Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Klappar redan idag?

Publicerad 2011-11-30 20:34:51 i Alvin <3

Idag tog jag och barnen en fika hemma hos mormor där Alvin också fick paket. Eftersom det är den förste december imorgon börjar ju julkalendern på tvn så en sådan fick Alvin och ett ljus som man ska tända fram till julafton. Efter fikan åkte vi ner till stan för lite mer julhandling. Nu har jag bara tre klappar kvar sedan är jag färdig för i år, skönt!

Vilket pass!

Publicerad 2011-11-29 20:24:00 i Me, My self and I

Körde ett medelpass ikväll och det var verkligen go i tjejen som ledde oss. Musikerna jag hade i lurarna på vägen dit började hon passen med (en låt av Rihanna) vilket var ett stort plus för mig såklart. Tycker musiken är en jätte stor del av träningen, det blir liksom mer go i mig om det spelas en bra låt med snabb takt i. Ledaren tyckte även vi skulle sjunga med i låtarna vilket var väldigt roligt, shit va vi sjöng och träna såklart. Träningsvärk i morgon är ju bara ett faktum!

Vilken biceps jag skaffat mig va? ;) haha!

Julklappsshopping

Publicerad 2011-11-29 16:33:47 i Shopping

Idag kom Malin och hämtade upp mig och Milo efter Babymassagen. Vi drog till Ingelsta köpcentrum för att handla lite julklappar. För min del blev det mest julklappar på Leksakshuset där jag handlade vattenkritor, vattenfärg, pulka och en dammsugare till Alvin. Till Milo blev det lite kläder från Lager 157 av märket Lundmyr of Sweden. På H&M blev det en pyjamas till Alvin och två julklappar till kusinerna. Inte många klappar kvar nu.

 

Babymassage

Publicerad 2011-11-29 14:28:45 i Milo <3

I morse var det dags för babymassagen igen. Milo ligger alltid så lugn och tittar djupt in i mina ögon och myser när vi masserar. De andra mammorna på kursen brukar säga att vi är i en liten bubbla. Nu är det bara 2 gånger kvar av 5. Efter massagen fikade vi på en av barnens doptårta som var jätte god. Tänkte också bjuda på fika någon dag. Någon som har något bra recept på fika att bjuda på?

 

 

 

MÅLA!

Publicerad 2011-11-28 20:38:14 i Alvin <3

Måla, måla, måla, det är Alvins favoritsyssla nu för tiden. Vi har målat av hans fot och hand även Caseys tass fick plats på pappret. På fotot här försöker Alvin måla av sin egna hand så duktigt. Vi brukar även färglägga händerna/fötterna sen med vackra färger. Fingerfärg och kritor är vad vi använder här hemma när vi målar och i julklapp blir det även vanliga färgglada pennor och vattenfärg hade jag tänkt och helst vattenkritor men det verkar jag inte få tag på. Vad brukar ni använda er av hemma när ni målar med kidsen?

 

Julklappar

Publicerad 2011-11-28 09:23:21 i Festligheter

Hur ligger ni till med julklapparna? Här ligger vi faktiskt rätt bra till. Eftersom barnen inte lärt sig att läsa än kan jag skriva vad jag har kvar att köpa. Hade nämligen tänkt att köpa en dammsugare till Alvin då han har alla andra städredskap. Han tycker om att göra fint som han brukar säga. Annars är jag nog rätt så klart med hans julklappar, något nytt att ha på sig på julafton kommer jag nog också att köpa.

Till Milo hade jag inte tänkt köpa något mer, han fick ju så mycket fint i dop presenter och sedan åkte Rickard ner till stan igår och handlade en del till barnen och även här om dagen på lager 157. Något jag dock ska köpa (ingen julklapp) är en "Min första bok" och sedan ta ut foton för att klistra in och sätta i ramar på lillplutten.

Richard är jag inte heller helt klar med, en present kvar. Syrran är jag helt klar med men mamma och svärföräldrarna ska jag handla en varsin till sak till sedan minna vänner är jag klar. pjuh!


1 advent

Publicerad 2011-11-27 18:40:40 i Familjeliv

Idag firar vi första advent med lite lussebak och pepparkaksbak, det gick sådär med två barn. Milo fick sitta i sin babysitter och var ganska så nöjd med de i under tiden vi bakade. Alvin fick vara med och baka men åt mest (deg) om man säger så. Adventfint har vi också här hemma och det första ljuset är tänt i ljusstaken.

Trevlig advent på er mina vänner!

 

 

Milos dop <3

Publicerad 2011-11-27 14:38:26 i Milo <3

Igår var ju som sagt dagen då Milos dop ägde rum. Familjeprästen var tyvärr sjuk så det fick bli en annan som var jätte bra hon med. Milo sköte sig fint till en början sedan blev han trött och lite grinig och somnade tillslut (lilla plutten). Vi fick spela upp "Det vackraste" på skiva som min syster skulle ha sjungit för Milo vilket funkade det med även om det hade varit finare om Elin sjungit. Mina kusiner var med och tände ljus och torkade av Milos huvud från dopvattnet och så vidare. Meningen var också att Alvin skulle ha gått med oss och hällt i dopvattnet i dopkaret men han sov som en tok genom hela ceremonin vilket han även gjorde under sin egna, tur allt finns på film.

Vi bjöd sedan på kassler och egengjord potatisallad med kladdkaka till efterrätt i kyrkstugan efter dopet. Milo fick en massa fina presenter som kläder, pengar, fotoramar, bok, tåg, pall och andra leksaker. Vi är jätte tacksamma för en fin dag så tack alla sammans!

(Ser ni hur solen lyste rakt på Milo?)

Oj vilken dag!

Publicerad 2011-11-26 18:55:31 i Allmänt

Helt slut sitter nu hela familjen i soffan framför filmen "polarexpressen" med lördagsgodiset i högsta hugg!

Vilken dag det blev. Prästen var sjuk, syrran som skulle sjunga var sjuk och ungarna förkylda men det blev bra tillslut i alla fall. Vi är allihopa jätte nöjda med dagen med alla nära och kära ändå. Mer om detta imorgon nu är det mys i allra högsta grad som gäller efter en fartfylld dag.

Alvin 2 ½ år!

Publicerad 2011-11-25 07:58:00 i Alvin <3

Idag fyller Alvin 2 ½ år! Han har verkligen blivit stor och växt jätte mycket som person under det här halvåret. Han har ju hunnit bli storebror med allt vad det innebär.

När Alvin fyllde två år sa han bara enstaka ord som "vova", "katt", "momo", "tack" och ibland "blöja där" och pekade för att visa. Nu pratar han i hela meningar som exempelvist här om dagen sa han: "Mamma komma nu, Alvin boy!" Då skulle jag alltså till köket där Alvin var och servera honom oboy. Som ni märker pratar Alvin om sig själv i andraperson.

Alvin hjälper till jätte mycket hemma som att plocka undan hans disk efter sig, hjälper till att laga mat och baka. Bär jag på Milo eller ammar och behöver något eller har tappat något hjälper Alvin till utan att man knappt behöver säga till. Man ser hur stolt och hur mycket han växer när han får hjälpa till här hemma.

Alvin sover hela natten i sin säng i sitt rum där han somar själv efter att vi läst en godnattsaga. Han brukar sova 20:00-08:00, mellan 10-12 timmar per natt ungefär. Alvin ställer många frågor här hemma och kräver ordentliga svar så han kan förstå. Ibland upprepar han frågan så han kan vara riktigt säker på sitt svar. Alvin går på pottan och kissar och bajsar även där ibland. Känslor är han jätte duktig på att känna av och säger ofta till mig med ledsen ton och hängande läpp att Milo är ledsen. Han är så söt. Ja ni ser ju hur mycket han lärt sig under detta halvår!

Alvins utveckling:

Rörelser

 • Klättrar väl.
 • Går upp och nedför en trappa själv.
 • Springer utan problem.
 • Kan cykla på en trehjuling.
 • Kan böja sig framåt utan att falla.

Händer och fingrar

 • Kan rita ordentliga streck.
 • Kan bläddra sida för sida i en bok.
 • Kan stapla sex byggklossar eller liknande på varandra.
 • Håller om en penna med skrivgrepp.
 • Kan skruva av och på ett lock.
 • Kan öppna en dörr med ett dörrhandtag.

Kommunikation

 • Kan utföra instruktioner i två till tre led. Exempel: ställ flaskan på bordet, ta nappen och kom sen hit.
 • Känner igen namnet på nästan alla välkända bilder och föremål.
 • Förstår de flesta meningar.
 • Kan säga meningar innehållande fyra till fem ord.
 • Kan säga sitt namn, ålder och kön.
 • Använder "jag, du, oss och dem" samt flera ord i plural som "hundar, katter och bilar".
 • Främlingar kan förstå de flesta ord barnet använder.

Mentalt

 • Kan använda mekaniska leksaker.
 • Leker låtsaslekar med dockor, djur och människor.
 • Barnet kan använda ett föremål på samma sätt som visas i en bok.
 • Kan sortera föremål efter färg eller form.
 • Kan lägga pussel med 3 - 4 bitar.

Socialt

 • kan imiterar andra barn eller vuxna som leker med det.
 • Visar tillgivenhet till välkända lekkamrater.
 • Kan turas om i en lek.
 • Förstår innebörden av "min, hans och hennes".

Emotionellt

 • Visar tillgivenhet öppet.
 • Uttrycker flera olika känslor.
 • Kan separera från sina föräldrar utan problem.
 • Gör motstånd mot stora förändringar i hans eller hennes rutiner.

Milos 4-månaders kontroll

Publicerad 2011-11-24 10:33:57 i Milo <3

Idag hade Milo tid hos BVC där han mättes och vägdes. Milo hade gått upp 600 g exakt och vuxit 2 ½ cm. Han följer verkligen sin kurva jätte fint vilket är den mittersta.

De frågade om maten och det såg bra ut lika så om joller och rörelser. De tyckte han var så fin så och han charmade "tanterna" med sitt stora leende som vanligt.

Eftersom Alvin är hemma från förskolan fick han följa med och leka eftersom vi var på BVC på familjecentralen, snacka om att han inte ville gå där ifrån sen. Det var länge sedan Alvin fick följa med dit då han alltid är på förskolan när vi är där.

Mycket beröm fick jag också. De tyckte jag hade med Alvin på ett bra sätt så han inte kom utanför. Han får ju alltid hjäpa till och jag undanstuffar honom aldrig så han ska känna sig utanför. Han fick tex lämna in bvc-kortet till bvc-tanten, svara på frågor som hon undrade om Milo mm. Det kändes jätte kul att höra att man är en bra mamma, det förstärker en liksom.


Planering inför dop

Publicerad 2011-11-23 10:45:45 i Festligheter

Idag har vi planerat tillsammans med prästen som ska döpa Milo hela dopceremonin. Min syster ska sjunga, Milos pappa och ev farfar ska läsa dikt, mina två småkusiner ska ev bära ljus och jag ska säga Milos namn och hälla i vattnet. Vi alla är lite smått nervösa nu och vill få det överstöckat. Känns så jobbigt att ha all fokus på oss, hatar uppmärksamhet samtidigt som jag jätte gärna vill visa upp min skatt för alla (därför vi har dop). Alvin kommer säkert tycka att det är kul att få öppna lite paket sen, hoppas han bara förstår att de är till lillebror också. Vet att även Alvin skulle få något paket så det blir nog bra.

Idag ska det inhandlas lite till dopet så som dekoration osv, på fredag ska vi handla och laga maten med Milos mormor och farmor bakar efterätt. Får tack gode gud för all hjälp man kan få!

här såg det ut på Alvins dop:Milo 4 månader

Publicerad 2011-11-22 08:01:00 i Milo <3

Ikväll blir min lille Milo hela 4 månader gammal. Detta firas såklart med ett smakprov på potatispure, det blir alltså första gången Milo får smaka på mat. Igår fick han dock smaka gröt för första gången vilket han verkade gilla. hela tre teskedar slank ner.

Tiden bara springer iväg och Milo har hunnit bli så stor. Jag önskar inget hellre än att det fanns en pausknapp, snacka om att jag skulle amvända den direkt. Om man tyckte det gick fort med sitt första barn vänta då bara till ert andra. Undrar om det går ännu fortare med sitt tredje osv?Milos utveckling denna månad:


Rörelser

 • Kan vända sig från rygg till mage och från mage till rygg.
 • Sitter med händerna som stöd.
 • Fötter och ben kan stödja kroppens vikt om du håller barnet stående.
 • Kan sträcka ut en hand.
 • Kan flytta ett föremål från den ena handen till den andra.
 • Använder händerna som ett par krattor.

Syn

 • Har fullt utvecklat färgseende.
 • Synen har utvecklats så att det ser bättre på längre avstånd.
 • Synen har utvecklats så att barnet lättare kan följa föremål som rör sig.

Kommunikation

 • Börjar reagerar på sitt eget namn.
 • Börjar reagera på ordet nej.
 • Känner skillnad på tonen i din röst, om du är arg eller glad.
 • Reagerar på ljud och röster genom att ge ifrån sig ljud.
 • Använder rösten för att uttrycka om han eller hon är glad eller arg.
 • Jollrar.

Emotionellt, socialt och mentalt

 • Kan hitta föremål som är delvis gömda .
 • Undersöker saker med mun och händer.
 • Barnet försöker nå föremål som finns utanför dess räckvidd.
 • Tycker om lekar.
 • Intresserar sig för sin egen spegelbild.
 • Reagerar på känslouttryck från andra människor
Julkort

Publicerad 2011-11-21 14:50:29 i Familjeliv

Nu är julkorten tagna för i år. Det var lite tricksigt att fota två små som skulle titta in i kameran och se glada ut (utan dregel) samtidigt men jag tyckte nog att jag lyckades rätt bra tillslut. Korten är nu beställda och kommer om en vecka.

Mina små söta tomtenissar =)

Årstid?

Publicerad 2011-11-21 10:34:54 i Allmänt

Så här såg det ut i våra rabatter på landet i helgen. Kan ju säga att det mer såg ut som vår och kändes som höst än vinter som det ska föreställa.

Läskigt, vad är det som händer med vårt klimat? Tror ni snön hinner komma till jul? Jag börjar bli skeptisk.

 

 

 

Främmande

Publicerad 2011-11-20 16:48:09 i Festligheter

Idag har vi haft fika gäster här hemma. Min kusin med fru var här och hälsade på. Alvin bjöd på sina mockarutor, kaffe hade vi tyvärr inte hemma. Som tur var drack ingen av dom det ändå så te och saft fick det bli. Alvin var blyg men ville gärna vara med grabbarna och spela lite tv-spel. Milo fick båda två klämma på, han är fortfarande glad i allt och alla.
Gabriel och Amanda har inga barn själva än men är väldigt sugna på att skaffa. Båda två pluggar och har lite mer än två år kvar så då planerar dom att barnen ska komma. Blir kul att våra barn får sysslingar, börjar bli en del nu.

image description

 

Ute i sommarstugan

Publicerad 2011-11-19 15:31:39 i Familjeliv

Denna soliga dag har vi spenderat ute i Abborreberg i stugan. Vi har frostat av kyl och frys och räfsat löv vilket har tagit oss tre timmar. Vi tog även strand promenaden till restaurangen för lite lunch.

Har aldrig sätt så mycket löv förr, är helt slut i kroppen nu. Man kan ju inte tro att det är i slutet på November alltså. Jag har knappt behövt jacka på mig. Det är fortfarande grönt här ute och änderna simmar fortfarande i vattnet. Helt otroligt vilken härlig dag!

 

 

 

Homeparty

Publicerad 2011-11-18 19:58:44 i Shopping

Sitter just nu på homeparty hemma hos mammas kollega. Värden har precis visat en massa ljuslycktor, tallrikar, muggar, tomtar, fat och en massa annan heminrednings artiklar och nu sitter vi och mumsar på ost, kex och vin.
Trevligt värre!

 

image description

 

 

Hände?

Publicerad 2011-11-18 10:10:35 i Alvin <3

Min nyfikna sons nya favorit ord är just nu "hände"? Så fort man byter kanal på tvn, när Milo börjar gråta eller vad som helst frågar Alvin "hände"?

Alvin börjar just nu ifrågasätta saker och ting varför det är som det är för att kunna förstå vad som just HÄNDE. Varför är Milo ledsen och gråter eller varför casey (hunden) morrar och är arg eller varför tvn stängdes av.

Han börjar bli stor våran storebror. :-)

Kärleksmums ❤

Publicerad 2011-11-17 21:44:17 i Familjeliv

Idag har Alvin fått vara hemma från förskolan. Han har hostat och är lite förkyld (som alla andra) och nämnt en gång att han har ajaj i örat. Vi kommer att hålla oss inomhus tills tisdag iallafall så får vi hoppas att det inte blir något mer av det.

Idag har Alvin och jag bakat kärleksmums till våra käraste. Det var jätte kul som vanligt till en början men sedan tryter tålamodet och Alvin ska ha kaka nu med det samma! Smeten var precis lika god som kakan tror jag. Alvin åt två stycken kakor och ville ha mer men det fick han inte. Kakorna ska vi ju bjuda våra fikagäster på i helgen. :-)

 

 

Lika?

Publicerad 2011-11-17 09:28:02 i Milo <3

Milo är inte alls lika lik Alvin längre. Han är mycket nättare och öronen går ut lite. Gissa hur jag såg ut som liten? -precis så!

Alvin var en liten knubbis, en kopia av sin far. Inte en människa har sagt att han är lik mig. Han fick iallafall mina lockar. :-)

Alvin är rätt olika varandra även om man kan se en del likheter med som att de är/var sådana glada bebisar. Alvin var dock mer vild än tam från första början medan Milo är mer lugn.

Nu säger fler och fler att Milo är så lik mig (som senast på öppna förskolan). Jag ser till och med mig själv i honom speciellt om man ser kort från när jag var bebis. Jag måste lägga upp kort så ni kan jämföra någon gång. Min familj ser iallafall likheten väldigt tydligt gör ni?

Så var det sjukstuga igen

Publicerad 2011-11-16 15:30:49 i Alvin <3

Idag när jag kom och hämtade Alvin på förskolan berättade en av hans förskollärare att han klagat på att han har ont i örat, han hade också somnat vid matbordet idag. Direkt när jag tittar mer på Alvin och får en kram pekar han på sitt höger öra och säger ajaj med en väldigt ljus och klen röst. Hoppas det inte är något allvarligt, han har inte sagt något mer hemma men det blir nog att hålla oss inomhus några dagar nu så det blir ingen förskola imorn.

Idag berättade Alvin att han hade målat händer och fötter och tryckt avtryck på fönstren och visade stolt vilka som var hans (de största såklart). Så fint det blev, det får vi göra hemma med men då på papper. ;)

 

 

 

Spegel, spegel på golvet där

Publicerad 2011-11-16 11:30:04 i Allmänt

img_5221 (MMS)

Spegel, spegel på golvet där säg mig vem som sötast är? MILO! Milo ligger ofta i sitt gym på mage och tränar. För några dagar sedan ställde jag fram en spegel framför honom då han gillar den lilla som hänger i gymet och gissa om han gillar den. Han sträcker sig efter den och skrattar. Det är ju verkligen skit bra träning. Han lägger också ner huvudet i backen och tar i från tårna för att få upp rumpan i vädret så han ser ut som men larv när han försöker åla iväg. Nu kommer han inte så långt bara någon meter men snart så! Det ger verkligen mycket att ligga på mage att träna, det märker vi här hemma. :-)

Kvällens träningspass

Publicerad 2011-11-15 21:53:12 i Me, My self and I

Idag var det träning igen. Det blev ännu ett aerobicspass som förra veckan. Passet innehåller mycket hopp och rörelser med en del styrka som armhävningar och situps. Det är sådant jag gillar! Jag älskar att ge järnet så man är helt svettig och mör i kroppen.

Nästa tisdag kör vi ett afromommy, men då tar jag med mig Milo. Det ska bli så kul och vi (läs jag) längtar jätte mycket!

Babymassage och mammaträff

Publicerad 2011-11-15 15:28:02 i Milo <3

Imorse var det dags för babymassage igen. Milo och de andra bebisarna "mös" sådant när vi mammor tog hand om dom. Vi masserade ben och mage idag, vi fick där med lära oss kolikmassage. Milo börja prutta direkt när man strök magen från min vänster till höger så det fungerar verkligen.
Efter massagestunden på familjecentralen gick vi vidare till en av mammorna för lite lunch. Vi lagade till lite pasta och pastasås att smaska på medan barnen sov i barnvagnarna ute som vi hade koll på genom fönstret. Det var en mycket trevlig dag idag och snart är det min tur, undrar vad man ska bjuda 5 ammande mammor på? Förslag tas tacksamt emot.
Nu taggar jag inför kvällens träningspass!
image description
image description
image description

Hoppgungan är framtagen

Publicerad 2011-11-14 08:31:43 i Milo <3

Igår tog vi fram hoppgungan som Milo fick testa för första gången. Han tyckte det var roligt att snurra omkring och gungade lite grann. Vi fick se några leenden (en stor öppen mun). Får se hur rolig den är idag.

Alvin var ju en riktig hoppare och började redan när han var 4 veckor med det i våran famn. När han väl kom i hoppgungan (som man ska vänta 4 månader med) kunde han inte sluta hoppa. Han skrattade verkligen högt och älskade verkligen sin hoppgunga. Kan bara hoppas att Milo ska gilla den lika mycket (om man nu kan det).

Här har ni iallafall Alvin när han testar hoppgungan för första gången:

 

Älskade pappa

Publicerad 2011-11-13 17:05:40 i Familjeliv

Idag firar vi farsdag med en massa mys. Min pappa har jag tänt ljus för och Richard har fått en massa kärleksförklaringar i form av teckningar, kramar, sms, god mat och en liten blomma.

Hur firar ni era män/pappor idag?

Bröllopsfest blev det visst!

Publicerad 2011-11-13 12:27:02 i Festligheter

När vi kommer in på middagsbjudningen ställer sig värdparet och berättar att de gift sig. Helt chockade blev vi inte men ändå det är ju stort och vilket datum också 11-11-11. Ännu en gång ett jätte stort grattis till er, ni är så fina tillsammans. Det bjöds iallafall på jätte god catering mat och så var det öppen bar. Sjukt trevligt var det verkligen. De höll festen på relax avdelningen så vi bubbla, basta och hade det gött. Det blev ju inte så sent för oss då våra älskade barn väntade på oss som haft det bra hos mormor.
image description
image description
image description
image description

Förbereder oss för fest

Publicerad 2011-11-12 16:13:50 i Allmänt

Testar kläder till festen vi ska på ikväll. Mormor och moster blir barnvakt. Jag har pumpat ut bröstmjölk till Milo både igår och idag. Kommer sakna dom massor men det ska faktiskt bli jävligt kul att gå på middag/fest ikväll och få lyxa till det med lite vänner och vin.

Kokosbollar!

Publicerad 2011-11-11 13:35:36 i Allmänt

Just nu sitter Alvin och jag och fikar på våra kokosbollar vi nyss bakat. Alvin säger "kokobollar gott"! Bland det bästa Alvin vet är att fika. Vi tog även ut en flaska av våran rabarbersaft ur frysen som vi kokade i sommars att dricka till kokosbollarna. Det blev visst en förmiddag med en massa lyx. Vad ska då eftermiddagen/kvällen bjuda på?

Trivs som fisken i vattnet

Publicerad 2011-11-11 10:11:59 i Familjeliv

Båda mina killar är två vattendjur. De älskar verkligen att bada/duscha och få leka i/med vattnet.

Milo blir helt vild i vattnet. Han försöker att simma då han sprattlar med armar och ben så det skvätter överallt. Sen vill han gärna hoppa och gå i vattnet då han är som tyngdlös så orkar han ju och klarar så mycket mer i vattnet. Han skrattar verkligen jätte mycket och tycker också att det är intressant att titta vad brorsan (som Alvin kallar sig och Milo) gör med leksakerna. Alvin låter dock aldrig Milo känna på leksakerna eller vara med och leka.

Alvin har altid älskat att bada från första stund. Hans nya grej är dock att ha vattenlek i duschen. I duschen har han två burkar i olika storlekar med en slev och ett decilitermått. Gissa om han har kul då han fyller den ena från den andra och häller sedan ut och sen i igen. Skit bra träning motoriskt också.

Både jag och Richard älskar ju också att bada så varför skulle inte våra barn göra det? Vi tycker iallafall det är kul att de har det intresset så vi kan hitta på mycket vad gäller bad ihop som familj.

 

Äntligen hemma!

Publicerad 2011-11-10 17:02:23 i Familjeliv

Idag lämnade pappa Alvin på förskolan. Det tycker Alvin är jätte kul. Det blir ju jätte spännande och lyxigt på något sätt då det inte händer så ofta. Milo och jag fick alltså sovmorgon idag vilket var tur då Milo var vaken mellan 5-8. Han låg och babbla och skratta, han tyckte det var roligare att busa med mamma än att sova i morse med andra ord. Det tyckte då inte mamma var lika kul.

Eftersom vädret var så fint gick vi ut och gick, vi hamnade visst på stan igen. Kappahl hade 30% rabatt så jag fick 1 par byxor, 1 body och en tröja för 200 kr. Det gillas kan jag säga!

Efter shoppingturen var det bara att hämta upp junior på förskolan där han haft vattenlek idag. Vi begav oss direkt hem till mormor för en liten fika för sen skulle det lekas ute på gården tills det blev mörkt. Vi bakade tårta av sanden att fika på i solnedgången medan Milo sov i vagnen. När det börja mörkna ville Alvin in och äta pannkakor (favoriten) och jag skulle in och pumpa för jag ska på fest i helgen och tänkte ta och lyxa till det med ett glas vin.

Alvin tog precis fram pumpen till mig och peka och sa "tutte här". Han kan han. :-)

 

Milo kan!

Publicerad 2011-11-10 08:23:31 i Milo <3

Milo greppar så duktigt och medvetet nu. Första gången var i söndags när han låg i gymmet och lekte. Helt plötsligt tar han tag i den lilla "spegeln" som ligger där och för till sin mun. Jag la även dit andra leksaker för att se om han kunde göra om det och mycket riktigt tog han även de till munnen. Efter detta tillfälle tar han tag i det mesta och för direkt till mun. Lägger jag honom vid mig brukar han dra tag i min näsa.

Tror det kliar en del i munnen på honom nu när tänderna snart ska komma. Han har börjat dregla en massa och han tuggar på allt som kommer i hans väg. Han byter till och med ut nappen till bitringen nu. Nappen vill han nästan bara ha när han är trött. Nu kan han ju också ta tag i bitringen själv och tugga vilket blir lite enklare för honom än att jag ska sitta och föra den i och ur munnen då blir det ju inte som han kanske vill ha det.

Det märks att min lilla bebis börjar bli stor. Kan han inte alltid få vara en bebis? Jag ÄLSKAR bebisar! Varför ska de bli stora så fort?

 

image description

 

Ett paket från Kavat

Publicerad 2011-11-09 12:17:17 i Shopping

om dagen fick jag ett paket från posten. Det var de fina Kavat-skorna jag klickade hem för ett tag sedan från Ellos. De var riktigt fina men ganska så stora. De kommer definitivt passa hela vintern. :-)

Kommer såklart också en bild när Alvin bär skorna också.

 

image description

 

Dagens träningspass

Publicerad 2011-11-08 21:40:52 i Me, My self and I

Ikväll tränade jag i en av Friskis och Svettis lokaler. Det blev aerobics idag. Det kändes jätte kul och skönt att äntligen vara igång igen, som jag längtat. Nu kör vi de här roliga passen varje tisdag kl 19:00 till årsskiftet sedan hade jag tänkt att börja gyma. Hur det blir får tiden utvisa, kan ju bli att jag fortsätter med pass om jag tycker det är roligare eller ger mer eller så kör jag både och men då blir det dyrare.

Nu ska iallafall fettet bli till muskler! :-)

 

 

Babymassage

Publicerad 2011-11-08 10:49:26 i Milo <3

Idag började massagekursen på öppna förskolan. Milo tyckte om massagen redan från start. Det är så roligt när barnen visar så tydligt att de gillar något eftersom de inte kan säga det med ord. Vi fick en babyolja som är ekologisk och parfymfri. Det är viktigt att använda en bra olja, en olja som sjunker in i huden och inte bara lägger sig som ett kladdigt lager på ytan. Milo och alla de andra barnen lät oss mammor massera dom under hela passet. Milo låg och babbla och kissade lite då och då men som tur var är jag van och täckte strålen varje gång. De andra mammorna (speciellt de nyblivna) fick en kisstråle på sig lite då och då.

Milo har blivit en riktig babbelpelle och ligger gärna och jollrar för sig själv. Som tur var vaknade vi allihopa av det i morse då det visade sig att Richard försovit sig. Tack vare Milo kom han ändå i tid till jobbet. Det får vi tacka för.

Nu längtar vi till nästa massagepass som är nästa tisdag (totalt 5 ggr). Och ikväll har jag mitt första träningspass att utföra på Friskis & Svettis, fasen vad skönt det känns. Jag är verkligen taggad nu! Får hoppas det är kul med.

 

Andra födelsedagskalaset

Publicerad 2011-11-07 19:45:43 i Festligheter

Idag är dagen jag föddes på för hela 26 år sedan en tidig morgon. Hur har man hunnit bli så gammal? Jag tycker ibland att det är konstigt att räknas som vuxen trots att jag har flyttat hemifrån för länge sedan, gift mig och hunnit skaffa mig två barn. Det var ju inte länge sedan man var ungdom ändå? Det är ju i för sig inte förrän nu jag måste betala som vuxen på spårvagn/buss. På arbetsförmedlingen räknades man som vuxen när man fyllde 25. Man blir ju myndig som 18 åring och byxmyndig redan vid 15. Köra bil får man göra som 16 åring men inte ta körkort förrän man är 18. När man är 18 år får man gå på krogen men man får inte handla på systemet (alkohol) förrän man är 20. Så när blir man vuxen egentligen? Jag tror inte jag var så mogen som 18 åring (och definitivt inte vid 15-16) men när man var 20 år kunde man ta mer ansvar för sig själv. Så vad säger ni? När blev ni vuxna, för visst mognar vi i olika takter?

Idag har iallafall min kära mor kommit hit för att fira mig. Vi beställde lite Thaimat och firade med mer paket. Idag fick jag en mascara, ljusstake och ett kuvert med stålar. Tack min kära familj för idag, ni är bäst!

 

 

 

 

Födelsedagskalas

Publicerad 2011-11-06 18:55:32 i Festligheter

Idag hade jag födelsedagskalas här hemma. Måste ju fira att man blir 26 år ju. Vi bjöd på hembakade bullar, muffins, kokosbollar och kokostpoppar. Mina kära släktingar var så snälla och rara då jag fick en massa fina och bra saker. Det är fortfarande roligast att öppna paket när man fyller år/har kalas trots att man blir 26. Jag fick bl.a. två presentkort, ett på H&M och ett på Ginatricot, lyckta med värmeljus, kruka med blomma, väska av märket Converse och en skyddsängel i tyg. Tack snälla rara ni för i dag!

Just nu sitter vi i ett becksvart hem, har nämligen strömavbrott i hela området. Alvin blev jätte rädd och ropar att vi ska tända lampan men lugnande ner sig rätt fort när vi tände upp överallt med ljus. Nu ligger han och sover i soffan, vad mysigt det blev. Eon räknar med att vi skulle få tillbaka elen kl 20 ikväll så kvällsmat är bara att glömma. Tur vi ätit en massa gott fikabröd iallafall.

image description

 

Snart dags för kalas

Publicerad 2011-11-06 10:20:33 i Festligheter

Här hemma bakas det för fullt för kl 15:00 kommer det ett gäng som ska fira att jag fyller år i morgon. Jag och Richard bakar bullar, kokostoppar och chokladbollar medan Milo leker i gymet. Alvin kommer ju inte hit förrän kl 15 som de andra så vi hinner städa och handla också innan alla kommer. Det är så tomt och tyst här hemma när inte Alvin är här. Saknar honom massor! Nae det är näst jag fortsätter med förberedelserna här hemma. Tjingeling!

 

Tänd ett ljus och låt det brinna

Publicerad 2011-11-05 18:18:10 i Allmänt

Idag tänder vi ett ljus för våra nära och kära. Eftersom Milo fortfarande är förkyld drar vi inte iväg honom till kyrkogården utan vi tände ett ljus (ett rött ljus för kärlek) i vår lykta på framsidan istället.

Alvin tillbringar kvällen hos farmor och farfar. Han är nog i himmelriket då han fått välja godis, tidning, film och mat själv idag. Jag och Richard passade på att ha en lugn och mysig kväll med Milo i soffan framför en bra film som vi ska sätta på nu, trevlig alla helgona på er!

Äta ben?

Publicerad 2011-11-05 08:14:07 i Allmänt

Casey ligger och biter på ett hundben (som vi kallar det) på vardagsrumsmattan då Alvin kommer fram och undrar va hon tuggar på. Jag för klarar att hon äter på ett ben. Ett ben? Säger han förvånat och pekar på sitt. Sedan säger han: "casey inte äta ben!"

Mammas sötnos! :-)

Dagisfotot

Publicerad 2011-11-04 14:42:43 i Alvin <3

Fick ju hem Alvins dagisfoto för några dagar sen. Mammas hjärta ser ju livrädd ut men lika söt för det. :-)

 

Träningskort!

Publicerad 2011-11-04 09:51:48 i Familjeliv

Igår drog jag ner till stan och skaffade mig ett träningskort på Friskis & Svettis. Nu jäklar ska det tränas, hell yah!

Just nu sitter Alvin och jag vid köksbordet och käkar frulle. Alvin bestämde att vi skulle äta ostmacka med apelsinjuice. Han bestämde också att han skulle ha skjorta på sig idag precis som pappa. Det blir det alltid om Alvin får bestämma.

Idag är det fredag mina vänner vilket betyder att det är FREDAGSMYS som gäller idag! <3

image descriptionimage descriptionimage description

Festfina kläder

Publicerad 2011-11-04 09:20:00 i Shopping

Tittade runt lite på nätet efter lite fina festkläder jag kan ha när jag fyller år, blir ju nämligen 26 år på måndag. Detta var vad jag hittade: Kläderna är ifrån Ginatricot och smyckerna från Nelly.


Dopkort

Publicerad 2011-11-03 11:54:29 i Milo <3

Nu är dopkorten klara och skickade. Nu väntar vi bara på svar. Vi valde att ha ett mindre dop med bara de närmsta. Tyvärr är det många som inte kan komma (kanske hälften) som det ser ut nu.

Nu planerar vi vad som ska lagas och bakas till dopet. På Alvins dop bjöd vi på smörgåstårtor och jordgubbstårtor vilket gick hem rätt bra. Sen måste vi planera och handla till dukningen med vilket jag tycker är svårast, speciellt under denna årstid. Blommor går ju annars enkelt att fixa på sommaren. Får väl ha värmeljus istället eller har ni något annat förslag att komma med?

Får iallafall hoppas på en lyckad ceremoni. Alvin skötte sig ypperligt under hans dop och sov under självaste ceremonin för att sedan charmera folket på fikat istället. Nu ska det bli spännande att se hur det ska gå för vår lillebror.

Joggning på G

Publicerad 2011-11-02 13:23:00 i Me, My self and I

I gårkväll tog jag med mig hunden och sprang 4 km. Det tog strax under en halvtimma och lite över 300 kalorier gjorde jag av med. Detta var dock bara början för sedan ska jag öka detta med kanske 1 timmas joggning varannan dag. Detta om barnen och mannen tillåter vill säga. Richard har ju själv börjat springa så tiden räcker liksom inte till oss båda när han inte kommer hem förrän mellan kl 17-19 om kvällarna. Vi kan ju inte direkt lämna barnen ensama eller ta med oss dom och springa tillsammans.

Hoppas iallafall kunna komma iväg någon gång i veckan. Dock tycker jag att det är lite läskigt att ge mig ut i mörkret på kvällarna. Vanligtvist när barnen är friska brukar jag ta med mig Milo ut på en Power walk medan Alvin är på förskolan då det är ljust ute. Får se hur jag gör härdan efter. Skulle vilja hinna med både och iallafall.


På med hörlurarna och iväg!

Handen som gungar vaggan

Publicerad 2011-11-02 09:56:26 i Sarah talar

I Danmark har man nu tagit hjälp av robotar på förskolorna för att hjälpa till när personalen inte hinner med att vagga barnen till söms.

I Sverige skulle vi också behöva ta till tekniken till hjälp på våra förskolor enligt Frands Fischer till Jyllands-Posten. Eftersom vi har så många barn och så få barnskötare ska mekaniska plåtmaskiner ta hand om våra käraste barn. Lisbeth Højvang kommenterar detta med att personalen ändå ska vara osynliga för barnen när de vaggas till sömn och kan då istället ta hand om de vakna barnen med hjälp av dessa maskiner. Och enligt Frands Fischer, ordförande i undervisnings- och barnnämnden i Skanderborgs kommun, är det ett sätt att dra ner på personakostnader. Han är positiv till den hjälpande handen med en prislapp på 5 000–6 000 kronor.

Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog i Sverige, är positiv till satsningen och kommenterar det såhär: – Det är ett kul experiment. Ska robotarna bara vakta barnen när de sover och fungera som en babywatch som larmar om barnen vaknar är det väl bra, men de kan såklart aldrig ersätta den mänskliga kontakten, säger hon och fortsätter: – Jag antar att de utvärderar försöket utifrån hur barnen reagerat.


Det är väl bra om maskinerna löser samma uppgifter för mindre pengar, de ska ju som sagt bara användas som en babywatch men det låter ju ändå hemskt. Snart kommer hela samhället styras av robbotar. Vi, speciellt barn är beroende av männskligkontakt som de isåfall inte skulle få vid nattningen. Och tänk om något skulle hända där inne i vilorummet med alla maskiner? Men jag antar att personalen hör det ändå då de i vanligt fall inte finns där för barnen när de vilar ändå. Vi vet ju alla att det är personalbrist på våra förskolor i Sverje.

Vad tycker ni andra om den vaggandemaskinen?


(Inforamtion och bild är ifrån dagens Aftonblad.)

Vill också passa på att tipsa speciellt er med förskolebarn att titta på kalla fakta ikväll på 4an kl 21:30. Vår förskoleminister kommer nämligen att besöka studion då de ska granska säkerheten på våra förskolor.

Imse vimse spindel!

Publicerad 2011-11-01 14:15:57 i Alvin <3

"Imse vimse spindel" var den första sången som Alvin lärde sig rörelserna till och han älskade den. Det var en favorit till en början men ganska snart lärde han sig rörelser till andra sånger med som "ut och jaga lejon" och "i ett hus i skogens slut". Allt detta lärde han sig för över ett år sedan men inte förrän nu har han börjat att sjunga med och då börjar han med "Imse vimse spindel" igen. När det är film på här hemma där de sjunger i sjunger Alvin mer än gärna med, inte så mycket med ord då han inte kan utan mer att han ljudar med rytmen och ibland får han med ett ord då och då. Han har verkligen jätte roligt när han sjunger och han blir bara bättre och bättre för varje dag. Det är så kul att se hans utveckling och kan inte låta bli och fantisera om när både Alvin och Milo springer omkring här i vardagsrummet sjungandes och dansandes tillsammans. <3

Missar träffen med föräldrageuppen

Publicerad 2011-11-01 08:52:29 i Milo <3

Båda barnen är fortfarande sjuka. Milo är väl den som är mest förkyld medan Alvin bara är lite täppt i näsan. Förstår inte att det aldrig ska gå över. Stackars Milo har en förskräcklig slemhosta och är helt genomförkyld men lika glad för det.

Idag skulle vi ha träffat föräldragruppen och puréeat till dom små. Det hade varit himla kul och sätt hur Milo skulle reagerat på lite grönsakspuréer. Nästa träff är redan imorgon som vi också lär missa och det är den sista träffen så det känns inte roligt att vara hemma sjuka då.

Nästa vecka börjar babymassagen och det får vi iallafall inte missa!

 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela