Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Valborg

Publicerad 2012-04-30 19:32:31 i Familjeliv

Valborg firar vi ute på landet. Här ute lyser solen varm. Vi har ätit maten ute och gått längst vattnet och nu ska vi snart ner och kolla på brasan och köpa oss några lotter och hoppas vi vinner något roligt. Trevlig Valborg på er!

STOLT!

Publicerad 2012-04-29 21:30:39 i Me, My self and I

Denna härliga dag har spenderats ute prick hela dagen, middagen åt vi dock inne. Vi grillade precis allt vi åt idag -grönsaker, bakpotatis och fläskfile. Helt underbart gott blev det. Jag njöt så mycket att jag var tvungen att ta mig en löpartur på en timma i skogen. Det blev alltså tre hela varav trots en tidigare långpromenad och trädgårdsarbete. Behöver jag säga att jag är stolt över mig själv? Nu får detta bli en vanna tycker jag!

Tivolli

Publicerad 2012-04-29 14:19:46 i Familjeliv

Idag gick vi ner till tivollit och köpte lite lotter (tyvärr utan vinst), åkte lite karucelle, tävlade lite och köpte lite godis. Alvin gick in i Harry Potter land som han tyckte var roligast idag. Han älskar ju "Helikopter" min lille Alv! Godisremmarna blev också en favorit. Nu lyser solen så det blir nog att påta lite i trädgården strax.

Middag

Publicerad 2012-04-28 20:29:14 i Festligheter

Igår blev den här familjen hembjudna till våra vänner tre gator bort på middag. Det var jätte skönt att komma iväg ett tag då vi varit hemma så mycket pga sjukdom så det kändes riktigt bra att få bli serverad med god mat och dricka igår. En utsökt trerätters blev vi bjudna på med en hummersoppa till förrätt, nötkött med rotfrukter och rödvinsås till varmrätt och en fruktsallad med chokladtopping till efterrätt. Himlans gott och trevligt var det så vi ser redan fram emot nästa middagsbjudning vilket blir hos oss nästa gång. Tack Jennie och Lasse (och Leon) för igår! Idag blir det dock hämtmat då vi är mycket trötta efter all arbete på landet.

PUMA <3

Publicerad 2012-04-27 13:35:06 i Shopping

Köpt nya träningsskor som jag bara älskar! Aldrig haft skönare skor faktiskt. Det är ett härligt gung på dom och det känns i både smalbenen och i vaderna när man gått. -Älskar't! De är köpta på Intersport 1100 kr nu på rea.

Friday morning

Publicerad 2012-04-27 08:31:01 i Familjeliv

Det blev en tidig morgon, kl 06:30 vaknade Milo och ca 1 timma efteråt slog Alvin upp sina blå. Idag mår vi mycket bättre, det enda vi kan klaga på är våra snoriga näsor. Vi började denna morgon med lite yoghurtfrulle för att sedan öppna lite presenter. Närmare exakt fick Alvin öppna ett paket som egentligen var tänkt som födelsedagspresent men Richard tyckte Alvin behövde ha den innan till VM. Idag blir det eventuellt att baka lite till om Alvin vill och känner för det. Vi ska också till affären och handla lite till fikat. Ikväll blir det middag hos vännerna som vi längtat och sätt fram emot så länge.

Bakning på G

Publicerad 2012-04-26 16:52:23 i Allmänt

Kände att jag behövde rensa kylskopet på våra frysta hallon vilket passar perfekt till bak. Eftersom Alvin snart fyller år fick det bli lite bakning till kalaset. Alvin min lilla bagare älskar ju att baka så gissa om han blev glad? Gott blev det med.

7 år!

Publicerad 2012-04-26 09:32:08 i Allmänt

Idag firar jag och Richard 7 år som par. Det firade vi med frukost på sängen. <3

Önskelista

Publicerad 2012-04-25 18:36:00 i Alvin <3

Som förstaplats på Alvins önskelista kommer denna stuttsmatta. Idag är det 1 månad kvar tills 3-årsdagen!

Fot & handavtryck

Publicerad 2012-04-25 07:36:26 i Milo <3

När Milo var ca 4 månader gammal fick han göra fot och handavtryck som nu sitter på väggen (sen ett tag tillbaka). Tavlorna gjorde vi på familjecentralen där de gör ramarna och avtrycken åt/tillsammans med en. De är jätte duktiga och det blir så fint. Nu hänger alltså även Milos söta avtryck på väggen tillsammans med Alvins.

Medicinering

Publicerad 2012-04-24 14:08:49 i Barnen <3

Efter läkarbesöket med diverse provtagningar hade Alvin inget virus utan det var bakterier denna gång enligt testerna. Läkaren såg att han var röd och irriterad i både halsen och ena örat. Dock ville dom att den höga febern skulle ta död på den elaka bakterien trots att det var 4de dagen med hög feber. Milo hade däremot öroninflamation på vänster öra. Med tre dagars penillinkur skulle han må bra igen så till helgen ska vi vara friska. Bara vänta och se men med våran otur så vågar man knappas hoppas. :/ Ute skiner iallafall solen så under två långa promenader har vi hunnit njuta av den, det var ett tag sedan. Nu ska även tvätten få "njuta" av solen på baksidan. Det bästa med sommaren är nästan att man kan hänga ut kläderna!

Mot Vårdcentralen

Publicerad 2012-04-24 10:25:45 i Barnen <3

Nu är vi påväg till vårdcentralen då Alvin fortfarande har feber, dock "bara" 38,6. Eftersom han klagar så mycket på sin hals tror jag att jag kan ha smittat honom med halsfluss och tack vare Milos klagande tror jag det kan vara något med honom med. Bäst att kolla upp!

Nytt i vårgarderoben

Publicerad 2012-04-23 16:45:25 i Kläder

Har inhandlat lite nytt till vår/sommar åt Milo på H&M och Kappahl. Det blev lite åt Alvin med men de slog jag in. Som sagt så spar jag allt jag köper till Alvin till hans födelsedag. Men dessa fina plagg ska säkert göra sig bra på Milo i vår och sommar. Eftersom han växer så fort fick de bli i stoleken 80. Mammas stora kille!

låt oss bli friska!

Publicerad 2012-04-23 08:03:07 i Familjeliv

Hela familjen har legat hela helgen sjuka i soffan. Självklart överger inte hunden barnen utan hon visar tydligt att hon finns där för dom. Haha! Richard är nu påväg till jobbet som slutar sent hela veckan. Blää! Milo mår mycket bättre och är rätt pigg men fortfarande grinig ibland och sover extremt oroligt. Alvin är tyvärr jättedålig, fortfarande 40 graders feber, ont överallt och sover mycket. Idag är tredje dagen med hög feber vilket betyder att det borde vara sista dagen idag annars blir det VC i morgon. Jag vågar knappt hoppas att det ska vara över efter det här. Jobbigt har det iallafall varit och extremt lite sömn har man fått pga alla dessa sjukdomar. Om barnen håller sig friska snart får vi hitta på något riktigt roligt tycker jag. Jag försöker locka barnen med badhus, busfabriken eller annan aktivitet men de blir bara sjuka igen ändå. ;) Nu ska vi bada bort bakterierna igen och byta sängkläder och tvätta alla filtar så vi blir av med de nya bakterierna så känns chansen lite större att bli frisk snart. Eller vad tror ni? Rent blir det ju iallafall! ;)

Nästes tur

Publicerad 2012-04-22 16:17:59 i Barnen <3

Det som inte fick hända hände. När Milo blev av med sin feber efter tre dagar med hög feber blev Alvin sjuk med 40 graders feber på samma dag. De avlöser varandra hela tiden. Hellre att de är sjuka samtidigt så man blir av med eländet och så de inte smittar varandra heller. Jag har tappat hoppet om att vi någonsin ska bli friska. Ja för det är inte bara barnen som blir sjuka utan även Richard har varit förkyld och jag har haft/har halsfluss. Skit jobbigt! Det resulterar till att jag inte vill ha Alvin på förskolan då det är där han blir smittad hela tiden och tar hem sjukdomarna till oss. Det är dock bara en månad kvar till sommaruppehållet och sen behöver han verkligen sin förskola. Han har ju så mycket energi och behov som han får ut på förskolan sen får han det sociala han behöver med. Den här veckan kommer vi iallafall börja med att vara hemma eventuellt kanske Alvin kommer i väg på torsdag om han blivit frisk till dess. Då får vi verkligen hoppas Milo inte blir smittad IGEN. Håll tummarna för oss nu , please??!

Milo 9 månader

Publicerad 2012-04-22 08:58:00 i Milo <3

Ikväll blir min lilla älskling 9 månader gammal eller ska man säga ung? Han är ju inte gammal direkt! :-) Mammas plutt har varit sjuk mycket och inte kunnat vara på öppnaförskolan eller babysång många gånger denna månad. Högst en gång kanske vi varit där i april. Går gör han stadigt med hjälp förstårs. Nu släpper han taget mer ofta och står själv också väldigt stadigt och kan stå själv en stund nu. I och med att han varit sjuk har han blivit rätt mammig men han har ingen speciell seperationsångest, nya ansikten är fortfarande roliga. All mat är god om det kryddats rätt. Något han tyckte mindre om var vår kalla potatissallad han fick smaka förra helgen. Det roligaste han vet är fortfarande brorsan och alla hans saker. Det nyaste han lärt sig är att dricka ur pipmugg och det nyaste han börjat med är att klättra i hans vagn och gå stol. En riktig klättrare med andra ord!

Instagram

Publicerad 2012-04-21 21:53:38 i Me, My self and I

Ni som tycker det är kul med foton och fotar mycket kanske tycker instagram är roligt där man kan lägga ut sina bästa foton och göra om fotona i olika ljus och färger eller varför inte svart-vitt? Själv tycker jag det är jätte kul som ni säkert har märkt här på bloggen och jag lägger ut flera kort per dag. Har ni ett konto så tipsa mig gärna eller så följer ni mig på sass85. :-)

Skogspromenad

Publicerad 2012-04-21 12:26:58 i Allmänt

img_20120421_121 (MMS)

Imorse sken solen trots att det skulle vara dåligt väder idag så då gav vi oss självklart ut på promenad. Mamma, syran och jag tog med oss hundarna till skogen som var hur lerig och blöt som hellst. Jag behöver väll knappast säga att hundarna fick sig ett bad när vi kom hem? Trots lera och vatten var det skönt att komma ut lite. Fina blommor hade blommat i skogen och fåglarba kvittrade vackert. Ekorrarna låg nog fortfarande och sov för annars brukkar det krylla av dom där vi går. Nu är det mulet och tråkigt igen ute. Ikväll hade vi tänkt grilla men det ska ju regna så.vi får se hur det blir med den saken. Trevlig helg på er!

Övernattning

Publicerad 2012-04-20 16:31:57 i Alvin <3

Nu har Alvin åkt i väg till farmor och farfar för att spendera helgen där. Alvin har längtat och tjatat då detta varit bestämt ett tag. Alvin har valt kläder och packat väskan själv så duktigt. Mamma och Milo får inte följa med sa han. Det blir kul för honom att komma iväg lite efter veckor med sjukdom och nu när brorsan är sjuk då vi inte kan leka ute och skoja som vi brukar då lillen behöver sin vila. Alvin har ändå varit duktig med att ta hand om lillbrorsan då han givit honom dricka, klappat och tröstat samtidigt som han försöker få honom att skratta. Vi kommer med andra ord sakna våran storebror nu. :-)

Mjuka paket

Publicerad 2012-04-20 08:15:00 i Barnen <3

Nu är de mjuka paketen också inslagna. Nu är det ändast de stora, hårda packeten kvar att slå in. Sen ska paketen bara dekoreras så de blir fina för ögat också! :-D

Teater

Publicerad 2012-04-19 18:04:00 i Alvin <3

Idag träffade jag förskoleläraren som hade med sig barnen på teatern igår. Hon berättade att det var en teater av dikter och sånger om kroppen. På Alvins plats hängde det även en liten bok från teatern där det var små dikter om kroppen med bilder på en pojke och en kanin. Alvins version av teatern stämde till viss del då de hade klättrat på dynor som de lekte var båtar innan teatern började. ;-) Ett utdrag ur boken "kanel och kanin": NÄSAN Näsan är en underlig sak sitter fram och aldrig bak. Känner lukt med sina hål: Köttförssås och badrumstvål. Läraren berättade också att Alvin hade gått på pottan idag, YES!

Mammas sjukling

Publicerad 2012-04-19 11:20:00 i Milo <3

Jag har aldrig sett Milo så här sjuk så det gör riktigt ont i mig. Han gnäller mycket och ser så där ynklig ut på ögonen och är helt röd i ansiktet. Febern går upp åt en 40 grader men går ner till 38 med en alvedon. Näsan rinner hela tiden förutom på natten då han blir helt täppt istället. Alvin mår iallafall bra efter sin långa sjukdomstid så vi hoppas Milo med blir frisk snart så vi kan hitta på roliga saker igen. Nu orkar vi inte med mer sjukdomar under detta år i denna familj!

Bullbak

Publicerad 2012-04-19 08:18:15 i Familjeliv

Igår höll jag vad jag lovat och bakade med vår son. Det blev både bullar och kokosbollar, lika goda som vanligt!

Hämtning på förskola

Publicerad 2012-04-18 14:42:18 i Familjeliv

Nu har jag och Milo som varit sjuk idag hämtat Alvin på förskolan. Nu är äntligen Alvin frisk och kan vara på förskolan igen med då blir Milo sjuk. Hög feber, förkyld och hosta är hans diagnos. Stackars Milo är helt utslagen och får inte i sig mycket mat men dricker det gör han. Mammas lilla plutt! Alvin har där emot haft en rolig dag på förskolan då de varit på teater idag. Han säger att det handlade om kameler och båtar? De fick tydligen klättra på båtarna med? Får se i morgon hur mycket av detta som stämde. När vi kom fram till fsk sov Alvin gott och ville inte vakna, men när jag sa att vi skulle baka hemma fick han fart.

Asseccoarer

Publicerad 2012-04-18 07:32:21 i Shopping

Blev lite nya asseccoarer från shoppingrundan i helgen. Detta var vad jag hittade i lördags. :-)

Milos nya leksak

Publicerad 2012-04-17 09:36:18 i Milo <3

Igår fick Milo en ny leksak av sina kära föräldrar. ;) Gissa om han tyckte om den? Till och med Alvin tyckte den var rolig! Perfekt till en nyfiken bebis som går med gåvagn då denna är på ljul med ratt och en massa roliga knappar på sig som ger olika ljud. Perfekt till våran Milo nyfiken!

En utedag hos kompisarna

Publicerad 2012-04-16 15:00:00 i Familjeliv

Efter att ha slagit in paket tog jag pojkarna med ut för bus hos kompisarna. Vi var först ute på gården och busade, klättrade och gungade tills minstingarna fick för sig att göra ifrån sig lite så det var bara för oss att gå in och byta blöja. Först Milo sen var det Tyras tur. Alvin hade bråttom in till kompisarna som hade så roliga leksaker så.vi stannade där istället för att gå ut igen. De har ju allt man behöver på baksidan ändå. Alvin och Ebba hade fullt upp att hlppa i stuttsmattan medan vi andra njöt av solen i en solstol. Härliga dag!

Mera paket!

Publicerad 2012-04-16 09:07:49 i Barnen <3

Här hemma slås det in paket igen. Eftersom att det är en hel del paket som ska slås in så tar jag lite i taget. Nu är det bara en månad kvar tills stora grabben blir 3. Muggar, talrikar, servetter och bestik har köpts in i snygga mönster och färger med. Det roligaste ska ändå bli att få ge dom alla leksaker vi köpt och få se minnen, glädjen och lyckan över allt skoj de ska få. Milo fyller ju två månader senare så han får ju vänta ett tag till på sina paket men några kommer även han få när Alvin fyller då jag har köpt en del gemensamma också. Nu ska vi snart ut och leka i parken med kompisarna, tjingeling!

Vårväder

Publicerad 2012-04-15 18:59:49 i Familjeliv

Idag har solen lyst hela dagen. Det innebär att vi har spenderat mestadels hela dagen ute. Vi började dagen med en promenad med hundarna med mormor och moster för att sedan grilla några korv. Sedan blev det lite fotboll ute för att sedan se Svensson svensson med lite gottigheter. Efter någon timme innomhus tog vi oss ut igen för ännu mera fotboll men även lite annan lek i parken. Sedan kom även farmor och farfar på en fika och bus. Ett härlig slut på denna veckan. Nu hoppas vi nästa vecka fortsätter på samma sätt.

Gårdagen

Publicerad 2012-04-15 09:50:45 i Familjeliv

Igår började vi dagen med en shoppingtur på stan med mor min. Jag var ute efter ett diadem/hårband och hittade tre. Mor min shoppade dessto mer. Självklart tog vi en senare lunch på taco bar med en katus cider till, super gott! En perfekt dag på stan. Sedan tog vi fram lite plockmat hemma och spenderade eftermiddagen/kvällen med bästa kompisarna. En perfekt lördag med andra ord! Denna dag blir att spendera i sköna vårsolen.

Plockmat

Publicerad 2012-04-14 08:15:45 i Milo <3

Jag har läst/hört någonstans att plockmat skulle vara bra för moteriken för våra små. Jag har dock varit rädd att Milo ska sätta i halsen så det ända han fått sitta och äta med händerna själv är pannkakor, mackor, rån och sådant mjukt som han kan tugga på själv. I påsk fick han vindruvor för första gången och nu har jag även skurit upp lite gurka o, äpple och morötter som han fått sitta och pilla och tugga på själv. Han kunde sitta skitlänge (över en timma, nästan två) och bara tugga i sig. Kul att se att han gillar den flesta maten och han satt inte i halsen en endaste gång!

Redo för stan

Publicerad 2012-04-13 13:41:17 i Shopping

Nu har jag och pojkarna gjort oss iordning för en trip till stan. Alvin sa direkt efter badet att han ville ha skjorta på sig som pappa och det fick han. Milo fick däremot ha på sig en bekväm body då tanken var en god middagslur i vagnen medan brorsan och jag skulle (om inte han mer tar sig en lur) shoppa loss. Känner mig verkligen på shoppinghumör men det brukar vara då jag inte hittar något? Vi ska iallafall möta upp mormor för att boka en resa i sommar hos Resia till stockholm. Trevlig helg och tjingeling på er!

Nappförvaring

Publicerad 2012-04-13 07:43:27 i Tips

Jag har länge funderat över vart jag ska samla ihop Milos alla nappar så man håller koll på vart dom är. Just nu äger han 7 st och alltid är någon borta. Det är jätte irrierande att inte hitta någon när man behöver en som mest. Sen hoppade jag in på en blogg här om dagen och fick lite insperation på en liknade burk så jag kikade lite hemma och hittade denna att ha napparna i. Lite sött tycker jag! :-)

Härliga dag!

Publicerad 2012-04-12 18:58:18 i Familjeliv

Äntligen har solen visat sitt bästa jag här i Norrköping, lagom tills vi hann att bli friska här hemma dessutom. Såklart passade vi på att vara ute och njuta av den. Vi började dock dagen med att gå hem till mormor där jag lämnade Alvin för bus och filmtittande medan jag och Milo mötte upp kompisarna på öppna förskolan. Det blev lite bus med Vilma och lunch sen somnade Milo i vagnen så fort jag la ner honom. Mammas trötta plutt! Efter en fika hos mormor drog vi ut hundarna i skogen medan båda grabbarna sov sött i vagnen. Det var så skönt ute att jackan åkte av till och med. När killarna väl vaknade två timmar senare lekte i parken tills pappa kom hem från jobbet. Då blev det kvällsmacka innan han stack igen för att träffa polarna. Själv ska jag natta kidsen. Natti!

Frisk!

Publicerad 2012-04-12 08:03:00 i Alvin <3

Äntligen mår min Alvin Balvin bra igen efter tre veckors sjukdom. Usch vad jobbigt det har varit att se någon (helst sitt barn) så försvarslös och sjuk. Den första veckan hade han "bara" feber på kvällen/natten i tre dagar (det vanliga) sedan kom helgen och Alvin skrek hela natten i princip av en akutöroninflamation för att sedan vakna upp av att trumhinnan sprack på höger öra och det gjorde inte längre ont. Sedan kom febern igen i tre dagar nu hade han även hög feber på dagen. En vecka gick utan förbättring så det fick bli vårdcentralen. Läkaren konstaterar öroninflamation på nästa öra med. Nu fick han en pencillinkur på fem dagar. De fem dagarna blev bland de värsta (förutom natten då trumhinnan sprack) dagarna i Alvins liv. Alvins feber vägrade gå ner och den låg på 40,6 ibland. Alvin låg bara på soffan och varken åt eller pratade med oss. Han gnällde bara och grät. Efter femte dagen med pencillin gick äntligen febern ner och han åt igen! Nu är han inne på sin tredje friskdag och han är inte helt återställd än. Han har mycket att ta igen nu. Han sover middag två gånger om dagen och små äter mycket. Men han är sitt vanliga jag när han är pigg, då är det full fart igen. Pjuhh! Idag ska vi ge oss ut för första gången på ca tre veckor. Det blir en liten promenad till mormor medan Milo ska få leka av sig på öpnna förskolan. Jeeej!

Jag är en nakenfis!

Publicerad 2012-04-11 18:27:52 i Barnen <3

Alvin slet av sig kläderna och skrek -jag är en nakenfis! och sprang allt vad han kunde med händerna i luften. Lika bra att slänga i honom i ett bad då när han ändå tagit av sig kläderna. Milo som varit vaken nästan hela dagen fick också åka ner i badet. Gissa om de hade kul? Dyngsur är en annan med nu efter denna badstund!

Tsunami varning!

Publicerad 2012-04-11 13:40:50 i Allmänt

Just nu beräknas en Tsunami slå in över Thailand efter ett skalv som inträffade i förmiddags. Befolkningen och turister har evakuerats bort i från stränderna. De flyr i panik och en del står nu skyddade på hotelltaken. Detta kan påverka hela Indiska ocianen. I aftonbladet.se kan ni läsa mer om skalvet. (Kan inte länka från mobilen) Nu får vi hoppas att denna Tsunami inte blir lika förödande som Tsynamin år 2004! Uppdatering: Myndigheterna drog tillbaka varningen. Som tur var blev det ingen värre katastrof!

Försöka duger

Publicerad 2012-04-11 08:50:56 i Milo <3

Lille Milo har en vilja till tusen och ska bara gå, ovansätt om han kan eller inte. Han tränar hela tiden på att släppa taget och stå själv för några sekunder. Han är rätt duktig på det nu faktiskt. Han har länge släppt taget från vardagsrumsbordet för att gå till soffan tex. Det handlar bara om ett steg han då måste ta själv utan att hålla sig i men ändå. Han är jätte duktig tycker jag om man tänker på hans låga ålder (8 månader). Nu har han även börjat släppa taget och försökt gå efter han släppt min hand. Han är så rolig och tuff min lille skit. Alvin tränade länge (från 7 månader) och blev så stadig att när han släppte taget och gick själv (vid 12 månader) tog han flera steg och gick i princip på heltid efter det. Men Milo han har inte tid att vänta verkar det som. Han måste ju hinna ifatt brorsan ju, då måste man sätta lite fart! :-)

Feberyra

Publicerad 2012-04-10 08:26:08 i Alvin <3

Min stackars Alvin har som sagt varit sjuk i 2 1/2 vecka med högfeber. I fredags fick han medicin mot öroninflamationen som orsakat denna feber som vi knappt fått i honom. Eftersom Alvin varit så dålig att han bara har legat i soffan och vilat utan att äta och bara klagat så har det varit svårt att blanda i medisinen i annat också. Att bara hälla i honom medicinen är helt uteslutet då han spyr av den äckliga smaken. Idag är alltså sista medisineringsdagen och han ska vara frisk efter det och faktiskt var det hans första feberfria natt på nästan tre veckor! Jag har verkligen lidit med Alvin när han mått så dåligt och vårdcentralen inte kan göra något för honom. När han har över 40 graders feber, yrar, gnäller och sover mycket. Inte ätit på flera dagar och mår helt enkelt skit dåligt. Vad gör man då som förälder? Usch man mår ju lika dåligt själv, det är hemskt att se sitt barn må så dåligt. Idag hoppas vi att det har vänt för fortfarande är Alvin feberfri nu på morgonen.

Tapetsering

Publicerad 2012-04-09 13:40:03 i Allmänt

Hela förmiddagen har vi tapetserat och satt upp liser och annat i lekrummet mormor gjort hos henne till barnbarnen. Äntligen är vi klara, nu ska bara möbler upp också. Fint blev det med, här kommer barnen trivas! :-)

Lunch på tu man hand

Publicerad 2012-04-08 20:18:37 i Familjeliv

Idag skaffade Richard och jag barnvakt till sjuklingarna så vi fick komma ut lite. Mormor fick äran att ha barnen medan Richard och jag käkade Thai på Goldenbankok. Det blev buffe så det var mycket gott att välja mellan. Vi brukar inte skaffa barnvakt så det kändes skönt (om man får säga så?) att bara göra något vi två och eftersom de har vatit sjuka så länge var det också skönt att komma ut lite. Tack mamma för det! Ikväll blev det grillat igen, denna gång flankstek. Så jäkla gött asså! :-)

Påskhelgen

Publicerad 2012-04-08 10:02:53 i Festligheter

Igår firade vi påskafton med grillade revbinspjäll, majskolvar och sparris vilket blev underbart gott. Mormor hade också fina påskpresenter med sig till oss allihop och av Alvin fick hon en fin påskteckning. Alvin hade som vanligt feber men godis och grillat slank ner bra ändå. Medicinen har varit svår att få i så därför de dåliga resultaten tror jag. Alvin spyr nämligen upp den då den är så äcklig. Nu blandar vi i den i något sött då den är söt i sig och då får han i sig hela mängden. Hoppas han hinner bli frisk till förskolan börjar igen. Idag ska mormor vara barnvakt/hundvakt så mamma och pappa får käka på resturang, trevligt värre! :-)

Påskägg!

Publicerad 2012-04-07 15:04:19 i Festligheter

Nu har barnen fått sina påskägg som Alvin tjatat så länge om. Hittills Har Alvin fått en påskpresent av pappa, två av mig och ett påskägg med godis från oss, ett påskägg av farmor och farfar och en påskpresent där med. På kvällen fick han en godisbag av min faster. Nu är även moster och mormor påväg hit med påskpresenter så än är det inte slut. Man kan ju tro han fyllt år! Milo har inte fått några påskägg med godis men där emot en massa påskpresenter med innehåll av kläder och ett "maraca ägg" och nu väntas det som sagt ännu mera presenter. :-) Har ni med fått/givit några påskägg i år?

Långfredagen

Publicerad 2012-04-07 09:45:46 i Festligheter

Igår fick Alvin medicin mot öroninflamationen vilket gjorde att febern gick ner och Alvin mådde mycket bättre. Vi kom alltså iväg till lokalen där vi hade påskfirande med min pappas sida av släkten. Alvin fick påskgodis och sprang och busade och sa själv att han hade kul och att han tyckte om maten och godiset. Mamma och pappa tyckte också det var roligt att komma iväg och snacka och ha det trevligt med en massa nära och kära. Barnen blev trötta och ville hem och sova vid nio men det tog ett tag att varva ner så vid tio snarkades det gott här hemma. Idag blir det påskafton hos oss igen nu med min mamma och syster. Trevlig påsk!

Här firas det påsk! :-)

Publicerad 2012-04-06 13:20:50 i Allmänt

20120406_131657 (MMS)

Det blev att fira påsk hos oss idag istället för hos barnens farmor och farfar. Alvin har öroninflamation på andra örat nu där av den höga febern igen. Nu äter han medicin mot öroninflamationen så nu borde också febern försvinna. Svärisarna kom alltså hit med mat, godis och presenter så vi hade det trevligt ändå. Nu får vi se om vi kommer iväg ikväll till min sida av släkten. Hoppas ni med har en trevlig påsk!

Meeting the girls

Publicerad 2012-04-05 16:43:42 i Familjeliv

Idag har mormor och moster kommit på besök och träffat våra söta påskgubbar. De skulle komma med godis imorgon istället för idag och det gick Alvin fint med på (måste ha varit febern!). Idag har vi inte bara klätt ut oss utan vi har också målat ägg. Alvin tyckte det var jätte kul och vill nu måla ägg hela tiden. Mysigt det är med påsk! Nu är jag påväg för att träffa tjejorna på stan. Det var ett tag sedan man lämnade kidsen för att träffa tjejorna själv. Hmm det var väl i noveber sist kan jag tänka mig. Det vill säga att det behövs fler sådanna träffar! Nu ska jag njuta av min lediga tid. Tjingeling!

Påskgubbar!

Publicerad 2012-04-05 12:11:00 i Festligheter

Idag har vi klätt ut oss till "påskgubbar". Alvin har skrattat så dant åt sig själv och tyckte han var sååå fin. Milo skrattade också och var glad men mest för att vi gjorde det tror jag. Hehe! Vindruvor fick de av mamma idag som båda sötnosarna kunde äta. Nu ska det målas ägg. Jag har gjort hål på två ägg och tagit ur äggvitan och gulan så nu är det bara att börja dekorera!

Skärtorsdag

Publicerad 2012-04-05 08:12:29 i Familjeliv

Vilken härlig morgon att vakna upp till. Förutom att snoret fortfarande rinner och barnen är lite varma och sega har vi det bra. Förstår dock inte när vi ska bli helt friska igen, kommer det någonsin hända kan man undra? Idag är alltså Alvin fortfarande hemma från förskolan och Milo från babysången. Vi får alltså påskpyssla och fira skärtorsdagen hemma själva idag. Solen lyser ju sådär underbart så det skulle ju ha varit härligt att få komma ut lite och fått ladda lite batterier i solen men icke sa nicke. Nu ska vi försöka hinna bli friska till i morgon istället då vi firar påsk både på förmiddagen och på eftermidagen. Idag blir det att måla lite ägg och eventuellt klä ut oss lite. Hur firar ni denna dag kära läsare?

Pyssel

Publicerad 2012-04-04 11:28:33 i Familjeliv

Det blir en del pysslande här hemma då vi är sjuka och inte kan vara ute och busa som vi brukar. Behöver jag säga att jag är rätt trött på att sitta inne och försöka hitta på något att underhålla kidzen med? Nu vill jag bara ut och gå en PW, busa i någon park, påta i trädgården eller ta en lång skogspromenad med hunden. Denna förmiddag har vi underhållt oss med lite målning av vattenfärg. Eftersom vi är i påsktider målade vi självklart påskteckningar med kycklingar och påskharar att ge bort mot lite godis i morgon. Milo satt mest och tuggade på sin pensel medan Alvin målade vackert, vad ska man annars med den till liksom? ;-)

Påskpresenter!

Publicerad 2012-04-03 12:21:55 i Familjeliv

Har varit på stan och handlat lite presenter till påsk åt mina favoritgrabbar! Har ni också köpt presenter till era kära eller kör ni bara (bara och bara?) på det tradionella påskägget full med godis?

Jag älskar dig!

Publicerad 2012-04-03 11:57:37 i Alvin <3

Detta säger min stora grabb till sin familj flera gånger om dagen. Han är så härlig, mysig och kärleksfull. Alvin möter en alltid i dörren med en stor kram och iband också en puss. Vi pratar om vad vi gjort och sedan säger han alltid "Jag älskar dig mamma" då svarar jag självklart med att jag älskar dig med, då säger han med huvudet på sne och en djup blick "jag tycker om dig" vilket han förstärker med ännu en kram, denna gång lite extra hårt och gärna med ihopknipta ögon så man verkligen känner/ser att han menar det. Ibland från igenstans när familjen är samlad säger han "jag älskar er allihopa"! med en sådär högre och ljusare ton och tittar glatt på oss som svarar att vi allihop älskar honom med. Älskade pojke! <

Milo + Casey = sant

Publicerad 2012-04-03 08:06:35 i Milo <3

Milo har börjat fatta intresse för Casey the dog här hemma. Han har väll alltid (så länge han kunnat) tagit sig fram till henne och försökt dra lite i svansen och tassen men då har alltid Casey gått undan. Casey har ju självklart också varit nyfiken på Milo men mest för matens skull. Nu har alltså Milo börjat gå fram till Casey för att klappa på henne som vi gör eller ger henne rån eller riskaka. Så roligt att se tycker jag, då förstår han ju verkligen mer än man tror. Han är så liten ändå förstår han att han ska mata hunden eller ge den kärlek genom klappar som resten av familjen gör. Sen vet jag inte om han tänker så långt eller om han bara härmas. ;-)

Bättre!

Publicerad 2012-04-02 08:00:02 i Barnen <3

Här hemma mår vi mycket bättre, thank you gud! Alvins trumhinna sprack i lördagsmorse och man kunde se hur det rann från örat från honom. Efter det har han inte klagat något om någon smärta i från det örat. Febern har dock hållt i sig ganska hög fortfarande vilket en alvedon fixar till. Milo har dock inte haft feber sedan natten till lördagen men hans förkyldning har knappt blivit något bättre däremot hostan. Känns iallafall som vi är på bättringsvägen nu vilket känns jätte skönt. Nu blir det att sitta inne hela veckan för att hoppas vi hinner bli helt friska till påsk! Här har vi min älskade familj som myser till en godnattsaga. :-)

Frulle!

Publicerad 2012-04-01 09:24:33 i Familjeliv

Sitter just nu vid frukostbordet med en massa gottigheter. Solen lyser och jag ska snart i väg på en shoppingtur på stan, kan det bli bättre? Morgonmys med familjen is tha shit! Trevlig söndag på er allihop! :-)

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela