Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Dagens mamma

Publicerad 2011-08-31 12:38:52 i Allmänt

img_6402 (MMS)

Här har ni dagens mamma. Vi började dagen med en inte så nyttig frukost nämligen Alvin och min favorit -ljust bröd, sallad, ost och Oboy. Alvin ropar efter "boy" direkt när han vaknat men vi försöker att inte ge det alla dagar. Vi har inte varit så nyttiga i den här familjen utan det är ljust bröd och Oboy som gäller här (hade tänkt att ändra på det i höst, typ imorn). Efter frukosten lämnade Milo och jag "Baldermar" på fsk för att sedan hämta hunden och bege oss ut på dagens powerwolk. Det gick dock inte så bra att lämna Alvin Idag utan det var nog den värsta lämningen hittills. Han gallskrek och tårarna bra forsade. Usch det var inget kul men så fort jag vände ryggen blev det tyst och när jag tog på mig skorna var han bland barnen, så det gick nog bra tillslut som det brukar. Nu ska jag tappa upp ett varmt bad till Milo och mig innan vi ska hämta upp storebror igen.

Min nya byrå

Publicerad 2011-08-31 07:36:06 i Allmänt

img_5789 (MMS)

Nu är det sovrummets tur för lite förnyelse. I lägenheten vi bodde i innan vi flyttade hade vi ek i sovrummet men när vi flyttade till radhuset byttes det ut till ljust trä då vi bytte säng som vi har matchat med vitt. Det ända vi hade kvar i ek var byrån som nu äntligen har bytts ut mot en vit ny och fin byrå som ni kan se på bilden. Jag blev verkligen super nöjd med vårt nyaste inköp. Nu är det bara nytt överkast och två ramar som ska inhandlas och sättas upp på vägen med två av mina fotografier i -my masterpiece! Sen är sovrummet completed.

Tillbaka på "Dagis"

Publicerad 2011-08-30 09:54:04 i Allmänt

img_2030 (MMS)

Då var vår lilla eller ska man säga stora (?) killen tillbaka på förskolan. Han vägrade gå av vagnen när vi skulle in på avdelningen (kör ju in vagnen då Milo ligger i den) så jag fick bära in honom. De skulle vara ute på gården som är på baksidan men Alvin, stackarn vägrade släppa taget så jag fick följa med honom ut på gården och då gick det bra. Där vinkade jag hej då och tog med mig Milo hem för lite kvalitétid. Det är ju inte ofta man har tid eller chans till lite egentid med Milo. Så nu trots att man saknar Alvin såklart så ska det bli kul att lära känna Milo  och bara mysa så som jag gjorde med Alvin när han var bebis. Nu har det mer blivit att Milo legat i gymet eller vaggan om dagarna (då han nästan bara sover hela tiden) när jag busat eller lagat mat med Alvin. Idag ska Milo få ligga på bröstet eller egemter så ska vi bara titta i varandras ögon. -mys! En så länge har vi hunnit med en skogspromenad med Casey the dog och nu ligger vi och myser i soffan framför "unga mödrar". Snart ska vi hämta hem storebror och höra om hans dag med. Love life <3

Häng i Vasaparken

Publicerad 2011-08-29 14:23:12 i Allmänt

img_6279 (MMS)

Idag hänger vi med Christin och hennes lilla dotter Wilma i Vasaparken för en massa bus. Alvin var heltokig som vanligt och sprang omkring som om han hade myror i baken. Det var verkligen en jätte fin och rolig park och vädret kunde  inte vara bättre. En liten fika tog vi också och myste lite i solen. I parken träffade vi också på barnens syssling och hans höggravida mamma. Hon hade en rejäl mage, det såg lite jobbigt ut att ta sig fram men det är väl så i väntans tider. Hon är nämligen beräknad till på lördag. Spännande spännande, då är inte Milo yngst i släkten så länge till. Förra helgen fick vi också veta att barnen ska få ännu en syssling då min kusin ska bli pappa för första gången. Vi tycker det är så kul med så många sysslingar då barnen inte har några kusiner än.

Playdate

Publicerad 2011-08-28 14:09:14 i Allmänt

img_0116 (MMS)

Både idag och igår har vi busat med en familj som bor i närheten av oss. Mamman i den familjen och jag har växt upp tillsammans eller vi har känt varann sen vi var 12-13 år och umgåtts sen dess. Nu har vi två barn var som gillar att träffas på playdates, mycket trevligt. I somras var barnens pappa, min väns sambo, våran vän med om en hemsk olycka och ligger idag på sjukhus och har gjort det i 7 veckor och får använda sig av rullstol idag tack vare olyckan. Familjen har haft det jobbigt nu ett tag men de  har iallafall varann. Detta har fått både mig och min man att tänka på hur skört livet är (denna fundering hade vi såklart när pappa dog med), att vi ska ta vara på varann och hur lätt en olycka kan ske. Vi vill att ni ska veta att vi tänker på er och behöver ni oss med något så finns vi där för er ska ni veta och det hoppas jag att ni gör.

Frågestund!

Publicerad 2011-08-28 08:47:50 i Milo <3

Ditt barn:
När var ditt barn planerat att komma? -27 juli
Vad trodde du att det var för kön? -En pojke
När föddes barnet? -22 juli
Hur mycket vägde barnet? 3200g
Hur lång var barnet? 48 cm
Vilken klädstorlek har barnet nu? -56
Vad fick ditt barn för namn? Milo
Vilka sovtider har ditt barn nu? - Det varierar förstås, han sover mest hela tiden men vaknar ca var tredje timme för mat och är vaken ca 2 timmar på em/kvällen, annars sover han resten av dagen.
Vilket var ditt barns senaste utveckling? -Hålla upp huvudet själv och greppa saker med handen.
Lider ditt barn av kolik? Nej, han skriker knappt aldrig.
Hur mycket väger ditt barn nu? -4120g

Kläder och saker:
Vart köper du ditt barns kläder? -Det varierar mycket men mest blir det nog på Polarn & Pyret, H&M och Name it. Vilket är ditt favorit klädmärke? PoP, tummen och Newbie.
Vilken Babybutik föredrar du helst?
Babyproffsen och PoP. 
Vilket klädesplagg handlade du senast till ditt barn? Jag köpte en tröja, byxor och skor av märket Newbie.
Vilket är ditt favoritplagg i ditt barns garderob? -En stickad tröja från märket Newbie.
Vad är det dyraste ditt barn har? -vaggan eller vagnen tror jag nog.
Vad är ditt barns bästa leksak? Just nu är favoriten mobilen som hänger över sängen eller babygymet.
Finns det något du VERKLIGEN inte tänker slänga dig av med av ditt barns saker? -Jag vill helst spara på allt vilket inte går men snutten är väl ett fint minne?!

Om du fick välja!
Nytt eller begagnat? -nytt, helt klart!
Sitt eller liggdel -Liggdel
Napp eller snutte? -Snutte
Sovande eller vaken? -vaken såklart

Du som förälder:
Trivs du som förälder? -Absolut, finns inget bättre.
Är du stolt över ditt barn. -Klart att jag är.
Hur ser dina matvanor ut? -Precis som vanligt.
Stressar du mycket? -Nae det tycker jag nog inte.
Hur ser dina sovtider ut? -Jag sover endast på natten och vaknar då mellan 0-2 ggr för amning på ca 10 min.
Vad gör du helst en fredag? -Myser med familjen med god mat och bra film.
Vad är det första du tänker på när du vaknat? -Va, sover Milo fortfarande?
På vilket sätt har du förändrats sen du blev förälder? Jag uppskattar mer lugnet och att vara själv nu. Jag planerar mera mina dagar som mamma och jag leker och skojar mer! :)
Vad är det bästa med att ha barn? -närheten och kärleken helt klart!
Umgås du mycket med andra föräldrar? -Ja till skillnad mot mitt första barn så har "alla" barn nu. Hänger också mycket på öppnaförskolan.
Hinner du med egentid? Som tvåbarnsmamma blir det inte mycket av det men ska försöka hinna med att gå till gymet någon kväll i veckan i höst.

Våran lördag

Publicerad 2011-08-27 13:50:34 i Allmänt

img_9043 (MMS)

Denna ljuvliga dag började vi med en skogspromenad, vi tog även med oss picknickkorgen med lite grillkorv och dricka. I skogen hittade vi en liten lägereld där vi grillade våra korv. Vi tog även med lite leksaker så som en boll och såpbubblor så vi kunde vara där ett tag men det var så fasligt mycket mygg så vi gick strax hem igen för att ta fram poolen. Så innan pappa Richard åkte till jobbet fick han fixa poolen så vi kan svalka av oss och plaska lite i värmen. Sedan ska vi "baka" pizza för att sedan gå ut och leka i den halvnya parken här i samhället om Milo är nöjd med att ligga i vagnen, annars får det bli en kortis. Sedan ska vi mysa framför tvn. Eftersom Alvin sätter på samma film hela tiden ("Ice age") så köpte vi tre nya åt honom igår men gissa vilken film han väljer att se nu då? -jo "Ice age" som vanligt! Det är likadant med hans böcker, ska alltid läsa "Djungelboken" och leksaker med då vi alltid ska leka med hans bilar. Det är favoriterna som gäller och inget annat.  Lördagsgodis i form av colaremmar är också hemhandlat till våran myskväll och en kall Cocacola. Detta är min och barnens lördageftermiddag/kväll. Trevlig helg på er!

Funderingar kring helgen

Publicerad 2011-08-26 10:15:42 i Familjeliv

I helgen kommer sommarvärme ifrån Medelhavet, det blir vår sista helg med sommar enligt SMHI. Richard jobbar såklart hela helgen med start i dag 14-22. Så i helgen är det alltså jag och barnen, vad hittar man då på om man vill ta vara på den sista sommaren? Skulle ju helst vara på landet men känner att det blir jobbigt (och tungt) att ta sig ut och hem själv med barn, hund och packning. Åka på utflykt själv med barnen blir lite jobbigt då man måste springa efter Alvin och jag gillar inte att lämna Milo själv i vagnen. Dessutom blir det att lämna hunden ensam hemma och då blir det ju tidanpassat också vilket innebär stress. Eller är det bara jag som gör det jobbigt för mig själv? Hmm vilket fall som helst så måste man ju hitta på någon utomhusaktivitet när det ska bli fint väder. Har ni mina kära bloggläsare några tips på vad man kan hitta på till en i helgen "ensamstående tvåbarnsmamma"? :P

Resultatet av badrummet

Publicerad 2011-08-26 09:16:48 i Allmänt

img_5067 (MMS)

Det nyrenoverade badrummet blev klart i somras (ca 1 1/2 månad sedan) men eftersom vi bodde på landet då har jag inte brytt mig om att inreda det och haft fullt upp att fixa till Milos ankomst istället så som att ta fram och bädda spjälsäng och vagga. Men igår passade jag på att handla lite (okey en hel del) på H&M bl.a. Duschdraperi och badrumsmatta. Fick passa på att shoppa lite då det var clubb dag på H&M igår vilket innebär 10% rabbat + att jag hade ett presentkort på 150 kr. Jag blev faktiskt rätt nöjd med vårt nya badrum. Lite färg till det vita kaklet och det gråa golvet gjorde susen

Dagens mamma!

Publicerad 2011-08-25 17:10:24 i Allmänt

img_8231 (MMS)

Dagens mamma! Tröja från Gina tricot, armband från BikBok, väska från H&M, byxor från Vila och skor Converse. Nu blir det en tripp till stan och shoppa lite till vårt nya badrum. Wish me luck!

10 saker om mig!

Publicerad 2011-08-24 08:17:43 i Me, My self and I

1. Jag älskar att dansa, det är den största anledningen till att jag går ut på krogen.

2. Jag hatar fyllesnack, speciellt om man själv är nykter.

3. Jag är en sann retsticka, Mohahaha till mina närmastas fasa ;)

4. Om någon är spara så är det jag. Det gäller att prioritera!

5. Jag lägger alla mina pengar på kläder, mitt största intresse förutom familjen.

6. Min bästa plats är Skärgården, sitta på en klippa och titta ut över det glittrande havet.

7. Det värsta jag visste när jag var liten var att bli kallad för "lilla Sarah" för att jag var så liten/kort och smal.

8. Jag är rädd för mörkret och kan ibland få för mig att någon förföljer mig när jag går själv i mörkret att jag springer så snabbt att jag håller på att snubbla över mina egna ben.

9. Jag kan vrida min hand ett helt varv och lyfta min egen kropp med händerna på backen och benen i luften över armarna (förstår ni?)

10. Det elakaste jag gjort med flit är att släcka lampan när Min man skulle gå in i sovrummet så han gick in i väggen istället för igenom dörren, eller var det när jag satte på kallvattnet när Richard duscha? Hmm

Här hemma ligger vi nu sjuka.

Publicerad 2011-08-23 08:14:10 i Allmänt

img_5366 (MMS)

Här hemma ligger vi nu sjuka. Alvin hann knappt komma tillbaka till förskolan (1 dag) förrän han blev sjuk, han som varit frisk hela våren/sommaren. Stackaren har feber, hosta och är förkyld. Jag själv känner av halsen. Usch, det är så tråkigt att vara sjuk. Alvin är rätt pigg på dagarna och grinig på kvällarna, det är alltid då man mår som sämst (varför?). På dagarna blir Alvin uttråkad och understimulerad så han är på allt och stökar. Han vet ju hur DVDn fungerar och kan sätta på en film själv, det är bara det att han byter film tusen gånger och ser aldrig klart en. Det blir alltså fettfläckar och repor så de hackar så jag måste tvätta skivorna hela tiden. Han vänder upp och ner på hans rum då han ska lägga pussel sen ska han leka med bilarna sen vill han klä ut sig och  sen ska han läsa bok och tillslut vill han måla osv. Får hoppas han blir frisk snart så man kan stimulera honom mer som han är van vid. Hela våren och sommaren har han ju sprungit fritt på tomten, lekt i skogen, badat i pool eller i Bråviken osv. Klart stackaren blir uttråkad när han helt plötsligt blir instängd med "tråkiga" leksaker. Nu hoppas vi att vi blir friska snart!

Milo 1 månad gammal!

Publicerad 2011-08-22 10:49:02 i Allmänt

img_6506 (MMS)

Milo 1 månad gammal! Min fina Milo har blivit stor. Han har växt ur sina första kläder och man ser i utseendet också hur han har förändrats. Han ser mer ut som en bebis nu istället för ett spädbarn. Man ser mer honom om ni förstår vad jag menar?  Nu ligger han ofta vaken med stora ögon och tittar på allt med stort intresse. Han är så nöjd för så lite, jätte skönt för oss föräldrar, ja hela familjen såklart. Han kan till och med sova hela nätter och ibland på morgonen när jag vaknar runt 9 ligger han redan vaken men har inte sagt ett knyst. Han tycker om att ligga i lugnet och bara titta och ta in allt. Mammas lilla hjärta! Idag var det även dags för BVC för mätning och  vägning och det är ju inte vara jag som tycker att han blivit stor. Min Milo hade nämligen växt 3 hela cm på 1 1/2 vecka och väger nu över 4 kg. BVC tanten tror han kommer att bli en stor kille!

Gårdagens kräftskiva

Publicerad 2011-08-21 13:13:20 i Allmänt

img_5426 (MMS)

Gårdagens kräftskiva blev verkligen lyckad! Vi blev jätte nöjda med dukningen och vädret blev kanon (solen lyste oss varma) men bäst av allt var såklart sällskapet. Kräftorna var dock inte goda, vi hade lyckats köpa Svenska kräftor med dy på, så vidrigt! Vi hade dock också kinesiska som smakade mycket godare. Mammas pajer var underbara och många åt inte bara en eller två gånger utan tre hela gånger. Såklart var det många som träffade Milo för första gången så de hade ju en massa presenter med sig. Milo fick en massa fina kläder till hösten och självklart fick Alvin en massa med. Alvin blev helt till sig när han såg paketen och bara slet upp leksakerna och började leka direkt. Nu får vi se om det blir någon mer kräftskiva i år, måste dock säga att jag tyvärr  fick lite avsmak av kräftor nu. :(

Ikväll är det kräftskiva som gäller!

Publicerad 2011-08-20 12:30:26 i Allmänt

img_3714 (MMS)

Ikväll är det kräftskiva som gäller! Tyvärr ser inte vädret så lovande ut. Det ska tydligen regna hela dagen men kvällen ska dock bli fin. En så länge är vädret helt okey, solen försöker tränga sig igenom och inte en droppe regn har kommit. Vi ska ju självklart ha kräftskivan ute på landet så blir det dåligt väder får vi ju inte plats i vår lilla stuga. Vi har därför satt upp partytältet på tomten och ställt in en infravärme så vi inte ska frysa framåt kvällen. Min kära mor (som håller i bjudningen) har köpt fina lampor i alla dess färger som vi satt upp i taket, kräfttalrikar, duk, hattar ja allt som hör till en kräftskiva. Fint blir det ialafall så vi hoppas det blir en trevlig kväll med och god mat, speciellt att kräftorna är goda!

Milo 4 veckor.

Publicerad 2011-08-19 07:31:48 i Allmänt

img_2616 (MMS)

Milo 4 veckor. Shit  vad tiden går, Ångest! Tänk att om bara 3 dagar blir min fina Milo 1 månad. Bebislukten är borta säger Richard, själv har jag så dåligt luktsinne så jag kände den knappt från början. Jag som ville att den aldrig skulle försvinna, iallafall inte på länge! Man ser också att Milo har knubbat på sig lite, babyhullet börjar sätta sig på plats. Han är dock fortfarande väldigt smal. Milo är stor nog för sele nu så den används flitigt. Så fort jag lyfter i honom i vår baby björn sele börjar han snarka, så mycket gillar han den. Eftersom Milo fyller 4 veckor idag blir det att köpa något fint på stan. ;) Jag är ute efter en eller två tjocktröjor för våra kalla kvällar. Förresten har han växt ur storlek 50 nu, dags att ta fram st 56. Mammas stora kille <3

Idag är Richards sista lediga dag

Publicerad 2011-08-18 09:55:08 i Allmänt

img_0514 (MMS)

Idag är Richards sista lediga dag sen åker han och jobbar natten. Jag och barnen blir alltså ensamma i stugan mitt i skogen i mörkret. Nejdå det ska väl inte bli något problem, har ju hundarna med. Hoppas bara mina armar räcker till alla eller kommer ja behöva fler för att räcka till? Det är sådant som märks. Igår kom söta Leon med familj hit för att grilla lite med oss. Med sig hade de jätte fina presenter till barnen.  Milo fick sin första egna filt av märket "Elodie Details". En jätte fin och mjuk filt som Milo säkert kommer att älska. Alvin fick modellera som han leker för fullt med just nu, de var verkligen jätte kul. Vi får tacka så mycket! Vattenlek var det som gällde i regnet igår. Barnen försökte samsas med vattenkanorna men det var inte lätt men det gick bra tillslut. De är för roliga barnen. Idag blir det att börja förbereda för lördagens kräftskiva. Det är bl.a. Partytältet som ska upp och bord och stolar som ska tvättas. Skulle vara kul att hinna med en sväng till augustifesten  som börjat i stan med men det är inte säkert.

Dagar på stranden

Publicerad 2011-08-17 11:18:36 i Allmänt

img_0931 (MMS)

Både igår och idag hade vi tänkt att spendera på stranden. Vattnet är faktiskt väldigt skönt, skönare än det varit i somras enligt oss. Alvin badar iallafall och är i som fisken i vattnet. Annars har han varit lite mer försiktig i sommar. Det blir att ha picknick på stranden. Vi packade picknickkorgen med ett par goda mackor. Fikat sparar vi dock till senare då Alvins kompis Leon med familj kommer hit. Då blir det att grilla lite gott medan pojkarna ska få leka av sig lite. Får avsluta dagen med en härlig kvällspromenad på stranden under solnedgången sen. Hoppas på en lika fin dag imorgon!

Det värsta med landet -mygg!

Publicerad 2011-08-16 10:51:10 i Allmänt

img_0208 (MMS)

Det värsta med landet -mygg! Ser ni stackars Alvins stora myggbett i pannan? Men lika gl'a är Alvin för de! Vi andra i familjen har också förstås myggbett men vi lider lite mer av dom. Vissa kliar asmycket andra mindre mycket. Konstigt det där. Idag blir det att fortsätta med trädgårdsarbetet, började nämligen lite smått med det igår. Det är baksidan av stugan som gäller idag. Svampgrytan står just nu och puttrar i köket så jag hoppas den smakar sen (finns det något godare?). Sen sticker Richard till jobbet för en sista arbetsdag sen tar vi "helg". Jag, barnen och hundarna ska bara njuta av utelivet idag. Kan tänka mig att det blir en tripp till stranden för att leka på lekplatsen. Imorgon är det dags för 3dje BVC kontrollen.

Skogens guld!

Publicerad 2011-08-15 11:22:14 i Allmänt

img_5220 (MMS)

Skogens guld! Hela förmiddagen har vi spenderat i skogen. Egentligen skulle vi bara ta en skogspromenad för att rasta hundarna men vi kunde ju inte låta bli att titta lite efter svamp också. Man kan ju inte bara gå förbi våra svampställen liksom. Medan jag och Richard leta svamp gottade Alvin i sig blåbär så han var precis blå runt mun och på händer. Han kan heller gå förbi utan att plocka sina favorit bär. Han är för söt! Milo låg bara och sov i sin sköna vagn under hela promenaden (och gör fortfarande), han har det bra han. Nu ska det grillas hemmagjorda hamburgare innan Richard ska dra till jobbet. Själv ska jag rensa och förvälla svampen medan Richard är på jobbet så hoppas jag på en god svampgryta eller sås imorgon.

Flyttat ut till landet igen

Publicerad 2011-08-14 11:38:44 i Allmänt

img_0924 (MMS)

Flyttat ut till landet igen. Igår tog vi oss till landet för att stanna hela veckan. Richard har jobbat hela helgen igen vilket betyder att han är ledig några dagar i veckan så då tänkte vi passa på att ta några sista dagar i stugan innan vi stänger igen för i år. I helgen har vi kräftskiva här ute så vi har lite att förbereda med städning och fixa i trädgården med gräsklippning osv. Denna vecka har vi alltså fult upp, hoppas bara på bra väder med så man kan vara mycket utomhus. Bara regnet håller sig borta så är jag nöjd, överlycklig skulle jag bli om solen lyste och det var sommarvärme ute men det har jag svårt att tro då man redan känt hösten i luften i ett par dagar nu. Nu ska vi iallafall njuta av ett par sista dagar i lugnet och fågelkvittret!

Jag är så smart!

Publicerad 2011-08-13 09:30:06 i Allmänt

img_9174 (MMS)

Jag är så smart! Varför kan inte jag ta saker och ting på allvar så som det barnmorskan sa om att inte lyfta tungt efter förlossningen? Nu har jag börjat att störtblöda igen tack vare att jag överansträngt mig. Det är ju inte så lätt att ta det lugnt med två barn och hund att ta hand om. Det är säkert syskonvagnen som ställt till det för mig (skyller inte på den, de är ju mitt fel såklart) som väger så mycket med två barn och packning i. Åker jag spårvagn så behöver jag lyfta den lika dant för att komma in med vagnen så behövs den "lyftas". Detta måste jag nu sluta med om jag inte vill blöda såhär. Har ju redan förlorat en massa blod och jag har redan dålig järnvärde så jag borde vara hur trött som helst. Så ett tips till er: Lyssna på er barnmorska!

Här har vi världens stoltaste kille

Publicerad 2011-08-12 08:32:56 i Allmänt

img_4743 (MMS)

Här har vi världens stoltaste kille som fått sitt första vykort på posten. Det var ju också en APA på kortet som Alvin älskar. Närmare exakt var det Nicke nyfiken. Alvin sprang omkring länge och visade stolt upp sitt kort, peka och sa "apa"! På kortet stod det "grattis till att ha blivit storebror". Det var så gulligt att någon tänkt på Alvin med och han blev sååå glad. Annars är det ju bara (eller bara och bara?) Milo som fått "välkommen till världen" vykort. Tack snälla rara ni som skickat alla dessa fina kort, de värmer!

Min lilla Milo <3

Publicerad 2011-08-11 09:53:52 i Allmänt

img_7730 (MMS)

Min lilla Milo. Han bara sover, äter och bajsar hela dagarna. Nu är han också vaken lite ibland, då tränar man nacken som han för övrigt är rätt stadig i nu. Eftersom Milo nu är 53 cm och stadig i nacken tänkte jag ta fram Baby Björn bärselen och bära honom i. Allt blir ju mycket enklare för en tvåbarnsmamma med hushållssysslor då! Milos favorit just nu är iallafall att åka vagn, han somnar direkt och sover i flera timmar. Han tycker också om när man sjunger för honom och blir lugn av det. Han har väl hört när vi sjungit vaggvisor för Alvin när han låg i magen. Han börjar nu också bli van vid Alvins alla kladdiga och blöta pussar som han får varje gång han går förbi. Tror faktiskt att han börjar att gilla dom med nu. Mina har han alltid gillat. ;) Detta var då dagens Milos intressen, nästa vecka kan det vara helt annorlunda. Utveckling sker hela tiden!

På spånkan!

Publicerad 2011-08-10 12:03:32 i Allmänt

img_9093 (MMS)

Nu sitter hela familjen inklusive hunden på spårvagnen påväg ner till stan för lite shopping sen ska vi åka vidare till landet. Där väntar vi på att utemöbler ska komma som min kära mor beställt till idag. De skulle komma mellan 1-4  så vi kan få vänta ett tag. Efter jobbet kommer också barnens mormor (momo) ut som för övrigt fyller år idag, ett stort grattis till dig! På stan hoppas jag på att hitta nya gummistövlar till Alvin vars fötter växer som ogräs. Skulle behöva två par så ett par kan stanna på "dagis". Vi får se hur det blir med den saken. Lille Milo kanske också behöver något nytt? Dock inget jag kommer på nu. Visar i ett senare inlägg om jag hittade något intressant!

Startvikt!

Publicerad 2011-08-09 13:57:28 i Allmänt

img_5953 (MMS)

Då var man nere på startvikten jag hade på inskrivningen på MVC. Jag har alltså gått ner mina 8 gravidkilon! Idag på BVC passade även jag på att väga mig då jag saknar våg hemma. Jag har alltså inte vägt mig sen jag kom hem ifrån BB då jag hade gått ner 6 kg och kunde ha mina vanliga kläder direkt. Nu när Milo knappt är 18 dagar har jag gått ner ytterligare 2 kg vilket jag är mycket nöjd med speciellt eftersom jag inte gjort något för att gå ner i vikt. Med Alvin vägde jag lite mindre på inskrivningen än med Milo så jag hoppas på att komma ner till den vikten igen, bara något kilo till alltså, det ska väl inte vara något problem? Vi får se om det går lika fort! Tur att man går till BVC 1 gång i veckan så man kan väga sig. ;) Milo hade lagt på sig ca 150 gram sen förra veckan och växt 6 mm, det går undan såhär i början. Nästa kontroll har vi nästa onsdag igen. :)

Tillbaka till vardagen. Idag lämnade jag A...

Publicerad 2011-08-09 09:39:50 i Allmänt

img_2925 (MMS)

Tillbaka till vardagen. Idag lämnade jag Alvin på förskolan efter ett 10 veckor långt sommarlov och sommarhäng på landet Men det blir en mjukstart denna vecka då Richard är ledig onsdag torsdag så tog Alvin också ledigt de dagarna. Alvin ville till en början inte gå in men med mammas hand i sin knallade vi tillslut in och då sprang han in direkt och började leka med kompisarna Personalen grattade oss till Milo och berättade att de saknat Alvin som varit borta så länge. Härligt att höra! Innan Alvin tog sommarlov firade de hans 2 års dag så idag fick vi lite saker med oss hem från den dagen. Det var ett fint underlägg de gjort till honom, en rosa målad kotte och sten Alvin gjort och några foton från inskolningen. Nu är vi alltså inne på andra terminen på förskolan. Efter att ha lämnat Alvin ska nu Milo och jag till BVC för en andra vägning och mätning.

Idag tog Alvin med sig lillbrorsan till öp...

Publicerad 2011-08-08 13:57:46 i Allmänt

img_0898 (MMS)

Idag tog Alvin med sig lillbrorsan till öppnaförskolan för första gången. Tyvärr var han inte ett dugg intresserad av att visa upp honom utan det fanns ju en massa leksaker där som var mycket roligare. Det som var roligast förutom bilarna där inne var nog utomhusleksakerna. Utemöbler, bilar och mycket annat var riktigt kul! Annars tyckte iallafall jag att det var kul att visa upp lille Milo. Föräldrarna och personalen tyckte han var så liten och söt. Man glömmer ju så fort att de varit så små för även de är ju småbarnsföräldrar. De kunde heller aldrig tro att jag födde barn för två veckor sedan då magen redan är borta och har varit ett tag. Härligt att höra! :-) imorgon blir det BVC för Milo och förskolan för Alvin för första gången sen Alvin tog sommarlov för 10 veckor sedan. Vilken dag det kommer att bli! :)

Igår hade vi grillfest här ute på landet b...

Publicerad 2011-08-07 12:17:14 i Allmänt

img_7759 (MMS)

Igår hade vi grillfest här ute på landet bland myggen. Vi grillade kyckling med cola marinad, blev riktigt gott faktiskt. Det var moster med familj som kom hit. Mamma hade ordnat med mat och snacks så tack så jätte mycket för en trevlig kväll! Vädret höll sig fint hela kvällen och kvällssolen lös vackert på oss, ändå blev det lite kyligt till kvällen. Jag fick ta på Milo Alvins mysigaste tröja ever. En blå björntröja från Sis & Bro. Jag älskade den så mycket att jag köpte två stycken i olika storlekar. Så så här fint myste Milo i mitt knä igår kväll. Idag blir det söndagsmys i stugan medan pappa Richard jobbar. Vi får våran helg tisdag-torsdag istället. ;)

Här tränas det! Milos nya grej är att ligg...

Publicerad 2011-08-06 08:57:34 i Allmänt

img_1650 (MMS)

Här tränas det! Milos nya grej är att ligga på mage och han älskar det! Han blir helt lugn och kan ligga i timmar både som vaken och sovande. Vaken har han verkligen blivit och kan vara länge nu, någon timma sådär i taget iallafall. Nacken tränas jätte mycket och han har blivit så stark när han ligger på mage på en filt. Han orkar hålla upp sig ett tag och titta runt på oss och ser allmänt nöjd ut. Jag tycker han ser för liten ut för att ligga och hålla upp huvudet och ibland vänder han sig om och hamnar på rygg helt plötsligt i reflex. Alldeles för tidigt, min lilla bebis! Jag har inte testat förrän igår att lägga honom på mage då jag tycker det är lite läskigt men jag kom ihåg att även Alvin älskade det som nyfödd och det blev ju verkligen en hit här med. Men jag måste titta till honom hela tiden och ibland vänder jag hans huvud så näsan kommer fram lite mer osv. Vad nojig man är ibland! Hur gör eller känner ni mina läsare? Lägger ni själva era barn på mage eller tycker ni det är/var för läskigt?

Ikväll blir min lilla apunge 2 hela veckor...

Publicerad 2011-08-05 09:38:50 i Allmänt

img_5851 (MMS)

Ikväll blir min lilla apunge 2 hela veckor. Går inte tiden otroligt fort? Jag vill att Milo alltid ska lukta bebis (luktar ju så gott) och vara så här babylen. Han ska alltid vara så här liten och mysig! Helst skulle Richard också alltid vara hemma med familjen och vara föräldraledig med. Idag är det nämligen hans sista dag. Känns jätte tråkigt, blää. Vi har inte bestämt än vad vi ska hitta på idag. Richard är nämligen solbränd så han vill inte spendera dagen i solen men det vill resten av familjen. Kanske åker vi ut till landet så pappa och lillebror kan ligga och svalka sig i skuggan medan mamma och storebror badar. ;) Trevlig helg på er!

Härliga sommardag! Imorse tog vi oss en pr...

Publicerad 2011-08-04 10:41:24 i Allmänt

img_0235 (MMS)

Härliga sommardag! Imorse tog vi oss en promenad ner till Himmelstalundsbadet. Vi tog och packade med oss picknickkorgen och filten så vi kan spendera hela dagen där. Alvin packade också med sig några leksaker. Väl framme tog jag fram den stora filten medan Alvin och pappa hade bråttom i vattnet. Det var bara att byta om och hoppa i vattnet direkt. Alvin har inte äns kommit upp ur vattnet en ända gång än. Får se hur det kommer gå att få i honom lunch om ca 1 timma. Fikat kommer nog locka iallafall. Lille Milo ligger lugnt och svalt i vagnen och snarkar. Jag tänkte att han skulle få lufta rumpan på en handduk i skuggan när han vaknat.  Igår sov han prick hela dagen. En gång 5 timmar i rad! Får se hur det blir idag, det är väl värmen som gör dom lite slöa. Nae nu ska jag plaska lite!

Idag kom tjejerna och hälsade Milo välkomm...

Publicerad 2011-08-03 16:40:36 i Allmänt

Idag kom tjejerna och hälsade Milo välkommen till världen. Vi tog oss en fika på baksidan i värmen men någon gång runt lunch blev det för varmt för att kunna sitta där. Milo fick en jätte gosig nallebjörn, ett par finbyxor och en dregelhaklapp. Till och med storebrorsan Alvin fick ett paket med kritor så nu kommer vi få det fint på baksidan. Det är nämligen sådana kritor man målar med ute på asfalt och plattor. När det blev för varmt åkte vi ut till landet för att andas ut och äta glass förstås.

Ännu en dag på landet! Här ute smälter vi ...

Publicerad 2011-08-02 15:13:38 i Allmänt

img_3119 (MMS)

Ännu en dag på landet! Här ute smälter vi nog snart bort. Vilket sommarväder vi fått!  Dagen har vi alltså spenderat ute i solen med mycket dricka och glass. Det finns ju inget godare än glass i detta väder, det kan man inte bli för bortskämd med. Något vi inte blivit bortskämda med är bad. Alvin vill inte bada i varken poolen eller i Bråviken. En annan har ju precis fött barn så det kanske inte är så där jätte bra för mig att bada? Men skönt hade det iallafall varit med ett avsvalkande dopp. Istället jagar vi varandra med vattenslangen på tomten. Ganska skönt det med faktiskt. Nu ska vi fortsätta njuta av solen. God dag gott folk!

Imorse hade Milo sin första tid på BVC. De...

Publicerad 2011-08-01 14:22:12 i Allmänt

img_1447 (MMS)

Imorse hade Milo sin första tid på BVC. Det var dags för mätning och vägning. Nu vägde Milo ungefär lika mycket som när han föddes och hade växt över 4 cm på en vecka. Tror nog inte de mätte rätt när han föddes men nu var han iallafall 52,1 cm lång och vägde 3190 g. Efter besöket på BVC åkte vi direkt ut till landet. Det är nämligen en sån där varm dag igen så att komma ut till vattnet gjorde verkligen att man kunde andas igen. Nu ligger Milo naken på en handduk på gräsmattan och Alvin springer omkring naken med vattenslangen. Det är härligt med sommar och "semester"! Strax blir det att ta strandpromenaden med en mjukglass med.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela