Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Stress, stress, stress!

Publicerad 2015-08-31 18:59:00 i Allmänt

Det blev en låååång dag idag. Både jag och R slutade sent så vi var tvungna att ta hjälp av nära och kära plus gå lite tidigare från våra jobb. Tillslut var vi hemma allihopa kl 18.30 (förskola/skolan stänger 18.15 plus fotbollen). Nu är det kvällsmat med tillhörande skvaller om vår dag sen kallar äntligen sängen Zzz..
 
Jag planterade lite nya blommor i helgen till både fram och baksidan. Har två krukor till att hitta något spännande till. Får fundera på det till nästa helg 
 
 

Tonerspel

Publicerad 2015-08-30 16:01:10 i Familjeliv

Idag åkte vi ner till Söderköpings Gästabud för att se riddarspelet och gå på medeltids marknaden. Förutom tunerspelet med Robin Hood såg vi också eld föreställningar och mkt mer. Grabbarna var helt till sig och hade längtat länge efter detta. 
 
 

Kräftskiva

Publicerad 2015-08-29 22:24:00 i Festligheter

Äntligen blev det kräftskiva även i vårat hus ikväll. Vad vi har längtat efter dessa kräftor, räkor och pajer! Mamma,  syrran m familj och moster m familj kom hit och firade denna dag med oss. Dagen började rätt blåsig och kall men som tur var fick vi oss en vacker kväll.
 

Shopping med mannen i mitt liv

Publicerad 2015-08-28 20:31:00 i Kläder

Idag slutade jag tidigt och då hann jag och R med lunch och lite shopping under inskolningen. Sedan var det dags att hämta grabbarna. Då fick jag äntligen träffa Milos nya pedagoger. Det verkar gå bra även för Milo på nya stället och som sagt har han ju redan hittat en kompis.
 
Nu sitter jag och nätfönstershoppar också. Hittar en massa fin från HM till grabbsen.
 
 

Föräldramöte

Publicerad 2015-08-27 20:51:00 i Alvin <3

Ikväll har vi varit på Alvins skola för föräldramöte. Vi fick titta på sakerna de har hunnit med dessa två veckor och höra hur allt gått. 
 
Det är verkligen en bra klass Alvin hamnat i. Både gällande föräldrar och pedagoger -vilket gäng! Det var inga problem att få ihop klassföräldrar om man säger så.
 
Alvin längtar till skolan varje dag och kommer alltid hem och berättar om någon ny kompis lr vad de gjort för kul.  Enligt pedagogerna är han en snäll och framåt liten kille men de tycker det är lite läskigt när vi tar med Milo för då vet de inte vem av dom som är Alvin. Haha.
 
 
Denna teckning har Alvin gjort på hans skåp 
 

Tidig dag

Publicerad 2015-08-26 16:00:00 i Allmänt

Idag slutade jag efter lunch så då kom grabbarna och hämtade oss så vi kunde aktivera oss på kottebanan. Vi tog även en skogspromenad där ett rådjur sprang förbi oss på kanske två meters avstånd,  sjukt nära i värsta farten. 
 
Sen tog vi en glass i Abborreberg där vi matade gråsparvar i våra händer.
 
Kl 3 mötte jag sedan upp mamma och kollade in hennes nya lägenhet som just nu byggs där i närheten. Det kommer bli så bra. 👍
 

Milos första inskolningsdag

Publicerad 2015-08-25 21:42:00 i Milo <3

Idag var det äntligen Milos tur att inskolas på hans nya förskola. Han har längtat ända sedan Alvin började skolan.  
 
Pappa R skötte även denna inskolning. Dom fick vara där i två timmar idag och titta runt och hälsa på alla barn och personal. En pojke i Milos ålder följde med under hela rundturen och de blev genast bra kompisar.
 
Det är bara att hoppas att det fortsätter så här bra. Vi är väldigt nöjda med både förskolan och skolan än så länge. Det bästa är också att det blivit en mjukstart för pojkarna också med korta dagar nu i början då R fortfarande har semester. De är alltså inte lika trötta när de kommer hem på dagarna. Utan då är det fortfarande roligt, -helt perfekt!
 
Här har vi Milo på nya fsk. :)
 

Äntligen fotboll

Publicerad 2015-08-24 19:43:19 i Alvin <3

Så var fotbollen igång igen efter sommaren, som Alvin har längtat! Vädret var på topp, Alvin var på topp -det kunde inte bli bättre!
 
 

Hos kompisarna

Publicerad 2015-08-23 15:45:00 i Festligheter

Idag var vi bjudna till kompisarna ute på landet. De bjöd på både fika och grilllunch. Herre gud så lyxigt det var! Barnen lekte och badade och alla var på strålande humör.
 
Nu ska jag förbereda mig för min första jobbvecka. Gummistövlar och extra kläder ska packas och tas med och spårvagnskortet ska laddas. Lång dag med personalmöte som avslutar dagen väntas imorgon.
 
 

Lördag hela veckan

Publicerad 2015-08-22 20:34:00 i Allmänt

Nu är det sista lördagen hela veckan för mig. På måndag börjar allvaret för mig igen medan grabbarna har ännu en vecka kvar. 
 
Denna dag har vi som sagt spenderat först på landet men efter lunch åkte vi till sjön vi började semestern på nämligen Gransjönäsbadet. Efter lite bad och bollek åkte vi hem till oss för grillat med mormor och Lea som vi fick vara barnvakt åt i några timmar. Grabbarna var så lyckliga. Dock ville de att hon skulle sova över också innan lycka var total.
 
 

Njuter på landet

Publicerad 2015-08-21 21:37:00 i Familjeliv

Sista dagen på semestern spenderar vi ute på svärföräldrarnas landställe. Vi lånar stugan över helgen för sol och bad här ute. Syrran med familj kom ut ikväll på lite grillat och vin. Vi tog en promenad längst vattnet och avslutade kvällen med pilkastning. 
 
 
 

Bad ute i Mårängen

Publicerad 2015-08-20 19:41:00 i Allmänt

Efter Alvins skola åkte vi ut till Mårängen för sol och bad. Frisbyn fick självklart också åka fram, -familjen nya hobby. Lite bullar på det så var denna torsdagen räddad. 
 

Bus och bad i parken

Publicerad 2015-08-19 21:55:00 i Barnen <3

Vilken tur vi haft det med vädret den senaste tiden! För att svalka oss i dag tog vi oss till parken för både ett dopp och bus i solen. Lovely!
 
 

Förlovningsdag

Publicerad 2015-08-19 11:54:00 i Festligheter

Idag firar jag och R 8 år som förlovade. För 8 år sedan satt vi på en klippa i skärgården med en flaska vin, ost och kex och skålade i solnedgången till havsvågorna. Det är ett kärt minne  jag ofta tänker på. Jag minns att jag ringde pappa och mamma och bad de köpa med champagne och de fattade ju direkt att det var vår förlovning vi skulle fira. Vi som tyckte vi var så smidiga. Haha! 
 
 

Ute på landet

Publicerad 2015-08-18 17:39:00 i Familjeliv

Efter en förmiddag med slit i trädgården åkte vi ut på landet. Inte ett moln syntes på himlen så vattenslangen åkte fram rätt fort.
 
Både farmor, gammelfarmor och farbror kom ut och hälsade på när vi satt och fika i solen. Det bästa med sommaren är att man verkligen kommer ut och träffar folk till skillnad från de andra årstiderna.
 
 

4 års kontroll

Publicerad 2015-08-17 15:44:00 i Milo <3

Idag var det dags för Milos 4 års kontroll. Där fick han börja med att vägas och mätas. Han var nästan 16 kg tung och strax över 1,2 m lång. Sedan fick han balansera, lägga pussel och pärla halsband. Vi avslutade sedan med syn och hörsel test. Syntestet får han göra om nästa månad, vi vet inte om han inte såg den sista raden eller om det var koncentrationen som tog slut då. Vilket fall som helst vill vi vara säkra och då göra om det.
 
Farfar bjöd sen på glass eftersom Milo var så duktig.
 

Bad och släktträff

Publicerad 2015-08-16 20:11:00 i Familjeliv

Imorse började vi dagen med att åka till ett utomhusbad. Jag tog även med mig syrran så när R försökte lära grabbarna simma var jag och syrran ute på motionssim.
 
Eftermiddagen spenderades sedan ute hos min moster med familj där vi hade picknick på deras gård. 
 
Nu sover barnen och jag och R planerar kommande vecka. Det är mycket som ska hinnas med innan även våra jobb och Milos inskolning börjar.
 

Gränna

Publicerad 2015-08-15 17:12:00 i Festligheter

Imorse pallade vi oss iväg till Gränna. Vi hade planer på att även ta färjan över till Visingsö men det var köer på flera timmar så vi skippa det denna gång. Vi åt istället lunch i hamnen och badade på fm. Eftermiddagen spenderades sedan i staden bland butikerna. Vi tittade på plokagrisbakningen som vi även fick smaka när de ff var varma och mjuka. Vi köpte även flera smaker med oss hem. En underbar familjeutflykt med andra ord!
 
 
 

En dag i Sörping

Publicerad 2015-08-14 17:52:00 i Familjeliv

Efter att ha hämtat A på skolan idag åkte vi för lite lunch och glass i Sörping längst kanalen.  Efter att ha njutit ordentligt bland båtar och gottgott tog vi oss till Klarsjön för ett eftermiddagsdopp. Så underbart med sommar!
 
Nu sitter vi i trädgården och väntar in gästerna så vi kan grilla och fixa drinkar. Det gäller att passa på för man vet aldrig när sommaren tar slut.
 
 
 

Bad i Skiren

Publicerad 2015-08-13 18:29:00 i Familjeliv

Efter Alvins skoldag åkte vi ut till vår sköna skiren för lunch och fika. Vi hade hela sjön för oss själva, helt underbart härligt var det, lite som i en saga.
 
 

Första skoldagen

Publicerad 2015-08-13 09:35:00 i Alvin <3

För en timma sedan tog jag och Alvin cykeln till skolan för en första skoldag. Alvin var väldigt taggad och stolt när han visade mig sin plats i hallen och vid matbordet. Han berättade fort för pedagogerna att vi varit lediga väldigt länge och dom dagarna hade vi spenderat med att sola och bada. Nu ska han hämtas om 2 h vilket ska bli väldigt spännande att höra hur det gått.
 
 

En sista frukost

Publicerad 2015-08-12 15:48:18 i Allmänt

Imorse när vi gick upp bakade vi 4 - minuters bröd till frukost. Vi tog fram både ost, korv och skinka med grönsaker och olika juicer till. Vi njöt ordentligt ihop under vår sista stressfria frukost innan skolan börjar imorgon. 
 
Dagen spenderades sedan i poolen. Tom kusinen kom förbi för ett dopp. :)
 
 

Slappar dag

Publicerad 2015-08-11 13:39:00 i Allmänt

Imorse tog vi oss till ett konditori och köpte med oss fika som vi fikade på hemma. Barnen fick också välja ett tv-spel för en riktig mysdag inne.
 
Vi har även testat våra nya kläder samt smakat lite av det goda som köptes på båten. 
 
Nu puttrar köttfärssåsen på spisen så när den är klar om ca 1 h blir det ut på promenix. Vi har ett hemligt ställe vi brukar gå till vid vattnet där det finns både äppelträd och hallonbuskar mm. Hoppas barnen orkar med en cykeltur då bara. :)
 
 

En dag i Stockholm och kryssning

Publicerad 2015-08-11 08:45:00 i Festligheter

I Söndags tog jag och min arbetskamrat bilen till Stockholm för en shoppingdag. Det var strålande sol och knappt ett moln på himlen så det blev både lunch och glass I en park bland alla andra stockholmare. Shoppa det gjorde jag främst till barnen. Nu blir de fina till skolstarten på torsdag kan jag säga. Men jag hittade iaf ett par schyssta Nike till mig själv och lite smycken. 
 
Kl 19.30 inväntade vi våra andra kollegor för att åka på en kryssning till Finland. Det blev bara att lämna in väskorna på hytten och en snabbis piffning innan middagen som var beställd till samma tid. Vi valde buffé så det  blev mkt räkor och polly för mig. Sedan blev det drinkar och disco hela natta. 
 
Dagen efter var det frukost vid 8 och så började vi planera vid 9. Vi hade ett stort konferensrum med en massa gottigheter hela dagen. 
 
Shoppa hann vi också med en snabbis så det blev godis till oss alla. Baylies och vin till oss vuxna så alla var glada när jag kom hem vid 20.30 I gårkväll. 
 

Morgondoppet innan hemfärd

Publicerad 2015-08-08 15:22:00 i Allmänt

Imorse tog vi ett dopp i det sköna havet innan det var dags att städa ur stugan efter oss. Sorgligt, då vi haft det kanon! Sista kvällen var helt magisk med en solnedgång som gjorde att hela campingen lyste i gult och orange. 
 
Nu är vi iaf hemma igen för att bara packa om väskan. Imorgon åker jag vidare igen, men mer om det i morgon. :) 
 
 

En båttur ut på det blå

Publicerad 2015-08-07 19:09:00 i Allmänt

Idag hyrde vi en båt och gav oss ut på havet för att hitta en cool ö att bada vid. Det blev att åka rutschkana ner för bergen i vattnet. Min kära mor har också kommit ut så vi kan fira hennes födelsedag. Det firade vi med pumpa och skålar!
 
 

Bollek i havet

Publicerad 2015-08-06 21:52:00 i Allmänt

Idag har vi i stort sätt endast varit i vattnet hela dagen.
 Vi har bara gått upp för att äta eller rasta hundarna. Vi spenderar dagarna med bollek eller frisbykastning i vattnet som tillför mycket skratt! Vi längtar inte hem om man säger så. :)
 

Testar fiskelyckan

Publicerad 2015-08-05 20:58:09 i Allmänt

Imorse vaknade vi av dunder och brak då åskan slog till ordentligt utanför. Som tur var kunde vi somna om och vaknade inte förrän 9. Sen kom solen fram och vi gav oss ut på svampjakt igen. Efter lite lunch på altan blev det ett dopp i havet och lite fiske på bryggan. Två abborrar fick vi. 
 
 

Sol och bad!

Publicerad 2015-08-04 21:51:41 i Allmänt

Imorse var det redan varmt i solen så vi började dagen med ett dopp i havet och avslutade dagen med ännu en dopp då de var så varmt ute. Där emellan har vi tagit promenader ner till byn o strosat och handlar lite glass. Vi har också plockat kantareller precis vid stugan som får bli till en god sås till nästa grillning. Åh det är så sjukt vackert här!!!
 
Alvin hittade en manet som var väldigt intressant :)

Semester i Sanden

Publicerad 2015-08-03 20:09:34 i Allmänt

Imorse packade vi in oss i bilen och for ut till skärgården där vi hyrt stuga för veckan. Vädret är på topp, vi är på topp!
 

Frisörbesök, 30 års fest och semester planer

Publicerad 2015-08-02 12:29:00 i Festligheter

De senaste dagarna har vi äntligen fått lite sommarvärme igen. Vi bokade direkt en stuga i skärgården till nästa vecka. Vi åker med syrrans familj så vi har haft en grillkväll och planerat lite till resan.
 
I förrgår åkte jag till frisören och klippte av mig håret, känns konstigt men bra!
 
Igår var vi på Elins 30 års fest vilket var himlens kul! Det blev även utgång in på småtimmarna. Nu har jag skit ont i fötterna efter all dans. Ett tips till er cybervänner -gå inte ut och dansa med nya skor!
 
Idag är det handling, städning och packning som gäller för i morgon åker vi!
 
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela