Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Drömmer mig tillbaka

Publicerad 2017-03-29 10:52:33 i Allmänt

Nu när våren är här och sommaren är runt hörnet dras alla tankar till förra året, då man var höggravid och fantiserade om vem den lilla i magen skulle vara. Och sen när hon äntligen kom och familjen var komplett. Vilken härlig tid, lyckoruset bara rusade genom kroppen varje dag tillsammans med mina bästa ❤
Vad jag älskar er!!!

Tacksam

Publicerad 2017-03-28 14:40:21 i Familjeliv

Nu njuter jag till fullo av min föräldraledighet i detta härliga vårväder! Önska dock jag kunde vara hemma ett år till med Juni. Men jag har verkligen njutit varje sekund med henne och tagit vara på varenda stund, så jag kan inte ångra något, men tycker ändå tiden går för fort.
 
Jag älskar våren, när naturen är så där ny grön och blommornas knoppar sprudlar av olika färger i våra rabatter och krukor. Solen är låg och skön. Fåglarna kvittrar och himlen är havsblå. Alla härliga planer och ledigheter står bara runt hörnet. Älskar't!
 

Flyga drake väder!

Publicerad 2017-03-26 15:36:00 i Familjeliv

Idag är det perfekt "flyga drake väder"! Grabbarna är helt lyriska och vägrar göra något annat idag haha.
 
Jag och Juni har varit i Lindö och promenerat i det sköna vädret medan grabbarna har varit på kalas på förmiddagen. Sedan åkte vi och köpte blommor i olika färger att plantera så nu är det vårigt och fint även på tomten här hemma!
 

Våfflansdag, reptilmässa och grillkväll

Publicerad 2017-03-25 15:16:00 i Allmänt

Vi började denna lördag med våfflor till brunch. Grabbarna har tjatat i 2 veckor och entligen på självaste våfflansdag slog vi slag i saken. Tom Juni tyckte det var gott :D
 
Sedan tog vi bilen till reptilmässa i borgen. Grabbarna tittade på ormar, ödlor, spindlar, krabbor, skorpinjoner, sköldpaddor och andra "roliga" djur. De nöjde sig med att köpa en varsin leksaksspindlar för några mer "husdjur" kommer det inte in är, speciellt ingen reptil!
 
Nu kommer snart min familj hit då varnens morbror fyller år så vi ska grilla lite gott. Trevlig helg på er!
 

En fredag i vårens tecken

Publicerad 2017-03-24 14:01:18 i Familjeliv

Efter ha lämnat Alvin på skolan imorse gick vi vidare till öppna för sång och bus med kusinen. Vi lunchade sedan ihop innan vi far hem igen.
 
Nu är alla samlade här hemma. Dock verkar det som vi måste ge oss ut och handla då vi har 2 kalas att gå på i helgen. Tjingeling!!!
 
 

Babysång

Publicerad 2017-03-22 21:21:00 i Allmänt

När grabbarna var i väg i skolan och förskolan passade jag och Juni på att gå på babysång. Snacka om att Juni inte är en baby längre, för hon var överallt och skulle vara så nära hon som höll i alla instrument som möjligt. Allt var superintressant. Hon gunga med och sjöng takten hon! :)
 
Eftermiddagen spenderades också på olika håll. Pappa Balo och Alvin på hockey i Linköping och vi andra käka popcorn, spela spel och läste böcker tills vi (iaf barnen) somna!
 

Två härliga dagar

Publicerad 2017-03-21 18:17:00 i Familjeliv

Det har varit mysigt med långledigt och sovmornar, men i morgon är det dags att sätta klockan igen. 
 
Juni är alltid ute på äventyr, klättrar hon inte på matsalsstolarna så river hon i krukorna typ. Så dessa dagar när grabbarna har varit hemma är det mycket enklare att laga mat eller tvätta tex när de så gärna underhåller henne. 
 
Idag tex pannerade jag fisk till potatis, ärtor och kallsås medan barnen lekte tillsammans på golvet. :)
Lycka är när alla är samlade ❤

Studiedag och fotbollsmåndag

Publicerad 2017-03-20 18:49:00 i Alvin <3

Både Alvin och Milo har studiedag idag och på skolan är det även studiedag i morgon med.  Så det blev långhelg med sovmorgon till 8 idag (brukar annars gå hemifrån då). Grabbarna har varit ute på baksidan typ hela dagen och sparkat fotboll och skjutit pilbåge medan jag och Juni myst inne då hon är lite förkyld.
 
Fotbollsträning idag också och Alvin fick äntligen ha nya fotbollskorna han så länge längtat efter. Han valde dom helt själv, dock var det Messi skor han helst ville ha. Men de kostade några tusenlappar mer än vi hade tänkt lägga om man säger så ;)
 

Fyller på vårgarderoben

Publicerad 2017-03-19 16:12:00 i Juni <3

Idag mötte jag upp syrran och tog en promenad i solen till Ingelstad. Där blev det både lunch och shopping. Junis vårgarderob börjar bli välfylld till skillnad från en annan. :)
 Så mycket fint det finns till bebisar 😍

Dubbeldejt

Publicerad 2017-03-18 20:58:59 i Festligheter

Åh vilken dag/kväll!
 
Asså, måste verkligen rekommendera restaurang Mario Xavier!!! Godaste maten nånsin,  jätte trevlig personal och vackert inrett. Asså, 10 av 10 verkligen!!!
 
Det blev en dubbeldejt med syrran och Christian idag och efter middagen som vi alla älskade blev det bio -Skönheten och odjuret. Den måste jag också varmt rekommendera fast vi inte såg slutet då Juni var rätt ledsen. Trots det var det en toppenkväll!
 

Junis nya favoritsyssla

Publicerad 2017-03-17 14:30:00 i Juni <3

Gunga är verkligen Junis nya favorit! Både förra veclan och denna va vi i parken och gunga till Junis lycka. Dags att sätta upp våran på baksidan med andra ord. :)
 

Vilken dag!

Publicerad 2017-03-15 17:08:00 i Barnen <3

Imorse var jag och Juni med Milo en timma på förskolan och hälsade på. Barnen var så söta när de fick träffa Milos bebis. Dock tyckte de inte hon va en bebis iom att hon kunde röra på sig. Haha! Det var leksaksdag idag så de va mkt roligt och festligt på fsk.
 
Juni och jag skulle sedan vidare för att träffa Malin och Rebecca m. Bebisar för babysången idag. Dock var det självklart inställt så de fick bli fika hos oss, lika trevligt det dock.
 
 

Juni 9 månader

Publicerad 2017-03-14 07:17:00 i Juni <3

Shit pommes frits, 9 månadersdagen är här! Min lilla bebis är inte så liten längre. Nu kryps det bara omkring och klättras här hemma. Gåstol och gym har vi plockat bort för försäljning nu då det inte är intressant längre.
 
 
65 cm lång och 7 kg stor har hon hunnit bli (för 2 veckor sedan) , och äter gör hon faktiskt en hel del nu. Nyss fick hon nästan i sig en hel grillkorv tex. Annars brukar hon ta en välling på morgonen och sedan en macka/frukt och så blir det lunch (vår mat), sen blir det frukt/smoothie och så middag (vår mat), sist men inte minst blir det gröt/välling till kvällsmat.
 
 
Hon håller i nappflaskan själv när hon dricker och skrattar och busar gärna med brorsorna om dagarna. Nätterna sover hon oftast 20-06 och då käkar hon i typ 5 min (någon gång i veckan kan hon vakna och vilja ha amma vid 4 oxå) och somnar om till 8. På dagarna sover hon sedan 1 gång vid 10 och sen 1 timma vid 13 igen.
 
 Gladfisen!

Öppna och vårväder

Publicerad 2017-03-13 13:12:31 i Allmänt

I morse efter vi lämnat Alvin på skolan mötte vi upp moster och kusinen för öppnaförskolan. Vi hade med oss frukt och käka på ute efter allt bus. Blommor och massa sol ute idag!
 

Vilken vårdag

Publicerad 2017-03-12 17:27:42 i Allmänt

Idag har det nästan varit 10 grader och sol ute. Så härligt! Det firades med både en promenad till lekparken, ner till vattnet och korvgrillning på baksidan. 
 

Sista gången?

Publicerad 2017-03-12 13:16:00 i Barnen <3

Idag åkte skridskorna på, antagligen för sista gången i år. De har verkligen blivit duktiga nu de här killarna :)
 

Bra shopping

Publicerad 2017-03-09 20:42:00 i Shopping

Idag mötte jag och Juni upp moster för att ta oss en sväng på stan. Jag var ute efter en skaloverall till Juni så hon kan va med och leka i sandlådan i vår. Och inne på lilla busfröt hittade jag både skaljacka och byxor till en billig peng. Juni har även en pedagogisk hundleksak som hon älskar så en till sådan fast annorlunda fick hon med. Det var länge sedan jag blev så här nöjd med en shoppingrunda! 
 
Jag hittade även skrivbordsunderlägg och 3d bokmärken till grabbarna. :)
 Lunch på tacobar hann vi också med :)

Internationella kvinnodagen

Publicerad 2017-03-08 11:01:00 i Allmänt

Nu när jag har en liten tjej här hemma tycker jag det är extra viktigt med kvinnodagar, även om jag alltid tyckt de är viktiga. Speciellt när vi kvinnor fortfarande, år 2017, ligger så mycket efter i respekt och rang.
 
Tex tjänar män mer än kvinnor och inte bara så lite, utan det är stor skillnad många gånger och det är fler män på de högre positionerna på arbetsnarknaden. 
 
Ute på socialamedier ser man också skillnader. Som när Justin Bieber la ut en nakenbild på instagram för något år sedan och fick en massa positiv feedback och så gör exempelvis Sara Larsson likadant och blir kallad slampa direkt.
 
Eller här om dagen läste jag om några killar som hade våldtagit en tjej på en gymnasieskola men fick gå kvar på skolan (som om inget hänt?). Vart är respekten för kvinnan då?
 
Hur ofta får man inte läsa/höra om manliga chefer som taffsar på sin personal (sist var det väl Eons högsta chef).
 
Och när en tjej blivit våldtagen på en kryssning och ledningen tycker att tjejen ska tänka på sin alkoholkonsumtion samt klädsel så hon slapp bli våldtagen?
 
Ändå är vi i Sverige ledande i världen när det gäller kvinnorätt?  Skrämmande!
 
Vi skulle behöva ha en kvinnodag i månaden eller varför inte i veckan bara för att bli jämnställda så fort som möjligt. I skolan borde de verkligen prata mycket om kvinnans rättigheter flera gånger per termin. 
 
Min förhoppning är att Juni (eller någon annan) ska slippa allt ovanstående och aldrig behöva vara med om något jag nämde här över. Detta måste vi kämpa för VARJE DAG!
 
Girlpower!

Foton från vintern

Publicerad 2017-03-07 18:43:25 i Allmänt

Jag tänkte att våren skulle komma fortare om jag framkallade foton från vintern och satte i album och tackade för den här gången. Istället vaknade vi upp till ett vitt vinterland. Ajja, det var värt ett försök iaf.
 

Junis nya leksak

Publicerad 2017-03-05 14:48:00 i Juni <3

Juni vill alltid åt våra fjärrkontroller, smartphones eller barnens padda/platta så idag fick vi nog och köpte en egen fjärrkontroll till Juni. Jag beställde även en fejk smartphone till henne som kommer om någon vecka. 🖒
 

Heldag med tjejerna

Publicerad 2017-03-04 23:42:00 i Allmänt

Idag träffade jag tjejerna på lite bubbel, middag, bio och så avslutade vi kvällen med en drink. En riktig heldag med tjejerna!
 
 

Fredagsbuketten

Publicerad 2017-03-03 12:11:00 i Home sweet home

Den obligatoriska fredagsbuketten står på matsalsbordet och här om dagen planterade jag nya lökar som också fick plats i vardagsrummet. Man blir ju så mycket lyckligare av blommor!
 

Vårsol

Publicerad 2017-03-02 08:56:00 i Allmänt

Äntligen lite värme från solen. Så mycket solen påverkar en, man blir så mycket piggare av den så här i sjukstugan. Japp, jag har fått halsfluss igen. Bara jag inte smittar nån annan i familjen nu!
 
Bilder från igår
 

8 månaders kontroll

Publicerad 2017-03-01 12:42:00 i Juni <3

Idag var det dags för Juni att vägas och mätas. Hon följer fortfarande den lilla kurvan och är nu 65 cm lång och 7 kg tung på pricken!
 
I helgen knäckte hon koden och började krypa och amningen är i princip över då hon äter så bra av vanlig mat. Dock vill hon dit morgon och kväll men jag känner inte att det är några problem. Bvc råder en att amma upp till 2 år nu så de tyckte bara det var bra med stödamning. Själv tänker jag inte tvinga henne sluta men jag tror nog hon kommer tappa intresset mer och mer nu när hon gillar vår mat samt sover hela nätter oftast. 
 
Två tänder upptill var på väg sa bvc med, ska bli spännande att se när de vill titta fram :)
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela