Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Öroninflamation, hosta, förkyldning och sv...

Publicerad 2010-09-29 22:22:56 i Alvin <3

img_6540 (MMS)

Öroninflamation, hosta, förkyldning och svårt att andas. Detta är vad stackars Alvin har fått genomlida i veckan. det började natten till måndagen då Alvin bara gnällde och vägrade ta flaskan. Måndag morgon fick vi tid på vc och det visade sig att Alvin hade öroninflamation. Fick då pencillin. Vi köpte också hostmedicin och näsdroppar. Under dagen började det "pipa" om alvin när han andades, som astma. På em började han låta och fick ta i från magen för att andas. Andningen blev så andsträngt att vi fick på kvällen en tid till jourcentralen. Där fick Alvin andas in cortison mm i gasform vilket hjälpte. Han fick oxå medicin med sig hem. Hoppas stackarn blir frisk snart men det märks inte ett dugg att han är sjuk då han är lika busig som vanligt trotts feber och allt annat. Skönt de :)

I helgen har vi bara myst  och haft det br...

Publicerad 2010-09-26 18:51:26 i Alvin <3

img_5777 (MMS)

I helgen har vi bara myst  och haft det bra. I fredags hade vi ju tjejorna här på fika efter att varit på öppnaförskolan Alvin tog kontakt med flera barn vilket var jätte kul att se. Det var också jätte kul att träffa mina kompisar. Lördagen var vi i stallet och hälsade på hästarna. Alvin fick prova på att rida om han ville men han nöjde sig med att titta på de stora djuren. Idag har vi varit hos mormor och ätit paj.  I morgon ska vi vaccinera oss inför resan till Egypten. Det tråkiga är att Alvin är för liten för att få ta den. Vi ska också inhandla lite till resan. Hoppas på en trevlig dag på stan. :)

Öppnaförskolan och babysång är vad vi hunn...

Publicerad 2010-09-23 14:30:34 i Alvin <3

img_2275 (MMS)

Öppnaförskolan och babysång är vad vi hunnit med denna vecka. Imorgon blir det ännu en dag på öf och då följer Richard med som är ledig imorgon. Jag tänkte då passa på att göra klart tavlan som jag påbörjat men inte hunnit göra klar. Det är svårt att hålla koll på Alvin och göra annat samtidigt. Så morgondagen blir perfekt för att göra klart tavlan. Ikväll får vi främmande av Albins farmor och farfar och imorgon kommer mina tjejkompisar på besök. Kul med mycket främmande. Annars blir helgen lugn. :)

Äntligen har vi blivit friska och kan nu t...

Publicerad 2010-09-21 19:10:34 i Alvin <3

img_4759 (MMS)

Äntligen har vi blivit friska och kan nu träffa folk igen. Idag har vi alltså skippat soffan och tvn och varit ute på promenad och haft främmande. Nu känner man sig som en människa igen efter att ha legat i soffan i två veckor. Imorgon blir det förskolan, skönt att vara tillbaka i vardagen igen.

Alvin på bus

Publicerad 2010-09-15 10:02:19 i Alvin <3

Som ni vet har vi nu varit sjuka här hemma i en vecka nu. Vi är inte fullt friska än men pigga och glada är vi iaf. Näsorna rinner och hostan kvartsår än men vi blir iaf bättre.

Alvin busar här hemma hela dagarna. Han öppnar skåp och lådor och drar ut all innehåll. Öppnar garderober och drar ut alla kläder. Klättrar upp på stolar och bord. Drar ur jord ur blomkrukorna. Slängt en kruka i golvet så den gick sönder. Slängt sönder en ljustake i golvet. Rivit sönder kritkartongen. Dragit ut sidor i flera böcker med mer, med mer.

Här hemma går dagarna alltså ut på att gå och städa och hålla ordning på mitt lilla bustroll till barn. Önskar nu bara att vi kan bli friska så vi kan vara ute och leka, träffa folk och gå på långa promenader så inte Alvin behöver hitta på mer hyss. =)

Förkylning, hosta, feber, ont i hals, bihå...

Publicerad 2010-09-13 19:27:14 i Alvin <3

img_6380 (MMS)

Förkylning, hosta, feber, ont i hals, bihållor, halsmandlar mm. Listan kan göras lång. Alvin blev förkyld i onsdags och smittade mig i torsdags så både han och jag blev sängliggande. I fredag blev även Richard smittad. Hela helgen har vi legat i soffan framför tvn och slängt i oss skräpmat. Vi har inte orkat något annat. Tyvärr är Alvin och jag fortfarande sjuka men Richard är tillbaka på jobbet. Tror vi får ta det lugnt hela veckan och hoppas på att bli friska till helgen.

Babysången säsongstartade igår. Självklart...

Publicerad 2010-09-10 08:38:46 i Alvin <3

img_4892 (MMS)

Babysången säsongstartade igår. Självklart var jag och Alvin där. Alvin var nu störst då alla 15 månaders verkar börjat på förskola nu. Alvin var inte alls pigg och ville inte göra mycket. När vi kom hem så deckade både Alvin och jag. Lite feber hade vi allt och förkylda med en fruktansvärd hosta. Så det var inget roligt alls att komma hem och känna sig så kass. Idag och för den delen helgen  lär vi bara ligga i soffan och försöka krya på oss med några bra filmer. Alvin är lite piggare än mamma (som vanligt) men han kryper upp hos mig då och då ändå medan han även hinner med lite bus.

15 månaders kontroll

Publicerad 2010-09-07 14:20:11 i Alvin <3

Alvin har varit på sin 15 månaders kontroll på BVC. Han hadde gått upp 1 kg och växt hela 4 cm. Eftersom vi reser om mindre än 2 månader fick han också sin vaccination. Vi tyckte det var lika bra så han inte blir sjuk om han leker med ett annat barn i Egypten som eventuellt skulle kunna bära på någon sjukdom. Alvin skötte sig bra och grät bara vid sticket och slipper nu sprutor tills han blir 5 år. Nu ska han hålla sig frisk ifrån sjukdomar som mässling, påssjuka och rödahund.

Nu kommer vi inte ha besök hos BVC förräns 18 månaders kontrollen då han igentligen skulle vaccineras. Så det är alltså hela 3 månader kvar. Får se om han växt lika mycket då men de brukar ju avta lite nu när de blir äldre.

Dagens träff på öppnaförskolan

Publicerad 2010-09-06 13:26:23 i Alvin <3

Idag var Alvin och jag på öppnaförskolan (babyöppet) igen. Alvin lekte med grannpojken som också var där och hade det kul. Lina och Milou var också där och softa i "poolen". Vi tog också en fika då en mamma bjöd på kakor då hennes son fyllde 1 år idag. Så det blev en del sång också, Alvin kunde ju såklart inte sitta still i ringen som alla andra utan han skulle stå i mitten och ha koll på allt. =)

Gula kantareller hittade vi igår i Abbore...

Publicerad 2010-09-05 20:19:58 i Alvin <3

Gula kantareller hittade vi igår i Abborebergs skog. Vi hittade en hel del faktiskt. En del stora och endel små. Det blev iallafall en god höstgryta utav dom. Och fasen vad god den blev! Till efterrätt bakade Richard bullar. Finns det något godare än nybakade bullar? Tror inte det. :)

Öppnaförskolan igår var jätte bra. Fröknar...

Publicerad 2010-09-02 10:24:42 i Alvin <3

img_1120 (MMS)

Öppnaförskolan igår var jätte bra. Fröknarna där kom ihåg Alvin och var jätte glada att se honom. De tyckte att han blivit jätte stor och kunde inte förstå att det var så länge sedan vi var där. Alvins hår var huvudämnet där igår. Hans ljusa fina lockar! Och det var inte bara fröknarna som kommenterade håret utan också de andra mammorna. Milou och Alvin hade det jätte bra där så det blir att gå dit fler gånger!

Höst!

Publicerad 2010-09-01 12:52:04 i Alvin <3

Idag är det 1 september och där med höst. Tycker ifs det har varit höst ett bra tag nu, typ hela augusti men idag är det höst på riktigt. Igår var alltså årets sista sommardag och den var fin. Solen lyste prick hela dagen och himlen var precis blå. Solen var varm och skön medans luften var kall och kändes sådär höstig.

Idag kommer Lina och Milou på besök. Vi ska till öppnaförskolan idag. Det blir första gången för Milou och Alvin har inte varit där sedan i vintras så det ska bli kul. Hoppas det är barn i Alvins ålder där så han får någon att leka med.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela