes barn men jag vet ju att de har det bra. Själv cyklade jag vidare till kommunhuset för informationsmöte för mitt nya jobb som förskolevikarie. Förhoppningsvis kan jag få inloggning osv i slutet av nästa vecka om lönesättningen hinner bli klar. Oj vad det ska bli skoj!
 

Tropicariet

Publicerad 2013-08-29 14:30:00 i Familjeliv

Nu har vi precis kommit hem efter en familjetripp till Tropicariumet i Kolmården. Vi styrde kosan dit i morse då vi kom på att idag är den sista lediga dagen på sommarlovet. I morgon ska jag till nya jobbet och barnen till förskolan efter en lång ledighet. Richard jobbar sista helgen på skiftet så nu börjar allvaret igen. Idag har vi alltså gått bland småapor, stora papegojor och sköldpaddor bla. Vi har även tittat på krokodiler, hajar och ormar. Vi avslutade också besöket med att klappa rockor. Alvin tyckte det var läskigt medan Milo tyckte det var askul, jag håller dock med Alvin. En perfekt dag för att avsluta sommarlovet på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalsongjocke

Publicerad 2013-08-28 19:52:00 i Milo <3

Jag har ju skrivit om hur duktigt Milo skött kisseriet i sommar som nakenfis på landet. Han har ju då sagt till om kiss och skött det jätte bra i en buske/potta. Nu har han även bytt ut blöjan mot kalsonger när vi är hemma vilket också har funkat jättebra. Idag har han till och med kissat och bajsat på toaletten som en stor pojke för första gången! Sa jag att jag var stolt? :)

Härliga väder!

Publicerad 2013-08-28 14:39:00 i Familjeliv

Så underbart skönt solen lyser även idag. Det betyder mycket bus i lekparken även idag. Vi har åkt sparkcykel, åkt rutschkana, grävt i sandlådan och gungat mm. Idag fick jag även ett glatt samtal om jobb så nu väntar vi bara på att våran pappa ska komma hem igen så vi kan fira!

Folkparken

Publicerad 2013-08-27 15:47:00 i Allmänt

Idag blev det en tripp till folkparken med Elin och Christian. Barnen var helt till sig och sprang över allt samtidigt ungefär. Sedan hittade Alvin och Milo deras favorit -tåget. Alvin hittade fort kompisar medan Milo mest sprang omkring och kollade in leksakerna när han inte lekte med brorsan eller oss. Lunch blev det också i solen och sedan blev barnen rätt trötta. Båda två somnade i vagnen på hemvägen innan de började leka med kompisarna på gården igen.

Förskola vs öppna förskolan

Publicerad 2013-08-26 17:02:00 i Barnen <3

Idag började vi dagen med en tripp till pojkarnas förskola. Vi sa hej och pratade om kommande vecka då de börjar efter sommarlovet. Tror vi haft rekord långt sommarlov på nästan 4 månader. det blev så då vi flyttade ut på landet eftersom jag endast hade prov på skolan och var där med ledig mycket vilket gjorde att vi flyttade ut tidigare till landet. Sedan var vi bara hemma en kort stund för lunch innan vi gick vidare för att träffa kompisarna på öppna förskolan där blev det bus både inomhus och utomhus innan vi slutade med sångstund. Nu ska vi duscha av all sand och äta lite kvällsmat innan nattning. Förresten, vilket underbart väder vi har!

Who's with me?

Publicerad 2013-08-25 13:27:00 i Tips

Tänkte starta ännu en träningsutmaning på bloggen, den här gången med armhävningar. Jag har aldrig varit bra på denna form av styrketräning utan har mest gjort armhävningar på knäna för att orka. Armhävningar är dock en bra träningsform då man inte bara arbetar med armmusklerna utan man tränar också både axlar, mage, rygg och bröst med. Dock finns det saker man bör tänka på när man gör armhävningar som jag inte gjort förr och det är att köra i lungt tempo och ha en bra teknik. Tillexempel är det viktigt att vara rak i nacke och rygg och ha axlarna sänkta. Detta är jag dålig på och får då ont i kroppen istället men nu tänkte jag ge det ett nytt försök. Vem är med mig?

Tillbax i stan

Publicerad 2013-08-25 11:52:00 i Familjeliv

Nu har vi flyttat tillbaka till radhuset igen, den här gången för gott för i år. Självklart kommer vi åka tillbaka till stugan lite då och då för picknick och fix. Väl hemma har vi badat grabbarna och klippt en bra bit på håret, en ny höstgarderob är ju också inhandlat så nu blir de fina till hösten. Vi har också handlat i nya mataffären i området vi bor så nu har vi fyllt frys och kylskåp här hemma igen efter att det har ekat tomt i över tre månader. Nu hoppas vi dock att vi får njuta av sommarvärme ett tag till trots att vi är hemflyttade.

Njuter av det sista av sommaren på landet

Publicerad 2013-08-24 12:46:00 i Allmänt

Idag började vi dagen med en lång promenad genom skogen och strandpromenaden runt Marby. Solen lyser oss varma så man längtar efter skugga. Jag trodde aldrig att jag skulle längta efter skuggan mer i år men så blev det visst. Grabbarna fick en sista glass för i år i trädgården efter promenaden. Nu springer dom omkring och leker med hundarna. Känns sorgligt att flytta tillbaka till stan för i år efter denna helg, jag önskar sommaren var längre.

Shoppingrunda på stan

Publicerad 2013-08-23 15:09:00 i Shopping

Idag fick Richard sluta tidigare så vi möttes upp på stan för en shoppingrunda. Vi mötte även upp syrran, hennes kille och mamma för lite lunch. Alvin älskar att handla kläder och helst skulle han ha allt i butiken med häftiga tryck på. Jag fick dock stoppa honom då vi har en budget att följa i den här familjen. Dock hade jag självklart önskat att man var ekonomiskt oberoende. Nästa gång blir det skor till hösten och även denna gång kan vi inte handla upp hela butiken . ;)

Lunch i trädgården

Publicerad 2013-08-22 13:18:17 i Allmänt

Maten blir så mycket godare ute, håller ni inte med? Hela veckan har bjudits på fint väder vilket vi har tagit vara på här ute på landet. Varenda måltid har nästan ätits utomhus vilket gillas då ni med småbarn vet hur det kan kladdas och spillas med maten. Utomhus behöver jag alltså inte ta hand om alla matrester på samma sätt som innomhus. Innan sommaren är slut så gäller det att ta vara på dessa fina dagar tycker jag.

I skogen

Publicerad 2013-08-21 20:42:00 i Allmänt

Idag tog vi tillfället i akt att plocka bär och svamp innan säsongen är över. Grabbarna var jätte duktiga och fyllde hinkarnas botten iaf med bär. Milo hade völ mest bären runt munnen men han var så duktig ändå. Milo gick nämligen hela vägen själv och vi spenderade säkert en hel timme i skogen. Lite kan vi nog baka och laga av vår skörd. Någon som har tips på något gott?

Där vi trivs som bäst!

Publicerad 2013-08-20 20:06:00 i Familjeliv

Äntligen är vi ute i stugan igen. Vi har längtat ut till landet även fast det var väldigt skönt att vara hemma i stan också. Grabbarna har saknat sin förskola mycket även fast vi har det väldigt bra på landet med. Här ute var det vara att ta fram krattan direkt, det var löv över hela gräsmattan och gången fram till stugan, men det var fort borta. Dock är jag rädd för att det ser likadant ut redan i morgon, eller iallafall i övermorgon. Nu har vi bäddat i alla sängar och snart är det dags att krypa till kojs efter en härlig strandpromenad i solnedgången. Åh vad jag älskar livet här ute!

Hej förskolan

Publicerad 2013-08-20 13:24:00 i Allmänt

Idag passade vi på att säga hej till förskolan och alla barn. Nu hade de flesta barn börjat efter sommarlovet och full gång med inskolningar var det också. Eftersom grabbarna haft ett tre månaders långt sommarlov och varit sjuka en del innan det tänkte jag vänja Milo sakta men säkert vid förskolan. Han har dock inga problem att vara där, utan han springer in och ska inte med hem sen, så det blir nog inga problem. Än har vi två veckors sommarlov till!

6 år som förlovade!

Publicerad 2013-08-19 09:01:00 i Festligheter

Den mest romantiska kväll i mitt liv var när min nu mera man friade till mig. Allt var verkligen perfekt och jag var så lycklig, men det bästa är att jag fortfarande är lika lycklig! Älskar dig Richard av hela mitt hjärta min fina man. ♡

I lekparken

Publicerad 2013-08-18 12:05:26 i Allmänt

Imorse begav sig jag och grabbsen ut för att låta pappa sova (som jobbat natt). Vi gick ner några gårdar bort till kompisarna och lekte. När vi gick hemifrån kl 09:30 var vi ensamna ute men en timma senare dök det upp barn från alla håll och kanter. Grabbarna hade jätte kul och vill redan tillbaka igen.

Alvins nya säng

Publicerad 2013-08-17 20:29:00 i Allmänt

Alvin är så nöjd med sin nya säng, hallå den har ju en stege, kan ju inte bli coolare! Jag själv blev också nöjd då Alvins leksaker får plats i snygga förvaringar under. Milo har alltså tagit över Alvins juniorsäng och båda två sover jätre bra i sina sängar, i sitt rum hela natten. Nöjda barn = nöjda föräldrar!
Det var bäddat och fint innan grabbsen kom upp iaf! ;)

Augustifest

Publicerad 2013-08-17 13:56:00 i Barnen <3

Idag åkte vi ner till Augustifesten för lite käk och karusellåkning. Milo var så stolt att han också fick åka för första gången. Alvin ville som vanligt inte följa med hem sen då det var så kul att åka karuseller medan Milo somnade helt utslagen i vagnen. Grabbarna är nog nöjda över denna helgens roliga aktiviteter med ballonger, karuseller och gott i magen.

Marknad i stan

Publicerad 2013-08-16 20:08:10 i Familjeliv

Idag gick vi ner till marknaden i stan. Det blev inte att handla så mycket mer än godis. Det var fullt med stånd och människor överallt så vi kom knappt fram med vagnen. Väl hemma fick vi främande och då bjöds det på paj och pannkakor av farmor och farfar och rabarberpaj av oss. Nu håller vi på att sätta ihop Alvins säng men mer om det i morgon.

Förnying

Publicerad 2013-08-15 16:12:00 i Me, My self and I

Det blev en ny hårfärg i håret och topparna är tagna. Lite shopping blev det också, bl.a. denna fina blus från H&M, hårsnoddar och läppstift. Nu är jag nöjd ett tag iallafall. Det fanns dock en massa snyggt i butikerna som passar till hösten. Vad tycker ni då?

Hälsar på förskolan

Publicerad 2013-08-15 12:52:00 i Barnen <3

Imorse tog vi vägarna förbi förskolan igen. Den här gången sprang båda grabbsen in och ville inte gå hem igen. Alvin tyckte att vi skulle ta med oss Milo igen och gå hem utan honom. Det är ett gott tecken som visar att grabbarna trivs och längtar tillbaka till förskolan. Jag är dock föräldraledig augusti ut och nästa vecka åker vi tillbaka till landet så pojkarna får sakna sin fsk ett tag till.

Häng på öf

Publicerad 2013-08-14 16:28:00 i Allmänt

Idag har vi hängt på öppna förskolan med kompisarna igen. Alvin sprang omkring med Milou och Milo med en bebis som han skulle pussa på hela tiden. Milo älskar bebisar och har alltid gjort. I förmiddags gick vi förbi barnens förskola som de haft sommarlov ifrån i tre månader nu. Det var kul att ses och barnen fick vi knappt med oss hem sen. Imorgon ska vi dit och lämna papper igen så vi får se hur det går då.

Nytt och fräscht

Publicerad 2013-08-13 11:55:31 i Me, My self and I

Är lite sugen på lite förändring till hösten, som att färga håret, kippa mig och skaffa en helt ny garderob. Hösten gör mig alltid så sugen på förändring. Jag är lite inne på att färga håret mörkt eller om jag ska vänta någon månad till. Hårfärg och en klippning är jag iallafall i akut behov av just nu så något får det bli!

Tillbaka i stan

Publicerad 2013-08-12 14:17:45 i Allmänt

Vädret ser inte så roligt ut i veckan och Richard ska jobba alla dagar utan fredag så vi flyttade in till stan lite tidigare. Kanske åker vi tillbaka till landet nästa vecka, vi får se hur vi gör. Idag har vi iallafall träffat vänner på öppnaförskolan, det blev en hel dag med bus och sång. Nu är jag helt slut och saknar landet lite. Hoppas vi får lite mer värme innan hösten kommer på riktigt. Enligt smhi skulle det bli ett jojoväder de närmsta dagarna.

Kundträff

Publicerad 2013-08-11 09:09:00 i Allmänt

Igår var vi på nyöppnade Ica i området vi bor. Där bjöds det på korv, dricka och glass. Barn över tre år fick också en väska med bla gosedjur då de blev medlem och där med kommer de få en frukt eller grönsak varje gång vi är där och handlar. Nu längtar vi tills butiken öppnar så vi får se Sveriges modernaste butik!

Grattis mamma!

Publicerad 2013-08-10 17:42:58 i Allmänt

Idag blir min kära mor 49 år. Det firar vi med att bjuda på hallonpaj och paket. Vi tog också en tripp till stan så mamma fick en ipad också på födelsedagen. Lite i magen lockade också på stan när solen lyste som varmast. Hoppas du fick en fin födelsedag mamma!

Trädgårdsarbete

Publicerad 2013-08-09 14:37:47 i Allmänt

Idag har vi arbetat i trädgården enda sedan i morse. Det är mycket jobb nu när hösten är påväg. Samtidigt har vi börjat plocka ner lite saker som badbassäng osv då vi hade tänkt flytta hem till radhuset snart. Känns lite sorgligt att sommaren blir till höst.

Skogspromenad

Publicerad 2013-08-08 11:02:43 i Allmänt

Oj vad vi har promenerat, igår blev det tre riktigt långa promenader och även idag började vi dagen med en långpromenad. Det var lite mulet ute i morse när vi vaknade så det blev jeans och en tunnare tröja på oss men det var visst varmt ute så vi var allihopa svettiga när vi kom hem. Väl hemma fick grabbarna ta på sig ett varsitt linne och Alvin undrade om det var klänning de hade på sig. Haha!

Picknick och bus i Vasaparken

Publicerad 2013-08-07 11:49:00 i Familjeliv

Igår mötte vi upp kompisarna för lite bus och häng i Vasaparken. Barnen badade mest hela tiden när de inte åt av picknicken. Efter några timmar började det dock se mörkt ut så vi fick dra oss hemåt innan regnet kom. Idag har vi hunnit kollat på hästar och ekorrar men nu är det dags för lunch på altan.

4-års kontroll

Publicerad 2013-08-06 14:12:00 i Alvin <3

Vi valde att ha 4-års kontrollen denna månad istället för att ta den under semestern, men idag var det dags. Det var syn och hörseltest, ritövningar, färgtest, pärltest, balanstest, bildertest, vikt och längd. Sedan blev Alvin lite trött på alla test så hopp och spring får han visa nästa gång. Dock har hon redan sett en del i väntrummet. Nu är Alvin strax under en meter och 14 kg tung, med bra syn och tal. Trä pärlhalsband och måla gubbar klarade han också galant. Dock ville han inte berätta om pipen så hörseltestet för vi göra om och hoppas han gillar det bättre då.

Varmt och skönt

Publicerad 2013-08-05 15:32:26 i Familjeliv

Jag är verkligen så glad och lycklig över det sköna sommarvädret vi fått i år. Det är verkligen en underbar sommar att vara föräldraledig så hela familjen kan vara ute och njuta av sommaren på landet. Även idag har vi hängt på stranden, mest var vi dock i vattnet. Helt underbart!

Sol och bad

Publicerad 2013-08-04 18:12:00 i Allmänt

Grabbarna har verkligen inte varit på sitt bästa humör idag men en tur till stranden blev det iallafall idag med glada barn, efter det gick det bara utför. Vet inte vad det var med dom då de aldrig brukar vara gnälliga annars. Vi lekte iallafall och plaskade och det var riktigt skönt i vattnet idag. Vore jag inte själv med barnen i eftermiddag/kväll skulle det lätt blivit ett dopp till!

Festival i stan

Publicerad 2013-08-04 11:03:00 i Festligheter

Igår drog jag och Malin ner på stan för en tjejkväll på festivalen i stan. Dock var det inte inte mkt tryck där och man fick vänta i flera timmar mellan banden. Vi valde därför att ta en krogrunda istället som var mkt trevligt och lite mat fick vi också ner.

En dag på stranden

Publicerad 2013-08-03 13:06:00 i Familjeliv

Redan när vi vaknade vid 08:00 i morse var det över 20 grader ute så det första vi gjorde var att gå till hundbadet där vi också hade vattenkrig. Sedan hann vi bara lämna hundarna så gick vi ner till stranden och hoppade i själva. Till och med moster hoppade i idag. Ikväll blir det utgång, syns vi på festivalen?

Friday night

Publicerad 2013-08-02 18:33:00 i Allmänt

Ikväll kör vi på grillat till fredagsmyset. Solen skiner fortfarande varm så vi sitter i skuggan på altan och njuter istället för i trädgården. Alla åt fler än en gång så jag tror det blev omtyckt.

Svalkar oss!

Publicerad 2013-08-02 13:38:12 i Allmänt

Idag svalkar vi oss i bassängen, fy sjutton vad varnt det är! Vattenkrig och fruktstund har vi självklart också haft i solen.

Soligt och varmt

Publicerad 2013-08-01 13:25:00 i Familjeliv

Idag är det soligt och varmt ute igen. Tydligen skulle vi få medelhavsvärme i helgen också, eventuellt i början av nästa vecka med sedan skulle det komma kyligare vindar från Norge. Nu njuter vi av sommarvärmen ett tag till tycker jag. Det är ju så härligt att låta barnen springa nakna i trädgården och äta bär och glass hela dagarna!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela