Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Se upp i backen!

Publicerad 2014-12-31 13:38:00 i Allmänt

Sista dagen på året spenderade vi i pulkabacken och idag fick även hundarna följa med. De har nämligen ett hundinhägning precis brevid backen. Så nu har vi både glada hundar och barn här hemma. 
 
Nu är det dock dags att förbereda för trerätters och underhållning inför kvällens nyårsfirande.
 
Gott nytt år på er, ses nästa år igen!
 

Äntligen kramsnö!

Publicerad 2014-12-30 16:36:00 i Familjeliv

Ojojoj! Är helt slut i kroppen nu efter en förmiddag med shopping inför morgondagen och lunch på ingelstadshoppingcentrum. Sedan gick vi ut och lekte i kramsnön, åkte i pulkabacken och byggde en snögubbe. 
 
Nu ligger vi nerbäddade i soffan framför Grinchen medan grytan står och puttrar i köket.
 

Vårat 2014

Publicerad 2014-12-30 11:12:00 i Festligheter

Oj vilket år det har varit! Jag fick jobb, vi köpte hus, syrran blev gravid (äntligen ska man bli moster!), Mamma fyllde 50 år och vi åkte till Tallinn och mycket, mycket mer. 
 
2015 kommer vi börja med att fira Richard som blir 30 år med något hemligt, sen kommer barnen äntligen få en kusin, Alvin ska börja skolan (förskoleklass), jag och Richard firar 10 år tillsammans och sist men inte minst blir även jag 30 år. Oj vilket år det kommer bli!
 

Testar julklappen

Publicerad 2014-12-29 16:02:29 i Allmänt

Idag har jag och Richard testat våran julkapp och gjort egen apelsinjucie. Mums så gott det blev. Vi har också ätit upp vårt goda godis vi fick i julklapp. Ubs!
 

Fuck den där jävla cancern en gång för alla!

Publicerad 2014-12-28 17:26:00 i Familjeliv

Jag kan fan inte tro det är sant! Det här kan ju bara inte få vara sant? Kan jag inte få vakna upp och bara ha drömt den värsta tänkbara mardrömmen någonsin?
 
Jag vet inte hur många tårar som fallit ner för min kind denna jul.
 
Bara för någon vecka sedan på lucia fick jag krama om min gravida fina kusin, vi pratade om hur illa man kan må som gravid men det är värt det uppenbarligen då vi skaffat två. Vi pratade barnnamn och fotade mina gravida kusiner ihop. Dock berättade hon också att hon fått en knöl i jumsken som gjorte ont som hon åt smärtstillande för. Hon skulle bara någon dag efter det få redan på vad det var.
 
På självaste julafton träffas vi igen på minneslunden, då och där berättar hon att det var CANCER. Elakartad jävla cancer! Jag får inte fram ett ord utan tårarna kommer direkt. Hon säger att man måste ta bort barnet då hon "endast" är i vecka 18, snart 19. Ett foster klarar inte strålningsbehandling som hon troligtvist måste få nu för att överleva denna jävla cancer. 
 
Dagen efter åker vi hem till hennes föräldrahem med en blomma. Där sitter hon stark som få och berättar allt hon vet och fått vara med om de senaste dagarna medans mina tårar fortsätter rinna för min kind. Hon har ont och är svag i kroppen men psykiskt klarar hon allt. Helt otroligt hur kroppen fungerar egentligen. 
 
Imorgon får hon veta hur framtiden blir. Vad det är för cancer och vilken behandling hon behöver. Måste hon göra en abort osv, osv. 
 
Fy fan för att få vara med om det här, efter år av längtan efter en liten och så händer det här? Vad fan är meningen med detta? Hur jävla orättvist kan livet vara? 
 
Så nu hoppas jag att ni som har nära och kära runt om er tar vara på varandra riktigt ordentligt och aldrig tar varandra för givet. Man vet aldrig vad som händer imorgon, nästa vecka, nästa år...
 
 

Söndagsfika och vår snygga backe

Publicerad 2014-12-28 14:15:00 i Allmänt

Idag bjöd vi hit farmor, farfar och farbror på söndagsfika. Grabbarna visade stolt upp alla fina julklappar de fått. Tyvärr var Alvin inte helt pigg idag då Milo verkar ha smittat honom med hosta och halsont. Vi hann dock leka lite i vår egna lilla backe på baksidan innan vi kröp ner i soffan igen. Funderar på att fixa till lite hemtmat och mysa framför nya tvn hela kvällen faktiskt. En riktig myssöndag!
 

Snö!!!

Publicerad 2014-12-27 13:33:00 i Familjeliv

Äntligen kom snön till Norrköping med. Självklart gav vi oss ut i backen direkt efter att ha hämtat hem Alvin från mormor. Det är så vackert ute nu så kameran åkte fram hela tiden. Helt underbart!
 
 
 

Biokväll

Publicerad 2014-12-26 18:17:00 i Familjeliv

Det blev andra bion denna veckan men den här gången blev det en barnfilm för hela familjen. Först blev det den obligatoriska macdonaldsmaten innan bion och popcorn med festis på bion.
 
Efter filmen var vi bjudna på middag hos mormor, där bjöds det på slottsstek och rödtjut. Super gott! Alvin blev kvar där över natten medan vi andra har bäddat ner oss i soffan i nya pyjamasen och en film.
 

Julfirande nr 2

Publicerad 2014-12-25 20:57:00 i Festligheter

Ännu en gång fick Alvin agera tomte och dela ut julklappar, denna gång hos farbror Tobbe och Tove. Granen var fylld av klappar även idag och det bjöds på god mat och trevligt sällskap som alltid. 
 

God Jul!

Publicerad 2014-12-24 21:43:00 i Familjeliv

Det blev en väldigt konstig och tankfylld jul i år med mycket känslor för oss. När vi försökte att ha trevligt kom ämnet upp under hela julafton för att det känns så hårt i hjärtat. Tyvärr vill jag inte gå in mer i det ämnet för det är rätt känsligt just nu.
 
Annars var julen fin med våra nära och kära med god mat och underhållning. Grabbarna hade visst varit snälla i år med för det var inte lite paket under granen och inte minst i julstrumpan. Alvin fick till och med äran att hjälpa tomten läsa och dela ut julklapparna. Vilken lycka!
 
God jul och glöm inte att vara rädda om varandra. Kraam.
 
 
 

Redo för tomten

Publicerad 2014-12-23 18:43:00 i Allmänt

Två dygn senare är vi nu äntligen redo för julafton. Eftersom vi firar jul hos oss i år har vi städat, dekorerat, lagat julmat och gjort julgodis och mycket, mycket mer i massor.
 
Paketen ligger nu under granen och julstrumporna hänger i grabbarnas rum i väntan på tomten. Gissa om dom (läs vi) längtar nu?!!! 
 
 

Dagen före dagen före dopparedagen

Publicerad 2014-12-22 15:19:00 i Familjeliv

Jag och Milo har hållt oss inomhus idag och fixat några handgjorda julklappar medan pappa och Alvin åkt skridskor. Vi ska oxå fixa till lite julmat så vi blir klara med den idag så tar vi en storatädning imorgon. Gillar inte att stressa (därför var de flesta av mina julklappar inhandlade redan i Okt). Imorgon ska också de sista klapparna slås in (behövde visst lite mer julpapper)!  Hur ligget ni själva till?
 
 

4de advent

Publicerad 2014-12-21 21:18:00 i Allmänt

Idag tog vi en liten skogspromenad och satte upp skylten på tomten så tomten hittar hit till jul efter vi tänt fjärde ljuset till frukosten.
 
Kvällen spenderades sedan på biografen för oss vuxna. Mitt förslag på film blev nedröstat så det blev Hobit. Jag kan inte rekomendera den filmen tyvärr. :P
 
Väl hemma kom vi hem till en febrig liten kille. Får hoppas det "bara" blir en febertopp och att Alvin klarar sig.
 
 

Kolmårdstomten

Publicerad 2014-12-21 08:44:20 i Allmänt

Igår fick barnen äntligen träffa tomten och lämna deras önskelistor. Alvin hade skrivit hela sin själv så han var extra stolt. Tomten uppmanade barnen att vara snälla mot sina föräldrar och mormor köpte en skyllt att ha i trädgården så han skulle hitta hit. Nu får vi se om det hjälper, så barnen kan få något från deras önskelistor iaf. 
 

Lussebak

Publicerad 2014-12-20 14:44:00 i Mat och bakning

Imorse satte vi igång och bakade det förssta vi gjorde, denna gång blev det lussebullar. Två var drog vi i oss i bara smakprov. Hoppsan!
 

Jullov!

Publicerad 2014-12-19 17:23:15 i Allmänt

Nu har vi 3 veckors jullov framför oss. Sista dagen spenderades på mitt jobb med Alvin medan Milo var på busfabriken med moster och morbror (ja han är Milos idol)! När pappa kom hem firade vi in jullovet med att sitta och planera in några roliga aktiviteter vi ska hinna med. Vi ska bla träffa tomten, vänner och gå på bio. 
 

Julbak hos mormor

Publicerad 2014-12-18 20:27:27 i Allmänt

Idag hämtade mormor grabbarna (som vanligt på torsdagar) på fsk för lite julbak. Det blev att baka julgodis idag, närmare bestämt Rocky road. Så när jag slutade jobbet blev även jag bjuden på gottgott, muuuuums!
Bild lånad från google

Mammas jobb och kalas

Publicerad 2014-12-16 20:00:00 i Barnen <3

Idag fick Alvin hänga med mig till jobbet efter mycket tjat. Helst skulle han vilja med även på fredag för då vet han att jag slutar tidigt även då. Vi får se hur det blir med den saken. Han tycker iaf mkt om Sjörövaren och har berättat mkt för brorsan och pappa om hans dag där han fick tillverka bjällror och klä julgranen. Milo hade också en hel del att berätta om då han var med moster hela dagen.
 
På eftermiddagen åkte vi sedan på kalas. Till kalaset gjorde grabbarna fina teckningar och så delades det ut fina julkort som vi gjorde i helgen. 
 

Julfest på förskolan

Publicerad 2014-12-15 18:46:00 i Festligheter

Idag klädde sig pojkarna till pepparkaksgubbar och sjöng finsång för oss på förskolan. De hade också bakat lussekatter och pepparkakor som de bjöd på. Myspys och bra start efter över en vecka hemma. Imorgon blir de dock lediga igen men mer om det i morgon.
 

Årets julgran

Publicerad 2014-12-14 19:37:00 i Festligheter

Idag (efter mkt tjat från Alvin) kom granen äntligen upp. Alvin fick sätta på julstjärnan som han har bestämt sedan flera dagar och alla hjälpte vi till med julkulor och glitter. Julmusiken spelades i bakgrunden och pepparkakorna kom fram. Behöver jag beskriva för er hur förväntansfulla barnen är inför julafton nu? :)
 
 

Inför lucia

Publicerad 2014-12-12 18:14:00 i Familjeliv

Idag har jag och grabbsen kokat knäck till luciafirandet i morgon. Vi har också ätit apelsin och den här gången tog vi vara på apelsinskalet ist för att kasta det. Vi gjorde nämligen hjärtan att hänga upp på väggen lr fönstret. Nu luktar det verkligen jul i vårt hus.
 

Änglar och tomtar

Publicerad 2014-12-10 17:06:00 i Tips

Idag har vi pysslat igen här hemma, denna gång gjorde vi ljusa änglar och röda tomtar. Vi använde oss av toarullar, filt, tråd och färg mm. Grabbarna tyckte det var jättekul speciellt Alvin, han skulle nog kunna sitta hela dagen och pyssla. Kvällen spenderades sedan med bakning som grabbarna bara hovade i sig med täppta näsor. Kan ni tänka er hur som lät? Haha!
 

Pärlarmband

Publicerad 2014-12-09 19:38:00 i Tips

Idag har jag pärlat lite armband till hela familjen medan grabbarna tittade på film med päron och vaniljglass till mellis. De är fortfarande hängiga och har lite ont var stans på kroppen, febern är borta men de är ff varma och äter dåligt. Imorgon hoppas jag få hjälp med pärlandet dock. :) 
 

Andra advent

Publicerad 2014-12-07 18:12:43 i Allmänt

Andra advent har vi firat i soffan i stort sätt hela dagen då båda grabbsen är sjuka i hög feber. Alvin är inne på 4de dagen med 40 g feber, han lever på nyponsoppa för tillfället. Milo är mkt piggare och äter som vanligt. 
 

Julhandel

Publicerad 2014-12-06 19:36:00 i Allmänt

Jag mötte upp mamma och syrran på stan idag för lite julhandel. Det hela slutade dock mest i en krogrunda då vi började på Bistro Unique och avslutade på Brooklyn Bar. Lite fick vi allafall handlat till nästa helg då vi är bjudna på både 60 och 18 års-party. Vi drog även lappar till julspelet som vi skulle handla till men det får vi ta tag i imorgon ist då det var så mkt folk på stan idag.
 

Juldekoration

Publicerad 2014-12-05 09:16:00 i Home sweet home

Det är inte bara himla kul att julpyssla utan det blir väldans fint och hemtrevligt också. Jag har pysslat mycket med granris, kvistar, mossa och rosmarin i år och det här är några av pysslet jag hittills hunnit med.
 
 
 
 

Julbak i sjukstugan

Publicerad 2014-12-04 14:27:17 i Barnen <3

Inatt vaknade Alvin med hög feber och Milo är förkyld så det fick bli en hemmadag idag. Jag och Milo passade då på att göra lite julgodis när Alvin vilade i soffan. Det blev chokladbräck med ris och andra med jordnötter, himla gott blev det!
 

Rudolf med röda mulen

Publicerad 2014-12-03 18:16:11 i Barnen <3

När vi kom hem från förskolan idag satte vi igång med julpyssel som vanligt. Iom att man jobbar i förskolan får man ju så mycket insperation och självklart vill jag göra allt roligt även med mina egna barn. Idag gjorde vi Rudolf med röda mulen av barnens händer och fötter.
 

Välkommen vackra December

Publicerad 2014-12-01 13:14:34 i Allmänt

Äntligen är December månad här! Vi vaknade upp till frost och julkalendern i morse och när vi kommer hem ikväll blir det kvällsmat framför tv-kalendern också.
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela