Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Flygvapenmuseum

Publicerad 2016-03-31 14:59:00 i Familjeliv

I fm åkte vi till Flygvapenmuseumet för att bla kika på flygplan och göra olika expriment. Grabbarna älskade det och vi åkte inte hem förrän 3 h senare. Gissa vem som snarkade i bilen på vägen hem sen? ;P
 
Själv fick jag sitta mestadels på en bänk och titta på, för så fort jag försökte hänga med blev magen stenhård och det blev svårt för mig att röra mig. Hoppas de resterande 11 v går fort nu så jag får bli mig själv igen.

Sista arbetsdagen på länge

Publicerad 2016-03-30 16:51:00 i Familjeliv

Nu har jag gjort min sista arbetsdag på iaf 1 1/2 år. Känns väldigt märkligt måste jag säga. Idag har jag varit gravid i 200 dagar så 80 dagar kvar som jag får gå hemma och vänta på bebis nu. Jag och Casey har legat på soffan på altan medan grabbarna satt upp studsmattan så nu är de nöjda med. Själv ska jag nog gå in och snarka lite, så trött! 
 
 Så skönt att slippa kämpa mig upp på morgonen till jobb med sammandragningar och bäckensmärtor!

Härligt vårväder

Publicerad 2016-03-29 19:33:00 i Allmänt

Imorse när jag gick till jobbet var det grått och regnigt men när jag slutade efter lunch var det helt underbart soligt och skönt ute. Barnen var hos mormor som hade en semesterdag så de mötte upp mig efter jobbet (bor granne med mitt jobb) med glass i solen och räkmackor.  Väl hemma har jag bara sovit, shit så trött jag är. I morgon är det sista dagen på jobbet på kanske 1 1/2 år. Känns väldigt konstigt. Eftersom det är lov är det både få barn och personal på jobbet så fika får jag ta med mig en annan dag tänkte jag.
 
 

Gravid vecka 29

Publicerad 2016-03-28 09:19:00 i Graviditet nr 3

Då kliver vi in i v 29 med och magen växer på bra känns det som. I veckan har jag drömt om bebis för första gången på länge. I början av graviditeten drömde jag om en pojke hela tiden men denna gång var det en flicka. Och det var min döda far som håll i henne så jag fick vila tyckte han. 💜 
 
Jag jobbar min sista vecka på jobbet nu, sen tar jag 2 v semester innan föräldrapenningen går in. Så skönt då jag har problem med mina sammandragningar och bäcken. I helgen fick jag riktigt onda sammandragningar att jag inte kunde gå på 12 h ca (då de höll i sig så länge). Så jag hoppas jag ska klara de sista jobbdagarna nu. 
 
 

Påskdagen på landet

Publicerad 2016-03-27 18:35:00 i Familjeliv

Idag firade vi påsk ute på svärisarnas land. Där blev det påskjakt för både vuxna och barn haha. Det bjöds också på grillkorv och fika. Solen värmde så man inte ens behövde jacka så vi njöt ordentligt idag.
 

Påskafton

Publicerad 2016-03-26 19:04:00 i Festligheter

Idag hade vi påskäggsjakt i solen ute i Lindö hos mormor med kusinen. Sedan blev det påskmat och födelsedagskalas för morbror som fyllt år. Nu ska jag och grabbarna sova över ikväll så nu myser vi med påsk must och annat gottgott.
 

Äggmålning

Publicerad 2016-03-26 09:02:00 i Festligheter

I går kväll målade vi ägg som vi nu ska äta till frukost. Vi vill ju fortsätta måla påskägg idag så varför inte måla bebiskulan? 
 
 

Påskfint

Publicerad 2016-03-25 15:39:40 i Familjeliv

Jag och barnen älskar att pynta och pyssla på högtider. Speciellt jag och Alvin, vi har hur mycket tålamod som helst att hålla på medan Milo kan tröttna lite fortare än oss. 
 
I år orkade jag inte fixa lika mycket som jag brukar iom alla sammandragningar jag får och orken har inte heller varit på topp, utan det har blivit en hel del vila på soffan denna veckan. Alvin undrade om jag var så trött för att bebis håller i gång så mycket med sång och dans i magen. Hihi
 

Påskjakt

Publicerad 2016-03-25 11:55:37 i Festligheter

Även i år åkte vi till vrinneviskogen för årets påskjakt. Vi gick tipspromenad, träffade påskkärringar och påskharar, fikade och hade det allmänt mysigt ihop i skogen. Härligt att komma ut lite tycker jag.
 
Snart ska vi fira lite här hemma med då vi ska bort både imorgon och övermorgon för påskfirande.
 

Nytt och fint till hemmet

Publicerad 2016-03-24 08:45:36 i Home sweet home

Igår efter att ha lämnat Alvin i skolan hade vi en timme på oss innan Milos påskfest på förskolan började. Då tog vi en sväng till ingelsta och shoppade lite. Bla kom vi hem med en ny matta och spegel. Älskar't!
 
 

Påskfest

Publicerad 2016-03-23 10:58:00 i Milo <3

Idag har Milo påskfest på förskolan med äggrullartävling. De ska måla ägg och rulla ner dom för kullen på tomten och den som kommer längst vinner. Både Alvin och Milo skulle sen få påskmat till lunch.
 
Vår fina påskgubbe dagen till ära.
 

Bebis andra möbel

Publicerad 2016-03-22 11:01:00 i Graviditet nr 3

Nu har våran Juni-bebis fått sin andra möbel, nämligen ett skötbordsskåp av märket troll. Vi är super nöjda och då det hänger över tvättmaskinen tar den ingen extra plats heller. Nu ska bara skötbädden införskaffas oxå. Skulle nog tro att vi köper en redan i morgon. :)
 
När Richard och Christian hade satt upp skåpet plockade jag och Alvin genast in blöja och våtservetter vi fick från babyproffsens babybox.

Gravid vecka 28

Publicerad 2016-03-21 09:03:00 i Graviditet nr 3

Äntligen är man inne i den 3dje och sista trimestern. Den tunga och jobbiga delen förvisso men ju närmare mål desto bättre enligt mig. Sparkarna hamnar främst i revbenen som dessutom börja värka lite nu. Kanske är platsbrist där?  
 
Det är ff jobbigt att arbeta då magen är stenhård av sammandragningar hela arbetspasset i stort sätt, vilket gör det svårt att röra på mig. Foglossningen är mkt bättre dock. Men när jag går mycket får jag fortfarande ont främst i ligamentet som töjs ut. Jag har tagit ut lite föräldradagar och 2 v semester så nu är det inte många arbetsdagar kvar.
 
I v 28 brukar barnen vända sig med huvudet ner och nu kan de även drömma. Tror mig ha känt hicka två ggr denna vecka också.
 
 

Vår

Publicerad 2016-03-20 18:52:45 i Allmänt

Idag hade vi 20 grader på altan så vi var ute i stort sätt hela dagen fram till em. 
 
Vi var först ute och kratta och fixade i trädgården, sen kom moster med familj och då tog vi hundarna på promenad medan grabbarna cyklade egemter. När vi kom tillbaka grillade vi korv och myste i solen tills de gick hem igen.
 
Jag hann också med att tvätta fönster och byta gardiner på nedervåningen idag, bara övervåningen kvar nu.
 
 

Påskfint

Publicerad 2016-03-20 08:40:00 i Festligheter

Igår hann vi även göra lite påskfint här hemma. Det blev inte så mycket mer än påskris, två påskdekorationer, två blomgrupper med påsktema och två godisskålar.
 
Jag köpte fjädrar för typ 100 kr (3 olika) på Confetti vilket jag sa att jag inte skulle göra i år pga djurplågeri, men när jag hittade dessa fina naturfärgade fjädrarna med inslag av rosa och fina pärlor i kunde jag inte hålla mig. -Men nästa år!
 
 
 

Lördagkväll

Publicerad 2016-03-19 19:45:49 i Familjeliv

I dag blev det grillfest hos oss då solen lyste så härligt. Moster med familj kom hit och åt middag och busade med oss ända fram till kvällen för då blev Lea trött. Vi grillade kyckling i honungsmarinad med kall potatissallad till 👍
 

Shopping till bebis

Publicerad 2016-03-19 14:47:00 i Graviditet nr 3

Nu äntligen har även jag och R börjat fixa lite till vår Juni-bebis. Det är verkligen stor skillnad på att få första och tredje barnet. Med första kunde man inte vänta på att få handla bebissaker som vagn och kläder och redan i månad 4 hade vi vagn och några klädesplagg klara. 
 
Igår kom vi att tänka på att vi har ju ändå fått barn i v 35 förr så rent logiskt skulle vi kunna ha en bebis i vår famn om typ 7 veckor egentligen. 
 
Idag har vi iallafall beställt en vagn till bebis. Det blev Brios nyaste (Smile 2). Det var några veckors leveranstid på den så i slutet av maj är den vår. Bebis är ju beräknad månaden efter så jag hoppas vi hinner få vagnen innan bebis.
 
 
En dress till bebis hittade vi också på Lager 157.
 

Gravid craving

Publicerad 2016-03-17 21:27:00 i Graviditet nr 3

Jag har aldrig haft någon speciell cravings med mina två första graviditeter, gick upp 13 samt 8 kg med dom och denna gång har det varit precis tvärt om. Först åt jag flera apelsiner per dag till v 20 och nu är det bär smoothie som gäller. Har redan gått upp 10 kg också. Hur ska detta sluta och hur kan denna graviditet vara så anorlunda mot de andra två?
 
 

Vårkänslor

Publicerad 2016-03-16 18:21:00 i Allmänt

Äntligen lite varmare väder och sol ute. Idag har jag sett både blommor och fjärilar som för mig är två stora vårtecken. Jag känner genast att jag blir piggare och gladare av detta väder. Imorse när jag öppnade dörren för att gå till jobbet flög två svanar över mig och lät högljutt omkring sig. Så häftigt!
 

Gravid vecka 27

Publicerad 2016-03-14 07:57:00 i Graviditet nr 3

Nu närmar vi oss sista trimestern med stormfart. I slutet av denna veckan är bebis ca 35 cm och 1 kg tung. Stark börjar mini bli och kickarna kommer allt oftare. Oftast när jag sätter mig ner och spelar musik. Kanske blir det en dansare lr sångare lr så är det så att mini hatar musiken och protesterar med kickar. 
 
Jag har börjat få förvärkar i form av samandragningar och kraftig mensvärk som håller i sig ett bra tag. Detta skrämmer mig lite iom att jag fött i v 35 förr. Får prata med läkaren om det idag också, tillsammans med foglossningen. Håll tummarna åt mig att det är en bra läkare jag ska träffa i em!
 Min "lilla" kula.

Kalasdags igen

Publicerad 2016-03-13 14:22:00 i Alvin <3

Nu är Alvin-balvin på kalas i skolans gympasal. Lekar och fika lovades i 2 h. Gissa om Alvin är taggad? 
 
I paketet valde han en handväska och en spira att ge födelsedagsbarnet. 
 

Mellomys

Publicerad 2016-03-12 16:44:00 i Familjeliv

Idag har vi köpt en massa gottgott för att ha mellomys hos mormor ikväll. Moster med familj kom också förbi för middag och mys. Eftersom Richard jobbar sover vi över här inatt. Jag får sällskap och R får lugn och ro i natt. It's a win-win. :)
 

Vackra fredag

Publicerad 2016-03-11 13:55:00 i Familjeliv

Vilken underbar fredag vi fick idag, perfekt dag att sluta tidigt på. 💕
 Fotograf: Richard. Jag som alltid klagar på hans dåliga bilder. Dessa blev dock hur bra som helst. 👍

Shoppinglista

Publicerad 2016-03-10 09:37:00 i Graviditet nr 3

Åh vad jag är sugen på att åka till Ullared och shoppa babystuff. Om en månad får vi veta lite mer om barnets kön stämde i v 20 och då är det ju lite lättare och roligare att handla till bebis.
 
Vi får ju låna (mkt av det var vårt från början) mycket av syrran men det är ju ändå mycket som behövs inhandla.  Det viktigaste för mig just nu på listan är en amningskudde, skötbädd och babygym. Men vi behöver också smågrejer som nappflaskor, blöjhink och nappar. 
 
Nu vet jag inte om min kropp kommer palla en heldag på Gekås i v 32 då jag lider av foglossning så vi får väl se hur vi gör. 
 
Råkade visst få med en bild på ninjakläder grabbarna hade älskat. De leker ninja i stort sett varje dag här hemma. :)

Min lilla Hulken

Publicerad 2016-03-09 13:03:00 i Alvin <3

Jag bad Alvin fixa till sig så vi kan åka till doktorn och så här fin blev han.
 
Alvin utreds ju fortfarande för hans migrän så doktorn hade lite frågor om hans huvudvärk idag.
 
 

Gravid vecka 26

Publicerad 2016-03-07 08:37:00 i Graviditet nr 3

Det går framåt här och vi är redan inne i v 26. Bebis öppnar nu sina ögon så om man vill få kontakt med sin bebis kan man lysa med en ficklampa på magen och få en spark som svar tydligen.
 
Bebis gör mycket kullerbyttor då jag känner sparkar neråt ena stunden och sen strax efter sparkas det upp i revbenen. 
 
Min sjukgymnast har vabbat som alla andra den här årstiden så jag har ännu inte fått en tid dit. Nu har jag mer ont fram i magen. När jag går måste jag hålla i mot där då det känns som magmusklerna inte orkar hålla upp magen?
 
Magen har börjat växa mer på sidorna o det börjar bli en riktig tjejmage. Förut har jag bara haft pojkmagar (delvis bara en kula framtill) så det här ska bli intressant. 
 
 

Bebis första möbel

Publicerad 2016-03-06 15:36:00 i Graviditet nr 3

Igår tog vi en sväng på Ikea när Alvin ändå var hemma och lekte hos kompisarna. Vi köpte en byrå till bebisen så nu kan vi äntligen börja samla på oss babyboxar och kläder osv.
 
Ska hem till syster och hämta babysitter, barn skydd, vaggan, sängkläder, och bebiskläder i st 44 och 50. Sen ska vi köpa vagn, skötbädd och babygym. 
 
 

Disco och öroninflammation

Publicerad 2016-03-04 20:26:00 i Alvin <3

Barnen har varit hemma hela veckan pga Alvins öroninflammation och idag har han äntligen fått penicillin. Så skönt att man blir bra efter försa tabletten så han orkade med sitt första skol disco. 
 
Grabbarna hade bestämt sig för att ha på sig kavaj och Alvin var så fin. De dansade fick korv, godis och festis och lekte limbo. Alvin var helt salig när han kom hem då han och kompisarna hade haft så kul. Alvin ska få leka med dom även i morgon då han missat så mycket när han varit borta i 2 veckor.
Fredagsmys hemma 

Besök hos BM

Publicerad 2016-03-01 17:01:00 i Graviditet nr 3

Idag fick vi äntligen träffa våran nya barnmorska och lyssna på bebis hjärtljud. Bebis gjorde konster och buffade tillbaka på monitorn så mini var väldigt aktiv i magen trots att vi väntade ett bra tag. Tillslut kom vi fram till 145 hjärtslag i minuten.
 
Magens sf mått låg på 24 i v 25 (24+0), hade samma mått med grabbarna med i samma vecka. Kurvan i mitten med andra ord.
 
Blodtrycket var lite lågt, 90/70 men blodsocker och så vidare såg bra ut. 
 
Idag fick jag också beviljad gravidpenning från och med 20 april vilket känns kanon. Ska på läkarbesök om 2 veckor och kolla min foglossning så vi får se vad hon säger om det också. Sjukgymnasten skulle vilja ge mig kryckor sa hon i telefon, så henne ska jag också träffa snart. 
 
Mycket som händer nu! Hungrig är jag också så när vi kom hem från BM blev det mellis i form av rostat och te.
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela