Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

En dag i djurparken

Publicerad 2012-06-30 20:56:38 i Familjeliv

Denna varma och sköna dag har vi spenderat på Kolmårdens djurpark hela familjen. Vi började med en säl show sedan blev det delfin show och efter det en tur i safarit. Barnen hade jätte kul med att klappa och titta på djuren speciellt Alvin som är så faschinerad av alla djur. En massa roliga lekplatser fanns ju också som Bamses vörld och wild camp. Nu är vi helt slut allihoppa efter en heldag på Kolmården. Nu säger vi natti, natti!

En dag på stranden

Publicerad 2012-06-29 10:37:10 i Allmänt

Solen lyser och det är jätte skönt ute idag med. Självklart blir det en dag på stranden även idag för denna familj. Milo är tuff och går gärna i vattnet medan Alvin tycker det är kalt och kastar hellre sten. Picknickorgen hängde också ned med frukt och dryck. Hoppas ni med får en trevlig dag i solen!

Solsken på landet

Publicerad 2012-06-28 11:58:15 i Familjeliv

Solen skiner igen vilket betyder att vi är tillbaka på landet. Så typiskt svenskt att åka in (till stan) ch ut (till landet) hela tiden pga väder. Tyvärr är ju inte vädret med oss hela tiden. Richard är ledig hela veckan ut nu vilket betyder en massa familjeutflykter i det fina vädret för vår del. Denna dag spenderas på stranden Love the sun!

Milo kan!

Publicerad 2012-06-27 07:08:34 i Milo <3

Milo har blivit riktigt bra på att gå nu. Nu är det inte bara två, tre steg utan nu kan han korsa ett helt rum! Milo var 6 månader när han började gå med hjälp och runt 10 månader var han när han började ta sig nått steg. Tiden går verkligen undan! När Milo bara var några veckor (ca 10) tog han sig fram genom att åla och nu helt plötsligt går han som en stor kille. Nyfiken och duktig har han alltid varit!

Äventyr på Busfabriken

Publicerad 2012-06-26 19:09:10 i Familjeliv

Oj vilken dag! Efter en god lunch hos syran drog vi vidare till Busfabriken och busade loss! Milo var lika vild som storebrorsan, som man skulle tro något annat? Hela familjen hade hur som helst jätte kul! Jag och Richard är lite barnsliga på det sättet. ;-)i

@ Pizza Hut

Publicerad 2012-06-26 13:22:37 i Familjeliv

ännu en regnig och grå sommardag! Den spenderar vi först på Pizza Hut och sen på Busfabriken. Det var gött med lunch hos moster som jobbar på Pizza Hut men nu ska vi busa på fabriken. Ses vi där?

En innesittar dag

Publicerad 2012-06-25 14:25:00 i Mat och bakning

Regnet fortsätter ösa ner och barnen börjar få myror i benen. De skulle verkligen behöva springa av sig lite. Förra veckans dåliga väder var vi på badhuset så denna veckan får det kanske bli busfabriken.
 
Idag var iallafall Malin här som ska ha barn i november (som alla andra ;) och köpte våran kombivagn. Snack och bus hans också med såklart! När hon åkte satte vi igång med storkok här hemma. Pasta bolognese fick det bli! Nu hoppas jag på uppehåll så vi kan få lite frisk luft och spring i benen snart. Om vädret fortsätter så här blir det väll busfabriken i morgon.

Gottigheter på landet

Publicerad 2012-06-24 14:22:15 i Allmänt

Här på landet har vi köpt en massa gottigheter att mummsa i oss medan regnet smattrar utanför. Eftersom vädret ser ostadigt ut i veckan åker vi hem till stan ett tag och håller tummarna för fint väder igen. Nu ska vi äta gott och glo lite på tvn vi saknat här på landet. ;)

Milo 11 månader

Publicerad 2012-06-23 15:10:02 i Milo <3

Ett sista inlägg på Milos utveckling månadsvis, nästa gång blir det årsvis. Milo blev alltså 11 månader på självaste midsommarafton. Milo är ingen bebis längre utan han har blivit en stor och duktig pojke som förstår och kan det mesta. Han äter lika mycket som storebror och lika ofta. Han sover hela natten ca 20-08 precis som storebror. Ja ni hör ju hur stor han blivit. Milo har fått tre tänder denna månad (alla har inte kommit upp helt än) så sammanlagt har han nu 7. Han tar sig upp och ner från ställen som sängen eller trappen. Han plockar ur och i lekkorgen, säger mamma, pappa, hej, hej då och kanske tack (lät som så en gång iaf). Det största denna månad måste vara att han blivit stadig. Nu står han länge och fint själv utan att ramla och tar sig nått steg då och då. Mammas lille kille har blivit stor!

Midsommarafton

Publicerad 2012-06-22 11:10:10 i Allmänt

Nu har vi gjort det fint på landet och oss själva och första gästerna är här. Nu vankas det snart sill och potatis med jordgubbar till efterrätt. Sedan går vi bort och dansar till midsommarstången. Trevlig midsommar på er rara!

En dag av sorg

Publicerad 2012-06-21 09:52:26 i Allmänt

I dag är det 4 år sedan min kära och saknade pappa försvann ifrån oss. Idag skulle han även fyllt 48 år, istället för att tända ljus på jordgubbstårtan tänder vi ett ljus på minneslunden. Usch vad livet är orättvist! Alvin har börjat fråga efter morfar att han vill träffa honom genom att åka flygplan till himlen. Jag ser likheter av min pappa i Alvin. De har en likadan personlighet och gillar samma saker, han föddes ju på pappas och nu även hans namnsdag och de har samma stjärntecken så det kanske inte är så konsrigt? Saknar dig massor kära pappa! <3

Smultron för hela slanten!

Publicerad 2012-06-19 16:14:09 i Alvin <3

Äntligen är sommarens godast bär röda och mogna. Alvin har längtat som en tok efter dom och plockade bären som besatt . Innan har Alvin letat och roppat -Vart är du smultron, och diverse andra bär. Han är för söt! Milo vräkte också i sig bären med god aptit. Imorgon kanske det blir smultron och mjölk till frukost!

Sol och värme

Publicerad 2012-06-19 11:41:20 i Allmänt

Äntligen är det soligt och varmt här ute idag. både söndag och måndag förmiddag har varit regniga så vi åkt in till stan på äventyr istället för att vara på landet, men idag kan vi äntligen njuta. just nu ligger vi i solstolarna och njuter av lugnet och solen och ska snart promenad men först blir det lunch. Imorgon jobbar Richard igen men då kommer syrran ut då hon är ledig en vecka framöver. Sedan kommer våran mor också ut som är ledig på torsdag då pappas dödsdag är. Det blir att tända ett ljus för honom och planera inför midsommar då. Nu ropar maten på oss!

Strandsatt

Publicerad 2012-06-18 16:19:16 i Allmänt

Vilken dag! Jag hade ingen laddade till min mobil igår då min mamma åkte hem med sin och Richards laddade gick sönder. Vi kunde alltså inte nå någon på nästan två dygn! Sen när vi skulle slå på en film så har DVDn också pajat och inga kanaler har vi här ute i stugan. Vi var alltså helt utan teknologi i nästan 48 timmar! Idag tog vi oss till stan och handlade oss en ny laddade till Richard så vi kan "nörda" igen. Det blev också en lunch och lite annan shopping på stan. Nu cyklar vi omkring och njuter i solen och snart ska grillen sättas på. Tjingeling! :-)

Badhuset

Publicerad 2012-06-17 16:59:40 i Familjeliv

Detta tråkiga väder fick oss att lämna stugan och bege oss till badhuset. Där lunchade vi och badade i tre timmar innan vi fick tvinga pojkarna ur vattnet. De har det så roligt i croco Island och Alvin är stor nog att bada där själv i rutschekanor och jacuzzin. Nu lyser solen och det är varmt och skönt här ute på landet igen!

Blixtar och dunder

Publicerad 2012-06-17 09:18:42 i Allmänt

Inatt har det blixtrat och dundrat ordentligt här ute i stugan. Eftersom vi bor så nära vattnet har det gått runt, runt, runt här i natt. Riktigt obehagligt var det. Hunden har aldrig varit rädd för åskan förut men efter förra årets oväder med åska och blixtrar non stop blev hon skadad för livet(?). Så Inatt låg hon och skakade för några minuter så det var iallafall inte så farligt. Milo sov hela natten utan att vakna medan Alvin vaknade någon gång för att sedan somna om direkt. Massor med regn har vräkte ner vilket betyder att det kommer ta lång tid att torka. Det blir nog att mysa mycket i stugan idag.

Planerar barnkalas

Publicerad 2012-06-16 08:59:28 i Allmänt

Sitter på landet och har skickat ut inbjudan till pojkarnas 3års och 1års kalas. De är ju ännu så små för kallas lika så de flesta barn vi bjudit så det blir ett enkelt bullkallas på landet mest för att träffa alla vänner och att de ska få komma ut på landet och leka lite. Hoppas alla kan komma och spendera dagen här med oss nu!

Fredag hela veckan lång

Publicerad 2012-06-15 21:27:05 i Allmänt

Idag är det fredag så syrran fick åka hem till stan för att jobba helgen. Mormor bytte hennes ställe och är ledig i helgen och tänkte då njuta av ledigheten här. Pappa Richard jobbar sista natten sen är han ledig till tisdag.

Elin, jag och barnen har varit iväg till affären där vi köpte våtservetter då de tog slut i stugan. Det hade inte varit roligt att ta hand om en bajsblöja då, då vi inte har varmvatten i stugan. :/ Sedan tog vi som vanligt en promenad till hästarna och hälsade på. Där sa Alvin att hans häst är den lilla gula som pappa köpt. Han är för rolig!

Dagen fortsatte sedan till Abborrebergs kafé där vi fikade lite i solen. Sedan mötte vi upp mormor för en pizza i båthamnen. På kvällen kom sedan pappa ut och spelade lite fotboll med oss. Nu avslutar vi kvällen med lite FREDAGSMYS!

Hästar

Publicerad 2012-06-14 12:56:07 i Allmänt

Alvins favoritdjur har blivit hästen för tillfället och han tjatar om att träffa sin (?) häst varje dag. Vi bor nära stallet både i stan och på landet så i en veckas tid har vi gått dit varje dag och matat de fina djuren. Igår var vi i Marby där hästtjejorna frågade om vi ville komma fram och hälsa och klappa de stora, ståtliga djuren men Alvin fegade tyvärr ur. När hästarna är i hagen vågar han dock mata och klappa. Får se om det blir en hästkille av Alvin i framtiden.

Tillbaks på landet

Publicerad 2012-06-13 13:17:20 i Familjeliv

Nu är sommaren här igen och självklart flyttar vi då ut till landet igen. Vi har precis ätit lunch vid båthamnen och ska snart ta en promenad till Marby land och titta på hästarna som Alvin tjatar så mycket om. Snart kommer även moster ut och hälsar på. Eftersom pappa Richard är ledig hittar vi på en massa bus idag och imorgon för sedan är det jobb igen men då kommer mormor ut och gör oss sällskap :-) .

Volanger

Publicerad 2012-06-12 22:00:49 i Allmänt

Idag fynda jag några linnen på en av mina favoritbutiker - H&M. Tre linnen med volanger blev det bl.a. Dessa linnen kostade endast 30 kr styck. Bra deal tycker jag! Smink och underkläder slank också ner i påsen också dom till reapris. Kan varmt rekommendera att ta sig en titt där om man gillar att fynda vill säga ;)

Allt i hemmet

Publicerad 2012-06-12 11:56:00 i Home sweet home

Sitter i soffan och läser "allt i hemmet" medan det är grått och trist ute och regnet hänger i luften. I tidningen visar de en artikel om ett lantlig/romantiskt sovrum som jag bara älskar. Det är så roligt att titta i inredningstidningar och få lite inspiration tycker jag. Rosa blommor och vita volanger är ju så mysigt så varför inte ha det i sovrummet där man verkligen vill ha mysfaktor? Tyvärr är manen min inte med på notorna och vill hellre ha blått än rosa i sovrummet. Grönt har vi för tillfället och pojkarna har blått så varför inte bryta trenden med lite rosa hos oss? Ska iallafall försöka få in lite rosa detaljer och behålla helheten i vitt och beige. Hur ser era sovrum ut och hur skulle ni vilja inreda?

Grillat

Publicerad 2012-06-11 13:07:14 i Allmänt

Som vanligt stod det grillat på menyn även idag. Det blev favoriten, grillade revbensspjäll, majskolvar och lövbiffen från igår. Alla fyra åt som vi inte ätit på flera dagar. I morgon åker nog inte grillen fram för då står tacos på menyn.

Richard har precis åkt till jobbet och jag har precis börjat vika tvätten och packat väskan igen för ännu några dagar på landet. Om bara vädret håller sig fint så kan vi ju vara i stugan ett bra tag. Det är ju dags att börja planera för midsommar! Vad har ni för planer över midsommar?

Busdag

Publicerad 2012-06-10 16:49:32 i Allmänt

Nu är min iPhone framme igen. Bara att vänta på att Samsungen blir lagd nu då, men ni kan nå mig på det vanliga numret nu iallafall!

Idag har vädret varit lite upp och ner. Ena stunden är det varmt och solen lyser sedan blir himlen kolsvart och regnet öser ner. När vädret varit fint har vi varit ute och busat i lekparken och tagit en promenad till hästarna. När regnet öst ner har vi lekt med lera och läst bok.

Nu är grillen på och bakpotatisen är inne i ugnen och skagenröran är färdig i kylen och snart åker hyrfilmen på. Trevlig söndag på er rara!

Trasig Mobil

Publicerad 2012-06-09 18:07:21 i Allmänt

Imorgon åker jag in till stan och lämnar mobilen på lagning och får väll då en lånetelefon. Åkte hem idag för att använda min gamla iphone men hittar ingen laddade så vi får se hur det blir med det. Hoppas jag hittar någon jag kan låna. Så länge når ni mig hos Richard eller på facebook. Nu är vi iallafall hemma i stan men åker ut till landet imorgon igen. Vet dock inte om vi stannar kvar på landet i veckan pga det dåliga vädret. I kväll köpte vi med oss rebenspjäll och vitlöksbröd hem som vi nu gottat i oss och igår var vi på restaurange Meze i kvällssolen och gottade oss vilket också var gött matvrak som man är!

Härliga sommardag

Publicerad 2012-06-08 15:16:51 i Familjeliv

Idag har jag och pojkarna varit själva i stugan. Richard har jobbat och kommer jobba hela helgen. Dock slutar han tidigt så han kan spendera dagarna här på landet med oss här ändå. Självklart har vi hoppat studsmatta även i dag och ätit sill och potatis i solen. Tyvärr gick min mobil sönder så mig kommer ni tyvärr inte se mycket av här eller på instagram (sass85) förrän jag fått en lånetelefon. Trevlig helg på er söta!

En sommardag på landet

Publicerad 2012-06-07 15:12:47 i Familjeliv

Idag vaknade vi upp till ännu en härlig ovh skön sommardag på landet. Det är verkligen härligt här ute. Idag har vi studsat ännu mer på studsmattan, det är verkligen en redig workout i tell you! En timme om dagen på den där och jag kommer vara riktigt fit till beach 2012. ;-) I dag blev det sill och potatis till lunch med jordgubbar till efterrätt, mums! Sedan blev det en promenad till härliga Marby där vi tittade runt lite. Nu är vi tillbaka på studsmattan och snart vankas det som vanligt grillat!

Stuttsmatta

Publicerad 2012-06-06 21:26:33 i Barnen <3

Äntligen är studsmattan Alvin och Milo fick i födelsedagspresent framtagen. Om dom gillade den? Om dom gjorde! Speciellt Alvin då Milo är lite liten än. Men i händerna på oss hoppade Milo också högt. Alvin har där emot inte gjort annat än hoppat på mattan idag. Jag skojar inte! Till och med när kompisen var här hoppade dom nästan hela tiden. Kl 17:00 kunde han knappt hålla upp ögonen sen men vi försökte och lyckades i två timmar till, sedan var det kört. Nu ligger han egemter brorsan och snarkar i stugan. -LOVELY! <3

Fixar och donar

Publicerad 2012-06-05 13:05:00 i Home sweet home

Imorse redan vid kl 7 ville pojkarna upp och leka idag. Efter frukosten började jag med dammningen och dammsög och fixade lite innan vi gick ut. Redan kl 9 var det skönt ute så medan pojkarna roade varandra klippte jag gräset och rensade i rabatterna så det blev lika fint ute också. Efter lunchen plockade vi lite blommor så vi kunde ta in sommaren och göra det extra fint hemma med. Sedan tog vi med vovsingen ut på en PW och båda pojkarna somnade sött i vagnen. Då passar jag på att fixa till blommorna inne och gör det ännu finare. Nu blir nog älsklingen glad när han kommer upp. Sedan hoppas jag på att packa väskorna och dra ut till landet och göra det fint där med. Work, work, work! Men det är roligt när det blir fint tycker ni inte det?

Playdate

Publicerad 2012-06-04 22:09:39 i Familjeliv

Ikväll gick vi över till kompisarna tre gator bort för lite fika. Pojkarna leker så bra ihop och Alvin tjatar efter hans BFF Leon för lek och bus men helst vill han åka bil med honom. Hade det varit bättre väder hade det vait kul men ikväll bjöds det på god fika istället. Vilken kvälls lyx!

Saknad

Publicerad 2012-06-04 14:56:55 i Me, My self and I

Vaknade upp i morse och kände mig lite "down" men tänkte inte mycket mer på det och satte mig tillsammans med familjen vid frukostbordet. Då kom minnerna upp från nattens dröm om min avlidna pappa och kunde inte hålla tårarna borta. Det var en "bra" dröm, en önskedröm jag så många gånger förr har drömt. Jag drömde att pappa kom tillbaka till oss och han stod i ytterdörren till radhuset vi växt upp i och gav mig en kram. Ingen av oss ville släppa taget och vi var så lättade över att äntligen få vara i varandras famnar igen. Usch jag blir så ledsen bara jag tänker på det och det gör så ont i mitt hjärta att jag aldrig får krama om honom igen. Årsdagen närmar sig och det är väll därför jag känner mig så känslosam. Alvin sa att jag inte ska vara ledsen, förlåt mamma sa han. Mammas älskade pojke! För att få mig på bättre humör föreslog Richard min kära man en shoppingrunda på Merums shopping galleria. Men innan vi åkte gick vi förbi minneslunden och lämnade självplockade blommor till vår saknade pappa och morfar. På en blomaffär hittade jag ett hjärta som nu står vid ljuset jag brukar tända till pappa. Saknar dig!

Alvins sommarpresent

Publicerad 2012-06-03 15:44:16 i Alvin <3

I helgen fick Alvin en sommarpresent av oss. Kompisen har ju en eldriven fyrljuling så självklart skulle Alvin också ha en. Om han blev glad? Skojar du? Han vill inte göra annat än att köra bil. Fanns på Biltema för 500kr.

Knäckebröd

Publicerad 2012-06-03 07:57:15 i Tips

Igår kom svärföräldrarna hit med jätte gott knäckebröd till oss. Självklart frågade jag efter receptet: 2 dl majsmjöl, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1/2 tsk salt, 1/2 dl rapsolja, 2 1/2 dl kokande vatten och sist lite flingsalt. Man blandar ihop allt utom flingsaltet och breder ut så tunt som möjligt på en plåt och strör över lite flingsalt. Sedan ska det gräddas i ugnen i 150 grader i ca 60 minuter. När det är klart bryter man sedan av brödet i lagom stora bitar. Smaklig måltid! :-)

Grillkväll

Publicerad 2012-06-02 20:38:58 i Festligheter

Ikväll bjöd vi hit svärföräldrarna på grillat. Vi gjorde härliga grillspätt och zatziki, behöver jag berätta att det blev underbart gott? Ska man grilla så ska man grilla ordentligt! Det blev fläskfil'e, starka korvar, majskolvar, champinjoner, färsklök och paprika på spätten -helt underbart!

5 kg rabarber

Publicerad 2012-06-02 11:41:57 i Tips

Malin kom hit med en påse rabarber, närmare ca 5 kg. Vi började såklart med storkok här hemma direkt. Rabarbersaft och rabarberpaj fick det bli. Underbart gott blev det med! Nästa gång blir det rabarberkräm.

På med solglasögonen, idag lyser solen igen

Publicerad 2012-06-02 08:19:53 i Familjeliv

Så skönt att vakna upp till fågelkvitter och solsken. Mindre skönt att grannhundarna har skällt hela natten och hållt oss vakna. Å Richard som började jobba kl 6 i morse. Inte för att jag och grabbsen sov mycket längre men ändå. Eftersom solen lyser är frågan om man ska åka ut till landet eller inte. Det ska ju bli sämre väder igen. Ajja får se hur vi gör. Idag blir det iallafall att vara ute och njuta så mycket som möjligt av solen!

Picknick

Publicerad 2012-06-01 10:59:31 i Allmänt

I förrgår var den här familjen på veckans andra picknick i Taporsberg. Solen tittade fram ibland och 15 grader varm var det. I tisdags var det 20 grader och skinade sol på våran sommarfest vilket var lite skönare. Idag blir det dock ingen picknick för idag ska det regna hela dagen i stort sätt hela Sverige. Första dagen på sommarmånaden blev inte lika fin som man hoppats på. I morgon skulle dock solen visa sig igen och då blir det grillfest här hemma. Nu längtar vi efter sommaren!

Första sommarlovsdagen

Publicerad 2012-06-01 08:23:54 i Familjeliv

Idag vaknade vi upp till spöregn och grått väder på första sommarlovsdagen. Tanken var att vi skulle flytta ut till landet och njuta av lugnet där ute men att trängas i 30 km rekommenderas inte i spöregn. Istället får vi en inne-mysardag. Vi ska måla, pyssla och titta på film på förmiddagen sen kommer pappa hem med sommarpresent till Alvin. Han kommer bli sååå glad! Får önska er en trevlig helg (trots regnet)! :)

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela