Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Gravid vecka 25

Publicerad 2016-02-29 10:08:00 i Graviditet nr 3

Äntligen är vecka 25 här vilket betyder besök hos barnmorskan för att lyssna på bebis. Vi har inte varit där sedan v 12 och den barnmorskan har dessutom gått i pension, så nu ka vi träffa en ny. Imorgon bär det av!
 
Jag har verkligen mått bättre med all vila jag fått under sjukskrivningen. Inte alls lika ont i bäckenet eller mått illa. Där emot har jag varit väldigt förkyld och haft hosta i veckan.
 
Bebis är ff mycket lugnare i magen än vad pojkarna var. Mini rör sig och buffar mest inåt och neråt på mina organ morgon och kväll. Sen är det ganska lungt. Killarna beskrev jag som riktiga boxare i samma vecka så det är stor skillnad. 
 
R tycker magen växer i full fart medan jag tycker den ser likadan ut sedan typ v 21.
 

Shoppingtur med storebror

Publicerad 2016-02-27 15:07:00 i Shopping

Jag och Alvin älskar att shoppa så idag släppte R och lillebror av oss i stan medan de storhandlade. Alvin ska på disco på fredag och hans kompisgäng har kommit fram till att de ska ha kavaj på sig. Så idag hittade vi en blå fin kavaj till honom. Vi hittade också fina tröjor, jeans  och kepor till båda grabbsen. Sen tog vi en fika på lindals medan vi väntade på skjutsen hem igen. 
 
Böcker köpte vi också på bokrean som grabbarna sitter och bläddrar i nu. De ÄLSKAR sina böcker!
 

Fredagsmys i sjukstugan

Publicerad 2016-02-26 12:05:00 i Familjeliv

I natt kunde jag sova för första gången denna vecka. Vaknade bara en gång av en hostattack. Annars har jag varit så täppt i näsan att inte nässpray fungerat så jag måste snyta mig varje kvart.
 
I morse hade R sovmorgon så vi tog en mys frulle och nu har barnen fått glass som var väldigt skönt för halsen. Ikväll blir det dock hämtmat för R slutar sent. Trevlig helg på er!
 

Sjukstuga

Publicerad 2016-02-24 18:02:00 i Allmänt

Tredje dagen som vi ligger nerbäddade i soffan alla tre. Feber, hosta och en massa snytpapper går det åt. 
 

Gravid vecka 24

Publicerad 2016-02-22 08:35:00 i Graviditet nr 3

Från och med gravid vecka 24 har barnet i magen chans att överleva utanför magen i denna vecka om något skulle hända. Barnet ska tydligen fördubbla sin vikt nu så jag kan tänka mig att magen där med också kommer växa på bra.
 
Jag har märkt att mini ändrat läge i magen för nu sparkas det utåt mot magen, mot mina revben. Starka sparkar börjar det bli. Jag la Alvins hand på magen när det sparkades men han kände dom inte sa han. Jag ser dock hur hela magen guppar när det sparkas. 
 
Foglossningen gör fortfarande ont så jag haltar om kring som en gammal tant. Illamående har jag varit i stort sätt varje dag men sluppit kräkas iaf. Sammandragningar får jag också ofta nu. Ska prata med min BM i dag och se om en läkarträff snarast.
 

2 kalas på samma dag

Publicerad 2016-02-21 19:38:00 i Festligheter

I dag fick vi åka till både farbror Tobias som fyller år och kusin Lea som blev 1 år idag. Grabbarna klagade inte på att fara runt då det var fika på båda ställena. 
 
Till Tobbe och hans sambo köpte vi en jätte fin blomma med godis och annat smått o gott i. Och Lea fick en bok jag beställde där handlingen kommer att handla om just Lea själv. Jag fick också välja 3 vänner och stadens namn i boken.
 
 

Simmärken och Tapas

Publicerad 2016-02-20 20:03:00 i Allmänt

Idag har Alvin tagit två simmärken på simskolan. Han är så stolt nu. Himla roligt!
 
I alla hjärtans dag present fick jag en middag för två av älsklingen på Pinchos som öppnade i torsdags. Så det blev tappas för hela slanten. Vi åt bla kycklingspett, dumpning,  kycklingburritos och planka. Till efterätt tog jag en pannacotta. Två tummar upp blev det från oss!
 
 

Fredagsmys och grillat

Publicerad 2016-02-19 17:42:11 i Allmänt

Idag har jag vilat på soffan i stort sätt hela dagen. Barnen fixade med frukost och jag fixa lunchen och pappa R och A är nu ute och grillar middagen.
 
Kroppen känns mkt bättre när jag vilar, då smärtar det inget alls. Så vilan är välbehövlig. Nu hoppas jag bara grabbarna orkar stå för efterrätten oxå. Jag och barnen är sugna på chokladmilkshake idag. :)
 

Foglossning

Publicerad 2016-02-18 22:18:00 i Graviditet nr 3

Foglossningen jag åkt på blir bara värre och värre. Nu kan jag knappt gå, det gör skit ont! Var på ryggskola i tisdags där jag fick tips om att inte göra det som gör ont.  Man skulle inte gå längre promenader (om det är, som mig det man får ont av) utan man kanske bara klarar 5-10 min, inte böja sig osv. Men för mig är ju detta svårt som jobbar i förskolan. Körkort har jag inte heller så jag går ju till spårvagn/buss och från och till skola/fsk. Det blir någon timmas promenad per dag. 
 
Har iaf skaffat mig foglossningsbälte och hoppas det ska hjälpa mig för det gör inte Alvedon alls.
 
Skit också, känns som att det räcker med gravidillamående för att må dåligt, och nu detta? Får bli läkarbesök nästa vecka om det inte blir bättre.
 

Mellis ute

Publicerad 2016-02-16 15:03:04 i Familjeliv

Imorse var det verkligen svinkallt ute och nu på em har solen värmt upp något otroligt. Det blev lek och mellis ute idag för grabbsen. Som vi har längtat efter detta! :)
Vanlijkvarj, saftiga päron och digestivekex med fullkorn.

Gravidvecka 23

Publicerad 2016-02-15 08:17:00 i Graviditet nr 3

Ännu en vecka har gått och denna har inte alls varit lika bra som de föregående. Jag har kräkts igen på kvällarna och fått ont i svanken. Vad jag har googlat till mig är att det kan vara foglossning. Får typ halta fram för de gör så ont. Onda sammandragningar får jag också när jag rör mig för mycket så till och från jobbet är det som mest, vilket känns väldigt obehagligt. Hoppas det lugnar ner sig så jag klarar av o jobba några månader till.
 
Bebisen blir starkare och starkare, känner nu sparkarna utanpå magen så tom R har fått känna på bebis styrka också. Mest sparkar dock mini neråt och på mina organ. 
 

Alla <3 dag

Publicerad 2016-02-14 14:34:00 i Familjeliv

Det blev en god god frukost med nybakat denna morgon och byte av teckningar av våra fina, älskade grabbs som hade stenkoll på att det var alla hjärtans dag idag. 
 
Sen åkte vi till mormor med moster o familj och firade vidare.
 
Love my family 
 
Barnen byggde en motorbåt i soffan i morse 😆

Bröllopsfest

Publicerad 2016-02-13 22:11:00 i Festligheter

I kväll gifte sig Richards moster och vi var bjudna. De tre senaste bröllops inbjudningarna vi fått har varit barnfria så grabbsen fick snällt stanna hemma även denna gång med mormor. 
 

Semlansdag

Publicerad 2016-02-09 19:21:35 i Allmänt

Idag har vi bakat minisemlor på jobbet med barnen och köpt hem lyxsemlor till kvällsmat här hemma. Vi har dock redan tjuvätit ett par st i år hihi. 
 

Gravid vecka 22

Publicerad 2016-02-08 07:51:10 i Graviditet nr 3

Nu känns det äntligen som att tiden går framåt. Gravidvecka 22 är här och jag har jobbat min första vecka sedan sjukskrivningen. Trött har jag varit kan jag erkänna men annars har det gått bra. Får också lite sammandragningar iom alla böjningar när jag hjälper barnen med diverse saker, men annars går det fint.
 
Bebisen gör sig påminnd när jag äntligen får vila, då buffar "mini" lite på magen. Än så länge är "mini" rätt lugn till skillnad från bröderna, men det kanske kommer sen ifs. Nu buffar "mini" nån gång o så blir det lungt igen. Grabbarna var tvärt om, när de började buffa så fortsatte dom ett tag och var rätt vilda i magen. Kommer dock inte ihåg från vilken vecka det började. Märker ju redan att bebis blir starkare för varje dag typ.
 
Har inte mått illa och kräkts något denna vecka iaf vilket känns toppen.
 
 
 

Födelsedagskalas

Publicerad 2016-02-07 16:01:24 i Allmänt

Idag bakade jag en jätte god semlekladdkaka att bjuda min familj på som var här och firade Richard idag. 
Så fort gästerna gick åkte tv-spelet på

Utekväll med tjejorna

Publicerad 2016-02-06 20:51:00 i Festligheter

Idag fixade jag håret på Nikita för att sedan träffa tjejerna på stan. Först tog vi en fördrink på Drottninggatan för att sedan trycka i oss middag på restaurang Vila. Efterätt gick oxå ner kan jag säga. Efter middagen drog sig denna trötta gravida kvinnan hem då de andra gick vidare till kopparhammaren. 
 
 
 

Kalsdags

Publicerad 2016-02-06 13:20:00 i Alvin <3

Igår var det disco på skolan och idag har klasskompisen födelsedagskalas. Vad stora våra (snart) 7 åringar blivit. Alvin har redan bestämt vilka som ska komma på hans kalas i slutet på maj. 😆
 

Gravidvecka 21

Publicerad 2016-02-01 17:58:09 i Graviditet nr 3

Äntligen är halva graviditeten över! Så skönt att vara på andra sidan. Förra veckan var en riktig jobbig vecka med illamående och kräkningar igen. Tror jag stressa lite mkt med att få saker gjorda osv. Smååt inte som jag ska heller.
 
Idag var första dagen på jobbet efter 3 månaders sjukskrivning vilket kändes jätte bra. Kul att träffa folk och komma ut igen. Nu är det viktiga att lyssna på kroppen bara.
 
Magen har verkligen exploderat nu och växer i full fart. :)
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela