Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Grattis Pappa R

Publicerad 2016-01-31 13:42:54 i Allmänt

Idag fyller pappa R 31 år. Nu klättrar vi mot 40, haha helt sjukt. Känns mer som vi vore runt 25 men om man tänker att vi snart är 3 barnföräldrar,  hus ägare osv så är det väl inget konstigt att vi är 30-31 bast.
 
Släktkalas blev det iaf idag, första gången de får se bebiskulan som under veckan exploderat helt plötsligt. ;)
 
 

Gäster och kalas

Publicerad 2016-01-30 17:28:00 i Home sweet home

I veckan har vi haft lite gäster här som hälsat på och då vill man ju gärna ha det fint hemma. Imorgon är inget undantag för då fyller Richard år, då blir det släktkalas. 
 
Jag har inte handlat något nytt till våren än hemma men är väldigt sugen på nya färglagda kuddar till soffan. Just nu har jag rosa som enda färg förutom vitt och grått. Jag skulle vilja blanda lite fler, som andra pastellfärger.
 
Jag leta lite hemma för att förnya i v-rummet och för att få lite mer myskänsla tog jag fram en bricka att ha blomvas, godisskål samt ljusstakar i. 
 
 

Ledig dag

Publicerad 2016-01-28 16:20:00 i Familjeliv

Idag fick grabbarna vara lediga med mig för en mysdag. Moster och lillkusinen kom hit på lunch. Innan dess hann vi ta fram sparkcyklarna och vara ute lite nu när snön försvunnit. Sedan visade Alvin Lea hur man spela tv-spel.
 
Ikväll ska de stora grabbarna iväg på hockeymatch igen och då passar jag och Milo på att baka sockerkaka för imorgon får vi främmande igen.
 
 

En dag med syrran

Publicerad 2016-01-26 17:39:00 i Allmänt

Idag åkte syrran och jag till stan för lite shopping. Jag hade lite julklappar att byta då jag mått för dåligt innan och så behövde jag lite nya kläder att växa i nu när jag börjar jobba igen efter sjukskrivningen på måndag.
 
Kollade också lite på bebiskläder men hitta inget unisex utan allt är ju blått eller rosa, så tråkigt.
 
Syrran följde sedan med och hämta barnen och så kom hennes familj hit en liten stund innan vi blev för hungriga. 
Blåbärspaj med syster  <3

Gravidvecka 20

Publicerad 2016-01-25 10:45:00 i Graviditet nr 3

Åh så äntligen är v 20 här. Efter denna vecka har jag gått halva graviditeten. Så skönt att första delen nu är över. Läser om många andra i samma vecka gärna vill stoppa tiden nu medan jag längtar som satan till v 32 nu och kan knappt vänta (då vi får veta om det blir kejsarsnitt iom placeringen på moderkakan och kön på bebis).
 
Jag mår rätt bra, bara lite tröttare en vanligt kanske. Små sparkar (förutom rörelser) har jag börjat känna i veckan men inget som känns utanför magen. -Så mysigt!
 
 

Slappar söndag

Publicerad 2016-01-24 13:39:00 i Allmänt

Idag skulle vi träffat några vänner då vi tänkte passa på att åka lite pulka innan snön försvinner. Dock är jag fortfarande så trött så jag knappt kommer ur soffan. Förstår inte att jag fortfarande är så trött? Kanske har jag järnbrist eller liknande? Det blir nog matlagning och mysdag inne i värmen idag istället. :)
 
 

Älskade lördag

Publicerad 2016-01-23 22:44:52 i Allmänt

Det känns så skönt att vara människa igen, träffa familj och vänner eller ens prata med dom i telefon känns väldigt uppskattat nu efter 3 månader i typ dvala. 
 
Idag efter Alvins simskola kom moster Elin med familj hit med lördagsgodis som vi smaskade på samtidigt som grabbarna ville slå oss vuxna i tvspel. Väldigt mysig och avslappnad lördag. Jag har varit jätte trött idag efter gårdagen då jag inte är van vid varken jobb eller utgång så jag har verkligen fått vila upp mig nu. Det märks att man inte är 20 längre. ;P
 
Höga på socker ;P

Tjejkväll

Publicerad 2016-01-22 22:24:47 i Allmänt

Både igår och idag har jag varit barnvakt åt lilla Lea dock har hon mest sovit. Jag har också hunnit med en ttipp till jobbet vilket var himla roligt. Kvällen spenderades sedan på stan för en tjejkväll med mamma och syrran. Det blev planka på Butlers och en drink på Brooklyn innan vi for hem igen. Gissa om jag är helt slut nu? God natt Zzzz
 
 

Dagens ultraljud

Publicerad 2016-01-20 21:52:00 i Graviditet nr 3

Äntligen var dagen här som vi så länge längtat efter. Idag har vi nämligen fått träffat bebisen i magen på dagens ultraljud. Allt såg bra ut och när hon sa "nu ska vi se vem som ligger där inne" kände jag verkligen hur hjärtat pumpade fortare. Japp vi fick veta vad hon trodde det var men det kommer vi hålla hemligt här ett tag. 
 
Jag kommer få göra ett till ultraljud i v 32 då min moderkaka låg lite knasigt, nämligen för öppningen. Växer den inte uppåt innan dess blir det kejsarsnitt (ryser). Hon sa att då tror hon vi kan få ett 100% svar på könet oxå. Bara 12 veckor kvar, gah! :)
 
 Bebis snuttar på tummen så sött  <3

Hej mitt vinterland

Publicerad 2016-01-19 16:15:00 i Allmänt

Idag var det vitt överallt ute, på backen, himlen, träd och buskar. Vackert men kallt!
 
Igår träffade vi moster och lillkusinen i parken och idag stannade vi till en liten stund efter skolan med. Sen blev det köttfärssoppa med hembakat bröd att smaska oss varma på väl inne.
 
 

Gravidvecka 19

Publicerad 2016-01-18 09:56:00 i Graviditet nr 3

Nu har jag jämfört bilder med mina tidigare graviditeter. Med Alvin var jag platt som en pannkaka till efter vecka 20 och med Milo kom en bebiskula i v 18. Då var det bara 1 1/2 år sedan jag var gravid med första barnet. Nu är det ju 4 år sedan och därför kanske magen inte kommer lika snabbt som på första graviditeten? 
 
Vilket fall som helst känner jag bebisen små sprattel dagligen nu. Vaknar också med sammandragningar i magen. Jag mår ff illa men jag har inte kräkts på hela veckan. Dock går jag och hulkar på vägen till barnens skola/fsk. Jag är mycket piggare och har i veckan nu kommit iväg både för shopping och badhus. Jag äter ff medicin för att klara detta dock.
 
Nu längtar vi till onsdag när vi ska få träffa bebisen igen. :)
 Milo i magen v 19              Dagens mage
Lite skillnad i v 19. Dock kanske ni ser en liten utbuktning under naveln nu?
 

Söndagsfika

Publicerad 2016-01-17 13:18:30 i Allmänt

Idag kom farmor och farfar hit med semlor som vi fikade på. Grabbarna visade också sina kunskaper i tvspel. ;P
 

Simskola

Publicerad 2016-01-16 21:16:00 i Alvin <3

Idag började Alvin I simskola. Han var jätte tuff och hoppade direkt i vattnet och tittade inte efter pappa en enda gång. Jag och Milo var hos kusinen så länge och sedan blev det tacokväll hos oss med mormor. Vi bakade kakor, och gjorde vaniljglass med kaksmet till efterrätt.
 

Finspångs badhus

Publicerad 2016-01-15 15:11:00 i Allmänt

Idag tog vi ledigt från skola/fsk och skippade minusgraderna med att va inne på badhuset ist. Vi åkte till Finspång denna gång för att testa lite nytt. Det var nästan folktomt så grabbarna fick vattenrutschkanorna för sig själva i stort sätt. Jätte kul!
 
 

Egentid

Publicerad 2016-01-13 21:36:00 i Allmänt

Idag hade Milo och jag lite egentid då pappa och Alvin såg Hästenmatchen  (hockey). Då passade vi på att baka chokladbollar och se på film. Milo ville dock att jag skulle killa honom på ryggen hela kvällen så vi myste ordentligt kan man säga. 
 
Farfar i bakgrunden :)

Milos stora hjärta

Publicerad 2016-01-12 19:33:00 i Milo <3

Milo tänker på mamma han. Varje gång när jag hämtar honom på föris har han gjort hundra teckningar eller smycken till hans mamma. Han är för go han. När Alvin har gjort något i skolan är han så stolt över skapelsen att han "alltid" behåller det själv nu för tiden. :)
 
 

Tillbaka i vardagen och gravidvecka 18

Publicerad 2016-01-11 18:22:00 i Graviditet nr 3

Nu är vi som gott som tillbaka i vardagen igen, bara jag kvar. Barnen har haft det kanon i det blöta vädret, de såg ut som blöta kattungar när jag kom och hämta på skolan och fsk. 
 
Själv gick jag in i vecka 18. Känner ff inte av bebis så mycket men det spänner och har sig i magen. Liten kula under navelen tror jag, kanske jag börjar skåda. Använder ff mina vanliga byxor så än har jag inte blivir stor. Dock ser jag väldigt gravid ut på kvällarna. Att man kan bli så svullen/uppblåst. Ser roligt ut att sedan vakna med liten mage sen. Haha
 
På väg hem från skola/fsk

Kalajs

Publicerad 2016-01-10 17:10:00 i Allmänt

Idag var äntligen det efterlängtade kalaset grabbarna har längtat efter. Vilma fyllde nämligen 5 år och hade frostkalas idag. Grabbarna var fina i nya shortor jag hittade på rean igår. 
 

Ute i snön

Publicerad 2016-01-09 15:50:34 i Allmänt

Oj så det snöar! Idag kände jag mig tillräckligt pigg för att hänga med grabbarna till stora backen. Där var vi tills det började bli mörkt ute. Nu ska vi vara hundvakt till i morgon vilket grabbarna tycker är mysigt.
 

Sista dagen på jullovet

Publicerad 2016-01-08 16:54:00 i Allmänt

Imorse vaknade jag som vanligt av att barnen hade dukat fram frukost. Sista dagen vi äter en låååång och stressfri frukost för på måndag är det dags för skola och förskola igen då vårterminen börjar.
 
Det här jullovet har ju gått fortare än vanligt tycker jag. Trodde det skulle vara tvärt om då vi inte hade några planer för jullovet mer än att vila upp oss. Som tur var kom snön tillslut så barnen fick sina dagar i pulkabacken och på isbanan.
 
Nu blir det bakpotatis och skagen till en familjefilm.
 
 

En bra dag

Publicerad 2016-01-07 19:04:00 i Allmänt

Idag har jag både bakat, lagat mat och varit ute med barnen (en kortis men ändå). Moster och lillkusinen kom hit för en fika och jag har faktiskt haft energi och matlust vilket är tur nu när pappan i huset jobbar så mkt. Nästa vecka ska jag börja att hämta grabbarna på skola/fsk så får hoppas att orken fortsätter så här! Mins när jag hämta och lämna Alvin när jag väntade Milo fick jag kräkas i buskarna i bland och så lär det väl bli nu med. 
 
 
 

En tur med skridskorna

Publicerad 2016-01-06 18:00:00 i Allmänt

I morse, ok närmare 10.30 åkte vi ner till skridskobanan med lite varm choklad då det endast var -12 grader ute. Efter en 30 min tackade vi för oss och vi begav oss till Lindahls för semlor ist. Mumsfillibubblan!
 

Gravidvecka 17

Publicerad 2016-01-04 10:57:00 i Graviditet nr 3

Tror jag kände bebis två ggr igår men ff väldigt svagt. Inga riktiga kickar än alltså. Ingen bebiskula än heller utan platt mage på morgonen och uppsvälld på kvällen. Har inte haft de så i tidigare graviditeter. Dock har jag haft växtvärk/mensvärk så snart lär bebiskulan komma.
 
Som sagt har jag börjat må mer illa och kräkts igen så jag ska nog gå tillbaka till vilan igen. Sjukskriven månaden ut sen MÅSTE jag må bra. 
 

Ute i backen

Publicerad 2016-01-03 16:12:06 i Allmänt

Pappa R tog med kidsen ut i backen idag när vi fått ännu mer snö. De valde stora backen längre bort så jag stanna hemma då jag kräks vid ansträngning som att gå längre promenader. Jag har mått lite sämre de senaste dagarna igen, tror att det beror på att jag tagit medicinen lite hur som ist för var 6 h. Åter till rutiner tror jag allt!
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela