Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

HALLOWEEN

Publicerad 2011-10-31 19:57:17 i Festligheter

Idag är det Halloween den amerikanska traditionen som nu helt plötsligt blivit firad även i Sverige. Hur nu det kommer sig har jag ingen aning om, har ni? Ungarna i området vi bor har tiggt godis genom "bus eller godis" sedan förra helgen. Jag tror inte varken de eller föräldrarna vet när den rätta dagen är och de kommer säkerligen komma och tigga nästa helg med för då är det ju Alla helgona den svenska traditionen. Det är alltså då vi tänder ljus för våra helgon i kyrkogårdarna. För att fördyda: Halloween är alltså alltid den 31 oktober ovansätt veckodag och Alla helgona är alltid den första söndagen i november ovansätt datum.

Har ni också haft läskiga typer som tiggt godis hos er? Får dom något isåfall? Eller hur gör ni, firar eller inte?

Så här ser iallafall Alvin ut idag utklädd till en läskig riddare på hans "riddarhäst".

Casey 7 år!

Publicerad 2011-10-31 07:26:00 i Familjeliv

Idag fyller min lilla Casey fläjs år. Dagen till ära får hon ett gottigottgott hundben. Efter att ha berättat för Alvin att Casey fyllde år idag frågade jag vad hon skulle få av Alvin. Skulle hon få en puss eller kram undrade jag? "Casey ha hundmat" sa han. Hehe :-)


Vi säger grattis till vår kära och trogna hund på födelsedagen.

 

1 års bröllopsdag

Publicerad 2011-10-30 10:53:35 i Familjeliv

Nu på morgonen har älsklingen och jag (barnen med såklart) ätit frukost på sängen och delat ut presenter för att fira våran bröllopsdag, -Mys! Och mys är det ända som står på schemat idag. <3

Richards och min historia:

Richard och jag träffas och blev kära februari 05

Vi blir ett offentligt par 26 April 05

Vi flyttar hemifån och blir sambos 25 Mars 06

Vi åker på semester till Thailand för första gången tillsammans 17 Mars 07

Vi förlovar oss på Eköns skärgård 19 Augusti 07

Vi blir gravida i oktober 08

Vi blir en familj 25 Maj 09

Vi gifter oss 30 Oktober 10

Vi åker på smekmånad och blir gravida igen 5 Nov 10

Vi blir föräldrar igen 22 Juli 11


LOVE LIFE! <3




Mina stackars sjuka barn!

Publicerad 2011-10-29 08:14:01 i Barnen <3

Barnen har varit sjuka ett tag nu. Alvin har varit hemma från förskolan sen mitten av förra veckan och Milo har varit snorig i 3 veckor nu. Igår blev de allt värre då båda vaknar upp varma och slöa. Milo utan feber dock och Alvin i över 40 graders feber. Alvin fick Alvedon och febern gick snabbt ner men man ser på honom att han inte mår bra ändå, likaså Milo.

Inatt har Milo inte kunnat sova så bra för hosta har de fått nu också. Näsan täpper igen och det blir obehagligt, Milo blir gnällig och gillar inte alls läget. Jag hör att han har mycket slem i halsen som han får kämpa med att få bort, är rädd att han inte klara av att få bort det själv och ska sluta andas, han är ju så liten och klen. Nae detta känns inget bra. Får nog åka till en vårdcentral och hoppas få någon hjälp.

Stackars mina barn, hatar att se dom såhär!

 

V.I.P

Publicerad 2011-10-28 11:18:54 i Shopping

Imorse åkte jag och syrran till H&M där de hade frukostbjudning, 20% klubbrabatt på hela köpet och andra rea-erbjudanden. Det blev en hel del till hela familjen kan jag säga.

Meningen var eftersom Richard är ledig idag att de skulle möta upp oss när resterande butiker öppnade men barnen hade vaknat upp med hög feber och var rejält förkylda. Jag som trodde de var på bättringsvägen. Skit oxå! Vi som skulle åka till badhuset och spendera dagen där med bus och skoj.

I helgen skulle vi på två kalas men det är bara att ställa in allt. Det blir en helg med bra film och massa gott i magen istället.

 

Hörseltest

Publicerad 2011-10-27 10:17:08 i Milo <3

Tidigt i morse när det fortfarande var mörkt ute (gäsp!) åkte jag med Milo till sjukhuset. Det var äntligen dags för Milos hörseltest. Kallelsen vi fick när Milo var nyfödd kunde vi inte gå på då Alvin var hemma från förskolan pga förkylning. De skulle komma en ny tid i brevlådan vilket aldrig kom så vi fick ringa och ta en tid idag. Hörseltestet klarade han btw galant! Milo bara skratta och stoja med tanten som tyckte han var super härlig.

Nu ska jag åka och hämta den stora charmören också!

 

Sleepover at Elins

Publicerad 2011-10-26 14:05:11 i Alvin <3

Idag kom barnens moster hit och hälsade på. Alvin fakta nämligen sova över där idag för första gången. Gissa om han har tjatat hela dagen på att hon ska komma! Så här har det låtit här hemma:

Alvin: Elin, Elin!? Mamma, e Elin? Leka, åka kana, Elin.

Han tycker om sin moster som ni märker. Ibland när jag hämtar honom på förskolan brukar han fråga om vi ska till moster och Nellie (hennes hund). Och ibland när han är arg på oss så säger han att han ska till Elin. Haha!

De kommer säkert ha jätte kul idag/kväll, kan tänka mig att mysfaktorn lär vara stark där hemma. Anledningen till att moster är barnvakt är att Milo har ett läkarbesök imorgonbitti som jag inte kan ha med Alvin på.

Får önska er en trevlig kväll och tack för hjälpen litle sis!

Stora killen går på pottan!

Publicerad 2011-10-26 08:50:45 i Alvin <3

Har varken i förrgår eller igår behövt byta en enda blöja på Alvin då han gått på pottan och uträtt sina behov. Jag är verkligen stolt över honom! Han säger till och med till på natten att han vill kissa på pottan.

I somras började han ju att både kissa och bajsa på pottan och han var verkligen jätte duktig. Men när lillebror föddes och vi flyttade hem från landet igen ville inte Alvin uträtta behoven på pottan längre. Han fick ju mer uppmärksamhet om jag bytta hans blöja.

Men nu mina kära bloggvänner är han tillbaka på banan igen. Hoppas det fortsätter så här nu och inte går tillbaka till blöjan igen denna gång.

Gekås, Ullared

Publicerad 2011-10-25 14:42:17 i Shopping

Det blev en hel påse från Gekås, Ullared i helgen. Allt till våra kära barn såklart. Till Alvin blev det mest ytterkläder så som en vinteroverall att ha på förskolan och ett fodrat regnställ till våren. Han fick också bl.a. en sittring till toaletten och två mjukis dresser. Milo fick också två mjukis dresser, nappar, nappflaska, pyjamas, dregelhaklappar mm. Ska spara en del till julklappar. Tycker det är så kul med en massa paket runt granen. -mys! Tack kära mor och syster för hjälpen!
image descriptionimage descriptionimage description

Jäkla mjölkstockning

Publicerad 2011-10-25 09:04:56 i Me, My self and I

Igår natt drabbades jag av mjölkstockning i vänstra bröst. Jäklar vad ont det gör alltså. Jag känner hårda knölar (där det är förstoppat) och jag försöker tömma bröstet hela tiden. Efter ett varmt bad och massage känns det faktiskt bättre idag men det är inte över utan lite känns det fortfarande.

Eftersom jag ville tömma det onda bröstet var det de bröst Milo fick äta ur och blev då mätt på det så jag fick pumpa ut från högra bröstet istället. Tänkte frysa in den utpumpade mjölken och passa på att använda de om två veckor då vi ska på fest. Bara för det när jag pumpar sista gången på kvällen tappar jag ut 100 ml i soffan. Blir så jäkla förbannad alltså! Det är ju inte direkt roligt eller bekvämt att sitta och pumpa tre ggr om dagen i 15 minuter bara för att spilla ut. Gah!! Bara att börja om idag då.

Någon som har något bra tips för att både att motverka och behandla mjölkstockning så tar jag tacksamt emot det för detta vill jag inte vara med om igen!

 

Lilla Milo

Publicerad 2011-10-24 16:34:56 i Milo <3

Efter vaccinationen har Milo nästan sovit hela dagen. Känner att han är lite varm, inte direkt feber dock. Han är inte speciellt gnällig och verkar inte heller ha speciell ont vid sticken. Det är en tålig liten pojke den där Milo.

Alvin hade 38 grader efter hans tre månadersprutor och var lite hängig och kanske lite mer gnällig än vanligt, ingen speciellt märkbart dock om jag minns rätt.

Får hoppas det inte blir värre ikväll bara. Lite skönt att vi inte ska i väg till öppna förskolan imorgon då det blir två träffar nästa vecka istället så Milo får ännu en vilodag. Det kan hela familjen behöva då vi fortfarande är förkylda.

 

3 månaderskontroll

Publicerad 2011-10-24 11:30:34 i Allmänt

img_6844 (MMS)

Imorse var Alvin och jag med Milo på BVC. Där hade Milo tid för sin 3 månaderskoll. Milo fick inte bara vägas och mätas idag utan det blev också en spruta i vardera knubbislår. Det var alltså tid för 3 månaders vaccinet idag vilket gick bra. Självklart skrek han till vid sticken men sen var det bra. Alvin var ju med och trösta så då gick ju allt mycket enklare. Mammas duktiga pojkar! Vi gick också igenom smakprover för snart är det dags med puréer. Shirley vad tiden går fort! Nästa vecka blir det iallafall premier för det och det ska bli jätte kul. När Alvin var lika liten var han jätte intresserad av mat och tyckte om att testa en tesked av de mesta grönsakerna. Just nu ligger Milo och sover i vagnen sen får vi se hur han mår efter sprutorna. Mammas lilla plutt!

Det blev en del från Ikea

Publicerad 2011-10-23 22:00:03 i Shopping

Detta var vad som bl.a. fick komma hem till oss idag från Ikea. Att lite "smått och gott" kan bli så mycket och alltid mer än man tänkt sig både i kassorna och ur plånboken! :-)

Shoppingtur till Ikea

Publicerad 2011-10-23 17:33:44 i Allmänt

img_9222 (MMS)

I morse drog vi till Ikea och shoppade lite smått och gott till hemmet och lite julklappar blev det med. Det mesta blev ju till barnen som vanligt! ;)

Milo 3 månader!

Publicerad 2011-10-22 22:31:27 i Milo <3

Nu ikväll blev min älskade lilla Milo 3 månader gammal! Tänk vad fort tiden går. Milo har vuxit och blivit så stor om man jämför mot hur han var som nyfödd. De första månaderna i livet utvecklas de ju helt otroligt snabbt. Milo är så pigg, vaken och med nu. Hans personlighet är så härlig då han är så lugn och glad näst intill jämt. Hans humor är helt underbar och vi skrattar mycket tillsammans. Milo har börjat greppa ganska duktigt nu och så har han börjat åla. Jo det är sant! När vi lagt honom i babygymet så kan han ligga med halva kroppen utanför på bara några minuter. Nu går det verkligen undan här hemma!

Här bakas det!

Publicerad 2011-10-21 13:38:31 i Familjeliv

Jag och Alvin håller på för fullt i köket idag. Vi bakar nämligen saffransmuffins. Gissa om de blev goda! Smeten blev också väldig god, det gillar både jag och Alvin. Kan till och med ibland tycka att den är godast. Är det bara jag de eller?

Tänkte ta med några muffins till vår utflykt till stugan imorgon. Åker ut till landet imorgon förmiddag någon gång och kollar till stället. Det ska bli super mysigt!

Sjuklingar

Publicerad 2011-10-20 09:05:34 i Familjeliv

Vaknade upp i morse med två genomförkylda killar. Märkte att Alvins näsa rann lite igår när jag hämtade honom från förskolan och Milo har varit lite förkyld ett tag men nu är de helt genom täppta både två. Får verkligen hoppas de blir friska fort för Milo ska vaccineras på måndag och det går ju inte om han är förkyld för då tar ju inte vaccinet. Valde därför att ha Alvin hemma idag för att öka chanserna att bli frisk fortare. Tur man är mammaledig så man kan göra så. Maginfluensan går ju också runt nu på våra förskolor i norrpan. Vad gör man inte för att slippa bli sjuk?

Just nu ligger vi i sängen och myser framför "bumpa" som Alvin säger. Man hör knappt vad han säger då han är så täppt men just nu tjatar han om varm oboy tror jag. ;)

image description

Nytt till hemmet

Publicerad 2011-10-19 22:31:27 i Allmänt

Titta så fint vi fått det hemma med nytt matbord och stolar och ny matta till v-rummet. Blev rätt nöjd faktiskt! Tack svärföräldrarna och tack Lasse för hjälpen!

Nytt från stan

Publicerad 2011-10-19 15:50:07 i Kläder

Shoppade som sagt med Malin idag och det blev lite nytt till mig från H&M. Hittde också ett par fina skor men det får bli en annan dag!

Dagens planering

Publicerad 2011-10-19 09:00:56 i Allmänt

Nu är Alvin lämnad på förskolan där de skulle ut i skogen och leka, dagens power walk är avklarad, hunden är rastad och snart drar jag och Milo till stan för att luncha med "tant Malin". En del shopping hinner vi nog också klämma in. Richards och min bröllopsdag (31/10) börjar närma sig så något fint vill man väl ge sin man då. Hittar jag något annat skoj lägger jag självklart upp det på bloggen i em/kväll!

Besöker öppnaförskolan

Publicerad 2011-10-18 12:07:28 i Allmänt

Sitter just nu på öppna förskolan med föräldrargruppen. Det är vårt tredje möte som handlar om barnens språkutveckling. Man kan ju se på våra små barn (runt 3 månader) hur de lyssnar och tar in och svarar oss med joller och miner. Så häftigt det är att se bär de är så små tycker jag. Det är också kul att se hur folk runt omkring (även vi själva) ändrar röstläge när de ska prata med Milo. Det blir "baby talk" på deras nivå som bebisar verkar uppfatta och reagera på mer än när vi pratar "normalt".

Nu sitter vi i ring och läser och sjunger rim och ramsor för barnen och Milo babblar på han med. Just nu ligger han och tittar på de andra barnen.

Mammas fina kille

Publicerad 2011-10-17 20:56:41 i Alvin <3

Alvin är i sådan härlig ålder nu. Han vill göra mycket själv som att ställa hans disk där den ska vara, bre hans egna macka, ta av sig kläderna osv. Han hjälper också mamma mycket med att ta upp saker jag tappar, öppna grindar/dörrar så jag och Milo kommer igenom osv. Alvin försöker också trösta lillebror när han gnäller, han försöker leka med lillebror och ta med honom på roliga platser (vilket går sådär). Han är verkligen en jätte snäll och duktig son och storebror.

Här om dagen när jag fönade och plattade håret ville Alvin också ha rakt hår så det blev backslick för honom. Min fina lilla kille!

Trist väder

Publicerad 2011-10-17 11:17:09 i Allmänt

Gud vad man är beroende av vädret alltså! Är det soligt och fint blir man genast på bra humör, man blir glad o lycklig och får genast mycket energi till att hitta på en massa skoj. Man orkar liksom mer.

Idag är det dock en sådan där grå och trist dag. När vi vaknade i morse var det dimma ute och 3 grader, rätt ruggigt alltså. Det blev att spendera morgonen inne med andra ord. Efter frukosten målade vi lite och sedan spelade vi tv-spel (super Mario) och nu satte jag på en barnfilm (smurfarna) så jag kan börja med lunchen. Sen blir det iallafall att ta en skogspromenad och leka lite på gården.

I helgen var vi mycket ute i det fina vädret och lekte både i skogen och på gården. Får hoppas veckan blir lika fin.

Busfabriken

Publicerad 2011-10-16 17:19:36 i Familjeliv

Haft en rolig dag på Busfabriken idag med Jennie, Lasse och Leon. Alvin körde slut på sig själv som vanligt. Nu sover båda två skönt hemma!

image description

Sköna lördag

Publicerad 2011-10-15 18:42:39 i Allmänt

Härligt väder har vi haft idag. Luften har varit lite svalare idag och solen har lyst oss varma. Det gick alltså att spendera mera tid ute idag än igår. Vi tog tillfället i akt att ta en långpromenad i skogen med hunden, leka ute på gården och sedan ta en promenad till minneslunden för att ge morfar lite fina blommor. På förmiddagen var vi hos mormor och åt rester av den goda tapasen vi åt igår, shit så gott det var! Det väckte en massa minnen från vår Spanienresa.

Nu blir det att mysa i soffan med en godispåse, coca cola och hyrfilm med familjen. Passar också bra att tända några värmeljus runt om oss. -Mys!

Kalla fredag!

Publicerad 2011-10-14 12:08:22 i Allmänt

img_2116 (MMS)

Idag var det så kalt ute att Milo fick ta på sig sin vinteroverall av märket Tummen. Titta så söt man blev. Vi började dagen med att lämna Alvin på förskolan och sedan gick vi vidare till öppna förskolan för att möta upp tjejerna på en fika. En sångstund blev det också men Milo valde att halvsova då. Sedan gick vi vidare till mamma för lite lunch. Snart ska vi hämta AlvinBalvin igen och tillbaka till mamma/mormor för där blir det tjejkväll med tappas ikväll. Pojkarna är såklart också med för pappa ska ut med jobbet. Alvin ska också sova över så det blir en rolig kväll ikväll! :-)

Skogslek

Publicerad 2011-10-13 20:59:51 i Familjeliv

Idag har vi varit ute och lekt i skogen. Det är riktigt kalt ute, vindarna är iskalla och solen lyser varm men långt ifrån så den värmer. Det blev alltså ingen lång vistelse i skogen för oss.

Såhär såg vi ut idag =)

Hemma från förskolan

Publicerad 2011-10-13 09:40:30 i Allmänt

Idag är Alvinbus hemma från förskolan för att busa och mysa med mig och Milo. Vi ska också gå förbi mormor där hunden har övernattat. Där ska vi skriva ner några tapas recept för att handla ingredienserna. Vi ska nämligen ha en liten tjejkväll hos min mor imorgon.

Anledningen till att Alvin är hemma idag är att de var så många barn på förskolan idag och lite personal så de undrade om Alvin ville byta dag då jag ändå går hemma. Det gick jag med på då det är mycket lugnare där på fredagar och så vill jag såklart ställa upp. Alvin ska alltså dit i morgon istället.

Nu blir det en liten powerwolk på en timma efter frukosten sen drar vi vidare till mormor.

Hej svejs!

Nytt till barnen

Publicerad 2011-10-12 14:45:25 i Kläder

Idag blev det en sväng på stan igen. Den här gången drog jag och Milo med oss syrran på stan. Det blev iallafall lite smått och gott från H&M. Hittade dock också en napp i guld på "Mitt lilla krypin" till Milo men den kostade 300kr så jag struntade i den. :P Lite blommor från Blomsterland blev det till framsidan med. Nu blir det ingen mer shopping för denna vecka iallafall. :)

Kläderna till höger är till Milo och till vänster till Alvin.

 

Kkkkkalt!

Publicerad 2011-10-12 09:19:58 i Allmänt

Shit så kalt det var i morse när vi lämnade Alvin på förskolan. Det var bara dryga 4 grader ute, nu är verkligen vintern på gång. Idag fick jag ta på Alvin en massa ytterkläder och varma skor då de är ute hela dagarna på förskolan och idag skulle dom till skogen. Milo fick jag också ta på en massa varma kläder så han knappt syntes i vagnen. Mammas gull!

Nu ska jag och Milo passa på och ta en sväng på stan och kolla på lite varmare ytterkläder till vår kommande vinter. Skorna är redan fixade för de klickade jag hem från Ellos igår.

Mer av de sköna dagarna!

Publicerad 2011-10-10 17:41:34 i Familjeliv

Vi vill ha mer av de sköna dagarna som var för 1-2 veckor sedan. Känns dock som det är kört nu. Nu är vi nog närmare de kallare dagar än varma. Vi får nöja oss med blöta och kalla dagar då vi får hålla oss inomhus. Kanske dags att köpa lite roliga leksaker att leka med inne. Vad behöver en pojke på 2 1/2 år? Alvin älskar ju sina bilar, lego, böcker och filmer. Men det han gillar allra mest att göra är nog att HOPPA! får försöka få tag i en liten studsmatta att ha inomhus kanske? Har dock läst om att de ska vara farligare för småbarn att hoppa studsmatta än att vara ute i trafiken. Det handlar mest om att de bryter sig lätt och klämmer sig. Det är nog bra att ha skyddsnät runt om.

Här kommer lite härliga bilder från de soliga dagarna för drygt en vecka sedan.

image description
image descriptionimage descriptionimage description

Morgonmys

Publicerad 2011-10-10 08:50:04 i Allmänt

img_5067 (MMS)

Idag är det sådär ruggigt, grått och småkallt ute. Känner nästan att det är skönast att stanna i sängen hela dagen och bara mysa. Igår skrattade Milo högt för första gången så nu försöker jag och Alvin få honom att skratta hela tiden. Än så länge har vi inte lyckats utan bara fått endel leenden. Idag har vi ingenting inplanerat så vi får se vad vi hittar på för kul!

Familjemiddag!

Publicerad 2011-10-09 09:51:08 i Allmänt

img_2549 (MMS)

Igår bjöd mamma på middag hos sig. Det bjöds på en afrikansk gryta  Domana eller något sådant hette den och så blev det tårta till efterrätt. Allt var mycket gott som vanligt.  Elin hade med sig sin nya pojkvän Robin som vi fick träffa för första gången vilket var himla kul. Han var mycket trevlig och det kändes som han verkligen passade in i familjen.  Tack mamma för en mycket lyckad kväll!

4 timmars shoppingrunda

Publicerad 2011-10-08 13:46:56 i Allmänt

img_4437 (MMS)

Det blev en shoppingrunda på 4 timmar med barnen och deras mormor igår. Som tur var sov dom mesta delen av rundan. Mellan köpen hann vi med att luncha lite också, Thailmat blev det då.  På stan hittade jag en tröja till mig och till Richard och ett trepack strumpor till Milo. Barnen fick också en varsin leksak av mormor. När Richard kom hem fick han sin present och gissa vad? Han hade en till mig med! Det var ett par fina örhängen inslagna ifrån "Ur och pen". Hur ofta händer då detta? Hos oss har det aldrig hänt förr att vi BÅDA köpt presenter till varann i smyg utan att ha något att fira. Tyckte det var lite häftigt!

Nyfärgat!

Publicerad 2011-10-07 12:47:53 i Allmänt

Vad tycker ni om mitt nyfärgade hår då? Bestämde mig för att bli av med mitt solblekta hår och bli mörkhårig så här på hösten. Så vad tycker ni? Hiss eller diss?

Före och efterbilder!

Fredagsmys <3

Publicerad 2011-10-07 07:45:21 i Allmänt

Vi börjar fredagen med lite mys i sängen framför tvn. När Richard drog till jobbet vaknade en efter en och kröp ner till mig för att mysa. Så härligt så här en grå och trist höstmorgon. Jag var dock tvungen att locka med lite tecknat då Alvin helst ville upp och leka.

Denna fredag blir att spendera på stan med mormor. Dock blir det en skogspromenad till att börja med är ju också hundvakt, hade hellre gått en pw men det gillar ju inte hundarna som vill kissa och sniffa överallt!

Kanske kommer det en uppdatering på dagens inköp senare.

Trevlig fredag på er!

Bebisträff

Publicerad 2011-10-06 13:10:45 i Allmänt

Jag och Milo har idag hängt på öppnaförskolan tillsammans med Milos syssling Elsa och hennes mamma. De var yngst där även i dag men hade ändå kul tillsammans i "poolen" (babygymet) ett litet tag iallafall. Sen sov hon mesta delen av besöket. Emellan sovstunderna han de också med lite babysång (iallafall Milo) och äta lite. Tiden sprang iallafall förbi när vi var inne och myste då det var oväder ute.

Efter besöket på öfs blev det att passa på att ta en liten pw i skogen innan vi ska hämta Alvin på förskolan. Det hade nämligen slutat att regna då och solen visade sig tillochmed.

I eftermiddag kommer syrran och Nellie för då ska jag vara hundvakt igen, det blir roligt för Casey och Alvin!

Gårdagens föräldramöte och babblarna

Publicerad 2011-10-05 09:13:31 i Allmänt

Mötet igår på Alvins förskola gick jätte bra och var väldigt intressant. Vi började med att presentera oss och berätta om vårt barn sedan fick vi se en film de gjort med barnen. Det var en massa foton på barnen ihop med musik. Efter filmen blev vi indelade i grupper där vi diskuterade både barnens och vårt inflytande i förskolan. Det var intressant att se och höra andra föräldrars önskemål om förskolan och se vilka föräldrar som tillhörde vilka barn.

Lärarna pratade om "Babblarna" som dom precis börjat med på förskolan. Det är olika gubbar med olika roller. Just nu kommer jag inte exakt ihåg vad de hette men alla namn började på B och D som bibbi och diddi. Det var en massa tillhörande böcker, sånger och "spel" eller lekar till gubbarna som fick barnen att tänka och fundera själva och hitta svar och barnen bara älskade detta. Det finns en hemsida babblarna.se med låtarna osv om du vill kika in och ha en rolig stund med ditt barn.

Första träffen på föräldrargruppen

Publicerad 2011-10-04 13:03:22 i Allmänt

Imorse efter vi lämnat Alvin på förskolan begav sig Milo och jag till öppnaförskolan för att träffa andra mammor med deras bebisar i ungefär samma ålder som Milo. Medelåldern på barnen var 3 månader så Milo var bland de yngre då han är 10 veckor och den äldsta var 14 veckor. Det var nästan bara grabbs där den här gången. Av 10 barn var det bara 2 flickor. När vi gick med Alvin var han ensam kille på ungefär lika många barn. Så olika det kan vara.

Denna gång pratade vi om förlossningen på mammagruppen (det var inga pappor där) och nästa gång ska vi testa på babymassage. Får se om Milo gillar det, Alvin gjorde ju det tillslut iallafall.

Efter vi varit på mammagruppen blev det att hämta hunden och ta en pw i skogen. Så härligt det är att ta promenader i skogen nu när det är så vackert med alla färger. Man blir så glad på något sätt.

Nu snart ska Alvin hämtas från förskolan, det blir att ta skogsvägen dit som blir en liten omväg men det är bara härligt. Sen ska vi gå och möta syrran och hennes hund för de ska vara barnvakt i em/kväll för jag och Richard ska då tillbaka till förskolan på föräldrarmöte. Det är det första föräldrarmötet sedan Alvin började där så det ska bli kul att träffa de andra barnens föräldrar osv.

Nae nu måste jag ta och kila om vi ska hinna med omvägen till förskolan.

Dagens besök

Publicerad 2011-10-03 17:23:00 i Allmänt

Idag kom ju som sagt tant Malin på besök. Vi tog en lång skogspromenad med hunden och barnen i vagnen. Solen visade sig i bland och lös så vackert på de färgglada löven som fanns både på träden och backen. Det är så vackert med höst tycker jag.

Malin hade med sig en liten överraskning till oss. En vas vi fick när Alvin föddes med namn och födelsedatum. Nu hade hon även skrivit in Milos namn och födelsedatum. Det var verkligen en fin sak att ge bort tycker jag. Vasen är lätt bland det finaste jag har. Får tacka så mycket igen!

Bus och mera bus

Publicerad 2011-10-03 09:27:53 i Allmänt

Igår eftermiddag till kvällen var vi nere i parken och busade och pratade lite skit med våra vänner några gator bort. Alvin hade jätte kul med Ebba och Tyra, de gungade, åkte kana och grävde i sandlådan.

Idag vaknade vi dock upp förkylda. Jag och Richard är täppta i näsan och Alvins näsa rinner. Tycker jag börjar känna av halsen lite med. Det vore ju jätte olyckligt om vi blev sjuka nu. Idag kommer nämligen tant Malin hit på fika och promenad, imorgon är det första träffen på föräldrargruppen på fm och på kvällen är det föräldrarmöte på Alvins förskola och på onsdag ska Alvin fotograferas på förskolan.

Hur ska detta gå? Får dricka citronvatten/te och försöka hålla oss inomhus och inte träffa så många barn som kan bära virus. Kan det hjälpa tro? Tror nog det är för sen iallafall...

Baka en kaka

Publicerad 2011-10-02 16:10:54 i Allmänt

img_7141 (MMS)

Alvin hjälper till i köket när vi står och bakar muffins. Det blev choklad muffins denna gång men nästa gång blir det saffransmuffins. Vi tittade på Go kväll igår och såg när de bakade lakritsmuffins med maräng och strösel på som såg himla goda ut och säkert passar bra till våra barnträffar. Idag är det nämligen kusin Sofi med familj som varit här och fikat på våra muffins. De hade med sig ett varsitt paket till Alvin och Milo som innehåll en body till Milo och målarblock med kritor till Alvin. Alvin satt och målade en hel del under besöket men lekte också med sina sysslingar såklart. När Alvin var liten fick vi låna en massa grejer som babysitter, kläder och badkar som vi nu lämnade tillbaka då vi hunnit samlat på oss en hel del själva. Nu wokas det för fullt här hemma på lövbiff, färsk svamp, lök och grönsaker tillsammans med nudlar.  När vi har ätit vår thaiinspererande gryta ska vi träffa kompisarna som bor tre gator bort. Det blir att träffas i parken och busa som vanligt. Det tycker barnen är kul!

Frukost på sängen

Publicerad 2011-10-02 07:10:06 i Allmänt

Här får Alvin frukost på sängen även pappa var lyckligt lottad idag som fick rostbiffmackor och juice på sängen av Milo och mig som gick upp före alla andra och fixade i köket.

En vistelse på landet

Publicerad 2011-10-01 13:20:11 i Allmänt

Sitter just nu på landet och njuter i solen. Vi åkte ut för att klippa lite gräs, buskar och träd och rensa i rabatterna. Det är en del jobb att ha stuga och trädgård.

Nu har vi tagit en break med lite fika så vi ska orka lite till sedan får vi njuta av den vackra dagen, eventuellt träffa ett par kompisar och sen grilla.

Vad hände med amningen?

Publicerad 2011-10-01 06:41:59 i Allmänt

Milo ammades vid kl 20:00 i gårkväll och somnade någon timma efter och vaknar inte förrän en stund sedan, kl 6:00. Gissa hur fyllda mina bröst var (helt stenhårda) efter 10 timmars påfyllning av mjölk? Sedan äter han bara i 10 minuter (som vanligt) och somnar sedan om. Här ligger jag kvar med halvfyllda bröst liksom, vad gör jag då? Hoppas han vaknar hungrig snart igen? Är rädd att om han fortsätter äta med så här stora mellanrum och så lite att mjölken ska börja sina. För det gör den väl då? Blir man inte av med mjölken man har så måste man väl sluta producera mer?

Det här problemet hade jag inte med Alvin då han alltid var som en klocka och ammades var tredje/fjärde timma och kunde då äta i 45 minuter.

Hoppas nu att mjölken inte slutar produceras bara för att Milo äter så lite utan bara att de anpassas utifrån Milos ätvanor. Märker ju att jag har mycket mindre mjölk nu än med Alvin (vilket inte är så konstigt).

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela