Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Härligt väder och spelkväll

Publicerad 2015-02-28 17:41:00 i Familjeliv

Idag lyste solen igen så vi gav oss självklart ut, vi kollade på alla blommor som blommat och stod så vackra i rabatterna, t o m buskarna hade knoppar. Snart kommer det vara grönt och färgglatt ute igen och det gör mig så lycklig. Synd att jag inte fick med kameran.                                                                                                                  
 
Vi hann även med en shoppingtur på stan, är så sugen på att köpa en massa fint till våren men jag var duktig och höll hårt i plånboken idag. Handlade bara nödvändigheter som fingervantar, pincett och nagellack ;)
 
Väl hemma blev det matlagning på schemat för att sedan mysa med lite spel i soffan, och där är vi nu. Trevlig helg på er!
Här skär grabbsen grönsaker till dagens middag
Spelkväll med spindelpojkarna

Middag med tända ljus

Publicerad 2015-02-27 19:38:00 i Allmänt

ikväll behövde jag nästan inte tända ljusen på bordet under middagen då det fortfarande var halvljust ute kl halv sex. När jag tände dom tänkte jag att nästa fredag kanske det tom är ljust ute samma tid. Det går ju så fort nu, så skönt att vi är på väg mot ljusare tider och skönare väder nu. Varje februari tänker jag att vintern varit så lång. Iom att vi får så lite snö nu för tiden blir vintrarna extra mörka också.
 
På söndag är det vår på riktigt!
Fredagsmiddagen är uppdukad

Härliga vårdag

Publicerad 2015-02-26 16:36:00 i Familjeliv

Idag var grabbarna lediga och jag slutade efter lunch, då kom de och hämtade upp mig för en träff hos söta, lilla Lea. Grabbarna hade letat upp "bebis saker" hemma att ge bort till lillkusinen och hittat på en sång om Lea. Hihi sötnosarna!
 
Hemma sen tog vi verkligen vara på eftermiddagssolen på bakgården. Grabbarna tog fram varenda leksak och utemöblerna åkte fram igen. "Äntligen kan vi ta fram de roliga leksakerna" ropade de. :)
 
 
 
 

Bokrea

Publicerad 2015-02-25 18:32:00 i Shopping

Varje år tänker jag samma sak," inte mer böcker till barnen nu". Jag tror vi har runt 3000 böcker hemma, och vart ska alla böcker få plats. Milo jämnar ut det lite ibland och river sönder någon sida här och där Dock. ;)
 
Men det är kul med böcker. Vi läser bok varje dag här hemma och barnen älskar det. Får barnen bestämma ska vi alltid läsa mer än en bok, helst fem. Nu blev det fem nya så jag hoppas på en bra godnattsaga strax.
 
 

Vårtecken

Publicerad 2015-02-24 15:32:00 i Home sweet home

Äntligen börjar vårtecken komma fram lite här och där. Just nu lyser solen och det är 10 grader varmt och här växer snödropparna i vår trädgård. Åh så häääärligt!
 
 En annan blomma jag såg på vägen till jobbet
 

Fotbollsmåndag

Publicerad 2015-02-23 19:47:20 i Allmänt

Måndag idag, vilket betyder ny vecka, planeringsmöte och fotbolls träning. Nu är jag helt slut, grabbarna är lediga fram till fredag men jag förbereder mig för morgondagens jobb. Natti!
 

Vilken helg!

Publicerad 2015-02-22 11:00:00 i Familjeliv

Igår fyllde farbror Tobbe år, samma dag födde min syster en dotter. Vi åkte först på Tobbes födelsedagskalas där vi blev bjudna på godgod fika. Sedan åkte vi till stan för att köpa något fint till nyfödda Lea. Sedan fick vi äntligen träffa det lilla underverket. Så nu är denna klan utökad med en liten flicka oxå. 
 
Imorse vaknade Alvin med migrän så han ligger nu och sover bredvid mig i soffan. När han vaknar brukar det sedan vara över så det hoppas jag på även denna gång. Alvin började få sådana migränanfall förra sommaren, som börjar med en blixthuvudvärk, kräkningar och trötthet, efter någon timmas sömn är det tillslut över. Någon som känner igen det?
 
 
 

Fredag med mamma

Publicerad 2015-02-20 17:45:00 i Familjeliv

Idag fick A följa med mig till jobbet, det var en kort dag 7-12. Vi var på sjörövarens (min fsk) busfabrik ute i skogen hela fm. Efter lunch kom resten av familjen och vi for i väg till isbanan för en skridsko tur. Barnen var jätte duktiga och åkte själva. "Titta på mig" ropade de stolta som tuppar. Väl hemma bakade vi vår egna pizza då vi valde själva vad vi ville ha. Barnen valde skinka och ost på sina och R och jag valde salami. Riktig mys fredag!
 

Ett sista farväl

Publicerad 2015-02-19 20:49:50 i Allmänt

Idag var vi på begravning då Richards farfar gick bort för någon vecka sedan. Det är första gången Richard får gå på en begravning på hans sida, annars har han bara följt med mig. Begravningar är alltid så sorgliga. RIP 
 

Glatt lack

Publicerad 2015-02-18 18:39:00 i Shopping

Gillade dom här härliga vårfärgerna på nagellacken från H&M. Känns genast roligare med ett glatt lack! ;)
 

Sportlovsuppvisning

Publicerad 2015-02-17 22:22:00 i Barnen <3

Idag tog jag med grabbarna på brandövning fem min från oss. Där visade de oxå polisbilar, polishund och bärgare. Gissa vad barnen lekt hela dagen efter denna uppvisning? 
 
Milos utslag är helt borta nu så imorgon är det fsk igen!
 

Vårnyheter

Publicerad 2015-02-16 18:20:00 i Shopping

Idag kom det hem lite vårnytt till grabbsen. Härliga vårfärger, dock i endast blått o grönt typ. Typiskt HM, men men. En varsin keps valde de med. Nu längtar vi efter vårsolen!
 
 
Ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna, mobilen är på lagning.

Läskiga utslag

Publicerad 2015-02-15 21:43:00 i Milo <3

 
Så här ser Milo ut just nu. På fm märkte jag två "myggbett" i Milos nacke som jag visade för R, 1 h senare var han täckt av dom på ryggen, nu är de över allt i stort sätt. 1177 tycker inte vi ska åka upp med honom utan vi ska avvakta om det inte blir värre, som feber och kolla hans allmäntillstånd. De kliar och är varma (kanske är det som kliar?) så han vaknar tom av det. Nässelutslag brukar försvinna av sig själv så jag hoppas det går fort. Inatt sover jag med han för att hålla koll. Ser ju jätte läskigt ut!

Busan

Publicerad 2015-02-15 08:34:57 i Familjeliv

I helgen besökte vi busfabriken på alla hjärtans dag. jag och R har hela tiden hängt på barnen och åkt rutschkana osv men nu är Alvin för snabb. Det finns inte en chans att hänga med, de är för smidiga och snabba för oss nu helt enkelt. 
 
 

Alla<3dag

Publicerad 2015-02-14 08:25:41 i Familjeliv

Imorse vaknade jag upp till detta. Som jag sagt förut så älskar jag lördagsmorgnar med frukost med familjen. <3
 

Paketet

Publicerad 2015-02-13 08:21:00 i Barnen <3

Igår när jag kom hem från jobbet hade vi fått ett paket på posten. Grabbarna hade nämligen fått ett varsitt par fina strumpor Av en släkting. Grabbarna blev jätte glada och tog på sig dom direkt. -De här kan vi ha när vi åker skridskor sa dom. Hihi 
 

Sista tandläkarbesöket

Publicerad 2015-02-12 16:48:00 i Me, My self and I

 Idag var jag på sista tandläkarbesöket innan 30! Det betyder att det var mitt sista gratisbesök, nästa gång kommer det kosta 300 kr om man skött tänderna vill säga. Utan rabatt kostar ett besök 600 kr. 
 
Milo tyckte att han kunde visa upp hans tänder istället då dom är så fina och vassa, så bra att han tom kan äta med dom sa han! Gullplutten! :)
 

Ljusare tider

Publicerad 2015-02-11 17:28:14 i Allmänt

Imorse när jag gick till jobbet var det ljust ute och i eftermiddags när jag slutade var det fortfarande ljust ute. Så skönt det är när vi går mot ljusare tider! Idag pratade vi om längtan till att ta fram alla utemöbler och få mysa ute i solen. Jag läste någonstans att det bara var 30 dagar kvar till vår!
 
Bort med snön!

En vecka

Publicerad 2015-02-08 19:29:00 i Allmänt

Så har man varit hemma en vecka och imorgon är det dags för jobb igen. Dock är jag inte ett dugg piggare (ok jag har iaf inte feber längre) och barnen är inte helt hundra heller. De är hemma både imorgon och tisdag med, så det är skönt med en kort vecka (2 dagar) på fsk efter en sjukvecka.
 
Veckan börjar med kvällsmöte och fotbollsmöte på samma dag, dock kan jag inte närvara på båda.
Tandläkarbesök har jag också inplanerat denna vecka, så tråkigt. Det blir det sista "gratisbesöket" för mig då jag blir 30 i år. Har aldrig behövt betala för ett tandläkarbesök förr så vi får hoppas tänderna ser fina ut att jag slipper även denna gång.
 
 

30 års fest

Publicerad 2015-02-07 22:32:17 i Allmänt

Idag kylde vi vinet och gjorde storkok då Richards blev firad av hans släkt. Det blev många fina presenter bla detta. Haha!
 

Ideerna växer

Publicerad 2015-02-06 16:09:00 i Allmänt

När man börjar fixa hemma vill man alltid fortsätta tills allt blir perfekt. Grejen är ju att man alltid kan fortsätta, det tar ju liksom aldrig slut.
 
Vi hade tänkt måla hallen där uppe för att sedan tapetsera och måla sovrummen efter vi var klara med målning och tapetseringen i v-rummet. Men nu när trappen är vit och fin vill vi lägga nytt golv i både v-rummet och hallen där uppe ist. Tyvärr kan man ju inte göra allt på samma gång utan man får ta en sak i taget.
 
Tänk vad fint v-rummet skulle bli med detta golv, hallen är ljusgrått och köket mörkgrått så det skulle bli helt perfekt!
 
 
Laminatgolvet i grått går att hitta på både Ikea, rusta och Bauhaus (och säkert fler ställen) till ett bra pris.

Måla fasad

Publicerad 2015-02-05 12:02:00 i Allmänt

I år ska vi måla om fasaden. Frågan är bara vilken färg? Blå (som nu), gult, rött eller grått? Grabbarna röstar på blått medan jag är mer inne på grått. Hmmm..
Btw mår vi bättre nu. Grabbarna är piggare och vill inte längre jona mig i soffan. Lite hosta och rinnande näsor bara. Tur det för i helgen har R sin 30 års fest!

Snön fortsätter falla

Publicerad 2015-02-04 11:25:44 i Allmänt

Oj, nu har det snöat i flera dagar i rad och det fortätter bara att falla. Jag önska vi var friska så vi kunde ta vara på all snö. Åka skidor hade ju varit super kul! Barnen tjatar om att åka skridskor men det känns som att det kommer dröja. Vi ligger ju hemma med världens dunderförkylning.
 
Igår sov vi bort i stort sätt hela dagen. Idag har vi inte lika hög feber men förkylningen är mkt värre idag. Vi nyser, hostar och snyter oss om vart annat. Åh, nu får vi ta o bli friska tycker jag.
 
Här är våran fina amaryllis vi hade under jul som blommat ut igen. Vacker va?
 

Vabruari är igång

Publicerad 2015-02-03 09:20:00 i Allmänt

Just nu ligger hela familjen med 39 graders feber, jag blev sjuk natten till måndagen och R igår kväll. Frågan är nu vem som ska ta hand om oss nu när alla är sjuka?  Milo var den som blev sjuk först av oss vilket betyder att han är den som är piggast av oss just nu.
 
Så här ligger vi alla nerbäddade i soffan och hoppas på att bli friska så fort som möjligt.
 

Skorpionen

Publicerad 2015-02-02 16:58:00 i Me, My self and I

Sitter nerbäddad i soffan då hela familjen är snoriga och läser mitt horoskop. Det var säkert hundra år sedan jag läste mitt horoskop sist men nu kom jag över en hemsida och var bara tvungen att kolla läget över denna vecka.
Låter ju underbart med en boost på både självförtroendet och kärlekslivet!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela