Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Kladdmaja

Publicerad 2017-05-30 18:01:25 i Juni <3

Idag blev det både kladdiga pussar och kladd vid matbordet. Det tycker Juni om! :D
 

Junis önskelista

Publicerad 2017-05-29 09:04:00 i Juni <3

Nu har jag börjat köpa presenter till nästa barn som fyller år. Nu är det bara drygt 2 v kvar till 1 årsdagen. Det här året har gått så sjukt fort, galet fort. Men ett halvår får vi till innan jag börjar jobba så än njuter vi!
 
Detta är iaf vad Juni önskar sig :)
 
 

Morsdag

Publicerad 2017-05-28 16:53:02 i Allmänt

Idag har vi firat våra mammor och mig hela dagen med en avstickare till Maxi som hade barnens lopp och grillbuffe. Barnen fick en hel del priser (tom Juni). 
 
Vi spenderade hela em fram till regnet kom ute på landet. Där blev det (förutom fika) mkt bollek när farbror Tobias också är med!
 
 

Fotbollsdag och kalas

Publicerad 2017-05-27 22:59:59 i Allmänt

I morse hängde vi på allihop till Alvins fotbollscup för att få se honom in action. Han gör ju nästan inget annat än spelar om dagarna så det är nog intresse nr 1 nu. Priset var IFK biljetter så på kvällen träffades alla grabbar igen.
 
Där emellan hann vi dock fira moster Elin hos oss då hon bjöd på fruktfat. Så himla gott i solen! Glass i parken hann också med innan grabbarna åkte i säng. :)
 
 

En heldag i solen

Publicerad 2017-05-26 20:27:33 i Allmänt

Redan tidigt i morse kom syrran och Lea med hundarna hit för både lunch och middag. Riktig mysig fredag med andra ord, både i bassängen och i kojan. ;)
 
 

Alvin 8 år

Publicerad 2017-05-25 21:36:00 i Alvin <3

Min stora kille blir hela 8 år idag. Han är så duktig och stor min Alvin, och humör som en tonåring har han också. Läser gör han flytande och riktigt duktigt, tom engelskan går riktigt bra att läsa. Matten är favoritämnet och ibland glömmer han bort sig när vi gör läxan och gör för många sidor. Haha! Men största intresset är FOTBOLL. Dock älskar han typ alla sporter bla bandy och hockey också. 2 flickvänner har han i skolan så det går bra på den fronten också haha.
 
Dagen fick Alvin bestämma över helt sj, så det blev ett förmiddagskalas för Richards familj här med tårta och ett kalas på em med min familj på Kolmården. Bamses pannkakor skulle det visst vara och stor glass hos aperna. En bra dag i Alvins tecken skulle jag allt säga :)
 

Förberedelser

Publicerad 2017-05-24 11:34:00 i Alvin <3

Det är alltid mycket dagen innan födelsedagskalas. Vi ska ha två st i morgon där vi ska bjuda på två olika fika. Hmm.. och Pollen har vi över hela baksidan med, gah! Men nu är iaf alla paket inslagna, storhandling blir det om en timma och resten av städningen och bakning i em!
 Kan ni gissa vad han ska få? :)

Ännu mer parkhäng

Publicerad 2017-05-23 22:30:00 i Familjeliv

Idag valde vi Vasaparken för bus och picknick. Roligt att variera sig lite. Dock är ju den parken mycket mindre och kanske mer rolig för små barn.
 
På em fick vi vara barnvakt till Lea så det var verkligen full rulle hela dagen. Får ta kalasförberedelsarna hela dagen i morgon ist.
 
Imorgon får också Milo vara på förskolan för då ska de hälsa på skolan igen. Inte många dagar kvar nu till sommarlovet heller!
 

Parkhäng

Publicerad 2017-05-22 13:39:00 i Allmänt

Idag mötte vi upp kusinen i folkparken för en picknick och bus. Vädret kunde ju varit bättre men vi slapp svettas iaf och kul hade vi! ;)
 

Junis framSTEG

Publicerad 2017-05-21 21:11:41 i Allmänt

Idag har Juni tagit flera steg, 2-3 vingliga sådana. Hon kan gå nått steg mellan bord och soffan eller oss men fler vill hon inte gå. Hon är ju så stadig men vågar inte riktigt. Hon är inte som storebröderna hon haha!
 

Trädgårdslust

Publicerad 2017-05-20 22:39:00 i Familjeliv

I morse åkte vi till färgagården på trädgårdslust. Där fick vi klappa djur, plantera och grilla machmellows bla. Det blev både glass i magen och några plantor med oss hem.
 
Vi åkte dock förbi folkparken innan så barnen fick leka av sig bland träden (skuggan)  och känna lite på vattnet vid fontänen.
 
Väl hemma kom Alvins kompis förbi och de lekte från lunch ända fram till kvällen. Det blev fotboll och saft ute på ängen hela dagen förutom en avstickare till kompisen för ännu mera glass.
 
Vid 3 kom syrran m. Familj för en spontan grillkväll så Milo och Juni fick leka med kusinen när inte Alvin hade tid. En helt underbar dag samt kväll helt enkelt.
 
 

Fredagshopping

Publicerad 2017-05-19 19:05:00 i Familjeliv

Det var för varmt för att leka ute idag (ca 50 g i solen) så vi lekte på nya lekplatsen inne på Maxi shopping idag. Både Juni snart 1 år samt Milo snart 6 år hade jätte kul. Själv behövde jag köpa på oss mer sommarkläder (Alvin hade visst växt ut alla sommarkläder) men jag behövde ju locka barnen (läs Milo) med något. 
 
Väl hemma gick det ff inte att vara ute, men en snabb isglass i skuggan fick grabbarna i sig iaf. Juni var mest glad att hon fick vara med Grabbarna i bordet, så hon brydde sig inte om glassen!
 

En dag med Milo

Publicerad 2017-05-18 21:43:00 i Allmänt

Idag hängde jag med Milos förskola till fenomenmagasinet i Linköping. Så barnen fick både åka spårvagn, tåg och buss idag. Väldigt roligt hade vi allihopa idag. Så extra roligt att få egentid med Milo. <3
 

En massa födelsedagar

Publicerad 2017-05-16 11:19:00 i Alvin <3

Snart är det dags för Alvin att fylla år, 3 dagar efter hans födelsedag fyller hans moster och så är det morsdag. 2 veckor senare fyller Juni 1 helt år och månaden efter det är det Milos tur.
 
Alvin skickade iväg kalasinbjudningarna i helgen så han har gjort en lång önskelista nu. Ungefär samma som de senaste 2 födelsedagarna. Största intressena är sport, pokemon och bley bleys, ända skillnaden kanske är att de ändrat ordning.  :)
 
 

Kolmården

Publicerad 2017-05-15 14:47:00 i Familjeliv

Igår tog vi med barnen till Kolmården. Den här gången tog vi lekparken och barnens lantgård för att klappa lammen bla. De va ju väldigt gosiga måste jag säga. Nu vill jag ha både lamm och minigrisar! ;)
 
När vi sedan parkerade bilen hemma och öppnade Junis bildörr spyr hon rakt ut. Jag känner då att hon är varm och hon har 38 g feber. Förstod att det var något då hon inte åt något på hela dagen samt sov 4 ggr (mest hela tiden alltså). Hon har mest sovit idag med men ingen feber sedan inatt. Dock har hon fått i sig mat idag iaf.
 

Juni 11 månader

Publicerad 2017-05-14 10:28:00 i Juni <3

Idag blir Juni hela 11 månader, 4 veckor kvar tills 1 årsdagen!!! Tiden bara springer iväg, jag som vill att hon ska vara liten ett bra tag till! Men hon är fortfarande världens gosbebis. Idag tex låg vi och myste i sängen i 2 hela timmar innan vi blev hungriga och gick upp för frukost.
 
I påsk utvecklades Juni mycket och lärde sig mycket nya saker. Bla kan hon flörta, klappa händerna och high fivea. Hon kan också ta ett steg mellan Mig och Richard innan hon fegar sig och sätter sig ner.
 
Hon har verkligen brutit sig loss från oss föräldrar och kryper fram till vem som helst nästan och hälsar. Inte ett dugg rädd och behöver inte titta mot mig på en längre tid. Hon är väldigt social och går gärna fram till andra bebisar och känner lite på dom. :) 
 
Sedan nån vecka innan påsk har hon hostat och där med sovit i våran säng och nu vill hon fortsätta så. Dock sover vi väldigt bra ihop ändå och hon sover oftast hela natten till 6 för en välling och sover iaf till 8 sen.
 
 
Äter gör hon också bra och kan sitta länge med sin korv m. Makaroner som är en favorit. Mamas gosunge!

Girls night

Publicerad 2017-05-13 23:50:00 i Allmänt

Ikväll har vi haft tjejkväll hos Christin med värdens lyxmiddag och esc! Dock tjattrade vi mer än vad vi tittade/lyssnade, men det var vi redan införstådda med. ;)
 
Det är alltid lika kul med tjejträff. Man önska bara man hade mer tid för tjejerna. Nu är det inte helt lätt att få ihop en tid då det är mkt sommaravslutningar, kalas och dylikt. Men snart så! 
 

Kyrkans öppnaförskola

Publicerad 2017-05-12 11:47:00 i Juni <3

Idag fick vi med oss Milo till kyrkans öppnaförskola. Han har hittat en kompis där som också har två syskon samt börjar skolan i höst. Annars hängde vi som vanligt med Junis "bästis" Alis bla. Denna gång målade vi spargrisar i form av en uggla. :) 
 

Öppnaförskolan

Publicerad 2017-05-11 12:11:00 i Juni <3

Idag hängde vi på kusinen på öppnaförskolan nere hos dom. Där hade de dockteater idag och för första gången satt Juni blickstilla och klappade händerna till HELA showen. Riktigt kul var det! På vägen hem somnade självklart Juni på cykeln, såg inte jätteskönt ut. :)
 

Barnvakt

Publicerad 2017-05-10 15:32:37 i Allmänt

Idag jobbar Richard hemifrån så jag och Alvin lämnade Milo och Juni hemma och tog cykeln bort till Less förskola. Sen cyklade vi hem för mellis och efterrätt i solen! Nu är det bus på hög nivå här hemma. :)
 

Hej Feber

Publicerad 2017-05-09 08:25:00 i Milo <3

Igårkväll kom febern hit också, med också menar jag att det har hostats en hel del av alla barnen i helgen, men igår fick Milo även feber och låg och sov i soffan hela kvällen medan Alvin var på IFK matchen. 
 
Milo får vara hemma och äta glass idag för mat har han inte fått i sig sedan i söndags. Lilla killen då!
 

Fahrmans

Publicerad 2017-05-08 11:01:00 i Kläder

Idag släpper systrarna Fahrman sin klädkollektion på Ellos där mammor kan matcha kläder med sina döttrar. En underbar sommarkollektion om ni frågar mig. Tyvärr var mkt slutsålt redan nu och minsta st var 92, så här blev det inget idag tyvärr.
 
Skulle vara kul om det även skulle komma killkläder så man kan matcha sönerna också!
 
 

Joe Labero

Publicerad 2017-05-07 22:33:34 i Allmänt

Vilken show! Riktigt roligt och fascinerande att titta på alla trix. Kan inte alls förstå hur han bär dig åt, men det är väl det som är grejen! Kan varmt rekommendera att dra med barnen och se Joe Labero live för en häftig upplevelse. :)
 

Vid vattnet

Publicerad 2017-05-06 14:47:00 i Allmänt

Idag har jag, Milo och Juni hängt hos mormor då de stora grabbarna haft bandycup. Mormor ska även vara barnvakt till Juni då vi ska på Joe Labero imorgon.
 
Moster m. Familj kom också för en träff så vi har hängt vid vattnet hela dagen. Vi hann även med käk i Abborreberg. Den här dagen kan jag leva på länge!
 
 

Fredagsmys i solen

Publicerad 2017-05-05 22:30:00 i Allmänt

Idag har vi varit ute prick hela dagen. Vi började direkt efter frukosten med att gå ut. När Juni sedan sov sin första middagslur passade jag på att baka paj. När hon vaknade igen tog vi en cykeltur till skogen. 
 
Richard slutade tidigt så vi tog en promenad och åt glass innan hockeyn sattes på hemma och jag började med tacos. Fredagstacos är ju kult!
 

Njuter av vädret

Publicerad 2017-05-04 22:17:00 i Allmänt

Nu vill jag aldrig att värmen ska försvinna igen. Allt är så mkt smidigare när värmen är här. Barnen behöver inte kläs i en massa tjocka kläder, man kan äta ute och smula/spilla utan att ta fram dammsugaren, tycker också att sjukdomarna håller sig på mer avstånd.
 
Äntligen blommar även.mina tulpaner snart

Städar och tvättar i solen

Publicerad 2017-05-03 12:35:14 i Allmänt

Härligt väder även idag. Denna förmiddag satte jag Juni i vagnen medan jag planterade och hängde tvätt i solen. När hon somnade fortsatte jag städningen inne med. Nu är hon vaken igen så då blir det långpromenad innan grabbarna som ska ha kompisar med sig kommer hem.
 

Sommardag

Publicerad 2017-05-02 15:51:00 i Allmänt

Med Maj kom verkligen värmen. Känns som vi hoppar över våren och går direkt in på sommaren, för vi har 35 grader här ute på altan nu. Innan var det för kallt för att äta på altan och nu är det nästan för varmt. Men vi njuter iaf!
 

Karuseller och biltåg

Publicerad 2017-05-01 19:05:52 i Allmänt

Efter en liten paus i all målning på baksidan åkte vi till Borgen för att åka karuseller och se biltåget. Grabbarna älskade det som vanligt men Juni var inte lika förtjust utan tvärt om blev hon rädd när de gasade förbi. Solen var ju helt underbar så firandet av första maj kunde knappast bli bättre med sill och potatis på altan.
 
 

1 Maj

Publicerad 2017-05-01 10:06:00 i Alvin <3

Äntligen är Alvins månad här! 3 olika kort har vi hunnit ta sedan vi köpte huset och så här har han förändrats, våran fina Alvin 😍
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela