Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Mys i trädgården

Publicerad 2013-07-31 12:18:18 i Allmänt

Idag njuter vi av lugnet i trädgården. Gårdagen regnade ju bort så idag tar vi vara på soltimmarna. Tyvärr skulle det bli regn igen i eftermiddag. Nu har vi precis avnjutit kassler och potatissallad och till efterrätt plockade vi lite hallon.

Älskade pojkar

Publicerad 2013-07-30 09:56:33 i Barnen <3

Så stora ni blivit älskade barn! Alvin har lärt sig att fjäska och då är det "Prinsessmamma" och "världens vackraste och finaste" som han kör med. Det gäller att vara smart för visst smälter jag en aning när han är så söt och rar mot sin mor. Milo han kör med hans sånger, pussar och smek på kinden när han vill vara snäll. Så goa är ni mina pojkar. Tänk om ni alltid kunde vara lika rara?

En dag på badet

Publicerad 2013-07-29 15:04:00 i Familjeliv

I morse styrde vi kosan till badhuset för lite lek och skoj. Syrran, Malin och hennes lilla grabb hängde också på och alla hade vi nog lika roligt. Rutschkanerna var väl de som lockade mest, vi hann knappt komma ner förrän grabbarna roppade efter mer. Alvin simmade omkring med sina puffar på djupan och var så duktig. Nu ligger vi alla i trädgården och är helt slutkörda efter en dag på badhuset.

Ny grill

Publicerad 2013-07-28 13:25:04 i Allmänt

Vi bytte upp oss till en lite större och bättre grill på rean. Grillpremieren blev pizza!

Hänger på stranden

Publicerad 2013-07-27 15:09:00 i Allmänt

Vad kvavt vi har det trots åskan igår. Det ska ju komma mer så vi passar på att bada och sola på stranden idag så får vi se om det blir bättre luft nästa gång åskan kommer.

2 och 4-års kalas

Publicerad 2013-07-26 10:46:00 i Barnen <3

Igår var Richards släkt här för att äntligen fira grabbarna som fyllt år. Vi bjöd på små kakor och smultron, hallon och jordgubbspaj med vanlijsås. Grabbarna fick en massa bilar och uteleksaker bla och de var så nöjda. Tack snälla för igår!

Som en ny människa!

Publicerad 2013-07-25 12:53:36 i Me, My self and I

Efter gårdagens och veckans sjukdommar är båda grabbarna äntligen friska. Skönt att det ändast varade i 24 h på Alvin med, och han mår hur bra som helst idag.Vi började då dagen med lite spa, ansikts och fotbehandlingar blev det denna gång. Det behövdes efter gårdagens jobbiga natt, nu känner jag mig som en ny människa!

Tuff natt

Publicerad 2013-07-24 13:34:27 i Alvin <3

I gårkväll var det Alvins tur att få feber. Precis som Milo gick febern upp till 40 grader och han blev jätte trött och fick inte i sig någon kvällsmat eller vätska. Inatt har båda grabbarna gnällt och vaknat och väckt varandra så det har inte blivit mycket sömn alls för oss. Idag har jag fått i Alvin ytterst lite nyponsoppa och alvedonen hjälper inte mycket alls. Får hoppas det här går över lika fort som Milos gjorde. Milo är som tur var pigg och glad trots jobbig natt.

Bus och shopping i stan

Publicerad 2013-07-23 14:28:00 i Allmänt

Det var så grått och trist ute i morse så vi tog oss en promenad till stan. Först stannade vi till i en park och lekte lite innan vi tog en lunch på stan. Sedan shoppade vi lite saker till barnrummet på HM och jag fick med mig lite hem från Bikbok och Ginatricot. Summan skulle gått på 730 kr men efter rabatten blev det endast 120 kr. Ett lyckat köp med andra ord! Nu lyser solen igen och barnen plaskar i poolen. Lycka!

Milos födelsedag

Publicerad 2013-07-22 19:30:25 i Milo <3

Idag har Milo varit frisk och kry som tur var. Vi började dagen med att öppna paket från mamma och pappa sedan gick vi till hästarna. Efter promenaden gick vi till cafét och tog oss en glass och lekte i lusthuset. Väl hemma lekte vi i poolen då det var så varmt ute även idag. På eftermiddagen kom moster och då blev det ett dopp i det blå och när mormor kom ut blev det äntligen tårtkalas! Topp tre bästa presenterna idag blev en sparkcykel, en stol till Milos rum och en stor lastbil.

Grattis Milo 2 år!

Publicerad 2013-07-22 07:43:00 i Allmänt

Milo blir stora killen idag, hela 2 år gammal. Vart tar tiden vägen igentligen? Var det verkligen hela 2 år sedan vi fick vår lille skatt, Milo? Jag kan inte tro det!
 
Idag min älskade lilla Milo blir du iallafall 2 år gammal. Mycket har hänt sedan den dagen du föddes, du har lärt dig så mycket så fort och ska göra allt som alla större barn (speciellt din bror) kan göra. Du hade brottom med att krypa och att lära dig gå så att du kunde hänga efter brorsan och redan när du bara var 10 veckor försökte du åla fram till honom (fast du inte kom så långt). Nu springer du och hoppar omkring som att du aldrig gjort något annat. Du pratar mer och mer för varje dag men det du älskar att säga mest är "Nellie Belli" (mosters hund). Du lägger alltså ihop två ord nu men förstår allt man säger och gör allt man ber dig om. Du har en egen vilja till tusen och ska göra allt själv. Vill man hjälpa dig kan du bli väldigt arg tills du fått klara dig själv. En bestämd liten kille är vad du är min kära son.
 
Grattis min skatt på födelsedagen, älskar dig!
 
 
                                                                      Milo 1 1/2 år
Milo 1 år
Milo 6 månader
Milo som nyfödd

Lilla sjuklingen

Publicerad 2013-07-21 21:42:42 i Milo <3

Stackars lille Milo har legat i feber och sovit bort hela dagen. Plutten har varken kunnat äta eller dricka idag men nu innan han la sig för natten fick han i sig en knäcke och en mugg nyponsoppa iallafall. Jag och Richard har nu slagit in nästan alla paket (4 st ligger dock kvar hemma i stan) och blåst upp ballonger. Imorgon blir det kalas, sjuk eller inte, kalas kommer det bli!

Morgonpromenad

Publicerad 2013-07-21 11:03:00 i Milo <3

Imorse vaknade Milo upp med feber, stackarn. Inget kalas idag ned andra ord. Milo har alltid sett upp till brorsan och var han sjuk på sin födelsedag måste ju Milo som fyller år i morgon också vara det. Jag och Alvin lämnade sjuklingen med sin pappa och tog oss en morgonpromenad vid stranden i morse. Vi tittade på änderna och fotade blommor och när vi kom hem fick iallafall Milo se på bilderna. Hoppas nu Milo blir frisk snabbt så han iaf får i sig lite tårta i morgon på hans födelsedag.
Ser ni de små änderna i vassen?

Förberedelser

Publicerad 2013-07-20 17:53:08 i Allmänt

Imorgon är det kalas för Milo som blir 2 år på måndag. Vi har plockat bär till tårtan, inhandlat resterande ingredienser och slagit in paket. Imorgon blir det att dekorera uteplatsen och baka tårtan sedan kan kalaset börja. Nu tänker jag slappa tills dess!

Svalkar oss i Marby

Publicerad 2013-07-18 13:51:00 i Familjeliv

Ännu en varm dag att vakna upp till, då drar vi till Marby. Självklart hängde picknickorgen med också! Hundarna var väl dom som badade mest och pojkarna ville helst fika. Nu ligger vi i hammocken och vilar efter all bus och lek i vattnet.

Picknick på beachen

Publicerad 2013-07-17 16:57:41 i Festligheter

Idag kom hela tjejgänget med familjer för picknick på stranden med oss. Det var full fart med hela 7 barn att underhålla och hålla koll på, men jätte kul var det. Det har blivit en liten års grej vi hittat på då vi alla inte bor i samma stad och där med inte träffas så ofta. Ikväll blir det grillat med Örebro-folket med!

En dag på stranden

Publicerad 2013-07-16 13:50:00 i Familjeliv

Idag har vi hunnit med att grilla lite korv, badat och lekt på stranden. Det är mycket vattenkrig som gäller nu. Just nu ligger vi och njuter av solen innan vi ska ta oss en lång och skön skogspromenad. Kanske kommer vi hem med lite svamp!

Picknick på bryggan

Publicerad 2013-07-15 20:00:00 i Familjeliv

Idag tog vi med oss lunchen ner till stranden för en liten picknick på bryggan. Det blev självklart en massa bus och lek också innan vi gick hemåt. Jag älskar när hela familjen hittar på någit kul tillsammans och på sommaren är det ju så enkelt att lyxa till vardagen med lite god mat utomhus.

Framsteg

Publicerad 2013-07-15 10:14:20 i Milo <3

Milo har börjat säga till när han är kissnödig nu. I våras när han sprang omkring naken kissade han i farten, så man märkte att han inte kunde kontrollera det alls. Nu där emot kommer han och säger till att han behöver kissa och ställer sig sedan i en buske för att uträtta sina behöv. Blöjfri till årets slut tro?

I vår trädgård

Publicerad 2013-07-14 10:45:00 i Allmänt

Idag vaknade vi upp till ett lite molnigare men kvavt väder vilket var ett tag sedan nu. Vi började dagen med en skogspromenad och när vi kom hem plockade pojkarna som vanligt smultron och blåbär. Det är så härligt att se pojkarna skutta omkring och utforska skogen. Alvin visar och förklarar för Milo vad de hittar och Milo härmar. Det blir mycket bär och frukt till mellanmål här hemma då vi har så mycket i vår trädgård.

Vattenkrig!

Publicerad 2013-07-13 15:19:21 i Familjeliv

Ojojoj, så varmt det är! Det känns lite som att det är för bra sommar för att vara sann. Idag fyllde vi upp vatten ballonger och väntade på att pappa skulle komma hem. Han blev rätt blöt så fort han satte foten på tomten kan jag säga!

Kalas!

Publicerad 2013-07-12 19:34:00 i Festligheter

Idag firar vi Alvin som var sjuk på hans födelsedag och Milo som fyller år om 2 veckor och även kusinen som fyllt 15 år här om dagen. Det blev först glass i värmen och sedan blev det grillat till kvällen. Grabbarna fick en massa bilar och vattenpistoler som de har lekt med hela dagen och kvällen. En riktigt lyckad dag med släkten!

Alvin på stan

Publicerad 2013-07-11 20:15:18 i Alvin <3

Alvin bestämde sig för en tripp på stan för en hamburgare så det fick han. Vi inhandlade även lite på rean som passar bra till våra picknickar. Alvin älskar shopping lika mycket som mig och sen hjälper han gärna till att bära med. Han är en perfekt shoppingkompis ska jag säga! Det ska bli kul att se hur Milo blir som större, än bryr han sig inte det minsta om kläder eller att gå dit mamma säger.

Egentid

Publicerad 2013-07-10 09:29:13 i Festligheter

Igår blev barnen hämtade av farfar för en liten sleep over på farmor och farfars land. Grabbarna var överlyckliga och packade deras väskor direkt för en övernattning. Jag och Richard började genast att planera vad vi skulle hitta på och kom fram till det vanliga. Det blev en planka på bästa Butlers och några goda drinkar på Trädgår'n. Idag blir det inte lika roligt, utan idag passar vi på att tvätta, diska och städa stugan.

Hot, hot, hot!

Publicerad 2013-07-09 10:25:00 i Barnen <3

Vilken skön sommar vi haft hittills! Värmen verkar hålla i sig till nästa vecka med. För att svalka oss har vi poolen vi gärna hoppar i eller så har vi ca 1 min ner till Bråviken. Barnen föredrar dock poolen och älskar vattenlek!

Gottigheter i Abborreberg

Publicerad 2013-07-08 22:08:00 i Familjeliv

Idag har vi lyxat till det med en braklunch på cafét i Abborreberg med tillhörande efterrätt. Det blev pannkakor med sylt och glass till grabbsen och bakpotatis med kyckling till mig och mormor. Till efterrätt blev det kakor och paj, tror visst att jag blivit lite "pajtokig". Inatt jobbar Richard sista natten för att sedan ha några lediga dagar med mig och grabbarna så vi längtar efter morgondagen nu.

Frukost i solen

Publicerad 2013-07-08 10:48:55 i Allmänt

Så härligt det är att vakna upp av sol och fågelkvitter i över 20 graders värme. Frukosten blir så mycket godare ute i solen med. Idag slutade Richard jobbet kl 06 så han cyklade förbi ett konditori efter jobbet och köpte nybakat surdegsbröd som vi kunde mumsa i oss när vi vaknade. Det kallar jag kärlek!

Träff med gammelmorfar

Publicerad 2013-07-07 22:13:17 i Allmänt

Det känns så viktigt för mig att barnen inte bara ska träffa andra barn att leka med utan jag tror att de får ut mycket även av att träffa äldre människor, därför var det extra kul att gammelmorfar och hans fru kom ut till oss idag. På min sida av släkten blir man tydligen inte så gammal utan jag har bara morfar och farfar utav den äldre generationen kvar i livet tyvärr. De båda bor inte i våran stad heller och vi har aldrig haft en nära relation vilket är lite synd då jag tror att äldre människor har mycket att tillföra oss andra. Jag tycker därför alltid att det är så kul när min mans farmor kommer för att umgås och berättar roliga historier för oss. Hur har ni andra det med era äldre släktingar?

En dag med bad överallt!

Publicerad 2013-07-07 13:55:00 i Familjeliv

Även imorse var det över 20 grader när vi gick upp så nästan direkt hoppade grabbarna i poolen, sen andra poolen och till sist i viken. Nu ligger vi och soltorkar vi oss och väntar på att gammelmorfar ska komma på besök.

Milos önskelista

Publicerad 2013-07-06 21:15:00 i Allmänt

Snart fyller Milo år, närmare exakt om 3 veckor. Det är alltså dags för kalasplanering, presentinhandling och andra förberedelser för kalas som gäller nu. Milo har blivit lika bil och motorcykel intresserad som sin bror så det är mycket sådant i fokus nu. Det får väl bli ett bilkalas i år, förra året var det piratkalas som gällde. Milos önskelista från Biltema:
Önskelista från Åhlens:
Önskelista från P.O.P:

Poolhäng

Publicerad 2013-07-06 11:47:00 i Barnen <3

Redan imorse när vi gick upp var det över 20 grader ute. Vi skyndade oss ut och fixade poolen så grabbarna kunde dyka i. Med alla leksaker blev det fort trångt men kul har dom!

Smultronbak

Publicerad 2013-07-05 14:36:39 i Familjeliv

Idag tog vi en sväng där vi bor och plockade smultron som vi gjorde en paj av. Behöver jag säga att det var asgott som Alvin jämt säger?

Sköna sol

Publicerad 2013-07-04 17:08:00 i Familjeliv

Solen tittade förbi som lovat idag och självklart blev det vattenlek direkt. Grabbarna har alltid varit galna i vattnet och direkt när solen kommer åker kläderna av. Smultron har vi också hunnit plocka så vi kan göra en hel paj. Skogspromenad och en promendag till affären har vi också tagit och nu sitter vi på altan och myser med diverse gottigheter. Imorgon är äntligen Pappa ledig så då får vi hitta på någon rolig familjeaktivitet igen.

Mysdag

Publicerad 2013-07-04 10:05:42 i Allmänt

Idag vaknade vi upp till en regning torsdag vilket betyder mycket mys i stugan idag. Barnen älskar paddan vi köpte för en månad sedan så den underhåller dom länge. Sedan blir det storhandling, matlagning och bakning i det tråkiga vädret. Solen skulle dock komma fram efter lunch så det håller vi tummarna för.

Modemedvetna Alvin

Publicerad 2013-07-03 09:42:00 i Alvin <3

Så längre jag kan minnas, iallafall från 2 års ålder har Alvin själv valt ut sina kläder och helst är det skjortor han vill ha. När han var 3 år var det mycket och är fortfarande bilar och superhjältar han vill ha på kläderna. Tar jag fram något han inte gillar byter han genast ut något av plaggen så det passar honom bättre. Han hjälper även mig med shopping när vi är på stan och gillar att matcha ihop plagg. I Turkiet var han likadan, bland de första dagarna gick han förbi en väskaffär och pekade ut en väska och sa "den ska jag ha" och så fick Alvin och Milo en sådan. En jätte fin Adidasväska. Han fick också en converset-shirt och Nickeskor. Mammas modefreak!

Ny bikini

Publicerad 2013-07-02 09:31:15 i Shopping

Jag älskar verkligen min nya bikini med alla snygga färger från HM. De rear ut nu om ni med är sugna på en ny!

Det nappar!

Publicerad 2013-07-01 19:49:00 i Alvin <3

Alvin och pappa fattade tag om metspöna och metade lite medan jag fick springa efter våran Milo som vägrar vara still i 5 minuter. Efter några minuter skriker Alvin att han fått sin första fisk, pappa fick som vanligt ingen som nappa ;). Det var en Abborre men eftersom vi bor i Abborreberg säger Alvin att han fick en Abborrebergfisk. Så söt och stolt liten kille det var!

Plaskar i Marby

Publicerad 2013-07-01 13:47:13 i Familjeliv

Imorse tog mormor och jag med oss barn och hund till Marby för lite bad. Vi fick stanna lite överallt på vägen då grabbarna ville plocka smultron som de älskar mest i världen kan man tro. När vi äntlugen var framme hoppade vi i vattnet direkt men den ända som badade var Alvin. När vi plaskat klart var det dags för en promenad hem för lunch och Milos middagslur. Alvin fortsatte självklart badandet i poolen och när pappa kommer hem blir det bad i Bråviken igen, fast där vi bor.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela