Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Minnen från år 2013

Publicerad 2013-12-31 12:54:00 i Familjeliv

Bästa året hittills tror jag!  Båda grabbarna är så stora att de klarar sig själva och de har varandra vilket gör att jag och mannen fått mycket egentid. Vi skaffade stuga på landet (granne med mormor) och sommaren blev den finaste på många, många år. Vi kunde bo där hela våren, sommaren och början av hösten. Hade jag fortsatt föräldraledigheten hade vi kunnat bo där hela hösten med. Efter en lång mammaledighet (som började 2009) var jag ute på arbetsmarknaden igen år 2013. Vi åkte också iväg på en resa till Riga och nu planerar vi nästa resa! Oj vilket år och varenda dag kan jag blicka tillbaka till av ren lycka tack vare min älskade familj, ni är bäst!
 

Lunch, middag och bio!

Publicerad 2013-12-30 20:45:00 i Festligheter

Idag hade vi lunchgäster hemma hos oss, Carro och Peter (från sthlm) kom för att umgås lite med oss. Vi åt pizza och medan jag och Carro tjattrade (som vanligt ;) i köket satt grabbarna och spelade tv-spel i vardagsrummet. Efter lunchen hade jag en date på stan med mamma. Vi behövde handla lite inför nyår och så tog vi en middag + drink på Harrys. På stan krylade det av folk så vårt vanliga "häng" (och alla andra typ) var fullproppad.  Efter middagen mötte jag upp mannen, syrran och hennes kille för en biokväll. Det var en mycket händelserik och trevlig dag ska jag säga, och det lär det bli imorgon med!
 

Vårnyheter från HM

Publicerad 2013-12-29 08:44:00 i Shopping

Här nedan har jag gjort en önskelista från HM. Behöver jag säga att jag gillar färgen "gamelrosa"? Min man var så söt att han direkt efter att ha sett listan, köpte han den grå med hjärtat till mig. Det är kärlek det! ;)
 

Jullov utan snö!

Publicerad 2013-12-28 16:23:00 i Allmänt

Idag har vi varit ute en sväng och lekt. Tyvärr blev det en tur utan pulkan för snö ser det inte ut att komma på mycket länge. Ute är det grönt så man kan tro det är vår istället. Blommor hittade vi på gräsmattan tom. Ja, man kan inte tro att det är 28de december! 
 
 

Julrean

Publicerad 2013-12-27 11:23:18 i Shopping

Igår drog jag och min mor ner till julrean. Både jag och mannen fick presentkort i julklapp så det blev ett par jeans till mannen och en topp till mig. Barnen fick också ett varsina par byxor. Jag hade också två tröjor till grabbarna men väl i kassan såg jag att jag tagit fel storlek. Lite smink till nyår hittade jag också på rean. H&M hade nagellack från 10 kr ni som är sugna på nytt!
 

Julklappar!

Publicerad 2013-12-26 19:10:00 i Familjeliv

Oj vad vi har lekt, byggt och pysslat dagarna efter jul med våra nya julklappar. Grabbarna älskar allt dom fått och leker hela dagarna med sina nya bilar, pippidockor och verktyg.
 
Tre olika bilbanor fick grabbarna bla så det är mycket sådan lek här hemma kan jag säga. Milo fick ju också en massa pippigrejer som självaste pippidockan, smågubbarna från pippi, pippifilm och pippiskiva. Så från Milos sida är det mycket pippilek här hemma med.
 
De fick en massa annat också som bla lego och verktygsbord som ni ser här på bilderna.
 

Julafton 2013

Publicerad 2013-12-25 15:31:00 i Festligheter

Denna julaftonsmorgon vaknade vi upp utan snö och med 7 plusgrader istället. Alvin var besviken för som han sa -Det måste ju finnas snö på julafton så jultomten kommer fram med sin släde.
 
Båda grabbsen vaknade runt 06 och kom in till oss men missade alla julklappar som tomten hunnit lämna på natten och somnade om igen. Vid 08 vaknade dom igen och då frågade jag om jultomten hade varit här inatt. Grabbarna sprang in i deras rum och hittade en massa paket i julstrumpan som tomten lämnat. Det var både turtelsgubbar, småbilar,  julgodis och dagens finkläder i.
 
Sedan gick vi till mormor för tomtegröt och skinkmakefrukost innan vi gick till minneslunden och tände ljus. Efter minneslunden gick vi hem och gjorde oss fina och då mitt i allt när pappa gick till affären kom tomten och pappa missade alltihop. När pappa kom hem igen kunde vi öppna paketen och barnen kunde berätta för pappa om tomten.
 
När vi var klara så gick vi till mormor igen där även barnens moster och hennes kille var bjudna och min moster med familj. Då blev det mer paketöppning, julmat och kalles jul på tvn. Alvin sov tom över men vi andra gick hem och sov efter den långa roliga och trevliga dagen!
 
 
 
 

Årets julgran

Publicerad 2013-12-22 09:12:00 i Allmänt

Nu är granen klädd här hemma med ett ljusnät med smålampor och silver kulor av olika varianter, glasänglar och polkagrisar mm. Barnen hängde allt på samma sida men jag tänkte att det inte gör så mycket iaf. De första paketen fick grabbarna att lägga under granen igår av gammelfarmor och snart ska det dit en massa till då vi ska fira jul med farmor och farfar imorgon!

50-års fest!

Publicerad 2013-12-21 19:28:00 i Festligheter

Idag hade svärmor sin 50-års fest fast hon inte fyller förren på julafton. Lustigt nog trodde hon inte att folk hade tid att komma då, undrar vad det kan bero på? Skämt åsido!  Där bjöds det på både mat och fika vilket var jätte gott. Trevligt hade vi med, det är kul att ses då det var ett tag sedan man träffade de flesta av dom som kom. Lite julklappar delades också ut till dom som inte ses på julafton, spännande,  spännande! Svärmor/farmor fick en förstoring på pojkarna inramat i svart/vitt något vi visste att hon hade önskat sig så jag hoppas det blev bra. Grattis igen farmor på 50-års dagen!

Jullov

Publicerad 2013-12-20 11:29:11 i Allmänt

Idag knallade vi förbi fsk med julklappar och grabbarna fick också ett varsit paket.  Vi gick bara och hälsade på idag då vi ff är lite förkylda och trötta efter alla sjukdomar.  Nu är det iaf jullov två veckor framåt, jippi! 
 

Julsagor

Publicerad 2013-12-19 16:48:32 i Allmänt

Till sagostunden idag samlade vi ihop våra julsagor för lite julinsperation. Skinkmacka och julmust till så var stämningen i full gång här hemma. Eftersom vi varit hemma sjuka ett bra tag nu gäller det att hitta på saker att göra och nu till jul finns det ju en massa julyssel/bak/läsning att ta fram. Paket har vi också hunnit slå in idag men granen fick vänta ett tag till.
 

Årets julskinka

Publicerad 2013-12-18 20:05:00 i Allmänt

Ikväll fick mannen för sig att det var dags att tillaga julskinkan, vi hade ju ändå vörtbröd hemma. Så nu blir det att göra sig en kvällsmacka bestående av vörtbröd, julskinka, senap och julmust när barnen sover så sött i sina sängar. Imorgon kanske vi tom tar fram granen också då de sista julklapparna måste fixas på fredag och sedan är det 50-års fest i helgen så det är mkt nu innan jul!
 

En bakdag!

Publicerad 2013-12-17 18:53:39 i Mat och bakning

Idag bakade pojkarna och jag saffranskaka som är så gott! Vi åt alla två bitar var och skulle lätt kunna äta lika mycket till.
 
Receptet på saffranskaka kommer här:
200 g snör
0.5 g saffran
2 st ägg
3 dl socker
2 tsk bakpullver
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
 

Julklappar från Zalando

Publicerad 2013-12-16 17:56:23 i Allmänt

Tänkte tipsa er som inte är klara med julklapparna än och känner att tiden för att åka ner på stan för att shoppa det sista är knapp att göra som jag, -beställ julklapparna på nätet! Zalando.se har leverans på 3-5 dagar så det hinner fram till jul än. Det här klickade jag fram åt grabbarna, vad hittade ni?
 
 

Julmarknad i gamlastan

Publicerad 2013-12-15 21:43:00 i Allmänt

Oj vad julmarknader vi varit på i år, skansens var helt klart den största och bästa tycker jag. Idag var vi då inne i gamlastan och kollade in den mysiga julnarknaden men den här gången handlade vi inget. Det blev en fika i ett mysigt fik istället och sedan gick vi upp mot gallerian för lite Julklappsshopping och vi är i stort sätt klara nu vilket känns jäkligt skönt! De allra sista julklapparna får skaffas i veckan. Hur ligger ni andra till?

Skansens julmarknad

Publicerad 2013-12-14 23:17:00 i Allmänt

Idag föll snön när vi kom till Stockholm (yes, vi kom iväg) så det passade perfekt med en tripp till skansens julmarknad. Alvin var lite nervös innan ifall inte julen hade kommit till Stockholm än men det hade den ju. Han trodde då att det kanske tom var julafton! På marknaden var det en massa fina bodar med olika saker att köpa på skansen. Vi köpte som vanligt bara en massa ätbart och så fick grabbsen fiska leksaker med. Sedan bjöd min kusin (som vi bor hos den här helgen) och hennes sambo på middag. De är så fantastiska att de tom har kollat vad barnen vill ha och anpassat sig efter dom fast de absolut inte behöver det. Imorgon ska vi handla julklappar i gallerian och ev gå till en rolig lekplats nära där vi bor. Trevlig helg på er!

Glad lucia!

Publicerad 2013-12-13 14:59:00 i Allmänt

Hoppas ni haft en fin lucia! Vi sov och kurera oss när grabbarnas luciatåg var på förskolan så vid halv elva fick vi vara med och sjunga på öppnaförskolan innan vi gick hem och vilade på soffan igen. Vi känner oss mycket bättre idag, febern har varit borta sedan i förrgår, dock har näsorna börjat rinna nu. Alltid ska det vara något! Nu ska det iaf packas för resan imorgon!

Införskaffat julgran

Publicerad 2013-12-12 17:55:10 i Allmänt

Även i år fick Richard ge sig ut ensam för att hitta årets julgran. Jag har inte varit med sedan barnen kom då de antingen varit för små för att ge sig iväg eller för sjuka som i år. Nu hoppas vi bara att granen är lika fin som de andra har varit!

Juliga apelsiner

Publicerad 2013-12-11 11:07:00 i Tips

Idag är det inte bara Milo som hostar här hemma så det blir att vara hemma hela veckan från fsk så vi kan bli friska till lördag när vi ska åka på en miniresa. Tyvärr kanske vi får köra på plan b -lämna barnen hemma då Alvins hosta blivit värre. Håll tummarna för oss nu! Jobbet jag sökte i går är mitt, yes de hörde av sig redan igår em och jag börjar den 2/1. Snacka om en perfekt julklapp! Nu sitter jag och Milo med apelsiner, nejlikor och sidenband och det blir så fint och det luktar så gott. Fler ska göras i em!

Arbetsintervju

Publicerad 2013-12-10 12:41:00 i Allmänt

Imorse åkte jag och provjobbade på en förskola som har en tjänst ledig hela nästa termin. Det är ett föräldrakooperativ så nu är det upp till styrelsen att bestämma hur det blir. Pedagogerna som arbetar där hoppas iallafall att jag får tjänsten, så håll tummarna för mig nu!

Nu är det jul här i vårt hus!

Publicerad 2013-12-09 11:32:00 i Allmänt

Nu är även tomtarna framme här hemma och så här blev det i pojkarnas rum. Båda tyckte det var roligt att göra fint med tomtar och glitter. Vi har även hunnit vara ute i snön innan jobbet kallar, dock blir barnen hemma idag för vi vill ju vara helt friska till helgen när vi reser bort! Moster och Christian är påväg hit för att vara barnvakt och sedan ska Alvin få följa med dom hem och sova över i nya lägenheten.

2a adventsmys i snön och hus

Publicerad 2013-12-08 18:22:00 i Festligheter

Oj vad snö vi fått, Alvin är i himmelriket!  Han har tjatat om snön sedan vi stängde igen landet. Idag fick han äntligen premiäråka på Snowracern och göra snöänglar i snön, ja det blev två turer ute i snön idag. Till julkalendern i morse fick barnen även adventspresenter i form av snökulor. Vi har också hunnit med att handla allt till jul så som julskinka, julost och julmust osv. Väl hemma igen tände vi andra ljuset med valnötter och julmust. Vad mysigt det är med jul!

Det blev en lååång natt

Publicerad 2013-12-08 13:07:00 i Milo <3

Inatt fick Milo krupp för första gången. Jag hörde redan under morgonen att han lät konstig när han andades men under dagen försvann det helt. Sedan somnade Milo vid 19 på kvällen och vid 22 vaknade han igen och kunde knappt andas. Han lät jätte rosslig och vi fick ringa 1177 om råd. De bad oss då sova sittandes med öppet fönster inatt. Vet dock inte om det hjälpte nämnvärt, idag har han varit trött och sovit i några timmar men annars leker han som vanligt med brorsan emellan åt. Det är tydligen vanligt att få krupp i två-års åldern och just på natten när de ligger ner. Det kan ta en vecka innan det blir bättre men jag hoppas det går fortare för det är jobbigt att se honom kämpa med andningen. Nu ska vi baka och styra inför andra advent! :)

Julpyssel -Änglar

Publicerad 2013-12-07 11:59:00 i Allmänt

I morse tog jag fram färg, penslar, blandskål och änglar att måla. Tyvärr hade de bara oljebaserad färg på tiger men det funkade bra ändå. Barnen var jätte duktiga och tyckte det var roligt och när vi var klara kom Alvin på att han även ville måla med glitter på ängeln och då blev de genast mycket finare. De här söta änglarna kommer att få hänga i granen till jul. 
 

Årets första snö

Publicerad 2013-12-06 12:57:42 i Allmänt

Äntligen kom snön till Norrköping med! Barnen och jag hann vara ute en timma i snön innan fsk idag. Nu ska jag dock vara ute på skolgården med andra barn. Burr burr!
 

Naked rescue

Publicerad 2013-12-05 08:38:00 i Me, My self and I

Behövde nytt schampo till håret och jag har typ alltid köpt mitt på ica för en tjuga. Nu ville jag ha ett utan de där dåliga ämnerna som torkar ur håret. Jag har lockit hår så när det är torrt kan jag knappt borsta ur lockarna, skit jobbgt! Sen har jag tappat en del hår på sistone med, kan ju vara en vitaminbrist oxå men vilket fall som helst köpte jag ett nytt. Hoppas det var värt pengarna för det var dyrt, gott hoppas jag det luktar med för dom pengarna! Någon som testat detta?
 

Jultomtar av handavtryck

Publicerad 2013-12-04 12:25:34 i Allmänt

Grabbarna har fått göra tomtar av sina händer. Vi la händerna i vit fingerfärg som blev till skägg och målade resten med pensel.  Så här fint blev det :)
 

På jobbet

Publicerad 2013-12-03 17:25:45 i Allmänt

På rasten idag hittade jag en massagestol som jag satte mig i, åh så skönt det var! Körde ett helt program så jag höll på att somna. Sen när det var dags att jobba igen fick jag sätta mig i frisörstolen där tjejorna gjorde fläta osv i håret på mig, behöver jag säga att jag höll på att somna då med? ;)
 

Jul på vår dörr

Publicerad 2013-12-02 15:05:00 i Allmänt

På Julmarknaden i helgen köpte vi en dörrkrans till jul. Vi tyckte den passade in hos oss. Nästa år ska jag göra en själv (det lovar jag dock varje år)!
 

1:a advent och december

Publicerad 2013-12-01 19:39:00 i Allmänt

Idag har vi både fått öppnat den första luckan på julkalendern och tänt det första ljuset i staken. Julkalendern tyckte hela familjen var bra och vi såg den både imorse och ikväll. Där emellan bakade vi lussekatter att fika på till adventsfikan. Barnen fick både en varsin julfilm, julskiva, förkläde och kockhatt som adventspresenter idag, så vi har verkligen haft julkänsla här hemma idag. 
 

Gårdagens julmarknad och fest!

Publicerad 2013-12-01 09:13:07 i Allmänt

Oj vilken trevlig och händelserik dag det blev igår. Först mötte vi upp Lina och barnen på julmarknaden.  Där lämnade barnen sina önskelistor till tomten, fiskade godispåsar, gjorde smällkarameller, pepparkakor att dekorera och så åkte de karuseller förutom all shopping då. Sedan tog vi även en runda på stan för mer julhandling. Väl hemma blev det middag med Jennie och barnen med mer pepparkakor och chips till efterrätt, vilken fest det blev! :)
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela