Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Bad vid skiren. Imorse drog vi ut till en ...

Publicerad 2011-06-30 18:17:26 i Allmänt

img_3282 (MMS)

Bad vid skiren. Imorse drog vi ut till en sjö 2 mil ifrån Söderköping som heter skiren. Det är ett jätte mysigt och barnvänligt badställe. Såklart packade vi picknickorgen och drog med oss så vi kunde spendera hela dagen där. Solen lyste och vattnet var skönt så det kunde inte bli bättre. De senaste dagarna har det blivit en del bad. Tur det för i helgen lär det inte bli så mycket av det då ett nedtryck är på väg hit Troligtvis börjar det regna redan imorgon em/kväll. Detta ser vi mindre fram emot. Nu blir det att kolla vad som ska på grillen ikväll, eller blir det rester från igår istället så man slipper stå i köket o laga käk o njuta av kvällssolen istället?

Gravidvecka 37. 90% av graviditeten är nu ...

Publicerad 2011-06-29 11:42:26 i Allmänt

img_5338 (MMS)

Gravidvecka 37. 90% av graviditeten är nu avklarad. Bebisen väger ca 3 kg nu och är 49 cm lång. Bebis tränar på andningen och där med sväljer mycket fostervätska och det känns Jag känner bebisens hicka ca varje dag nu. Annars är bebisen nu fullt utvecklad och har nästan växt klart. Sammandragningar och mensvärk känner jag fortfarande av och ryggont. Börjar känna mig tillräckligt stor och hoppas att man inte växer så mycket till. 1 kg till har jag iallafall lagt på mig så 8 kg totalt. Igår blev jag stoppad på en restaurang av en kvinna som tyckte jag hade sådan fin mage vilket var jätte kul att höra!

Skärgården! Imorse drog vi ut till skärgår...

Publicerad 2011-06-28 22:34:00 i Allmänt

img_6111 (MMS)

Skärgården! Imorse drog vi ut till skärgården för att handla lite rökt fisk och räkor. Vi planerade en liten picknick på utsiktsberget. När vi kom fram till fyrudden var räkorna slut så vi fick nöja oss med skagenröra, rökt lax och makrill. Sen tog vi bilen ut till Ekön där vi hade våran picknick. Det var helt underbart där! Ville inte åka hem för 5 öre. Hade jag inte varit höggravid hade vi tältat där men det får bli nästa gång. Vi stannade också till och handlade en hov och vattenpistol till Alvin som vi lekte med i havet.  En glass hann vi också med i solen innan vi var tvungen att bege oss hem. Innan vi åkte till stugan åkte vi förbi Malin och titta till hennes hus och hämtade en bikini så vi kunde bada när vi kom till oss, jordgubbar stannade vi också för att köpa innan vi var hemma. Väl hemma var det bara att byta om till badkläder och gå ner till stranden och bada. Det var rätt skönt i vattnet nu om man jämför med innan. Efter doppet gick vi upp och åt jordgubbar med grädde/glass. Nu hoppas vi på en lika fin dag imorgon men då stannar vi här och solar och badar hela dagen!

Besök hos barnmorskan & modelljobb

Publicerad 2011-06-27 13:57:00 i Familjeliv

Idag är det exakt 30 dagar (1 månad) kvar till bf, det närmar sig med storm steg nu.

I förmiddags var vi på ännu ett besök hos MVC. Där kollade barnmorskan det vanliga nämligen magens mått vilket var 33 cm har då alltså växt 3 cm sen sist. De tog också blodtryck som såg bra ut. Barnmorskan sa att jag hade en väldigt rund och fin mage. Härligt att höra! Nu är nästa besök den 12:de och efter det hoppas jag bebisen vill komma ut ist.

Efter sjukhusvistelsen åkte vi ner till stan och handlade det sista till grillningen ikväll. Vi valde då att ta en glass och sätta oss på den konstgjorda sommarplayan mitt i city. Alvin fick en hel glas och började digga till musiken. Alltså kom den vanliga Alvin fram i honom. Då kommer en fotograf fram och frågar om hon får fota honom för Norrköpings city och det är stora affischer och annonser, reklam helt enkelt för Norrköping som de fotona skulle användags för. Fotografen sa att Alvin verkade vara van framför kameran då han verkligen körde gärnet med att charma kameran. hehe =)


Vecka 35 + 4

Publicerad 2011-06-26 15:37:16 i Graviditet nr 2

Idag är jag inne på samma gravid vecka och dag då Alvin föddes nämligen v 35 + 4. Det känns lite häftigt och nervöst samtidigt för nu känns det verkligen som att bebisen i magen kan komma när som helst. Imorgon blir det ju lite som att gå in på övertid. Jag var faktiskt lite rädd för att födda ännu tidigare denna gång då jag läst mycket om att andra brukar komma tidigare än första barnet osv.  Nu är jag jätte glad och nöjd över att ha kommit så här långt i graviditen. Jag hoppas att jag slipper gå över tiden, ändå hoppas jag att bebisen stannar iallafall 2 veckor till i magen. Imorgon ska vi träffa barnmorskan igen och se vad hon har att säga om magen.

Lite foton från Alvins födelse:Restaurangbesök

Publicerad 2011-06-26 10:11:42 i Familjeliv

Igår tog vi oss ner till stan där vi hade bokat ett bord på restaurang Sangria. Det blev alltså en spansk restaurang så vi tog såklart tapas. Det blev tio små rätter som var himla gott. Såklart tog vi också efterätt till vilket blev chokladtryffel med jordgubbar. Tapas åt vi när vi var i Spanien för 1 ½ år sedan som är ett stort matminne för mig. Detta är alltså bland det godaste jag ätit. Spanjorerna är ju väldigt duktiga på mat.

Midsommardagen 2011

Publicerad 2011-06-25 12:07:11 i Festligheter

Igår firades det midsommar här i Aborreberg, det var mycket trevligt och man kan säga att hela dagen med firande blev lyckad! Vi åt mycket gott hela dagen, det kändes som vi inte gjorde annat! Mina favoriter blev det, alltså sill och potatis till lunch, jordgubbar och glass till efterätt och grillat till kvällen. Det kan inte bli bättre! Några drinkar blev det aldrig utan vi körde på cider istället, smultroncider. Alvin åt som aldrig förr igår, tror han hade något i munnen helatiden under dagen. Mycket av det var godis. Jag trodde Alvin skulle få ont i magen av allt men så fel jag hade, han klarade det där galant. Undrar om  det är bra eller dåligt?

Hoppas ni med haft en bra midsommar. Idag blir det nog lungt här ute på landet om vi inte bestämmer oss för att åka in till stan och käka på restaurang!

Bilder från gårdagen:


Midsommar 2011

Publicerad 2011-06-24 15:18:00 i Festligheter

Idag firas det midsommar här ute på landet närmare sagt Abborreberg. Det blir att dansa runt stången, käka sill och potatis till lunch, efterätt jordgubbar och till kvällen blir det grillat och drinkar med familj och släkt. Nu får vi hoppas att vädret håller i sig och att vi får massor utav sol. Partytältet är iallafall uppställt så vi behöver inte frysa eller springa ut och in inte.

Trevlig midsommar på er!

Älskade unge!

Publicerad 2011-06-23 18:02:00 i Familjeliv

Alvin har blivit så stor, han är verkligen ingen liten bebis längre! Dock är han fortfarande lika mysig och go bara att han är stor nog att komma fram och mysa själv om han känner för det. Ofta kommer han fram (säkert minst 5 ggr per dag) och säger sött "Hej" och tittar en i ögonen och ger en stor varm kram och oftast får man en puss med. Eftersom vi samsover här ute på landet så får man många kramar och klappar på nätterna med. Han gillar verkligen att mysa den där pojken! hellst ska han hålla om både mamma och pappa samtidigt när han ska sova, och pussas/kramas mamma och pappa ska såklart Alvin också vara med. Det går inte att ungå att älska honom. Jag känner en sådan otrolig kärlek till honom så det smärtar i bröstet. Tänk att man snart har en till att älska så mycket! Vet att det finns föräldrar som undrar hur kärleken ska räcka till ännu ett barn eller undrar om man kommer att älska dennya familjemedlemen lika mycket som det första barnet och så vidare. Detta har jag inte alls oroat mig för, för jag älskar redan det lilla livet och jag vet att jag har kärlek så det räcker åt båda mina barn!

Jag är så lyckligt lottad. Jag älskar hela min familj jätte mycket, en massa kärlek till er! <3

(foton från vårt bröllop okt 2010)


(Smekmånad nov 2010)
Frågor och svar angående graviditet nr 2

Publicerad 2011-06-23 12:44:18 i Graviditet nr 2

1. När fick du reda på att du var gravid?

När vi kom hem från resan till Egypten så någon gång i slutet på november (har datumet uppskrivet hemma).

2. Hur gammal var du?

Nyss fyllda 25 år.

3. Hur tog din partner det?

Det var planerat så det blev ingen chock direkt men det var fortfarande lite pirigt med det glada beskedet.

4. Har du mycket illamående?

Ja minst sagt. fick kräkas ca 10 ggr per dag ibörjan, efter medicinering 2 ggr per dag till v 22. Nu i slutet av graviditeten har illamåendet kommit tillbaka.

5. Har du mycket halsbränna?

Ja det kommer lite då och då, mer under denna graviditiet än första iallafall.

6. Har du blivit mer känslig?

Ja lite känligare är man säkert men det är inget jag märkbart känner igen.

7. När kände du bebisens första sparkar?

De kom väldigt tidigt i gemförelse med första graviditeten. Ca i vecka 12 fulla veckor redan (med Alvin i v 19).

8. Är du ofta orolig?

Nae det kan jag inte påstå. Har aldrig tänkt att idag har jag inte kännt bebis eller undrar om allt är bra där inne utan allt har bara kännts bra. Nu mot slutet tänker man ju såklart mycket på fl vilket kan vara lite oroande förstårs då man inte har någon kontroll själv över vad som händer under förlossningen.

9. Sparkar bebisen mycket?

Ja verkligen. Båda barnen har varit mycket livliga i magen (kanske därför jag inte behövt oroa mig?). Nu när platsen inte är stor i magen är det mer rörelser o starka buffar än sparkar.

10. Har du börjat läcka bröstmjölk?

Jajemen!

11. Har du fått bristningar?

Nej, och jag hoppas de håller sig borta tills det är dags för fl.

12. Hur många Ultraljud har du gjort?

2 st än så länge.

13. Hur vill du att din förlossning ska se ut?

Jag hade en jätte bra förlossning förra gången som jag även hoppas på denna gång (såklart får det ju gå fortare denna gång). Med Alvin gick först vattnet som jag hoppas på även denna gång för då vet man ju att det är på gång. Sen kom värkarna som jag tog ryggmärgsbedövning mot så de inte gjorde lika ont vilket jag önskar denna gång med och till slut började krystvärkarna (som kroppen styrde själv då jag trodde jag behövde göra nr 2) och efter 30 minuter var våran son ute. En liknade förlossning skulle jag gärna ha!

14. Vill du föda vaginalt eller kejsarsnitt?

Jag vill föda vaginalt precis som förra gången så det håller jag tummarna för.

15. Tror du det blir en pojke eller flicka?

Har inga känningar alls vilket jag inte hade med Alvin heller men enligt statistiken (min egna) blir det en pojke.

16. När har du BF?

27 Juli

17. Har du fått någon hormonrand på magen?

Nej ingen alls men med Alvin hade jag en jätte ljus från naveln och ner som snabbt försvann efter fl.

18. Är du orolig inför förlossningen?

Som sagt så är det ju lite oroande då man inte riktigt kan styra den själv. Man kan ju aldrig veta hur det går men jag hoppas på det bästa och försöker tänka positivt fast jag ibland undrar hur jag kunde ge mig in på detta igen.

Magen från sidan i v 36. Tänkte också visa...

Publicerad 2011-06-23 07:01:22 i Allmänt

img_5446 (MMS)

Magen från sidan i v 36. Tänkte också visa hur stor magen ser ut från sidan. Visst är det en  rejäl kula? Magen är ändå mindre än förra graviditeten men jag tycker allt jag blivit stor ändå. Hur många cm vet jag snart. Ska träffa barnmorskan på måndag och mäta. Med Alvin hade jag alltid samma cm som den exakta veckan jag var i har jag för mig?! Alltså i v 35+4 då Alvin föddes var sf-måttet 35 cm om jag kommer ihåg rätt. Nu har jag alltid haft mindre, 3 cm mindre sist. Undrar hur det ser ut på måndag? Ett jäkla illamående har kommit tillbaka vilket är hemskt jobbigt. Det kommer på morgonen och när jag börjar bli hungrig. Beror det på hur bebis ligger i magen eller finns det någon annan anledning till illamående tro? Det kanske är vanligt så här på slutet? Det var iallafall inget jag kände när jag väntade Alvin. Annars är magen stenhård (sd) typ jämt vilket också är asjobbigt då det blir svårt för mig att röra mig. Nu börjar jag verkligen längta till bf och hoppas att lillfisen stannar i magen någon vecka till, får gärna komma i v 38 men sådan tur har väl inte jag? Men hoppas kan man ju. Skulle dock kännas jätte konstigt om jag skulle gå över tiden då jag som sagt födde för tidigt sist så risken är ju inte så stor men det händer ju. Snacka om att man hela tiden bara går runt och undrar när bebis kommer nu!

Back to our litle cabin

Publicerad 2011-06-22 19:30:00 i Familjeliv

I söndags flydde vi som sagt regnet och åkte hem till vårt radhus. Det var lite som behövdes göra hemma också så det är lika bra att passa på när vädret är dåligt. Ikväll åker vi dock tillbaka till stugan. Vi ska fira midsommar där med familj och släkt vilket ska bli trevligt. Hoppas nu bara att vädret blir okey ändå? Lite sol och värme iallafall? Enligt SMHI ska vädret bli bättre nästa vecka (om de inte redan hunnit ändra?) så då hoppas vi på mycket sol och bad. Ska nämligen till skärgården under en dag då. Annars har vi inte så mycket planer föruom MVC på måndag fm. Nu blir det att bädda upp och mysa i stugan!


Sommarrea!

Publicerad 2011-06-22 15:37:37 i Shopping

Imorse drog hela familjen ner till stan för att kolla lite på sommarrean. De hade inte börjat i alla affärer än men lite fanns det ändå. Till mig själv blev det inte så mycket men jag köpte en tröja jag hoppas kunna ha efter förlossningen och underkläder. Till Alvin blev det en jacka, skor, shorta och ett linne (har jag missat någor?). Till lillfisen i magen blev det ett par skor, pyamas och en hel dress. Allt detta ser ni på bilderna nedan. Nästa vecka börjar rean tydligen på riktigt!


Gravidvecka 36. Detta var mitt sista gravi...

Publicerad 2011-06-22 08:37:28 i Allmänt

img_2930 (MMS)

Gravidvecka 36. Detta var mitt sista gravidinlägg när jag väntade Alvin. Som ni förstår så tänker jag väldigt mycket på förlossningen då det närmar sig nu, speciellt eftersom Alvin föddes förtidigt. Jag drömmer ofta om förlossningen och vaknar helt chockad då jag tror det är på gång. Jag har också sammandragningar varje gång jag vaknar så jag tror att de är mycket det som sätter fart på drömmarna. Amningsbharna har också kommit fram då jag börjat läcka på nätterna. Det känns i hela kroppen att det börjar närma sig nu, känner tryck neråt, mensvärk och illamående. Bebis är ca 47 cm lång och väger 2.8 kg. Hjärnan är fullt utvecklad och bebisens hud har blivit slät då den lagt på sig mycket i vikt. Bara en månad kvar nu!

3 år sedan du försvann! Jag kan fortfarand...

Publicerad 2011-06-21 10:54:36 i Allmänt

img_2988 (MMS)

3 år sedan du försvann! Jag kan fortfarande inte förstå det, det gör mig fortfarande lika arg och jag tycker fortfarande att det är lika orättvist. Det känns som jag alltid kommer känna så trots att åren går. Det blir inte lättare med tiden när man förlorar någon, inte som det känns nu iallafall. Utan nu känner jag nästan ångest för att tiden går så fort, att man missat så mycket med dig, alla högtider och all skratt. Att du nu skulle ha blivit morfar igen men istället hann du inte bli det i livet alls. Att förlora någon man älskar så högt som stod en så nära går inte att förklara utan det känns så hårt i hjärtat att man nästan måste börja gråta så fort man tänker på det. Just att den jävligaste cancern skulle ta ditt liv på din 44 års födelsedag är bara så sjukt hemskt. Idag skulle du alltså fyllt 47 år och jag önskar att istället för att lägga blommor på din grav få ge dig dom i handen med en stor härlig kram. Grattis pappa på födelsedagen, saknar och älskar dig massor! <3

En dag finbesök. Igår började vi dagen med...

Publicerad 2011-06-20 12:02:48 i Allmänt

img_2972 (MMS)

En dag med finbesök. Igår började vi dagen med att renovera klart toan i stugan som blev kanon bra. Tack snälla Jonas för hjälpen! Medan grabbarna hade fullt upp så drog jag och Alvin till Cafét där vi mötte upp finbesök från Örebro nämligen Sofie som har bf 3 dagar före oss och Linus. Med dom kom också Christin med hennes dotter Wilma. Efter den trevliga fikastunden gick vi tillbaka till stugan för att se hur långt grabbarna kommit. När de sedan blev klara åkte vi hem till stan då det regnade konstant hela dagen. Vi tar de tråkiga dagarna hemma för tvätt och städning. På em kom farbror Tobbe med flickvän på besök från Norge. Med sig hade dom 16 paket blöjor (billigare där när allt annat är dyrare) till Alvin och fika. De ska vara här i en vecka så vi hoppas på fler träffar!

Vilken dag vi hade igår! Vi började dagen ...

Publicerad 2011-06-19 09:51:16 i Allmänt

img_5971 (MMS)

Vilken dag vi hade igår! Vi började dagen med att riva toan på landet. Eller inte vi kanske utan snarare Richard och Jonas som för övrigt är världens snällaste som ställer upp och hjälper oss på så kort varsel. Han är guld värd! Han har eget företag som heter Brinkeback alltjänst AB och är jäkligt duktig. De hann också köpa virke och utrota toan på myror. Sedan var vi bortbjudna till Jennie, Lasse & Leon som bjöd på grillat på deras nya altan. Pojkarna är jämngamla och hade jätte kul ihop vilket verkligen var roligt att se. Vi vuxna hade det också väldigt trevligt, så trevligt att det blir grilltime hos oss igen. Idag är vi på renoveringen av toan igen då vi måste bygga ihop den efter rivningen igår. Sen kommer tjejorna på en fika så mamma och Alvin kan hålla oss undan lite. :)

Vi trotsade vädret i gårkväll med lite (lä...

Publicerad 2011-06-18 08:37:04 i Allmänt

img_6543 (MMS)

Vi trotsade vädret i gårkväll med lite (läs mycket) grillning. Regnet  kom och gick under hela dagen med några solglimtar så att vara på den säkra sidan ställde vi grillen på altan. Vi skulle ju ändå stå där ett tag då vi hade så mycket att grilla. Vi hade nämligen planerat grillbuffe för länge sedan. Det blev alltså grillat kött och grönsaker, Så jäkla gott! Det blev verkligen årets grillning. Idag är det annat som gäller. Idag skulle iallafall vädret vara bättre så det blir att vara ute mycket idag då mannen har lite mer att göra. Det är nämligen så att vi hittat ett myrbo i en vägg i stugan. Alltså myrorna har ätit sig igenom en vägg, helt sjukt! Nu ska iallafall den väggen bytas med hjälp av en vän, sen avslutar vi kvällen hemma hos Jennie, Lasse o Leon.

"Lilla magen" växer och blir stor. Ju mer ...

Publicerad 2011-06-17 09:29:38 i Allmänt

img_0657 (MMS)

"Lilla magen" växer och blir stor. Ju mer den växer ju mer man undrar vem som där inne bor. Är det ännu en liten söt pojke med lockigt hår eller är det en flicka med ögon blå? Viktigast av allt är att allt är bra i magen och så utanför såklart. Stark har du hunnit blivit det känner mina revben av. Snart är vårt andra mirakel här och vi längtar så!

Sjung om studentens lyckliga dar! Vilket t...

Publicerad 2011-06-16 10:59:32 i Allmänt

img_8586 (MMS)

Sjung om studentens lyckliga dar! Vilket tur studenterna fick med vädret idag iallafall på förmiddagen. Idag tar både min och Richards kusin studenten så ett stort grattis till er! Just nu springer min lille son omkring och "klipper gräset" med sin nya gräsklippare moster köpte annars försöker han skvätta vatten på mig. Idag är en sådan dag vi måste ta vara på vädret igen för i helgen skulle det tydligen bli mulet. Så idag blir det att packa picknikorgen och bege oss till Marby och fika på stranden. Hoppas bara bebis imagen är lugn idag och att det då blir lugnt med sammandragningar!

Idag tog vi oss till stan för en liten utf...

Publicerad 2011-06-15 15:49:42 i Allmänt

img_3355 (MMS)

Idag tog vi oss till stan för en liten utflykt till BADHUSET! Det bästa Alvin vet är ju att bada och ha vattenlek så ni kan ju gissa hur glad han blev. Pappa Richard kanske blev snäppet gladare och det var definitivt han som hade roligast idag. Det var inte Alvin som vägrade att åka hem efter ca 3 timmars bad om man säger så. Alvin hade också jätte skoj då han sprang omkring i de olika bassängerna och  åkte kana. Jag tog det mest lugnt och tittade på de vattentokiga då bebisen var helvild i magen så den flög omkring i olika riktningar så alla kunde se då jag bar endast bikini. När vi sedan åkte tillbaka till landet var solen framme och lyste på oss igen. Ännu en fin semesterdag alltså!

Gravidvecka 35. 85% är nu avklarad av grav...

Publicerad 2011-06-15 10:17:52 i Allmänt

img_4300 (MMS)

Gravidvecka 35. 85% är nu avklarad av graviditeten och det är bara 5 veckor kvar tills vår efterlängtade bebis är här. Jag har börjat drömma nu om bebisen och förlossningen, detta gjorde jag dock från början med Alvin. BB väskan har jag också börjat packa, födde ju ändå Alvin i v 35 + 4 så det skulle vara skönt att vara förbered denna gång. Sammandragningar har jag typ 24/7 och har lite svårt med sovställningar då inget känns bra. Annars känns allt som vanligt alltså inte speciellt tjock och klumpig. Bebisen är nu fullt utvecklat och ökar nu ca 340 g i veckan. Nu finns det knappt någon plats att röra sig på men rörelserna blir allt mer starka. Bebisen är nu ca 47 cm lång och väger 2600 g, huvudets omkrets är ca 33 cm (Alvin var 47 cm, 2690g & huvudet 33 cm i denna vecka då han föddes).

Idag kom tant Malin på besök. Vi tog en fi...

Publicerad 2011-06-14 16:07:14 i Allmänt

img_4328 (MMS)

Idag kom tant Malin på besök. Vi tog en fika och kollade runt på tomten. Casey the dog tog sig också ett bad och simmade lite när vi gick ner till stranden medan vi andra tyckte det fortfarande var lite kalt. I gårkväll där emot var det  så skönt ute att vi tog med oss picknikorgen till stranden och gjorde en lägereld. Där grillade vi lite korv och hade det mysigt hela kvällen. Det är livskvalité det! Idag har ju inte vädret varit det bästa och solen har bara visat sig ett par gånger för bara några få minuter och så ska det vara hela veckan här enligt SMHI så imorgon har vi planerat en liten utflykt. Vart den bär av får ni se imorgon! :)

Ännu en kanonfin dag på landet! Idag har v...

Publicerad 2011-06-13 14:25:18 i Allmänt

img_4054 (MMS)

Ännu en kanonfin dag på landet! Idag har vi bara tagit det lugnt i solen. Alvin springer omkring näck som vanligt och gör det han tycker mest om, vattnar blommorna! Vattenlek är nog det bästa. Tur vi har pool. Här ute på landet håller  Alvin sig sysselsatt så jag hinner till och med ligga i en solstol och läsa. Men jag måste alltid hålla mig där Alvin är annars kan han vara borta nästa sekund då vi inte har någon tomtgräns med staket. Idag är det bara att njuta av värmen så snart blir det att gå ner till stranden. Hela veckan ser sedan ut att bli mulen och någon dag med regn. Stackars studenterna, här ute tar man studenten på torsdag så det bara att hoppas att vädret hinner ändra sig. En annan hade det ju kanon tur med vädret hela studentveckan!

Så här ser man ut när man tar på sig skorn...

Publicerad 2011-06-12 17:08:52 i Allmänt

img_3268 (MMS)

Så här ser man ut när man tar på sig skorna själv! Alvin tar på och tar av sig skorna och tränar för fullt på att ta på sig sina skor. Mammas stora pojke! Nu kan han ta på sig allt själv. Det är nog strumporna som är mest krångligt att ta på. Ta av har han alltid kunnat tänkte jag säga, men det har han kunnat länge. Det är så roligt att se kämparglöden i Alvin och se hur han utvecklas. Han kan ju så mycket nu. Men det är skönt då han klarar sig själv så mycket nu när han ska få ett syskon snart som kommer att behöva mycket av mig. Förhoppningsvis kommer Alvin vilja lära den mycket också. Det ska bli intressant att se!

Smultronstället! I morse åkte vi till vår ...

Publicerad 2011-06-11 13:54:50 i Allmänt

img_2771 (MMS)

Smultronstället! I morse åkte vi till vår sommarstad och grannstad Söderköping och besökte Smultronstället. För er som inte vet vad det är för ställe så är det ett jätte känt glasscafe. De är alltså jätte kända för deras otroliga fantasifulla och stora glassar och ligger precis intill Göta kanal. Efter att ha tryckt i oss värsting glassar gick vi såklart längst Göta kanal och hittade ett av Sveriges minsta restaurang och tog en strömmingmacka medan vi njöt av utsikten. Nu är vi proppmätta och Alvin snarkar för fullt. Han blev riktigt trött då vi inte tog med vagnen utan han fick gå själv. När vi sedan satte honom i bilen somnade han direkt Vilken dag!

Playtime! Idag fick Alvin leka av sig med ...

Publicerad 2011-06-10 16:51:04 i Allmänt

img_0644 (MMS)

Playtime! Idag fick Alvin leka av sig med busen Leon som kom hit med sin mamma och hälsade på. Med sig hade dom nybakade bullar som var himla goda. Alvin tryckte till och med i sig två stycken vilket inte är likt honom som är så liten i maten. Efter rundvandringen hos oss gick vi ner till stranden och badade lite, om det räknas att vi gick i med fötterna. Pojkarna blev blöta om shortsen då det kom lite vågor då och då. Såklart lekte vi också i parken bredvid med. De hade kul ihop de där två så vi får se till att träffas oftare tycker jag men nästa gång kör vi på en grillkväll?! :-D

Solen är tillbaka! Kl 9 när vi var på skog...

Publicerad 2011-06-10 10:52:48 i Allmänt

img_8530 (MMS)

Solen är tillbaka! Kl 9 när vi var på skogspromenad var det redan hett ute så direkt när vi kom tillbaka till stugan fyllde vi på poolen med nytt vatten. Sjön är fortfarande för kall att bada i så det blir poolen för hela familjen än så länge. Nu sitter vi och väntar på dagens sällskap vilket innefattar Jennie och Leon. Hoppas vädret fortsätter så här så vi kan leka och fika på stranden. Nu ska det solas lite i solstolen tills det är dags att ta fram dagens lunch vilket är rökt makrill och räkor. Ikväll blir det grillat! Trevlig helg!

Vilket väder vi har! Nu har regnet och åsk...

Publicerad 2011-06-09 17:20:04 i Allmänt

img_5639 (MMS)

Vilket väder vi har! Nu har regnet och åskan kommit till oss. I förmiddags fick vi främmande här på landet av tjejerna.  Då var vädret fortfarande "fint och kvavt" hann vi mysa lite på en filt på gräsmattan. Sedan fick vi ta fikan på altanen. En timme efter tjejerna åkt hem kom solen igen. Då blev det att ta en promenad till cirkusen som håller hus precis nedanför backen. Där tittade vi på djuren som stod utanför och betade. Nu blir det att grilla en köttbit och potatispaket.  En helt okey dag trots vädret alltså. :)

Play date!

Publicerad 2011-06-09 07:08:51 i Familjeliv

Idag kommer Lina, Christin och barnen ut till landet till oss för lite fika och bus. Richard har semester vilket är jätte skönt och mysigt att ha honom hemma. Magen min är stenhård (sammandragningar) hela tiden vilket gör det svårt för mig att springa efter Alvin exempelvis så det är skönt att Richard finns där och kan hjälpa till nu. Antar att magen tränar för fullt för förlossningen nu då det bara är 6 veckor (men hoppas på 4) kvar. Känns väldigt nära nu iaf! Richard har ju 4 semesterveckor nu så vi hinner mysa och umgås ordentligt innan det är bebistime. Bebisen "ska" ju komma i v 30 då Richard börjar jobba igen så då får han ju två veckor ledigt igen. Det känns skönt! När Alvin föddes fick Richard ta sjukpenning då Alvin inte blev utskriven från sjukhuset förren han var runt 8 dagar (han var för tidigt född). Sen tog han sina två pappa veckor och gick sedan in på 5 veckors semester! Så vi gick verkligen igenom den första tiden med nyfödd tillsammans vilket var himla skönt och tryggt. Hoppas det blir bra denna gång med bara. Nu ska det fixas lite inför play daten, ska bli kul med lite sällskap här på landet! PS. SER NI ATT ALLA MINA MMS INLÄGG KOMMIT UPP NU? DS.

Gravidvecka 34

Publicerad 2011-06-08 08:43:53 i Graviditet nr 2

Gravidvecka 34 välkomnar vi nu och säger bye, bye till vecka 33. Denna vecka har jag känt av onda känningar i magen och haft massvis med långdragna sammandragningar. Bm sa att man får kraftigare förverkar som omföderska så detta var bara normalt. Bebisen börjar bli riktigt stark då det ibland känns som den ska sparka sig igenom mig när den väl får plats med en spark. Annars är det som sagt mest rörelser så magen blir helt sne. Jag känner mig fortfarande inte speciellt stor o klumpig än. 1 cm per vecka har magen växt och jag väger fortfarande 63 kg (som jag gjorde sist hos bm). Jag växte fortare med Alvin och därmed kände jag mig klumpigare. Däremot har jag fått tagit av mig ringarna nu då de satt åt i går (kanske var det värmen med?). 99% av bebisar som föds nu klarar sig bra utan speciella problem. Bebisen är nu ca 46 cm lång och väger ungefär 2,3 kg. (Har förstås fotat magen men kan inte lägga in bilden!) Bild finns nu på inlägget innan som inte ville komma upp igår!

Gravidvecka 34 välkomnar vi nu och säger b...

Publicerad 2011-06-08 08:35:20 i Allmänt

img_6722 (MMS)

Gravidvecka 34 välkomnar vi nu och säger bye, bye till vecka 33. Denna vecka har jag känt av onda känningar i magen och haft massvis med långdragna sammandragningar. Bm sa att man får kraftigare förverkar som omföderska så detta var bara normalt. Bebisen börjar bli riktigt stark då det ibland känns som den ska sparka sig igenom mig när den väl får plats med en spark. Annars är det som sagt mest rörelser så magen blir helt sne. Jag känner mig fortfarande inte speciellt stor o klumpig än. 1 cm per vecka har magen växt och jag väger fortfarande 63 kg (som jag gjorde sist hos bm). Jag växte fortare med Alvin och därmed kände jag mig klumpigare. Däremot har jag fått tagit av mig ringarna nu då de satt åt i går (kanske var det värmen med?). 99% av bebisar som föds nu klarar sig bra utan speciella problem. Bebisen är nu ca 46 cm lång och väger ungefär 2,3 kg.

Dagens MVC besök

Publicerad 2011-06-07 11:55:30 i Graviditet nr 2

Idag följde både Alvin och Richard med till dagens besök till barnmorskan. Det var samma prussidur som förra gången. Vägning, mätning av magen, blodprov, blodtryck och känning efter bebis ställning som låg med huvudet ner men inte fixerad. Viktuppgången var 200g sen sist och sf-måttet låg på 30 cm. Bebisens hjärtljud var de lägsta hittills nämligen 136 fina. Blodprovet samt blodtrycket visade sig vara mycket bra så det känns skönt. Mina samandragningar och onda känningar som jag kände i lördags var inget ovanligt. Man ska lyssna på kroppen och ta det lugnt om kroppen säger till. Nu är det ytterligare 2 veckor kvar till nästa MVC besök. Det ska bli spännande att se hur många besök till bm jag hinner gå på under denna graviditet! (Tyvärr kan jag ej lägga in bild när jag bloggar från mobilen)

Gårdagens tur till djurparken

Publicerad 2011-06-07 07:51:30 i Familjeliv

Igår drog vi som ni vet till Kolmårdens djurpark. Det var även en upplevelse i år med. Alvin sprang omkring som vanligt och tittade på alla djuren som var såååå häftiga. Han hittade tillochmed en myra på backen som han tyckte vi alla skulle titta på. Åka linbanan över safarin var ju absolut coolast. Shit så häftigt det var att komma de vilda djuren så nära. Ni skulle sätt så stora Alvins ögon blev! Delfinshowen var lika bra som alltid men som vanligt somnade Alvin så fort de släckte ner. Som tur var satt vi närmast delfinerna så Alvin hann att se dom häftiga djuren innan han somnade. :-) Nu ser vi redan fram emot nästa års besök till djurparken! :)

Kolmårdens djurpark

Publicerad 2011-06-06 08:01:19 i Familjeliv

Nu är vi på väg till Kolmården för att titta på lite djur. Alvin är jätte intresserad av djur, helst hundar och fåglar. Han är ju uppvuxen med två hundar så det kan ju bero på det. När vi går ut med hundarna håller jag den stora och Alvin den lilla. Vi var även på Kolmårdens djurpark förra sommaren med Alvin. Då hade Alvin precis lärt sig gå. Det roligaste var väl att gå in till grisarna och getterna då för på delfinshowen somnade han. Aporna var förstås också roliga då de hoppade upp i vagnen hos Alvin och hälsade på. =) Nu hoppas vi på ännu en trevlig upplevelse i Kolmården!


Stockholm!

Publicerad 2011-06-05 18:19:22 i Resa

Älskligen överraskade mig med en weekend i sthlm! Vi har verkligen haft jätte mysigt. Vi har mest hållt till i gamlastan där vi har fikat, shoppat och ätit gott! Det bästa med resan var ändå hotellfrukosten (älskar sådanna)! Men såklart har vi saknat Alvin också så det var skönt att komma hem med.

Nu drar vi på semester!

Publicerad 2011-06-04 09:30:00 i Resa

Fortfarande vet jag inte vart men är nu påväg mot resecentrum vilket innebär att jag snart får veta vart vi ska. Vad kul det ska bli, är faktiskt lite (okey mycket) förväntansfull. Jag hoppas att restiden dit går fort för nu vill jag bara ut och njuta av det fina vädret för jag hoppas att det är lika fint och varmt dit vi ska? Har iallafall bara packat sommarkläder så som jeansshorts, toppar och ballerinaskor. Kommer självklart lägga in bilder från helgen senare! =)

Trevlig helg på er nu!


(Semester i Thailand)

Hemma och packar!

Publicerad 2011-06-03 20:55:40 i Resa

Just nu är vi hemma från landet och packar inför minisemestern imorgon. Vi lämnade kvar Alvin på landet med mormor och moster så han kunde fortsätta bada i bassängen och springa omkring naken. Imorse tog jag nämligen fram poolen så vi kunde svalka oss lite.

Inne i stan har vi nu hunnit käka hambugare och packat så nu ska jag bara försöka fundera ut vart vi ska någonstans. Det är som sagt 4 ½ timme dit ifrån norrk och vi ska tydligen åka tåg i morgonbitti/förmiddag. Det finns mycket vatten i den storstaden och ännu en ledtråd är träd. Jag fattar nada! Har iallafall tänkt lite sommarstad men vet inte vilken. Någonstans vid stockholm eller neråt västkusten kanske? Nae ärligt tarlat har jag ingen aning!

Tyvärr verkar inte bloggeriet fungera via mms längre så jag vet inte när jag kommer kunna blogga nästa gång men senast söndag iallafall. Kommer självklart skriva på fb!

Bilder från idag:Då var simbassängen framtagen med! Idag va...

Publicerad 2011-06-03 11:27:36 i Allmänt

img_9703 (MMS)

Då var simbassängen framtagen med! Idag var det skönt ute redan kl 5 imorse när jag öppnade fönstret. Somnade såklart om och gick inte ut förrän 9 någonting och då var det redan hett ute. Nu är det alltså riktig riktigt varmt ute så då var det bara att dra fram "poolen". Jag spolade i kalt vatten från slangen så nu väntat vi på att vattnet ska värmas upp. Jag tog i lite leksaker så Alvin gick ju raka vägen i bassängen. Snart ni kommer nog även jag i. :-) Är iallafall i med fötterna nu. Nae nu blev jag sugen på glass! :-)

Titta mamma en orm! Nae som tur var var de...

Publicerad 2011-06-02 11:23:46 i Allmänt

img_9748 (MMS)

Titta mamma en orm! Nae som tur var var det bara en kopparödla. Men lika nyfiken var Alvin ändå. Hundarna var också framme och lukta och undrade vad det var för något. Mormor stod bredvid och hade en "föreläsning" om kopparödlor och förklarade att de var helt ofarliga. Jag själv tycker att de är lite små äckliga. Det första man tänker på är ju orm! Min mamma tycker dock de är vackra så smaken är ju som baken. Som tur var har vi inte sätt några andra djur på tomten så som ormar (än iallafall). Vill inte ha hit någon huggorm men känner på mig att man kommer se en och annan innan semestern/sommaren är slut!

Nu har Alvin tagit 10 veckors sommarlov! D...

Publicerad 2011-06-01 12:14:06 i Allmänt

img_9402 (MMS)

Nu har Alvin tagit 10 veckors sommarlov! Det firar vi med några dagar på landet sen drar mamma och pappa på semester och då hänger Alvin på farmor och farfars land. På måndag blir det Kolmårdens djurpark för hela slanten för då börjar pappa Richard sin semester. Sen blir det att mysa och ta det lugnt i stugan med sol och bad och hoppas att bebisen snart vill komma till oss. Vi hade planerat en resa till Gotland också men jag tror vi skippar den när man är höggravid och fött förtidigt förr. Vi får hoppas att Alvin och vi får en massa sällskap så vi får busa lite på landet i sommar!

Gravidvecka 33. Shit alltså, nu börjar det...

Publicerad 2011-06-01 09:31:12 i Allmänt

img_6228 (MMS)

Gravidvecka 33. Shit alltså, nu börjar det verkligen närma sig! Bebisen är rätt lugn och nöjd i magen. Vaknar dock om jag solar i bikini då det blir ljust och när pappa Richard känner och klappar magen, då blir det action kan jag lova! Bebisen börjar tappa lanugohåret nu och huden slätas ut. Barnets alla sinnen fungerar sen några dagar tillbaka och h*n sover ca 90% av dygnet. Hädanefter kommer bebisen gå upp ca 250 g i veckan så nu går det undan. Just nu väger bebisen 2,2 kg och är ca 45 cm lång. Huvudets omkrets är ca 31 cm nu. Jag själv väger nu 63 kg men känner mig inte speciellt klumpig än. Nu går man upp ca 500 g i veckan det vill säga att jag kommer slutligen att ha gått upp runt 10 kg. Jag känner dock på mig att det kommer bli 1 kg i veckan istället så det slutar på 12 kg viktuppgång.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela