Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Graviditetsvecka 33

Publicerad 2009-04-30 10:40:58 i Graviditet nr 1

Idag hoppar vi in i graviditetsvecka 33. Jag är alltså klar med vecka 32 nu. Det känns som det är nu magen växer ordentligt. Det tog tid i början och nu växer den som bara den. Så större blir jag och med värmen som kommit blir jag oxå svullen om händer och fötter. Vätskan tillkommer väl nu. Bebisen i magen sparkar mindre  och rör sig mer som en fisk istället. Platsen är trång och jag tror bebisen är påväg att vända sig neråt nu.





Jag är på dag 225 av 280. (80,4%). Är i vecka 33. Har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0). Är i 7:e kalendermånaden. Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Och är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis: I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm. Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet. Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

Mamma: Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Nya mamma kläder

Publicerad 2009-04-29 14:35:49 i Kläder

Idag fick jag äntligen med mig malin på stan. =) Fasen vad snygga kläder det finns på stan då. Dö snygga shorts, söta kjolar och dö fina kläningar. Och jag får inte på mig nåt! känner mig som en stor elefant i allt! :P Så jag kollade på mamma avdelningen istället och hittade ett sött linne och ett par mjukis byxor, skönt att ha nu kan jag säga. =) jag hittade lite mer på bikbok och indiska. Hoppas det blir lika bra. Till och med Malin köpte en klänning på Indiska. För första gången någonsin handlar vi likadan klädesplagg. =) kul tycker jag!



Promenad och glass i solen

Publicerad 2009-04-28 19:23:21 i Allmänt

Idag var Malin och jag ute i skogen med hundarna. Det blev en promenad på över en timma. Det var ett tag sedan de träffades nu. Vi får göra om det snart då Casey behöver träffa många hundar och göra av sig med en massa energi hon har överflöd av. =) I skogen dominerar fortfarande blåsipporna och vitsipporna. Liljekonvaljerna hade redan kommit. Det var bara knoppar än men de blommar nog ut snart. Det går så fort nu för tiden. Moder natur hoppar över våren så kommer sommarn direkt. Sen blir sommaren regnig och tråkig. Usch!

 Efter skogspromenaden blev det glass på balkongen. Jag har nog blivit beroende av glass nu för tiden. Aldrig förr har jag ätit mycket glass, men nu blir det ett par gånger i veckan. Jag behöver väl kalciumet.

Nu står Richard och grillar på gården. Balkongen står öppen så det doftar gott nu. Gud vad hungrig jag blir! Nu ska det bli gott med mat. =)


Hemgjorda piroger

Publicerad 2009-04-27 18:25:01 i Tips

Idag gjorde vi piroger och till dom gjorde vi en fräch sallad. Vi satt på balkongen och åt i solen. Så underbart härligt det var. Och maten blir så mycket godare då med. Undrar varför? =)






Piroger 40 st Ugnstemperatur 250º

Ingredienser Deg: 
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g sidfläsk, rökt, skinka eller bacon
1 gul lök
150 g ost

Pensling:
 ägg

Tillagning:
Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C).
Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa ½-1 timme.
Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem. Tillsätt osten.
Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar.
Sätt ugnen på 250°C. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning.
Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 6-8 min.

♥ 4 års dagen ♥

Publicerad 2009-04-26 16:23:23 i Allmänt



Idag är det Richards och min årsdag. Idag har vi varit tillsammans i 4 år. Vi räknade upp lite vad vi gjort i våra år tillsammans och kom fram till: 2005 - blev vi ett par. 2006 - flyttade vi i hopp. 2007 - förlovade vi oss. 2008 - väntar vi vårt första barn. 2009 - kommer vårt första barn till världen. Så vi har ju gjort lite iallafall. =) Undrar vad som händer 2010? Bröllop kanske, eller vad säger du Richard? :P

Vi firar denna dag i den vackra solen på Halvars och till kvällen blir det grillat. Med detta blogginlägg vill jag också passa på att skriva några ord till dig Richard. Jag vill börja med att tacka dig för dessa 4 åren vi haft tillsammans. Jag vill också tacka för att du stått ut med mig under tuffa tider mm. Tack för alla packet, middagar och alla hastiga pussar jag fått. Tack för att du kommer ihåg att jag finns!

 ♥



Graviditetsvecka 32

Publicerad 2009-04-23 18:09:58 i Graviditet nr 1

Jeej, nu närmar vi oss mållinjen med snabba steg. Idag går vi in i vecka 32, där med är det bara 8 veckor kvar. Förstår ni, 8 veckor kvar! Shiit, är vi verkligen redo att få ett litet, litet knyte att ta hand om? Och förlossningen då, hur kommer den att gå? Får jag föda med varenda drog i kroppen eller utan? Blir det kejsarsnitt eller kommer jag greja vanlig förlossning? Aaa, det är många funderingar som dyker upp nu mot slutet. Och många drömmar med. Jag drömmer hela tiden om en ljus flicka, min dotter. Jätte konstigt, jag drömmer att förlossningen gick fort som attan och inte gjorde ett dugg ont. En önskedröm som återkommer kanske? :P Annars växer magen på som vanligt. Har haft jätte ont i högra revbenen, då jag tror platsen för den lilla börjar bli liten nu. Så bebisen tränger där inne med mina revben så jag knappt kan andas. Det gör verkligen skit ont att t.ex. skratta, nysa eller böja sig just nu.


Jag är på dag 218 av 280. (77,9%). Är i vecka 32. Har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0). Jag är i 7:e kalendermånaden. I 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Jag är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.



Bebis: I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.

Jag: Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar. Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

Clubbdag på H&M

Publicerad 2009-04-22 19:59:50 i Kläder

Idag åkte vi och handlade lite på Richards lediga dag. Vi såg då att H&M hade rea och clubbdag idag. Richard hittade en väska, fingervantar, T-shirts och en kofta. Jag hittade en fin vit topp, ett rosa linne och en lila kofta. Köpte dock allt i medium med tanke på att min enorma mage ska få plats i dem men de blev såklart förstort. Så i morgon ska jag på stan, så vi får hoppas de har kvar topparna i S där.

Middag och komedi

Publicerad 2009-04-20 12:19:26 i Allmänt

Big comedy var as bra igår, speciellt David Batra och Johan Glans. Johan Glans är ju min favorit av våra komiker och han gjorde mig verkligen inte besviken igår. Det blev verkligen mycket asgarv och tårar när de stod på scenen. Det var mycket personliga påhopp och sexskämt som vanligt. Men för det mesta var de faktiskt as bra. Tyckte dock synd om de längst fram de skämtade om, de var inte snälla precis. =)

Innan föreställningen åt vi på deli. Det blev planka. Mycket gott som vanligt. Jag hadde aldrig ätit där innan så det var kul att testa på nåt nytt. Så tack så jätte mycket mamma för gårdagen, det var verkligen jätte trevligt! Vi får bjuda nästa gång... :P

 

Pojke eller flicka?

Publicerad 2009-04-20 11:26:21 i Graviditet nr 1

pojke i magen:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på (kött)och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
(x) Ringen i snöret över magen pendlar
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta (ofta i alla fall än så länge)
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Flicka i magen:
(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg ( i början av graviditeten i alla fall)
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
( ) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större (helt klart fylligare)
( ) Ringen i tråden cirkulerar över magen
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
(x) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Pojke: 7 Flicka: 20

Big Comedy

Publicerad 2009-04-19 11:30:09 i Allmänt

Ikväll blir det ståupp på Louis De Geer. Mamma bjuder med hela familjen. Det ska verkligen bli roligt att gå på standup. Jag har höga förväntningar på föreställningen då de mest kända komikerna ska uppträda. David Batra, Johan Glans, Petra Mede, Lennie Norman, Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Peter Wahlbeck.

Innan ska vi ut och äta en matbit också. Får se vad det blir för gott. Jag röstar på kina eller grekiskt! Skriver imorn vad det blev och hur mycket vi skrattade. =)

Mumsig fruktalrik

Publicerad 2009-04-18 21:19:08 i Tips

Idag mumsade vi på frukt och glass i solen, så gott det var! Frukt har en massa vitaminer och näring jag behöver. Jordgubbar har dessutom järn som jag så mycket behöver just nu. Så mamma fixade en så fin talrik med frukt av bla ananas och jordgubbar med glass till.

Härliga fredag

Publicerad 2009-04-17 19:02:45 i Allmänt

Skönt med fredag igen. Nu har man några dagar ledigt med familj och vänner. Idag vknade vi upp med solen i ögonen och gjorde frukost. Det blev leverpastejmackor för mig och renskav för Casey. Sen blev det skogen som vanligt där vi  plockade vitsippor. Richard kom hem efter en dags arbete vid halv 3. Vi tog oss en fika och gick sedan och handla för grillat till ikvällen.

På eftermiddagen kom Elin med Nellie. Då satte vi oss ute och tog fram grill mm. Malin kom också ut med saft till oss. Mycket gott i solen. Vi grillade sedan ryggbiff, blev super gott! Nu blir det snart sängen för Richard då han börjar jobba 6 i morrnbitti igen.


Besök av kusinvitamin

Publicerad 2009-04-16 20:01:30 i Graviditet nr 1

Idag kom min kusin Sofi hit med sina barn för att lämna massa babysaker. Hon hade med sig babysele, babygym, babysitter, handukar, sängkläder och en massa massa babykläder. Det var verkligen mycket fina saker så tack så mycket för det!

Det är så kul att träffa dom eftersom man inte gör det så ofta. Barnen har blivit så stora, Kevin blir liksom 4 i år och Klara 1. Helt otroligt, jag hinner inte riktigt med. =) Det var verkligen fart på den lilla och prata försökte hon också göra med oss. Hehe och Kevin hade koll på sakerna vi hade framme och spelade Airhockey. =)

Sofie berättade om att hon hade pojkmage med kevin och mådde bra under hela graviditeten med honom. Med Klara hade hon flickmage och gick upp mest på höfterna och rumpan och mådde illa under graviditeten. Så Kanske är det en liten tjeja i min mage då min graviditet stämde in precis på den sist nämda graviditeten. Det ska verkligen bli spänande att se!




Ikea

Publicerad 2009-04-16 19:11:42 i Allmänt

Idag åkte vi på en dagstur till linköping för att shoppa på Ikea. Vi handlade en byro och en garderob till bebisen. Så nu har vi nånstans att lägga alla babykläder och sängkläder. Så nu har R monterat upp dom medans jag gjorde iordning alla kläder och andra saker. Vi handlade också ett ställ till hundskålarna så de kommer upp i samma höjd som Casey. Ett hundben fick hon också. =) Annars köpte vi små saker som stekpanna, glas och en minidamsugare mm.


 

Graviditets v 31

Publicerad 2009-04-16 18:41:24 i Graviditet nr 1

Idag har bebisen spänderat 30 veckor i magen. Mindre än 10 veckor kvar nu. Känns så kul att det börjar närma sig. Blir lite stressad oxå, det går ju så fort hur ska vi hinna med.? Så mycket som behövs göras ju. Mycket inköp med mm. Bebisen gör kulebyttor och försöker sparka till sig mer plats i magen nu. Hehe börjar nog bli trångt för h*n nu. Inga bristningar på magen än, men det är ju inte försent för de att komma än heller. Där imot har jag blivit kurvig som f*n så de sätter sig på andra ställen istället. =(



Jag är på dag 211 av 280. (75,4%). Är i vecka 31. Har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0). Jag är i 7:e kalendermånaden. Är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Jag är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jaghar 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag: Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg.

Bebis: Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln. Huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Besök hos barnmorskan

Publicerad 2009-04-15 18:36:22 i Graviditet nr 1

Vilket härligt väder vi har igen. Solen har ju gömt sig i två dagar nu, men nu är den tillbax. =) Idag är Richard ledig från jobbet så vi började dagen med en skogspromenad där Casey jagade skogsduvor och tittade på lekande ekorrar i granarna. På förmiddagen tog vi en promenad till stan. Där köpte jag en rosa blus och en blå randig skjortklänning på mamma avdelningen på H&M. Och så tog vi oss en glass på en bänk i solen. Det blev min favorit, chokladmarsipan i strut. MMmm...

På eftermiddagen hade vi tid hos barnmorskan. Jag hade fortfarande lågt järnvärde trots järntabletter, russin och en massa broccoli mm. Blir galen på det här, får testa bluutsaft nu. Undrar hur det kommer att gå? Jag har nu gått upp 9 kg totalt och där med kommit upp till 60 sträcket. Blir helt chockad varje gång jag tittar ner på vågen. Väger verkligen jag så mycket? Helt otroligt, tycker det går så fort. Mitt Sf mått (magens mått) låg på 29, och jag följer kurvan fint. Hade också bra blodtryck. Så det känndes skönt. Bebisens hjärtslag låg på 140 slag i minuten. Börjar bli lägre nu. =) Allt såg bra ut och bebisen mådde bra så det känns så skönt! Får se hur det går på nästa besök är om tre veckor den 7de maj.

Påskhelgen

Publicerad 2009-04-13 19:43:17 i Allmänt

Nu är vi inne på sista påskhelgens dag. Sen är vi tillbaka till vardagen igen. Igår spänderade vi påskdagen hos Richards föräldrar på middag. Där serverades det kättgryta med potatisklyftor, jätte gott! Fick oxå ett porslinsägg fylld av godis, mest choklad vilket är min favo. =) Idag började vi dagen i skogen. Nu är det grönt och fint med mycket blommor. Vitsippor och blåsippor är det flest av. Sill och potatis blev det till lunch och till kvällen blev det grillat. Underbart gott blev det. Imorgon blir det att åka hem igen efter nästan ha spänderat en hel vecka hos mamma. Hoppas vädret håller i sig hela veckan så man kan fortsätta njuta av långa skogspromenader om dagarna och grillat på kvällarna.





Glad Påsk :D

Publicerad 2009-04-11 13:48:21 i Allmänt

Här har vi strålande sol, känns som sommar. Vilken härlig påsk vi fått, kunde knappt bli bättre. här kommer bilder från vårat påskfirande. :)



Skogspromenad i vårsolen

Publicerad 2009-04-09 15:37:28 i Allmänt

Idag har jag varit hundvakt åt Nellie medans Elin åkte iväg till stan. Det var jätte kul men det var nog roligare för Casey. Det var full rulle och jag kunde inte släppa ögonen på dom för en sekund. Då var det buss och någon (Nellie) ramla om kull och osv. hehe =) När Elin tillslut kom hem blev det en promenad till skogen. Vi hamnade i  Ekbacken där finns det ett antal ekar, där med namnet. Då började äntligen solen komma fram, så skönt. Så när vi kom hem igen satte vi oss och sola på baksidan med en varsin våffla. =)



Graviditets V. 30

Publicerad 2009-04-09 15:27:41 i Graviditet nr 1

Är det bara jag som tycker att veckorna springer iväg? Idag är jag redan inne i graviditetsvecka 30! Hello, bara 10 veckor kvar sen. Jag länktar så mycket nu. Mamma har beställt en vagga på hjul nu som kommer om ett par veckor. Jätte söt vit vagga med himelsäng blev det. =) Bebisen rör sig som vanligt mycket varje dag. Tror h*n försöker göra mer plats i magen. :P Svårare blir det för mig att andas nu. Lungorna får inte den plats den behöver för att fyllas tror jag.

Jag är på dag 204 av 280. (72,9%). Är i vecka 30. Har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0). Jag är i 7:e kalendermånaden. I 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Jag är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

Barnet: Visste du att din bebis redan kan göra kullerbytta. Rätt kost, motion och vila kan påverka hur ni mår.  Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Sommarlooken

Publicerad 2009-04-07 20:41:39 i Kläder

Här har vi Isabel Lucas som klätt sig för en dag på stranden. Vilken härlig sommarlook, älskar de somriga shortsen! Så där skulle man se ut i sommar! Sälv kommer jag ha en tjockismage som hindrar mig från att kunna klä mig som jag vill. :P Men nåt ska man väll kunna få till? =)


 

En dag i vårsolen

Publicerad 2009-04-06 13:05:15 i Allmänt

Dagen började jag och Casey med en tripp till skogen. Där sjöng fåglorna vårsånger som bara den. Det var jätte härligt med sol som bländade oss. Det har verkligen blivit grönt i skogarna nu. Blåbärsriset har blivit jätte högt redan. Undrar om blåbären kommer i maj i år. Vi såg faktiskt en del blommor med. Små prästkragar (vad de nu heter) och vårlök och en annan gul blomma. Ni som vet vad de heter får gärna berätta! hehe.





Efter skogspromenaden la vi oss och sola på gården. Casey tugga pinne och njöt av solen medans jag försökte lägga mig bekvämt. Det är inte det lättaste nu :P





Sen fortsätter dagen till halvars där blir det en mjukglass. Gott!


Gårdagens grillkväll

Publicerad 2009-04-05 12:29:50 i Allmänt

Igår var vi hos syran och grillade hamburgare och korv. Mmm så gott det är med grillat, får hoppas på fler sådana fina kvällar i fortsättningen. Idag ser det ju dessvärre inte ut att bli en sådan kväll. Men igår var det soligt och skönt ute ända tills sent på kvällen. Det var iallafall jätte trevligt igår, vi var ett par styckna så snacket gick ju. Blir ju så när marioteten är tjejer. :) Vi bjöd och tillagade maten så jag hoppas det smakade?! :) Hundarna lekte på gräsmattan medans grillningen var igång, men de var försiktiga som tur var. Väl inne var det damp och lek mest hela tiden så de blev väldigt trötta mot senkvällen.

Idag hade det blivit mjukglass på halvars om vädret tillåtit det, men icke. Blir väl en pizza framför tvn istället? :P




Gårdagens frisyr =)

Sill och potatis :D

Publicerad 2009-04-04 14:02:44 i Allmänt

Lunchen idag blev sill och potatis, jag som länktat så mycket efter det. Så det blev verkligen super gott idag. Vi tog med maten ut och käkade i solen. Då kan det inte smaka bättre. Så idag blev det premiär för saltgurkan, hehe alltid är det premijär för nåt! :D Nu ska vi ta en skogspromenad till syran och mamma. Där ska vi grilla med ett par kompisar ikväll. Nu ska vi ut i solen igen!


Kvällens grillbit

Publicerad 2009-04-03 21:08:17 i Allmänt

Idag hade vi premiär på bakongen. Förr satt vi med nån alkoläsk och cigg i handen. Nu invigde vi den med grillat och coca cola. :D Ikväll blev det att grilla nötkött med allround grillolja på. Till det gjorde vi en varm potatissallad. Årets första färskpotatis blev det för våran del med vitlök, parmesanost och basilika. Skit gott blev det! =)



Dagens =)

Publicerad 2009-04-03 14:44:17 i Kläder

Idag var vi på Halvars och åt mjukglass. I solen var det mycket gott med glass! Promenaden var mycket härlig med hoppas solen hänger kvar nu till påsk. Här kommer bilder:




Påskfint!

Publicerad 2009-04-03 10:33:58 i Allmänt

Här om dagen var jag och Malin ute och klippte lite björkris. Det blev påskris med vita fjädrar i år. Sedan har jag en krokus som växer fint på balkongen. Lite påskdekoration har man ju spridit ut i lägenheten med. Hoppas på att komma till en blomsteraffär snart så man kan köpa lite påskliljor och göra en fin blomarengamang med. =)

Så här påskfint blev det i våran lägenhet iallafall :D


Graviditetsmånad 8

Publicerad 2009-04-02 11:45:21 i Graviditet nr 1

Idag knallar  vi in i graviditetsvecka 29 och graviditetsmånad 8! Inte långt kvar nu. :D  Bebisen har börjat sparka hårt i revbenen att det verkligen börjar kännas nu. :P Speciellt om man lägger sig "fel", byter man ställning bli h*n lugn igen. Annars mår vi bra och myser hela dagarna.  Jag har varit väldigt klumpig nu i veckan. Jag har öppnat kylskåpsdörren och microdörren på magen, och slagit i magen mot handtagen på dörrarna. Kroppen hinnner inte anpassa sig till min mages storlek, det går ju så fort. Magen börjar bli ivägen nu om man säger så. :P

Jag är på dag 197 av 280. (70,4%). Är i vecka 29. Har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0). Jag är i 7:e kalendermånaden. I 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009 Jag har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


April, april din dumma sill...

Publicerad 2009-04-01 10:13:35 i Allmänt

Jaha nu har tiden sprungit iväg igen. 1:a april är det idag, och jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Är det bara jag som tycker det går så himla fort? Den siste ska liksom husvagnen och förtältet upp på Ekön. Jisses, Sen är sommaren här! Man blir så glad av detta väder med, nu känner man verkligen att våren är här. Man blir liksom nykär, härligt :D ! Fåglarna, ekorrarna och hararna känner det med. Alla djuren trivs och myser i våra skogar nu, snart kommer väl alla små djurbarnen med? Ja, det är en väldigt härlig känsla man får i skogen och ser alla djur leka och mysa i nån vattenpöl. Casey blir som en valp igen, allt är roligt. Hon ska leka och gräva och rulla runt i gräset helatiden. Hon vill knappast in igen efter en promenad. Hon har faktiskt fått ligga i solen och tuggat pinnar varje dag solen visat sig. Det är ju så gott!

Idag ska vi gå ut på promenad med syran och den nya lila valpen. Hon ligger väl mest i "väskan" än springer i skogen men det är kul ändå. En glass blir det såklart också. Sen får vi sitta och njuta av solen på mammas baksida. =) Sköönt!

Ut i solen med er nu, puss på er! :D


Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela