Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Bye, bay!

Publicerad 2014-09-30 21:54:00 i Allmänt

Idag gick grabbarna sina sista dagar på sina förskolor. Båda hade haft avslutningsfester och fick med sig finfina saker och kollage från sina respektive förskolor.
 
Det gick jättebra med Milo och det blev kramar och ett glatt farväl. Med Alvin var det dock värre. Alvin och hans bästis M ville ryma tillsammans och A sa att han inte ville flytta längre. Han vägrade säga hej då. Usch vad det kändes i hjärtat! 
 
Nu säger vi hej då till Klockaretorpet med mycket pirr i kroppen!
 Bye, bye!

Höstfint

Publicerad 2014-09-29 18:40:00 i Home sweet home

Så här års brukar vi koka och baka en massa på äpplen och plocka löv och dylikt att göra fint med. Tyvärr bor vi ju i flyttkartonger nu och kommer göra i säkert en månad till då vi ska renovera om "lite" innan vi kan tänka på sådant. Får se om jag kan hålla mig, för det kliar sååå i fingrarna på mig! 
 

En söndag hos mamma

Publicerad 2014-09-28 19:05:00 i Familjeliv

Imorse promenerade jag, hunden och barnen en timma hem till mamma/mormor för en dag hos henne. Känns skumt att ha henne så långt borta nu, men när vi flyttar blir det närmere igen. På tal om flytt börjar det bli nervöst nu, eller lite (läs mycket) pirrigt känns det, men oj så roligt! 
 
Vi har också varit och hämtat pengarna och kläderna från klädbytardagen. Det gick så där, det blev bla thaimat för dom hundralapparna som fick avsluta denna söndag hos oss.
 
 

Ute på landet

Publicerad 2014-09-27 20:54:00 i Festligheter

Idag åkte vi ut till stugan för att montera ner säng och bord osv inför flyttlasset till Pryssgården om några dagar. Vi passade på att njuta av lugnet och det härliga vädret ett tag med fika och lek innan vi åkte hemåt igen. Kvällen spenderades sedan hos mamma för en liten fördejt innan resturangbesöket på stan. Det blev för och varmrätt på Bishop. Efterfesten gick till mamma igen med filmkväll och allt det innebär men jag fick dock åka hem tidigt till barnen då R jobbar natt. Då blev barnen glada! God natt med er!
 

Vår sommar i bilder

Publicerad 2014-09-27 07:53:00 i Familjeliv

Nu har verkligen hösten hittat hit på riktigt och jag saknar redan sommaren. I somras hann vi med mycket roligt som klappa får, åka linbana och sitta i en sädeströska i Palstorps hage. Vi hyrde stuga i s:t Annas skärgård, åkte båt och fiskade. Vi var i Kolmårdens djurpark och tropicarium. Åkte på en kryssning till Tallinn. Bodde i sommarstugan i 5 månader och åkte till många fina sjöar och mycket, mycket mer.
 
 
 
 
 

Sista helgen

Publicerad 2014-09-26 14:49:00 i Allmänt

Sista helgen innan flytt är här, och paketet med gardinerna kom idag! Tänk att vi kan hänga upp dom redan på onsdag -längtar!
 
Vi firar denna fredag med ett riktigt härligt fredagsmys med tårta, cider, godis och chips. Först ska vi dock åka och lämna barnkläderna till klädbytardagen som är imorgon i Åby. 
 

Utbildningsdag

Publicerad 2014-09-25 19:18:00 i Allmänt

Idag åkte jag och kollegan till Katrineholm för en språkutbildning på deras stadshotell. Vi blev även bjudna på lunch och fika. Grabbarna blev då hämtade av farfar på fsk och spenderade em/kvällen på McDonalds. Gissa om jag hade glada barn som kom hem till mig sen? ;)
 

1 vecka kvar och målning

Publicerad 2014-09-24 16:22:00 i Allmänt

Nu är det verkligen nedräkning som gäller här hemma tills nyckeln är vår, tänk att man är husägare nästa onsdag! Det firar vi med att måla tavlor till barnens rum.
 
Jag tog fram oljefärg och canvastavlor och detta blev resultatet.
 

Sjukstuga vs loppisstuga

Publicerad 2014-09-23 19:53:00 i Familjeliv

Ujujuj, idag blev det en vabbdag då Milo legat och skrikit hela natten pga värk i öronen. Idag hade vi behövt vila men nä, vad är det? Istället har vi haft loppis här hemma och tjänat några tusen på barnens kläder. Inte nog med det så packade vi ner lite köksgrejer också. Nu ska jag iaf sova (hoppas jag)!
 

Lunch och shopping

Publicerad 2014-09-21 19:25:00 i Allmänt

Imorse åkte jag och grabbarna till mormor som bor nära Ingelsta shoppingcentrum, så vi promenerade dit. Först dök vi in på pizza hut där syrran serverade oss goda sallader, chicken wings, pannkakor, pizza och glass. Barnen var i extas och ville jobba där sedan som stora (Alvin) för då kunde de alltid få äta den goda maten, "hela dagen" som Milo sa. 
 
Sedan började vi shoppingturen med att köpa ytterligare tapeter, åh vad vi längtar efter nyckeln nu. Vill inte vänta en vecka till!
Sneak peek på nya tapeterna

Klädbytardag

Publicerad 2014-09-20 16:19:00 i Kläder

Idag var vi i Dagsberg på klädbytardag, där hittade jag bla skridskor, spel och överdragsbyxor till grabbarna.
 
Nästa helg är det dock min tur att sälja. Ni som är intresserade av skor, ytterkläder och kläder från bla polan & pyret, name it, newbie och H&M i st 50-92 kan höra av er till mig innan fredag! Nu är det mycket rensning som gäller innan flytten om 1 1/2 vecka!
 

Nytt från New york

Publicerad 2014-09-19 17:02:00 i Festligheter

Idag kom farfar hem från en drömresa i New york. Med sig hade han en massa fina saker till oss alla. Det var som på julafton! Förutom god dricka och matprodukter med tillhörande kokbok fick vi ett varsina par Converse i svart skin och en new york t-shirt. Grabbarna bus fick två t-shirts och de coolaste jackorna från Disneystore. Så bortskämda vi blev!
 

Grabbarna och jag

Publicerad 2014-09-18 21:43:00 i Kläder

Idag kom barnen till jobbet då R åkte och jobba kväll. Vi tog då bussen in till stan där vi shoppade loss lite "checkar" på H&M till mig och barnen. Vi fick verkligen mycket för pengarna (drykt 200 kr utöver chekarna). Det firade vi med att gå till McDonalds! 
 
 

Vilket väder!

Publicerad 2014-09-17 16:56:00 i Allmänt

Termometern visade 30 grader när vi kom hem så vi tog med Casey (hunden) till skogen direkt. Grabbarna skulle självklart ta sparkcyklarna med sig, för mamma måste ju tänka på att snön kan komma snart, så man får ju passa på nu. Söta barn jag har, mig kan de iaf övertala!
 

Vilken dag!

Publicerad 2014-09-16 19:42:31 i Allmänt

Både jag och R öppnade idag på våra jobb vilket gjorde det lite svårt att lämna våra barn på förskolan.
 
Jag var då tvungen att kompa en timma och gick alltså 6:15 från oss och var på jobbet 8, då gick jag hela vägen i princip.  Det värsta jag gjort hittills, då jag är hostig, förkyld och haft feber i helgen. Gissa hur jag mår nu? Allt för att spårvagnarna inte går längre pga spårarbete där vi bor och det var 30 min kvar till bussen skulle gå från stan (missade den innan). Så är det när man är envis som jag är,  dumt att slösa 30 min liksom! ;P
 

Adjö-kort

Publicerad 2014-09-15 21:00:00 i Alvin <3

Rykten om att vi snart flyttar har börjat gå bland Alvins kompisar på förskolan och då har deras nummer dykt upp på lappar på Alvins hylla. Vi valde därför att göra kort med Alvins nummer i så de även kan ringa oss för lekträffar.
 
Alvin kommer verkligen sakna sina bästisar Milian och Ejla som har följt varandra sedan Alvin började i förskolan som 20 månaders liten kille.
 
 
 

Fint från H&M home

Publicerad 2014-09-14 19:00:00 i Home sweet home

Här kommer en önskelista från H&M home.
 
Detta skulle passa vår nya hall och vardagsrum.
 Det här skulle passa vårat nya kök, grönt kommer det bli!
Sist men inte minst -lite fint i blått till sovrummet
 

3D bio

Publicerad 2014-09-13 14:55:00 i Milo <3

Idag var det äntligen dags för Milo att gå på sin första biofilm.  
 
Vi skulle ha sett Alfons Åberg men filmen var trasig så vi fick pengarna tillbaka plus se en annan film. Vi såg då flygplan 2 i 3D.
 
Milo tyckte glasögonen var lite jobbiga så dom tog han av sig lite då och då. Efter en timma ville Milo ut och springa, vilket inte var så konstigt då vi hade väntat länge (45 min) på att den andra filmen skulle ha börjat för att sedan byta film. Flygplan höll nämligen på i 1 1/2 h. 
 
Vi handlade också godis på gottegrisen och åt lunch på donken. Vilken lyxdag!
 

Shopping och nya förskolan!

Publicerad 2014-09-12 16:45:29 i Allmänt

Idag slutade jag tidigt och då passade vi på att handla väggfärg och tapetlim mm. Sedan hämtade vi ut barnens tapeter. Nu har vi bara tapeter till vårat sovrum kvar då jag inte hittat någon i den stilen jag vill ha än (till ett humant pris). 
 
Vi har också hälsat på grabbarnas nya förskola. Det var ett gäng härliga fröknar. Dock var det bara två barn kvar denna eftermiddag, men grabbarna hann leka ett tag ändå. Vi (jag, R och en personal) hann tom sätta oss i personalrummet själva och planera inskolningen medans grabbarna lekte med dom andra. Helt perfekt, det här kommer ju gå asbra (hoppas jag). Nu kommer jag säkert kunna sova bättre om nätterna! 
 
 
 

Önskelista från H&M

Publicerad 2014-09-10 18:18:00 i Kläder

Skickade iväg en beställning från H&M för ett tag sedan då jag inte hinner med mina älskade shoppingrundor längre. Just nu prioriterar jag inredning och renovering mer om man säger så. Dock måste familjen ha lite snygga kläder också, även om jag inte kunde köpa allt på listan. :))
 
 
 
 

Tapeter

Publicerad 2014-09-09 19:07:00 i Home sweet home

Äntligen börjar tapeterna trilla in som vi beställde förra veckan. Bara lite målarfärg och lim kvar och så nyckeln till huset förstås ;)
 

Riddarborg och gottgott

Publicerad 2014-09-08 08:01:00 i Allmänt

Oj vad saker vi gjort i helgen. Förutom att ha packat minst 10 kartonger (nu börjar det bli tomt hemma) och shopping på Ikea har vi också hunnit med skogen, lekt vid en "riddarborg", plockat rabarber som vi  bakade rabarberpaj på och dippat grönsaker. 
 
Nu är det måndag och det är dags för jobb och förskola igen. Dock går barnen bara två ggr i veckan då R är ledig. I veckan ska vi hämta ut tapeter vi har beställt och köpa färg och tapetlim. Längtar tills vi får sätta igång med renoveringen nu, ni anar inte hur mycket jag har planerat i mitt huvud! 
 

Master bedroom

Publicerad 2014-09-07 14:07:00 i Home sweet home

Vad konstigt att vi inte har ett svenskt namn för Master bedroom! Barnrum kallar vi ju barnens rum men vårat sovrum kallar vi ju bara "sovrummet". För att ni skulle förstå vilket sovrum jag menar tyckte jag "master bedroom"passar bra. 
 
Idag åkte vi till Ikea och köpte b.la nattduksbord,  bordslampor och beställde sänggavel. Vi har ett grönt/beiget sovrum i dagsläget och dråpligt nog är även det nya sovrumet i huset också i dom färgerna. Jag är dock trött på't och vill köra på en helt ny stil. Nämligen blå/vitt blommigt (klassisk stil).
 
Vad tycker ni? (Bild lånad från Hus&Hem) jag är så kär i detta sovrum! Tapet från Ralph Lauren. 
 
 

Mammas konstnärer

Publicerad 2014-09-06 18:08:00 i Barnen <3

Idag tog vi ut stafflit och målade årets konstvärk! Barnen fick välja varsin färg och pensel innan vi gick ut och Alvin kom på idéen om att turas om med dom. Tillslut blev det ett spöke, träd och en fullmåne. 
 
När vi ändå var ute på baksidan plockade vi de sista rabarberna för att göra en paj till kvällsfikat.
 
 

Fredagsmys i skogen

Publicerad 2014-09-05 17:14:00 i Familjeliv

Vilken underbar fredag vi fick med sol och värme! Som vanlugt tog vi vara på solen utomhus och denna gång i skogen. Nu sitter vi dock och väntar på pizzan i ugnen och till efterrätt blir det grönsaker och dipp, mums!
 

Sensommarvärme

Publicerad 2014-09-02 18:21:00 i Allmänt

Vilken härlig dag det blev idag! Solen lyser och himlen är blå, precis som den har varit hela dagen, kl är nu halv sju på kvällen och det är 30 grader i solen. Jag och lillkillen tog tillfället i akt att busa på gården denna fina kväll när pappa är på bio och storebrorsan sover över hos mormor. 
 

1 September

Publicerad 2014-09-01 12:56:00 i Home sweet home

En månad kvar till flytt, det firar vi med att packa ett tjugo-tal flyttkartonger. Grabbarna har också kommit in på en ny förskola lite närmere oss iaf, dock får de gå där bara tills de kommer in på förskolan i Pryssgården som vi står i kö på. Känns som att det kommer bli många inskolningar i höst! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela