Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Barnfritt

Publicerad 2014-06-29 18:42:00 i Shopping

Runt lunch idag kom farfar och hämtade barnen för lite lunch och bus vid ensjön, tyvärr var det för kallt för att bada. Under tiden åkte R och jag och käkade lunch ute och shoppade loss på Ingelsta. Det blev både bl.a. Darttavla, tröjor och skor, mina blev ju stulna så idag köpte jag två ifall jag skulle bli av med ett par igen! ;) 
 
Farmor hade också barnen några timmar tidigare i vecka och då passade vi på att shoppa och fika på stan då med. Skönt det är att kunna ta det lugnt och shoppa och äta i ro för en gång skull. Skulle lätt kunna vänja mig vid det här! ;) 
 
Vi bjöd sedan farmor, farfar och farbror på middag, det blev grillat som vanligt. Jag och Richard spelade också lite dart innan grabbarna skulle nattas. 
 
Imorgon är det en ny vecka och endast tre av dagarna ska jag jobba och samtliga dagar ska jag jobba över också, så det ska bli riktigt sköööönt med semester!!!
 
 
 

Gör det bästa av situationen

Publicerad 2014-06-28 19:08:00 i Familjeliv

Sommaren ser ut att regna bort, så tråkigt för alla semesterfirarna. Själv har jag bara tre arbetsdagar kvar sen hoppas jag verkligen värmen kommer med torrare väder.
 
Vi tog en dag på badhuset för lite inomhusbad då det varit en kall och regnig dag även idag. Grabbarna hade riktigt kul och tyckte det var helt onödigt att åka hem när man skulle kunna bada hela dagarna enligt dom.
 
 

Glass i stora lass

Publicerad 2014-06-26 20:44:53 i Allmänt

Blev hämtad från jobbet idag av glassugna grabbar. Det blev glass på smultronstället med den fina utsikten över Göta kanal. 
 

Bästa någonsin!

Publicerad 2014-06-24 17:11:00 i Me, My self and I

Halva året av 2014 har knappt gått, ändå kan jag redan nu säga att det kanske är det bästa året i hela mitt liv! Som tonåring var det alltid något som var jobbit, sen fick farmor cancer och dog, sen min pappa och det var en  väldig jobbig period i mitt liv. Det var ändå ca 5 år som var RIKTIGT jobbiga på många olika sätt. Nu känns allt mycket, mycket lättare igen. Min mamma och syster mår bra och har bra jobb de trivs med. Min fina familj är de bästa som finns och mår i dagsläget toppen. Jag själv har snart fast anställning på ett för mig drömjobb där jag trivs väldigt bra med mina arbetskamrater. Richard och jag kan nu äntligen kolla på hus på riktigt och snart kanske vi har vårat drömboende. Många glada nyheter har vi också fått som jag vet att ni är nyfikna på då jag bloggat om dom förr. Den första nyheten var att Richard klarat körkortet, andra var att min allra äldsta vänn och barndomskompis ska flytta tillbaka till stan och tredje är fortfarande hemlig. Allt detta gör mig verkligen så genuint lycklig, trodde verkligen inte att man kunde bli så här glad efter att ha varit med om så mycket i början av mitt knappt vuxna liv. Åh vad det känns bra att vara lycklig!
 

Blommor

Publicerad 2014-06-23 19:08:07 i Allmänt

Jag och Alvin plockade en vacker blombukett i trädgården i midsommarhelgen. Blommor får mig verkligen att må bra, de är ju både vackra att titta på och underbara att lukta på! 
 

Loppisfynd

Publicerad 2014-06-22 15:23:34 i Shopping

I fredags gjorde vi en massa fynd på loppisen i Abborreberg. Bl.a. denna tavla, en serveringsbricka och 6 böcker av bl.a. Elsa Beskow. Jag är supernöjd över vårt kap!
 

Hälsar på morfar

Publicerad 2014-06-21 14:41:00 i Allmänt

Idag lämnade vi blommor och tände ljus på minneslunden för pappa/morfar. Barnen vinkade och sa grattis, sen kom alla frågor. "Var är morfar?, När kommer han tillbaka"? "Får vi inte träffa morfar snart"? Det är verkligen inte lätt att förklara för små barn om döden, det är ju till och med svårt för en annan att förstå. Vi har iallafall inte pratat något om gud och djävulen (är inte troende), men för att förstå att han inte finns kroppsligt har vi sagt att han finns i himlen. Ja, detta är bra svårt att förklara för de små! Hur har/hade ni förklarat om döden och vart de är nu för barnen?
 

För 6 år sedan ♡

Publicerad 2014-06-21 08:02:00 i Familjeliv

Midsommardagen för 6 år sedan, efter en hel natts vakan, dog min kära pappa på hans egna födelsedag. Idag skulle han fyllt hela 50 år. Gud vad jag saknar dig, fina, fina pappa!
 

Svensk sommar

Publicerad 2014-06-19 22:21:21 i Allmänt

Denna torsdag har bara regnat bort. Vi valde dock att trotsa vädret och grilla revbensspjäll till middag med lite vitlöksbröd till. Nu sover grabbarna över hos mormor och jag och Richard började kvällen med en promenad och sedan blev det lite kortsspel. Nu säger vi dock god natt då det är en dag imorgon med, och inte vilken dag som helst, -utan MIDSOMMARAFTON! :)
 

Midsommarfirande

Publicerad 2014-06-18 19:10:42 i Allmänt

Idag har vi firat midsommar på jobbet så det har varit full rulle då jag både började tidigare och jobbade över och knappt hann med rast under dagen. Vi gjorde midsommarkransar och midsommarstång, sjöng och dansade. Kocken bjöd också på goda jordgubbstårtor och saft. Sommarpresenter fick både personalen och femåringarna som slutar för skolan. Jag fick en jätte fin trädgårdsdekoration från Haga hem som blev fin på trappen.
 

Milos önskelista

Publicerad 2014-06-17 16:38:00 i Milo <3

Nu är det snart Milos tur att fylla år (22/7) och han önskar sig mest ett pippitält och en pippiplånbok. Annars vill han också ha en matbricka som brorsan har (helst med skål och mugg i samma tema) och en vattenkana att leka med på sommaren. Sparkcykel, bilbana med motorcykel och vattenbassäng har vi redan hunnit köpa till våran snart 3-åring.
 
 

Gårdsfest

Publicerad 2014-06-16 20:05:18 i Barnen <3

Idag hade barnens förskola gårdsfest med picknick och sång mm. Alvin fick också hoppa genom fönstret då hans tid är kommen att börja 5-årsgrupp och kommer där med börja en ny förskola med äldre åldrar. Milo kommer dock vara kvar till höst. Alvin delade ut rosor till fröknarna för att tacka för sin tid på förskolan.
 

Glass i stora lass

Publicerad 2014-06-15 20:34:00 i Familjeliv

Ännu en underbar dag har gått förbi. Sommarmånaderna går alltid så fort fram tycker jag, alldeles för fort! Tänk att det blir mörkare tider igen om en vecka, precis när vi fått våra ljusa kvällar så vänder det igen. Lite deprimerande faktiskt. Vilket fall som helst tar vi verkligen vara på varje minut utomhus, sover bara inne i stort sätt. Idag har vi iallafall ätit glass, det blev premiär på Abborrebergs café för i år. Sedan har vi bara solat och njutit av familjens sällskap hela dagen. Barnen har både badat och haft vattenkrig. Underbara dag!
 

Trevligt värre!

Publicerad 2014-06-14 23:32:00 i Festligheter

Denna helg spenderas på landet med syrran och hennes sambo som lånat gäststugan. Det blev grillat och spel hela lördagkvällen. Imorgon vankas hotellfrukost i solen på alltan!
 
 
 

Fredagskul!

Publicerad 2014-06-13 21:20:00 i Allmänt

Idag fick Alvin följa med mig till jobbet. Vi öppnade idag och slutade efter lunch så det blev en kort dag på förskolan. Efter jobbet kom pappa och lillebror för att hämta upp oss för en shoppingrunda. Vi handlade lite mer presenter till Milo och kollade in rean på H&M. Myggmedel behövdes också införskaffas då vi är helt myggbitna här i stugan. Hämtmat fick sedan avsluta dagens shoppingrunda.
Alvin rockar loss i bilen
Trerätters från Sing Thai.

Önskelista från H&M

Publicerad 2014-06-12 18:11:20 i Allmänt

Lägger ut en önskelista som vanligt (och hoppas jag varit snäll så någon vill ge mig en present vid något tillfälle ;) från H&M.
 

Hot, hot, hot!

Publicerad 2014-06-10 18:33:28 i Allmänt

Shit vilken värme! Idag har vi haft gårdsfest på jobbet med cirkus och jordgubbstårta, så vi har gottat oss ordentligt. Väl hemma fyllde vi Milos (tidiga) födelsedagspresent med vatten för bad. Tillslut hamnade dom i den gamla bassängen ändå då den har en vattenrutschkana och uppvärmt vatten.
 

En Milodag!

Publicerad 2014-06-09 23:04:11 i Allmänt

Idag har jag och Milo hängt på stranden efter jobbet. De andra grabbarna fixade bilen som vi hoppas ska fungera snart. Milo och jag doppade mer än bara fötterna i dag, bara överkroppen kvar nu! ;) Farbror Tobbe hängde med ut till landet sen och var med och firade in Richards semester, vissa har det bra!
 

Vattenlek!

Publicerad 2014-06-08 20:04:00 i Familjeliv

Oj, vilken underbar sommardag! Vi började dagen direkt med att ta av hos kläderna och ha vattenkrig. Efter ett tag åkte grabbarna i badbassängen och badade i regnvattnet. Sedan avslutade vi dagen med att svalka fötterna i Bråviken. Hundarna nöjde sig dock inte med att bara doppa tassarna utan de gick all in direkt!
 
 
 
 

Fina mamma!

Publicerad 2014-06-08 09:38:57 i Allmänt

Min mamma är den viktigaste personen (förutom min lilla familj) i mitt liv. Det är henne jag ringer om jag behöver prata och som alltid kan få mig att må bra.  Jag hoppas att mina barn kommer ha en sådan fin kontakt med mig som mamma även som vuxna. Men det jag egentligen skulle skriva om var min mammas nya brillor (som jag var med och valde). Visst är de snygga? De är så snygga att jag med önskade att jag hade synfel nu! ;P
 

En tur till Ikea

Publicerad 2014-06-07 21:19:00 i Allmänt

Idag tog den här familjen en tur till Ikea och biltema med uppdrag att handla födelsedagspresenter till lillkillen som fyller år i slutet av nästa månad. Vi hittade såklart mkt mer än så men ändå inte allt på min lista. Vi stannade och åt på donken också till barnens stora glädje, där fick de både bok, ballong och hamburgare, -vilken lycka! Väl hemma blev det en fika på alltan.
 

Nationaldagen

Publicerad 2014-06-06 19:37:00 i Allmänt

Nationaldagen firade vi som vanligt... inte alls. Vi började istället dagen med en långpromenad med lunch och middag i trädgården. Där imellan var det som vanligt (när man bor i stuga och radhus) trädgårdsarbete att göra, så nu är gräsmattorna och rabatterna även fina här ute på landet. Dagen avslutades sedan med att vi blev hundvakt och ännu en långpromenad hann vi med innan grabbarna kröp i kojs. Nu blir det vuxenmys med vin och tilltugg i uterummet med mannen i mitt liv.
 
 

Ute på landet!

Publicerad 2014-06-05 18:18:00 i Allmänt

Varje kväll denna vecka,  måndag till onsdag har endast gått till tvättning och städning inför flytten till landet. Jag har fixat uteplatserna (som såg ut som en djungel bara efter en vecka borta), packat och planerat som en tok. Efter jobbet idag tog jag cykeln till landet där det bara var att packa upp och bädda osv innan kudden ropade på grabbarna. Medan jag hade mig i stugan tyckte grabbarna att det var roligt att förstöra tv-rummet så mamma fick städa ännu mera, åh vad jag blev glad. Nu längtar jag efter en lugn helg så jag kan återhämta mig lite efter allt slit!
 
 

Sommarlov!

Publicerad 2014-06-04 20:03:35 i Familjeliv

För Alvin var det sista dagen på barnens förskola idag. Milo kommer dock tillbaka i höst igen medan Alvin börjar 5-års grupp på en annan förskola. Grabbarna fick med sig en varsin blomma de sått för någon vecka sedan. Nu är det många veckors sommarlov framför sig då Richard tagit både semester och föräldraledigt i sommar så han kan vara hemma med barnen. Själv ska jag jobba hela månaden ut, men jag klagar inte för vi kommer ju kunna bo i stugan från och med imorn iallafall.
 
I sommar hoppas jag på många dagsaktiviteter då vi kommer ha bil för första gången. Bla blir det kolmården, smultronstället och eventuelt Skaras sommarland. Vad hittar ni själva på?
 

Kalas på fsk

Publicerad 2014-06-03 18:04:00 i Alvin <3

Idag blev Alvin, våran 5-åring firad på förskolan. Han var så glad för fruktsallad, ballonger, sång och kollage, som han så länge längtat efter!
 

Härliga, underbara sol!

Publicerad 2014-06-02 20:07:00 i Me, My self and I

Idag var det långdag med planering på jobbet (som alla måndagar), efter jobbet kom R och barnen och hämtade mig för storhandling. Snacka om en lång dag men med mycket gjort. Trots det har vi ändå hunnit njuta av det vackra vädret (det bästa med att jobba på en ute fsk)! Nu vägrar jag gå och lägga mig när jag vet att vi kommer vakna upp till en grå och regnig tisdag!
 

1:a Juni

Publicerad 2014-06-01 19:25:00 i Allmänt

Välkommen Juni månad. Imorgon är det ny vecka med jobb och allt det innebär. Vi har även planerat att grabbarna ska vara på fsk så alla sjuka barn håll er hemma tack! Förhoppningsvis blir det sista veckan för grabbarna innan 10 veckors sommarlov. Vilket fall som helst flyttar vi ut till landet på torstag på heltid. Så härligt det är med sommar!
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela