Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Valborgsmässoafton! Idag jobbar Richard me...

Publicerad 2011-04-30 11:28:08 i Allmänt

img_6131 (MMS)

Valborgsmässoafton! Idag jobbar Richard men slutar kl 14. Då kommer han ut igen till oss andra på landet för lite grillning och glass i solen. Majbrasa ska vi förstås också titta på men inte förrän ikväll. Majbrasan står precis intill vattnet så det blir nog fint att titta på. Ev kommer lite släktingar ut och grillar med oss också. Nu ska vi iaf bara glassa i solen det enda som behöver förberedas till kvällen är köttet som ska marineras. Trevlig Valborg på er! :)

Härliga morgon! Solen lyser och det är red...

Publicerad 2011-04-29 09:34:56 i Allmänt

img_3654 (MMS)

Härliga morgon! Solen lyser och det är redan skönt ute. Idag blir det ännu en fin dag. Det blir alltså att bara ta det lugnt och njuta av solen idag med med skogspromenader och solning i gräsmattan. Solkräm har används sen förra veckan här. Vi kör med ACO kids 50. Alvin har fått en jätte snygg färg, han blir brun och fin direkt. Idag hoppas jag på att ta en fika vid vattnet på abborrebergs café med, får se vad som hinns med. Ikväll blir det grillat när pappa R och syster E kommer ut. Längtar!

Vi var inte hemma i stan länge. Vi åkte he...

Publicerad 2011-04-28 10:31:26 i Allmänt

img_1366 (MMS)

Vi var inte hemma i stan länge. Vi åkte hem från sommarstället i söndags em och kom ut igen måndag fm. Det är så skönt att vara här ute i sommarsolen och fågelkvitter. Hundarna springer lösa på tomten och har det bra de med. Alvin fick i helgen två förtidiga 2års presenter av mormor nämligen en lekstuga och en rutschkana. Richard hängde också upp gungan han fick förra året i ett träd så nu har Alvin att göra här ute. Stugan är väl favoriten en så länge. Han öppnar dörren och vinkar och säger hej då och går in. Hehe sen öppnar han fönstret och vinkar igen. Han är för söt!

Gravidvecka 28. Nu är 27 veckor klara och ...

Publicerad 2011-04-27 12:13:28 i Allmänt

img_5996 (MMS)

Gravidvecka 28. Nu är 27 veckor klara och där med går jag in i vecka 28. Magen växer sakta men säkert (ser ni den?) men kan fortfarande döljas under stora tröjor. Idag märkte jag dock att jag inte fick igen min regnjacka i st 34 så nu blir det att ta till stora tröjor istället. Annars mår jag bra, är ute och rör på mig som vanligt så det är skönt. Bebisen är nu ca 38 cm och väger ca 1,2 kg. Lungorna är nu i princip färdig utvecklade. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet. En del barn kan börja att lägga sig till rätta redan nu. Det är inte långt kvar nu ni! :-)

6 år tillsammans firar Richard och jag ida...

Publicerad 2011-04-26 11:47:14 i Allmänt

img_7700 (MMS)

6 år tillsammans firar Richard och jag idag! <3 Det känns dock som det alltid har varit vi två. Kanske är det för att vi är high school sweethearts och sedan träffats som vuxna igen? Det är den första stora kärleken som gäller alltså! ;) Vet inte riktigt hur vi firar dagen, blir väl inget speciellt har ju redan varit på restaurang i helgen och vi har bytt presenter med. Snart har vi ju förlovningsdag den 19/8 med och bröllopsdag den 31/10. Allt kan man väl inte fira? Men vår första bröllopsdag får vi ju iaf göra något romantiskt på. Vad gör ni på era romatiskadagar? Något vore ju ändå kul att göra.

Idag firar vi påsk hos farmor och farfar u...

Publicerad 2011-04-25 18:52:52 i Allmänt

img_1726 (MMS)

Idag firar vi påsk hos farmor och farfar ute på landet. Vi åkte från det ena landstället till det andra idag. Gissa om Alvin var glad för sitt 6de påskägg?! God mat bjöds det på också, nämligen grillat, potatis och sallad.  Vi fick också en påskpresent som innehöll lite smått och gott som senap och grillolja. Vädret kan man verkligen inte heller klaga på. Hoppas det här håller i sig nu! Alvin blir hemma från förskolan denna vecka då han fått virusprickar både tunga och kropp så kanske blir det att spendera veckan på landet med. :-) Hoppas ni med haft en trevlig annandagpåsk!

Vilken härlig påskhelg vi har ute på lande...

Publicerad 2011-04-24 16:44:12 i Allmänt

img_6274 (MMS)

Vilken härlig påskhelg vi har ute på landet. Vädret är toppen och sällskapet med, kan inte bli bättre! Alvin fick leta påskägg från både mormor, gammelmoster och oss med godis sen fick han även påskägg med leksaker och kläder med så tillsammans blev det nog 5 st och än är inte påsken över. Påskmat fick vi också i oss och grillat till kvällen. Imorgon blir det att fira påsk igen fast då hos farmor och farfar. :-) Hoppas ni med haft en trevlig påskhelg!

Vilket väder vi har ni! Det är inte ofta m...

Publicerad 2011-04-23 06:41:06 i Allmänt

img_4581 (MMS)

Vilket väder vi har ni! Det är inte ofta man får sommarvärme i april. Igår kunde vi sitta ute ända till kl 20:00 på en uteservering. Vi mötte upp Richards familj på stan igår medan min var barnvakt till Alvin. Vi blev bjudna på restaurang vilket både var mycket gott och trevligt. Sen gick vi vidare till Trädgår'n som är en uteservering i en som sagt trädgård, mkt mysigt! Tänk att vi har en sådan tur med vädret, det är väl inte ofta? Man får passa på att vara ute så mycket man bara kan nu. Nu blir det att packa väskan och fira påsk på landet för vet ni? Alvin är feberfri nu. :-) Glad påsk på er alla rara!

Här förbereds det inför påsk. Idag är det ...

Publicerad 2011-04-22 10:18:52 i Allmänt

img_4057 (MMS)

Här förbereds det inför påsk. Idag är det långfredag och tanken var att laga lite påskmat och påskpyssla lite inför påskafton. Istället vände det helt inatt och Alvin vaknar med över 40 g feber. Två kindtänder har spruckit upp och han har händerna där hela tiden vilket gör att en massa dregel rinner ner från honom. Får hoppas febern går ner så vi kan fira påsk på landet som bestämt nu. Igår var vi på stan för lite påskhandling och det var inte lite folk på stan. Det blev endel påskpresenter till alla. Såhär blev alltså Alvins påskägg som vi hoppas att Alvin orkar leta efter imorgon. :-) Glad påsk!

Alvins första utvecklingssamtal. Imorse va...

Publicerad 2011-04-21 09:50:54 i Allmänt

img_9799 (MMS)

Alvins första utvecklingssamtal. Imorse var jag och Richard på vårt första utvecklingssamtal som föräldrar. Så vuxen man känner sig då! Samtalet gick jätte bra och vi fick bara höra bra saker om Alvin. Det är jätte kul att höra om hans utveckling och man blir så stolt som förälder. Det är också jätte roligt att han trivs så bra på förskolan med både barnen och fröknarna. Hoppas bara det fortsätter så i framtiden nu. Nu är det ju påsk så det är mycket påskpyssel på dagis nu. Här är en liten påskhälsning från Alvin!

En ledig dag från förskolan

Publicerad 2011-04-20 20:17:51 i Familjeliv

Idag tog Alvin ledigt från förskolan och så drog vi ut till landet istället. Det blev ännu en fin och solig dag med en del moln. Vi tog med oss en pastasallad som mormor gjort som vi lunchade på. Efter lunchen drog vi ut på en skogspromenad med hundarna och Alvin sov gott i vagnen. När vi kom tillbaka till stugan mumsade vi på lite fika och slappade i solen medan Alvin sov. När Alvin väl vaknade (sov i 2 h) drog vi på ännu en promenad till båthamnen där vi tittade på änder och båtar vilket var mycket intressant. Vi stannade såklart till vid lekplatsen och lekte också. Vi lekte (Alvin och mormor) sjörövare, åkte kana och gungade. Alvin vägrade att lämna lekplatsen sen så jag fick släpa hem honom. Pjuh! När vi kom tillbaka till stugan var det bara att börja arbetet då förmiddagen gick till annat. Vi började krattningen och klippning av rabbaterna (som är mycket STORA) och blev inte klara på långa vägar. Det är mer en hälften kvar trots att vi håll på i timmar. Sedan kom pappa och farfar och hämtade oss får då var klockan så mycket som kvart i sju. Det blev en snabbdusch och en välling i sängen för att sedan sova för natten. Imorgon blir det att gå upp tidigt igen fast då till förskolan den här gången!

Gravidvecka 27, tredje trimestern. Japp ti...

Publicerad 2011-04-20 08:38:38 i Allmänt

img_8483 (MMS)

Gravidvecka 27, tredje trimestern. Japp tiden bara springer iväg och det är bara 98 dagar kvar tills bebisen ska komma. Denna vecka har halsbrännan from hell kommit. Aldrig haft halsbränna förut men de trodde folk jag hade då Alvin föddes med så mycket hår. Får se hur mycket denna bebis får då. Tröttheten har börjat komma tillbaka nu och jag känner mig inte som människa om jag inte får sova middag vilket jag aldrig har tid med. Får lägga mig tidigt på kvällen ist. Bebisen väger nu ca 1 kg och är ungefär 36 cm lång. Föds bebisen nu har den 90% chans att överleva. Nu är det ca 13 veckor kvar av graviditeten och under tiden kommer bebisen fortsätta att växa och utväcklas.

Min dag i solen

Publicerad 2011-04-19 19:40:41 i Familjeliv

Oj vilken dag! Solen har varit framme och lyst på oss hela dagen idag med. Vilken tur vi haft! Dagen börjades med att lämna Alvin på förskolan för att sedan promenera ner till stan för att träffa tjejorna. Vi promenerade runt strömmen och stannade sedan i Kneppingsborg för lite lunch. Det blev en lunchsmörgås med kräftröra på nyöppnade Bagarstugan. Sedan fortsatte vi promenera upp mot stan för att ta en glass på Halvars. Jag valde sedan att ta spårvagnen hem för fy så ont i fötterna jag hade!

Jag var då en halvtimme tidig för att hämta Alvin på förskolan då jag tog spårvagnen ist för promenad. Alla barnen var ute på gården och lekte så jag satte mig ner bland förknarna och prata lite och tittade på hur roligt Alvin hade med de andra barnen.

Sedan begav vi oss hemåt för att ta med hundarna på promenad (förstår ni att jag tog spårvagnen hem?) och gissa om de blev glada? De dampa, skoja och rullade runt i gräset som tokar. Tror ni det blev en lugn stund efter promenaden med hundarna har ni fel. Då blev det att gå ut på gården och leka. Vi gungade och åkte kana och busade ute i två timmar för att sedan möta upp pappa och mormor för lite handling.

Sedan kunde vi gå hem för att äta lite. Alvin åt ju som vanligt med hela kroppen så det passade bra med en dusch innan nattning och det var inte bara mat han hade över allt utan också tonvis med sand. Alvin älskar att duscha. Han springer ut och in i strålen sätter sig och plaskar på golvet och åker omkring på rumpan. hehe Sedan var han måttligt trött och deckade kvart över sju. Vilken dag va? =)



Två Siffrig nedräkning! Idag är det 99 dag...

Publicerad 2011-04-19 13:22:06 i Allmänt

img_3075 (MMS)

Två Siffrig nedräkning! Idag är det 99 dagar kvar till förlossning.  Nu börjar det närma sig med stormsteg. Det ska bli så kul att få ge Alvin ett syskon. Undrar om h*n kommer vara lik Alvin till sättet eller utseendet? Lika vild är h*n ju i magen så h*n kommer ju säkert bli lika aktiv som Alvin. Som sagt så ska det bli väldigt kul att få se vad denne bebis kommer få för personlighet!

Just nu blir Alvin professionellt klippt a...

Publicerad 2011-04-18 16:26:44 i Allmänt

img_0158 (MMS)

Just nu blir Alvin professionellt klippt av min kusin för första gången. En så länge  går det jätte bra då han sitter blixtstilla. Han vågar nog inte röra en muskel då han undrar vad som försigår.  Det som tar längs tid är nog att få ut lockarna. Skönt att man har en kusin som kan komma lite fort och fixa håret på han. Fin blir han med!

Nu är bebiskläderna framme

Publicerad 2011-04-17 08:44:01 i Graviditet nr 2

Imorse när mina favoritgrabbar fortfarande snarka började jag plocka fram lite bebiskläder i st 50 som Alvin hade som nyfödd. Det blev vita bodys och byxor i jeans, vitt och beiget och pyjamasar i blått. Alvin är ju född i maj så vi har även kortärmade bodys och shorts i st 50 i klara färger som passar både pojkar och flickor. Bommulsmössor i vitt och vita strumpor hur små som hellst är också framtaget. Den filt vi hade med till bb med Alvin har vi också tagit fram. Det är en beige filt med vita hjärtan. Funderar på att köpa en ny till denna bebis så den liksom får en egen första filt. Eller så kanske man vill köpa en i blått/grönt eller Rött/rosa när man vet vilket kön det är? Vi får se hur vi gör! =)

Min nyfödda prins Alvin bara någon dag gammal

Idag har vi krattat till förbannelse! Imor...

Publicerad 2011-04-16 16:55:14 i Allmänt

img_8661 (MMS)

Idag har vi krattat till förbannelse! Imorse åkte vi ut till landet med lite saker. Oj så skönt det var att komma ut trots att vi bara var där för att arbeta. Solen lyste och det var skönt väder att arbeta i. Nu var ju Alvin också stor nog att hjälpa till. Han var så duktig och hjälpte oss kratta och kasta löv, annars sov han mest igenom förmiddagen på landet. Vi passade såklart också på att grilla lite korv när vi var där och oj så gott det var. Vi ville ju egentligen inte hem men de har ju inte satt på vattnet än. Vi får se om vi åker ut en stund imorn med eller om vi ska ta lite hemma med. Nu blir det att käka en grillbit till en hyrfilm. Det är rätt nice det med!

MVC besök

Publicerad 2011-04-15 12:43:33 i Graviditet nr 2

Idag var vi till barnmorskan för kontroll. Det var första kontrollen sedan inskrivningen, som vi har längtat! Vi tog blodprov, mätte magen och lyssnade på hjärtat och allt såg bra ut. Hjärtat slog snabbt i 148. Jag låg precis på mittenkurvan precis som jag gjorde med Alvin. Vågen visade också stadigt uppåt och visst hade man nått 60-sträcket med. Nästa besök dröjer ca 1 månad och då blir det ungefär samma kontroller.


Sf mått: 24
HB: 110
Blodsockr: 4,3
blodtryck: 148


Påskfint! Igår åkte påskriset fram. Jag va...

Publicerad 2011-04-15 09:34:30 i Allmänt

img_7422 (MMS)

Påskfint! Igår åkte påskriset fram. Jag valde gula och rosa fjädrar i år. Tyckte det skulle passa in på övervåningen. Har ju ändå rosa i vardagsrummet. Nu funderar jag på om jag ska köpa sådana söta små påskägg också som man kan hänga i påskriset? Alvin kanske skulle tycka att det vore lite kul? Vi få se hur vi gör. Annars är jag sugen på att köpa lite påskliljor, krokus och pärlhyacinter  och göra fina blomgrupper att ha inomhus också. Får se när jag hinner med det. Måste ändå köpa hem några påsar jord med. Här ska det iaf bli påskfint! Nu ska jag och Richard snart bege oss till MVC medan farmor har Alvin. Ska bli kul att äntligen ha kontroll hos barnmorskan. Kan nästan svära på att jag kommer ha dåligt järnvärde! Vi får se, uppdatering kommer senare under dagn.

Så här ser det ut hos oss just nu. Det är ...

Publicerad 2011-04-14 09:10:44 i Allmänt

img_0395 (MMS)

Så här ser det ut hos oss just nu. Det är alltså toalett och tvättstugan på nedervåningen som renoveras pga fuktskador. Nu står det en fläkt där inne som är på 24/7 och bullrar i upp till två månader. Alvins rum står mittemot så det är lite svårt att natta honom i det rummet då det låter som mest där. De har varit igång med renoveringen sedan i måndags så vi har inte kunnat tvätta sen dess. Högen växer och växer men som tur var bor mamma två gator bort där vi kan tvätta. Om 5 veckor ska vi ha kalas för lilleman som fyller två år också så det skulle ju vara bra om renoveringen var klar till dess. Men vågar man hoppas på det? Längtar iaf redan tills det blir klart. Golv och kakel är bestämt det blev grått golv och vitt kakel. Hoppas nu bara det blir fint och bra i slutändan.

Alvins önskelista

Publicerad 2011-04-13 14:24:31 i Tips

Den perfekta presenten till våran aktiva son just nu vore en trehjuling. När vi var på Busfabriken gillade han att cykla omkring, lika så på förskolan. Årstiden och åldern kunde ju inte bli bättre! Därför är TRELJULINGEN den perfekta presenten.

Den här cykeln och hjälmen hittade jag på Babyland.


Söta babykläder

Publicerad 2011-04-13 13:53:56 i Kläder

Hittade lite söta flickläder av märket "How to kiss a frog". Tror ju inte jag behöver titta på dessa kläder men jag kan ju inte låta bli!

 

Kollade såklart också in lite kläder till bebispojkar (min avd?) och hittade lite bodys från Levis kids. Tycker att dessa även kan passa till småflickor med.

 

Ser ni någon skillnad?

Publicerad 2011-04-13 13:23:27 i Graviditet nr 2

på de här bilderna skilljer det bara 5 veckor. Jag är alltså i vecka 20 på första bilden och i v 25 på andra. Här ser man verkligen (tycker jag) hur fort magen växer!

Gravidvecka 26. Idag är Jag ännu en vecka ...

Publicerad 2011-04-12 15:06:46 i Allmänt

img_0032 (MMS)

Gravidvecka 26. Idag (ons) är Jag ännu en vecka gången. Bebisen har nog varit lite arg på mig när jag varit sjuk så h*n sparkas och har sig hela tiden känns det som. Svårt att sova med sådana rörelser i magen.  Annars har jag "slutat" med illamåendetablettera då jag känt mig bättre på den fronten med, mår jag illa så tar jag tabletten i behov. Detta känns jätte bra för både mig och magen. Bebisen  öppnar sina ögon denna vecka och har ca 70 % chans att överleva om den föds nu. Bebisen är nu ca 35 cm lång och väger ca 850 g.

Sjukstuga! Ligger på soffan med magsjuka. ...

Publicerad 2011-04-12 09:56:04 i Allmänt

img_1153 (MMS)

Sjukstuga! Ligger på soffan med magsjuka. Hela familjen känner av det men jag är störtsjuk. Har spytt en gång i halvtimmen sedan igårkväll och försöker nu stilla magen. Efter ett halvt glas avslagen cola har jag inte spytt på 1 timma. Hoppas det fortsätter så. Igår natt fick jag inte heller någon sömn då Alvin vaknade minst 1 gång i timman hela natten och skrek och inatt var det min tur. Börjar känna att jag behöver min sömn och vila nu. Som tur är vabbar Richard så jag kan få vila upp mig.

Alvins nya säng!

Publicerad 2011-04-10 14:34:03 i Shopping

Idag begav vi oss till Ikea och handlade en juniorsäng till Baldermar. Det blev en liten tidig födelsedagspresent. Sängen heter Gulliver och är liten och söt. Den passar perfekt i Alvins rum. På Ikea blev det också både madrass och bäddmadrass, täcke och kudde. Sängkläderna köpte jag i Ullared. Så här duktig och glad var Alvin idag.


Gårdagensträff =)

Publicerad 2011-04-10 14:25:36 i Festligheter

Igår var min gamla barndomsvän med pojkvän här på besök. Vi grillade och åt gott och medan grabbarna drack wisky drack jag och Sofie läsk eftersom ingen av oss kan dricka alkohol. Det var kul att snacka bebis och graviditet. Det var också roligt att se den lilla magen som putade fram och gämföra våra graviditeter lite. Det är ju ändå lite kul att det bara skiljer 3 dagar mellan oss. Min mage är ju rund och över hela magen medan sofie bara har en kula längre ner än så länge, annars putade de ut ungefär lika mycket. =)


Grillfest!

Publicerad 2011-04-09 14:36:20 i Festligheter

Ikväll blir det grillfest för hela slanten. Min bästa barndomsvän och pojkvän kommer hit från Örebro och hälsar på. De ska också ha barn i juli det skiljer bara några dagar mellan oss så det ska bli kul att gämföra magar! Tanken är att vi ska grilla lite och äta gott så jag hoppas det blir bra. Richard har marinerat revbenspjäll till det blir det hemmagjord tzatziki och fritteradpomme. Till kvällen blir det lite snacks också så jag hoppas vi orkar svulla lite mellan snacket. =)

Party hos Jennie! Igår var vi hembjudna på...

Publicerad 2011-04-09 09:40:29 i Allmänt

Party hos Jennie! Igår var vi hembjudna på party hos Jennie och Lasse då Jennie fyllt år. Där bjöds det på god smörgåstårta, bål och snacks. Alvin hade vi lämnat hos mormor som bor en gata bort ifrån Jennie. Där fick Alvin sova över så vi var barnfria hela kvällen vilket var mycket uppskattat. Alvin var sjuk på morgonen (hosta o kräkningar) som inte visade sig mer på hela dagen som tur var. Så vi var lite nervösa på hur vi skulle göra denna dag men det löste sig tillslut. Kvällen var iaf JÄTTE trevlig och vi blev dit bjudna igen på ännu en middag och då med barnen med. Ska bli super kul! Sen får vi såklart ta en grillning här med. ;) Nu längtar vi redan till nästa middagsbjudning det ska verkligen bli kul att ses igen!

Ännu mera plantering!

Publicerad 2011-04-08 12:42:34 i Tips

(Råkade ju såklart skicka iväg blogginlägget innan det var klart..)

Häromdagen handlade jag lite blommor som jag satte på framsidan. Det blev en påskgrupp på trappen gjord av påskliljor (såklart) och penseer i en korg med små fågelägg i. I rabatten pryder nu påskliljor, pärlhyacinter och lila penseer. Jag skulle såklart vilja köpa massor med blommor men det kostar ju! Men fler hinns nog mer att köpas med under sommaren. =)

När vi flyttade in hit förra året i maj stod rabatterna toma. De som bodde innan oss hade inte planterat något så vi har gjort allt själva. Det ända dom hade var en rosenbuske i gräsmattan. Förra året köpte vi bara blommor som blommar året om så som tur är kommer de ju upp snart igen. Sedan har jag ju såklart också plats för sådana blommor som penseer som jag kan byta ut lite då och då, det är ju roligt med. =)


Ännu mera plantering! Häromdagen handlade ...

Publicerad 2011-04-07 21:41:13 i Allmänt

Ännu mera plantering! Häromdagen handlade jag lite blommor som jag satte på framsidan. Det blev en påskgrupp på trappen gjord av påskliljor (såklart) och penseer i en korg med små fågelägg i. I rabatten pryder nu påskliljor, pärlhyacinter och lila penseer.

Shoppingrunda på stan. Igår tog jag spånka...

Publicerad 2011-04-07 08:21:50 i Allmänt

img_4447 (MMS)

Shoppingrunda på stan. Igår tog jag spånkan ner till stan efter att ha lämnat Alvin på förskolan. Där mötte jag upp Lina och Milou. Vi shoppade lite på rean och lite annat. Bla köpte jag ett par nike skor till Alvin och en tröja från Lindex. Sedan blev det lite vårlökar och andra blommor också. En lunch hann vi också med innan lilleman skulle hämtas på fsk. Men först var jag tvungen att lämna alla shoppingpåsar hemma. När jag väl hämtat Alvin så fick han testa allt jag köpt och han kände sig så fin. :-)

Gravidvecka 25, 7de månaden. Idag är bebis...

Publicerad 2011-04-06 08:22:14 i Allmänt

img_9607 (MMS)

Gravidvecka 25, 7de månaden. Idag är bebisen i magen ännu en vecka äldre. Jag börjar känna mig mer och mer klumpig ju mer magen växer. Har tex börjat gå in i dörrar med magen och spilla på magen. Antar att jag inte hinner med kroppens takt riktigt, det går ju så fort nu. Vågen visar att jag gått upp ytterligare 1 kg så 2 kg totalt nu.  Barnet väger ca 750 g och är ca 33 cm lång. Bebisen kan knyta sina händer och hålla i sina fötter. Bebisen kan nu också känna smärta och beröring.

Här planteras det. Nu när våren är här och...

Publicerad 2011-04-05 16:27:12 i Allmänt

img_8048 (MMS)

Här planteras det. Nu när våren är här och frosten försvunnit kan vi äntligen sätta ner lite frön i trädgården. Jag och Richard spenderade eftermiddagen med att plantera medan Alvin "klippte gräset". Vi satte ner lite gräslök, piplök och paprika, chili som vi planterat inomhus först. Dragon och squash  har vi också planterat men först inomhus som ska sättas ut nästa månad. Vi ska såklart plantera lite till så som sallad och morötter men det nästa månad. Sen blir det att åka ut till landet och fortsätta där. Så kul att se resultat sen! Nu får det gärna bli mycket sol och lite regn så det växer och blir stort. Lägger såklart ut bilder på resultat i sommar. :)

Lek utomhus

Publicerad 2011-04-04 16:40:50 i Alvin <3

Det är så skönt att det äntligen börjar bli lite varmare ute så man kan byta ut vinterkläderna mot vårkläderna. Äntligen kan vi spendera någon timme ute och leka utan att frysa. Alvins favorit syssla är ju att åka rutschkana så det blir det mycket av nu.

Idag gick vi ut i solen och lekte på gården. När inte Alvin åker rutschana så leker vi i lekhuset eller så gungar vi. Det är så kul att leka och springa omkring ute i solen igen! Håller ni inte med? =)


Tips på alkoholfritt?

Publicerad 2011-04-04 10:49:07 i Tips

I helgen är vi bortbjudna till ett par vänner till oss. Såklart blir det alkohol och middag medräknat men vad ska en annan dricka då? Det krävs ju alkoholfritt för mig. Skulle gärna vilja ha något gott och festligt? Jag har aldrig köpt något alkoholfritt vin men smakat av en vän en gång men den gillade jag inte. Annars dricker jag vitt vin gärna sådana som Black tower, Jp och Chapel hill. Drinkar är också gott men jag tänkte att det var enklare att bara ta med en vinflaska. Tipsa gärna om något gott ni själva druckit både alkoholfritt vin (vitt) och drinkar.


Oj vad mkt jag fick hem ifrån Ulla (Gekås)...

Publicerad 2011-04-03 16:11:02 i Allmänt

img_9286 (MMS)

Oj vad mkt jag fick hem ifrån Ulla (Gekås) igår. Mycket, mycket leksaker så som lego, keyboard, släp till Bobbycar, hoppboll, bowlingsätt mm. Det blev också en del kläder till Alvin bl.a. En mjukisdress, pjamasar,  shorts och t-shirts. Till bebisen blev det en dregelhaklapp och en nappflaska. Sedan köpte jag lite mammakläder till mig och några t-shirts till Richard. Till hemmet blev det sängkläder, brödkavel och lekservis till Alvin och till oss köpte jag lite till påsken och prydnader till trädgården. Jag är mycket nöjd över mina fynd och åker gärna snart igen! Nu längtar jag till Alvins födelsedag då han ska få de mesta av sakerna. :)

Här shoppas det vill jag lova! Men oj vad ...

Publicerad 2011-04-02 14:07:08 i Allmänt

img_6742 (MMS)

Här shoppas det vill jag lova! Men oj vad hungrig man blir av shopping och ont i fötterna har jag med. Kundvagnen är iaf full (som den ska va!). Den innehåller mest saker till Alvin (som vanligt) men han fyller ju år snart så det hör ju till! Det ska bli så kul att ge bort och se hans min sen. :)

Bebisen i magen

Publicerad 2011-04-01 14:26:44 i Graviditet nr 2

Den lilla rackaren som nu bor i min mage är en riktig vilde kan jag lova. Det är knappt någon lugn stund alls på´n. Jag tyckte Alvin var en riktig fotbollskille i magen på kvällarna med det är ingenting gämfört med denna rackare. Denna bebis har nog en boxningsfight att vinna tror jag. H*n sparkar för fullt både åt höger, vänster, ner och upp. Det obehagligaste som både kan kittlas och göra ont är när h*n sparkar neråt på mina organ. Det är speciellt urinblåsan som är målet för kickarna tror jag. Jag läste att platsen i magen börjar att ta slut och det blir trängre och trängre för bebisen. Antar att h*n ligger stilla på ett ställe då och jag kommer då att få sparkarna på ett och samma ställe. Alvin låg med huvudet åt vänster och sparkarna fick jag då på höger sida. Kanske blir det så denna gång med? Vi får se!

Önskelista till Ullared

Publicerad 2011-04-01 14:10:45 i Shopping

Jag har följt Ullared bloggen nu ett tag för att kolla lite vad som finns. Jag hittade så klart lite smått och gott till både mig, hemmet, Alvin och bebis. Detta är vad jag är ute efter på lördag.




Fredag idag och det är ett riktigt pissväd...

Publicerad 2011-04-01 09:59:18 i Allmänt

img_5147 (MMS)

Fredag idag och det är ett riktigt pissväder ute. Dimmigt, duggit och kalt inget väder för lång promenader iaf. Alvin sov jätte dåligt i natt. Han snarkade då han blivit förkyld och nu rinner näsan på honom hela tiden. Hoppas det inte blir något värre! Idag blir det iaf att hålla oss inomhus så mkt som möjligt. Blir bara några korta promenader med hundarna. Alvin sitter och leker så fint i sitt tält.  Han leker så lugnt och fint idag, inte likt honom. Han är nog lite hängig ändå. Så det ser inte ut att bli full rulle idag. Skönt! Idag var några gubbar här och bedömde vår tvättstuga och badrum. De ska renovera allt, golv, väggar, skåp, dörrar, tak, allt! Det var verkligen behövligt. V 15 börjar dom renoveringen som tar ca 2 månader.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela